PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Αλβανίας





          Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου με τον Υφυπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Προστασίας του Καταναλωτή  της Αλβανίας Δρ. Τομάι Τόκλι  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στο νομό Πιερίας.
          Ο Νομάρχης Πιερίας είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Αλβανίας σχετικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς, όπως είναι η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, το περιβάλλον και οι επενδύσεις. Μάλιστα  ο κ. Παπαστεργίου, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. καθώς και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Επιτροπής των Περιφερειών αντάλλαξε με τον Αλβανό Υφυπουργό ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις της ευρωπαϊκής πολιτικής.
          Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Πιερίας “ήταν μία από τις πιο εποικοδομητικές συζητήσεις με έναν αξιόλογο πανεπιστημιακό και πολύ καλό γνώστη των ελληνικών πραγμάτων αλλά και του αντικειμένου του, στη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν εξαιρετικές απόψεις και προτάσεις συνεργασίας σε πολλούς τομείς, που μπορούν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών”.
          Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Γεωργίας της Αλβανίας εξέφρασε, σε άπταιστα ελληνικά, την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο Νομάρχη Πιερίας και τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία να συζητήσουν και να διερευνήσουν ζητήματα συνεργασίας που άπτονται του αντικειμένου και της αρμοδιότητάς του.  Ο κ. Τόκλι σχολίασε χαρακτηριστικά: “με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι ο κ. Νομάρχης Πιερίας είναι σημαντικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής κοινότητας και των ευρωπαϊκών δεδομένων και κάτι τέτοιο διαμορφώνει μία νέα δυνατότητα υποστήριξης που και ο κ. Νομάρχης προσωπικά και η Ελλάδα γενικότερα μπορεί να προσφέρει, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στο ευρωπαϊκό μέλλον των γειτονικών χωρών”.
          Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπαστεργίου προσέφερε τουριστικό υλικό  και  αναμνηστικά δώρα στον Αλβανό Υφυπουργό Γεωργίας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να του  απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί ξανά το νομό Πιερίας, προκειμένου να υλοποιηθούν  τα ζητήματα συνεργασίας τα οποία συζητήθηκαν αλλά και να φιλοξενηθεί και να απολαύσει τον φυσικό και τουριστικό πλούτο της Πιερίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΤΣΙΛΙΜΙΔΗ ΣΤΟΝ REAL FM



Δημοσιογράφος: Kύριε Δήμαρχε, γνωρίζουμε ότι είναι έντονο το ποντιακό στοιχείο στην Κατερίνη. Πώς «ξεδιπλώθηκε» ο αντίκτυπος της είδησης ότι μετά από 88 χρόνια θα γίνει λειτουργία στην μονή της Παναγίας Σουμελά;

Σάββας Χιονίδης: Για ‘μας είναι τεράστια η συγκίνηση και αποτελεί δικαίωση αγώνων πολλών ετών, ώστε να καταφέρουμε να λειτουργήσει ξανά η μονή της Παναγίας Σουμελά.
Δημοσιογράφος: Έφυγαν πάρα πολλοί από την Κατερίνη;

Σάββας Χιονίδης: Έφυγε πολλής κόσμος με λεωφορεία εδώ και τρεις μέρες περίπου. Βρίσκονται ήδη εκεί , είναι ένα μεγάλο προσκύνημα που κάνει κάθε Πόντιος στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, που είναι το κέντρο αναφοράς.

Θα ήθελα να τονίσω πως, είναι ανεξίτηλα αποτυπωμένα στην ψυχή του κάθε ξεριζωμένου Πόντιου και πρόσφυγα, αυτά τα ιστορικά στοιχεία, όπως μας τα μετέφεραν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας και είναι γεγονός ότι η συναισθηματική μνήμη δεν σβήνει ποτέ.  Η μνήμη πολλές φορές σβήνει, όμως αυτά τα τεράστια αποτυπώματα  είναι πάντα χαραγμένα στις ψυχές  όλων μας, γενιές τώρα…και επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων, κάτι για το οποίο κωφεύουν οι κυβερνήσεις. Θα είναι μια δικαίωση για τους χιλιάδες νεκρούς Ποντίους.

http://www.youtube.com/watch?v=FCXRMd9E19k

Επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης στο Νομάρχη Πιερίας





          Συνάντηση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριο Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 στο Διοικητήριο.
          Κατά τη  συνάντηση  ο Νομάρχης Πιερίας ενημερώθηκε  από τον Διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης σχετικά με τη μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο  και συζήτησε μαζί του για  την προώθηση ζητημάτων λειτουργίας του νέου νοσοκομείου τα οποία αφορούν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, όπως είναι η επιτάχυνση της έκδοσης άδειας για  λειτουργία του φαρμακείου, της έκδοσης άδειας λειτουργίας του ακτινοφυσικού  τμήματος και άλλα θέματα.
          Ο Νομάρχης Πιερίας εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία της μετεγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο και διαβεβαίωσε τον κ. Φαρμάκη ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκεται πάντα δίπλα και θα στηρίζει την προσπάθεια της Διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου Κατερίνης προκειμένου, όπως επεσήμανε, “να γίνει πραγματικότητα αυτό που ήταν όνειρο των Πιεριέων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή ένα νοσοκομείο  αντάξιο μιας πόλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ταυτόχρονα των πολιτών της”.
          Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε ότι η διαδικασία της μετεγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο πλησιάζει στο τέλος και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης είναι σχεδόν έτοιμη να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία της μετεγκατάστασης η οποία τοποθετείται στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Διαβεβαίωσε τον κ. Νομάρχη ότι η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με επιτυχία, χωρίς σημαντικά εμπόδια και όπως σχολίασε χαρακτηριστικά “θέλουμε τη συνεργασία με τον Νομάρχη και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και πιστεύω ότι θα την έχουμε”.

ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ

ΟΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ...ΠΑΡΚΟΥ....!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ...ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ" ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ  ΟΔΗΓΟΙ..

ΚΑΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ...ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.!

Ο ΚΑΥΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΕΙ, ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η "ΠΑΝΑΓΙΑ", Ο 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ,
ΦΕΤΟΣ,
ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΘΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ -Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ....
ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ,
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
...ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ν-ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ- ΣΤΟ "ΠΟΔΙ"....

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ...
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ -ΣΧΕΔΟΝ- ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ...

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιχειρεί να μυήσει τους λιλιπούτειους θεατές στο έργο του Ομήρου, με την παιδική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια-Το παραμύθι των παραμυθιών».

Η «Οδύσσεια», ένας κόσμος φαντασίας, γεμάτος με περιπέτειες, μύθους και συμβολισμούς προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια θεατρική αφήγηση που προσπαθεί να μείνει πιστή στο πνεύμα του αρχαίου κειμένου. Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του πολυμήχανου Οδυσσέα ζωντανεύουν επί σκηνής σε μια παραγωγή με πλούσια σκηνικά και εντυπωσιακά κοστούμια . Η Κάρμεν Ρουγγέρη σκηνοθετεί και υπογράφει τη θεατρική προσαρμογή του έργου, ενώ παράλληλα συμμετέχει και ως ηθοποιός στο ρόλο της Αντίκλειας.




Η πρώτη σκηνή της παράστασης μας μεταφέρει στη συνεδρίαση των θεών, όταν ο Ποσειδώνας, ο εχθρός του Οδυσσέα, λείπει σε ταξίδι. Είναι ευκαιρία για τους Ολύμπιους να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψούς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Ο Ποσειδώνας όμως, γυρνώντας από το ταξίδι του, ανακαλύπτει ότι ο Οδυσσέας βρίσκεται κοντά στο να δώσει τέλος στις περιπέτειές του και η οργή του ξυπνάει για άλλη μια φορά.



Προκαλεί θαλασσοταραχή και ο ήρωας βρίσκεται ναυαγός στο νησί των Φαιάκων. Εκεί συναντά τη Ναυσικά, την κόρη του βασιλιά, η οποία τον οδηγεί στους γονείς της. Ο Οδυσσέας αποκαλύπτει την ταυτότητά του και αρχίζει να ξετυλίγει τις περιπέτειές τους. Αφηγείται πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες και στην Κίρκη. Ο θνητός, ο οποίος τόλμησε να βρει τις πύλες του Κάτω Κόσμου περιγράφει με ποιο τρόπο κατόρθωσε να εξουδετερώσει με την εξυπνάδα και την προνοητικότητα του τα τρομακτικά πλάσματα της μακρόχρονης περιπλάνησής του.



Παίζουν οι: Αλεξανδράκης Αλέξανδρος, Κιοσές Πέτρος, Νικηφορίδου Βασιλική, Παλαιοθόδωρου Τζορτζίνα, Παπαδόπουλος Τάσος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσσινού Ελένη, Σαχπεκίδης Παύλος, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τράκας Στέλιος, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος, Κάρμεν Ρουγγέρη.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Να φέρει τα νέα παιδιά πιο κοντά στο χώρο της ναυτιλίας επιχειρεί, σε ετήσια βάση, με συνέπεια η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - Helmepa




Η Helmepa αποτελεί την η κοινή πρωτοβουλία Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών που διακήρυξαν το 1982 στον Πειραιά, πως εθελοντικά αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εξαφανίσουν τη θαλάσσια ρύπανση που προέρχεται από τα πλοία και να ανυψώσουν το επίπεδο ασφάλειας σε αυτά.



Στο πορεία η Helmepa κατάρτισε και το εθελοντικό παιδικό περιβαλλοντικό της πρόγραμμα.



Φέτος λειτούργησε για 17η κατά σειρά φορά τη σχολική χρονιά 2009-2010 και στόχο είχε να μάθουν τα παιδιά από τους γνωρίζοντες για τα πλοία για τη λειτουργία τους, αλλά και για την ιστορία της ελληνικής ναυτικής παράδοσης.



Για το σκοπό αυτό στο πρόγραμμα του 2010 προσέθεσε στην ενότητά των δράσεών της και το «Μαθαίνω για τα Πλοία»



Πήραν μέρος 4.225 παιδιά, ηλικίας 5-13 ετών και 274 εθελοντές εκπαιδευτικοί σε 113 σχολεία της χώρας και, από τις αναφορές που οι ομάδες στέλνουν στα γραφεία μας, οι δραστηριότητες τους είναι εντυπωσιακές.

Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος


Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά έως και τους 41 βαθμούς κελσίου και στα νησιά έως 39 βαθμούς. Το θερμόμετρο θα παραμείνει στα ύψη και αύριο Τρίτη.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ -ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ CLUBBING ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ...ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!

ΛΙΤΟΧΩΡΟ -ΟΛΥΜΠΟΣ(ΣΤΑΥΡΟΣ)

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ… ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ






Ανηφορίζει …βόρεια ο Νίκος Σουλτανίδης συμμετέχοντας στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη.
Η επίσημη ανακοίνωση εντός των ημερών.

ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ...