Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΟΛΜΕ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε με δριμύτητα την τρομοκρατική και αναίτια προσαγωγή του συναδέλφου μας Δημήτρη Δημητούλη, καθηγητή στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, στο 16ο Α.Τ. Άνω Πατησίων, χθες Πέμπτη 12 Μαΐου γύρω στις 10 το βράδυ.
Συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών έκανε.....
εξακρίβωση στοιχείων στα Πατήσια σε παρέα 4 ατόμων [μεταξύ των οποίων οι Δ. Δημητούλης και Γιάννης Μαρούτας, δάσκαλος και πρόεδρος του συλλόγου Ζεφυρίου-΄Ανω Λιοσίων]. Και ενώ η εξακρίβωση έγινε μπροστά στο σπίτι τους και επέδειξαν όλοι τις ταυτότητες που τους ζητήθηκαν, έγινε χωρίς καμιά δικαιολογία προσαγωγή τους.
Μετά από δίωρη παρέμβαση δικηγόρου, συνδικαλιστών από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ και ενώ είχαν αρχίσει να μαζεύονται έξω από το Α.Τ., απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, πολλοί συνάδελφοι και φίλοι, ματαιώθηκε τελικά η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ και η σύλληψή τους. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αργά τη νύχτα.
Οι προσαγωγές αυτές δεν είναι τυχαίες. Έγιναν μια περίπου ώρα μετά τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ στη γενική απεργία της 11ης/5 και εντάσσονται στην προσπάθεια προληπτικού εκφοβισμού και «τρομοκράτησης», που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον επελαύνοντα κοινωνικό μεσαίωνα.
Και έτσι ακριβώς θα τις αντιμετωπίσουμε!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ