Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής της Κατερίνης να περιορίσει δραστικά το παραεμπόριο που πλήττει την τοπική οικονομί


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής της Κατερίνης να περιορίσει δραστικά το παραεμπόριο που πλήττει την τοπική οικονομία.

Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη συνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας στην πόλη και ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη, ενώ οι κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου και οι συλλήψεις των αλλοδαπών διακινητών αυτών των προϊόντων-στην πλειοψηφία τους λαθρομεταναστών- είναι καθημερινές και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων των τελευταίων ημερών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων που επρόκειτο να διακινηθεί παράνομα στην αγορά. Τα εν λόγω προϊόντα συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Αμαξοστασίου όπου και καταστράφηκαν το πρωί της Τρίτης 20/7/2011 παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, των Αντιδημάρχων Γ. Ίτσιου, Δημήτρη Βαϊνά και Καλλιόπης Τζουμέρκα-Μπατάλα.

Ο κ. Χιονίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε, από τις αρχές Ιουνίου που ξεκίνησαν οι έλεγχοι και μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί και καταστραφεί δεκάδες χιλιάδες προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ευχαρίστησε των αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Ίτσιο, για τη συστηματική δουλειά και διαμήνυσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς «η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την πάταξη του παραεμπορίου είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον Δήμο της Κατερίνης και προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή».

Επισήμανε πάντως, πως δυστυχώς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στον τομέα αυτό παρουσιάζει πολλά κενά, που θα πρέπει να συμπληρωθούν προκειμένου να «λυθούν» τα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών και να χτυπηθεί στη ρίζα του το παραεμπόριο.