Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εδώ Λαμογιστάν! Σύντομα τα ονόματα φοροφυγάδων στο Internet!

Μια φορά κι έναν καιρό, ο "επιτυχημένος" πρώην τσάρος της οικονομίας έταζε λαγούς με πετραχήλια...

8-2-2010

Η κυβέρνηση-οπερέτα ξανα-ματα-ετοιμάζεται, λέει, να δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο ονόματα μαγαλοοφειλετών του δημοσίου! OLE OLE! Τα θεμέλια του ΤρΕλλαδιστάν αρχίζουν και τρίζουν! Ω της συμφοράς!

Μήπως θυμάστε, σύντροφοι στη συμφορά, από πότε φοβερίζουν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα ονόματα μεγαλο-λαμογιών; Εγώ, παίδες, έχω χάσει λογαριασμό με το παραμύθι αυτό. Και τι να τα κάνει, ρε, ο πεινασμένος και ο άνεργος τα ονόματα; Θα χορτάσει την πείνα του με ονόματα; Είστε καραγκιόζηδες και το ξέρετε! Μας δουλεύετε συνειδητά, βρε άχρηστοι, αλλά να είστε σίγουροι ότι όλο και περισσότεροι ξυπνήσαμε και πήραμε χαμπάρι τι πουλημένα κορμιά είσαστε.

Δώστε μας τα ονόματα εκείνων που βάλατε στη φυλακή λόγω φοροδιαφυγής, για να μας πείσετε ότι κυβερνάτε έστω υποτυπωδώς. Δείξτε μας κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας λαμογιών για να πιστέψουμε ότι κάτι κάνετε, βρε ανίκανοι! Βγάλτε στο σφυρί ό,τι έχουν οι ίδιοι και το συγγενολόι τους που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνουν, και πείτε μας πόσα δις βάλατε στο δημόσιο κορβανά ώστε ν’ ανακουφιστούν τα συνήθη υποζύγια.

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν τίποτα να τους πιάσετε διότι τα έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό, στήστε τους στο Σύνταγμα για να περνάνε όλοι να τους φτύνουν, ώστε να πούμε ότι κάτι κάνατε. Αλλιώς γελοιοποιείστε!

«Η δημοσιοποίηση θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών.»(πηγή)
Και πόσοι Έλληνες, άνεργοι, συνταξιούχοι, χωρικοί, εργάτες, κλπ., μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο για ν’ απολαύσουν τη λίστα των φοροφυγάδων, βρε ηλεκτρονικά ούφο; Ή μήπως έχετε την ψευδαίσθηση πως όταν οι μεγαλοαπατεώνες δουν τα ονόματά τους στο Διαδίκτυο θα τους γίνουν τα μούτρα κρέας από τη ντροπή; Κούνια που σας κούναγε!

«Σύμφωνα με την απόφαση, η δημοσιοποίηση αφορά εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ (αρχική οφειλή) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.»(πηγή)

Δηλαδή όσοι χρωστάνε 149.999 ευρώ δεν διαπράττουν φορολογικό έγκλημα; Εδώ τις προάλλες νομοθετήσατε να πηγαίνουν στο αυτόφωρο όσοι χρωστάνε από 5.000 και πάνω κι εσείς διστάζετε να προσβάλετε τους μεγαλοοφειλέτες των 149.999 ευρώ και κάτω δημοσιοποιώντας τα ονόματά τους;

«Η επικαιροποίηση του σχετικού καταλόγου θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.»
Πω, πω σασπένσς! Ανυπομονώ να γνωρίσω τους εθνικούς μας ήρωες και να τους δοξάσω! Οι τρείς μήνες θα μου φαίνονται τρία χρόνια!

Κατά τ’ άλλα, ο ανοικονόμητος υπουργός των οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μας ανακοίνωσε ανερυθρίαστα ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν έχει τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα για τη δουλειά που κάνει, γι’ αυτό τα στοιχεία που μας δίνει είναι μη έγκυρα! (πηγή)

Και ποιοι ευθύνονται γ' αυτό, Sir; Πρόκειται για καραγκιοζιλίκι εις τη νιοστή! Βρε τι μας βρήκε, αλί και τρισαλί… Είναι όλοι τους για ζουρλομανδύα!