PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
 ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ,
ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ.
ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ "ΜΕΤΩΠΑ"
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΑΛΛΑ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ..."
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ...ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ....

****ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΕΡΓΑ!

ΤΑ ..ΚΑΤΩ ΠΑΝΩ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ...ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ "ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ"!!!!

ΕΠΤΑ

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΚΑΙ 2000 ΛΕΞΕΙΣ..!

Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στις καθιερωμένες τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα», που πραγματοποίησε το Παρασκευοσαββατοκύριακο, στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συναυλίες ποντιακής μουσικής και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Χθες Κυριακή , έγινε βράβευση των αριστούχων μαθητών της Ένωσης.

Στην αυλή του σχολείου, εκτός από τα τραπέζια και τις ψησταριές, είχαν στηθεί και εκθέσεις έργων ζωγραφικής από τα εικαστικά τμήματα ζωγραφικής και ψηφιδωτού, βιβλίου, ξυλογλυπτικής, και φωτογραφίας, καθώς και έκθεση χειροτεχνημάτων των γυναικών του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη».

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..."



"ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ,
 ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ...."

ΝΔ: Βαριά τραυματισμένος ο ελληνικός τουρισμός

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη για την απουσία κέντρου διαχείρισης κρίσεων, ώστε να αντιδρά άμεσα σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως αυτή με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΦΔΧ, που προκαλούν αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα.

«Ο ελληνικός τουρισμός περνάει μια από τις δυσκολότερες χρονιές του. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει εκτός ατζέντας τις ανάγκες και τα αιτήματα των τουριστικών φορέων», τονίζει η κ. Κεφαλλογιάννη.
«Παράλληλα», συμπληρώνει, «το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται σε πρωτοφανή απραξία».
«Είχαμε επισημάνει,από πολύ νωρίς, την ανάγκη ύπαρξης ενός κέντρου διαχείρισης κρίσεων, που θα μπορεί να αντιδρά άμεσα σε ό,τι έκτακτο προκύπτει, αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι, για την Ελλάδα και τον Τουρισμό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει πως «το νέο κύμα αρνητικής δημοσιότητας στο εξωτερικό έρχεται, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει τους φόβους μας: Έλλειψη αντανακλαστικών, παντελής ανετοιμότητα, αδιανόητη νωθρότητα».
«Από αυτήν τη κρίση ο ελληνικός τουρισμός βγαίνει βαριά τραυματισμένος. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Κυβέρνηση», υπογραμμίζει.

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ

Δέκα διαχειριστικούς ελέγχους σε ΤΕΙ νοσοκομεία, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές καταγγελίες πολιτών ή σε συνεργασία με αρμόδια όργανα, όπως ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, διέταξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Διατάχθηκαν ακόμη 25 έρευνες - ΕΔΕ κατά υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, τόσο της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου όσο και περιφερειακών υπηρεσιών, όπως Δ.Ο.Υ., Τελωνειακές και Κτηματικές υπηρεσίες.


ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ...ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ...

Το Twitter ξεπέρασε τα 20 δις tweets


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Twitter, η πασίγνωστη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (τρόπον τινά) κατάφερε να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια μηνύματα από τους χρήστες της που απλώνονται σε κάθε άκρη του πλανήτη.

ΕΘΝΙΚΗ: Επιλογές εκπλήξεις από Σάντος

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος στις κλήσεις του για το προσεχές φιλικό ματς της Εθνικής ομάδας επί της Σερβίας στις 11 Αυγούστου (21.30) στο Βελιγράδι. Οι Μανιάτης, Γκέντσογλου, Καφές, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μήτρογλου και Μαρίνος είναι τα νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος στο ματς με τους Σέρβους θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής, κάλεσε για πρώτη φορά τους Στέργο Μαρίνο, Σάββα Γκέντσογλου και Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια κλήθηκε ο μέσος της ΑΕΚ, Παντελής Καφές.
Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν:



Παπαδόπουλος Κυριάκος (Σάλκε), Ανάκογλου Δημήτρης (Πανσερραϊκός), Φετφατζίδης Γιάννης (Ολυμπιακός), Κατσικογιάννης Γιώργος (Ολυμπιακός), Μανωλάς Κώστας (ΑΕΚ), Αποστολόπουλος Βασίλης (Ατρόμητος), Παπάζογλου Θανάσης (ΠΑΟΚ), Αθανασιάδης Στέφανος (ΠΑΟΚ), Κουτσιανικούλης Βασίλης (ΠΑΟΚ), Δημούτσος Ελίνι (Παναθηναϊκός), Ιωαννίδης Γιώργος (Παναθηναϊκός), Γιάντσης Δημήτρης (Κέρκυρα), Αργυρόπουλος Λεωνίδας (Αστέρας Τρίπολης), Σκόνδρας Γιάννης (Ατρόμητος), Σιόβας Δημήτρης Πανιώνιος), Παπάζογλου Τάσος (Πανσερραϊκός), Στρατηλάτης Κυριάκος (Λεβαδιεακός), Γιακουμής Στέργιος (Αγροτικός Αστέρας).

Λίστα με 70 επιχειρήσεις στις οποίες ύστερα από ελέγχους εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις


Λίστα με 70 επιχειρήσεις στις οποίες ύστερα από ελέγχους εντοπίστηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στις επιχειρήσεις αυτές θα ληφθούν από το Σεπτέμβριο τα μέτρα που προβλέπει η νέα φορολογική νομοθεσία για τις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής, όπως το κλείσιμό τους καθώς και αυξημένα πρόστιμα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΣΔΟΕ κ.Γιάννη Καπελέρη το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 800 ελέγχους σε επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου και εντόπισε 15.000 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων.

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ....! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ  ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟ
ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ..!!!

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ. Χατζηνάσιο. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ




από τη Μουσική Σκηνή Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης



Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, με αξέχαστες επιτυχίες του καταξιωμένου έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κατερινιώτες, την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Η Μουσική Σκηνή Πιερίας συνάντησε τον Γιώργο Χατζηνάσιο σε μια και μοναδική συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του πάρκου Κατερίνης, με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης.



Με μουσικές που ταξίδεψαν τους θεατές από το 1970 μέχρι και σήμερα και με τον δημοφιλή συνθέτη στο πιάνο, ο Γιάννης Ζαζόπουλος,ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, ο Δημήτρης Δριστάς, η Μαρία Φωτοπούλου,η Γεωργία Ζάρα, η Γεωργία Δασκαλάκη και η ορχήστρα της "Μουσικής Σκηνής" απέδωσαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος μάγεψε το κοινό, όταν ερμήνευσε στο πιάνο δικές του συνθέσεις, οι οποίες αγαπήθηκαν και έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο.



Στην αρχή της εκδήλωσης ο δημοφιλής συνθέτης συγκινημένος,
 παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό και στο ελληνικό τραγούδι και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την αγάπη του κόσμου και την ανταπόκρισή του.
Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη Μουσική Σκηνή Πιερίας για την συμμετοχή της στην εκδήλωση.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.



Χορηγός επικοινωνίας της μοναδικής αυτή συναυλίας ήταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.

Βελτίωση και αποκατάσταση του δρόμου Λιτοχώρου – Πλάκας Λιτοχώρου

Υπεγράφη από το Νομάρχη Πιερίας η εργολαβική σύμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου










Στην ασφαλέστερη μετακίνηση και κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει το Λιτόχωρο με την Πλάκα Λιτοχώρου συμβάλλει το νέο έργο οδοποιίας που αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από το Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.






Το έργο, προϋπολογισμού 437.000€, περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης των οδοστρωμάτων του δρόμου Λιτοχώρου – Πλάκας Λιτοχώρου, που ξεκινά από το τέλος του κόμβου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου όπου στην Πιερία συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, μετά από 25 χρόνια όπου στον δρόμο δεν έχει γίνει παρέμβαση προχωρά στην αποκατάσταση του δρόμου, στον οποίο προβλέπεται επίσης να γίνει σήμανση, διαγράμμιση του οδοστρώματος, συντήρηση και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας.






Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο έργο οδοποιίας που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με στόχο την αναβάθμιση των οδικών υποδομών και την ενίσχυση της τουριστικής εικόνας του νομού Πιερίας.

www.katerini.gr Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, έχει ως στόχο την ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών για ότι συμβαίνει στην πόλη μας και αφορά τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας, τα έργα που κατασκευάζονται, τις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος, την λειτουργία των υπηρεσιών και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.


Η Κατερίνη αλλάζει και εξελίσσεται στα πρότυπα των σύγχρονων πόλεων της Ευρώπης. Στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης, η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει στους δημότες τις υποδομές εκείνες που απαιτούνται για να γίνει η πόλη φιλικότερη, λειτουργικότερη και με προοπτική.
Ο Δήμος Κατερίνης μέσα από σειρά παρεμβάσεων που στοχεύουν στην παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική ανάδειξη, την ισότιμη μεταχείριση, και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και των Δημοτικών Διαμερισμάτων παρέχει τις ευκαιρίες για νέες επενδύσεις, για ποιοτικότερη εκπαίδευση, για δημιουργία περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης, για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η γεωφυσική της θέση.

Η νέα διαδικτυακή πύλη, ανοίγει ένα «παράθυρο» στην ενημέρωση των δημοτών και μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας. Παρέχει την δυνατότητα στους απανταχού της γης Κατερινιώτες να έχουν έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την γενέτειρα πόλη τους διατηρώντας άσβεστη την αγάπη για τον τόπο τους.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ο δημότης μέσω της σύγχρονης αυτής διαδικτυακής πύλης, εκτός της αμεσότερης ενημέρωσης, να αποκτήσει και την οικειότητα με το διαδικτυακό περιβάλλον προκειμένου να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που θα του παρέχονται σύντομα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, να διεκπεραιώσει μέσω του διαδικτύου υποθέσεις του και να αναζητήσει από το σπίτι του έγγραφα του Δήμου που τον αφορούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ...


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΧΟΛΙΟ σχετικά με τις οφειλές του Δήμου σε τρίτους.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ρωτήθηκε, μάλιστα  ο κ. Χιονίδης στην τελευταια συνεντευξη τύπου προ ημερών και απάντησε...: " πως μέσα στο 2007 εξοφλήθηκαν όλα τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης. Φέτος, οι πόροι του Δήμου είναι 30% μειωμένοι, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα πρώτος στόχος είναι να διασφαλίζονται αρχικώς οι μισθοί.Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και κόβονται εντάλματα και αρκετοί θα πληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα".


ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...
ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ...ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
 ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...
ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΝΘΙΣΟΥΜΕ..?
ΕΤΣΙ ...ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ...ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ "ΠΑΥΣΗ ΜΙΣΘΩΝ"...!

ΠΑΡΑΠΟΝΑ..

ΓΙΑ "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" ΤΟΥ  ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ,
ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ...
ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ....!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας καλώ να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση την 3η Αυγούστου του έτους 2010, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 19.30΄ μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος (οδός 28ης Οκτωβρίου 40 - 4ος όροφος), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:



ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη ανάθεσης έρευνας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτού στις μυδοκαλλιέργειες του Ν. Πιερίας (συνέχιση προγράμματος).

Εισηγήτρια: κα Μαραγιάννη Ειρήνη, Προϊσταμένη Τμήμ. Αλιείας της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη τροποποίησης τηςς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, για την εκπόνηση του Ειδικού Σχεδίου Διαχείρισης της περιοχής «Εθνικός Δρυμός Ολύμπου».

Εισηγητής: κ. Μπουρονίκος Νικόλαος, Αντινομάρχης της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 3ο: Γνωμοδότηση υπέρ της έγκρισης ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) των έργων αντιμετώπισης της διάβρωσης ακτής Δ.Δ. Πλαταμώνα του Δήμου Ανατ. Ολύμπου Ν. Πιερίας.

Εισηγήτρια: κα Τσιφοδήμου Ελένη, υπάλληλος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος & Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Δ/νσης Ανάπτυξης της Ν.Α. Πιερίας.



ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), επί τη βάσει των αιτημάτων εποχικού προσωπικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που στάλθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για έγκριση στα πλαίσια του προγραμματισμού έτους 2010.

Εισηγητής: κ. Φωτίου Αθανάσιος, Αντινομάρχης της Ν.Α. Πιερίας.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.

ΝΕΟΙ ΠΟΡΡΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΙΣΣΑΒΟΣ -ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ: ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ, ΚΑΣΤΡΟ, ΛΙΜΑΝΙ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ....

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΣΤΟΝ...ΑΡΜΑΝΙ?

Νέες μειώσεις αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους

Ραγδαία μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα, μέχρι και το 2014 επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από το 2011, μέσω του οποίου καταργούνται δεκάδες επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα.
Πώς επέρχεται η μείωση




Η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς θα προέλθει από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που θα επιφέρει κατάργηση πλήθους επιδομάτων, που λαμβάνουν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες.



Η λογική του ενιαίου μισθολογίου έχει την έννοια της ενσωμάτωσης σε ένα μισθό των διάσπαρτων επιδομάτων, ώστε να ελέγχονται αμεσότερα οι συνολικές αμοιβές και να υπάρχει καθεστώς διαφάνειας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα που εισπράττει ένας δημόσιους υπάλληλος στο νέο βασικό μισθό του.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συσταθεί επιτροπή, που θα καταγράψει και θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα, ώστε να περικοπούν ορισμένα εξ αυτών και να προσγειωθούν σε χαμηλότερα οι τελικές αποδοχές, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι σχετικοί πίνακες.



Το πρώτο βήμα έγινε με την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα ακολουθεί το στάδιο της επεξεργασίας των αριθμητικών δεδομένων των υπαλλήλων, με τα ποσά των αμοιβών που καταβάλλονται μηνιαίως.



Ακολουθεί η συγκρότηση της ενιαίας Αρχής Πληρωμών, μέσω της οποίας θα πληρώνονται από τον Οκτώβριο οι υπάλληλοι του Δημοσίου, δημοσίων φορέων και των ΟΤΑ, και μέχρι το Δεκέμβριο οι υπόλοιποι υπάλληλοι δημοσίων φορέων.



Παράλληλα, όμως, ξεκινούν και οι διαδικασίες συγκρότησης του νέου μισθολογίου, αλλά και η σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα.



Το «μνημόνιο» προβλέπει ότι, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ξεκινούν οι διαδικασίες «για την απλοποίηση του συστήματος πληρωμών, ώστε να καλύπτει τόσο το βασικό μισθό όσο και όλα τα επιδόματα που αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και την εξασφάλιση ότι το νέο αυτό σύστημα λαμβάνει υπόψη την παραγωγικότητά τους και τα καθήκοντα». Το νέο σύστημα θα λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Ιούνιο του 2011.



Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, με την ολοκλήρωσή του, θα ενσωματωθούν ορισμένα επιδόματα στο βασικό μισθό, κάποια θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, αλλά και θα εξισωθούν οι αμοιβές μεταξύ των υπαλλήλων όλων των υπουργείων των ίδιων κατηγοριών.



Τα επιδόματα



Από τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα στους υπαλλήλους του Δημοσίου, το υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος έχουν:



- Η οικογενειακή παροχή που κοστίζει 240 εκατ. ευρώ



- Το κίνητρο απόδοσης που κοστίζει 389 εκατ. ευρώ.



- Τα «ειδικά επιδόματα» (ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ κ.λπ.), που κοστίζουν 534 εκατ. ευρώ.



- Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης (εκπαιδευτικών), που κοστίζει 722 εκατ. ευρώ.



- Το επίδομα νοσοκομειακό και τροφής (νοσοκομειακοί), που κοστίζει 337 εκατ. ευρώ.



- Οι αποδοχές των δικαστικών ανέρχονται συνολικά (το 2010) σε 457 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βασικοί μισθοί είναι μόλις 189 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.



- Οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κοστίζουν το 2010, 819 εκατ. ευρώ, εκ τω οποίων τα 484 εκατ. ευρώ αφορούν βασικούς μισθούς και το υπόλοιπο ποσό αφορά σε επιδόματα.



- Οι αποδοχές των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, φτάνουν σε 4,40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,24 δισ. ευρώ, είναι οι βασικοί μισθοί και τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ...0Ι 24 ΠΟΥ "ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ...

ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ..ΕΛΕΙΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ...ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΤΟΥ..!!!


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων οδηγήθηκαν στη συνεδρίαση μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα τηλεοπτικά παράθυρα, για αναστολή της απεργίας και ταυτόχρονη άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.

Πλέον του 90% των πρατηρίων θα έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους ως το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ως αύριο θα διαθέτει βενζίνη και το τελευταίο πρατήριο της χώρας, παράλληλα άρχισε να ανεφοδιάζεται ομαλά η αγορά.

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ"...

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ...ΤΡΟΙΚΑ


Δέκα παρατηρήσεις έκανε η τρόικα στην κυβέρνηση στο πρώτο γενικό «τσεκ απ» που πραγματοποίησε όσον αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου.Τα στελέχη των διεθνών οργανισμών δεν περίμεναν ότι η Ελλάδα θα είχε πραγματοποιήσει τόσο πολλά βήματα, ωστόσο άφησαν σημειώσεις στο ΥΠΟΙΚ με δέκα αστερίσκους.




Αναλυτικά οι αστερίσκοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ισοτιμία:



1. Στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Στα 2 δισ. ευρώ προβλέπουν στο Γενικό Λογιστήριο ότι θα διαμορφωθεί η «τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους. Στο α΄ εξάμηνο οι εισπράξεις αποκλίνουν κατά 3,8 δισ. ευρώ, αφού τα καθαρά έσοδα αυξάνονται με ρυθμό μόλις 7,2% έναντι ετήσιου στόχου 13,7%. Έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 23,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου 27,6 δισ. ευρώ που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.



Οι συνολικές εισπράξεις το 2010 προβλέπεται να φτάσουν τα 55,1 δισ. ευρώ. Υψηλόβαθμοι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες θα διορθωθεί αυτή η απόκλιση αφού στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου δεν αποτυπώνεται πλήρως η απόδοση των νέων φορολογικών μέτρων καθώς και των αυξήσεων που έγιναν στους έμμεσους φόρους.



Τα έσοδα του προϋπολογισμού αναμένεται να ενισχυθούν κατά 2 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ κυρίως λόγω της δεύτερης αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ (800 εκατ. ευρώ), της τρίτης αύξησης του ΕΦΚ καυσίμων, τσιγάρων και ποτών (450 εκατ. ευρώ), της απόδοσης της επέκτασης του λογιστικού προσδιορισμού, της είσπραξης του ΕΤΑΚ και του ΦΜΑΠ (που έχουν καθυστερήσει).



2. Στις χαμηλές ταχύτητες που παρουσιάζει ο ρυθμός εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων. Οι ελεγκτές της τρόικας παρατήρησαν ότι οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαρισθεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι κατά ένα εκατομμύριο λιγότερες σε σχέση με εκείνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα τα έσοδα και ειδικότερα τον φόρο εισοδήματος, ο οποίος είναι μειωμένος κατά 510 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις που μετρά έως τώρα το Υπουργείο Οικονομικών φτάνουν τα 6,012 δισ. ευρώ έναντι 6,522 δισ. ευρώ που είχαν καταμετρηθεί πέρυσι τέτοιο καιρό.



3. Στην ενδυνάμωση των εισπράξεων του ΦΠΑ. Οι εμπειρογνώμονες των διεθνών οργανισμών δεν μπορούν να διανοηθούν ότι δύο αλλεπάλληλες αυξήσεις που έγιναν στον φόρο δεν έχουν σταθεί ικανές να βελτιώσουν τα συγκεκριμένα έσοδα. Σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο, ο ΦΠΑ είναι αυξημένος μόλις κατά 1,5% ή κατά 155 εκατ. ευρώ.



Η τρόικα περιμένει και το δεύτερο εξάμηνο για να δει πώς θα πάνε οι εισπράξεις, οι οποίες στο τέλος Ιουνίου ανέρχονταν σε 8,391 δισ. ευρώ.



Στο Υπουργείο Οικονομικών προσβλέπουν σε ανάκαμψη των εσόδων, εκτιμώντας ότι η φοροδιαφυγή είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις χαμηλές ταχύτητες του φόρου, αφού πολλές επιχειρήσεις τον αποκρύπτουν συστηματικά.



4. Στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Η τρόικα μπορεί να μην «καίγεται» φέτος για το 1 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο ως ελάχιστα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, απαιτεί όμως να εισπραχθούν οπωσδήποτε του χρόνου.



Ζήτησε λοιπόν να επιταχυνθούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Το ελληνικό δημόσιο με την σειρά του θέλει έως το φθινόπωρο να έχουν προσληφθεί όλοι οι Σύμβουλοι ώστε μέσα στο 2011 να ολοκληρωθούν αρκετά projects. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η προώθηση των συμβάσεων παραχώρησης για τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ενώ ακολουθεί η πώληση της ΛΑΡΚΟ και της Helexpo. Επίσης, η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει ποσοστό 23% της ΕΥΑΘ και 10% της ΕΥΔΑΠ, εξετάζοντας ακόμη και λύση-πακέτο για τις δύο εταιρείες ύδρευσης.



5. Στην αναδιάρθρωση των τραπεζών. Ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, «κλείνοντας το μάτι» ως προς συγχωνεύσεις, εξαγορές ακόμη και κρατικοποιήσεις τραπεζών. Το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ προέτρεψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προσέξει ιδιαίτερα την Αγροτική Τράπεζα που δεν πέρασε το stress test με αποτέλεσμα να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το τοπίο στις τράπεζες θα ξεκαθαρίσει τον Σεπτέμβριο. Τότε οι τρεις Σύμβουλοι θα εξετάσουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τον τραπεζικό κλάδο που χειμάζεται από την οικονομική κρίση.



6. Στην αύξηση των δαπανών για τόκους (67 εκατ. ευρώ) από τα έντοκα. «Οι πρόσθετες δαπάνες για τόκους ( έστω και μικρές) που κατέβαλε το ελληνικό δημόσιο στις πρόσφατες δημοπρασίες των εντόκων γραμματίων δεν μπορούσαν να διαφύγουν της προσοχής της τρόικας», επισημαίνει παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών. Φέτος ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το επιπλέον ποσό των 67 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι συνολικές δαπάνες για τόκους να φτάσουν τα 13,017 δισ. ευρώ από 12,95 δισ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί αρχικά.



7. Στις δαπάνες των νοσοκομείων. Όπως έχει ήδη παραδεχτεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι δαπάνες των νοσοκομείων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία και ειδικότερα το στόχο για έλλειμμα 8,1% φέτος. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα κάνει δημόσιο διαγωνισμό για την πρόσληψη Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κάθε νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοδιαχείριση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.



8. Στις επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ. Η τρόικα απόρησε με τις υπερβάσεις δαπανών που ανακάλυψε ότι σημειώθηκαν στο Ταμείο Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κάνουν λόγο για υπέρβαση 1 δισ. ευρώ η οποία δεν οφείλεται μόνο σε αυτό το Ταμείο αλλά και στον ΟΑΕΔ. Κατά τις πληροφορίες, στο πρώτο εξάμηνο ο ΟΑΕΕ έχει αντλήσει το 70% της συνολικής επιχορήγησης που δικαιούται φέτος από τον προϋπολογισμό ήτοι 630 εκατ. ευρώ επί συνόλου 900 εκατ.



ευρώ. Γεγονός που έκανε τα στελέχη της τρόικας να αναρωτηθούν αν θα σημειωθεί υπέρβαση του ύψους των πιστώσεων έως το τέλος του χρόνου.



9. Στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, τα χρέη των οποίων πιέζουν αφόρητα τον προϋπολογισμό. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως τα συσσωρευμένα χρέη των ΔΕΚΟ επιβαρύνουν κατά 0,8% του ΑΕΠ φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα και κατά 5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος. Μόνο από τα χρέη του ΟΣΕ που αναλαμβάνει το Δημόσιο, η επιβάρυνση προσεγγίζει τα 10 δισ.



ευρώ. Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση και των συγκοινωνιακών φορέων, οι οποίοι κάλυψαν το 73,4% των αναγκών τους από το πρώτο εξάμηνο έχοντας εισπράξει ήδη 181 εκατ. ευρώ έναντι 247 εκατ. του Προγράμματος. Χαρακτηριστική του προβλήματος που υπάρχει ως προς τους επιχορηγούμενους φορείς είναι η κατάσταση στον ΟΑΣΑ, που εμφανίζει αδυναμία δανεισμού.



10. Στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Άνοιγμα στον ελεύθερο ανταγωνισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύει να άρει τους προστατευτικούς περιορισμούς που ισχύουν για μια σειρά επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Με νόμο που θα καταθέσουν έως το τέλος του έτους στη Βουλή τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών θα κωδικοποιούν ένα προς ένα τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες που θα τεθούν προς απελευθέρωση. Έτσι μετά τους ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων τα πάνω κάτω έρχονται για τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους οπτικούς, τους φαρμακοποιούς, τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, τους ιδιοκτήτες των ταξί και για πλήθος άλλα επαγγέλματα και υπηρεσίες.





Πηγή: Ισοτιμία

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ...ΠΑΝΤΟΥ

ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΛΥΡΕΣ, ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΣΙΚΝΑ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...
Ο ΛΑΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ...!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!!

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ


Φεύγουν για τις διακοπές τους οι αδειούχοι του Αυγούστου, αλλά η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Εκτός από την οικονομική κρίση και την ακριβή βενζίνη, σημαντικό ρόλο έπαιξε -αυτό το Σαββατοκύριακο- η αβεβαιότητα για την ανεύρεση καυσίμων, λόγω της απεργίας των μεταφορέων.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν   αισθητά μειωμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας. Πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ. Μεγάλη πληρότητα παρουσίασαν  οι πτήσεις των αεροσκαφών.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Κι εσύ μου λες να ξεχαστώ



Τον Αύγουστο να σβήσω από τους μήνες


Μα κι αν τις μνήμες πολεμώ


Στον Αύγουστο με πάνε πάλι εκείνες..

ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ....ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ..

Στα 2.115,11 ευρώ τον Ιούνιο 2010, σε σχέση με τον Ιούνιο 2009 που κόστιζε 2.010,15ευρώ, "σκαρφάλωσε" το οικονογενειακό καλάθι, σημειώνοντας αύξηση 104,97 ευρώ, σε ποσοστό 5%, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ




Οι κατηγορίες που σημειώθηκαν αυξήσεις:



α) Κατά 19% της ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός", λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιρισμένων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.



β) Κατά 18% της ομάδας "Μεταφορές", λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών



γ) Κατά 8% της ομάδας "Στέγαση", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.



δ) Κατά 5% της ομάδας "Άλλα αγαθά και υπηρεσίες", λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών



Οι κατηγορίες που καταγράφησαν μειώσεις:



Κατά 1% της ομάδας "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά", λόγω μείωσης των τιμών στα είδη : ελαιόλαδο, γιαούρτι, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα είδη : δημητριακά και παρασκευάσματα, μοσχάρι νωπό, πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά