Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Στόχος του Δήμου Κατερίνης, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αποκατάσταση της αισθητικής του πολεοδομικού περιβάλλοντος και κυρίως η ασφάλεια του πολίτη» υπογράμμισε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης .
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος σημείωσε: «Όταν ξεκινήσαμε την δράση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, μετά από εντολή του Δημάρχου, γνωρίζαμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο και...
χρονοβόρο. Με την ουσιαστική συνδρομή των εργαζομένων καταφέραμε να κάνουμε τα πρώτα σημαντικά βήματα για να επαναφέρουμε την τάξη σε ένα άναρχο τοπίο καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων».
Ας επισημανθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει σε όσους θέλουν να διαφημιστούν ειδικούς χώρους με το ανάλογο μίσθωμα, ενώ όλες οι άλλες πινακίδες θεωρούνται παράνομες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μπορεί να γίνουν ακόμα και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Τα πρόστιμα μάλιστα που μπορούν να επιβληθούν στους παραβάτες κυμαίνονται από 1.400 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και την επικινδυνότητα.