PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο Καλλικράτης ψηφίσθηκε, και τώρα τι?

Γράφει Λάγιος Απόστολος
Πιστεύω πως το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα και ένας αρκετά στιβαρός και πρώτης τάξεως θεμέλιος λίθος.
Όλοι θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι γιατί < καλύτερος είναι αυτός απο εμένα>, Με το σκεπτικό αυτό άνοιξε ο χορός των υποψηφίων Δημάρχων για την ΠΙΕΡΙΑ μας.
Υποψήφιοι, που έχει ακουστεί το ονομά τους για καλό η για κακό, Υποψήφιοι, ασχολούμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση η μη, Υποψήφιοι, που για διαφόρους άλλους λόγους πλήν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν εξασφαλίσει προβολή και δημοσιότητα, Υποψήφιοι, που προβάλονται απο συντεχνίες, χωρίς καμία παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και τόσοι άλλοι μετεωρεόλιθοι!!!
Σήμερα δεν υπάρχουν κανόνες διαδικασίας και όροι συκριτικής αξιολόγησης προσωπικοτήτων, προς ανάδειξη τοπικών αρχόντων στις επιμέρους κοινωνίες, ικανών να διαχειριστούν με προπτική αναβάθμισης και πλήρους επιτυχίας τα θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας σε τοπικό επίπεδο.
Θα έλεγα οτι για να   ανταποκριθεί κανείς με επιτυχία στις απαιτήσεις και ανάγκες μιας σύχρονης τοπικής κοινωνίας δεν αρκεί μόνο η πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση του αλλά κυρίως το ΟΡΑΜΑ, η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, η ΓΝΩΣΗ των θεμάτων, ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ και η ικανότητα προγραμματισμού και μεθοδεύσεως, δια καταλλήλων ενεργειών και σχεδιασμού προς αναβαθμίση  των παρεχόμενων προς τους πολίτες.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στις παρεχόμενες υπηρεσίες  προς τους πολίτες περιλαμβάνονται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η ΠΑΙΔΕΙΑ, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και η πολιτική προστασία και πολλές άλλες υπηρεσίες για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με ψέματα και πολιτική < κοπτοραπτική> το ΟΡΑΜΑ είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ να εξελιχθέι σε ΕΦΙΑΛΤΗ για τον τοπο μας.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Η αναγκαιοτήτα της διοικιτικής αναδιάρθρωσης του τόπου μας απαιτεί ανοιχτή διαβούλευση, θέσεις καθαρές και αψεγάδιαστες απο < μικροπολιτική λέρα> και λύσεις χωρίς γκρίζες ζώνες.
Τίποτε λιγότερο απο όσα συνθέτουν ένα πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας μιας μεταρρύθμησης την οποία έχει ανάγκη η ΠΙΕΡΙΑ μας,ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Το μόνο που διακρίνει κανείς είναι μια διαχειριστική και μόνο αντίληψη απο ανθρώπους που πεισματικά και επι δεκαετίες κρατάνε τραβηγμένο το χειρόφρενο της ΠΡΟΟΔΟΥ αυτού εδώ του τόπου, αναλύοντας την αυτοδιοκητική και τον Καλλικράτη με την ίδια ακριβώς αντίληψη που τους επέβαλε το αποτυχημένο σύστημα της υποτέλειας και της εξάρτησης από την όποια κεντρική εξουσία.
Ως γνήσια υποπροιόντα ενός παρασιτικού συστήματος που ανήγαγε την πολιτική σκέψη και πράξη σε κουτοπονηριά και απλή- μίζερη διαχείρηση με το ένα χέρι απλωμένο πάντα προς τα πάνω, τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για υλοποίηση.
Για να πάει η ΠΙΕΡΙΑ μας ΜΠΡΟΣΤΑ πρέπει οι υπάρχοντες Δήμαρχοι ΑΠΛΟΧΕΡΑ να παραχωρήσουν, την δυνατότητα στους επόμενους να ξεκινήσουν άμεσα χωρίς  να χαθεί     ούτε μια ημέρα που θα μπορούσε να χρησιμοιηθεί για τη άμεση, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του νέου σχήματος και των νέων δομών.
Έτσι οι πολίτες να μπορούμε να κρίνουμε και να αποφασίσουμε σοβαρά πάνω σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι σε αποσπασματικές ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΤΣΕΣ.
΄Ενα πρόγραμμα που οφείλει να διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:
Να είναι ολοκληρωμένο αλλά με κεντρικό άξονα τον τουρισμό.Να επικεντρώνεται στη τοπική αυτοδιοίκηση.Να είναι συμμετοχικό και τέλος μετρήσιμο πιλοτικό και ευέλικτο.
Ένας δεύτερος προβληματισμός μου είναι η πιθανότητα απουσίας πόρων ιδιαίτερα μέσα στίς σημερινές συνθήκες.Ένας τρίτος παράγοντας επικινδυνότητας είναι η εμφάνιση μαχανισμών και στρεβλώσεων που μπορεί να προβάλλουν κρίσιμες αντιστάσεις.Για τον σκοπό αυτό απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση.
Κλείνοντας ο Καλλικράτης λοιπόν μπορεί, σε ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΧΕΡΙΑ, στα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΥΑΛΑ να είναι το εργαλείο για να επιτύχουμε ως ΠΙΕΡΙΑ όλα όσα δεν μας άφησαν καν να τα ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ τόσα χρόνια.
Το στόίχημα είναι εδώ για όσους ενδιαφέρονται και σίγουρα είναι πολύ πιο πάνω απο τα όρια της νοημοσύνης, της αντίληψης και των συμφερόντων ορισμένων.Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ.
PIERIA-GR Ά ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ... ΜΑΚΑΡΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ...ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ... ΕΙΝΑΙ ...ΧΑΝΟΥΝΤΕΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ....

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ...ΕΧΑΣΕ!!!

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ...
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ... Η ...ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ! ΚΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ; Έ ΤΟΤΕ... Στο δεύτερο στιγμιότυπο ο κύριος Κυριάκος Κωνσταντινίδης με τονν δημοσιογράφο Δημήτρη Κεραηλίδη!
ΝΑ ΚΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ. Ο ΣΕΒΑΣΤΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ! ΝΕΟΙ ΓΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΡΙΝΟΥ. ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΦΑΝΑΡΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΟ;
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ;;; ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΟΥΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ; ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σόλο

Το πρόγραμμα των συναυλιών του περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και κάποιες διασκευές ανοιχτές στον αυτοσχεδιασμό και στις επιθυμίες της στιγμής.


Σαντορίνη (2 Αυγούστου)
 η Κως (10 Αυγούστου),
η Ρόδος (11 Αυγούστου),
 η Μυτιλήνη (18 Αυγούστου),
 η Χίος (19 Αυγούστου),
 τα Χανιά (6 Σεπτεμβρίου),
το Ρέθυμνο (7 Σεπτεμβρίου),
 το Ηράκλειο (8 Σεπτεμβρίου),
 η Θεσσαλονίκη (10 Σεπτεμβρίου),
τα Γιάννενα (11 Σεπτεμβρίου),
η Αθήνα (13 Σεπτεμβρίου, Λυκαβηττός)
και η Λάρισα (14 Σεπτεμβρίου).

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

!!!!

Φθορά της κυβέρνησης

Σημαντική φθορά έχει επιφέρει στην κυβέρνηση η κοινωνική δυσαρέσκεια το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, το οποίο συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα μηνών διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Καθημερινή».


Η δυσαρέσκεια των πολιτών αφορά τόσο στις ασκούμενες (ή μη-ασκούμενες) κυβερνητικές πολιτικές, όσο και στα πρόσωπα που τις υλοποιούν.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενταθεί στο σύνολο των έξι τομέων του κυβερνητικού έργου, που αφορούν στην οικονομία και την ανάπτυξη (ανεργία, πληθωρισμός, γεωργία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιφερειακή ανάπτυξη και τουρισμός).
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, από τους 19 συνολικά τομείς της διακυβέρνησης που αξιολογούνται, μοναδική σχετική επιτυχία της κυβέρνησης (με κριτήριο το ποσοστό της βελτίωσης να υπερτερεί του ποσοστού επιδείνωσης ή της στασιμότητας) αποτελεί η «αστυνόμευση στις γειτονιές».

Η κυβερνητική φθορά και οι επιπτώσεις του Μνημονίου αποτυπώνονται και στο επίπεδο των προσώπων - υπουργών. Με εξαίρεση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Άμυνας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό-ΥΠΕΞ, κανείς άλλος δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τη «βάση» της αξιολόγησης, η οποία στην κλίμακα 1-10 είναι 5,5.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ...ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ

Τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από την αρχή του 2011 θα πρέπει να λειτουργούν όλα με τον ίδιο κοινό φορτιστή, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι celebrities κάτω των 30

Στην κορυφή της λίστας δεσπόζει η Beyonce. Η 28χρονη τραγουδίστρια μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει στον λογαριασμό της το ποσό των 87.000.000$, τα οποία δεν τα έχει αποκτήσει μόνο από το τραγούδι και τις διαφημίσεις, αλλά και από τις υπόλοιπες επαγγελματικές της δραστηριότητες.




Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βritney Spears, η οποία έχει κερδίσει 64.000.000$ από τα κάποτε επιτυχημένα album της και ας είναι μόλις 28 χρονών. Η 24χρονη Lady Gaga βρίσκεται τρίτη στη λίστα. Μπορεί να είναι φρέσκια ακόμη στο χώρο, όμως κατάφερε να κάνει το μεγάλο 'μπαμ' παγκοσμίως, εισπράττοντας 62 εκατομμύρια δολάρια.



το top 5 συμπληρώνουν οι επίσης τραγουδίστριες Miley Cyrus και Taylor Swift με 48 και 45 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα η καθεμία. Τον πρώτο πλούσιο άνδρα κάτω των 30 τον συναντάμε στην 6η θέση, όπου μάλιστα υπάρχει ισοπαλία: ο άσσος του NBA LeBron James και ο τενίστας Roger Federer διαθέτουν 43 εκατομμύρια δολάρια.



Τις τρεις τελευταίες θέσεις στο top 10 καταλαμβάνουν: ο αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαιρου Eli Manning που βγάζει 40 εκατομμυριάκια ετησίως, ο συνάδελφός του Terrell Suggs με 38 εκατομμύρια και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Cristiano Ronaldo με 30 εκατομμύρια τον χρόνο.

Κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών να βρουν τη «χρυσή» τομή με τους παραγωγούς...

Αναστολή της απεργίας

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, στη διάρκεια τρίωρης γενικής συνέλευσης, κατά την οποία διατυπώθηκαν και απόψεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μη τροφοδοσία της αγοράς με τρόφιμα, καύσιμα κα άλλα προϊόντα, με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε, με οριακή πλειοψηφία αναστολή της απεργίας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Μεταφορών Γ. Τζωρτζάτος.
«Περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό την εφαρμογή της άρσης της επίταξης-επιστράτευσης και τη σύσταση-γνωστοποίηση ομάδων εργασίας, ορίζοντας χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν επεξεργασμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία για τα θέματα που έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε.
«Σε περίπτωση που το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αθετήσει τις δεσμεύσεις του, ο κλάδος θα αντιδράσει με απεργία που θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί μετά από γενική πανελλήνια συνέλευση», προειδοποίησε ο κ. Τζωρτζάτος.