PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"Δε συνηθίζεται η μοναξιά"

 ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011
  • Σκεφτείτε πως, Ή αν έχετε δίπλα σας ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, χτυπήστε τους την πόρτα.....
  • Λίγο φαγητό ή ένα γλυκό, ή ΕΝΑ ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ίσως τους ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ.....
  • ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ
  • ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ.... ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
  • Και ξέρετε γιατι;;;;; 
  • ΕΠΕΙΔΗΗΗΗΗ
  • "Δε συνηθίζεται η μοναξιά"
  • ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ
  • ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ...ΚΑΛΑ
    Γράφει κι ΥΠΟγράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    HAPPY NEW YEAR
    KALI MAS XRONIAAAAAAAAAAAAAA
    ZHTΩ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ 
    ΤΟ 2011 ΑΣ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ

    http://www.youtube.com/watch?v=8X1JSfwUKlg&feature=player_embedded#!

    Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα απο τους υπαλλήλους του Δήμου Μεθώνης


    Συγκινητικές στιγμές στο γραφείο του Δημάρχου Μεθωνης κ.Αβραμίδη Κώστα. Τα κάλαντα απο τα παιδιά και τους υπαλλήλους του Δήμου.

    Ανακαινήστηκε πλήρως το κτηνιατρείο του Αιγινίου


    Ένα πλήρως ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, που διαμορφώθηκε με εθελοντική εργασία των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου και Περιχώρων και θα στεγάσει εκ νέου τις περιφερειακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Γεωργίας παρέδωσε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010, στους εργαζόμενους ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

    Πρόκειται για το παλαιό Κτηνιατρείο του Αιγινίου που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και χάρη στο μεράκι και την προσωπική εργασία των Κυνηγών και στη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Αιγινίου, ο χώρος άλλαξε ριζικά και έγινε προσβάσιμος στους πολίτες της περιοχής.

    Η χρηματοδότηση των υλικών για την ανακαίνιση έγινε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ με ομόφωνη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας παραχώρησε ένα μέρος της αποθήκης του κτιρίου στον Κυνηγετικό Σύλλογο, ώστε να στεγαστούν τα γραφεία του. Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου προχώρησαν εθελοντικά στην ανακατασκευή τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, βάζοντας εθελοντική εργασία και διαμορφώνοντας και τους χώρους των υπηρεσιών.

    Αναφερόμενος στην παρέμβαση που έγινε ο Νομάρχης Πιερίας τόνισε ότι για ακόμη μια φορά η περιουσία του δημοσίου προστατεύεται και με την ανακαίνιση και παράδοση του κτιρίου σε χρήση οι υπηρεσίες της Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Γεωργίας θα μεταφερθούν σε ιδιόκτητο χώρο, εξοικονομώντας συγχρόνως και χρήματα που δίδονταν ως τώρα για την ενοικίαση γραφείων.

    Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε επιπλέον ότι όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγινίου, όλα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου καθώς και τον Διευθυντή Γεωργίας και τον Διευθυντή Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την πολύχρονη συνεργασία τους.

    Ο Δήμαρχος Αιγινίου Βασίλης Κοντός σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση καθώς ο χώρος καθαρίστηκε και πλέον αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή, ενώ τόνισε ότι χάρη στην παρέμβαση του Νομάρχη και των κυνηγών δημιουργήθηκε ένας υπέροχος χώρος για το Αιγίνιο.

    Τόσο ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Γιάννης Φέρλιας όσο και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Μαυρίδης ευχαρίστησαν τον Νομάρχη για το έργο του καθώς και για την πολύχρονη συνεργασία που είχαν. Από την πλευρά του εκ μέρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου και Περιχώρων ο Βασίλης Καπετάνος ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τους συνεργάτες του, αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν με την εργασία τους να γίνει η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

    Να σημειωθεί ότι στο χώρο κατασκευάστηκε νέα σκεπή, έγινε πλήρη εσωτερική διαμόρφωση με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων και θυρών, νέων πατωμάτων, τοποθετήθηκαν καλοριφέρ, κατασκευάστηκαν νέοι χώροι υγιεινής, καθώς και ηλεκτρομηχανολικά συστήματα και έγινε ελαιοχρωματισμός. Στον περιβάλλοντα χώρο έγινε καθαρισμός των χόρτων, κλάδεμα των δέντρων και τοποθετήθηκε νέα περίφραξη.

    Γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης




    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης. Περισσότεροι από 70 ποδηλάτες, μέλη και φίλοι της «Ποδηλατικής Απόδρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και πραγματοποίησαν μια όμορφη ποδηλατάδα, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους μικρούς και μεγάλους.

    Βλέπετε, δεν είναι συνηθισμένη εικόνα, 70 ποδηλάτες με κόκκινα σκουφάκια να κουδουνίζουν και να λένε τα κάλαντα στη μέση του δρόμου, σταματώντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μάλιστα, σε κάποια σημεία της διαδρομής σχηματίστηκε μεγάλη ουρά από οχήματα που περίμεναν να περάσει το κομβόι των ποδηλάτων. Παρ όλα αυτά, οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους για να φωτογραφίσουν τους διερχόμενους ποδηλάτες.
    Οι μόλις 2 βαθμοί πάνω από το μηδέν δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους ενεργούς πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι ακούραστοι, για μια ακόμη φορά, με το δικό τους πάντα τρόπο, κατέβηκαν στο δρόμο για να απαιτήσουν το αυτονόητο: Ποδηλατόδρομους! Επιτέλους, χώρο για τους ποδηλάτες! Χώρο για μια ομάδα πολιτών, η οποία καθημερινά μεγαλώνει και συνειδητά πλέον, επιλέγει το ποδήλατο ως κύριο μέσο μεταφοράς.

    Οι απαγορευτικές τιμές των καυσίμων αναγκάζουν πολλούς πολίτες να βγάλουν το παλιό ποδήλατο από το υπόγειο, με αποτέλεσμα, καθημερινά πλέον, να κυκλοφορούν εκατοντάδες ποδηλάτες στην πόλη της Κατερίνης, η οποία ως πεδινή και σχεδόν παραλιακή πόλη έχει μια αρνητική πρωτιά: Δεν διαθέτει ούτε έναν ποδηλατόδρομο! Τη στιγμή όμως που οι ποδηλάτες αυξάνονται και οι ποδηλατόδρομοι απουσιάζουν, τα τροχαία πληθαίνουν και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2010, τρεις ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους.
    «Θέλουμε μια πόλη με πεζοδρόμια για τους πεζούς και όχι για τις πραμάτειες των καταστημάτων και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Θέλουμε, αυτόν τον ένα πεζόδρομο της πόλης για τους πεζούς και όχι για τα πατάρια των café. Θέλουμε μια πόλη, στην οποία, επιτέλους, πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες.
    Πρέπει κάποτε οι διοικούντες σε αυτό τον τόπο να καταλάβουν, πως με το 30% ως εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχουν το δικαίωμα να γίνονται εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των πολιτών. Η ζωή στην πόλη έχει γίνει πλέον αφόρητη. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου! Η μετακίνηση μιας μάνας με παιδικό καρότσι ή ενός πολίτη με αναπηρία στο κέντρο της πόλης είναι αδιανόητη. Η Δημοτική Αστυνομία έχει καταντήσει ο ανήμπορος παρατηρητής αφού δεν υπάρχει ίχνος πολιτικής βούλησης για οποιαδήποτε αλλαγή. Ούτε καν αυτή της απαγόρευσης των οχημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο ζωή με το ποδήλατο είναι μια συνειδητή και άκρως πολιτική πράξη. Σηματοδοτεί την ελεύθερη, άνετη και γρήγορη μετακίνηση μέσα στην πόλη και πάνω απ΄ όλα, προτείνει έναν εναλλακτικό, φυσικό και υγιή τρόπο ζωής. Από πού άραγε αντλεί ο πολιτικός το δικαίωμα να στερήσει από τον πολίτη το δικαίωμά του στην αναζήτηση της υγείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και του χαμένου του χρόνου;»
    Κάπως έτσι έκλεισε η κουβέντα μεταξύ των φίλων του ποδηλάτου, κάτω από το άγαλμα της Ελευθερίας στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση.

    Συγκίνηση απο την δημοτική σύμβουλο Βουλκίδου Μαρία στο τελευυταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεθώνης


    Η κ. Βουλκίδου Μαρία στον λόγο της τόνισε ότι η αίθουσα αυτή για όλους μας την 4ετία αυτήν, ήταν ένα μεγάλο σχολείο από το οποίο όλοι μας μόνον οφέλη αποκομίσαμε, η υπομονή του Δημάρχου και η εμπιστοσύνη που έδειξε στα πρόσωπα όλων μας, δεν μπορούσε παρά να μας κάνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και απέραντη χαρά και υπερηφάνεια για όσα έμαθα εδώ μέσα και για όσα διδάχτηκα κοντά στον Δήμαρχο και σε όλους τους συναδέλφους αιρετούς και μη. Σας ευχαριστώ όλους πολύ και υπόσχομαι πως μ' αυτά τα εφόδια και με την τιμή που μου κάνετε με την ψήφο σας να μπορώ να συνεχίσω και στα δυσκολότερα θα φανώ αντάξια των περιστάσεων.