PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΑΚΗΣ ΤΑΤΣΗΣ -ΕΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Νίκος Κάκκαλος παππούς!

Ο Νίκος Κάκκαλος με την εγγονή του Σοφία που βαπτίστηκε χθες στο Λιτόχωρο… Να σου ζήσει Νικολάρα!!!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ:



«Επενδύοντας στην παιδεία και στα παιδιά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Στα Γυμνάσια και Λύκεια Κονταριώτισσας, Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Θανάσης Τσιφοδήμος, προκειμένου να συμμετέχει στις τελετές Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο Θανάσης Τσιφοδήμος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συναδέλφους του εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν και στα τρία διαμερίσματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δίου Ολύμπου και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις σχετικά με τις συνθήκες με τις οποίες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, όπως επίσης να καταγράψει ζητήματα που αφορούν τις σχολικές εγκαταστάσεις και τη λειτουργία τους, αφού συνομίλησε με τους Διευθυντές των σχολείων.
Ο Θανάσης Τσιφοδήμος ευχήθηκε καλή δύναμη τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές των σχολείων και τους απεύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: Οι συνθήκες στην παγκόσμια κοινότητα είναι δύσκολες. Έτσι και στη χώρα μας. Είμαι όμως αισιόδοξος γιατί επενδύοντας πάνω σας, επενδύοντας στην παιδεία, επενδύοντας στον πολιτισμό, επενδύοντας στη δική σας καθαρή ματιά, στην ανεπηρέαστη κρίση και στην ανοιχτή σκέψη σας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά απ’ τα βάθη της καρδιάς μου.


ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΜΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ...
ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ
ΣΤΗ ΣΑΤΙΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου
από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Λιτοχώρου

Με την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Δήμου Λιτοχώρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010, Ο 24ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου, με την αναμενόμενη πολυπληθή συμμετοχή και χωρίς κανένα απρόοπτο. 

Τους τρεις πρώτους διακριθέντες βράβευσε ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος. 


Πιερία: Τσακιρίδης Νίκος ??

Τα φαβορί για υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Όλα τα ονόματα
Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν οριστεί οι αντιπεριφερειάρχες στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατέστεροι είναι:


Καστοριά: Κιοσές Χρήστος, Θωμάς Αναστασίου

Γρεβενά: Παλάντζας Λάμπρος, μέλος Εθνικού Συμβουλίου

Φλώρινα: Ναούμ Χρήστος, Στραττάκης Γιάννης

Στην Κοζάνη δεν υπαρχει ακόμη εκδήλωση ενδιαφέροντος και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ακόμη και σήμερα

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Θεσσαλονίκης: Ναθαναήλ Λαδόπουλος, Γιαννόπουλος Νίκος

Πέλλας: Μιχάλης Καραμάνης

Κιλκίς: Δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ημαθίας: Χαρίση Αντωνία, Μούρνος Δημητρης

Πιερίας: Τσακιρίδης Νίκος

Σερρων -

Χαλκιδικής: Πάνας Αποστόλης

Βούλγαροι δημοσιογράφοι φιλοξενούνται στην Πιερία

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, τη ΝΕΤΠ Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας



Καταγράφουν τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού με στόχο την προβολή τους στη γειτονική χώρα

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Πιερίας στο εξωτερικό και της προσπάθειας για τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς την Πιερία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας φιλοξένησαν το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου 2010, στην Πιερία 16 Βούλγαρους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας ξεναγήθηκαν για τρεις ημέρες σε όλη την Πιερία και κατέγραψαν τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις ακτές και τους ορεινούς όγκους της Πιερίας ώστε να τους προβάλλουν μέσα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους, στους Βούλγαρους πολίτες.

Πρόκειται για μια ακόμη φιλοξενία ξένης αποστολής στην Πιερία που εντάσσεται στην κινητοποίηση των τουριστικών φορέων της Πιερίας σε συνεργασία με τη ΝΕΤΠ και της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας για να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν του νομού, στις ήδη υπάρχουσες αγορές, αλλά και σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος υποδέχθηκε την πρώτη ημέρα τα μέλη της αποστολής, «η προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για την προβολή της Πιερίας στο εξωτερικό συνεχίζεται με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις γειτονικές χώρες και πρόσθεσε ότι μέσα από τα ρεπορτάζ τους θα αναδείξουν τις ομορφιές της Πιερίας και συγχρόνως θα αποτελέσουν μια γέφυρα για περισσότερη συνεργασία στα θέματα του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΕΟΤ στη Σόφια Λεωνίδας Ευθυμίου, που συνοδεύει την αποστολή των δημοσιογράφων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επέκτασης και ενημέρωσης της βουλγαρικής αγοράς σχετικά με ελληνικούς προορισμούς διοργανώνεται αυτό το ταξίδι με δημοσιογράφους στο νομό Πιερίας και τονίζει ότι η Πιερία είναι ένας νομός πολύ αγαπημένος για τους Βούλγαρους επισκέπτες. Ο κ. Ευθυμίου συμπληρώνει ότι στόχος είναι να προβληθεί και το ορεινό κομμάτι του Νομού Πιερίας που δεν είναι τόσο γνωστό και τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρει τους τουρίστες από τη Βουλγαρία.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να γνωρίσουν τις ομορφιές του Νομού μας, τις οποίες ευελπιστούμε ότι θα τις μεταφέρουν όταν γυρίσουν στη χώρα τους με στόχο να έχουμε περισσότερους τουρίστες από τη Βουλγαρία», αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης.

Εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της Πιερίας ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Βουλγαρία Μπόρις Μπόρισοφ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Πιερία είναι ευρύτατα γνωστή στο βουλγάρικο κοινό και την επισκέπτονται πάρα πολλοί Βούλγαροι τουρίστες, που για πάρα πολλά χρόνια είναι λάτρεις της Πιερίας. «Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται και ο τεράστιος ρόλος της τουριστικής βιομηχανίας που φέρνει πιο κοντά τους λαούς και αυτό είναι το μεγαλύτερο νόημα του τουρισμού, πέρα από την ευχαρίστηση που αισθάνεται κάποιος που ταξιδεύει σε μια περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τους τουριστικούς φορείς για την άψογη φιλοξενία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ




ΓΙΑ ΤΑ 88 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

      Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

      Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση αρ.45767/11-08-2010 του Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίζονται ως εξής:

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρα 10:00. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικο.

Ώρα 10:25. Στην πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα της Ελευθερίας, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από το Νομάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Ν. Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Ν. Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.


Ώρα 11:00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΚΑΒΗ
Εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή
·        Χαιρετισμοί επισήμων
·        Ομιλία από τον Καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ. – συγγραφέα Βλάση Αγτζίδη με θέμα: «Η Μικρασιατική Καταστροφή ως κύρια συνθήκη διαμόρφωσης του σύγχρονου γεωπολιτικού χάρτη».
·        Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδούς Σωτηρίου από τον ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο, που υποδύθηκε τον ήρωα του μυθιστορήματος Γιάννη Αξιώτη, στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου.
·        Παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» και από την Μαρία Φωτοπούλου με τη συνοδεία σχήματος παραδοσιακής μουσικής.
·        Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα».
          Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση.
      Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ».

ΓΕΝΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για την εγκατάσταση μικροφωνικής στο χώρο κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη Φιλαρμονική.   
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία του Νομού που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Νομ/κή Αυτοδιοίκηση, Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, τηλ. 2351351-200 begin_of_the_skype_highlighting              2351351-200      end_of_the_skype_highlighting & -208 μέχρι την Παρασκευή 17-09-2010 και ώρα 13:00.
                                          
      Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.
  



                                                                                                      Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
 

           



                                                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



     Φίλες και φίλοι μαθητές,

     Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στον αγώνα που τώρα ξεκινάτε.
     Έναν αγώνα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό, που θα σας εφοδιάσει με χρήσιμες και πολύτιμες γνώσεις και θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μία δυνατή προσωπικότητα, ικανή να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
     Με όπλα σας τη θέληση, την επιμονή και τη θετική διάθεση μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά κάθε γνώση, κάθε δυνατότητα  και κάθε εμπειρία που σας προσφέρει το Σχολείο και το εκπαιδευτικό περιβάλλον.
     Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς σας αλλά και όλοι εμείς οι κοινωνικοί φορείς θα στεκόμαστε δίπλα σας, στην προσπάθεια που κάνετε με στόχο να κατακτήσετε τα όνειρά σας και να γίνεστε καλύτεροι, μέρα με τη μέρα.
     Σας εύχομαι υγεία και δύναμη για μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΑΥΛΑΚΟ


Νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής σύντομα στην υπηρεσία των Δημοτών




Μια ακόμη δομή τίθεται σύντομα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας. Πρόκειται για τον Πολυχώρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας, που θα λειτουργήσει  σε κτιριακές εγκαταστάσεις στην πλατεία Μυλαυλάκου(πρώην γραφεία Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»).    

Όπως είναι γνωστό, το κτίριο παραχωρήθηκε στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως και αναμένεται να στεγάσει τμήματα για όλες τις ηλικίες. Ειδικότερα, ΝΕΤ CAFÉ, ΚΑΠΗ, καθώς και TΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Γυναικών, θα λειτουργήσει υπό την επίβλεψη εθελοντών(ειδικευμένου προσωπικού), που θα διδάσκουν την κατασκευή ειδών διακόσμησης – ζωγραφικής, πρωτότυπων εργόχειρων κ.ο.κ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης: «Το  ΚΔΑΠ ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή και με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δημιουργία αυτού του χώρου, όπου άτομα όλων των ηλικιών θα μπορούν να περνούν την ώρα τους δημιουργικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος».

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης και τοΨΝΠΟ




Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της επίσημης λειτουργίας του.
Τον κ. Κουκοδήμο υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης που τον ενημέρωσε για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.
Ο ίδιος τόνισε πως η διαδικασία της μετεγκατάστασης του νοσοκομείου ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και πως όσες δυσλειτουργίες των πρώτων ημερών εντοπίστηκαν, άμεσα αντιμετωπίστηκαν.
Ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη τον διοικητή και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό για την ομαλή διαδικασία μεταφοράς ασθενών στο νέο κτίριο.
Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εντοπίζονται στο νέο κτίριο και στις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει για την κάλυψη αυτών των θέσεων.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρήσης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Κατερίνης, που θα αποτελέσει αντικείμενο ευρείας σύσκεψης και διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς στο επόμενο διάστημα.

Στο ΨΝΠΟ
Για τη λειτουργία των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου συζήτησε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος με τον διοικητή κ. Μανώλη Κοσμαδάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις δομές υγείας.
Ο κ. Κοσμαδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η διοίκηση, στις προσπάθειες που γίνονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των δομών, καθώς και στο θέμα της χρήσης των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Κατερίνης.
Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα της χρήσης των εγκαταστάσεων του ΨΝΠΟ στην Πέτρα και στις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει εγγράφως η διοίκηση σε κάθε αρμόδιο φορέα και φυσικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στην Πολωνία ο Νομάρχης Πιερίας


Στην Πολωνία ο Νομάρχης Πιερίας

Προεδρεύει σε σεμινάριο της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ με θέμα την ανάπτυξη μιας βιώσιμης διατροφικής αλυσίδας στην Ε.Ε.


Σε σεμινάριο της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Η ανάπτυξη βιώσιμης διατροφικής αλυσίδας ως παράγοντας ολοκληρωμένης ανάπτυξης των αστικών και των γεωργικών περιοχών» που διοργανώνεται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στο Inowroclaw της Πολωνίας, προεδρεύει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου που είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών και έχει εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής ΝΑΤ θα προεδρεύσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που αφορά σε μια σημαντικό τομέα, τη διατροφή των πολιτών της Ε.Ε., καθώς όπως τονίζεται η καλή λειτουργία της διατροφικής αλυσίδας είναι ουσιώδης για την παροχή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων διατροφής σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.

          Στην πρώτη συνεδρία θα συζητηθεί ο μελλοντικός προσανατολισμός των μεταλλαγών στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής και η σύνδεση μεταξύ της διατροφικής αλυσίδας και της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης, ενώ θα προταθούν δράσεις για την αύξηση της βιωσιμότητας σε σχέση με την οργανωτική δομή της διατροφικής αλυσίδας. Η δεύτερη συνεδρία θα επικεντρωθεί στα τοπικά συστήματα παραγωγής τροφίμων καθώς και στις βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να προωθηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη και ανάπτυξη των τοπικών συστημάτων παραγωγής τροφίμων.

          Μεταξύ των εισηγητών του σεμιναρίου είναι επιφανείς επιστήμονες καθώς και υπουργοί - μέλη κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ε.Ε., στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών που έχουν ασχοληθεί με την Κοινή Γεωργική Πολιτική. Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου θα κλείσει το σεμινάριο με τα συμπεράσματα των δύο συνεδριών, τα οποία θα αποτελέσουν ένα ακόμη εργαλείο της Επιτροπής των Περιφερειών για να τα αποστείλει στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς,
Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχές μου για υγεία και δύναμη με στόχο ένα δημιουργικό και παραγωγικό εκπαιδευτικό έργο και μια σχολική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αρχή στο στίβο της μάθησης.
Τα παιδιά μας καταβάλλουν καθημερινά μια μεγάλη και κοπιώδη προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλά και τις προσδοκίες των γονιών τους.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να πετύχει ποιότητα, ασφάλεια και στήριξη στη νέα γενιά που δίνει τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας με την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Παράλληλα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας που επικεντρώνεται στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.
Τέλος, δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την κινητήρια δύναμη του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στους μαθητές, προκειμένου να τους βοηθήσουν όχι μόνο σε καθαρά γνωστικού τύπου προβλήματα, αλλά και στις διάφορες δοκιμασίες, που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή και δημιουργική σχολική χρόνια. Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλουμε όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων
του Ν. Πέλλας »



Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Ν. Πέλλας»


Ονόματα προσκεκλημένων:

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Κτηνοτρόφος Κλεισοχώρι Εδέσσης


ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΙΣΙΟΣ
Κτηνοτρόφος Καλή Ν. Πέλλας

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
μόλις ανέτειλε η αυγή μιας νέας σχολικής χρονιάς. Εύχομαι σε όλες και όλους σας υγεία και δύναμη για να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στις ιδιαιτερότητές της και στις προκλήσεις της γνώσης.
Από σήμερα ανοίγετε και πάλι πανιά για την εξερεύνηση της ζωής, βάζετε πλώρη για την κατάκτηση του κόσμου της γνώσης. Ένας δύσκολος και συνάμα όμορφος αγώνας.
Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να απευθύνω σε εσάς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς τις πιο θερμές μου ευχές, ώστε  φετινή χρονιά να είναι μια χρονιά ακόμη πιο δημιουργική με περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.
Εμπιστευτείτε τις αναζητήσεις σας στους δασκάλους σας. Εμπιστευτείτε τα προβλήματά σας στους γονείς σας.
Σας εύχομαι υγεία και δύναμη, χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση.

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

1-1 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ

Τ' αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:




ΚΥΡΙΑΚΗ



Παναιτωλικός-Τρίκαλα 1-0

Σκόρερ: 45'+2' Θεοδωρίδης



Αγροτικός Αστέρας-Ηλιούπολη 1-0

Σκόρερ: 84' Στεφανίδης



Δόξα-Καλλιθέα 2-0

Σκόρερ: 29' Χλωρός, 75' Βέρτζος







Λεβαδειακός-Διαγόρας 0-1

Σκόρερ: 69' Ζουρούδης



Πιερικός-Εθνικός 1-1


Σκόρερ: 56' (πέν.) Πουλάκος / 33' Χανιώτης



Θρασύβουλος-Ιωνικός 4-1

Σκόρερ: 1', 45'+1' Ζαχαρόπουλος, 38', 86' Κατσίκης / 48' Σάλτο



Βέροια-ΟΦΗ 1-0

Σκόρερ: 40' Σαϊτιώτης



Εθνικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1

Σκόρερ: 8' Γκίκας, 24' Διαμάντης / 21' Ντοριβάλ



Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ



18.30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός