Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΘΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ (ΚΑΙΜΑΚΤΣΑ​ΛΑΝ)


με πολύ χαμηλές τιμές-έκπληξη !
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ΘΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ στον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Επιστολή του συλλόγου φίλων του πανέμορφου παραδοσιακού οικισμού, που από φέτος, μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι των καλοκαιρινών διακοπών.
Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,
Aγαπητοί φίλοι του Παραδοσιακού Οικισμού Αγ. Αθανασίου (Καιμακτσαλάν),


Παρά την οικονομική κρίση που άγγιξε φέτος και το χωριό μας, το χωριό μας για πρώτη φορά λειτουργεί από φέτος και τους θερινούς μήνες.

Υπεύθυνοι γι΄ αυτό το γεγονός, που δημιουργεί μια εναλλακτική λύση διακοπών για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, γι όσους επιθυμούν τον καθαρό αέρα του βουνού και την δροσιά τις ζεστές νύκτες του καλοκαιριού, είναι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης που υλοποίησαν άμεσα τις υποσχέσεις τους για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο χωριό μας, βάζοντας τις βάσεις με την κατασκευή αρχικά ενός υπέροχου γηπέδου ποδοσφαίρου.

Συντελεστές ο νέος Δήμαρχος Εδέσσης Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βερικούκης σε συνεργασία με τον Γιώργο Βιλδιρίδη, τον π. Πρόεδρο Γιώργο Δόντση και τον Κώστα Κέκη. Συντονιστής της διοργάνωσης ο Αλκης Νουσηκύρου, Περιφερειακός Σύμβουλος και μόνιμος επισκέπτης του χωριού μας. Στυλοβάτες της πρωτοβουλίας γνωστοί επαγγελματίες του χωριού που τόλμησαν το ακατόρθωτο και μέλη του Συλλόγου μας.

Ετσι πλέον, το χωριό μας κατά τους θερινούς μήνες δεν θ΄ αποτελεί νεκρή φύση-νεκρό χωριό, αφού τόσο αρκετά δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν και μάλιστα με φιξαρισμένη τιμή δίκλινου 50 Ευρώ με πρωινό, μεταξύ των οποίων το Ξενοδοχείο Spa Λίθος, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Πατρικό, οι Ξενώνες Εξοχικό, Νεφέλη, Ανεμόεσσα και λίγο πιο έξω από το χωριό λειτουργεί το Voras Resort που προσφέρει και πισίνα για όσους δεν αποκόβονται από τις καλοκαιρινές συνήθειες.

Τα παραδοσιακά εστιατόρια Καλύβα, Καταφύγιο, Τσέγανη, Μύλος, Λαδόκολλα κ.α. με δελεαστική τιμή φαγητού α λα καρτ 10 Ευρώ το άτομο, συν τα ποτά και τα ντόπια άριστα κρασιά.

Καφέ και χαλάρωση με ποτό και μουσική που μας θυμίζει τις υπέροχες νύχτες του χειμώνα, σε καλοκαιρινό όμως τοπίο, με έναστρο ουρανό, θα βρούμε στο Πατρικό, στο Μύθο, στο Vino, στον Χιονόδρομο, κ.α.

Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων που χρειάζεται και την στήριξη μας.

Η έναρξη της πρώτης τουριστικής σαιζόν ξεκίνησε στην Πλατεία του Αγ. Αθανασίου με την συναυλία του περασμένου Σάββατου με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 μικροί και μεγάλοι φίλοι..

Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους συντελεστές που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Αποδεικνύεται ότι το χωριό μας έχει ζωή και το καλοκαίρι και θα αποτελεί πλέον όχι μόνο χειμερινό τουριστικό προορισμό, αλλά ετήσιο.

Αγαπητοί φίλοι,

ενημερώστε γνωστούς και φίλους, φίλους του βουνού και των εναλλακτικών προτάσεων διακοπών, ότι ο Παραδοσιακός Οικισμός Αγ. Αθανασίου Πέλλας προσφέρει και το καλοκαίρι ηρεμία, ξεκούραση, εξαιρετικό φαγητό και άριστη φιλοξενία. Αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση διακοπών για μικρούς και μεγάλους. Την άλλη πρόταση στην Μακεδονία…..

Ημερήσιες εξορμήσεις στην Λίμνη Βεγορίτιδα, στον υδροβιότοπο του Αγρα, στα λουτρά του Πόζαρ και φυσικά πάντα μία επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα και το εκκλησάκι, συμπληρώνουν το παζλ μιας τριήμερης απόδρασης στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο.

Φιλικά
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Πολίτης