Τα τελευταία χρόνια τα διόδια έχουν πολλαπλασιαστεί. Εάν παρατηρήσετε εκμεταλεύονται πολλές περιπτώσεις κάποιες προσθήκες σε δρόμους που υπήρχαν για να εγκαταστήσουν σταθμούς διοδίων.Πόσο δίκαιο είναι αυτό? Για δρόμους που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός κάποιοι κλείνουν συμβόλαια για να ξαναπληρωθούν αυτοί οι δρόμοι για τα επόμενα 30-40 χρόνια? Αν κάποιος κατά λάθος πάρει λάθος δρόμο και πάει να γυρίσει πίσω τα διόδια δεν τον αφήνουν αν δεν ξαναπληρώσει. Μα ένα κουστούμι δοκιμάζει κανείς και αν δεν του αρέσει το αφήνει δεν τον υποχρεώνει κανείς να το πληρώσει.
Τον τελευταίο καιρό πολίτες απο ολόκληρη την χώρα οργανώνονται, συγκρούονται μετωπικά, αρνούνται να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα διόδια και απαιτούν να αλλάξουν οι συμβάσεις παραχώρησης των έργων στους μεγαλοεργολάβους.
Το κίνημα αναπτύσεται ΡΑΓΔΑΙΑ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλεύονται τα διόδια, αφού οι συμβάσεις παραχώρησης κινδυνεύουν να τιναχτούν, στην πράξη, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
Οι εργολάβοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού στην περίπτωση που κινηθούν νομικά κατά του πολίτη που αρνήθηκε να πληρώσει διόδια φοβούνται ότι θα προκαλέσουν έκρηξη αντίδρασης. Από την άλλη πλευρά, βλέπουν το κίνημα κατά των διοδίων να ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ και φοβούνται ότι θα βρεθούν απέναντι σε ένα μεγάλο κύμα αντίδρασης το οποίο επίσης δεν ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν......ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.....ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ.....
Το κίνημα κατά των διοδίων απέκτησε πρόσφατα Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι απο τις κινήσεις πολιτών που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα. ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP από ολόκληρη την χώρα.
Οι πολίτες μιλούν για προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και επισημαίνουν ότι επιβαρύνεται το εισόδημα κατοίκων και εργαζομένων που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν οπωσδήποτε την εθνική οδό για να πάνε στο σπίτι τους και στην δουλειά τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
Στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια μπήκε και η ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ.....Μπήκαν διόδια στο Αιγίνιο τα οποία πλέον δεν λειτουργούν λόγω των αγώνων των κατοίκων.Μπήκαν διόδια και στην Λεπτοκαρυά.Γιατί τα έβαλαν? Μήπως κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τουριστικά την ΠΙΕΡΙΑ απο τον χάρτη? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ......Ο Πιερικός λαός θα ξεσηκωθει πάλι γιατί απο εδώ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ και δημιουργήθηκε σε ολόκληρη την χώρα το κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων.ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΦΑΓΑΝΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ........
Τόσα χρόνια η ΠΙΕΡΙΑ πλήρωνε διόδια στα Μάλγαρα. Θυμάστε όλοι την ΑΔΙΚΙΑ που έγινε για την ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ και υπέρ της Χαλκιδικής.Και να συπληρώσω τώρα που θα έρθουν και τα διόδια της Εγνατίας οδού και θα κοπει και η Δυτική Ελλάδα απο εμάς, αλλά κι από τον Νομό Θεσσαλονίκης Ε ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!!!
Αν δείτε εσείς αυτοκίνητο να έρχεται απο Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά γράψτε με.......
Κι αν δείτε και Θεσσαλονικιό αυτοκίνητο γράψτε μου επίσης..........
Οι δεύτεροι θα πηγαίνουν ΤΖΑΜΠΑ στην Χαλκιδική τους, γιατί ερχόμενοι στην Πιερία θα αναγκάζονται να πληρώνουν σε δύο σταθμούς διοδίων.Μάλγαρα- Λεπτοκαρυά.ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ? Θα μπορούσε η ΠΙΕΡΙΑ για την Μακεδονία να γίνει το ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΗΣ και η Χαλκιδική το ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ.Για αυτό όλοι μαζί ΠΙΕΡΙΚΕ ΛΑΕ όπως στον στρατό να φωνάξουμε..........ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ..........ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ!!! Τα διόδια των Μαλγάρων αγαπητοί συντοπίτες μου τα έχουμε ξοφλήσει εμείς οι Έλληνες και δεν χρωστούμε σε κανένα ΤΙΠΟΤΕ!!!
Τελειώντας η εκτιμησή μου είναι πως τα διόδια θα αποτελέσουν όπλο Νέας Τάξης Πραγμάτων, κάτι σαν σταθμός ελέγχου για αυτό και θα βάλουν και στις εισόδους των χωριών και των πόλεων.Έτσι θα φακελώνεται κάθε όχημα και κάθε μετακίνηση.Στους σταθμούς διοδίων έχουν γίνει όλα ψηφιακά και καταγράφονται τα πάντα.Η λύση είναι μία και έχει ξεκινήσει από απλούς πολίτες.Μένει μόνο να πάρει μαζικές διαστάσεις κάτι το οποίο ΤΡΕΜΟΥΝ.....ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΑ.......ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Κάντε την αρχή τώρα που θα πάτε διακοπές.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ. Σκεφτείτε το και αλλιώς.Ποιοί είναι αυτοί που θα μου ζητήσουν να πληρώσω για να μετακινηθώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην Ελληνική επικράτεια.........ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ..........

ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. e-mail. apolagios@yahoo.gr