Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ των ιδιοκτητών ταξί, τονίζοντας ότι έχουν δίκιο.





Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ των ιδιοκτητών ταξί, τονίζοντας ότι έχουν δίκιο "διότι ενεπλάκησαν σε έναν καβγά μεταξύ του προηγούμενου υπουργού, δηλαδή του κ. Ρέππα και του σημερινού, του κ. Ραγκούση". Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου έχει ως εξής:

"Προφανώς όσο δίκιο και να έχει μια κοινωνική ομάδα ή μια επαγγελματική ομάδα δεν μπορεί η όποια αντίδρασή της τελικά να αποβαίνει εις βάρος του αν θέλετε συλλογικού συμφέροντος ή εις βάρος των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων. Αυτό έγινε χθες, δεν ήταν η καλύτερη κίνηση που μπορούσαν να κάνουν. Κατά τη δική μου εκτίμηση τραυμάτισαν την εικόνα της χώρας μας που θα έπρεπε να έχει αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, μεσούσης δε της τουριστικής περιόδου, όταν ξέρουμε ότι ο τουρισμός ίσως είναι η μοναδική αν θέλετε πηγή που μπορούμε αυτή τη στιγμή να έχουμε άντλησης εσόδων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ιστορική στιγμή για τον τόπο.


Όμως από την άλλη πλευρά όσον αφορά την ουσία της διαμαρτυρίας, προφανώς οι άνθρωποι έχουν δίκιο και έχουν δίκιο διότι ενεπλάκησαν αν θέλετε σε έναν καβγά μεταξύ του προηγούμενου υπουργού, δηλαδή του κ. Ρέππα και του σημερινού, του κ. Ραγκούση. Είναι δικαιολογημένοι όταν λένε ότι μας ενέπαιξαν, δικαιολογημένοι όταν αισθάνονται ότι εν πάση περιπτώσει τους κορόιδεψαν, αυτά όλα ισχύουν και ισχύουν στο ακέραιο, το δίκιο είναι μαζί τους.


Και όμως το δίκιο είναι και με εμάς τους πολίτες οι οποίοι εν πάση περιπτώσει στην πόλη που ζούμε δεν αντέχουμε μια άκριτη και άναρχη απελευθέρωση των αυτοκινητιστών. Δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο κυκλοφοριακό, υπάρχει η μόλυνση, έχουμε λίγο πράσινο, με όλα αυτά τα προβλήματα δεν αντέχουμε λοιπόν ο καθένας να μπορεί ανεξέλεγκτα να παίρνει μια άδεια και τελικώς να πολλαπλασιάσουμε τα ταξί τα οποία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας. Δεν το αντέχει ούτε η ησυχία μας, ούτε η ατμόσφαιρα, ούτε εν πάση περιπτώσει η ποιότητα της ζωής μας"