PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ....
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Στο στιγμιότυπο ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ...
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΠΟΝΤΙΟΙ - ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ;;;;

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ; ΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ, ΕΚΕΊ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ; ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ Ή ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ;;;
ΖΑΪΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ή ΆΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ.....

ΑΣΠΡΟΣ Κ... ΜΑΥΡΟΣ Κ.... ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛ... ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛ.... ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!
ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ...ΖΥΓΙΣΘΕΙΤΕ!!!
Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΑΣΑΡΕΕΕΕΕ ΑΛΧΑΤΖΙΔΗ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΗΤΕ ΚΡΥΟ ΜΗΤΕ ΖΕΣΤΗ... ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Τελικά αυτή η Εθνική Οδός δεν θα ...ανασάνει ποτέ! Προχθές οι αγρότες, τις άλλες οι ...αντιδιοδιάδες, πιό παλιά οι Λαρισαίοι , σούζα τ αλογάκι και τσουπ πρωτάθλημα! Τώρα ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ... Στον αγώνα εκεί στην Εθνική Οδό και πως να λείπει ο ΤΑΣΟΣ ΑΛΖΑΤΖΙΔΗΣ ο φίλος;
ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. Το PIERIA-GR είναι με ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ....

ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ....

ΓΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ FACEBOOK, ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ...
ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;;;;
ΕΠΕΙΔΗ ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ... KI ΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΑΣ! ΦΑΤΕ ΡΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ....
ΚΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ...

Με πλήρη εκτίμηση
ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PIERIA-GR

NEO AIMA....

Συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές = Άποψη στο μέλλον του τόπου μας!!!!
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Σάββα Χιονίδη για τον Δήμο Κατερίνης!!!!
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!

(ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK) 

****ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΖΗΛΕΥΑΜΕ....! 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ "ΝΕΑ" ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
....Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ -ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ- ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ, ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...
ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ...
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ...

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ

Καθοριστική η σημερινή συνεδρίαση των ιδιοκτητών φορτηγών οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα αναστείλουν για μία εβδομάδα της κινητοποιήσεις τους - αίτημα που έθεσαν οι έμποροι, οι οποίοι ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Εξαιρετικά οδυνηρή, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης τις παρενέργειες από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών.

Οι έμποροι ζητούν αναστολή των κινητοποιήσεων έστω και για μία εβδομάδα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

Β ΕΘΝΙΚΗ...ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ

ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα, εκτός του ματς του Παναιτωλικού με το Λεβαδειακό διεξάγεται και η αναμέτρηση του Πιερικού με τον Αγροτικό Αστέρα στην Κατερίνη, που θα ολοκληρώσει την 3η αγωνιστική της Football League.
Συνοπτικά τ' αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Θρασύβουλος-Τρίκαλα 2-0
Σκόρερ: 41' Παπαζούδης, 55' Ζώνας

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηλιούπολη 3-0
Σκόρερ: 12', 34' Μπακαγιόκο, 83' Κυριάκος

Δόξα-Διαγόρας 2-0
Σκόρερ: 21' Χλωρός, 41' Μαρκόφσκι

Βέροια-Εθνικός 2-0
Σκόρερ: 43' (πέν.) Σαϊτιώτης, 79' Γεωργιάδης

Εθνικός Αστέρας-Ιωνικός 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανθρακικός 2-1

Σκόρερ: 55' Ραονέ, 82' / 65' (πέν.) Ρομπέρ

ΟΦΗ-Καλλιθέα 0-0

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ

16.00 Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
16.00 Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας

Μίλιμπάντ: «Δεν είμαι ο κόκκινος Εντ»




Ο νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ επανέλαβε πως «η εποχή των Νέων Εργατικών ανήκει στο παρελθόν» και υπεραμύνθηκε της κατηγορίας ότι με την εκλογή του «επιχειρείται μία επιστροφή στην αριστερά» στην κεφαλή του κόμματος.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως ηγέτης των Εργατικών στο BBC1, ο 40χρονος Μίλιμπαντ -που επικράτησε στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του αδελφού του Ντέιβιντ, παλαιού στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ-τόνισε πως η νίκη του ήταν ο θρίαμβος «μίας νέας γενιάς».

«Η εποχή των Νέων Εργατικών (New Labour, που εγκαινίασε ο Μπλερ) ανήκει στο παρελθόν, τόνισε, διαβεβαιώνοντας συνάμα πως «η πόρτα του είναι ανοικτή» στα μέλη του κόμματος, ιδίως στους προσκείμενους στον πρώην πρωθυπουργό, οι οποίοι δεν τον υποστήριξαν.

Επίσης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η εκλογή του συνεπάγεται «μία στροφή του κόμματος προς τα αριστερά». Ερωτηθείς σχετικά με τη μαζική υποστήριξη που του προσέφεραν τα μεγάλα βρετανικά εργατικά συνδικάτα, ο Εντ Μίλιμπαντ κράτησε αποστάσεις δηλώνοντας : «δεν είμαι άνθρωπος κανενός. Εγώ είμαι αυτός που είμαι».

«Ειλικρινώς, οι εικόνες που μου προσκολλούν, όπως «ο Κόκκινος Εντ» είναι εξίσου κουραστικές, όσο και ανόητες», ξεσπάθωσε ο Μίλιμπαντ κατά των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης που τον αποκαλούν έτσι.

Ερωτηθείς για τη θέση που φυλάσσει για τον αδελφό του Ντέιβιντ στη «σκιώδη κυβέρνησή του», ο Εντ Μίλιμπαντ τόνισε πως «ακόμη είναι πρόωρο» να πει οτιδήποτε. «Ο Ντέιβιντ μπορεί να προσφέρει πολλά στη βρετανική πολιτική», επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

«Είχαμε χθες μία σύντομη συνομιλία», μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε, χαιρετίζοντας την «αξιομνημόνευτη γενναιοδωρία», που επέδειξε ο αδελφός του, ο οποίος σηκώθηκε αυθόρμητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τον φίλησε θερμά.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΕΚ- ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ γνωστοποίησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αμέσως μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου (3-1). "Τις επόμενες μέρες θα πούμε περισσότερα", δήλωσε.

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ..!

«Ο Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας»

Συνέντευξη με πολλές «βόμβες» δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στο «Βήμα» της Κυριακής, ασκώντας κριτική τόσο κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ

η 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Πιερίας, η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.

Επίθεση εξωστρέφειας

vasiko_1
Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Πιερίας, η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.

vasiko_2Στα περισσότερα από 75 περίπτερα της έκθεσης, παρουσιάζεται σχεδόν όλο το φάσμα της Εμπορικής και Βιοτεχνικής δραστηριότητας του νομού μας, αφού οι εκθέτες που συμμετέχουν εκπροσωπούν μόνο επιχειρήσεις της Πιερίας, παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο νομός μας. Η έκθεση σκοπεύει στην τόνωση της τοπικής αγοράς και παράλληλα στην συμβολή της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου η οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα κακή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές στο σύνολό τους
Η διοργάνωση της 2ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το περσινό εγχείρημα πέτυχε, αφού πολύς ήταν ο κόσμος που πέρασε από τα περίπτερα και ενημερώθηκε για τα προϊόντα που εκτίθενται, αλλά και οι εκθέτες με τη συμμετοχή τους έδειξαν να την εμπιστεύονται. Σε πολύ καλό επίπεδο και η οργάνωση αφού όλα κύλησαν ομαλά και όλα ήταν έτοιμα πολύ πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων.
Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τους διοργανωτές (ΕΒΕ Πιερίας, Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, ΟΕΒΕΠ, Ν.Α. Πιερίας και Δήμο Κατερίνης), παραβρέθηκαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού μας, ο δήμαρχος Δίου, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
vasiko_3Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα, Αρχιμανδρίτης κ. Οικονομίκος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το ΕΒΕ για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση της, ενώ με θερμά λόγια μίλησε για τη συνεργασία με τους άλλους φορείς, καθώς και για το προσωπικό του Επιμελητηρίου, λέγοντας οτι όλοι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, τόνισε οτι στόχος του ΕΒΕ είναι να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη Έκθεση, ενώ ευχαρίστησε τους εκθέτες, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε μια Έκθεση γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Από την ομιλία του προέδρου του ΕΒΕ, δεν έλειψαν οι αναφορές στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό και στη χώρας μας (παλεύουμε μόνοι μας, είπε). Ειδική αναφορά έκανε και στις προτάσεις των Επιμελητηρίων προς την Κυβέρνηση, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες ακόμη περιμένουν να δουν να «ξεκλειδώνει» το ΤΕΜΠΜΕ, σημειώνοντας πως τα Επιμελητήρια δεν είναι αντίθετα στην ενίσχυση των Τραπεζών (με 18 δις ευρώ όπως ακούγεται), αρκεί αυτά τα χρήματα να κατευθυνθούν στην αγορά, στην ενίσχυση και στήριξη των παραγωγικών επιχειρήσεων και όχι για να καλύψουν ανάγκες των τραπεζών.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος του νομού, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ρέχας, ζητώντας από τους τοπικούς βουλευτές να εργαστούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, ώστε να στηριχθεί ένας κλάδος που απειλείται με αφανισμό, από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.
Την στήριξή τους στο δύσκολο εγχείρημα, εξέφρασαν και οι βουλευτές Πιερίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκθεση θα στεφθεί με επιτυχία και θα βοηθήσει συμβάλει στην εξωστρέφεια της Πιερικής παραγωγής η οποία δεν έχει να ζηλέψει πολλά από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΝΕo ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (eptanews)

Δήμος με «τράπεζα γης»


trapeza_ghs
Νόμος του κράτους έγινε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης, αφού στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, ο δήμαρχος της πόλης.

Το επικυρωμένο σχέδιο της πόλης, ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης δεκάδων ιδιοκτητών, στους οποίους οφείλει γη ο Δήμος Κατερίνης, ενώ ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για μια ακόμη δέσμευση του που υλοποιείται. «Αυτό που δεσμευτήκαμε είναι ότι θα εντάξουμε στο σχέδιο πόλης δημοτικές εκτάσεις για να δοθεί μια οριστική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και με αφορμή ερώτηση του κ. Ουσταμπασίδη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, στους οποίους οφείλεται γη.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κατερίνης, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την καθυστέρηση δημοσίευσης στο ΦΕΚ του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου, υποστηρίζοντας ότι είχε πάρει την οριστική έγκριση από την Περιφέρεια στις 23 Ιουλίου 2010 και τελικώς έγινε ΦΕΚ πριν λίγες μέρες, «σε μη εύλογο χρονικό διάστημα», όπως είπε.

Στο νέο σχέδιο της πόλης, εντάσσεται όλη η έκταση της Εμποροπανήγυρης του Δήμου στην Ανδρομάχη, καθώς και 1.400 στρέμματα δημοτικής περιουσίας στην Ολυμπιακή Ακτή.
Επίσης, εντάσσεται η περιοχή δίπλα από το Γυμνάσιο Νέου Κεραμιδίου (επί της επαρχιακής οδού), καθώς και η περιοχή στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Συνολικά, η πόλη επεκτείνεται κατά 2,5 χιλιάδες στρέμματα περίπου, ενώ 1.400 στρέμματα στην Ολυμπιακή Ακτή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, δημιουργούν μια σημαντική τράπεζα γης, από όπου θα δοθούν τα 200 στρέμματα που συνολικά οφείλονται σε πολίτες.
Πέρα από την αποκατάσταση των δημοτών, υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, με την έγκριση του ΓΠΣ δίνεται υπεραξία στις δημοτικές εκτάσεις και ο δήμος αποκτά ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. «Αυτές είναι λύσεις οριστικές, που παράλληλα δίνουν έναν τεράστιο πλούτο στην πόλη μας, ως υπεραξίες», κατέληξε ο δήμαρχος Κατερίνης.

*** ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΠΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΨΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΠΣ " ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ...



Σε πεδίο μάχης, όχι όμως ιδεών και προγραμμάτων, παρά εσωκομματικών συγκρούσεων εξελίσσονται οι πρώτες Καλλικρατικές εκλογές στην Πιερία.
Μετά τις φωτιές που έβαλε στη Ν.Δ ο Βαγγέλης Πολύζος, κατηγορώντας τους τέως βουλευτές του κόμματος για την εναντίον του πολεμική τους τακτική, χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή του γραμματέα της οργάνωσής στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου, για την επιλογή του να μη στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος στην περιοχή, αλλά να στελεχώσει το «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του Γ. Παπαθανασίου.
eptanews.gr