PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ
ή καλύτερα
 ΑΓΑΠΩ (ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ 
Δεν τα παίρνω
Δεν πληρώνομαι
ΕΙΜΑΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΟΧΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΙ ΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ

  • Κι ΕΜΕΙΣ ως ρομαντικοί ή ΜΑΛΑΚΕΣ θα συνεχίσουμε να γράφουμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ πρώην ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ....
  • ΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΦΡΑΓΚΑ
  • ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΔΩΝ!
  • Αυτό το ξέρουν οι άλλοι....
  • Κι όπως λέει ο αοιδός "για τα λεφτά τα κάνεις ΟΛΑ, για τα λεφτά δε μ αγαπάς"
  • έ ρε γλέντια
γράφει κι ΥΠΟγράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

ΞΗΛΩΣΤΕ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

  • Κι όσο για το ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ του Λιτοχώρου
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • Και για μας και για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.....
  • ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ
  • Ξηλώστε ρε απατεώνες στρατόγκαβ....οι το βρωμερό ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
  • ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
γράφει κι ΥΠΟγράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Γράφει κι ΥΠΟγράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

  • ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΑΣ ...ΞΕΣΚΙΖΕ;;;;
  • ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΙΟΔΙΟΜΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ Ή ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ...ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;;;;
  • ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΟΜΑΧΟΣ....
  • Ά ΡΕ ΒΙΤΣΑ....
  • Ά ΡΕ ΒΙΤΣΑ....
  • ΚΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΥΠΟΓΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ 1999...
  • ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑ
  • ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ 
  • ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ά ξέχασα να σας πω
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΕΡΩ.....
ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΠΛΕΡΩ.....
Άλλοι το κάνουν αυτό
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PIERIA-GR ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....

«Ο ψωμάς π’ εθέλεσεν να πετά»

PIERIA-GR Πράγματι τέτοιες εκδηλώσεις ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ, δίνουν όραμα στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Και εν μέσω ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, σαφώς και προσδίδουν ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ, σε εκείνους που το πραγματοποιούν και σε εκείνους που το παρακολουθούν... ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.... 
Πολιτεία
E-mail Εκτύπωση PDF
enosi_pontion_1
Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης ( ΕΚΑΒΗ ), παρουσιάσθηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Ο ψωμάς π’ εθέλεσεν να πετά».
Πρόκειται για τη μεταφορά, στην ποντιακά διάλεκτο, του γνωστού Αισώπειου μύθου «Η χελώνα που ήθελε να πετάξει».
enosi_pontion_2Η παιδική θεατρική ομάδα αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Εργαστηρίου  Ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και αποσκοπεί στην άσκηση των μαθητών  στη σωστή χρήση και εκφορά της Ποντιακής Διαλέκτου.
Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί επίσης στη δημιουργία ενός ισχυρού αναχώματος ενάντια στη γενικευμένη κρίση που απειλεί να ισοπεδώσει θεσμούς και αξίες αλλά και την ίδια την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα.

enosi_pontion_3Την μεταφορά στην Ποντιακή και τη διδασκαλία των ρόλων έκανε, ο γνωστός για τις γνώσεις του και την προσφορά του στο χώρο της Ποντιακής παράδοσης, Δαμιανός Χαραλαμπίδης.
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι μικροί μαθητές: Κώστας Λαζάρου(Ψωμάς), Θωμαή Σαββίδου (Ψωμάβα), Αντιόπη Μάρα (Ψωμίτσα), Ελευθερία Γιουμίδου (Ψωμοπούλ’), Κων/να Καζαζιάδου (Ταουσάνος), Ραφαηλία Παπουτσίδου (Ταουσανόπον), Αναστασία Αντωνίου (Παλάσα), Ελευθερία Παναγιωτίδου (Πηνελόπη), Απόστολος Αντωνίου (Ηράκλης) και Σάββας Τεμιρτζίδης (Σαββέλης λυράρης).
Σκηνικά: Καλλιόπη Καμπερίδου, Ελένη Σκουλαριώτη, Μαίρη Αραβίδου και Δημήτρης Τσαϊτουρίδης.
enosi_pontion_4Κοστούμια: Χριστίνα Μόσχου, Ελένη Σκουλαριώτη και Ζαΐρα Λαζαρίδου.
Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι, που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση, συγκινήθηκαν και χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς πρωταγωνιστές και καμάρωσαν τους άξιους συνεχιστές της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας του Πόντου.
Τα παιδιά αυτά, με τη θέληση και το πάθος τους, απέδειξαν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι η Ποντιακή Διάλεκτος ,το διαμάντι του Ελληνικού πολιτισμού, έχει και παρόν και μέλλον.
Της παράστασης προηγήθηκε ένα μικρό απόσπασμα από έργα του οδοντιάτρου-λογοτέχνη Κώστα Διαμαντίδη, σε διακευή Δαμιανού Χαραλαμπίδη και με τίτλο «Γιατί να μαθάνω τα Ποντιακά». Με αυτό το μικρό σκέτς  αναδείχθηκε, με τρόπο θεατρικό,  η ανάγκη  κινητοποίησης όλων μας στην προσπάθεια διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου. Εξαιρετική η ερμηνεία της Μαίρης Αραβίδου, στο ρόλο της Μάνας-Γιαγιάς, του Γιάννη Αθανασιάδη, στο ρόλο του Γιου-Πατέρα  και του μικρού Κώστα Λαζάρου στο ρόλο του Γιου-εγγονού.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Μακρίδης και ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ Κώστας Παπουτσίδης.

Έχουμε κτίρια, δεν είναι σχολεία


E-mail Εκτύπωση PDF
sxoleia_1
Τα προβλήματα υποδομών σε δημοτικά σχολεία και κυρίως νηπιαγωγεία, προσπάθησε να αναδείξει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης.

Εκτός από τα προβλήματα, που λίγο πολύ είναι γνωστά (και με τα οποία συχνά ασχολούνται τα μέσα ενημέρωσης, όπως σημείωσε ο συντονιστής της συζήτησης Ευγένιος Παπαδόπουλος), στόχος της εκδήλωσης ήταν και η κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.
sxoleia_2Όσον αφορά τα προβλήματα, αυτά εστιάζονται κυρίως στο κέντρο της Κατερίνης, στο πυκνοδομημένο κομμάτι της. Αν και στην Κατερίνη λειτουργούν μόλις δύο σχολεία σε διπλή βάρδια, πολλά από τα σχολεία της (και κυρίως αυτά που κατασκευάστηκαν πριν το 1995) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες του σήμερα, παρά τις όποιες προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος ή Νομαρχία με προσθήκη αιθουσών ή «αξιοποίηση-μετατροπή» εσωτερικών τους χώρων. Το πρόβλημα, επιτείνεται και από την λανθασμένη κατανομή των μαθητών, αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι με τις αίθουσες που υπάρχουν σήμερα στην Κατερίνη και με σωστή κατανομή θα μπορούσε κάθε τάξη να έχει 20 μαθητές.
«Η ουσιαστική πρόταση για την αναδιάρθρωση των ορίων, είναι η μόνη λύση τώρα για να αποφευχθούν οι καταστάσεις σαλαμοποίησης των μαθητών μας στα σχολεία, αλλά και για να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με συνθήκες ελκυστικές και ανθρώπινες για εκπαιδευτικούς και μαθητές» είπε ο κ. Κρίτογλου, προτείνοντας την έναρξη του διαλόγου για το πώς η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει καλύτερα.

PIERIA-GR Μέσα σε τούτη εδώ την κρίση καλό είναι να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ και να ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ.... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ "ΟΝΕΙΡΑ" ΚΙ ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ.

Ινδιάνικο χωριό<ΤΖΟΜΑΚΟΥΑ> στό Ελατοχώρι Πιερίας







Ατρόμητοι ιππείς μεγάλων αποστάσεων Πιερίας







Λάγιος Απόστολος

Η Πανελλήνια Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων-«Ατρόμητοι Ιππείς», που στο παρελθόν κατόρθωσε και έφερε εις πέρας τις ακόλουθες πορείες:1η: 2007 Αρχαίο Δίον-Αλεξανδρούπολη Στ?αχνάρια του Μ. Αλεξάνδρου 2041 χρόνια μετά.2η: 2008 Δελφοί-Ζαχάρω Ηλείας Ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.3η: 2009 Όλυμπος-Αρχαία Δωδώνη Προς τιμήν των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιονικών και ιδιαίτερα του αρχαίου Ολυμπιονίκη αρματοδρόμου Κλεοσθένη. Και η τελευταιά πορεία το 2010 από το Κτήμα Ηρακλή σε Κοζάνη,Φλώρινα, Πέλλα και τερμάτισαν στόν Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Οι υπερήλικες σκιέρ Χιονοδρομικού Ελατοχωρίου

Λάγιος Απόστολος

Έχουν ονόματα, όπως "Ατσαλάκωτος Τζέντλεμαν", "Στρατηγός", "Τεχνίτης" και "Πολυταξιδεμένος". Πίσω από τα παρωνύμια αυτά δεν κρύβονται τα μέλη κάποιας συμμορίας, αλλά μια ομάδα ερασιτεχνών σκιέρ, που συχνά ξεπερνούν σε ικανότητες ακόμα και πρωταθλητές του αθλήματος. Η ιδιαιτερότητα της ομάδας αυτής, όμως, δεν είναι ούτε οι ικανότητές της ούτε τα παρατσούκλια που φέρουν τα μέλη της, αλλά ο μέσος όρος των ηλικιών τους: όλοι διανύουν την έβδομη ή την όγδοη δεκαετία της ζωής τους.
Μια παρέα ανδρών, που σφύζουν από ζωντάνια και κέφι, αθλούνται σχεδόν καθημερινά και είναι γνωστοί στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας ως δεινοί σκιέρ, εκπλήσσουν τους συνομιλητές τους μόλις αποκαλύπτουν την ηλικία τους: είναι όλοι από 57 έως 84 ετών! "Όλα είναι εγκεφαλικά. Εμείς αισθανόμαστε πολύ νέοι", λένε χαρακτηριστικά και το αποδεικνύουν έμπρακτα, καθώς αθλούνται ακόμα και με αντίξοες καιρικές συνθήκες. "Υπάρχουν φορές που ανεβαίνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο ακόμα και με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου", συμπληρώνουν. Οι ίδιοι ονομάζουν την ομάδα τους "Νεολαίοι Βετεράνοι" ή ακόμα και… "G7". Αρχηγός της ομάδας θεωρείται ο Αργύρης Γκίσσας και όχι άδικα, καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην παρέα (84 ετών). Τον πυρήνα της ομάδας αποτελούν, επίσης, ο Κώστας Κομνηνός, ο Θανάσης Ζάπρος, ο Μπάμπης Χριστοφιλόπουλος, ο Νίκος Καστρόπουλος, ο Κώστας Τσάκης και ο Θεόδωρος Φεσλικίδης. Ο τελευταίος, ο μικρότερος σε ηλικία στην ομάδα, χαρακτηρίζεται, μάλιστα, από τους υπόλοιπους ως ο "Νουρέγιεφ της παρέας", εξαιτίας της δεινότητάς του στο σκι με τα κοντά χιονοπέδιλα (snow blades).Στην ομάδα των επτά προστίθενται συχνά και άλλοι δεινοί σκιέρ, όπως ο Κύρος Πουπούλης, ο Γιώργος Λογιοτατίδης, ο Γιάννης Πανούδης και ο Δημήτρης Μάναγας. Όλα τα μέλη της ομάδας ζουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ως έδρα τους τα τελευταία χρόνια για τις καταβάσεις το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου. "Εκεί βρήκαμε ζεστασιά. Είναι σημαντικό, όμως, και το ότι είναι το μόνο χιονοδρομικό που τα άτομα πάνω από 65 ετών δεν πληρώνουν ημερήσια κάρτα", τονίζουν. Βέβαια, η ομάδα τους είναι γνωστή στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. "Και αυτό γιατί προσελκύουμε κόσμο ως ζωντανή διαφήμιση για τα οφέλη του σκι", επισημαίνουν. Ορισμένα από τα μέλη της ομάδας κάνουν σκι για περισσότερα από 60 χρόνια, ενώ άλλοι μυήθηκαν στη μαγεία του αθλήματος σε μεγάλη ηλικία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπάμπης Χριστοφιλόπουλος που έμαθε σκι στα 52 του χρόνια. Τι είναι, όμως, αυτό που τους συναρπάζει στο συγκεκριμένο άθλημα; "Αρχικά εντυπωσιάζεσαι όταν ανεβαίνεις στο βουνό και βλέπεις την ομορφιά του τοπίου. Στη συνέχεια αισθάνεσαι μαγεία όταν στέκεσαι ψηλά και σκέφτεσαι τα χιλιόμετρα κατάβασης που έχεις να διανύσεις. Και τέλος κατεβαίνεις την πλαγιά μόνος σου, διαλέγεις τη διαδρομή σου και αισθάνεσαι φοβερή ζωντάνια", περιγράφουν. "Δεν είναι τυχαίο ότι δεν γνωρίζουμε κανέναν άνθρωπο που να ξεκινήσει το σκι και κάποια στιγμή να το σταματήσει", προσθέτουν. Πλέον θεωρούν το σκι ως πηγή ζωντάνιας: "Πολλές φορές πήγαμε στο βουνό όντας άρρωστοι και γίναμε αμέσως καλά". Ωστόσο, το σκι δεν είναι η μόνη αθλητική δραστηριότητά τους. Τον αρκετό ελεύθερο χρόνο τους (οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι), τον γεμίζουν με πολλές δραστηριότητες: η ποδηλασία, το τένις, η πεζοπορία και τα ταξίδια είναι μερικές από αυτές. "Και φυσικά συχνά συναντιόμαστε για να πιούμε τσίπουρα. Πλέον, είμαστε τόσο φίλοι που δεν μπορούμε μακριά ο ένας από τον άλλο", καταλήγουν. Η ομαδα βρισκεται καθημερινα στο χιονοδομικο Ελατοχωριου.

O δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος με πύθωνα

ΕΙΝΑΙ ΠΥΘΩΝΑΣ.........Ένας πύθωνας τριών μέτρων.........

O ετήσιος ποντιακός χορός του Συλλόγου ο <Ο Πόντος> του Δήμου Μεθώνης