Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ - ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚ

Η Πολιτική αναίδεια της Αντιπολίτευσης

Η Τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας σημαντικός θεσμός που απαιτεί αίσθημα ευθύνης, σεβασμό στην αλήθεια και πραγματικό εξοβελισμό της δημαγωγίας. Οι ακρότητες, ασυναρτησίες και οι εμπάθειες δεν εξυπηρετούν την δημοτική υγεία άσχετα αν κάποιοι λαϊκίστικα τις καταδικάζουν. Αυτά κύριοι της αντιπολίτευσης πρέπει να φαίνονται όχι μόνο στον καθημερινό μας λόγο αλλά και έμπρακτα στον αγώνα δράσης για την βελτίωση της Ποιότητας ζωής. Από την πλευρά μας αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε σε ημερήσια βάση δίπλα στον δημότη με παρεμβάσεις και ενέργειες για να μετατρέψουμε την Βόρεια Πιερία σε βωμό της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος σε Συνέντευξη Τύπου απαρίθμησε παρεμβάσεις και τον προγραμματισμό κατά την εξαμηνιαία παρουσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Περιέγραψε με σαφήνεια τον δημοτικό προγραμματισμό, τις δυνατότητες και εξέθεσε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα.
Το μοναδικό όπλο της Ενωτικής Πορείας είναι το απίστευτο μείγμα λαϊκισμού και ανευθυνότητας επιχειρώντας μ’ έναν ορυμαγδό ψευδών διατυπώσεων να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Τέτοια μικροπολιτικά ψεύδη μετατρέπουν την Ενωτική Πορεία σε Κατηφορική Πορεία Παρακμής. Οι κραυγές των σπιθαμιαίων της πολιτικής δεν μπορούν να ανατρέψουν την πραγματική διάθεση της Δημοτικής Αρχής για Δημιουργική Ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος είναι γνωστός για την προσφορά του, την τιμιότητα του αλλά προπαντός για την εργατικότητα του για τα δημοτικά δρώμενα. Κρίθηκε έξι φορές από τον λαό της Πιερίας και αναγνωρίστηκε πανελλαδικά για την Ποιότητα του. Η υποτίμηση του πρόσφατου ηχηρού αποτελέσματος δεν ταρακούνησε την παρέα του κ. Λαγδάρη. Αναρωτιόμαστε αν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης διαθέτει την κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση να στηρίξει όλα αυτά τα ασύστολα ψεύδη που γράφει και στον τόπο καταγωγής του.
Για τελευταία φορά τονίζουμε ότι όσοι έχουν να προσάψουν κάτι για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο να τα καταθέσουν το ταχύτερο στον Εισαγγελέα.
Όσο για τις «Μπακαλοκαταστάσεις» και τα χρέη του κ. Λαγδάρη όταν ήταν Δήμαρχος και που ενεργούσε σαν ιδιωτική επιχείρηση θα ασχοληθούν όταν πρέπει οι αρμόδιοι.
Σχετικά με την Μελέτη του Αποχετευτικού Δικτύου του Δήμου Πύδνας έχουμε να ενημερώσουμε ότι ενώ η Σύμβαση υπεγράφη στις 3-12-2004 με λήξη προθεσμίας παράδοσης όλων των μελετών την 3-3-2006 ( συνολική διάρκεια σύμβασης 15 μήνες) δεν παραδόθηκαν αλλά και δεν παραλήφθηκαν από τον Δήμο Πύδνας οι παραπάνω μελέτες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που Δήμαρχος ήταν ο κ. Λαγδάρης. Η παράλειψη αυτή, λόγω της αναθεώρησης τιμών μέσω των ανάλογων συντελεστών αναθεώρησης είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συμβατικής αμοιβής από 450.000 ευρώ σε 702.883,12 ευρώ, οπότε και ο Δήμος θα έπρεπε να καταβάλει από ιδίους πλέον πόρους την παραπάνω διαφορά ποσού. Εάν πιστεύει στην νομιμότητα των ενεργειών του ας αποστείλει ως υπεύθυνος τότε Δήμαρχος ο κ. Λαγδάρης τον σχετικό φάκελο στις αρμόδιες αρχές να το κρίνουν πριν γίνει αυτό με τρόπο που θα του στοιχίσει.
Για το τι έργο προσφέρει η παρούσα δημοτική αρχή μέσα στις πραγματικά δύσκολες οικονομικά καταστάσεις και υπό τον οικονομικό κλοιό των «μνημονίων» της κυβέρνησης μπορεί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να ρωτήσει τους συνδημότες του… και αν ζει εκτός πραγματικότητας και εκτός τόπου και χρόνου εμείς δεν ευθυνόμαστε.
Η απύθμενη αναίδεια, το θράσος και η μυωπική θεώρηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την αντιπολίτευση την οδηγούν σε ευτελείς κατακρίσεις εναντίον της πραγματικότητας που δεν μπορούν να δεχτούν!!
Τους συμβουλεύουμε να πάψουν να χρησιμοποιούν τον θεσμό της Αντιπολίτευσης για καταστροφικό και μόνο σκοπό στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Επιτέλους ας αρχίσουν την αξιόπιστη κριτική για να αντιμετωπίσουμε μακρυά από σκοπιμότητες την Ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας


Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού