PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Lopes Lopes Ismael Santiago. O 32χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.




ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: LOPES LOPES ISMAEL SANTIAGO

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27-02-1978

ΧΩΡΑ: ΙΣΠΑΝΙΑ

ΘΕΣΗ: ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση του έργου

Ανάπλαση του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Μοσχοπόταμο
Υπεγράφη από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου η εργολαβική σύμβαση του έργου της ανάπλασης του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοσχοποτάμου του Δήμου Ελαφίνας
Με το έργο, προϋπολογισμού 102.000 ευρώ, προβλέπεται η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, η κατασκευή της περιμετρικής οδού γύρω από το λόφο, αλλά και πεζοδρομίου με στόχο ο χώρος να αναπλαστεί και να αναδειχθεί ως ένας χώρος επίσκεψης για τους κατοίκους του χωριού αλλά και όλους τους πολίτες της Πιερίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστεί περιμετρική οδός, συνολικού μήκους 280μ. και πλάτους 3 μ. στο λόφο των Αγίων Αποστόλων πάνω στην υπάρχουσα ζώνη που έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Ελαφίνας. Επίσης, θα γίνουν εργασίες βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, μήκους 100 μ. και πλάτους 6 μ. και κατασκευή αγωγού μεταφοράς φρεατίων – συλλογής ομβρίων υδάτων.
Και το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πιερίας και ανάδειξης των ιστορικών μνημείων του Νομού.

o Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ., βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Τομέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, εύχεται σε ολόκληρη την εθνική αποστολή, καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Τουρκία.

Με τις ευχές όλων των φιλάθλων να σας συνοδεύουν, ευχόμαστε να γράψετε με χρυσά γράμματα άλλη μια σελίδα στην ιστορία για το ελληνικό μπάσκετ.

Με θέληση, πίστη και αγωνιστικότητα να αναδείξετε το καλό σας αγωνιστικό πρόσωπο και να κάνετε ξανά όλη την Ελλάδα περήφανη.

Καλή επιτυχία».

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ









Με το βιβλίο που εξέδωσε μια ομάδα ομογενών συγγραφέων από τον Καναδά(Τορόντο), εμπλουτίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκδοση με τίτλο: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ», η οποία μέσα από ντοκουμέντα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση των Ελλήνων στην περιοχή(το 1800 περίπου), την κοινωνική και πολιτιστική δράση και διαδρομή της ελληνικής κοινότητας έως και σήμερα.


Την καλαίσθητη έκδοση παρέδωσε στην Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Ευδοκία Κίτσιου – Παπαργυρίου - η εκ των μελών της συγγραφικής ομάδας – Ιωάννα Κουτρουλάκη – Φράντζου.


Η συγγραφέας - Κατερινιώτικης καταγωγής - περιγράφοντας την ταυτότητα της έκδοσης τόνισε ότι το βιβλίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική γλώσσα, ενώ όπως είπε«χρειάστηκε μια έρευνα αρκετών χρόνων για την συγγραφή του». Παράλληλα, η κα Ιωάννα Κουτρουλάκη – Φράντζου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η συγκεκριμένη προσπάθεια από τις αρχές του Καναδά(Πρωθυπουργό, εκκλησιαστικές αρχές κ.α φορείς)».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ
«Η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα στον Καναδά. Ο ρόλος των ομογενών μας - που λειτουργούν σαν γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά - είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η δωρεά της εξαιρετικής αυτής έκδοσης στη βιβλιοθήκη είναι μια συγκινητική, συμβολική κίνηση από σπουδαίους συμπατριώτες μας που προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και τιμούν τον τόπο καταγωγής τους» τόνισε σχετικά η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ευδοκία Κίτσιου - Παπαργυρίου.

Την συγγραφέα συνόδευαν στην συνάντηση της με την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού η οικογένεια του κου Γεώργιου Καραμπουγιουκίδη(συγγενείς της κας Κουτρουλάκη – Φράντζου από την Κατερίνη).

Οι μελωδίες του Νικόλαου Αστρινίδη στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα μουσικό










Με τις μελωδίες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη λόγιας μουσικής Νικολάου Αστρινίδη πλημμύρισε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2010, ο χώρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε ένα ρεσιτάλ που διοργανώθηκε προς τιμή του μουσικού, με αποσπάσματα από τα έργα του.



Ο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα άνοιξε για ακόμη μια φορά τις πύλες του στο κοινό και υποδέχθηκε μια εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεών που έχει αναλάβει τον το διοικητικό συμβούλιο, με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας του Ιδρύματος.



Στο ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού που ήταν αφιερωμένο στον μαέστρο, πιανίστα και συνθέτη Νικόλαο Αστρινίδη, με αφορμή τα 80 χρόνια της δημιουργικής πορείας του, οι μουσικοί Χρήστος Τριανταφύλλου και Αμέλια-Μαρία Στόιαν Τριανταφύλλου στο πιάνο καθώς και ο τενόρος Nicolo Giannini ερμήνευσαν συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, από κύκλους τραγουδιών, πρελούδια για πιάνο και ραψωδίες.



Συγκεκριμένα, ερμήνευσαν κομμάτια από τον κύκλο 8 τραγουδιών του συνθέτη με τίτλο «Ο Έρωτας και ο θάνατος μέσα στην κούπα του κρασιού» από τη «Ρουμάνικη Ραψωδία», την «Κυπριακή Ραψωδία», τις «Παραλλαγές σε ένα θέμα ελληνικό» καθώς και από πρελούδια για πιάνο. Βιογραφικά στοιχεία για τον συνθέτη, αλλά και για το έργο του παρουσίασε η Φωτεινή Μπουρσανίδου, που ήταν αφηγήτρια στην εκδήλωση.



Χαιρετισμό στην έναρξη του ρεσιτάλ απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Πανος Σπηλιάκος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος και Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος.



Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Νίκου Αστρινίδη στη μουσική, στον οποίο απένειμε εκ μέρους του Δ.Σ. του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος τιμητική πλακέτα, που παρέλαβε ο ανηψιός του συνθέτη, τενόρος Nicolo Giannini. Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε και για τον προγραμματισμό δράσεων που έχει αναλάβει το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, στην έκθεση που λειτουργεί ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για τον προσεχή χειμώνα.



Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιάκος, μίλησε για τους στόχους του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι η ανάδειξη της ιστορίας της Μακεδονίας και της μεγάλης πολιτιστικής εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου και τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελλάδα για την καλύτερη λειτουργία του Ιδρύματος. Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου σημείωσε ότι η καλή δουλειά που έγινε στο Ίδρυμα τον τελευταίο χρόνο θα συνεχιστεί και στο μέλλον, ώστε το Αλεξάνδρειο να επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή του.

ΣΦΗΝΕΣ ΛΑ.Ο.Σ.

Η υπόγεια κόντρα του ΛΑΟΣ με τη Νέα Δημοκρατία, για τους επάνω ορόφους της "πολυκατοικίας" ξέσπασε με τη δήλωση του Γ.Καρατζαφέρη, με την οποία καλεί την Ν.Δ. να δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.




Μάλιστα ο Γ.Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ" της Κυριακής δηλώνει ότι προτίθεται να στηρίξει με αντινομάρχες την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου:



"Κάνω μια ύστατη έκκληση για να μην δώσουμε και τον μίνι πρωθυπουργό στο ΠΑΣΟΚ . Να προτείνει τον κύριο Αβραμόπουλο και θα μπορούσαμε και εμείς να τον στηρίξουμε με δικούς μας αντιπεριφερειάρχες" δηλώνει ο Γ.Καρατζαφέρης.



Χωρίς να χρονοτριβήσει η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ:



"Η Ν.Δ. έχει υποψήφιο Νίκης, Ανανέωσης και Ελπίδας στην Περιφέρεια Αττικής τον Βασίλη Κικίλια, που θα εκφράσει με συνέπεια την πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής, οι οποίοι -μεταξύ των άλλων- αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του μνημονίου και τις ευθύνες εκείνων που το ψήφισαν" αναφέρει η ανακοίνωση.



Έμμεσα η Ν.Δ. προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τον ΛΑΟΣ το οποίο πολιορκεί υποψήφιους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χθες ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τον τέως βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρο Μαντούβαλο, ως υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά μία κίνηση που αναμένεται να επιφέρει πλήγμα -έστω και περιορισμένο- στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στην αναμέτρηση για τη δημαρχία.



Πρν από μερικές εβδομάδες ο Γ.Καρατζαφέρης συναντήθηκε και με τον υποψήφιο της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα και νυν Νομάρχη Θανάση Χειμάρα, ο οποίος φέρεται να έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στην αναμέτρηση για την Περιφέρεια.



Από την πλευρά της η Ν.Δ. δεν ΄χάνει ευκαιρία να τονίζει τη διαφορετική στάση του ΛΑΟΣ στο θέμα του Μνημονίου, το οποίο το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη υπερψήφισε στη Βουλή σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Α.Σαμαράς επιδιώκει να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά του Μνημονίου, στις περιφερειακές εκλογές.
NEWS247.GR

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Με μπαράζ προσφορών και μειωμένων τιμών σε όλα τα είδη θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος σε όλα τα καταστήματα. Μειωμένη έως 40% η αγοραστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι την περίοδο των εκπτώσεων.

Αναζητάτε ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ;

Πάρτε μέρος στο γύρισμα της ταινίας, δίπλα στους Κρατερό Κατσούλη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Κατερίνα Παπουτσάκη!



Άντρες και γυναίκες, ηλικίας 35 – 40 ετών, μπορούν να λάβουν μέρος στο γύρισμα που θα γίνει την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, από τις 20.00 μέχρι… αργά το βράδυ!



Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας e - mail με τίτλο “To Έτερον Ήμισυ”, το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησης κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στη διεύθυνση info@news247.gr και πάρτε μέρος στην κλήρωση!

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ

Με τις βαλίτσες στο χέρι, βρίσκεται το 42% των νέων 22 - 35 ετών για να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς δεν βλέπουν προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, βρίσκουν εμπόδιο τη διαφθορά και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρει επαρκή εφόδια. Η κρίση είναι εδώ

ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΝΟΧΉ

Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την απίστευτη τραγωδία μίας 36χρονης η οποία υπέστη ομαδικούς βιασμούς στην Κομοτηνή! Ταυτόχρονα ανείπωτη φρίκη προκαλεί το γεγονός πως ένα ολόκληρο χωριό γνώριζε και δεν μιλούσε

40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τους 40 βαθμούς αναμένεται να φτάσει σήμερα το θερμόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση

Θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο 35χρονος πιλότος τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε, αφήνοντας ένα παιδί και την έγκυο συζυγό του. Σε ένα 24ωρο δύο κηδείες πιλότων

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ