Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Έρευνες Για Το Θεραπευτικό Μασάζ


Η έρευνα πάνω στο θεραπευτικό μασάζ και στα πλεονεκτήματα του συνεχίζει να δείχνει ότι αυτό μειώνει την καρδιακή πίεση και την πίεση του αίματος, αυξάνει τις ενδορφίνες καθώς και την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου...


Οι έρευνες επίσης έδειξαν πως το θεραπευτικό μασάζ χαλαρώνει τους μυς κι αυξάνει το εύρος της τροχιάς της κίνησης σε όλες τις αρθρώσεις.

Αν και το μασάζ δεν αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, εντούτοις αυξάνει τον μυϊκό τόνο. Το θεραπευτικό μασάζ επίσης αυξάνει την «αυτοδιόρθωση» της στάσης του σώματος μας και κυρίως μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας ύστερα από τραυματισμό προκαλούμενο από μυϊκή δυσκαμψία όσον αφορά τους αθλητές.

Το μασάζ βοηθάει σημαντικά στο να παραμένει η σωστή ποσότητα υγρών κατά την κυκλοφορία τους ανάμεσα στις μυθικές ίνες άρα και στην ενυδάτωση ή αφυδάτωση αυτών.

O Joan Borysenko, κλινικός ψυχολόγος και συνιδρυτής του Mind/Body Clinic at Harvard Medical School, σε συνέντευξη του στο "Περιοδικό Του Μασάζ" το 1999, είπε: “Στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι καταβάλλονται από άγχος. Το άγχος, σύμφωνα με έρευνες, σχετίζεται με το 80-90 τοις εκατό των σημερινών ασθενειών κι είναι αυτές που φέρνουν τον κόσμο στα ιατρεία. Αυτό που ουσιαστικά ζητάνε, είναι κάποιος να τους ακούσει, κάποιος να τους αγγίξει, κάποιος να τους φροντίσει. Αυτό πλέον δεν υφίσταται στη σύγχρονη ιατρική. Ένα από τα κυριότερα παράπονα που ακούγονται σήμερα, είναι πως οι γιατροί δεν ακουμπούν πλέον τους ασθενείς τους. Το άγγιγμα απλά δεν υπάρχει. Αρκετά χρόνια πριν το μασάζ ήταν μέρος της νοσηλείας. Υπήρχε τόσο πολύ φροντίδα, τόσο πολύ άγγιγμα, τόσο πολύ αγαθότητα που μεταφερόταν μέσα από το μασάζ. Τώρα το νοσηλευτικό προσωπικό είναι τόσο πολυάσχολο όσο και το ιατρικό όπου δεν υπάρχει χρόνος για άγγιγμα. Πιστεύω το μασάζ είναι πράγματι το κλειδί στην θεραπευτική διαδικασία, όχι μόνο μέσα στο νοσοκομείο, αλλά λόγω της θεραπευτικής του ιδιότητας κατά του άγχους είναι καλό να γίνεται οπουδήποτε κι οποιαδήποτε ώρα”.

Τον προηγούμενο αιώνα, η έρευνα πάνω στα οφέλη του θεραπευτικού μασάζ, απέφερε μερικά ενθαρρυντικά ευρήματα. Έρευνα έδειξε ότι υπάλληλοι γραφείου ένιωσαν λιγότερο άγχος, αυξημένη εγρήγορση κι αυξημένη εκτέλεση έργου όταν είχαν τακτικές συνεδρίες μασάζ.

Κάποια άλλα ευρήματα απ'Α την έρευνα πάνω στα οφέλη του θεραπευτικού μασάζ έδειξαν ότι:

Σπουδαστές απ'Α το Πανεπιστήμιο του New Jersey, έκαναν μασάζ πριν απο εξέταση και τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση άγχους αλλά και μείωση στη συχνότητα αναπνοής. Επίσης βρέθηκε πως είχαν αύξηση στα λευκά τους αιμοσφαίρια αλλά κι αύξηση των Τ-κυττάρων, πολύ σημαντικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Μετά από μερικές συνεδρίες θεραπευτικού μασάζ, ένα γκρουπ απο καρκινοπαθείς ασθενείς, επέδειξε μείωση πόνου κι άγχους.

Μία πανεπιστημιακή μελέτη έδειξε πώς μητέρες που 'Αχαν χάσει πρόσφατα ένα παιδί, επέδειξαν μειωμένα επίπεδα κατάθλιψης ύστερα από μερικές συνεδρίες θεραπευτικού μασάζ.

Το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (USA), διεξήγαγε έρευνες όπου αυτές έδειξαν πως το θεραπευτικό μασάζ βοήθησε σημαντικά βρέφη με τον ιό HIV να κερδίσουν βάρος.

Έρευνες του Touch Research Institute (University of Miami), έδειξαν πως το θεραπευτικό μασάζ βοηθά σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης πως το θεραπευτικό μασάζ μειώνει σημαντικά τους πόνους της ημικρανίας.

Στο δέρμα
Βελτιώνει τον τόνο και την ελαστικότητα
Βελτιώνει την θρεπτικότητα του δέρματο
Βοηθά στην φυσιολογική αδενική λειτουργία
Στο σκελετικό σύστημαΧαλαρώνει δύσκαμπτες αρθρώσεις
Βοηθά στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος
Στο μυϊκό σύστημα
Μειώνει τις συμφύσεις στις μυϊκές ίνες
Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των μυών
Μπορεί να χαλαρώσει ή να διεγείρει τις μυϊκές ίνες
Ανακουφίζει απ'Α την ένταση και την δυσκαμψία
Κυκλοφορικό σύστημα
Βελτιώνει την θρεπτικότητα των κυττάρων
Βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων με οξυγόνο
Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Νευρικό σύστημα
Τονώνει τα νεύρα
Προάγει ένα καλύτερο ύπνο
Προάγει μια κατάσταση καλής υγείας
Λεμφική κυκλοφορία
Αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία
Αποβάλει τις τοξίνες και τα απόβλητα του μεταβολισμού
Αθλητές
Αυξάνει την ελαστικότητα και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων
Ανακουφίζει από σφιχτούς και πονεμένους μυς
Μειώνει τον χρόνο αποθεραπείας/ανάκτησης μετά από τραυματισμο ή άσκηση
H stroumfita