PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΗΔΑ

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί είναι οι επόμενοι στόχοι των διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων τις οποίες θα πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι που αφορούν την ακίνητη περιουσία.

ΓΙΑΤΙ...ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ,,,....!!!



ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ...!




ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,
ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΟΛΑ
 ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ....
ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

...ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ...
-ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ

http://www.citizen.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=59:-skai-926-&catid=34:2010-03-08-14-09-47&Itemid=54


ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ, ΔΕ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ...!

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ


Μια γυναίκα απελπισμένη πάει στο γιατρό :

- Γιατρέ έχω ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν με ικανοποιεί ο άντρας μου.

- Αυτό κυρία μου είναι σοβαρό, μήπως όμως θα έπρεπε να δοκιμάσετε και με κάποιον άλλο; Έναν εραστή μήπως;

- Γιατρέ μου, για να σου πω την αλήθεια, έχω δοκιμάσει και με άλλον αλλά ούτε κι εκείνος με ικανοποιεί.

- Μήπως κυρία μου ήσασταν απλώς άτυχη, ίσως αν δοκιμάσετε και με κάποιον τρίτο;

- Γιατρέ μου και με τρίτο δοκίμασα και με τέταρτο και με πέμπτο...αλλά τίποτα.

- Ε τότε κυρία μου έχετε σοβαρό πρόβλημα, είσαστε σοβαρά άρρωστη!

- Αυτό, αυτό το τελευταίο γιατρέ, μπορείτε να το γράψετε σε ένα χαρτί, γιατί στην γειτονιά πουτάνα με ανεβάζουν πουτάνα με κατεβάζουν.

Τέλος οι ακτινογραφίες σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ!

από ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Λόγω της αθρόας προσέλευσης ασφαλισμένων, που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση της σειράς αναμονής των ασθενών του νοσοκομείου

Επιστολή σύμφωνα με την οποία σταμάτησε από 19 Ιουλίου 2010 η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο ακτινολογικό του νοσοκομείου Κατερίνης, γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου στον διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας ΙΚΑ Κατερίνης κ. Χρυσάφη. Όπως είναι γνωστό το ΙΚΑ λόγω παραίτησης εδώ και μήνες της ακτινολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το αντίστοιχο τμήμα, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι να προσφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια.



Στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης επισημαίνει: «Παρά τη δεδομένη πρόθεση και διάθεσή μας να συνδράμουμε τους ασφαλισμένους του φορέα σας, προκειμένου να εξυπηρετούνται από τα ακτινολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου μας, παρατηρείται αθρόα προσέλευση των ασφαλισμένων σας, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η σειρά αναμονής των υπολοίπων ασθενών, να επιβαρύνεται το προσωπικό μας με επιπλέον εργασία αλλά και να διακυβεύεται η αντοχή των ακτινολογικών μας μηχανημάτων.



Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, δεν θα γίνεται δεκτός κανένας ασφαλισμένος του φορέα σας για ακτινογραφία και παρακαλούμε να μεριμνήσετε προκειμένου να κατευθύνονται οι ασφαλισμένοι σας σε συμβεβλημένα με το ταμείο σας εργαστήρια.



Άλλωστε, σύμφωνα με το Ν.3418/2005 (ΦΕΚ 287/28-11-2005 τ.Α’) άρθρο 5 παρ. 1 «Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ή ιδιώτες ιατρούς…».

3 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2 ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, σε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, που σημειώθηκε το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων του Αιγινίου Πιερίας. Η κίνηση των οχημάτων στο σημείο διεξάγεται κανονικά.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στα διόδια του Αιγινίου, σε σημείο όπου, το τελευταίο διάστημα, διενεργούνται προγραμματισμένα έργα ασφαλτόστρωσης.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί άνδρες και το οποίο κινούνταν προς τη Θεσσαλονίκη, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε αντρόγυνο.
Από τα συντρίμμια των δύο οχημάτων ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες στο πρώτο και σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο επιβάτες του δεύτερου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν, σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας, Γιώργο Ρίντο, η σήμανση στο σημείο των έργων είναι επαρκής, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί κώνοι και πλαστικά στηθαία.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται από την κοινοπραξία, που εκμεταλλεύεται το τμήμα της ΠΑΘΕ Μαλλιακός - Κλειδί Ημαθίας.

nooz.gr

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ....
ΣΑΣ το κρατουσαμε για έκπληξη..!

ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ


ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ :
ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ" ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΥΣΑΛΑ , ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ...!!!!!!!!!!

75η ΔΕΘ

11-19/9/2010 Η 75η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Σάββατο 11 – Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010


Το κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό γεγονός της χρονιάς «παίζει» κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με φορέα υλοποίησης τη HELEXPO, είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα και που λόγω του εμπορικού της... χαρακτήρα καταφέρνει να προσελκύει 250.000 επισκέπτες.
Με πλούσιο παρελθόν και την αίγλη της παλιάς καλής εποχής να την ακολουθεί μέχρι και σήμερα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που τη μετατρέπουν στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης.
Στα πλαίσια της νέας πολυκλαδικής της δομής και μέσω των θεματικών εκθέσεων που πραγματοποιεί, η ΔΕΘ ενισχύει τις εμπορικές συναλλαγές και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Δηλώστε συμμετοχή στην 75η ΔΕΘ για να προβάλετε την επιχείρησή σας και να ανακαλύψετε τις καινοτόμες ιδέες και τις πρωτοπόρες τακτικές που θα συντελέσουν στην εξέλιξή της.

11 με 19 Σεπτεμβρίου «παίζει» 75η ΔΕΘ!

απο :ΤΑΧΑΛΙΑ

Εντυπωσίασε η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης στο Maintal της Γερμανίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από - τον αδελφοποιημένο με την Κατερίνη - Δήμο Maintal Γερμανίας η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, όπου(το διάστημα 6-10 Αυγούστου) συμμετείχε σε Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος ορχήστρες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η πρόσκληση στο Δημοτικό Ωδείο έγινε από τον Δήμο Maintal με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής της Γερμανικής πόλης.

Η ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, πραγματοποίησε κατά γενική ομολογία εξαιρετική εμφάνιση. Τα μέλη της με πολύ ζωντάνια, κέφι και υψηλό επίπεδο απόδοσης ερμήνευσαν υποδειγματικά ένα απάνθισμα δημοφιλών τραγουδιών από το ελληνικό ρεπερτόριο. Το κοινό καταχειροκρότησε την ορχήστρα, ενώ ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος, ώστε ο μεγαλύτερος όγκος - των 2000 περίπου - θεατών συνόδευε χορεύοντας γνώριμους ελληνικούς ρυθμούς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρέλαση όλων των σχημάτων στους κεντρικούς δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος Wachenbuchen του Δήμου Maintal. Χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε κατά την έναρξη της συναυλίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους διοργανωτές. Ειδικότερα με τον υπεύθυνο της ορχήστρας Helmut Schmitt, τον υπεύθυνο πολιτισμού του Δήμου Maintal Udo Jum και τον συμπατριώτη μας Δημοτικό Σύμβουλο Maintal Δημήτρη Ασαρίδη.

Κατά την παραμονή τους στη Γερμανία, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής με επίκεντρο το Μουσείο του Goethe(Frankfurt)κ.λ.π.

«To Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης που εργάζεται συστηματικά στον τομέα του πολιτισμού και της μουσικής, για μια ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια την πόλη της Κατερίνης σε μια σημαντική καλλιτεχνική διοργάνωση του εξωτερικού δικαιώνοντας τον τίτλο του “μουσικού πρεσβευτή”της περιοχής μας» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την άψογη φιλοξενία.



Παρόντες στην αποστολή ήταν και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Αγίου Ιωάννη Χαράλαμπος Οφίδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ...!

ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΒΡΕΧΑΝ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΝ...!!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ 3 ΜΠΡέικ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ...!!!

ΜΥΓΑ...ΑΛΟΓΟ-ΜΥΓΑ...!!!!ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ "ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΝΟΥΝΤΑ" ΔΟΧΕΙΑ-ΜΠΛΟΓΚΣΠΟΤ,
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ...!!!!!!!!

ΤHANK YOU, THANK YOU SO MUCH FRIENDS...!!!!!

ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ,
ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ
 -ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΞΙΑ -(2 ΜΕΡΕΣ 20 ΨΗΦΟΙ)...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΣΑΣ
ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΩΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...!

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ

ΑΝΤΡΕΣ...ΑΠΙΣΤΟΙ

Οι άνδρες τα εισοδήματα των οποίων είναι μικρότερα από των συντρόφων τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στην απιστία, αποκαλύπτει μία έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.




Η απιστία ίσως είναι ένα τρόπος για να αποκαταστήσουν τον ανδρισμό τους που απειλείται από αυτή την κατάσταση, εξηγεί η Κριστίν Μουνς, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου Κορνέλ, σε έρευνά της που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.

"Το γεγονός ότι ένας άνδρας κερδίζει λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό του μπορεί να απειλεί την αρσενική του ταυτότητα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή αντίληψη που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που προσφέρουν στην οικογένεια", προσθέτει η Μουνς.
"Η σύνδεση αυτή (μεταξύ εισοδημάτων και απιστίας) είναι πιο έντονη σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παραδοσιακή έννοια το ανδρισμού, όπως οι άνδρες που κατάγονται από τη Λατινική Αμερική", υπογραμμίζει η ερευνήτρια.
Αποκαλύπτει επίσης ότι αν η γυναίκα είναι αυτή που φροντίζει για τις ανάγκες της οικογένειας, τότε είναι πιο πιθανό να απατήσει τον σύντροφό της. Αντίθετα, αν μία γυναίκα εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της είναι λιγότερο πιθανό να τον απατήσει.
Πάντως, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους θέσης, οι γυναίκες είναι δύο φορές λιγότερο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους σε σχέση με τους άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, σε μία χρονική περίοδο έξι ετών το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.
ΝΟΟΖ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή γίνονται οι αιμοληψίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ έχουν σταματήσει, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα Κέντρα Αιμοδοσίας της Λάρισας, της Κατερίνης, της Βέροιας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.




Στις προαναφερόμενες πόλεις το αίμα που έχει ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες έχει τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να ελεγχθεί, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γωγώ Παπαϊωάννου.



«Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν απαγορευτεί οι αιμοληψίες. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μην παίρνουμε αίμα από άτομα τα οποία έχουν μείνει το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς», πρόσθεσε.

ARIS -AUSTRIA 1-0

Ο Κάρλος Ρουίζ στο 93' χάρισε μία πολύτιμη νίκη στον Αρη κόντρα στην Αούστρια Βιέννης και του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στην Αυστρία.