PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

E-mail του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ προς τον ....ΑΣΤΕΙΟ!!!

Φίλε... 

Εσύ του ΑΣΤΕΙΟΥ BLOG αν νομίζεις πως ο Κεραηλίδης θα σου δώσει αξία, γελιέσαι.

Ότι πολύ ηγάπησες, αδερφέ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ, εσένα δεν θα σε διαβάζει μήτε η ΜΑΝΑ σου και ξέρεις γιατί; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ...ΚΟΡΙΤΣΙ! Κι αν είσαι ΑΓΟΡΙ όπως λες, ΓΡΑΨΕ ΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ.... ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΕΣΕΝΑ;;;; Μήπως ΛΟΥΛΑ, ΜΠΟΥΛΑ Ή ΚΟΥΛΑ;;; Ά ρε παπάρα που θέλεις να γράφεις ανώνυμα και να πάρεις και δόξα.... Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΣΙΜΠΑΕΙ....
Κύριε ΚΑΘΗΓΗΤΑ, της ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑΣ, να ξέρεις πως σε πήρα χαμπάρι. Κι η μεταμφίεση σου δεν πιάνει... Κάτω από την αστεία σου μάσκα, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ...ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑΣ.
ΕΜ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΩ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΚΙ "ΑΣΤΕΙΕ" ΌΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ.
ΚΙ ΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ, ΜΗ ΣΕ ΒΡΩ ΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΞΩ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ, ΕΣΕΝΑ ΡΕ; ΜΠΟΥΛΑ, ΣΟΥΛΑ Ή ΚΟΥΛΑ;;;;


ΥΓ - Προς επίδοξους bloger, πείτε μας ρε ποιοί είστε;;;; Τι ζητάτε από αυτό που κάνετε; Πείτε μας την ιστορία σας και τους αγώνες σας για τον τόπο.... Ή αν έχετε σκοπό καθαρό να κάνετε αγώνες, γιατί δεν μας λέτε τι θέλετε να κάνετε να το κάνουμε ΜΑΖΙ;;; ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!! Κι αυτό το κείμενο περί σου, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΆΛΛΩΣΤΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΜΑΓΚΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑNΩ. 

Κι όπως γράφει κι η φωτό, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ...ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΜΑ!!!! χαχαχαααααααααααα

Η ΜΑΥΡΙΔΟΥ με τα σκήπτρα του νομού ΣΤΟ ΧΕΡΙΑ

Τα ...σκήπτρα της Πόλης στη Σοφία Μαυρίδου! Επιτέλους η ηγεσία του πρώην νομού Πιερίας σε μιά κυρία. Μετά την τότε Νομάρχη Μαρία Αρσένη, ήρθε η ώρα της Σοφίας. Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Θεοφάνεια στην Κατερινόσκαλα....




ΕΙΔΕ Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ;;; ΜΑ ΓΙΑ.......

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Συζήτηση για το Κοινοβουλευτικό Έργο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τις προοπτικές ανάπτυξης της Πιερίας


Με τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου, στα πλαίσια των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός με τους εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας.
Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Μίχου ως εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την δυνατότητα να αναπτύξει θέματα που αφορούν τον Νομό Πιερίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ειδικότερα η κα Μίχου συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, την οικονομική κατάσταση αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Πιερίας γενικότερα .
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Βουλευτής, ο Νομός Πιερίας δεν βρίσκεται στην θέση που πραγματικά θα έπρεπε να κατέχει, ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης, σε σχέση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βασικών υποδομών σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν την πολιτεία (όπως η κατασκευή της παραλιακής οδού που θα συνδέει τη Βόρεια με την Νότια Πιερία , της Περιφερειακής οδού, της 13ης Εθνικής Οδού) καθώς και της έλλειψης συνολικής αναπτυξιακής κατεύθυνσης όσον αφορά τον τουρισμό, τις υπηρεσίες αλλά και την αναδιάρθρωση καλλιεργειών στον αγροτικό τομέα.
Η Βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις πολλές και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της Πιερίας, λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός σε ότι αφορά τους τομείς ανάπτυξης, την στρατηγική και τους στόχους. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε σημαντικές πρωτοβουλίες περιοχών της Πιερίας στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, εξαγώγιμων προϊόντων, και την ανάδειξη περιοχών πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της περιοχής, για τους πρότυπους συνεταιρισμούς κερασοπαραγωγών του Νομού, την μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ακτινιδίων, τονίζοντας ότι η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την χώρα μας .
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Παπανδρέου και για την καλύτερη ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας και του Ολύμπου.
Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της Βουλευτή να επισκεφθεί τη Πιερία, και εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία του νομού, τις δυνατότητες ανάπτυξης του και τις προοπτικές του.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η Βουλευτής αναφέρθηκε και στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στον νομό κυρίως στους νέους ,στις γυναίκες αλλά και σε όσους βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση τους, και την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης για το νομό.
Κλείνοντας η κα Μίχου υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει σημαντικά και αναγκαία βήματα αλλά ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ώστε να λειτουργεί για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών με την καλύτερη παροχή υπηρεσιών».

Ψ'αχνουν άλλοθι για να φύγουν















Με έκπληξη διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες μια συντονισμένη προσπάθεια «ενοχοποίησης» των ενεργών πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, αποδίδοντας την ευθύνη, για την δήθεν απειλή των έργων, στο πανελλαδικό κίνημα «Δεν πληρώνουμε».

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, οι ίδιες οι εταιρείες, βασιζόμενες στα δικά τους στοιχεία, ανέφεραν, πως σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 600.000 διελεύσεις οχημάτων χωρίς να καταβάλλουν οι οδηγοί το αντίτιμο των διοδίων. Αν λοιπόν υπολογίσουμε κατά μέσο όρο 4 € ανά διέλευση, τότε η «χασούρα» των εταιρειών ανέρχεται συνολικά στο ιλιγγιώδες ποσό των 2.4 εκατομμυρίων Ευρώ και η απώλεια δημοσίων εσόδων, την οποία επικαλείται ο κ. Μαγκριώτης, στο ποσό των 552 χιλιάδων Ευρώ. Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα, ο οποίος πιστεύει, πως η οικονομική υπόσταση των εταιρειών και του ελληνικού δημοσίου θα μπορούσαν να «απειλούνται» από τα παραπάνω οικονομικά ποσά.

Είναι οφθαλμοφανές, πως πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια ενοχοποίησης των πολιτών που αγωνίζονται και απαιτούν το αυτονόητο, δηλαδή το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, κρύβονται άλλα συμφέροντα και αίτια τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν. Όχι οπωσδήποτε εντός της χώρας μας! Το πρόβλημα των εταιρειών και των τραπεζών που τις χρηματοδότησαν βρίσκεται στο εξωτερικό και ειδικά στις χώρες όπου άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση και σωρηδόν πλέον ακυρώνονται οι ληστρικές αυτές συμβάσεις (Public Privat Partnerships), πάντα κάτω από την πίεση των ενεργών πολιτών, απλά διότι πλέον αποδεδειγμένα η λύση των PPP (ΣΔΙΤ) είναι έως και 300% ακριβότερη!

Ένα τεράστιο κίνημα πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη πιέζει ασφυκτικά τις τράπεζες και τις εταιρείες οι οποίες τρέπονται σε φυγή, διότι αποκαλύπτεται ο ληστρικός χαρακτήρας των συμβάσεων παραχώρησης. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Γερμανία και στη Γαλλία: Στο Βερολίνο πραγματοποιείται στις 13 Φεβρουαρίου 2011 δημοψήφισμα με αίτημα την δημοσιοποίηση των 150 απόρρητων συμβάσεων παραχώρησης του γερμανικού κράτους με ιδιώτες και την επιστροφή της Επιχείρησης Ύδρευσης του Βερολίνου στο Δημόσιο. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Παρίσι. Οι ιδιωτικές εταιρείες SUEZ και VEOLIA είχαν χωρίσει την πόλη των Παρισίων στα δύο και ήταν τα αφεντικά της Επιχείρησης Ύδρευσης της πόλης. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες το κόστος για τους πολίτες αυξήθηκε κατά 800%, διακόπηκε κάθε είδος κατασκευαστικών έργων στον τομέα ύδρευσης και η ποιότητα του νερού ήταν χειρότερη όσο ποτέ άλλοτε. Μετά από την παρέμβαση των ενεργών πολιτών και την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης, από την 1. Ιανουαρίου 2010 η Υπηρεσία Ύδρευσης έχει επιστρέψει πλέον στα χέρια του δημοσίου με την επωνυμία Eau de Paris. Βλέπε http://www.watermakesmoney.com/de/trailer.html

Επιστρέφοντας πάλι στα δικά μας και στην πίτα των εθνικών οδών, η οποία σερβιρίστηκε αντί πινακίου φακής από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στο ιδιωτικό αδηφάγο κεφάλαιο, είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, πως οι εταιρείες ψάχνουν άλλοθι για να φύγουν. Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια, τα νούμερα δεν τους βγαίνουν και ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Και αντί να βγει ο υπουργός και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του, δείχνει και αυτός μαζί με τις τράπεζες και τις εταιρείες, τους ενεργούς πολίτες της χώρας του. Τι να περιμένει όμως κανείς από υπουργούς οι οποίοι αποκαλούν τους πολίτες τους «κοπρίτες» και «ζώα».

  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και αγωνιζόμαστε για να φύγουν με άδεια τα χέρια.
  • Δείξτε μας τις συμβάσεις με όλα τα παρατήματα τώρα! Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε πόσα και ποιους πληρώνουμε!
  • Αν διαφωνείτε με όσα αναφέρουμε (υπουργείο και εταιρείες), δημοσιοποιήστε αύριο τα έσοδα των εταιρειών και τον ακριβή αριθμό των οχημάτων που δεν πλήρωσαν διόδια μέσα στο έτος 2010.
  • Δημοσιοποιήστε το ακριβές ετήσιο κόστος συντήρησης των εθνικών μας δρόμων και το ακριβές ποσό από την απώλεια εσόδων του ΦΠΑ.

Δεν είμαστε μόνοι! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με άλλα κινήματα πολιτών σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2011, στις 15:00 θα είμαστε όλοι στα διόδια!

Τα σίχνα στο Λιτόχωρο





Ο εορτασμός των θεοφανείων στον Μακρύγιαλο









Λάγιος Απόστολος

Στην παραλία του Μακρυγιάλου, όπως κάθε χρόνο, έγινε η κεντρική εκδήλωση των Θεοφανείων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Θάλασσα, στην Βόρεια Πιερία.

Τις εκδηλώσεις διοργανώσε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, με την ενορία του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου και συλλόγους της περιοχής.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, από τον Άγιο Γεώργιο ξεκινήσε η πομπή, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου, προς τη παραλία, όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων.

Λίγο μετά τις 11:30 οι Ιερείς μπήκαν σε βάρκα και απομακρυνθήκαν περίπου 200 μέτρα για να γίνει η ρήψη του Σταυρού στη Θάλασσα, νεαροί έπεσαν στα παγωμένα νερού του Θερμαϊκού για να τον πιάσουν.
Πολύς κόσμος παρακολούθησε τα θεοφάνεια στον Μακρύγιαλο, γεύτηκαν το υπέροχο μύδι με άφθονο τσίπουρο.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ.Πολύζος Βαγγέλης, η αντιπεριφερειάρχης κ.Μαυρίδου Σοφία ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας και άλλοι τοπικοί φορείς.