PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟΝ REAL FM

στις δημοσιογράφους Μαριάννα Πυργιώτη και Κάτια Μακρή για το Φεστιβάλ Ολύμπου



Σ. Χιονίδης: Να σας ευχαριστήσω κατ’ αρχάς, για την πολύτιμη συνεισφορά του REAL FM και της REAL NEWS στην εξωστρέφεια του πολιτιστικού μας προϊόντος και στην ενίσχυση της τουριστικής μας ταυτότητας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου αλλά και τον κ. Μπάρλα για την αποτελεσματική και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αρκετό καιρό τώρα, αρχής γενομένης από τη δικτύωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης.

Μ. Πυργιώτη: Είναι δική μας χαρά να συμβάλλουμε όσο περισσότερο μπορούμε ως REAL FM και REAL NEWS σε τέτοια γεγονότα. Ειδικά όταν πρόκειται για περιφερειακούς δήμους, γιατί νομίζω ότι αναζωογονούν τον τόπο, οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό, να δουν παραστάσεις που συνήθως βλέπουμε μόνον εδώ στην Αθήνα και γενικώς είναι μια πηγή ζωής.

Σ. Χιονίδης: Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι μία υπόθεση 39 ετών, φέτος διοργανώσαμε το 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτελεί Οργανισμό και έχει έδρα το Αρχαίο Θέατρο του Δίου, το οποίο ίσως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια στη Βόρεια Ελλάδα. Τολμούμε να πούμε ότι και η ιστορικότητα του χώρου, αλλά και η ποιότητα των παραστάσεων διαχρονικά μπορούν να το αναδείξουν σε ένα διεθνές Φεστιβάλ, αντίστοιχο αυτού των Αθηνών ή της Επιδαύρου, με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται εκεί τα θέματα του πολιτισμού.



Μ. Πυργιώτη: Κύριε Χιονίδη, πώς, φέτος, έγινε η επιλογή να υπάρχει για πρώτη φορά ξένη χώρα επίσημη προσκεκλημένη και τιμώμενη και αυτή να είναι η Γαλλία;

Σ. Χιονίδης: Η Γαλλία είναι μία χώρα που είναι φίλη της Ελλάδας, ξεκινήσαμε με τη Γαλλία όλοι οι συμμετέχοντες δήμοι, δεν αφορά μόνο τον Δήμο Κατερίνης, αλλά όλοι οι δήμοι που ενισχύουμε την τεράστια προσπάθεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και από εδώ και στο εξής θα έχουμε κάθε χρόνο μια τιμώμενη χώρα.
Φέτος είναι η Γαλλία τιμώμενη χώρα, μια χώρα που έχει τιμήσει τη χώρα μας και τον πολιτισμό της, μέσα από μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες που έζησαν και δημιούργησαν στη Γαλλία και είναι η σειρά της φέτος να μας παρουσιάσει αξιόλογα κομμάτια της γαλλικής κουλτούρας και του πολιτισμού.

Κ. Μακρή: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει φέτος εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραστάσεις και συναυλίες.

Σ. Χιονίδης: Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα συναυλία, αυτή του Nτέμη Ρούσσου που επανέρχεται, όπως και τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, στις 13 Αυγούστου, σε πανελλήνια αποκλειστικότητα, το Εθνικό Θέατρο με τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, ενώ λειτουργεί ήδη η έκθεση με χαρακτικά του Μουσείου του Λούβρου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, σε συνεργασία με τη Γαλλική κυβέρνηση.

Μ. Πυργιώτη: Να πούμε πάντως, πως πέρα από την αξιοποίηση του χώρου του Δίου, αξιοποιείται μέσα από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, το καταπληκτικό κάστρο του Πλαταμώνα, που είναι ένα από τα ωραιότερα και τα καλύτερα διατηρημένα. Είναι προς τιμήν σας αυτό και πρέπει να το επισημάνουμε ιδιαίτερα, γιατί τα περισσότερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ελλάδα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Σ. Χιονίδης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι την Εφορία Βυζαντινών Μνημείων. Πραγματικά το κάστρο του Πλαταμώνα είναι μοναδικής ομορφιάς και καλοδιατηρημένο και σε αυτό τον τομέα η τοπική αυτοδιοίκηση βάζει πολύ δυνατή «πλάτη», γιατί αυτά για εμάς είναι τα κρίσιμα ζητήματα. Αν ξεχάσουμε την ιστορία μας και αγνοήσουμε τα πολιτιστικά αποτυπώματα του παρελθόντος είμαστε καταδικασμένοι.

Μ. Πυργιώτη: Έχει ιδιαίτερη αξία ότι το μνημείο είναι λειτουργικό και επισκέψιμο όχι μόνο σαν μνημείο. Γιατί τελικά, ό,τι είναι λειτουργικό είναι αυτό που φέρνει και την μεγαλύτερη επαφή με την ιστορία μας.

Σ. Χιονίδης: Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας, γιατί αυτά τα μνημεία «ζούσαν» και οφείλουμε να τα κάνουμε να συνεχίσουν να «ζουν». Θυμάμαι το 1983 όταν, νεαρός τότε, ήμουν Έφορος στο Φεστιβάλ Ολύμπου, πώς κουβαλούσαμε το μπαλέτο Αθηνών εκείνη την εποχή, για μια μοναδική παράσταση. Θέλω να πω ότι από πολύ παλιά λειτουργεί το Κάστρο και έχουν φιλοξενηθεί εκεί μοναδικές παραστάσεις μέσα σε ένα τοπίο φυσικού κάλλους και σε ένα σκηνικό που σου θυμίζει κάτι από την ένδοξη ιστορία της περιοχής μας την οποία οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να συντηρούμε.



Μ. Πυργιώτη: Κύριε Χιονίδη να σας ευχαριστήσουμε πολύ και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ.

Σ. Χιονίδης: Σας ευχαριστούμε και’ μείς με τη σειρά μας, για μία ακόμη φορά, για τη συνεισφορά σας στην προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου.

ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΔΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΚΕΝΤΡΙΚΑ" ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΤΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΑΔΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΤΟ ΣΤΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΑΧΝΙΣΤΑΣ!!!!
ΕΡΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ?ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ...?
 ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ...
-ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ...

ΛΥΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔH

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Τσιτλακίδη. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ευχαριστούν τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχονται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ...ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ...!

ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ....!

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ..?
ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ (ΚΑΛΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ).
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ..?
ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΑ?
ΘΑ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ..?

-ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΨΗΘΟΥΝ, ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΩ....ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ....ΤΙ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΒΡΕ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ..? ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΙΣΕΣΤΕ..?

ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ικανοποιημένος δηλώνει σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση στην Πιερία, με δεδομένο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.


Όπως επεσήμανε τόσο για τον νομό όσο και για τη χώρα η φετινή χρονιά είναι από τις πλέον δύσκολες με μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν τα οποία είχαν αρνητικό αντίκτυπο για τον τουρισμό της χώρας μας.
Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού, τα γεγονότα στην Αθήνα με τους νεκρούς στην τράπεζα, το κλείσιμο των Τεμπών, η βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τέλος οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν "πλήγωσαν" την εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό.



Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ
"Είναι μια τουριστική χρονιά η οποία έχει διάφορα σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε με αρκετά μεγάλες δυσκολίες και δίνουμε την εικόνα μιας χώρας η οποία βρίσκεται σε κοινωνική αναταραχή και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και να τελειώσουμε μέσα σε κάποια φυσιολογικά πλαίσια όλη αυτή χρονιά.
Παρότι τις προηγούμενες βδομάδες λόγω των καυσίμων είχαμε ακυρώσεις στην περιοχή μας, τελειώνει αυτή η ιστορία, και ελπίζουμε ότι επιτέλους δεν θα συμβεί τίποτα άλλο τουλάχιστον μέχρι τέλη Αυγούστου και να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τη χρονιά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη η γενική εικόνα που υπάρχει από τη χώρα εξαιρούμενης της Ρόδου η οποία είναι κατά ένα ποσοστό επάνω, είναι ότι θα υπάρχει μικρή ίσως μονοψήφια ευελπιστούν οι φορείς μείωση των κρατήσεων και σίγουρα μείωση των εσόδων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία σημειώνει αύξηση της τάξης του 20%, νούμερο που φανερώνει και το μέγεθος του προβλήματος. "Ευελπιστούμε ότι θα κλείσουμε σε κάποια λογικά πλαίσια και αν καταφέρουμε να ισοσκελίσουμε τα περσινά επίπεδα νομίζω ότι θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.
Στην Πιερία υπάρχει το δεδομένο της κατάργησης της βίζας που έχει φέρει ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών της τελευταίας στιγμής από Σκόπια και Σερβία, ενώ σε ότι αφορά την κίνηση στην Πιερία με δεδομένο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, όπως τα διόδια, ο εργασίες στην εθνική οδό ο κ. Τσιτλακίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως "το ότι δεν βιώνουμε μια τραγική χρονιά είναι μια επιτυχία.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών σε σχέση με το κόστος. Είμαι αισιόδοξος ότι η τουριστική χρονιά θα κλείσει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και ίσως σε ένα επίπεδο που μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα".

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Αθ. Τσιφοδήμος: "Είμαι θετικός, ωστόσο πρέπει να τακτοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες"

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

... το Σάββατο ο Δήμαρχος Λιτοχώρου θα προχωρεί σε απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής για την τελευταία χρονιά. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος ο φετινός απολογισμός έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η τελευταία χρονιά της θητείας του και έτσι θα γίνει ένας απολογισμός της τετραετίας της Δημοτικής Αρχής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ο κ. Τσιφοδήμος θα αναφερθεί στα διοικητικά θέματα, στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, στις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων, στη δημιουργία του δημοτικού ωδείου. Επίσης θα ενημερώσει τους δημότες για τα έργα που έγιναν στο Λιτόχωρο, όπως ο περιμετρικός δρόμος, ο ΧΥΤΑ, ο βιολογικός καθαρισμός, ενώ αναφορά θα γίνει επίσης και στα οικονομικά του δήμου, και στη λειτουργία της ΔΕΑΛ.
"Αυτή η τετραετία πέρασε δυστυχώς χωρίς πολλές κοινοτικές επιδοτήσεις και αυτό είναι ένα μειονέκτημα που δεν αφορά μόνο το δήμο Λιτοχώρου αφορά όλους τους δήμους. Το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο δεν έχει ακόμη ανοίξει καλά και σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορούμε να υποβάλλουμε προσκλήσεις".
Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο ίδιος αγωνίστηκε ιδιαίτερα για δυο μεγάλα έργα της περιοχής.
"Τον μεγαλύτερο αγώνα τον έδωσα για τον βιολογικό καθαρισμό για να γίνει τελικά η μερική λειτουργία του γιατί όπως καταλαβαίνετε τα δίκτυα του δήμου Ανατολικού Ολύμπου ακόμη δεν είναι έτοιμα. Θεωρώ όμως ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία, και μια δεύτερη εκτιμώ ότι είναι, η ίδρυση του δημοτικού αμαξοστασίου. Η ίδρυση του πρακτικά σημαίνει μεγάλο οικονομικό όφελος για το δήμο γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη αναρχία στις προμήθειες και στη διαχείριση του υλικού, καθώς επίσης και στη διαχείριση του τεχνικού προσωπικού. Θεωρώ ότι συμμαζεύτηκαν πάρα πολύ τα πράγματα από την ίδρυση του".

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ



Ο κ. Τσιφοδήμος αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για το νέο δήμο, ωστόσο όπως είπε οι τελικές του αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
"Δήλωσα και δήλωνα συνεχώς παρών στις εξελίξεις. Αυτήν την ώρα που μιλάμε υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από μέρους πολλών ανθρώπων και τους ευχαριστώ για αυτό, αυτό δείχνει ότι με εκτιμούν. Υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλη πίεση να ηγηθώ εκ νέου στις εκλογές του νεοσύστατου δήμου Δίου - Ολύμπου. Είμαι θετικός σε αυτό, υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες οι οποίες πρέπει ακόμη τα τακτοποιηθούν, και μέχρι τότε δεν μπορεί να κάνει κανείς κάποια ανακοίνωση". Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ο κ. Τσιφοδήμος υπάρχουν λεπτομέρειες που μπορεί να σταθούν πολύ μεγάλο εμπόδιο στην τελική του απόφαση, ωστόσο το αργότερα μέχρι το Σάββατο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας

«Η Ε.Ε προτείνει να αποκλειστούν από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις χώρες που δεν καταφέρνουν να συμμαζέψουν ελλείμματα και χρέος και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί, παρόλο που είναι η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των χωρών- υποψηφίων για επιβολή τέτοιου είδους κυρώσεων!», είπε χθες από την Κατερίνη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, παροτρύνοντας εργαζόμενους, αγρότες και μικρομεσαίους να στείλουν μήνυμα από όποια κάλπη βρουν μπροστά τους (και η πιο κοντινή είναι η κάλπη του Καλλικράτη) ότι κανείς δε νομιμοποιείται να ασκεί τέτοιες καταστροφικές πολιτικές.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ

ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΗΤΑΝ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ή ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΜΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΓΕΜΙΣΕ ΦΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ....

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...
ΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ...
ΑΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ...

...ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης συνεχίζοντας το θεσμό των Αικατερινείων προτίθεται να αφιερώσει τις φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της θε-ματικής: «Η Κατερίνη των προσφύγων». Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα κινηθούν σε δέκα επιμέρους θεματικές περιοχές (Αγία Αικατερίνη, Ιστορία, Μουσι-κή, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εικαστικές τέχνες και φωτογραφία, Βιβλίο-Λόγος, Χο-ρός-παράδοση, Τα Αικατερίνεια στα σχολεία, Βραδιά τιμής).

Επειδή η συμβολή των συλλογικών φορέων της Κατερίνης, αλλά και των με-μονωμένων πολιτών είναι πολλή ουσιαστική, για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων, ο ΠΟΔΚ καλεί όλους να βοηθήσουν καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις εκδηλώσεων, που σχετίζονται με τη θεματική των Αικατερινείων (προσφυγική ιστορία – μαρτυρίες – κειμήλια – κείμενα – εικαστικά – θέατρο - παράδοση - γεωγραφία της προσφυγιάς - εγκαταστάσεις και βιώματα κλπ). Εννοείται ότι το σύνολο αυτών των πρωτοβου-λιών θα συζητηθεί στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης και φυ-σικά η παρέμβαση και η συμμετοχή του κάθε συλλόγου ή προσπάθειας θα ενι-σχυθεί οικονομικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης. Οι προθεσμίες κατάθεσης των προτάσεών καλό είναι να γίνει μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010.



Με τιμή

για το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού

Ο Πρόεδρος
Λάμπης Καρατζόγλου

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ....ΑΠΟ 30-60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.....

ΜΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ...!

Ο ΕΜΟ και ο Κύριος ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ

Γιορτή της Πίτας

Αναβίωσε στο Ξηρολίβαδο η καθιερωμένη Γιορτή της Πίτας με τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των γυναικών οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου (ΠΟΞ).

Με συγκινητική συμμετοχή και με ενθουσιασμό αναβίωσε στο Ξηρολίβαδο η καθιερωμένη Γιορτή της Πίτας. Οι Ξηρολιβαδιώτισσες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Ομίλου και συμμετείχαν στην γιορτή με τις πίτες τους, που με ιδιαίτερο μεράκι, ξεχωριστή τεχνική και παλιές παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές ετοίμασαν.
Οι παλιές παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν οι γυναίκες εκτέθηκαν σε μεγάλες τραπεζαρίες στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου και αφέθηκαν στον θαυμασμό των Ξηρολιβαδιωτών και των πολυπληθών φίλων του χωριού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πριν μοιραστούν δίνοντας την ξεχωριστή γευστική διάσταση της παράδοσης. Την εκδήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

*** ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ..!!!

ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε το βράδυ (21:45, Novasports 1) στο γήπεδο της Τούμπας τον Άγιαξ στον επαναληπτικό του 1-1 στο Άμστερνταμ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

ΜΟΝΟ ΛΕΖΑΝΤΑ...!

Καταστήματα σε πανάκριβες περιοχές, όπως Κολωνάκι και Σύνταγμα, εμφανίζονται να διαθέτουν οφειλέτες του δημοσίου. Το υπ. Οικονομικών προειδοποιεί ότι αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη το ακίνητό τους κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

*** ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ LIFE STYLE ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΜΑΡΚΑΤΟΙ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ...ΡΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΙ, ΟΙ "ΒΛΑΧΟΙ" ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ...!

ΑΧΛΑΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΑ...

Ο Σάκης Ρουβάς είπε το μεγάλο ''ναι'' και θα τραγουδήσει στο μεγαλύτερο gay festival του νησιού...
27 Αυγούστου  στο Cavo Paradiso της Μυκόνου...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΙΝΤΕΡ 3-2

ΚΑΛΗ εμφάνιση και νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ με 3-2 στο φιλικό του Καναδά, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Σεμπάστιαν Λέτο και τον Τζιμπρίλ Σισέ. Δύο γκολ έβαλε ο Γάλλος και ένα ο Αργεντίνος

70 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 325, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Τα πρόσωπα τα οποια στηρίζει σε 70 δήμους σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ:




ΑΒΔΗΡΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Βασίλης Τσολακίδης



ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργος Καπλάνης



ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλης Γιαννακόπουλος



ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Νίκος Σαράντης



ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Παύλος Μοσχολιός



ΑΙΓΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Σάκης Σακιώτης



ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιώργος Αποστολάκης



ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αλέξανδρος Βίτσης



ΑΛΙΜΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Θάνος Ορφανός



ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κυριακή Τεκτονίδου



ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης



ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Απόστολος Κοιμήσης



ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Πανορμίτης Κονταράτος



ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Χαρούλα Ουσουτζόγλου



ΔΕΣΚΑΤΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κώστας Μυλωνάς



ΕΔΕΣΣΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γιάννης Σόντρας



ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ιωάννης Κωνσταντάτος



ΖΗΡΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΥ Κώστας Βογιατζής



ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Καλλίρης



ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλης Βαλασόπουλος



ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ Γιάννης Κουράκης



ΘΑΣΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Σταύρος Αραπάκης



ΙΛΙΟΥ (Ν. ΛΙΟΣΙΩΝ) - ΑΤΤΙΚΗΣ Νίκος Ζενέτος



ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος Σιμιτσής



ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Ασκούνης



ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δομήνικος Βερίλλης



ΚΑΣΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δημήτρης Ερωτόκριτος



ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Γιώργος Πετρίδης



ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ- ΕΥΟΣΜΟΥ- ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Απόστολος Καφαρίδης



ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αλέξανδρος Πνευματικός



ΛΑΓΚΑΔΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δημήτρης Ράβναλης



ΛΕΥΚΑΔΟΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Κώστας Αραβανής



ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος



ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Νίκος Ιωνάς



ΜΕΓΑΡΕΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Στρατιώτης



ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αλέξανδρος Βασιλείου



ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ευάγγελος Τετριμίδας



ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Νίκος Μαράκης



ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αναστάσιος Καραμπάτζος



ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιάννης Χαραλάμπους



ΝΕΣΤΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Ευάγγελος Τζοπανόπουλος



ΝΙΣΥΡΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Νίκος Καρακωνσταντίνου



ΞΑΝΘΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Χρήστος Πούλιος



ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Λύτρας



ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κώστας Ξηρογιάννης



ΠΑΓΓΑΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Βασίλειος Ξουλόγης



ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αθανάσιος Ζούτσος



ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ιωάννης Γλύκας



ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Στέφανος Βλάχος



ΠΗΝΕΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιώργος Παναγούλιας



ΠΥΛΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Απόστολος Παντέρας



ΡΕΘΥΜΝΗΣ - ΚΡΗΤΗΣ Γιώργος Μαρινάκης



ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Σπύρος Σοφράς



ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Γιώργος Χανός



ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ-ΑΤΤΙΚΗΣ Χριστίνα Χριστοφάκη



ΣΑΜΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Στέλιος Θάνος



ΣΙΘΩΝΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Άγγελος Πράτσας



ΣΚΥΡΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης



ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ιωάννης Δεκαβάλλας



ΤΑΝΑΓΡΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ευάγγελος Γεωργίου



ΤΗΛΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αναστάσιος Αλιφέρης



ΤΟΠΕΙΡΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Στυλιανός Χατζηευαγγέλου



ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Σταύρος Κοντός



ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ Μηνάς Παππάς



ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ιωάννης Μαρούσης



ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Τσατσαμπάς



ΧΑΛΚΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κιτράκης Χρυσοβέργης



ΧΑΝΙΩΝ - ΚΡΗΤΗΣ Μανώλης Σκουλάκης



ΧΙΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Πολύδωρος Λαμπρινούδης



ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Χριστίνα Αλίρη

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝ

....ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ -ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ-
ή ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ
 Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΟΣ
ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ...
ΔΙΟΝ, ΔΙΟΝ, ΔΙΟΝ -3- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ..!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις του ινστιτούτου εργασίας ΓΣΕΕ για την ανεργία στη χώρα μας. Το Iνστιτούτο προειδοποιεί ότι έως το τέλος του χρόνου ο αριθμός των ατόμων χωρίς δουλειά θα εκτοξευθεί στο 1.000.000!

Στο 14,3% προβλέπεται να φθάσει το ποσοστό ανεργίας το 2011, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 20%.
Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε επίπεδα ανεργίας του 1960.

**** ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ....ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΗΤΙΑ..

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΠENTA ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ


Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση τη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Marcelo Penta. Ο αργεντίνος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής, το μεσημέρι της Τρίτης, υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο.




Εμφανώς ικανοποιημένος αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Marcelo Penta δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πιερικού : “Ήθελα να μείνω στον Πιερικό. Νιώθω την ομάδα οικογένειά μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το νέο μου συμβόλαιο και ευχαριστώ τη διοίκηση για τη συμπεριφορά της απέναντί μου. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για να πάει η ομάδα όσο πιο καλά γίνεται στο φετινό πρωτάθλημα”.



Ο αργεντίνος μεσοεπιθετικός του Πιερικού αναφέρθηκε και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δήθεν επιθυμία του να φύγει από την ομάδα: “ Όλα όσα γράφτηκαν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ήθελα να παραμείνω από την πρώτη στιγμή στην ομάδα και το απέδειξα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συντηρήθηκαν τέτοιες φήμες. Αλλά πλέον όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν δεν έχουν καμία σημασία. Χαίρομαι που και φέτος θα παίζω στον Πιερικό και θα ζω στην Κατερίνη”.



Εξάλλου ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας το οποίο άλλαξε ριζικά σε σχέση με πέρυσι: “Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Μάλιστα με τον Γκόνι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην επίθεση. Δουλεύουμε γι' αυτό”.