Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Θα γίνει δημοψήφισμα ή ψευτοδημοψήφισμα;;


Ένα απίστευτο πολιτικό σύστημα, ήταν επόμενο να έχει στην ηγεσία του και έναν απίστευτο πρωθυπουργό. Τι είπε ο άνθρωπος; Θα κάνει λέει δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν μας λέει ακόμα το ερώτημα που θα τεθεί. Προφανώς δεν μας πέφτει λόγος να....
μάθουμε. Ότι αποφασίσει ο Ηγέτης.

Μάλλον, ούτε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ξέρει ακόμα το ερώτημα. Εκείνο που είναι βέβαιο ότι επιδιώκει, είναι μια έμμεση λαϊκή νομιμοποίηση μέσω ενός ψευτοδημοψηφίσματος, ώστε να καβατζάρει το δεύτερο μισό της τετραετίας, μέχρι να τα ξεπουλήσει όλα, μιας και τα πράγματα ζόρισαν, αφού κόμματα και λαός ζητούν επιτακτικά εκλογές. Έτσι ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό, βάζοντας ένα διφορούμενο ερώτημα, για να μπορεί μετά να το μεταφράσει όπως θέλει. Το έκανε εξάλλου με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λεφτά για να κάνει ένα ψευτοδημοψήφισμα βρίσκει ο κ. Παπανδρέου, όμως λεφτά για να κάνει εκλογές δεν βρίσκει. Τότε ξαφνικά η δημοκρατία είναι ακριβή. Βέβαια στις ενέργειές του αυτές βρίσκει σύμμαχο και τον έτερο πόλο του συστήματος, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν λέει την αλήθεια, αλλά κάνει λόγο για δήθεν διχαστικό δημοψήφισμα κ.λ.π., αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον κ. Παπανδρέου να δράσει όπως θέλει καταστρέφοντας τη χώρα και ξεπουλώντας τα πάντα.

Όμως εμείς εδώ στο διαδίκτυο και στις πλατείες λέμε ότι δημοψήφισμα μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή μόνο με δύο ερωτήματα: 1) «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και 2) «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» σε Συντακτική Συνέλευση για νέο Σύνταγμα. Τα υπόλοιπα είναι μόνο για εξαπάτηση του λαού.

Αφού λοιπόν ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα, τότε περιήλθε στη δική μας (των πολιτών) αρμοδιότητα και είναι βέβαιο πως θα «καλοπεράσει».