PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

MINI ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ορίζεται Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Επίσης, με άλλη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ορίζεται αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του κόμματος η κα Βασιλική Τζότζολα.


Η κα Τζότζολα είναι δικηγόρος Αθηνών και γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2000), συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή του University Of Durham, στο Ην. Βασίλειο (2005). Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος διπλώματος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (European University Institute, Counsel of Europe, Florence).

Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε ως δικηγόρος. Παράλληλα με τη δικηγορία, ως Νομική Σύμβουλος εργάστηκε στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου (2006-07) και συμμετείχε στην αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής (2007-09). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδική συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης.

Ως εκπρόσωπος της ΕΚΟ Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο του Κόμματος και εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και των Ενώσεων Ελλήνων Ποινικολόγων και Ευρωπαίων Ποινικολόγων.Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Τζώνη, Δρ. Χρηματοοικονομικών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Τέλος με άλλη απόφαση του Προέδρου της ΝΔ ορίζεται Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.
Ο κ. Ευσταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1972) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της CAEN στη Γαλλία (D.E.S.).
Δικηγόρος Αθηνών από το 1974 έως το 2002, διετέλεσε Ειδικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων (1977) και Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού στη Γενική Διεύθυνση Σχέσεων Ελλάδος Ε.Ο.Κ. (1978-1980).
Από το 1981 έως το 2000 ήταν στις Βρυξέλλες, Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, ενώ από το 1996 έως το 2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Συμμετείχε τέλος, στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, της Δ.Ε.Η, ενώ διατέλεσε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών.
Είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1975 ενώ ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βρυξελλών, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βελγίου, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος. Μιλάει Γαλλικά και Ισπανικά.

MICHEL JACKSON...NEW LP

Ένα νέο άλμπουμ με δέκα ακυκλοφόρητα τραγούδια του βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Νοέμβριο η δισκογραφική εταιρεία Sony Music.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, οι εκτελεστές της διαθήκης του Τζάκσον, έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρεία.
Ο ποπ στρα φέρεται ότι κρατούσε στο χρηματοκιβώτιό του πολλούς σκληρούς δίσκους με ηχογραφημένα κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980.

ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ  ΤΑ ΕΡΓΑ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΚΑ


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ,
 ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ...ΜΕΤΩΠΑ....!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΜΟΝΝΗ,
 ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ...ΣΚΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΕΜΙΣΕΙΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΤΡΙΝΑΣ....
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ...
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν η χορωδία και η ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : http://bikiropoulos.blogspot.com/





Η βραδιά της 1ης Αυγούστου είναι μια από τις βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες για όσους βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Στον μαγευτικό αυτό τόπο, κάτω από το αυθεντικό φως του φεγγαριού, οι μελωδίες της πολυμελούς ορχήστρας νέων του Δήμου Δίου και οι υπέροχες ερμηνείες από τις φωνές του Δημήτρη Μπάση, της Φιλιώς Σέρβου, της Στέλλας Παπαναστάση και του Αλέξη Ηλιάδη, με τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή γοήτευσαν το φιλόμουσο κοινό, που γέμισε το αρχαίο θέατρο του Δίου.
Ο Δημήτρης Μπάσης έχοντας στις αποσκευές του διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών έφτασε στο Δίον ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο του και μαζί με την καταπληκτική ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου ταξίδεψε το κοινό σε μαγικά ταξίδια με τις νότες του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Ξαρχάκου, του Πλέσσα, του Τόκα, του Σπανού, του Νικολόπουλου και άλλων γνωστών συνθετών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμάλης. Ο Δήμαρχος Αιανής Κοζάνης κ. Γιώργος Τζέλλος, ο Δήμαρχος Πύδνας, κ. Δημήτριος Βασιλειάδης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Εντύπωση βέβαια, έκανε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ


ΔΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ....
Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ
ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ...ΧΡΗΣΗ.
Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΟΜΟΡΦΗ...!!!!
ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ...

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ο ΝΤΕΜΙΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

http://bikiropoulos.blogspot.com/

http://bikiropoulos.blogspot.com Συναυλία στην Ολυμπιακή Ακτή της Ορχήστρας Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου



Μια μοναδική μελωδική βραδιά χάρισε στο κοινό που κατέκλυσε κάθε γωνιά της πλατείας στην Ολυμπιακή Ακτή - την περασμένη Δευτέρα - η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Μία ανθολογία τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τα οποία έχουν βάλει το δικό τους ηχόχρωμα στην ελληνική μουσική σκηνή, ταξίδεψε τους πολυάριθμους ντόπιους και ξένους επισκέπτες στους σημαντικότερους σταθμούς του ελληνικού πενταγράμμου.



ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Σε χαιρετισμό του στη διάρκεια της βραδιάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης χαρακτήρισε «κόσμημα για τον πολιτισμό της περιοχής την Ορχήστρα Νέων», ενώ ευχαρίστησε «για την εξαιρετική μουσική εκδήλωση όλους τους συντελεστές και ειδικά τον Διευθυντή της ορχήστρας Παναγιώτη Λυμπανοβνό για την υπεύθυνη δουλειά του και τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Ωδείου».

Στη συναυλία συμμετείχαν 35 μουσικοί και 5 τραγουδιστές. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Νίκος Σουλτανίδης κ.α. μέλη του Δ.Σ. του Ωδείου.



Η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου, που δημιουργήθηκε το 2007, έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 8 Αυγούστου η Ορχήστρα αναχωρεί για το Maindal, όπου έχει προσκληθεί να δώσει μία ακόμα μουσική παράσταση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του αδελφοποιημένου με την Κατερίνη Δήμου της Γερμανίας.
 
ΑΠΟ: http://bikiropoulos.blogspot.com/2010/08/blog-post_2950.html

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: « Μικρά σχέδια βελτίωσης για αιγοπροβατοτρόφους»

Η Διεύθυνση Γεωργίας της Ν.Α. Πιερίας ενημερώνει όλους τους αιγοπροβατοτρόφους του Νομού ότι μπορούν να συμμετάσχουν στο Μέτρο 121 «για Μικρά Σχέδια Βελτίωσης που αφορούν σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων με ανώτατο επιλέξιμο συνολικό κόστος τα 50000 €

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η περίοδος από 26-7-2010 έως 31-3-2011

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα καθώς και τα νομικά πρόσωπα που έχουν μορφή Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα θα πρέπει:

1. Να έχουν ηλικία από 18 έως 60 έτη

2. Να έχουν υποβάλει κατά το έτος 2009 Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης ( δήλωση ΟΣΔΕ ) στην οποία να δηλώνουν τουλάχιστον 145 αιγοπρόβατα

3. Όσοι κατέχουν τουλάχιστον 75 πρόβατα, να έχουν παραδώσει το λιγότερο 60 κιλά γάλα ανά προβατίνα για το έτος 2009

4. Να γνωρίζουν ότι εφόσον εγκριθούν στο παρόν πρόγραμμα και μέχρι την αποπληρωμή τους δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα να ενταχθούν σε άλλο σχέδιο βελτίωσης.

Επιλέξιμες επενδύσεις

1. Αγορά μεταφορά και εγκατάσταση αμελκτικής μηχανής

2. Κατασκευή – ανακατασκευή ή επέκταση ή διαμόρφωση υπάρχοντος χώρου σε αμελκτήριο συνολικής έκτασης μέχρι 100 τ.μ

3. Αγορά εξοπλισμού ψύξης γάλακτος ( παγολεκάνη)

4. Αγορά μηχανών γαλουχίας αιγοπροβάτων

5. Αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη λειτουργία του εξοπλισμού της εκμετάλλευσης

6. Αγορά παρασκευαστηρίου ζωοτροφών

7. Αγορά και εγκατάσταση μέχρι τριών σιλό συνολικής αθροιστικής χωρητικότητας έως 40 κυβικών μέτρων.

8. Κατασκευή αποθηκευτικών χώρων για ζωοτροφές θερμοκηπιακού εγκεκριμένου τύπου με εμβαδόν μέχρι 500 τ.μ.

9. Κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού για το χειρισμό των υγρών αποβλήτων της μονάδας.

10. Αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για τις ανάγκες συντήρησης του εξοπλισμού της άμελξης και συντήρησης του γάλακτος.

Ποσοστά ενίσχυσης:

α) Ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Νέος γεωργός 60%

Λοιπά πρόσωπα 50%

β) Λοιπές περιοχές

Νέος γεωργός 50%

Λοιπά πρόσωπα 40%

Υπηρεσίες υποβολής

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://msb.agrotikianaptixi.gr και http:www.agrotikianaptixi.gr http:www.minagric.gr στη συνέχεια η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί να υπογραφεί να θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής από οποιοδήποτε δημόσια υπηρεσία και να αποσταλεί εντός 10 ημερών με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική Δ/νση: «Ε.Υ.Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα, Λεωφ. Αθηνών 54-56, Αθήνα 10441

FACEBOOK

Κατακόρυφη άνοδο σημείωσε σε σχέση με πέρυσι ο χρόνος που διαθέτουν οι Αμερικανοί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε μπλογκ, σύμφωνα με τα πορίσματα της εταιρείας Nielsen...


Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2010 οι Αμερικανοί διέθεταν το 22,7% του χρόνου που περνούν στο Ίντερνετ στα κοινωνικά δίκτυα, για να ακολουθήσουν σε μεγάλη απόσταση τα δικτυακά παιχνίδια (10,2%) τα οποία ξεπέρασαν το email που καταλαμβάνει το 8,3%, τα πόρταλ (4,4%) και το τσατ (4,0%). Όλες οι άλλες δραστηριότητες (αναζήτηση, αγορές) συγκέντρωσαν πολύ μικρότερα ποσοστά. 

Έτσι οι Αμερικανοί διαθέτουν το ένα τρίτο του χρόνου τους online στην επικοινωνία. Την ίδια εποχή το 2009, τα δίκτυα προηγούνταν αλλά μόλις με το 15,8% ενώ ακολουθούσαν το email (11,5%), τα παιχνίδια (9,3%) και το τσατ στο 4,7%. Αυτή η προτίμηση αν μεταφραστεί σε χρόνο δίνει συνολικό χρόνο 906 εκατομμύρια ώρες το μήνα για τα κοινωνικά δίκτυα και τα μπλογκ και 407 εκατομμύρια για τα παιχνίδια. 

Διαφορετική είναι η εικόνα για τη πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα. Εκεί το email υπερισχύει με 41,6% του χρόνου έναντι 10,5% των κοινωνικών δικτύων. Αυξητικές τάσεις έχει και η πρόσβαση σε μουσική και ταινίες από τα κινητά.

ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ...!

Ρεπορτάζ : Αχιλλέας Χεκίμογλου
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Μία ακόμη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά των δήμων ανακαλύπτει σιγά σιγά το υπουργείο των Εσωτερικών, η οποία έρχεται να προστεθεί σε βεβαιωμένα χρέη ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Τα πρώτα δείγματα επεξεργασίας των οικονομικών...
στοιχείων των ΟΤΑ Α΄ βαθμού φαίνεται ότι δείχνουν οφειλές προς τρίτους, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν ως και το ένα δισ. ευρώ και να τινάξουν στον αέρα τους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας. Ασφαλείς εκτιμήσεις περί τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης αναφέρονται σε περίπου 30 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις να εντοπίζονται στην Αττική. Την ίδια στιγμή οι αιρετοί ερμηνεύουν την κακή οικονομική τους κατάσταση με τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, που έφτασε ως και το 35%, εξέλιξη η οποία, όπως υποστηρίζουν, τους κάνει να ασφυκτιούν οικονομικά. Σε αυτό το κλίμα ξανανοίγει ο φάκελος του σκανδάλου της υπεξαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο εξελισσόταν για χρόνια υπό τη διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου κ. Β. Παπαγεωργόπουλου. Επειτα από αυτά μέρος των καταθέσεων του δήμου έχει παγώσει με εντολή του υπουργείου Οικονομικών με αποτέλεσμα σύντομα να προστεθεί και ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας σε αυτούς που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις ανελαστικές τους δαπάνες. Την ίδια ώρα η μείωση της κρατικής επιχορήγησης και η ανάγκη για δημιουργία ενός οικονομικού «μαξιλαριού» οδήγησαν στη λήψη νέου δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ και τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ν. Βαφειάδη, πλήρωσε πέρυσι 54 εκατ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια μειώνοντας τις συνολικές του υποχρεώσεις από τα 182 στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με τις καταγγελίες στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνη ότι «ψεύδεται», τα χρέη του δήμου είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζονταιυπερβαίνουν τα 170 εκατομμύρια ευρώ- ενώ το νέο δάνειο ελήφθη κατά παράβασιν των προβλέψεων του Δημοτικού Κώδικα, αφού δεν τηρήθηκε η ρητή πρόβλεψη για ειδική αυξημένη πλειοψηφία 2/3 για την έγκρισή του. Δεινή είναι και η θέση του Δήμου Πειραιά. Προ ημερών ο δήμαρχος κ. Π. Φασούλας παραδέχθηκε ότι το ταμείο του δήμου θα «στεγνώσει» ολοκληρωτικά στις 13 Αυγούστου καθιστώντας την παύση πληρωμών αναπόφευκτη. Χθες ο κ. Φασούλας είχε συνάντηση για το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών του τρίτου δήμου της χώρας. Πάντως χθες ο κ. Φασούλας μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι «καταλήξαμε σε μια λύση που αν τηρηθούν όσα συμφωνήσαμε τα προβλήματα στάσης πληρωμών θα πάψουν να υπάρχουν στον Πειραιά» . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος κουβαλάει στο άρμα του χρωστούμενα από το παρελθόν που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ! Η νυν δημοτική αρχή του κ. Γ. Πατούλη σημειώνει ότι την παρελθούσα τριετία προχώρησε σε δανεισμό 37,2 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων ύψους 42 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 21 εκατ. ευρώ και ενός δανείου προς την τράπεζα Μπερ Στερνς. Μάλιστα ο κ. Πατούλης έδωσε χθες στη δημοσιότητα επιστολή που είχε αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε, με την οποία ζητούσε να μάθει τα αποτελέσματα των δικαστικών ερευνών για τη δημιουργία υπέρογκων χρεών στον Δήμο Αμαρουσίου, που διενεργούνται εδώ και δυόμισι χρόνια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Κλειστός παρέμεινε χθες ο Δήμος Ζακυνθίων από τους 160 εργαζομένους του, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί μισθούς και επιδόματα εδώ και αρκετό καιρό,
ενώ κατάληψη πραγματοποίησαν και οι υπάλληλοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, οι οποίοι δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σοβαρά οικονομικά ανοίγματα έχει ένας μεγάλος αριθμός δήμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, 
με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των
Ανω Λιοσίων,
Αχαρνών
 Νίκαιας
και Περάματος.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτύπωση των πραγματικών χρεών τους αποτελεί πραγματικά δύσκολο έργο, καθώς, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ κ. Ι.Μουράτογλου, «κανένας δεν τα ξέρει και δεν μπορεί να τα ελέγξει».
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Την παραίτηση του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Γ. Υφαντή και του Κατερινιώτη γενικού διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχ. Πορτοκάλη ζήτησε χθες το ΔΣ της ΕΡΤ, το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ..ΤΑΞΙ!

Το επόμενο «άνοιγμα» κλειστού επαγγέλματος, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών, είναι αυτό των αυτοκινητιστών ταξί. Ήδη, υπάρχει πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ταυτοποίηση κατά 95%

Ταυτοποίηση κατά 95%
    Έστω και την τελευταία στιγμή, οι κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων, έσπευσαν μαζικά να το δηλώσουν στα καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης που είχαν ορίσει οι εταιρίες, σύμφωνα με τη διαδικασία της ταυτοποίησης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις και των τριών εταιριών, στις 30 Ιουλίου, που έληξε η προθεσμία, είχε ταυτοποιηθεί περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών καρτοκινητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που αγγίζει το 80% προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

Η επέλαση των Ιππέων


Τους «Ιππής» του Αριστοφάνη παρουσιάζουν την Παρασκευή, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, η Θεατρική Διαδρομή και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Οι «Ιππής», το πρώτο έργο, που ο ποιητής υπογράφει με το όνομά του και όχι με ψευδώνυμο όπως έκανε μέχρι τότε, θίγει άμεσα πολιτικά πρόσωπα της εποχής του. Αυτό κάνει και η παράσταση (μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη), θίγει δηλαδή άμεσα πολιτικά πρόσωπα της εποχής της, της σημερινής εποχής.
Το έργο γράφτηκε το 424 π.Χ, στα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου, αλλά δεν είναι λίγα τα κοινά στοιχεία που τη συνδέουν με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα: πολιτικοί που με ψεύτικες υποσχέσεις έχουν καταφέρει να καταρρακώσουν τον ασθενή πλέον Δήμο, καταχραστές του δημόσιου χρήματος, φαυλότητα και δημαγωγία.

Γεμάτη αλληγορίες και σαφείς υπαινιγμούς για πρόσωπα της πολιτικής ζωής η παράσταση του αριστοφανικού έργου, (που άνοιξε φέτος τα Επιδαύρια) σατιρίζει επί σκηνής το ΔΝΤ, τον Ολι Ρεν, τον Τρισέ, τη Μέρκελ, την τρόικα, με πρωταγωνιστές τον εκ θεάτρου Τέχνης προερχόμενο Γιώργο Αρμένη, στο ρόλο του Παφλαγόνα και τον Παύλο Χαϊκάλη, στο ρόλο του Αλλαντοπώλη.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική της Αντιγόνης Τσολάκη και η χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 20 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ.

ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ

"Στο πρόσωπο του δήμαρχου Λιτοχώρου φαίνεται να καταλήγει η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη στήριξή της για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, το δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της Πιερίας. Η επιλογή του Θανάση Τσιφοδήμου, ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αφού η υποψηφιότητά του έχει τη στήριξη του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, αλλά και του προέδρου της ΝΟΔΕ Πιερίας, Μόσχου Γιαλένιου".  ...........................................................................
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ....
ΙΔΩΜΕΝ...
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ...!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ", ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΠΕΛΕΚΑΣ...?



ΟΛΟΙ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ....
ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙ...
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ....
ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...!

ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΚΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΥ..
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ...ΕΝΟΧΛΗΣΕ!

ΓΙΑΤΙ?

ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ....ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...!

38 βαθμους

Σε ηπειρωτικές περιοχές της Ανατολικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Ανατολικό Αιγαίο στους 36 βαθμούς. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ στα νοτιότερα πελάγη και στον Κορινθιακό θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5 – 6 μποφόρ.




Για αύριο Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.



Εκτίναξη της ανεργίας

 το φθινόπωρο προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στο ένα εκατομμύριο και το ποσοστό ότι θα αγγίξει το 20%.

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ....!!

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ, 92,6....Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ:
"ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ  ΓΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ...ΓΚΝΤΟΥΠ!!!!!!!
ΦΑΝΤΑΣΟΥ 100 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ "ΠΕΦΤΟΥΝ" ΣΤΗ ΛΑΚΟΥΒΑ...ΤΡΕΞΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ...ΤΩ ΡΑ..!"

ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ


ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΜΠΗΚΑΝ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΤΕΣ, ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ, ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ...
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΑΝΩ η ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ, ΜΕΤΡΑΕΙ ΧΡΟΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ....!
ΟΠΟΤΕ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΝ ΟΙ ...ΠΙΣΩ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΙ....!!!!!
ΕΙΔΑΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ?

ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ....


Πολυτέλεια και απίστευτη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφοντας το όργιο παρανομιών και ασυδοσίας.


Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκαλούν αίσθηση:

*Δήμαρχος στη Β. Ελλάδα ήθελε την προμήθεια τζιπ τύπου Land Rover έναντι 25.000 ευρώ, ενώ μπορούσε να κάνει αποκλειστική χρήση ενός μόνο ΙΧ που ήδη διέθετε. Στην προσπάθεια αγοράς του έγινε επίκληση κάλυψης πλασματικών αναγκών (για τη μεταφορά υλικών, ανταλλακτικών για ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα), ενώ πραγματικός σκοπός ήταν η μετακίνηση του δημάρχου.

*Παρόμοια ήταν η περίπτωση αντιδημάρχου, πάλι στη Β. Ελλάδα, που ήθελε ΙΧ αξίας 20.000 ευρώ για τις ανάγκες της αντιδημαρχίας και το οποίο «κόπηκε», αφού δεν προβλέπεται όχημα για κανέναν άλλον πέραν του δημάρχου.

*Δημοτική αρχή ήθελε να ξοδέψει 3.600 ευρώ για να βάλει παράθυρα σε Εκκλησία.

*Νοσοκομείο σε ελληνικό νησί παρήγγειλε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι λεμονοστύφτες αξίας 17.800 ευρώ.

*Δήμος σπατάλησε 70.000 ευρώ για να αλλάξει κεραμίδια σε εκκλησία.

*Πρόεδρος κέντρου μέριμνας θηλέων ζήτησε γραφείο από ξύλο κερασιάς, αξίας 3.100 ευρώ.

*Δημοτική αρχή, αντί για υποτροφίες, προτίμησε να ξοδέψει 14.600 ευρώ για να αγοράσει χαρτοκόπτες και να τους δώσει στους αριστούχους!

*Δήμαρχος στην Αττική ξόδεψε 9.500 ευρώ για τις... ευχές του, ενώ συνάδελφός του τις δημοσιοποίησε έναντι του ποσού των 7.600 ευρώ. Άλλοι, εμφάνισαν τιμολόγια ύψους 8.600 ευρώ για τον ίδιο λόγο! Περίπου τα ίδια χρήματα (8.500 ευρώ) ξόδεψε δημόσια υπηρεσία για κάρτες και ημερολόγια.

*Σε αρκετές περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες για κινητά τηλέφωνα, καθώς υπήρξε υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων από δημάρχους και αντιδημάρχους (9.200 ευρώ σε δήμο στη Β. Ελλάδα), ενώ σε άλλη περίπτωση κόπηκε η έγκριση προκαταβολικής μάλιστα δαπάνης 6.600 ευρώ για ετήσια χρήση κινητού από δήμαρχο στην Αττική. Σε άλλες περιπτώσεις δεν εγκρίθηκαν δαπάνες 7.700 ευρώ για λογαριασμούς κινητών σχολικών φυλάκων, καθώς δεν προβλέπεται από τον νόμο.

*Μη νόμιμη κρίθηκε δαπάνη 42.700 ευρώ για την προμήθεια και εκτύπωση 3.000 ημερολογίων το 2007 για τις ανάγκες του γραφείου του υπουργού Υγείας, γιατί η σχετική δαπάνη δεν προβλέπεται στον νόμο ούτε συμβάλλει στις δραστηριότητες της υπηρεσίας.
Κόπηκαν επίσης δαπάνες 9.500 ευρώ για την πληρωμή φωτογράφου, για τη φωτογραφική κάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων του τότε υφυπουργού Υγείας, καθώς κρίθηκε ότι οι δαπάνες συναθροιζόμνες υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο για συνήθεις και όχι εξαιρετικές δραστηριότητες του υφυπουργού, που αφορούσαν και μικρό διάστημα.

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ


Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν η χορωδία και η ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου



Η βραδιά της 1ης Αυγούστου είναι μια από τις βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες για όσους βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου.



Στον μαγευτικό αυτό τόπο, κάτω από το αυθεντικό φως του φεγγαριού, οι μελωδίες της πολυμελούς ορχήστρας νέων του Δήμου Δίου και οι υπέροχες ερμηνείες από τις φωνές του Δημήτρη Μπάση, της Φιλιώς Σέρβου, της Στέλλας Παπαναστάση και του Αλέξη Ηλιάδη, με τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή γοήτευσαν το φιλόμουσο κοινό, που γέμισε το αρχαίο θέατρο του Δίου.
Ο Δημήτρης Μπάσης έχοντας στις αποσκευές του διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών έφτασε στο Δίον ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο του και μαζί με την καταπληκτική ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου ταξίδεψε το κοινό σε μαγικά ταξίδια με τις νότες του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Ξαρχάκου, του Πλέσσα, του Τόκα, του Σπανού, του Νικολόπουλου και άλλων γνωστών συνθετών.

Δημήτρης Μπάσης

Ο Δημήτρης Μπάσης από την πλευρά του, δήλωσε πως η βραδιά αυτή θα είναι αξέχαστη και μοναδική γι’ αυτόν.
«Βρέθηκα σ’ αυτό τον ιερό χώρο μαζί με τόσα νέα ταλέντα της μουσικής ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σ’ ένα μικρό τόπο, τόσα νέα παιδιά ασχολούνται με τη μουσική και να αποδίδουν σαν επαγγελματίες. Συγχαρητήρια πολλά στο Δήμο Δίου και σε όσους μεριμνούν για να συμβεί αυτό το θαύμα».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμάλης. Ο Δήμαρχος Αιανής Κοζάνης κ. Γιώργος Τζέλλος, ο Δήμαρχος Πύδνας, κ. Δημήτριος Βασιλειάδης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Εντύπωση βέβαια, έκανε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ημερίδα από την ΕΑΣ Πιερίας και ενημέρωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ

Ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες με θέμα "Κατευθύνσεις και διαδικασίες για την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών από επαγγελματίες αγρότες", διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας το Σάββατο το μεσημέρι στην αίθουσα συνελεύσεων της Ε.Α.Σ. Πιερίας.

Η ενημέρωση των αγροτών στο θέμα των φωτοβολταϊκών έγινε από συμβούλους της ΠΑΣΕΓΕΣ και παραβρέθηκαν πολλά μέλη της ΕΑΣ.
Όπως τόνισε ο Προϊστάμενος οργάνωσης πληροφορικής και ανάπτυξης της ΠΑΣΕΓΕΣ Μιχάλης Σμύρης, η αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών αποτελεί σημαντική προοπτική για να προστεθεί ένα ικανοποιητικό συμπληρωματικό εισόδημα, στο εισόδημα των αγροτών.



ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

"Υπάρχει μια προοπτική για τους αγρότες να επενδύσουν κατά προτεραιότητα στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό συμπληρωματικό εισόδημα έτσι ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν την αγροτική τους εκμετάλλευση και να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν τρόφιμα, που είναι απαραίτητα σε όλους και να διατηρήσουν τον ιστό της υπαίθρου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σμύρης.
Όσον αφορά την ΠΑΣΕΓΕΣ, τόνισε ότι αυτή έχει φροντίσει σε συνεργασία με τις Ενώσεις και συνεργάτες της μελετητές, να απλοποιήσουν όσο μπορούν τη διαδικασία και να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στους αγρότες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, από τη στιγμή που αυτοί θα συμπληρώσουν την ψηφιακή αίτηση. "Είναι κάτι απλό για τον αγρότη και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να στηρίξει αυτή την επένδυση ουσιαστικά και η συμμετοχή του αγρότη να περιοριστεί κατά πολύ".

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους Έλληνες αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ο κ. Σμύρης, πρόσθεσε ότι υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή. "Υπάρχουν νομοί που έχουν πάρα πολύ μεγάλη κινητοποίηση και άλλοι που είναι πιο πίσω, λόγω ενημέρωσης. Επειδή είναι κάτι το οποίο βοηθάει όλους τους αγρότες, νομίζω ότι πρέπει όλοι να ενδιαφερθούν και να μπουν σε αυτές τις διαδικασίες".



Η ΗΜΕΡΙΔΑ

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκαν σημαντικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αγρότες που σκέφτονται να επεκτείνουν τη δράση τους στον συγκεκριμένο τομέα.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ κ. Πολυχρονίδης επεσήμανε πως η Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και θα τους συμβουλεύει σε οτιδήποτε χρειαστούν και υπογράμμισε πως προτού οι αγρότες θελήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να το σκεφθούν καλά, καθώς μετά δεν θα μπορούν να κάνουν πίσω.