PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ...

Tελικά αυτό το κορίτσι είναι για όλες τις δουλειές και μπράβο της εκεί στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Η Ελίνα Διαμαντοπούλου στο ΔΙΟΝ Χ ΤΥΠΟΥ τα καταφέρνει περίφημα και σε ΤΟΚ ΣΟΟΥ...  Στη θέση του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ βάζει την δική της υπογραφή φαρδιά πλατιά...

ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ.
ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΆΝΤΕ ΡΕ ΠΑΥΛΕ....
ΠΑΥΛΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ ...Η ΠΙΕΡΙΑ!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ?

ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΩΠΗΛΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ, Ο ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ.

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΟΠΟΤΕ ΤΟ "ΚΟΛΠΟ" ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΑΣΟΚ
-ΑΝ ΔΕ ΔΩΣΕΙ" ΧΡΙΣΜΑ...-
 ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ...ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ....


*** ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ, ΠΑΡΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΟΥ..!!!

Κλήρωση οικοπέδων στους κατοίκους της Βροντούς


Κλήρωση οικοπέδων στους κατοίκους της Βροντούς
από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Οικόπεδα σε 187 δικαιούχους ακτήμονες της Βροντούς

           

187 ακτήμονες κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Βροντούς απέκτησαν το οικόπεδό τους στην περιοχή τους, με τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που κάνει πράξη την αποκέντρωση, καθώς συμβάλει στο να παραμείνουν οι κάτοικοι της υπαίθρου στον τόπο τους και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την ανάπτυξη της Πιερίας και την τόνωση του αγροτικού πληθυσμού.

Η κλήρωση για τη διανομή των οικοπέδων στους δικαιούχους έγινε πλέον πράξη  καθώς το ζήτημα ταλάνιζε για περισσότερο από 20 χρόνια τους κατοίκους της Βροντούς και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν με τις ενέργειες του Νομάρχη και των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Πιερίας.

            Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου επεσήμανε ότι με τη διαδικασία της κλήρωσης δίνεται τέλος σε μια μακροχρόνια διαδικασία και δήλωσε συγκινημένος που μετά από 20 χρόνια δίνονται επιτέλους τα οικόπεδα στους δικαιούχους. Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Γης και όλα τα μέλη της Επιτροπής και όσους συνέβαλαν στη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε νέα διανομή στους νέους ακτήμονες κατοίκους της Βροντούς.

«Κάνουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται από τη νομοθεσία και πλέον μπορούν να γίνουν και άλλες διανομές, καθώς τα χωριά μας αναπτύσσονται καθημερινά και η παραχώρηση οικοπέδων σε ακτήμονες είναι μια διαδικασία που συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

            Ο Νομάρχης ευχήθηκε σε όλους να χαρούν το οικόπεδό τους με την οικογένειά τους και τα παιδιά τους και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιοποιείται η περιουσία του δημοσίου με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος των πολιτών.
           
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα, που περίπου 190 πολίτες του Δήμου Δίου αποκτούν ένα οικόπεδο κάνοντας πράξη ένα όνειρο ζωής, ώστε να παραμείνουν στο χωριό τους.

            Με συγκινητικά λόγια μίλησαν οι δύο πρώην πρόεδροι της Κοινότητας Βροντούς Νίκος Καλαϊτζής και Γιώργος Καλαϊτζής οι οποίοι πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη διανομή των οικοπέδων και αναφέρθηκαν τεράστια γραφειοκρατία και την πολυνομία που μπλόκαραν για περισσότερα από 20 χρόνια τη διανομή στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας πριν από χρόνια δόθηκαν οριστικοί τίτλοι σε 428 δικαιούχους στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, λύνοντας ένα ζήτημα που απασχολούσε για περισσότερο από 50 χρόνια τους κατοίκους του οικισμού, ενώ δόθηκαν και 250 τίτλοι ιδιοκτησίας στους κατόχους καστανεώνων στη Ρητίνη. Παράλληα, ξεκίνησε η διαδικασία για τη διανομή και κλήρωση οικοπέδων στους δικαιούχους ακτήμονες του δημοτικού διαμερίσματος του Δίου και του συνοικισμού των Πλατανακίων του Δήμου Δίου.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ...?

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΗ "ΛΑΓΔΑΡΗ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ...
ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...:
ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ...

ΠΟΛΥ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟΨΕ

   
ΠΕΜΠΤΗ

   
1ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Σάλτσμπουργκ-Μάντσεστερ Σίτι

   
Γιουβέντους-Λεχ Πόζναν

   


   
2ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Αρης-Ατλέτικο Μαδρ.

   
Λεβερκούζεν-Ρόζενμποργκ

   


   
3ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Λιλ-Σπόρτιγκ Λισ.

   
Λέφσκι Σόφιας-Γάνδη

   


   
4ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Βιγιαρεάλ

   
Μπριζ-ΠΑΟΚ

   


   
5ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Αλκμααρ-Σερίφ Τιρασπόλ

   
Ντιναμό Κ.-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

   


   
6ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Σπάρτα Πρ.-Παλέρμο

   
Λοζάνη-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

   


   
7ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Αντερλεχτ-Ζενίτ

   
ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ

   


   
8ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Στουτγκάρδη-Γιουνγκ Μπόις

   
Χετάφε-Οντένσε

   


   
9ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Ντέμπρετσεν-Μέταλιστ 

   
Αϊντχόφεν-Σαμπντόρια

   


   
10ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Καρπάτι-Ντόρτμουντ

   
Σεβίλη-Παρί Σ.Ζ.

   


   
11ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Νάπολι-Ουτρέχτη

   
Λίβερπουλ-Στεάουα

   


   
12ος ΟΜΙΛΟΣ

   
Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Σόφιας

   
Πόρτο-Ραπίντ Βιένης

   

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.....


Ενδεχόμενη κλήτευση Καραμανλή
   Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    Ύστερα από τη χθεσινή κατάθεση της συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη και τις ευθείες βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού και στελεχών του τότε πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης επανέφερε το αίτημα να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο κ. Καραμανλής.

    Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, με δεδομένο ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

    Πάντως ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών», ενώ αντιθέτως ο κ. Πλεύρης αντέτεινε ότι ακριβώς για να μην ταυτισθεί με τους ελεγχομένους θα πρέπει να προηγηθεί.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος είπε ότι το κόμμα του δεν θα έφερνε αντίρρηση σε μία τέτοια ενδεχόμενη κλήτευση.

    «Η κα Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει και η ΝΔ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι η κα Πελέκη είναι κατηγορουμένη και ενδεχομένως αλλάζει την κατάθεσή της προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη.

    Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ-Φωτιάδη και πως η ΝΔ "πήρε την πολιτική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες".

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ ή θα κατέβαλε τα χρήματα, ή θα έδινε πίσω τη γη" σημειώνεται.

    "Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να την δούμε" καταλήγει η ανακοίνωση.

    Εξάλλου, συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι "δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός. Ό,τι ήταν να πει το έχει πει».

    Η κα Πελέκη, που ήταν η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, δήλωσε στην κατάθεσή της: "Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω". Σε ερωτήσεις βουλευτών για τους υπουργούς στους οποίους μεταβιβάστηκε η εντολή ανέφερε τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη και Δούκα, ενώ για τους καθ' ύλην αρμόδιους τους κ.κ. Θ.Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου. Επίσης, φέρεται να είπε ότι θεωρεί πως υφίσταται πολιτική δίωξη επειδή είναι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.

    Κατά τα άλλα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που εξετάσθηκε σήμερα, επιβεβαίωσε μετά από συνέντευξη που είχε πάρει από τον πρώην υπουργό Πέτρο Δούκα όσα είχε παραδεχθεί ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος ότι δέχθηκε πιέσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Ο Λέανδρος Ρακιντζής, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, εξεταζόμενος είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ζημιά του Δημοσίου από την ανταλλαγή με τη Μονή ξεπερνά τις 73.000 ευρώ που είναι το όριο για να χαρακτηρισμό της πράξης ως κακουργήματος.

    Πρόσθεσε όμως ότι η εκτίμησή του αυτή είναι πρόχειρη και κατά προσέγγιση, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται πραγματογνωμοσύνη, ενώ εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη.

    Τελευταίος κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ιορδάνης Παπαϊωάννου, ο οποίος εμπλέκεται με επιχειρηματικές αγοραπωλησίες με τον Όμιλο Πάπιστα, για ακίνητα που δεν έχουν πάντως σχέση με τη Μονή Βατοπεδίου.

    Φέρεται να έχουν γίνει εντός της ίδιας ημέρας αγοραπωλησίες ύψους 4 εκ ευρώ με τριπλάσιο τίμημα πώληση έναντι του τιμήματος αγοράς.

    Ο ίδιος κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι ήθελε να «διευκολύνει» τον Πάπιστα για να παίρνει μεγάλα δάνεια από την τράπεζα, προκειμένου να έχει ρευστότητα, που θα εξασφάλιζε και στον ίδιο τα απαιτούμενα.

Ξεκινούν σήμερα

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης. Με σύνθημα "Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα", φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, και περιβαλλοντικά φιλικό. Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια.

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης - συγγραφέας

Αφού δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί την απληστία και την λατρεία της καρέκλας,νομίζω ότι η χειρότερη τιμωρία τους,είναι η απαξίωση μας,όταν αυτοί θέλουν την βοήθειά μας,για να ξαναγίνουν πάλι ισχύουσα τάξη..Να κοιτάμε αλλού τότε,όπως δεν μας κοιτάζουν και αυτοί στον καιρό της εξουσίας τους..Η βία είναι σκληρή και έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα... Η αδικία είναι σκληρή,αλλά και εκεί επικρατεί ο νόμος του ισχυρού....και ισχυροί είναι αυτοί δυστυχώς... Σήμερα, μπορεί να μην υπάρχουν τάνκς. Μπορεί να μην υπάρχουν στρατηγοί. Μπορεί να μην συντρέχει κίνδυνος δικτατορίας. Η δημοκρατία ωστόσο δεν απειλείται μόνο από τα τεθωρακισμένα. Η δημοκρατία απειλείται και από τη σταδιακή της διάβρωση. Όπως σε κάθε μηχανισμό χωρίς κανόνες και στεγανά, έτσι και στη νεοελληνική δημοκρατία κάποια γρανάζια έχουν αυτονομηθεί. Τα γρανάζια αυτά μπορεί να μην απειλούν το πολίτευμα. Το χρησιμοποιούν όμως με ανάρμοστους τρόπους προς εκπλήρωση ιδιοτελών και ταπεινών σκοπών. Η αδιαφορία με την οποία βαδίζουμε στο μέλλον, οδηγεί αναπόδραστα προς μια χωλή δημοκρατία. Όπως σε κάθε μηχανισμό χωρίς κανόνες και στεγανά, έτσι και στη νεοελληνική δημοκρατία κάποια γρανάζια έχουν αυτονομηθεί. Τα γρανάζια αυτά μπορεί να μην απειλούν το πολίτευμα. Το χρησιμοποιούν όμως με ανάρμοστους τρόπους προς εκπλήρωση ιδιοτελών και ταπεινών σκοπών. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ούτε σήμερα. Το δομημένο σάπιο σύστημα έχει πολύ σκληρά αντανακλαστικά απέναντι στον κίνδυνο της κατάρρευσής του. Και ποιο είναι αυτό το σύστημα; Ο πολιτικός κόσμος που διαγκωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση και την άλωση των αρχών εξουσίας. Τα μίντια που αρκούνται στα διόλου ευκαταφρόνητα κοκαλάκια που τους πετά ο πολιτικός κόσμος για να αποπροσανατολίζουν κάθε σοβαρή συζήτηση, αναμοχλεύοντας επουσιώδη ζητήματα, όπως οι ατέρμονες εκλογολογίες και οι θορυβώδεις ανασχηματισμοί. Η δικαιοσύνη, που ανήμπορη να επιτελέσει το έργο της, ευνουχισμένη από την πολιτική πατρωνία δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο, να εφαρμόσει τους νόμους. Η εκτελεστική εξουσία, που ανίκανη και διεφθαρμένη μεγιστοποιεί τα οφέλη για τον εαυτό της και μηδενίζει τα οφέλη για τον τόπο. Δανείζομαι τα λόγια του κυρίου Τατούλη. «Ας έχουμε το θάρρος να το πούμε ευθέως. Είναι μια μεγάλη μας επιτυχία, ημών των πολιτικών. Ατιμωρησία. Οι νόμοι δεν ισχύουν για εμάς. Ηθική και κανόνες δεν έχουν καμία θέση στα έδρανα της βουλής. Και βέβαια, επειδή το παιχνίδι δεν θα μπορούσαμε να το παίξουμε μόνοι, βάλαμε σε αυτό και τους λεγόμενους νταβατζήδες. Ατιμωρησία για τους καναλάρχες, για τους μεγαλοεκδότες, για τους κουμπάρους και τους φίλους μας. Ατιμωρησία για τους εθνικούς εργολάβους και τους προμηθευτές. Και βέβαια σε όλους αυτούς γερά μπαχτσίσια. Γερά μπαχτσίσια στους οσφυοκάμπτες, σε εκείνους που προσκυνούν την εξουσία μας.»
Aντε και στα δικά μας λοιπόν κύριοι των κυβερνήσεων και των σκανδάλων.


Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης - συγγραφέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Καθηγητής Σ. Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας- LTFN του Α.Π.Θ. και ο Γ. Μαραντέλος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της HELEXPO ΑΕ ανακοίνωσαν σήμερα στο περίπτερο του εργαστηρίου LTFN στη ΔΕΘ (Περίπτερο 13, Stand 19) τη σύμπραξη τους για την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης και Διεθνών Συνεδρίων ΝΑΝΟΤΕΧ 2011 ( Διεθνή Γεγονότα στη Νανοτεχνολογία & τα Οργανικά Ηλεκτρονικά), και παρουσίασαν το περιεχόμενο της NANOTEX 2011 που θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2011 στο χώρο της ΔΕΘ με την επωνυμία  Nanotex4europe. H NANOTEX 2011 θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα γεγονότα:
1.       Το “4th International Symposium on Flexible Organic Electronics”- ISFOE11,  
2.       Το “8th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies” – NN11,
3.       Το  “5th International Summer School on Nanosciences & Nanotechnologies”- ISSON11,    
4.   Την  “International Exhibition on Nanotechnology & Organic Electronics”, η οποία θα φέρει σε επαφή αλλά και εκθέτες από τα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, τις εταιρείες παραγωγής, οργάνων και υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νανοτεχνολογίας. Η διοργάνωση των γεγονότων αυτών υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και την HELEXPO.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο πρώην υφυπουργός του ΥΠΟΙΑΝ και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μ. Μπόλαρης και  ο Πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας καθ. Λ. Ιακώβου,  τονίζοντας τη σημασία υλοποίησης τέτοιων γεγονότων για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.,  την ενδυνάμωση του ρόλου της περιοχής και τη διεθνή προβολή της. Στην Εκδήλωση επίσης ήταν παρόντες ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθ. Σ. Παυλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ζώνης Καινοτομίας κ. Δ. Αρζιμάνογλου, πολλοί καθηγητές από το ΑΠΘ, εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κύκλο και πλήθος κόσμου.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

Ερώτηση Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη


Ερώτηση Βουλευτών της  Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη

                           

ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: " ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 3869/2010 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "
Είναι γνωστή η ψήφιση του Νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σύμφωνα με τον οποίον οι δανειολήπτες, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο και πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθειες για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρώτο βήμα της διαδικασίας αυτής είναι η υποχρεωτική προσκόμιση από τα πιστωτικά ιδρύματα αναλυτικών στοιχείων των δανείων χωρίς καμία επιβάρυνση, προκειμένου οι οφειλέτες να καταθέσουν την πρόταση ρύθμισης. 
Παρόλη την αναλυτική πρόβλεψη όλων των σταδίων της ρύθμισης από το Νόμο, δεκάδες οφειλέτες καταγγέλλουν ότι ορισμένες τράπεζες ζητούν χρήματα από αυτούς, προκειμένου να τους χορηγήσουν αναλυτική κατάσταση των χρεών τους, κάτι όμως που απαγορεύεται ρητά ή τους αποθαρρύνουν λέγοντας ότι θα παραλάβουν τις αναλυτικές καταστάσεις των χρεών σε 3 έως 4 μήνες παρά τα όσα ρητά ορίζονται.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, επίσης, κατά τις οποίες αρκετές τράπεζες δεν δέχονται τις αιτήσεις, που τους υποβάλλονται από τους οφειλέτες ενώ τραπεζικοί υπάλληλοι παραπέμπουν τους ενδιαφερομένους από το ένα κατάστημα στο άλλο, δηλώνοντας άγνοια για την εφαρμογή του νόμου και τα στάδια ρύθμισης.
Ενόψει του πλήθους των περιπτώσεων των οφειλετών αλλά και της σημαντικότητας του προβλήματος είναι ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, προκειμένου να ανακουφιστούν χιλιάδες συμπολίτες μας από τα δάνεια ενώ θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τα πιστωτικά ιδρύματα ότι θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους.  

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1.     Με ποιους τρόπους προτίθεται η Κυβέρνηση να επιλύσει το ως άνω πρόβλημα, ασκώντας πίεση στις τράπεζες να εφαρμόσουν το νόμο.
2.     Προτίθεται η Κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή πληροφοριών και ανακοίνωση καταγγελιών  από τους οφειλέτες.

                                                            

                                                                      Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Παπαγεωργίου: Να μην εγκατασταθούν παράπλευρα διόδια πριν ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό.



Αρχίζει η εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά από την «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.»

Θανάσης Παπαγεωργίου:
Να μην εγκατασταθούν παράπλευρα διόδια πριν ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό.

Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας προς την ηγεσία του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία και η κίνηση των οχημάτων προς την παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας και η πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στους οικισμούς καθώς και η επικοινωνία μεταξύ τους.

«Η Πιερία έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε κομβικό σημείο, να διαπερνάται από το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, να βρίσκεται κοντά στην Εγνατία οδό και την Θεσσαλονίκη. Αυτή η θέση θα μπορούσε να είναι συγκριτικό πλεονέκτημα, αν δεν υπήρχαν τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα προβλήματα που υποχρεωνόμαστε να αντιμετωπίσουμε εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, ιδίως από την δραστηριότητα της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» επισημαίνει στην επιστολή του προς τους κ.κ. Ρέππα και Μαγκριώτη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου και τονίζει πως «ο Νομός Πιερίας μετρά ακόμη τις δυσμενείς επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών, για τις οποίες δυστυχώς δεν είχε καμιά βοήθεια, καμιά ενίσχυση. Πρόσφατα θρηνήσαμε  αθώα θύματα στο τμήμα της εθνικής οδού – περιοχή Αιγινίου – όπου τα έργα ανακατασκευής και βελτίωσης τμημάτων του οδοστρώματος, δυσκολεύουν την κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόσβαση σε παραλιακά τμήματα της Πιερίας με επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση».
Αφορμή για την νέα επιστολή του κ. Παπαγεωργίου είναι η διαδικασία που ξεκίνησε η εταιρία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» για την εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς ενώ ακόμη τα έργα στην εθνική οδό βρίσκονται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα η κίνηση σ αυτήν είναι προβληματική και μοναδική δίοδος επικοινωνίας των κατοίκων της περιοχής είναι οι παράπλευροι δρόμοι ένθεν κι ένθεν της εθνικής οδού.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, «Είναι ίσως στις συμβατικές υποχρεώσεις μας και είναι ίσως δικαίωμα της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» να προχωρήσει στην διασφάλιση των εσόδων από τα διόδια αποκλείοντας την κίνηση των οχημάτων εκτός εθνικής οδού και στην εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων.
Είναι όμως και υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε στους πολίτες της Νότιας Πιερίας και στους επισκέπτες άνετη πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ των οικισμών και με την παραλιακή ζώνη.
Πέρα από τη διασφάλιση των εσόδων της κάθε εταιρίας - όπως η «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε» - που μισθώνει και διαχειρίζεται δημόσια έργα και δημόσια περιουσία, προέχει και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι κοινή η διαπίστωση πως κάθε διάθεση συνεργασίας, προσφοράς και ωφέλειας προς το κοινωνικό σύνολο εξασφαλίζει και την σωστή και αποδοτική λειτουργία του κάθε έργου. Αντίθετα η στυγνή εφαρμογή όρων και συμβάσεων με σκοπό την εξασφάλιση εσόδων προκαλεί αντιδράσεις και ενδυναμώνει κινήματα όπως αυτό εναντίον των διοδίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει 6ήμερη εκδρομή στην Κρήτη από τις 4 έως 9 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί στα ΚΑΠΗ.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα ΚΑΠΗ και στο γραφείο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού

Παπαζήσης Αναστάσιος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης σας προσκαλούν στην συνεστίαση που οργανώνουν προς τιμή της τρίτης ηλικίας την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας» και ώρα 19.00 μ.μ στο κέντρο  «ΕΛΙΑ».

                                                          Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος

                                                          Παπαζήσης Αναστάσιος

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ...
ΓΡΑΒΑΤΑΣ.....!

ΣΛΟΥΡΠ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΥΑ....!

ΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Μετά και τον χθεσινό χείμαρρο Πελέκη, ο ΛΑΟΣ δια του Βουλευτή του και μέλους της της προανακριτικής επιτροπής Θανάση Πλεύρη, ζητεί να κληθεί και να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας το πρωϊ στο MEGA o Πρόεδρος του Κόμματος Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε:«Η κατάθεση της κ. Πελέκη δυστυχώς συμπληρώνει αυτά που είχε ισχυρισθεί και ο κ. Δούκας παλιότερα. Επιβεβαιώνονται όσα από μήνες ανέφερα, ότι έπρεπε να έλθει και να μιλήσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Καραμανλής. Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά ανάλυση του θέματος εάν δεν μας εκθέσει αναλυτικά την θέση του. Με το να κρύπτεται, απλά τώρα επιδεινώνει την θέση του και αναγκαστικά θα έλθει κάποια στιγμή να μιλήσει κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες. Η αδυναμία του να χειριστεί σωστά και αποτελεσματικά την υπόθεση του θα τον στείλει στη φυλακή». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”

 Ως γνωστόν, έχει αποχωρήσει η ΝΔ.

Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί στς προκριματικές εκλογές


Η Αραβέλλα Σιμωτά αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που θα γίνει μέλος της πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης. Ο κ. Γιάνναρης διεκδικεί θέση στην πολιτειακή Γερουσία της Ν. Υόρκης. Ο Γ. Δήμος απέτυχε να κερδίσει στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.