PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

η συνεντευξη ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στα τοπικα ΜΜΕ

Συνέντευξη του Ευγένη Παπαδόπουλου στο Δημαρχείο Μεθώνης














Λάγιος Απόστολος

Δημοσιογράφος Πιερίας





Ο Ευγένιοσ ς Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου στούς δημοσιογράφους Πιερίας στο Δημαρχείο Μεθώνης. Τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος απο τον δημοσιογραφικό χώρο που τόλμησε να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. "Κατηγορήθηκα από κάποιον πολιτικό της Πιερίας ότι πήρα ένα μικρόφωνο και πάω να γίνω δήμαρχος. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ όταν ο νύν Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας μου πρότεινε να κατέβω για υποψήφιος δήμαρχος απο την στιγμή που δεν θα συμμετείχε ο ίδιος στίς επερχόμενες εκλογές. Θεώρησε ότι είμαι ο κατάλληλος και μου πρότεινε να μπώ μπροστά. Εγώ από την πλευρά μου δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Είμαι σύμφωνος αλλά με προυποθέσεις. Ότι στο ψηφοδέλτιο θα έχουμε άτομα κάτω των 50χρονών. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα αλλάξει πολλά και θα φέρει ρήξη"
 
. Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος Μεθώνης είναι η πύλη πρός στην Θεσσαλονίκη. Είναι ένας τόπος που δεν αξιολογήθηκε σωστά. Έχει αρκετό ψωμί και μπορεί να πάει πολύ μπροστά. "Ήρθαμε για να δουλεύσουμε."
 Τέλος είπε ότι προς στούς συναδέφλους μου δεν θα είμαι αγνώμων. Δεν υπάρχουν καλύτερες δυνάμεις απο τους δημοσιογράφους της Πιερίας.

Προειδοποίηση Λοβέρδου σε διοικητές νοσοκομείων

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις δαπάνες και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκρουσε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής. Ο υπουργός στην ουσία τα έψαλλε στους διοικητές των νοσοκομείων λέγοντάς τους ότι "δεν είστε διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών". "Κάντε καλούς λογαριασμούς καθώς οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν για τις εφημερίες και τις προμήθειες».
Στο εξής, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, θα υπάρχει εποπτεία στους διοικητές τους οποίους κάλεσε να βγάλουν έξω από τα χειρουργεία όλους για όσους έχουν ενδείξεις ότι ζητούν επιπλέον υλικά ή μοσχεύματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγία Ολγα μιλώντας για τις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο του είπε ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα σε συνεργασία με γιατρούς, οι οποίοι ζητούν έως και 30 αγγειακά μοσχεύματα για να χρησιμοποιήσουν τελικώς μόνο ένα.
Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές των νοσοκομείων καλώντας τους να επιβάλλουν το νόμο λέγοντάς τους ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά ενδείξεις για να απομακρυνθούν σε πρώτη φάση όσοι υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Υγείας Α. Λοβέρδου, που επεκτείνει το διορισμό ορκωτών λογιστών πέρα από τα τρία μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου «Ευαγγελισμός», «Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικό» και σε άλλα τριάντα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές λέγοντάς τους ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χρέος στο 2011 και επισήμανε ότι είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οικονομία και όχι να περιμένουμε τους αυστηρούς ελέγχους της τρόικας η οποία θα εστιάσει τους προσεχείς μήνες στα οικονομικά των νοσοκομείων.
Ο κ. Λοβέρδος έθεσε προς τους διοικητές επτά βασικούς στόχους για τους επόμενους μήνες μεταξύ των οποίων είναι να καταγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, να καταθέσουν ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς για το 2011, να εξοφλήσουν τους προμηθευτές για τα έτη 2005-2006 να επιταχύνουν τις προσλήψεις και να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών είπαν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30% , ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.

Στη φυλακή χειρουργός που χτύπησε αναισθησιολόγο

 

Γερμανός χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, που γρονθοκόπησε αναισθησιολόγο στο πρόσωπο και έναν νοσοκόμο κατά τη διάρκεια εγχείρισης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή, από δικαστήριο της Νυρεμβέργης

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?

Στο γραφείο Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη στρέφεται το ενδιαφέρον για τις επικείμενες εξελίξεις όσον αφορά στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Η επιστολή της κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού επιδόθηκε και αναμένεται η αντίδραση του.

Πρόσωπα που συνομιλούν με τον κ. Καραμανλή αρνούνται να σχολιάσουν την εξέλιξη, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Συνεργάτες του εισηγούνται μάλιστα να μην απαντήσει καθόλου, ούτε με υπόμνημα. Παντως το πιθανότερο είναι να αποστείλει επιστολή, στην οποία θα επαναλαμβάνει ότι έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κλείσιμο εθνικών οδών, προχωρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, μολονότι το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών δήλωσε ότι την Παρασκευή (24/9) θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν και με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι μεταφορείς μέσω του εκπροσώπου τους Γ. Πασπάτη, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στην ουσία τους παίρνει την περιουσία, γεγονός που θα το επιστρέψουν - όπως είπαν - στις προσεχείς εκλογές και επανέλαβαν ότι δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αφού τα έχουν χάσει όλα.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010






Τον «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010» συνολικής απόστασης 9.800μ. διοργανώνει ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και το Δήμο Κορινού. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010.

Καλούνται όλοι οι δρομείς(ανεξάρτητοι και οργανωμένοι σε σύλλογο), οι ΣΕΒΑΣ κάθε πόλης και όλοι οι φίλαθλοι να παραστούν στον αγώνα. Φέτος, η διοργάνωση διεξάγεται με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου παραδοσιακής ποντιακής λύρας - στην πλατεία του χωριού - την παραμονή του αγώνα.

Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις(ανηφόρες και κατηφόρες). Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο, χώμα και χαλίκι. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11π.μ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.

Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από τους εθελοντές και ποδηλάτες του Συλλόγου Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή αγώνα καθοριστική θα είναι και η συνδρομή των ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.



Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά μπλουζάκια. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα γίνουν βραβεύσεις.



Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από εθελοντικές ομάδες. Ειδικότερα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική ‘Ενωση Έρευνας και Διάσωσης Ν. Πιερίας.

Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.



Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351091291 και στο 2351351111 (να αναγράφεται η ένδειξη ‘Υπόψη κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη‘). Εναλλακτικά, με την αποστολή mail στο ipsilantis@hol.gr και apsd.zeus@gmail.com αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.



Πρόσβαση στο χωριό της Νέας Τραπεζούντας: H Ν. Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. Οι αθλητές που θα έρθουν από Βορρά θα αφήσουν την Εθνική οδό στην έξοδο της Κατερίνης (πριν το τούνελ) και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη.

Στα δεύτερα φανάρια (Νέα Χράνη) θα στρίψουν αριστερά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.

Οι αθλητές που έρχονται από Νότο θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με την διαφορά ότι αφήνουν την Εθνική οδό στην δεύτερη έξοδο για Κατερίνη.

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 και 2351351257 (Γρηγοριάδης Δημήτρης), 6977880540 (Σεïταρίδης Δημοσθένης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης).

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»(http://www.zeusrunnersclub.gr

Ένα μικρό ξάφνιασμα στο Grand Hotel


Στο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης και κατά την περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, έκαναν ιδιαίτερη θετικά εντύπωση οι ομιλίες του Μάρκου Μπόλαρη και του Μιχάλη Καρχιμάκη. Επίσης συζητήθηκε η εντυπωσιακή παρουσία και το comeback της Μαρίας Αρσένη, που συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ένα μικρό χαρούμενο ξάφνιασμα από την παρουσία της φοιτήτριας Ελένης Παπανικολάου. Πως αλλάζουν οι καλοί καιροί…

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ Σ ΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΥΖΟΥ;;;

Μετά από λάθος χειρισμούς της ΝΕΑΣ διοίκησης της ΝΟΔΕ Πιερίας και ειδικά του Προέδρου Μόσχου Γιαλένιου, φτάσαμε να έχουμε την βαρύγδουπη απόσυρση της υποψηφιότητας για …υποψηφιότητα του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ως Δήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
Πικραμένος κατήγγειλε τους πρώην συναδέλφους του Γιώργο Κωνσταντόπουλο και Αντώνη Καρπούζα καθώς και τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για …ανάποδες πολιτικές συμπεριφορές και ο νοών, ότι κατάλαβε κατάλαβε…
ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΤΑΚΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΣΧΟΣ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΠ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.
Ο Πρώην εν τέλει υποψήφιος Δήμαρχος κατηγόρησε ευθέως και με ονοματεπώνυμο τους τρεις γαλάζιους Πολιτικούς, εξήρε όμως την συμπεριφορά του νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμου, αλλά και του πολιτευτή Στέργιου Τόκα. Κι αυτό μάλλον σηματοδοτεί την συνέχεια του κόμματος στην Πιερία, μακριά από τα σχέδια του ισχυρού (όπως ο ίδιος πιστεύει) Άνδρα της ΝΟΔΕ Πιερίας!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΕΒΕΠ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΕΞΙΖΟΓΛΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΕΒΕΠ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΕΞΙΖΟΓΛΟΥ



Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού  που εντείνονται από την οικονομική κρίση συζήτησαν ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Πιερίας κ. Χρήστος Εξίζογλου σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΟΕΒΕΠ.

Ο κ. Εξίζογλου
Ο κ. Εξίζογλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των μικρομεσαίων του νομού σημειώνοντας πως ήδη οι επιπτώσεις της κρίσης και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό όλο το νομό.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην προβληματική εφαρμογή του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ από τις Τράπεζες, λέγοντας πως οι επαγγελματίες περίμεναν έστω μέσω αυτού του προγράμματος να τακτοποιήσουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο, προμηθευτές αλλά τα κριτήρια που θέτουν οι τράπεζες γίνονται ολο και πιο αυστηρά μη αφήνοντας περιθώρια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη να αποκομίσουν το προσδοκώμενο όφελος. Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παρά το γεγονός ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων επιδεινώνεται, 3 στις 4 επιχειρήσεις δεν προσφεύγουν στο δανεισμό, γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος της επόμενης ημέρας π.χ. Τειρεσίας.
Ο κ.Εξίζογλου έθεσε το θέμα των ακριβών ενοικίων που αφορούν παλαιά συμβόλαια και όχι νέα μισθωτήρια, επαναφέροντας πρόταση που θα προβλέπει κίνητρα από την πολιτεία προς τους ιδιοκτήτες για να μειωθούν τα ήδη πολύ υψηλά ενοίκια.
Αναφορά έγινε επίσης στη μεγάλη αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, τα πολύ ακριβά τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ κ.λ.π., αλλά και του ΦΠΑ. Τόνισε πως οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις δηλ. το 80% των επιχειρήσεων καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής κατάστασης και ειδικότερα:
78% στον κύκλο εργασιών τους, 77% στη ζήτηση, 79080% στη ρευστότητα, 76% στις παραγγελίες, 55% στις επενδύσεις.
Οι προβλέψεις μας, είπε ο κ. Εξίζογλου, είναι για περαιτέρω επιδείνωση και σε πανελλαδικό επίπεδο υπολογίζεται ότι γύρω στις 180.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και άλλες 200.000 δηλώνουν δυσκολία συνέχισης της δραστηριότητας με αυτά τα μέτρα, με συνεπακόλουθο να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να χαθούν 300.000 θέσεις απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία πάντα, που ανέφερε ο κ. Εξίζογλου στον βουλευτή Πιερίας περίπου 220.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Η ρύθμιση που ισχύει τώρα μπορεί να είναι ευνοϊκό, όμως όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, είπε ο κ. Εξίζογλου, πως ο επαγγελματίας θα πληρώσεις τις δόσεις που τον περιορίζουν σε 18 δίμηνα;
Ζήτησε τέλος από τον κ. Κουκοδήμο να δει το θέμα της επιδότησης της απασχόλησης, όχι ως προς τις νέες θέσεις εργασίας, αλλά για τους ήδη απασχολούμενους, προκειμένου να διατηρηθούν αυτές.
Σε ο,τι αφορά τον τουρισμό και την Πιερία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε πως οι ελπίδες για τόνωση της τοπικής αγοράς έπεσαν στο κενό αφού ο τζίρος ήταν μικρός και η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε σε πολυκαταστήματα.

Ο κ. Κουκοδήμος
Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι πραγματικά δύσκολος για όλους τους πολίτες αλλά και τους μικρομεσαίους που αισθάνονται πια τη θηλιά να σφίγγει το λαιμό του, σχολίασε ο βουλευτής Πιερίας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
Τόνισε πως οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα γίνουν περισσότερο αισθητές και στην Πιερία, που λόγω και της πτώσης του τουρισμού θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας τους επόμενους μήνες.
Η κυβέρνηση, οφείλει να φροντίσει τους ανθρώπους που σήμερα με νύχια και με δόντια, κρατούν ζωντανή την αγορά, δίνουν θέσεις εργασίας, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα τοπικό, όμως η Πιερία έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα με το κλείσιμο των Τεμπών, τα προβλήματα στον τουρισμό κ.λ.π.
Επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. πως εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία εκτινάσσεται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η Αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό . Είναι μια πολιτική μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά μέσα από υπερχρέωση και βαθιά ύφεση.
Τέλος ο κ. Κουκοδήμος τόνισε  πως η Ν.Δ. έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας: Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της Ανάπτυξης.
Και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρόμο της Ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη Ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.
Και δεν θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε την Ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας, αν δεν προχωρήσουμε σε δραστικές αλλαγές, όπως η μείωση των φόρων σε όλες τις κατηγορίες, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή γιατί το απαγορεύει το Μνημόνιο.

Σάββας Χιονίδης: Σιγουριά νίκης και προσεκτικά χαμηλοί τόνοι...

Σάββας Χιονίδης: Σιγουριά νίκης και προσεκτικά χαμηλοί τόνοι...
- Ασταμάτητα κινείται ο Δήμαρχος Κατερίνης και εκ νέου υποψήφιος Σάββας Χιονίδης.
- Κλείνει υποψηφίους συμβούλους σε όλο τον Δήμο...
- Ενώ παράλληλα προχωρεί τα έργα σε κάθε σημείο του (σημερινού) Δήμου Κατερίνης.
- Προσέχει πάρα πολύ...
- Έχει χαμηλούς τόνους...
- Δεν προκαλεί, ούτε διατυμπανίζει ότι η νίκη του είναι σίγουρη.
- Διατηρεί τη συμπεριφορά που είχε και τα προηγούμενα χρόνια...
- Παρά το ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω του (και ένα μεγάλο κομμάτι της Κατερίνης) θεωρούν ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχει κάποιοι πρόβλημα να επικρατήσει.
- Εκπέμπει βέβαια ο Σάββας μία σιγουριά νίκης σε όσους συζητούν μαζί του...
- Όμως είναι πολύ προσεκτικός.


ΥΓ. Και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε...
ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανακαινίστηκε το παλαιό δημοτικό σχολείο Πέτρας


Ένα ακόμη κτίριο - στολίδι παρέδωσε στους πολίτες της Πιερίας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας


                                                                         
          Ένα ακόμη κτίριο - στολίδι παρέδωσε στους πολίτες της Πιερίας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Πέτρας, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και συντηρήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

          Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας με στόχο την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών, αναδεικνύοντας συγχρόνως την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων της Πιερίας, αλλά και την ίδια την ιστορία του Νομού.

          Το χώρο του Σχολείου, στη Λόκοβη Πιερίας, επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος παρέδωσε το σχολείο και τυπικά στα μέλη του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας Ολύμπου, ώστε να το χρησιμοποιούν, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Πιερίας Νίκο Μπουρονίκο, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας Χρήστο Συγκερίδη και μηχανικούς της Νομαρχίας.

          Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαστεργίου μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας είναι η διατήρηση της παράδοσης αλλά και η προστασία της κρατικής δημόσιας περιουσίας και πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή η Νομαρχία προχώρησε στην ανακαίνιση και συντήρηση πολλών παλαιών σχολείων σε χωριά του Νομού που σήμερα δεν λειτουργούν. Ο Νομάρχης υπογράμμισε ότι η μετατροπή των παλαιών κτιρίων σε χώρους πολιτισμού και η διάσωσή τους από τη φθορά του χρόνου, είναι μια παρέμβαση ουσίας, αλλά και συμβολή στην ίδια την ιστορία του Νομού, σε κτίρια που αποτελούν σημεία αναφοράς για την παράδοση και την ιστορία του κάθε χωριού.

          Ο Νομάρχης πρόσθεσε ότι με την τάση επιστροφής του κόσμου στα χωριά που παρατηρείται, μελλοντικά το κτίριο της Πέτρας μπορεί να λειτουργήσει και ως σχολείο και συνεχάρη τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για την ενεργητικότητά τους και το ενδιαφέρον τους να δώσουν ζωή στο χωρίο τους.

          Από την πλευρά του ο ταμίας του Συλλόγου Γιάννης Μπουρουζίκας ανέφερε ότι ένα χρόνια αίτημα του Συλλόγου που ήταν η αναπαλαίωση του παλαιού σχολείου έγινε πραγματικότητα χάρη στην παρέμβαση του Νομάρχη και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του. Ο κ. Μπουρουζίκας είπε επίσης ότι στους στόχους του Συλλόγου είναι να διοργανώνει εκδηλώσεις στο χώρο, με έμφαση στη νεολαία, γι’ αυτό και προχώρησε στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, με επιχωμάτωση και πλακόστρωση και στη δημιουργία ενός μικρού γηπέδου μπάσκετ. Τον Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ευχαρίστησε και ο κάτοικος του χωριού Λεωνίδας Βελλής ο οποίος σημείωσε ότι το παλαιό σχολείο που οι ίδιοι φοίτησαν όταν ήταν μικρά παιδιά αποκτά πλέον ζωή.
         
          Με το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 112.000 ευρώ έγινε συντήρηση και ανακαίνιση του κτιρίου και διαμορφώθηκε και ο περιβάλλοντας χώρος. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του κτιρίου τοποθετήθηκε νέο δάπεδο, κατασκευάστηκαν δύο wc, μια κουζίνα, καθώς και χώρος γραφείου, έγινε αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και βάφτηκαν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι. Επίσης, τοποθετήθηκαν καλοριφέρ σε όλους τους χώρους, σύγχρονο λεβητοστάσιο, πλήρης ηλεκτρική εγκατάσταση, εγκατάσταση πυρασφάλειας και αλεξικέραυνου.

          Εξωτερικά έγινε ανάδειξη της λιθοδομής του κτιρίου και τα σκαλοπάτια των εισόδων στρώθηκαν με πέτρα βραχώδους εμφάνισης. Ο διάδρομος από την είσοδο στο χώρο του Σχολείου και η ράμπα προσέλευσης για τα ΑμεΑ επιστρώθηκαν με αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου. Επίσης, με το έργο έγινε κατασκευή περίφραξης  περιμετρικά του οικοπέδου και τοποθετήθηκε μεταλλική παραδοσιακή πόρτα εισόδου.

                   

H ΑΙΧΜΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟΥ

Δήλωση

Η τελική μου απόφαση προκειμένου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στη Βόρεια Πιερία ήταν αποτέλεσμα το αν θα πρέπει να συμβάλλω στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα ενιαίο πρόγραμμα κατανεμημένο σύμφωνα με τις τοπικές δυνατότητες και προϋποθέσεις του νέου Δήμου.

Το γεγονός αυτό... προϋποθέτει πρωτίστως πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

Μετά την εσφαλμένη αντίληψη που επικρατεί από τα γεγονότα ως προς την έδρα του Δήμου προς το πρόσωπό μου, κατέστη πλέον τώρα αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν γέφυρες συνεργασίας και κατανόησης και δεν θέλω ο νέος Δήμος να λειτουργεί πάνω σε «συσσωρευμένη δυναμίτιδα».

Στα παραπάνω αρνητικά συνετέλεσαν με τη στάση και συμπεριφορά τους, 
  ο πρώην Υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος και ο πρώην Βουλευτής κ. Καρπούζας στους οποίους εκφράζω τον θαυμασμό μου για την εχθρότητα που έδειξαν στο πρόσωπό μου, όσον αφορά δε τον απερχόμενο Νομάρχη δεν ασχoλούμαι όπως θα έκανε κάθε λογικός και νοήμων άνθρωπος και τους υπόσχομαι ότι δεν θα τους «ξεχάσω ποτέ», όπως και ο λαός της Βόρειας Πιερίας.

Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και φίλους μου, για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε για την ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας, καθώς επίσης και τον Βουλευτή κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον Πολιτευτή Αστέριο τόκα για την απόλυτη στήριξή τους και ιδιαίτερα πάνω από όλα τον Λαό της Βόρειας Πιερίας για την εικοσαετή εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Ευάγγελος Γ. Πολύζος

ΤΟΥ... ΕΚΑΤΣΕ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ.
Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΝΔ.
Η ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΥΖΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ.

PISTOLERO..


ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με τη μαφία και για το σκοτεινό του παρελθόν. Μια σπάνια φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο γραφείο του. Σημαντική λεπτομέρεια. Πίσω του μπορούμε να διακρίνουμε το σιδερικό του...
NEWS247

ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΧΙΟΝΙΔΗ.

ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ....ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

giagkoulas_efhmerida
Τον Φώτη Γιαγκούλα, τον τελευταίο «Bασιλιά των Oρέων», θυμήθηκε χθες το ΒΗΜΑ, καθώς σαν χθες, πριν από 85 χρόνια, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1925, σκοτώθηκε σε πολύωρη συμπλοκή με καταδιωκτικό απόσπασμα στα μέρη μας, μαζί με τους λήσταρχους Τσαμήτρα και Μπαμπάνη και τα κεφάλια τους, μπηγμένα σε παλούκια, εκτέθηκαν σε κοινή θέα στην πλατεία της Κατερίνης.

giagkoulas
Ο Γιαγκούλας κατηγορήθηκε για φόνους και ληστείες και αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς πολλοί τον παρομοίαζαν με τον Ρομπέν των Δασών και όχι με αιμοβόρο ληστή.
Λέγεται πάντως ότι σκότωσε συνολικά πενήντα τέσσερα άτομα, πιθανότατα αρκετά από αυτά με το αγαπημένο του μαχαίρι, την «Παρδάλα», όπως την ονόμαζε.
Επικηρύχθηκε στη εποχή του με το αστρονομικό, τότε, ποσό των 600.000 δραχμών. Δρούσε στον μισό Όλυμπο και στα Πιέρια, Ελασσόνα και Κοζάνη.
Χρόνια αργότερα, το μαχαίρι του Γιαγκούλα, η «Παρδάλα», όπως και το κεφάλι του θα προστεθούν στη συλλογή του Εγκληματολογικού Μουσείου, συνιστώντας μερικά από τα πλέον μοναδικά και σημαντικής αξίας εκθέματά του, καθώς το συγκεκριμένο μαχαίρι-φονικό όπλο διαθέτει εξέχουσα σημασία, αφού ακόμη και σήμερα περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

το soundracκ της ταινιας ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 92,6 
Ο ΜΙΣΤΕΡ "ΑΡΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΡΩΤΗΣ..
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..!

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ Η ΕΙΔΗΣΗ.
ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ "ΔΕ ΘΕΛΩ, ΘΕΛΩ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΘΕΛΩ..." 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

περι ΩΔΕΙΟΥ Κλπ λόγος..!

το ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΙΧΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΛΟΓΚΑΝ ΚΑΙ "ΚΥΚΛΦΟΡΟΙ" ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ"
ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΝΟΤΥΦΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΧΝΩΤΟΙ....
ΚΡΙΜΑ....!
ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ Ο ΣΛΟΥΡΠ...!

«Κομάντο Νυχτερινής Σύγχυσης»

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Η ομάδα «Κομάντο Νυχτερινής Σύγχυσης» ανέλαβε με κείμενό της στο Διαδίκτυο την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου εναντίον του αστυνομικού φυλακίου έξω από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης...

ALKOOL AND SEX

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΣΕΞ

Το αλκοόλ βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα αυστραλών ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να καταρρίψουν την επικρατούσα άποψη ότι το αλκοόλ προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία.Στη μελέτη συμμετείχαν 1.580 αυστραλοί άνδρες και εκπονήθηκε από το Ίδρυμα Ιατρικών Ερευνών Keogh. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσοι καταναλώνουν συστηματικά μέτριες ποσότητες αλκοόλ, ανέφεραν 30% λιγότερα σεξουαλικά προβλήματα, από αυτούς που πίνουν μέχρι να… σωριαστούν...


Σε όσους έπιναν μέχρι τέσσερα ποτά την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα, βρέθηκε ότι έχουν την συχνότητα και ποιότητα στύσης που επιθυμούν.

Όσοι έπιναν περιστασιακά, όπως το Σαββατοκύριακο, ή σε κάποιο πάρτι, είχαν μικρότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας από αυτούς που έπιναν μόνο μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερα συχνά.

Αυτοί πάντως που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να τα «πάνε χάλια» στο κρεβάτι, ήταν μέθυσοι που σταμάτησαν το ποτό, οι καπνιστές και όσοι έπασχαν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κατάχρηση αλκοόλ είναι αυτή που προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία και όπως προκύπτει από τη μελέτη τους, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ


Την απουσία «ηθικών φραγμών» στους νέους την ώρα που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τις ηθικές ευαισθησίες της «ψηφιακής γενιάς». Οι νέοι, την ώρα που βρίσκονται online, υποδύονται έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουν όταν δρουν στον πραγματικό κόσμο. Ο «ψηφιακός εαυτός» τους είναι πιο ανάλγητος, πιο σκληρός και πιο «ανήθικος»...


Η έρευνα GoodPlay Project παρουσιάστηκε στο συνέδριο Social Good Summit της ιστοσελίδας Mashable. Παρουσιάζοντας τα βασικότερα ευρήματα, η Κάρι Τζέιμς, διευθύντρια Έρευνας του Χάρβαρντ, αναφέρθηκε στην ανάγκη καθοδήγησης των νέων για την ορθή χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Η μελέτη ερεύνησε την «ταυτότητα» της «δικτυωμένης» νεολαίας και την συμπεριφορά που αυτή επιδεικνύει απέναντι σε θέματα όπως η ιδιωτική ζωή, η ιδιοκτησία, η εξουσία, η αξιοπιστία και η συμμετοχή.

Στερούνται ηθικής σκέψης

Η ερευνητική ομάδα του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι νέοι στερούνται ηθικής σκέψης και σεβασμού για τον υπόλοιπο κόσμο όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ οι ηθικές τους αναστολές αμβλύνονται ή εξαφανίζονται.

«Κάνω online ό,τι θέλω να κάνω. Δε νομίζω ότι είναι δουλειά κανενός να μου λέει τι δεν πρέπει να κάνω. Δε νιώθω υπεύθυνος απέναντι σε άλλους ανθρώπους όταν είμαι online. Περισσότερο νοιάζομαι για μένα, παρά για οποιονδήποτε άλλο».

Στην απάντηση αυτή, που έδωσαν αρκετοί ερωτώμενοι, συνοψίζεται ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται οι νέοι όταν «σερφάρουν» στον Παγκόσμιο Ιστό και το μέγεθος της ευθύνης που αντιλαμβάνονται ότι τους αναλογεί.

Οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα δεν θεωρούν ανήθικο το «κατέβασμα» μουσικής από το Ίντερνετ ενώ φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και της αμοιβής των δημιουργών.

Επίσης, η αντίδραση των περισσότερων όταν βλέπουν στο Ίντερνετ κάτι «περίεργο» είναι να βάζουν τα γέλια. Ακόμη κι αν είναι κάτι που στον «έξω κόσμο» θα τους ενοχλούσε, στο Ίντερνετ το προσπερνούν, θεωρώντας ότι δεν μπορούν να το αλλάξουν.

Η έρευνα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο των κοινωνικών δικτύων στη σημερινή εποχή και για το λόγο αυτό συμπεραίνει ότι είναι σημαντικό να βελτιωθεί η online συμπεριφορά των νέων.
FIMOTRO 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το πινγκ πονγκ του αθλητισμού ανάμεσα στα Υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας καταπώς φαίνεται τελειώνει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ακυρώνεται η ...μετεγγραφή του στο Υγείας και παραμένει εκεί που ανήκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες: στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η κατάληψη των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο κτίριο όπου στεγάζεται, διαμαρτυρόμενοι για την αναβλητικότητα της κυβέρνησης αλλά και τη φημολογούμενη διάσπαση αρμοδιοτήτων και διευθύνσεων, έβγαλε την είδηση ότι ο αθλητισμός παραμένει στο Πολιτισμού..

. Απομένει η επισημοποίηση αυτής της εξέλιξης με Προεδρικό Διάταγμα. Τους καταληψίες επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Υγείας (και υποτίθεται αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού) Χρήστος Αηδόνης και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής οι οποίοι δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν ιδέα που θα υπαχθεί ο αθλητισμός! “Περιμένουμε κι εμείς τα προεδρικά διατάγματα!”
Το βράδυ τους επισκέφθηκε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που διευκρίνισε ότι η τελευταία ενημέρωση που έχει (και μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα) είναι ότι “ο αθλητισμός θα είναι στο Πολιτισμού. Εγώ θα πάρω μονάχα δύο διευθύνσεις. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, αλλά δεν μου προκύπτει κάτι άλλο”
Λίγο αργότερα εξέδωσαν ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στη ΓΓΑ που δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους “στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού
Για τη συνάντηση με τον κ.Λοβέρδο στην ανακοίνωση τονίζεται πως “ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά, ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της ΓΓΑ στη δικαιοδοσία και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, εκτός από κάποιες Διευθύνσεις, όπως της Μαζικής Άθλησης, οι οποίες θα υπαχθούν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.”


Η Ν.Δημοκρατία
Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., Κώστας Κουκοδήμος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας “απολύτως δικαιολογημένη” την αγωνία και αναστάτωση στους κόλπους των εργαζομένων της ΓΓΑ, “με αφορμή το μπάχαλο των αρμοδιοτήτων και της υπαγωγής του αθλητισμού τη μια στιγμή στο Υπουργείο Πολιτισμού, την άλλη στο Υπουργείο Υγείας και Άθλησης και την άλλη και στα δυο υπουργεία με κατακερματισμό αρμοδιοτήτων.” Ο κ.Κουκοδήμος τονίζει επίσης ότι “οι παλινωδίες αυτές οδηγούν στην πλήρη απαξίωση της ΓΓΑ, πολύ δε περισσότερο στον κίνδυνο κατάργησής της...”



ΦΙΜΟΤΡΟ 

ΤΑ ΚΑΣΕ...

Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι βγαίνουν χαμένοι... Στον θαυμαστό κόσμο της τηλεόρασης τη φετινή σεζόν, κάποιοι εξαργυρώνουν ακόμα το όνομά τους...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Super Star, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή, κάποιοι παρουσιαστές εκπομπών έχουν συμφωνήσει σε εξωπραγματικά ποσά για την εποχή, ενώ άλλοι, ανεξαρτήτως των υψηλών τηλεθεάσων που φέρνουν, είναι λίγο πάνω από το βασικό!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, οι πλέον αδικημένοι φαίνεται να είναι ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι μαζί τον μήνα δε στοιχίζουν στον Ant1 περισσότερα από 5000 ευρώ! ΤΟυτέστιν 2500 ευρώ έκαστος... Και μιλάμε για τους παρουσιαστές της πλέον δημοφιλούς ψυχαγωγικής πρωινής εκπομπής την περασμένη σεζόν.

Αντιθέτως, οι νιόπαντροι Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας μόνο χαμηλόμισθοι δεν είναι... To συμβόλαιό τους δεν το έχουμε δει, αλλά εκεί στο Star ισχυρίζονται ότι δίδυμο αμοίβεται πλουσιοπάροχα, με περισσότερα από 20.000 ευρώ μηναίως (αλλά όχι έκαστος!). Κι όλα αυτά για μία πρωινή εκπομπή. Σιγά, ρε παιδιά!

Μειώσεις στις αποδοχές του - και μάλιστα κατά 20% - έχει δεχτεί και ο Σάκης Ρουβάς για το X Factor. Αλλά κανείς δεν μας έχει πει ποια ήταν η αρχική οικονομική συμφωνάι του Σάκη, διότι τα ποσά που έχουμε ακούσει είναι τουλάχιστον παράλογα.

Η Νάντια Μπουλέ τώρα, που θα παρουσιάζει το Top Chef στον Ant1, ''έκλεισε'', σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Super Star, στα 3000 ευρώ το μήνα!

Κι αν είναι ευνοούμενη συγκριτικά με τους Καραμέρο - Χαριτάτο, είναι το λιγότερο αδικημένη σε σύγκριση με την άλλη... chef, την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία για τέσσερις μήνες δουλειά θα πάρει από το Mega 60.000 ευρώ!!!!

Κι όλα αυτά την ώρα που η Μαρία Χούκλη αποχώρησε από τη ΝΕΤ, γιατί ο μισθός της δεν υπερέβαινε τα 6.000 ευρώ. Δηλαδή σε τέσσερις μήνες, θα έβγαζε λιγότερα από τα μισά λεφτά της κυρίας Μανωλίδου.

Κλείνοντας να σας θυμίσω και τον βασικό μισθό στα 592 ευρώ...

Πάγκαλος: "Ολοι μαζί φάγαμε τα λεφτά"


Πάγκαλος: "Ολοι μαζί φάγαμε τα λεφτά"

ΑΘΗΝΑ 21/09/2010





Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι
"σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος",
τόνισε ο Θ. Πάγκαλος στην έκκληση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην συμπαρασύρουν σε απολύσεις των εργαζομένων οι καταργήσεις ν.π. δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
 
 
***** EINAI Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ, ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ, ΤΑ ΣΤΕΙΤΖ,  ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κλπ κλπ κλπ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...
 
 
*** ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΠΛΕΟΝ, ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ" ΜΕ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.... 
 
 
 
**** BY THE WAY, Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙ: ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, "ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ"