PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΨΕ ΓΕΛΑΜΕ......από το filaki.gr




















s

Η ΜΠΙΛΙΑ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ

FACEBOOKάδες!!!!!!














ΠΙΕΡΙΑ

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" -ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗ ΝΕΤ...!
ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...!

ΠΑΦ ΠΟΥΦ...ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ..!!!

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΚΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, 
ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ 2 ΤΖΟΥΡΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ..!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ..?




ΑΠΛΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ...

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ...ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ...!

Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΖΟΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ "ΛΕΎΚΟ" ή ΠΕΛΕΚΑ

Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.



Πριν πιάσεις "τ΄άρματα", σκέψου προσεκτικά το λόγο που μπαίνεις στη μάχη.
Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για "οικονομικά αιτήματα",
τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν
στα σκουπίδια.

Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη "μαγκιά" και τη φιγούρα, τότε
θα έχεις την τύχη του κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει
ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωϊα, αντιλαμβάνεται
ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.

Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται,
για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος,

εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι
για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι
για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το "ίδιον", τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο
σφυγμό.

Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει θαύματα.
Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί
και τεκμηριωθεί ανά του αιώνες, ενσαρκωμένο στο μαχητή που μπήκε ενάντια στη "λογική
κατάληξη" με ενθουσιασμό (εν Θεώ Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός.
Η ίδια η Αλήθεια.

Madame Susu

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Θανάσης Τσιφοδήμος σας καλεί στην ανοικτή ομιλία του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο “ΔΙΟΝ Palace” στη Γρίτσα.



Δημοτικός συνδυασμός «Κίνηση Ευθύνης για το Δήμο Δίου – Ολύμπου»
Εκλογικό Κέντρο: Αγίου Νικολάου 26, Λιτόχωρο – Τηλ. & Fax: 23520 84481
E-mail: ttsifo@otenet.gr / Blog: tsifodimos.blogspot.com

Κι όμως : στις 7 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές!


Κι όμως : στις 7 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές!

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες που μετέχω ενεργά στην προεκλογική «περίοδο» ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  της Αθήνας με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, προσπαθώ να παρακολουθήσω πιο προσεκτικά το τι λέγεται και τι γράφεται στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ε λοιπόν, δε λέγεται και δε γράφεται σχεδόν τίποτε ενημερωτικό, ουσιαστικό  αλλά και ουσιώδες  γι αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που βλέπω να εξελίσσεται σε τηλεοράσεις και blogs κυρίως, έχει να κάνει με μια περίεργη και ιδιαζόντως «ψυχιατρική» ανάλυση της πολιτικο-δημοσιογραφικής εσωστρέφειας.
Σαν να ήταν το διαζύγιο της Μενεγάκη ή ο γάμος του Λιάγκα ή η έφοδος του ΣΔΟΕ στα κλαμπ της Μυκόνου αντιμετωπίζονται οι επερχόμενες Εκλογές του Νοεμβρίου. Και όχι ως εκλογές για εκατοντάδες Δήμους και Περιφέρειες μ ένα καινούργιο εκλογικό «σύστημα» που καλύπτεται κάτω από μια ομπρέλα που λέγεται «Καλλικράτης».
Φοβάμαι ότι κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να ξεφυλλίσει καν τον «Καλλικράτη» ώστε να πάρει…μυρωδιά απ΄ όσα νέα και πρωτόγνωρα επιτάσσει, ώστε να καταλάβει τι στην πραγματικότητα πρόκειται να ισχύσει και προεκλογικά και την ημέρα των εκλογών αλλά – κυρίως- ΜΕΤΑ τις εκλογές.
Τα Μ.Μ.Ε. αντιμετωπίζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σα να ήταν είδηση …gossip  για περιοδικά και εκπομπές life style και επικεντρώνονται στα ονόματα των υποψηφίων, την οικογένειά τους, τη …λάμψη των ονομάτων, τα παιδιά τους και τις ενδεχόμενες συνέπειες της εκλογικής νίκης ή ήττας των υποψηφίων.
Μια από τις συνέπειες της «ελαφράδας» με την οποία ασχολούνται με τις εκλογές τα ΜΜΕ είναι και η «ελαφράδα» που νοιώθει μέσα του ο μέσος ψηφοφόρος που για κάποιο –άγνωστο κατ εμέ- λόγο, θεωρεί ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι μια «πλάκα» και ότι ως «πλάκα» μπορεί να τις αντιμετωπίζει. Λες και στις 7 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα εκλεγούν  οι Περιφερειάρχες και οι Αντιπεριφερειάρχες, εκατοντάδες Δήμαρχοι,  χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι ( που στη συνέχεια θα γίνουν αντιδήμαρχοι) οι οποίοι θα ορίζουν την καθημερινότητα του δημότη ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!
Μια άλλη συνέπεια της «άνεσης» με την οποία αντιμετωπίζουν τις εκλογές , τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς τα ΜΜΕ που δε δίνουν ΚΑΜΙΑ σημασία στα άτομα, τις γνώσεις, δυνατότητες και ικανότητές τους και δε θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να μιλήσουν, είναι και η «άνεση» με την οποία οι αδιάφοροι δημότες γίνονται πιο αδιάφοροι και  διατυμπανίζουν ότι ΔΕΝ θα πάνε να ψηφίσουν, ότι αν πάνε θα «ρίξουν απλά ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη» χωρίς να επιλέξουν άτομα ή ότι θα ψηφίσουν για «πλάκα».
Λες και αυτοί που θα εκλεγούν – διότι κάποιοι  ΘΑ εκλεγούν- ΔΕΝ θα του «καθίσουν στο σβέρκο» επί 5 χρόνια και ΔΕΝ θα διοικούν τις πόλεις και τα χωριά και τους νομούς . Και ότι εκείνος, ο πολίτης, ο δημότης, ο «άνετος», ο αδιάφορος, αυτός που κάνει «πλάκα» με τις εκλογές ΔΕΝ θα έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με  ανθρώπους  που θα εφαρμόζουν πολιτικές και αποφάσεις  αλλά θα πρόκειται για ανθρώπους που ΔΕΝ γνωρίζει, ΔΕΝ ψήφισε ή ψήφισε για «πλάκα».
Η πλάκα και η άνεση και η αδιαφορία της πολιτικο – δημοσιογραφικής εσωστρέφειας τείνει να δημιουργήσει ένα αυτοδιοικητικό «τέρας» το οποίο ο «άνετος» πολίτης ΔΕΝ θα γνωρίζει, ΔΕΝ θα έχει ψηφίσει, ΔΕΝ θα έχει ενδεχομένως αποδοκιμάσει αλλά θα το υφίσταται.
Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις έχουν κάθε δικαίωμα να «παίζουν» με τις εκλογές και να αναφέρουν ως σημαντική είδηση το αν μπήκε ή δεν μπήκε στο συνδυασμό του τάδε και του δείνα ο τάδε και ο δείνα ηθοποιός, τραγουδιστής, κοσμικός, επιχειρηματίας. Οι εκλογές όμως ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ στις 7 Νοεμβρίου. Οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, οι αντιδήμαρχοι, οι αντιπεριφερειάρχες, οι σύμβουλοι ΘΑ εκλεγούν ανεξάρτητα του πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από το μνημόνιο, τις απεργίες, την καθαριότητα, το παραεμπόριο, την εγκληματικότητα, την αποχέτευση, τους ΧΥΤΑ, τους άστεγους λαθρομετανάστες.
Και αν ο απλός ψηφοφόρος συνεχίσει να παρασύρεται στην αδιαφορία, θα νομιμοποιήσει είτε ψηφίσει, είτε  ΔΕΝ  ψηφίσει  αυτούς που ενδεχομένως θα συνεχίσουν να ελέγχουν την καθημερινότητά του για τα επόμενα 5 χρόνια ΧΩΡΙΣ να μπορεί να τους αλλάξει έτσι όπως αλλάζει κανάλια στην τηλεόρασή του.

ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ - ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ



Η τελική ρύθμιση για αποδείξεις

Η τελική εγκύκλιος που ρυθμίζει πως θα χειριστούν οι φορολογούμενοι τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν και πως θα τις εξετάσουν οι εφορίες, απεστάλη τελικά από το υπουργείο Οικονομικών. Πως πρέπει να τις συγκεντρώσουν και να τις ταξινομήσουν για αποστολή οι φορολογούμενοι, ποιες ισχύουν και ποιες όχι, οι εκπτώσεις φόρων
WWW.NEWS247.GR

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK


Αποκάλυψη τώρα

Ξεκίνησε στις 11 το Facebook Event στο οποίο οι συντελεστές της σελίδας, παρουσιάζουν τις αλλαγές που έκαναν στη δημοφιλή ιστοσελίδα. Μεταξύ άλλων θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει και να αποθηκεύσει πληροφορίες ενός προφίλ και θα έχει διαφορετική ταξινόμηση των πληροφοριών

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΗΛΙΩΤΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΡΙΤΣΑ ΔΑΡΙΒΑ...

(ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΣΕΙ 2 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ που τα ειδαμε στην ..επαναληψη!!!)
καλη δυναμη ΡΙΤΣΑ ....

σε ΛΙΓΗ ώρα

ο Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ..

Η Μακεδονία χρειάζεται προσωπικότητες


velopoulos
Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Συνδυασμό του, παρουσίασε χθες το απόγευμα και επισήμως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος. «Ο Θανάσης Μπίντας, δεν έχει καμιά σχέση με κομματικές θέσεις στο νομό σας και είναι ένας άνθρωπος του πνεύματος», είπε.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι τον πλησίασαν πολλοί «απογοητευμένοι» για να πάρουν μια θέση στο ψηφοδέλτιό του (αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες κ.α.), αλλά ο ίδιος επέλεξε άτομα τα οποία δεν έχουν «φθαρεί» στην αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι οι πέντε από τους επτά αντιπεριφερειάρχες που έχει επιλέξει (αύριο θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι) δεν είναι κομματικά στελέχη του ΛΑΟΣ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς που έχει αναπτύξει με την Πιερία, (από την εποχή που εργάζονταν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί ένα μικρό «αντίδωρο» σε όσα του πρόσφερε ο νομός. Οι δεσμοί του με την Πιερία, ήταν και ο λόγος που επέλεξε την Πιερία για να ανακοινώσει το πρώτο όνομα υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Βελόπουλος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το νομό μας (ο πιο όμορφος τόπος του πλανήτη), ενώ έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα που απασχολούν την Πιερία. «Διαθέτετε ένα υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο, με απαρχαιωμένα λιφτ και που για να το προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον 45 λεπτά», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες του νομού, αφού διαθέτει ένα πασίγνωστο βουνό, τον Όλυμπο.
Αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα, είπε ότι δεν μπήκε στην πολιτική για να παραμείνει για πάντα, τονίζοντας ότι την ίδια δουλειά που έκανε στο κοινοβούλιο (πρώτος σε ερωτήσεις βουλευτής της Κεντρικής Μακεδονίας) θα την κάνει και για την Περιφέρεια. «Δεν υπόσχομαι, αλλά δεσμεύομαι» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, εξαπολύοντας βολές εναντίον του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίον κατηγόρησε ότι ρίχνεις ευθύνες στο «κράτος των Αθηνών», αλλά από την άλλη ευχαριστεί όσους το υπηρετούν.
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι αυτήν την άποψη είχε πάντα για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας ότι έκανε λίγα για τη Μακεδονία. «Η Περιφέρεια χρειάζεται προσωπικότητες που θα παρεμβαίνουν. Δεν αρκεί κάποιος να είναι φωνή διαμαρτυρίας», είπε χαρακτηριστικά.
Λακωνικός ήταν στις επίσημες πρώτες δηλώσεις του, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπίντας, ο οποίος αρκέστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Βελόπουλο, αλλά και όσους εξαρχής έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

2
Επισήμως ο Θανάσης Μπίντας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό που υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ. Πάντως χθες, κατά την παρουσίασή του από τον Κυριάκο Βελόπουλο, για πρώτη φορά ο κ. Μπίντας είχε καταληφθεί από «τρακ».
Από ότι φαίνεται, άλλη η έδρα του καθηγητού και άλλη του πολιτικού…


****Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΑΝΑΣΗ..!

Μπορούμε να σταματήσουμε τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα

Όλοι στη σημερινή 24ωρη απεργία

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι και η κοινωνία βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
furinidhsΗ Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα, για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι και με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο καταργεί ιστορικές κατακτήσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή ικανοποιεί τα αιτήματα των εργοδοτών και των τραπεζιτών, αυτών δηλαδή που αύξησαν τα υπερκέρδη τους και ευθύνονται για την κρίση, δίνει νέα προνόμια στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και μέσα από την περαίωση επιβραβεύει τους φοροφυγάδες. Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημα μας περιορίζεται, η ακρίβεια πλήττει ακόμη περισσότερο τα μειωμένα εισοδήματά μας, νέα φορολογικά βάρη φορτώνονται στης πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας οδηγούμαστε στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Παραπέρα μείωση εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημόσιων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.
Στα πλαίσια αυτά είναι φανερό ότι και οι «θεσμικές αλλαγές» για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, μέσα από το βάρβαρο μνημόνιο, θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα περικοπή δικαιωμάτων.
Το «μισθολόγιο» θα προωθηθεί, όχι για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων. Η κατά 2,5 δισ. ευρώ περικοπή των πόρων για μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου».
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση αρνείται να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ αλλά και τα άλλα Ταμεία, που εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από το κράτος, του παγώματος των προσλήψεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Αντίθετα με το νέο αντιασφαλιστικο νόμο, την άρνηση του κράτους για την επιχορήγηση των επικουρικών ταμείων, καθώς και με τις «αναλογιστικές μελέτες», τα οδηγεί στη διάλυση και την κατάργηση.
Η ομολογία των κυβερνητικών παραγόντων για τις κομματικοπελατειακές παρεμβάσεις στο Δημόσιο δεν γίνεται για να αλλάξουν πολιτική αλλά για να δικαιολογήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να προωθήσουν.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Κάθε μέρα που περνάει  γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και της Ε.Ε που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι αδιέξοδη και για την οικονομία. Αυτό διαπιστώνεται ακόμη και από τους ανθρώπους του
ΔΝΤ που δηλώνουν ότι το μνημόνιο ήταν λάθος.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα. Να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σε όσους «εκτός και εντός τειχών», μιλούν για μονόδρομους και θέλουν να υπονομεύσουν τον αγώνα μας για να γίνει η Ελλάδα «Μπανανία».
Συνεχίζουμε τον αγώνα:
-Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο
-Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βιώσαμε και βιώνουμε, που μειώνουν τα εισοδήματα μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Διεκδικούμε:
-Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ.


Για το Δ/Σ του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας
Ο πρόεδρος: Λάζαρος Φυρινίδης

3+1 οροι για τον γάμο..!

Είναι ένα ζευγάρι αρραβωνιασμένο για 2 χρόνια περίπου. Τελικά αποφασίζουν να παντρευτούν. Κάθονται λοιπόν να συζητήσουν για το γάμο. Ο άντρας -βαρύς κι ασήκωτος- λέει στη γυναίκα:
- Κοίταξε γυναίκα, για να παντρευτούμε, εγώ θέτω 3 απαραίτητους όρους.
-Εντάξει, για πες τους, λέει η γυναίκα.
- Πρώτον, θέλω κάθε πρωί μόλις ξυπνάω, να βρίσκω το καφεδάκι μου έτοιμο, ζεστό πάνω στο τραπέζι, ανεξάρτητα αν το πιω ή όχι
- Δεύτερον, θέλω κάθε μεσημέρι που θα γυρίζω από τη δουλειά να βρίσκω έτοιμο και ζεστό το φαί μου, ανεξάρτητα αν θα το φάω ή όχι.
- Τρίτον, θέλω κάθε βράδυ που θα γυρίζω από το καφενείο να βρίσκω έτοιμες τις παντόφλες μου μπροστά στο καναπέ με τη τηλεόραση ανοιχτή, ανεξάρτητα αν τις φορέσω ή όχι.
- Εντάξει, λέει η γυναίκα, τους δέχομαι τους όρους σου. Εγώ μόνο έναν μικρό όρο βάζω.
- Ωραία, λέει ο άνδρας, πες τον.
- Το  σεξ  αρχίζει κάθε βράδυ στις 23:00 είτε είσαι εσύ εκεί είτε όχι!

ΓΕΛΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ...

Αδάμ και Εύα
Η Εύα ήταν ζηλιάρα και έκανε σκηνή ζηλοτυπίας στον Αδάμ.
- Με απατάς! Πήγες με άλλη.!
- Μα αφού είσαι η μοναδική στη Γη.
- Πήγες με άλλη δε μου το βγάζεις από το μυαλό!
Με τα πολλά ησύχασαν και πήγαν για ύπνο. Μετά από λίγη ώρα Ξυπνάει ο Αδάμ από ένα απότομο πόνο στα πλευρά και βλέπει την Εύα πάνω του.
- Τι κάνεις εκεί;
- Μετράω τα πλευρά σου.