PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ....

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ....




Ο ΕΜΟ και ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ... ΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ Η ΦΩΤΟ..ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΣΟ

Καλό ταξίδι

H γενική γραμματέας του υπουργείου παιδείας Θάλεια Δραγώνα


αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες

αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως

προεραιρετικό το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία.

Η στερούμενη βασικού πτυχίου πρώην γεν. γραμματέας

προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην.....

Τουρκία.

Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα

σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους

αντικατέστησε με τουρκόφωνους, συνέβαλε τα μέγιστα

στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης "τουρκικής

μειονότητας στην Θράκη", ενώ μνημειώδεις είναι οι

δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε

μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια μεκρή και ουσιαστικά

άχρηστη γλώσσα...



Καλό ταξίδι κα Δραγώνα στους δρόμους της Ανατολής,

δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!!!!

Αν και είμαι σίγουρη ότι οι υπηρεσίες σας προς τα γνωστά

κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν

κάπου αλλού! Πρόδότες σαν κι εσάς σπανίζουν άλλωστε....

Να μην μείνει και ημιτελές το έργο σας!!!!!!



ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!

Με τη δέουσα εκτίμηση

Το Μαρικάκι.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜYΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

Ν. Λαγδάρη 28 - Τ.Κ. 600 62 - Τηλ & Fax 2351041277
 E-mail: sark08@otenet.gr - ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ


Αγαπητοί φίλοι & φίλες
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δεύτερη γιορτή τσίπουρου, που διοργανώνει ο σύλλογός μας στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2010.
Σκοπός της γιορτής αυτής είναι να διατηρηθεί η παράδοση της περιοχής σ’ αυτό τον τομέα αλλά και να προωθηθούν τα σχετικά προϊόντα, αφού η άριστη ποιότητα του τοπικού οίνου και τσίπουρου αξίζει την ανάλογη προβολή και προώθηση.
Το Σάββατο 30/10/2010 και ώρα 11,00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου , θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια αμπελιού και παραγωγή τσίπουρου και κρασιού»


Την Κυριακή 31/10/2010 και ώρα 11,00 π.μ. θα συνεχιστεί η γιορτή στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού με άφθονο τσίπουρο και μεζέδες, καθώς και παραδοσιακή μουσική.



Με εκτίμηση
Το Δ/Σ του Συλλόγου

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.











ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"




ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ DEBATE

...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ, ΜΕ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ- ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...ΒΑΣΙΛΗ ΦΑΡΦΟΥΡΗ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΡΚΑΝΕΛΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΟΥΜΙΔΗΣ

ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ....ΠΕΙΝΑ ΛΟΓΚΑ

1-3 ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕ 3-1.

ΕΧΕΙ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ;;;;;


Οι Ινδιάνοι του νομού μας....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ε.Για ποιο λόγο θα πρέπει να σας εμπιστευτούν για δήμαρχο και πάλι οι δημότες Κατερίνης και μάλιστα ενός διευρυμένου δήμου;

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ:  Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε. Εργαζόμαστε σκληρά με συνέπεια και τιμούμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, από την πρώτη στιγμή. Με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου. Ενδεικτικά  σας αναφέρω μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε :
  • το μεγαλύτερο έργο αγροτικής ανάπτυξης στην Κ. Μακεδονία για το Δήμο Κατερίνης  το οποίο περιλαμβάνει αρδευτικά δίκτυα και αγροτική οδοποιία ύψους 21.000.000 ευρώ.
  • Αναβάθμιση του παλιού και κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού, ύψους 8.816.260 ευρώ .
  • Την  επέκταση του  ΧΥΤΑ 3.800.000 ευρώ.
  • Έργα αποχέτευσης στην Κατερίνη και τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου,  11.000.000 ευρώ.
  • Έργα ύδρευσης ύψους 7.000.000 ευρώ 
  • Επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, ύψους 2.500.000 ευρώ.
Έχουμε πετύχει  πολύ σημαντικό  έργο  στον αθλητισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην παιδεία και την κοινωνική πρόνοια. Και στον πολιτισμό: πρόσφατα εγκρίθηκε  η ανέγερση Μεγάρου Θεάτρου και Μουσικής που είχαμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ,  με 100% χρηματοδότηση,  ύψους 7.750.000 ευρώ.
Επίσης, όπως γνωρίζετε  στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 δημοσιεύθηκε στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κατερίνης. Ένα  έργο τεράστιας σημασίας. Όσες εκτάσεις έχει ο Δήμος, εντάσσονται στο σχέδιο πόλης. Δίνουμε υπεραξίες σε  2,5 χιλιάδες στρέμματα δημοτικής  γης,  ενώ 1400 στρέμματα μπαίνουν στο σχέδιο πόλης. Από αυτά 200 στρέμματα θα δοθούν ως αποζημιώσεις στους ανθρώπους στους οποίους οφείλουμε. Αυτές είναι λύσεις οριστικές που παράλληλα δίνουν ένα τεράστιο πλούτο στην πόλη μας ως υπεραξίες. Στο  νέο διευρυμένο Δήμο Κατερίνης, 6 δήμοι γινόμαστε συνοδοιπόροι. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πολύ  περισσότερες. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και ένα ψηφοδέλτιο πολύ ικανών  προσώπων που είναι έτοιμα να προσφέρουν τα μέγιστα και να πετύχουμε.

Ε. Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί ο «Καλλικράτης» να λειτουργήσει σε θετική κατεύθυνση για τους πολίτες του νέου Δήμου Κατερίνης;

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Από το 2007  που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, στη θητεία μας,  με τα  δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα που  έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το δήμο μας, καταστήσαμε  όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ισότιμα με την πρωτεύουσα Κατερίνη. Διοικήσαμε με ήθος, με εντιμότητα, με διαφάνεια. Δώσαμε ζωή και ταυτότητα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα , σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Δώσαμε  ιδιαίτερη έμφαση  στη βελτίωση της καθημερινότητας , της ποιότητας της ζωής,  στην ανάπτυξη, στις  υποδομές. Με το ίδιο όραμα και την ίδια φιλοσοφία σχεδιάσαμε τις δράσεις μας για το νέο μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο Κατερίνης. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το όραμα: να χτίσουμε το νέο Δήμο Κατερίνης» .Με σκληρή δουλειά, με ενότητα και διάθεση για δημιουργία συνεχίζουμε το έργο μας.
Ε. Ο Σάββας Χιονίδης που πέτυχε  ως δήμαρχος στην Κατερίνη όλα αυτά τα χρόνια;
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Έχουν πει ότι το μισό της επιτυχίας είναι:  τάξη, μέθοδος, και σύστημα εργασιακό. Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα, αποδείξαμε ότι μπορούμε με μια νέου τύπου οργάνωση, με  νέα φιλοσοφία, με ενθουσιασμό και μεράκι, να ανατρέψουμε τις κρατούσες συνήθειες, τις στείρες τακτικές και συστηματικά  να αλλάξουμε την πόλη μας, το Δήμο μας. Και το πετύχαμε. Το ίδιο θα πράξουμε και στο νέο Δήμο Κατερίνης. Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τους συνδημότες μου, που μου έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία: να μπορείς να προσφέρεις στον τόπο και στους συμπολίτες σου.
 Ε. Αν σας ζητούσαμε την κριτική σας για τη  διοίκησή  σας στον Δήμο Κατερίνης, ποια θα ήταν αυτή;
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ:
Το 2006, λίγες μέρες πριν τις εκλογές,   είχα πει ότι η πόλη μας είχε ανάγκη για αλλαγή. Για αλλαγή όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά κυρίως σε νοοτροπία,  σε λογικές  και πρακτικές, αλλαγή σε ιδέες και πράξεις. Οι Δημότες μας   εμπιστεύτηκαν  και εμένα προσωπικά και το Συνδυασμό μας «Πολίτες σε δράση» και μας τίμησαν  με την ψήφο τους. Προχωρήσαμε με σταθερά βήματα, ακολουθώντας πιστά την εντολή τους, αναπτύσσοντας μια ειλικρινή σχέση μεταξύ δημοτικής  αρχής και πολιτών, καθημερινά. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι ασκείται η διοίκηση. Το 2007, ήταν η χρονιά -αφετηρία εφαρμογής του προγραμματισμού μας. Σήμερα σχεδόν 4 χρόνια μετά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μπορώ και στέκομαι απέναντι στους συνδημότες μου, με θάρρος και περηφάνια: γιατί είπαμε την αλήθεια για  όλα όσα κάναμε,  για ποιο λόγο  τα κάναμε και ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες. Ποτέ δεν αθετήσαμε το λόγο μας. Ποτέ δε λειτουργήσαμε με σκοπιμότητες παρά μόνο με σεβασμό και ειλικρίνεια σε κάθε μας βήμα. Τιμήσαμε αυτό το συμβόλαιο που μας έδεσε πριν 4 χρόνια, με συνέπεια και σεβασμό. Γιατί ότι κάναμε το  σχεδιάσαμε μαζί. Μαζί  συνεχίζουμε να δημιουργούμε. Γιατί μαζί θα  ζούμε σε αυτή την πόλη, σε αυτό τον τόπο, μοιραζόμενοι κάθε στιγμή. Με αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, που αναπτύξαμε συνεχίζουμε την ίδια πορεία.

Ε. Ποιες είναι οι βασικές σας προτεραιότητες για τον διευρυμένο δήμο Κατερίνης; 
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Στόχος μας είναι  η βελτίωση της καθημερινότητας , της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μας: πρώτο μέλημά μας  ήταν και είναι «πρώτα ο πολίτης, πρώτα ο άνθρωπος» γιατί οι πόλεις είναι για τους ανθρώπους. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και  στις  υποδομές. Αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα του Δήμου. Και συνεχίζουμε.  Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία, για το νέο μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο Κατερίνης, έχοντας σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια την σύγχρονη εικόνα του δήμου μας. Αν δε σκεφτούμε πώς θα πρέπει να είναι ο νέος μεγάλος Δήμος Κατερίνης σε 20 χρόνια, δε μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα 4.  Τα οράματα δοκιμάζουν το βάθος της ψυχής μας και η υλοποίηση τους τις ικανότητές μας.

Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.



Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο καθώς τοποθετείται πλέον η τελική στρώση τάπητα ( παρκέ) και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο να παραδοθεί.
Η κατασκευή του εκκρεμούσε από το 2004 . Με την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 2.300.000 ευρώ, από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με συνεχείς πιέσεις και στενή παρακολούθηση του έργου, η Κατερίνη αποκτά νέο κλειστό γυμναστήριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, για την στήριξη και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Το νέο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης είναι χωρητικότητας 800 περίπου θέσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ:
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΜΕΡΟΣ Α’ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στις εκλογές της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης οι πολίτες καλούνται αφενός να επιλέξουν τους καλύτερους και ικανότερους εκπροσώπους τους, αφετέρου να πάρουν μέρος στην εφαρμογή ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου, που υπαγορεύεται από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Οι αλλαγές που θα επέλθουν στην καθημερινότητα πολλές, πλην όμως, αναγκαίο καθίσταται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να ενημερωθούν οι πολίτες για το πώς θα ψηφίσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο ενημερωτικό δελτίο, γίνεται αναλυτική αναφορά για το πώς θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στο νέο δήμο Κατερίνης, δηλαδή οι δημότες του δήμου Κατερίνης αλλά και των δήμων Κορινού, Παραλίας, Πέτρας, Ελαφίνας, Πιερίων.
Σε επόμενο ενημερωτικό δελτίο θα γίνει αναφορά στον τρόπο σταυροδοσίας στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Όλα τα ψηφοδέλτια  περιλαμβάνουν τρεις ενότητες.
ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλογικής περιφέρειας ….»  (Αναγράφεται η εκλογική περιφέρεια π.χ. Κατερίνης,  Πέτρας, Παραλίας κ.ο.κ.»
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών εκλογικών περιφερειών»
ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Υποψήφιοι σύμβουλοι τοπικής κοινότητας……». (Αναγράφονται οι υποψήφιοι στα πρώην δημοτικά διαμερίσματα. Π.χ. Κεραμιδίου, Εξοχής, Παραλίας, κ.ο.κ.).
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει τα αντίστοιχα με την περιφέρεια και το εκλογικό διαμέρισμα ψηφοδέλτια.    

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο:  «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλογικής περιφέρειας Κατερίνης» μέχρι 3 σταυρούς
Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο:  «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών εκλογικών περιφερειών» μέχρι 1 σταυρό
Στην τρίτη ενότητα με τίτλο: «Υποψήφιοι σύμβουλοι τοπικής κοινότητας Κατερίνης» μέχρι 2 σταυρούς.

ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ
Στο Δημ. Διαμέρισμα  Σβορώνου μέχρι 3 σταυρούς στην 1η ενότητα, μέχρι 1 σταυρό στη δεύτερη ενότητα και μέχρι 2 σταυρούς στην τρίτη ενότητα.
ΓΑΝΟΧΩΡΑ
Στο δημ. Διαμέρισμα Γανόχωρας μέχρι 3 σταυρούς στην 1η ενότητα, μέχρι 1 σταυρό στη δεύτερη ενότητα και μέχρι 1 σταυρό στην τρίτη ενότητα.
ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Στο δημ. Διαμέρισμα Νεοκαισάρειας μέχρι 3 σταυρούς στην 1η ενότητα, μέχρι 1 σταυρό στη δεύτερη ενότητα και μέχρι 1 σταυρό στην τρίτη ενότητα.
ΑΝΩ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ
Στο δημ. Διαμέρισμα Άνω Αγ. Ιωάννη μέχρι 3 σταυρούς στην 1η ενότητα, μέχρι 1 σταυρό στη δεύτερη ενότητα και μέχρι 1 σταυρό στην τρίτη ενότητα.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο:  «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλογικής περιφέρειας Παραλίας» μέχρι 1 σταυρό
Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο:  «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπών εκλογικών περιφερειών» μέχρι 1 σταυρό
Στην τρίτη ενότητα με τίτλο: «Υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας Παραλίας» μέχρι 1 σταυρό.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στην πρώτη ενότητα μέχρι 1 σταυρό, στη δεύτερη ενότητα μέχρι έναν σταυρό, στην τρίτη ενότητα μέχρι 2 σταυρούς.
ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
Στην πρώτη ενότητα μέχρι 1 σταυρό, στη δεύτερη ενότητα, στην τρίτη ενότητα μέχρι 2 σταυρούς.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΟΥ
ΚΟΡΙΝΟΣ
Στην πρώτη ενότητα μπορούν να βάλουν μέχρι 1 σταυρό, στη δεύτερη ενότητα μέχρι έναν σταυρό, στην τρίτη ενότητα μέχρι δυο σταυρούς
ΚΑΤΩ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΣΕΒΑΣΤΗ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΚΟΥΚΟΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΑΦΙΝΑΣ
Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΑΡΩΝΑΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΛΑΓΟΡΑΧΗ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΤΡΙΛΟΦΟΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΕΞΟΧΗ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΕΛΑΦΟΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ
ΛΟΦΟΣ
Στην πρώτη ενότητα μπορούν να βάλουν μέχρι 1 σταυρό, στη δεύτερη ενότητα μέχρι έναν σταυρό, στην τρίτη ενότητα μέχρι 2 σταυρούς
ΜΗΛΙΑ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΦΩΤΕΙΝΑ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
ΒΡΥΑ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΡΗΤΙΝΗ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ
Σε όλες τις ενότητες μέχρι έναν σταυρό

Η «ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ


Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων

Η «ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» 
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ




Την καλλιτεχνική έκφραση, από την παραδοσιακή ως την πιο σύγχρονη με σημείο αναφοράς την «Κατερίνη των Προσφύγων» αγκαλιάζουν φέτος τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ». Μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές τέχνες και φωτογραφία, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις επιμέρους θεματικές περιοχές στις οποίες θα κινηθούν τα φετινά δρώμενα.

            Ειδικότερα, οργανωμένα σε δέκα θεματικές ενότητες με επίκεντρο την  Κατερίνη των προσφύγων και με ποικίλους άξονες(Αγία Αικατερίνη, Ιστορία, Μουσική, Βιβλίο - Λόγος, Χορός-Παράδοση, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εικαστικές Τέχνες και Φωτογραφία, Τα Αικατερίνεια στα σχολεία, Βραδιά τιμής), τα Αικατερίνεια αναμένεται να ταξιδέψουν το κοινό σε εκφάνσεις τέχνης και πολιτισμού.

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Αναφερόμενος στις φετινές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει σε χαιρετισμό του: «Μέσα από τον θεσμό των «Αικατερινείων», απολαύσαμε  τα προηγούμενα  χρόνια εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, που στάθηκαν αφορμή να μοιραστούμε στιγμές ψυχαγωγίας, κοινωνικού προβληματισμού, πνευματικής ανάτασης και ανθρώπινης επικοινωνίας.

Σχεδιάσαμε τις φετινές εκδηλώσεις με γνώμονα την ανάδειξη του πλούτου της κοινωνίας της Κατερίνης. Μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που έχτισε την πορεία της με τα υλικά που έφεραν μαζί τους οι άνθρωποι  του χθες, οι πρόσφυγες, συνδιαμορφώνοντας, μαζί με τους ντόπιους, ένα υπέροχο ψηφιδωτό που αποτελεί τη σημερινή μας πολιτιστική ταυτότητα.

Μιας κοινωνίας νέων, αξιόλογων δημιουργών, που χτίζουν το πολιτιστικό της αύριο με έμπνευση, διαρκή πνευματική αναζήτηση, κατάθεση ψυχής.

Όλοι μαζί, η Δημοτική Αρχή, οι ντόπιοι δημιουργοί και κυρίως οι απλοί πολίτες αυτού του Δήμου πετύχαμε να βάλουμε πραγματικά τον πολιτισμό στην καθημερινότητα μας και να λέμε, χωρίς ίχνος υπερβολής, πως «η Κατερίνη είναι η πόλη του Πολιτισμού».

Είμαι ευτυχής που οι φετινές εκδηλώσεις συμπίπτουν χρονικά με την ανακοίνωση της ένταξης στο ΕΣΠΑ του Πολιτιστικού Κέντρου. Ήταν ένας αγώνας που δώσαμε με μεγάλη αποφασιστικότητα, για να αποκτήσει η Κατερίνη αυτό που δικαιωματικά της αξίζει: έναν υπερσύγχρονο χώρο πολιτισμού, υψηλών προδιαγραφών.

Είναι αλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνια  πετύχαμε πολλά.
Δε σταματάμε όμως εδώ. Με ένα νέο Δήμο, πλουσιότερο σε ανθρώπινο δυναμικό και πολιτιστικές αναφορές, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος  για το μέλλον…».


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ:  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού, σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τα “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ”, του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης μας που έχει κερδίσει με το πέρασμα των χρόνων  την αγάπη όλων των Δημοτών και των επισκεπτών, και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων της τέχνης, ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα  στην  Πιερία.

Ακόμη, είναι γεγονός, ότι κάθε χρόνο, όλοι μα όλοι οι Πολιτιστικοί, Κοινωνικοί και άλλοι Φορείς αυτής της πόλης, αγκαλιάζουν «τα Αικατερίνεια» με όλη τους την αγάπη και το ενδιαφέρον και καταθέτουν τις προτάσεις τους με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και θερμή επιθυμία να συνεργασθούν μαζί μας.

Φίλες και Φίλοι, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που κρατάτε στα χέρια σας το πρόγραμμα εκδηλώσεων του προγράμματος «Αικατερίνεια 2010», το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με σημείο αναφοράς το αφιέρωμα στη γενική  θεματική ενότητα: «Η Κατερίνη των προσφύγων».

Εκδηλώσεις σημαντικές με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, έτσι ώστε οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν την ομορφιά και τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είμαι βέβαιος πως και φέτος το φιλότεχνο κοινό θα αγκαλιάσει με πραγματικό ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις αυτές, που αισιοδοξούμε να δώσουν ξεχωριστό «χρώμα» στην πολιτιστική ζωή  του τόπου μας».

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν και οι: Αλέκος Γιουμίδης(μέλος του Δ.Σ), καθώς και οι π. Ιωακείμ Οικονομίκος, Αντώνης Κάλφας(μέλη του Δ..Σ και της οργανωτικής επιτροπής). Στις δηλώσεις του, ο π. Ιωακείμ αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης στα φετινά Αικατερίνεια με δυο εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης, ενώ ο Αντώνης Κάλφας τόνισε ότι επιδίωξη μέσα από τις εκδηλώσεις είναι όχι μόνο η ψυχαγωγία, αλλά και μια έμφαση στη γνώση.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα  παρουσιάζεται ήδη αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης(www.podkaterinis.gr).

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940


Την Πέμπτη στο συνεδριακό κέντρο



Η ΔΙ/ΔΕ Ν. Πιερίας μέσω του Γραφείου Πολιτισμού της, ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Εστία Πιερίδων Μουσών και το Σύλλογο Ηπειρωτών του Νομού, οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες Ηπειρώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2010 και ώρα 18:30. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τον πόλεμο του 40, τραγούδια της Βέμπω και της Μαρινέλας  από το μουσικό σχήμα De Profoudis της Εστίας Πιερίδων Μουσών και κείμενα σχετικά που θα διαβάσουν  μέλη του Συλλόγου των Ηπειρωτών.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ....
ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ "ΔΕΙΞΕΙ" ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ...

Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Και για να μην ξεχνιόμαστε.... Η νύχτα της Κατερίνης έχει και τα ωραία της εν μέσω εκλογών.... ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ.....

Ιωάννης Παγιούλας: «Δήλωση στήριξης προς τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και τον συνδυασμό του Πολίτες σε Δράση»

Ύστερα από εκτίμηση των τελευταίων γεγονότων και τις αίολες μομφές  που ειπώθηκαν προς  το πρόσωπο μου
από το στενό περιβάλλον του υποψηφίου δημάρχου 
Νίκου Μηλιώτη και όχι μόνο,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΑΡΩ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.


Για τους παραπάνω ευνόητους λόγους 
δηλώνω δημόσια 
ότι συντάσσομαι και συστρατεύομαι με όλες τις δυνάμεις που διαθέτω στον Αγώνα που δίνει
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΓΙΟΥΛΑΣ