PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ (CitiesNet).


H Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία των 11 Δήμων «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε» (CITIESNET) Συμβάλλει Επιτυχώς στο Έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Τρικάλων στην Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών στους Πολίτες συμμετέχοντας στην διοργάνωση της 3η Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Renewing Health και πραγματοποιώντας παράλληλα την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της στα Τρίκαλα .

Την Τετάρτη και Πέμπτη 8-9/09/2010 ο Δήμος Τρικκαίων με την CitiesNet ήτανε δύο από τους οικοδεσπότες της 3ης Συνάντησης Εργασίας του Ευρωπαϊκού Project Renewing Health που αφορά τον Τομέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και αποσκοπεί στην συμβολή και παροχή από απόσταση υπηρεσιών αλλά και διαδικασιών υγείας για πολίτες με χρόνια νοσήματα στα Τρίκαλα όπως και στην Κεντρική Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, παράλληλα με την 3η Συνάντηση Εργασίας του Renewing Health, η CitiesNet πραγματοποίησε την Πέμπτη 9-09-2010, στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων την Έκτακτη Γενική της Συνέλευση (ΓΣ) δίνοντας την ευκαιρία στους Μετόχους της και τα μέλη αυτών να παρευρεθούν, να συμμετάσχουν, να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις στον τομέα υγείας και τεχνολογίας, να μοιρασθούν τις εμπειρίες τους, να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμα και τα στελέχη του όπως και να δηλώσουν την θερμή υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Περίπου τα 200 άτομα από 9 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της εταιρείας CitiesNet, κ.  Μιχάλη Ταμήλο. Κατά την 3η Συνάντηση Εργασίας του Renewing Health (Αναγέννηση της Υγείας), έγιναν παρουσιάσεις των επιμέρους εργασιών, και συζητήθηκαν συν των άλλων η υποκείμενη τεχνολογία, οι τρόποι χρήσεις αυτής, τα ερωτηματολόγια που θα απαντήσουν και οι χρήστες της υπηρεσιών καθώς και οι μελλοντικές ενέργειες, η κοινή στρατηγική και ο γενικός συντονισμός όλου του Project και των 21 φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίησή του.
Οι 11 Δήμοι-Μέτοχοι της Κεντρικής Ελλάδας και σε άλλες πόλεις, στα πλαίσια της Ψηφιακής Κοινότητας των 11 Δήμων (CitiesNet).
Στην 3η Συνάντηση Εργασιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που συμμετείχαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, βουλευτές της περιοχής, στελέχη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e-Trikala, η CitiesNet, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων  των 11 Δήμων-Μετόχων της Κεντρική Ελλάδα (Βέροια, Βόλος, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα, Ν. Ιωνία, και Τρικάλων), εκπρόσωποι φορέων των ΤΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελέχη Νοσοκομείων και Πανεπιστημίων και πολλοί επιστήμονες, ήταν το επιστέγασμα μιας σοβαρής τοπικής προσπάθειας και ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος αρωγός του οποίου και οι 11 Δήμου μέσω της CitiesNet
και λόγω της σημαντικής συμβολής και των κυρίων Χιονίδη (Δήμαρχος Κατερίνης), Ασημακοπούλου Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Ράπτης (Διευθύνων Σύμβουλος e-Trikala) και του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της Citiesnet. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ για ψηφιακά έργα σε 9 χώρες που αποσκοπούν στην από απόσταση εξυπηρέτηση πολιτών και οικογενειών τους με χρόνια νοσήματα (π.χ. καρδιοπαθείς, διαβητικούς) αλλά και στην βελτίωση διαδικασιών που θα χρησιμοποιηθούν στα Εθνικά συστήματα υγείας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΓΩΝΙΑ" ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ" ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΡΤΑ -ΠΟΡΤΑ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΑΠΑΖΗΣΗ"

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Ψ.Ν.Π.Ο. ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ  ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Ο ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟ 2004, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΔΟΜΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ.

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΟΛΗ ΝΑ ΕΠΕΤΥΧΕΙ....

Δ.Ε.Θ. ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ανάρτησαν, το πρωϊ της Παρασκευής, πανό διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΣΕ και συμβασιούχων πυροσβεστών έξω απο τη ΔΕΘ.
 
Συγκέντρωση με μοτοσικλέτες, πάνω στις οποίες είχαν αναρτήσει μαύρες σημαίες, έξω από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση του ΟΣΕ.

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε εξυγίανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ακρωτηριασμός του δικτύου, εργασιακός μεσαίωνας και ιδιωτικοποίηση. Είμαστε υπέρ του δημόσιου δικτύου του ΟΣΕ και του κοινωνικού του ρόλου. Η ετήσια μισθοδοσία είναι 240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά οι ταμειακές ανάγκες του ΟΣΕ για το 2010 είναι 2.144 εκατ. ευρώ. Εκεί πρέπει να ψάξουν το πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Νίκος Κιουτσούκης.

Στο ίδιο σημείο, συγκεντρώθηκαν και συμβασιούχοι πυροσβέστες, που ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μετέβησαν αργότερα με τις μοτοσικλέτες τους στην παραλιακή, απέναντι από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να εκφράσουν «ειρηνικά» την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ , ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ

ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ, ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ

ΤΑ "VULTURE FUNDS" ΕΡΧΟΝΤΑΙ



Ένα τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη και ένα e-mail
από το Λονδίνο με ανησύχησαν πάρα πολύ.
Δύο από τα μεγαλύτερα vulture funds (ταμεία γύπες),
μου είπαν ότι κοιτάνε την Ελλάδα εδώ και πέντε μήνες
και νομίζουν ότι πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίζουν
να αγοράζουν.
Όπως λέει και το όνομά τους τα ταμεία αυτά αγοράζουν
πάντα σε εξευτελιστικές τιμές. Είναι σαν τον γύπα που
πάει στο ψόφιο για να φάει.
Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα πέσουν πολύ οι αξίες των
μετοχών, των κτιρίων, των επιχειρήσεων. Και το παράδοξο
είναι ότι το ξέρουν.
Κάτι γίνεται και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
Ο καιρός θα δείξει.

http://bliax-bliax.blogspot.com

http://bliax-bliax.blogspot.com/2010/09/blog-post_5117.html

Καλή επιτυχία στην Κατερίνα Νικολαϊδου

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή (10-11 & 12 Οκτωβρίου) η Κατερίνα Νικολαϊδου, αθλήτρια του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Πορτογαλία, στο αγώνισμα 2Χ Γυναικών.
ΑΝΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΞΑΝΑ..! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμουμε τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας





Με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας κ. Γιάννη Καζταρίδη συναντήθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεύθυνση τόσο σε κτιριακές υποδομές όσο και σε προσωπικό.
Ο κ. Καζταρίδης, ενημέρωσε τον βουλευτή Πιερίας, πως σε ο,τι αφορά το προσωπικό δεν υπάρχουν ελλείψεις και πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατεύθυνση αυτή.
Κατέθεσε πάντως τον προβληματισμό του για την έλλειψη σχολικών αιθουσών, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σ’αυτή την κατεύθυνση, αφού ο πληθυσμός της Κατερίνης αυξάνεται συνεχώς, ενώ αντίστοιχα και από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια, υπάρχει τάση μεταφοράς μαθητικού πληθυσμού στα σχολεία της πρωτεύουσας.  
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της χρήσης τω εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης, όπου ο κ. Καζταρίδης ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο για την πρόταση που κατέθεσε ήδη προς το δήμο και το δήμαρχο Κατερίνης, ζητώντας τη συνδρομή του για να καλυφθεί μέρος των αναγκών σε σχολικές αίθουσες στο συγκεκριμένο χώρο.
Ο κ. Κουκοδήμος αφού συνεχάρη τον κ. Καζταρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του, τόνισε πως θα είναι στη διάθεση του για την προώθηση και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό μας.
Ιδιαίτερα για το κτιριολογικό, τόνισε πως θα πρέπει οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προκύπτει,  με τέτοιο τρόπο που να λειτουργεί σε όφελος του εκπαιδευτικού έργου και των μαθητών. Σε ο,τι αφορά τη χρήση των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, τόνισε πως ήδη δρομολογείται μια ευρεία συνάντηση για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.
Ο κ. Κουκοδήμος τέλος επισκέφθηκε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας.

ΕΤΣΙ..!!!! ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ..!!!

ΡΕΤΡΟ...Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "ΣΑΤΣΙ"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς
-Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού
-Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
09/09/2010
ΘΕΜΑ: Νέο νοσοκομείο με παλιά χρέη και προβλήματα στην Κατερίνη
Πλήρως …ανέτοιμο άνοιξε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τις πύλες του νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε προσδοκία των πολιτών του ν. Πιερίας, για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσδοκία που είχε γεννηθεί από τη μεταφορά των κλινικών από το παλαιό κτίριο στο καινούριο.
Φαίνεται όμως ότι μεταφέροντες τις κλινικές, το πάσχον ΕΣΥ μετέφερε και όλα τα παλιά προβλήματα που επί χρόνια ταλανίζουν τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο νομό Πιερίας και κατ’ επέκταση τους πολίτες-αποδέκτες τους, κληροδότησε δε και ένα χρέος ύψους 30 εκατ. ευρώ από το παλιό νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο, του οποίου η κατασκευή είχε εγκριθεί το 1984, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν μόλις το 1997, εγκαινιάστηκε για τελευταία (sic) φορά το 2009, λίγο πριν τις εκλογές, όμως δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσει, καθώς δεν το είχε παραλάβει ακόμη η ΔΕΠΑΝΟΜ από τον εργολάβο, για να μπορέσει να το αποδώσει στη διοίκηση.
Το νέο κτίριο, κατά κοινή ομολογία “διαμάντι” της περιοχής, αντίγραφο του νοσοκομείου της Δρέσδης, άνοιξε στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου, εκτείνεται σε οικόπεδο 70.000 στρ. και καταλαμβάνει 32.000 τ.μ. δομημένο χώρο, αλλά παρά το γεγονός ότι έχει νέες υπερσύγχρονες κλινικές, αυτές δε λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Με την υπ΄ αριθ. Υ4α/89645/05 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υπογράφηκε στις 27/09/2006, δημοσιεύτηκε στο Αρ. ΦΕΚ 1519/16-10-2006 ο νέος «Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης», που περιλαμβάνει νέα τμήματα και υπηρεσίες και είναι πλέον δυναμικότητας 251 οργανικών κλινών. Αυτά όμως μόνο στα χαρτιά, αφού στην πράξη ισχύουν τα ακόλουθα δεδομένα:
Σήμερα υπηρετούν στο νοσοκομείο 55 γιατροί και σύμφωνα με το οργανόγραμμα που προβλέπει 104 άτομα ιατρικό προσωπικό, χρειάζονται ακόμα 49, όταν ο ν. Πιερίας έχει πληθυσμό, βάσει στοιχείων του ΥΠΕΣ, περί τους 130.000 κατοίκους, που το καλοκαίρι διπλασιάζονται. Ακόμα, κενές παραμένουν 130 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την κάλυψη 7 γιατρών, ενώ εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ 30 νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Η προκήρυξη για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων θα βγει εντός του 2010, ενώ οι προσλήψεις αναμένονται το 2011! Επίσης, το Νοσοκομείο Κατερίνης έχει ζητήσει για έγκριση 67 θέσεις εποχικού προσωπικού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας.
Έτσι, αν και υφίστανται, σήμερα δε λειτουργούν οι εξής νέες κλινικές: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Νεογνολογική, Παθολογοανατομική, Πνευμονολογική, Νευρολογική, Νεφρολογική, Αιματολογική, Ουρολογική, ενώ και το Τμήμα Επειγόντων χρειάζεται ενίσχυση σε γιατρούς.
“Αγκάθια”, όμως, στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, φαίνεται να αποτελούν και άλλες παράμετροι, όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύνδεση με αστικό με την πόλη της Κατερίνης, ενώ εκκρεμούν και εργασίες περιμετρικά του νέου κτιρίου, κατασκευή κυκλικών κόμβων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού κ.ο.κ.
Ένα ακόμη θέμα που προκύπτει είναι το μέλλον του παλαιού κτιρίου. Ήδη με τη μεταφορά των κλινικών, τα κλειδιά παραδόθηκαν στη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (ΨΝΠΟ), προκειμένου να στεγαστούν εκεί δομές του. Υπάρχει δε ως πρόταση αξιοποίησης μέρους του παλαιού κτιριακού συγκροτήματος ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αφού στην περιοχή της Κατερίνης δεν υπάρχουν άλλες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Για όλα τα παραπάνω κι επειδή η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι το πάγωμα των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν περιλαμβάνει τον ευαίσθητο και σημαντικό χώρο της υγείας.
Επειδή οι πολίτες του ν. Πιερίας ταλανίζονται πολλά χρόνια και η λειτουργία του νέου νοσοκομείου είναι δώρον-άδωρον χωρίς το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες κλινικές.
Επειδή η Δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και κανένα Μνημόνιο και καμία τρόικα δεν έχει το δικαίωμα να το καταλύει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης:
* Πότε και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα θα προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες κλινικές, καθώς και το εποχικό προσωπικό που έχει ζητηθεί για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου Κατερίνης;
* Σκοπεύει να λάβει υπόψη του την άποψη της τοπικής κοινωνίας της Κατερίνης και να προχωρήσει στη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στον χώρο όπου στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο;
* Πότε θα προχωρήσει στην αξιοποίηση μέρους του παλαιού κτιρίου για στέγαση των δομών του ΨΝΠΟ;
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
* Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα από την Περιφέρεια Μακεδονίας και το Δήμο Κατερίνης οι υπολειπόμενες εργασίες περιμετρικά του νέου νοσοκομείου, καθώς και η ασφαλής οδική σύνδεσή του με την Κατερίνη, δεδομένου ότι το νέο κτίριο απέχει περί τα 6 χλμ. από την πόλη;
Η ερωτώσα βουλευτής  
Ηρώ Διώτη

Κοντά στο χρίσμα ο Μηλιώτης


Νέες εξελίξεις για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Κατερίνης προέκυψαν χθες μετά και την τελευταία αναβολή που δόθηκε από την επιτροπή επιλογής υποψηφίων για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Έγκυρες πληροφορίες της «Η» φέρνουν το Νίκο Μηλιώτη να βρίσκεται πολύ κοντά στο χρίσμα που θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Ταυτόχρονα υπέβαλλε γραπτή δήλωση παραίτησης της διεκδίκησης στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, ο υποψήφιος Άρης Κασιμίδης, ενώ την ίδια πρόθεση εξέφρασε στο Γραμματέα της Ν.Ε. και ο Ανέστης Μωυσιάδης.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ

ΑΠΛΩΜΕΝΟΣΤΡΑΧΑΝΑΣ...Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ!

ΤΖΟΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ "ΛΕΎΚΟ" ή ΠΕΛΕΚΑ

Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ.

ΤΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ...

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.