PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΙΔΟΙΟΥ ΚΙ ΩΔΕΙΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ...

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΩΔΕΙΟ...
ΑΡΚΕΙ Ν ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΙΔΟΙΟ.
ΚΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ.

              γιατί εμείς δίνουμε σημασία στην αισθητική...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΟΧΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΎΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ....

ΚΑΙ ΞΑΝΑ...

ΚΑΤΕΡΙΝΗ....

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ?

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ "ΜΙΛΑΝΕ" ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ...
***
ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΜΕ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ.!!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΟΥ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ...
ΣΛΟΥΡΠ..!!!ΔΙΣ.

ROUND ABOUT ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..!!!
ΣΛΟΥΡΠ ΣΛΟΥΡΠ...!!!

Με τους βουλευτές του νομού Πιερίας συναντήθηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων Εθνικών Μεταφορών, Διεθνών Μεταφορών και Φορτοταξί Ν. Πιερίας.



Οι συναντήσεις έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους βουλευτές προκειμένου όπως είπαν να τους ενημερώσουν για τα αιτήματα τους και τους λόγους των κινητοποιήσεων τους. Η αντιπροσωπεία των σωματείων επισκέφτηκαν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρίας Μίχου καθώς και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο.
Στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Μίχου έδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματα τους καθώς και το ψήφισμα διαμαρτυρίας και την ενημέρωσαν για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Από την πλευρά της η κα Μίχου δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα για τα αιτήματα των σωματείων του νομού και πρόσθεσε πως με το διάλογο μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι των σωματείων σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι επέλεξαν να πάνε στα γραφεία των βουλευτών απροειδοποίητα, ωστόσο βρήκαν μόνο τους δυο από τους τέσσερις βουλευτές, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Νίκος Τσακιρίδης, Νομαρχιακός Σύμβουλος: "Ο «Καλλικράτης» αποτελεί ριζοσπαστική προσπάθεια για την πρόοδο της χώρας μας»

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νίκος Τσακιρίδης από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τη νέα δομή που θα φέρει στη διοίκηση της χώρας.

Χαρακτηρίζει το σχέδιο ως μια ριζοσπαστική, μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η συμμετοχή όλων, εκλεγμένων και μη, θα εξασφαλίσει την επιτυχία του νέου αυτού μοντέλου αυτοδιοίκησης, το οποίο εισάγει ουσιώδεις καινοτομίες.

Ο κ. Τσακιρίδης, μιλώντας στο «Ο.Β.» σχολιάζει επίσης το σχέδιο «Καποδίστριας», αλλά και τη 12ετη θητεία του Γιώργου Παπαστεργίου στη Νομαρχία Πιερίας.
Θα ασχοληθείτε με τις επικείμενες αυτο-διοικητικές εκλογές;
Έχω ήδη δηλώσει τη σθεναρή μου στήριξη προς την Κυβέρνηση αναφορικά με την εφαρμογή και την υλοποίηση του Προγράμματος «Καλλικράτης». Μία ουσιαστική μεταρρύθμιση, μεταξύ των πολλών που εφάρμοσε και θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση , για την αλλαγή ενός γραφειοκρατικού και αναποτελεσματικού κράτους. Η αποδεδειγμένη, πλέον, βούληση της Κυβέρνησης για μια μεγάλη αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε για εμένα το κίνητρο να συμμετάσχω στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, μετά από σχετική ετεροπρόταση μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Έχω όμως, ήδη μιλήσει και για την απαραίτητη ύπαρξη δύο άλλων, βασικών προϋποθέσεων τοπικού χαρακτήρα, της ουσιαστικής στήριξης και της συντονισμένης συμμετοχής όλων των πολιτικών και κομματικών στελεχών του Κινήματος για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος της Κυβέρνησης.

Για την απουσία των προϋποθέσεων αυτών, δυστυχώς, επαληθεύτηκα όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα. Αποτελώντας ενεργό μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος από την ηλικία των 16 ετών και υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2006, συμμετείχα, συμμετέχω και θα συμμετέχω ως ενεργό μέλος της αυτοδιοίκησης, πάντα όμως, υπό τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μου επιτρέπουν να συνεισφέρω αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και στην ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών του τόπου μας.
Ποια η άποψή σας για το σχέδιο «Καλλικράτης»; Θα «περπατήσει» το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης;
Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» αποτελεί μια ριζοσπαστική, μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πρόοδο της χώρας μας, δίνοντας της την ευκαιρία να κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά. Η συμμετοχή όλων μας, εκλεγμένων και μη, θα εξασφαλίσει την επιτυχία του νέου αυτού μοντέλου αυτοδιοίκησης, το οποίο εισάγει ουσιώδεις καινοτομίες, ειδικά στην πρώτου βαθμού αυτοδιοίκηση, όπως:

* Ο περιορισμός στο μισό των θέσεων των εκλεγμένων.
* Η ύπαρξη αποκεντρωμένων Διοικήσεων με νέες αρμοδιότητες.
* Η δημιουργία νέων δομών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
* Η κατάργηση ή συγχώνευση 4.000 Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
* Η επαναφορά των Κοινοτήτων, ως βασικού κυττάρου της Αυτοδιοίκησης που σηματοδοτεί τη στροφή από την απλή έννοια των διοικητικών ορίων, σε μια έννοια με στόχευση στον πολίτη και την τοπική κοινωνία.
* Η καθιέρωση νέων αρμοδιοτήτων για την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση.
* Η άσκηση προνοιακής πολιτικής.
* Η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης με δυναμικούς πόρους, όπως ο ΦΠΑ, ο Φόρος Εισοδήματος και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.
* Η εφαρμογή νέων κανόνων για τον έλεγχο της νομιμότητας, με ανεξάρτητα όργανα, και την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης.
* Η θεσμοθέτηση της ανοιχτής διαβούλευσης μεταξύ εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
* Η συστηματοποίηση της χρήσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το θεσμό της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τον θεωρείτε πετυχημένο;
Το σχέδιο «Ι. Καποδίστριας», αποτέλεσε αναμφίβολα μια τολμηρή μεταρρύθμιση που βελτίωσε αισθητά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν σε μεγάλο βαθμό διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, πράγμα το οποίο περιόρισε σημαντικά τη δυνατότητα των αιρετών, οι οποίοι με περιορισμένα μέσα προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, να φανούν αποτελεσματικοί στο ρόλο τους είτε αυτός ήταν από τη μεριά της συμπολίτευσης, είτε αυτός ήταν από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι ο «Ι. Καποδίστριας» βελτίωσε αισθητά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν κατάφερε όμως, να δημιουργήσει αποτελεσματικές δομές με οικονομική αυτάρκεια, διοικητική ικανότητα με άρτια οργανωμένες υπηρεσίες προς την παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης πλέον, και παρά το γεγονός ότι όταν εφαρμόστηκε αποτέλεσε μια σημαντική καινοτομία για τα δεδομένα της εποχής, πρέπει να συγκροτηθεί σε ευρύτερες γεωγραφικές ενότητες, οι οποίες θα επιτρέψουν ένα νέο ρόλο στο θεσμό.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι σωστά ο «Καλλικράτης» κινείται προς την ανασυγκρότηση και την αναδιάρθρωση και των δευτεροβάθμιων ΟΤΑ σε επίπεδο Περιφέρειας ενισχύοντας τους αποφασιστικά με τους απαραίτητους πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς, για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Πώς κρίνετε το έργο της 12ετούς θητείας του κ. Παπαστεργίου;
Όπως προανέφερα, οι αρμοδιότητες που δόθηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν σε μεγάλο βαθμό διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Αυτό βέβαια, δεν μπορεί να ακυρώσει τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ένας Νομάρχης, όπως ο κος Παπαστεργίου, επί δώδεκα χρόνια, εκλεγμένος από τους πολίτες της Πιερίας, με έργο, το οποίο κρίθηκε τόσο για την αποτελεσματικότητά του όσο και για τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του. Εξακολουθώ να θεωρώ, ως ενεργό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ότι οι παραλείψεις και οι αδυναμίες αυτές αποδείχτηκαν κρίσιμες για το μέγεθος του έργου, το οποίο θα μπορούσε να παράξει και να επιτελέσει ο δεύτερος βαθμός της Αυτοδιοίκησης στο Νομό μας.
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης

Η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του AGR, ενός γερμανικού οργανισμού που επικεντρώνεται στα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά είναι "θα διατηρήσω μια ενεργή φυσική δραστηριότητα", "δεν υπάρχει ανάγκη μακροχρόνιας νοσηλείας για τα προβλήματα της μέσης μου" καθώς και "διαθέτω πολύ ισχυρές δυνάμεις αυτό-ίασης".

Επίσης άλλες σκέψεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του πόνου είναι "Δεν πρόκειται να χάσω τη θετική αντιμετώπιση της ζωής " και "Σίγουρα θα διατηρήσω τις κοινωνικές μου επαφές".

Οι πόνοι της μέσης κυρίως είναι ακίνδυνοι και στο 90% των περιπτώσεων εξαφανίζονται μετά την πάροδο λίγων εβδομάδων, τονίζει το AGR. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι οι πόνοι της μέσης που διαρκούν περισσότερο οφείλονται κυρίως στην εγκεφαλική μνήμη, του πόνου, και στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τις σκέψεις του ατόμου αλλά και τη στάση που αυτό κρατά απέναντι στον πόνο.
ΝΟΟΖ

ΤΟ ΝΗΣΙ

Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 11 Οκτωβρίου στις 21:50 στο Mega. Το Νησί, η ακριβότερη παραγωγή στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης, σηκώνει αυλαία

Εκτός ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης

Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, έγινε γνωστό ότι κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της ΝΔ, τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος ο ευρωβουλευτής.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, Γ. Τραγάκη, παρέπεμψε στην επιτροπή τον κ. Σκυλακάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ "γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος".

Αιτία για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή ήταν δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, το πρωί, με τις οποίες εμφανιζόταν αντίθετος στην επίσημη γραμμή της ΝΔ για το μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να του ζητηθεί να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή παραδίδοντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο στον επόμενο επιλαχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009, Σταύρο Παπασταύρου.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα 99,5", εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίσημη γραμμή της ΝΔ για το μνημόνιο, όπως διατυπώθηκε από τον Α. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011, προσθέτοντας ότι θα θέσει στα συλλογικά όργανα θέμα αλλαγής στάσης στο ζήτημα του μνημονίου.

"Θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου", είπε, συμπληρώνοντας ότι "η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και κρεμόμαστε από το μνημόνιο".

με νεο σχημα

κυκλοφορησαν οι ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΤΑΜΠΛΟΗΤ, ΕΥΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΥΛΗ..!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ 5 ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΑΙΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ  ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΗΜΕΡΑ....

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΞΑΝΘΟΥ

Έργα ανάπλασης στην οδό Ξάνθου
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Ξάνθου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί σε όλη τη πόλη ο Δήμος Κατερίνης. Οι εργασίες στη συγκεκριμένη περιοχή υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς,  όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος ο οποίος χθες το πρωί μετέβη στην περιοχή προκειμένου να δει την πρόοδο των εργασιών.  
Όπως επεσήμανε ο κ.Λιακόπουλος τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων στη οδό Ξάνθου έχουν ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των πολιτών.
«Με την παρέμβαση αυτή ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η κατασκευή των πεζοδρομίων γίνεται με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον κανονισμό πεζοδρομίων που ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο» σημείωσε ο αντιδήμαρχος  και ζήτησε την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται  μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες παιδίατροι ως υπεύθυνες για το θάνατο 5χρονου αγοριού, από οξεία μορφή σκωληκοειδίτιδας. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2007.
Πρόκειται για την οικογενειακή παιδίατρο του άτυχου αγοριού καθώς και για την τότε β’ επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύτηκε το 5χρονο παιδί.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς, οπότε οι γονείς του τηλεφώνησαν στην οικογενειακή παιδίατρο αναφέροντας τα συμπτώματα του παιδιού τους. Η κατηγορούμενη παιδίατρος διέγνωσε τηλεφωνικά ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα και μάλιστα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της σκωληκοειδίτιδας.
www.news247.gr

Μετωπική στην Αθήνα


ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων δηλώνουν ανυποχώρητοι, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω και ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορικών μεταφορών και οι δύο πλευρές σκληραίνουν τη στάση τους. Προμηνύεται θερμό διήμερο με μπαράζ κινητοποιήσεων και μπλόκα στους δρόμους

Στα σούπερ μάρκετ


ΒΙΑΓΚΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χωρίς συνταγή και σε χαμηλή τιμή θα πουλάει το μαγικό μπλε χάπι γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει όμως να υποβληθούν σε ορισμένες εξετάσεις πριν το αγοράσουΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΛΟΝΔΙΝΟ

Την έναρξη του νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Λονδίνο, ανακοίνωσε η Olympic Air. Από το τέλος Οκτωβρίου οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να ταξιδεύουν απευθείας στην Βρετανική πρωτεύουσα. 

Απευθείας από τη συμπρωτεύουσα στο Λονδίνο θα μπορούν να πηγαίνουν οι Θεσσαλονικείς αφού η Olympic Air ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας, του νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη - Λονδίνο (Gatwick) από τις 31 Οκτωβρίου 2010.
Η πτήση ΟΑ283 θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 07:55 από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, με άφιξη στο Gatwick (South Terminal) στις 09:25, ενώ η πτήση ΟΑ284 θα επιστρέφει από το Gatwick στις 10:25 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 15:40.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 προσφέροντας 120 θέσεις οικονομικών ναύλων και 12 θέσεις διακεκριμένου ναύλου.
Εγκαινιάζοντας το νέο αυτό δρομολόγιο, η Olympic Air προσφέρει ναύλο γνωριμίας απλής διαδρομής €32 Θεσσαλονίκη-Λονδίνο και αντίστοιχα GBP27 Λονδίνο-Θεσσαλονίκη (στις τιμές περιλαμβάνονται ο επίναυλος καυσίμου και το τέλος εξυπηρέτησης, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων).
Οι ναύλοι αυτοί ισχύουν για πωλήσεις/εκδόσεις εισιτηρίων στο διάστημα 23/9/10 εως 29/9/10 και ταξίδια απο 31/10/10 έως και 16/12/10.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ


Έσβησαν πάνω του τσιγάρο

Στο νοσοκομείο κατέληξε μαθητής του 2ου Ενιαίου Λύκειου Λαμίας, τον οποίον ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητές του. Δεν δίστασαν να του σβήσουν τσιγάρα στο σώμα του. Μήνυση από τον πατέρα του θύματος