Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πήραν την ψήφο εμπιστοσύνης!


Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τελείωσε.. Συνολικά 155 ήταν τα "ΝΑΙ" ενώ "143" είπαν "ΟΧΙ".. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στήριξαν την κυβέρνηση και τώρα όλα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο. Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν ο Θ. Πάγκαλος κατά την ομιλία του είπε "Θυμάμαι το 1981, όταν ήρθαμε στην...

Βουλή ως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η ΝΔ έλεγε ότι βγήκαμε από λάθος του λαού και σύντομα θα φύγουμε. Ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι". Η δήλωση προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Τασούλα να ζητάει από τον αντιπρόεδρο να ανακαλέσει. Ο κ. Πάγκαλος επέμεινε λέγοντας του ότι ήταν μικρός τότε και δεν θυμάται, ενώ την ίδια ώρα η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής προκάλεσε ένταση και στους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ.

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος πρότεινε «αντί να γυρίζουμε δεκαετίες πίσω να κοιτάμε μπροστά, οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα. Ο κ. Παπανδρέου πήρε τον λόγο ζητώντας τους να μείνουν, καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η μέρα, όμως δεν τα κατάφερε.