PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ποιά είναι αυτή η πανέμορφη εκκλησία;;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ" ΑΡΩΝΑ;;;;;;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ θα πει στην ΕΥΗ ΜΙΧΩΛΟΥ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ

Η κυρία της Πιερικής Δημοσιογραφίας ΕΥΗ ΜΙΧΩΛΟΥ εκεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 95,3, θα πει μια "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" στην άλλη κυρία της Πολιτικής ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αύριο ΤΡΙΤΗ. "Καλημέρα Κατερίνη" ο τίτλος της ΘΑΥΜΑΣΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ της ΕΥΗΣ καθώς πιστή στο ραντεβού της με την επικαιρότητα, μας κρατά ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ καθημερινά ...ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 με 13... Γιά να δούμε με ποιό τρόπο θα ανακρίνει η ΚΥΡΙΑ την ...ΚΥΡΙΑ;;;

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ


Ουρές έχουν σχηματιστεί σε βενζινάδικα σε όλη την επικράτεια με πολίτες που θέλουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους ενόψει της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων από σήμερα Δευτέρα(26/7). Από τα μεσάνυχτα θα διακοπεί η τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων ενώ ήδη σημειώθηκαν καταγγελίες για αύξηση στην τιμή της βενζίνης σε ορισμένα από αυτά. Παράλληλα, ανήσυχοι είναι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό αφού θεωρούν πως η απεργίας διαρκείας των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων θα κλονίσει περισσότερο τη φετινή πορεία της τουριστικής κίνησης. Επίσης, το πρόβλημα δε θα εστιαστεί μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και στα πλοία καθώς ούτε εκείνα θα εφοδιαστούν με καύσιμα. Επιπλέον, τίθεται το θέμα έλλειψης σε βασικά προϊόντα από την μη κανονική τροφοδοσία της αγοράς. Υπενθυμίζεται, πως οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων εξήγγείλαν απεργία διαρκείας διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος αλλά και την πρόταση για σύσταση εταιριών οδικού μεταφορέα.

Πήγε στη συναγωγή και … δεν ακούστηκε λέξη

Τα parapolitika έχουν εύλογες απορίες αλλά απάντηση δεν θα πάρουν: "Αν ο Καραμανλής κατέβαινε ως πρωθυπουργός στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία αθώων πολιτών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη, θα έπεφταν πάνω του να τον ... κατασπαράξουν.
Κι όμως ο Παπανδρέου κατέβηκε, συναντήθηκε με τους Ισραηλινούς, πήγε στη Συναγωγή, ενήργησε ανοιχτά ως εκπρόσωπος των Αμερικάνων και κανείς δεν έβγαλε άχνα.Άσε που πήρε και καλά λόγια από τον Πέρες επειδή στο Μαξίμου έχουν εγκατασταθεί όλοι οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι που κερδοσκοπούν κατά βούληση εναντίον της ελληνικής οικονομίας".



Αναρτήθηκε από ΜΑΚΙΑΒΕΛΗΣ

XRISMATA ΚΑΙ ΕΠΙ-ΧΡΙΣΜΑΤΑ!!!!!

Χρίσματα


Καλησπέρα παιδιά,
Διάβασα σε κάποιο άλλο blog ότι ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Κουκοδήμος είπε ότι δεν υπάρχουν χρίσματα ακόμη και ότι στην απόφαση που θα πάρουν σε λίγες μέρες θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιαλένιος.
Το ίδιο blog πανηγυρίζει και κριτικάρει και αυτούς που βγάζουν στη δημοσιότητα ονόματα.

2 ερωτήσεις :
- Αν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανακοινώσει τα ονόματα που βγάλατε εσείς, τί θα έχει αλλάξει;
- Τί επιχειρείται, να δοθεί η εντύπωση ότι τους υποψηφίους τους διάλεξε ο ανερχόμενος και αγαπητός σε όλους Γιαλένιος;

Ευχαριστώ
Βασίλης

****ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ LEFTERIA
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
1: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ..ΤΣΟΥΒΑΛΙ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ 10 ΝΤΟΥΖΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ...(ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ...ΤΣΙΜΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ..!)
2: ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ... ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ...ΟΥΤΕ ΣΥΜΝΠΑΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ...
 
ΚΑΙ 3: ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΚΟΥ ΜΗΠΩΣ...?

NEWS 247

Ανάσα δροσιάς




Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται για σήμερα, μετά το... καυτό Σαββατοκύριακο. Σήμερα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων μικρής διάρκειας.



Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.



Τοπικές νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση το βράδυ.



Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Ολυμπος: Στα λημέρια των αρχαίων θεών

Εναλλακτικές διαδρομές στη φύση και την ιστορία του Ολύμπου - του επιβλητικότερου βουνού στην Ελλάδα, ξακουστού ανά την υφήλιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας) οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τοποθετήσει την κατοικία των Δώδεκα "Ολύμπιων" θεών- προσφέρει το δίκτυο μονοπατιών του βορείου Ολύμπου.



Πρόκειται για μονοπάτια, γεμάτα χρώματα, αρώματα κι εικόνες της φύσης, που προσφέρουν μοναδικές στιγμές γαλήνης και ψυχικής ευεξίας στον επισκέπτη.



Πολλά χρόνια πριν, ο Γιώσος Αποστολίδης κι άλλοι ορειβάτες, περπάτησαν στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου, από τη Βροντού προς τη Σκούρτα, μέσα από παλιά μονοπάτια κτηνοτροφίας και ξύλευσης, γεμάτα ιστορίες και τοπικούς θρύλους.



Ο χρόνος πέρασε, τα μονοπάτια αφέθηκαν στην πλούσια βλάστηση του βουνού και προσωρινά ξεχάστηκαν. Ήρθαν, όμως, μερικά χρόνια πριν ορειβάτες από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη να δώσουν και πάλι "ζωή" στα μονοπάτια αυτά, ασχολούμενοι με τον καθαρισμό και τη σήμανσή τους.



Έτσι, με εθελοντική δουλειά και πολύ μεράκι στήθηκε ένα δίκτυο μονοπατιών - το δίκτυο μονοπατιών βορείου Ολύμπου - που παρουσιάζεται μέσα από μια 12σέλιδη έκδοση του Δήμου Δίου.



Το δίκτυο μονοπατιών βορείου Ολύμπου απλώνεται κυρίως σε μια ζώνη από τα 400 μέχρι τα 2.000 μέτρα, που δεν δέχεται καμιά οργανωμένη ξύλευση. Πλατάνια, βελανιδιές, πεύκα, οξιές, κέδρα, αριές, γαύροι, έλατα και ίταμοι είναι μερικά μόνο από τα περίπου 100 είδη δέντρων και φυτών που συναντά ο περιπατητής στο βόρειο Όλυμπο. Όλα αυτά, μαζί με τα 1.600 είδη φυτών (περισσότερα από 20 απ' αυτά τα συναντούμε μόνο στον Όλυμπο), συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο και δίνουν στον επισκέπτη ακόμη ένα λόγο για να περπατήσει στην περιοχή. Άλλωστε, πόσο εύκολο είναι να δει κάποιος στα τεχνητά πάρκα των σημερινών "τσιμεντουπόλεων" σπάνια κι εντυπωσιακά λουλούδια, όπως ο κόκκινος κρίνος (lilium chalkedonicum) ή και το σπάνιο- από την εποχή των παγετώνων- jankaea heldreichii;



Το δίκτυο μονοπατιών του βορείου Ολύμπου αποτελείται συνολικά από οχτώ διαδρομές. Η πρώτη απ' αυτές, μονοπάτι Αγ. Απόστολοι-Αγ. Τριάδα- Καταφύγιο Κρεβάτια, είναι μικρή σε μήκος (μία έως δύο ώρες δρόμος), πάνω σε όμορφη ράχη, με θέα στη ρεματιά του Παπά. Μετά τα 750μ., η φύση αποζημιώνει τους "τολμηρούς", χαρίζοντάς τους ένα υπέροχο δάσος οξιάς και μαύρης πεύκης, που καταλήγει στο οροπέδιο "Κρεβάτια" κι από εκεί, στο ομώνυμο καταφύγιο.



Η δεύτερη διαδρομή (Μονοπάτι Καταφύγιο Κρεβάτια-Μπαρμπαλάς- Οροπέδιο Μουσών- Καταφύγιο Αποστολίδη) είναι μεγάλη και δύσκολη (χρειάζονται 5 έως 8 ώρες, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και την τεχνική κατάρτιση του πεζοπόρου, για να φτάσει στον προορισμό του), πάνω στη ράχη-κόψη του Μπαρμπαλά. Το μονοπάτι είναι έντονα ανηφορικό έως την ομώνυμη κορυφή, γίνεται ομαλό στην Παπά ράχη και σαθρό προς το τέλος, καθώς και στην τραβέρσα πριν από την έξοδο στο οροπέδιο. Προτού κάποιος αποτολμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, θα πρέπει, ωστόσο, να συμβουλευτεί τον καιρό, αφού η διαδρομή, αν και προσφέρει απίστευτη θέα, στην πιο άγρια πλευρά του βουνού, είναι εκτεθειμένη στον καιρό.



Η τρίτη διαδρομή (Μονοπάτι Καταφύγιο Κρεβάτια- Παπά Ρέμα) είναι εύκολη (1-2 ώρες), σε στενό, ωστόσο, μονοπάτι, που οδηγεί στη ρεματιά του Παπά.



Πορεία εύκολη, αλλά μεγάλη (4-5 ώρες) είναι η τέταρτη διαδρομή (Μονοπάτι Αγ. Απόστολοι- Παπά Ρέμα- Παπά Αλώνι- Μαστορούλι), που ξεκινά από τα 350μ. υψόμετρο και καταλήγει στα 980μ.



Μια "γεύση" από τους αρχαίους χρόνους προσφέρει η πέμπτη διαδρομή (Μονοπάτι Αγ. Κωνσταντίνος- Ράχη- Καταφύγιο Κορομηλιάς- Λιανοξιά- Καταφύγιο Πετρόστρουγκας), το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι κάτοικοι του Δίου για να ανέβουν στο βουνό. Ξεκινώντας από τα 280μ. και τερματίζοντας στα 1.950μ., ο περιπατητής κινείται 1-2 ώρες σε ράχη, προς το καταφύγιο Κορομηλιάς κι από εκεί ανηφορίζει προς τη Λιανοξιά και καταλήγει στην Πετρόστρουγκα (άλλες περίπου τρεις ώρες).



Εντυπωσιακούς καταρράκτες, σε συνδυασμό με κατάφυτες περιοχές, έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει όποιος επιλέξει την έκτη διαδρομή (Μονοπάτι Αγ. Κωνσταντίνος- Ορλιάς- Καταφύγιο Κορομηλιάς), ενώ το έβδομο μονοπάτι (Αγ. Απόστολοι- Μαστορούλι- Διάσελο Έλατος- Κλεφτοβρύση) οδηγεί στα λημέρια του ληστή Γιαγκούλα και στην ονομαστή Κλεφτοβρύση.



Το τελευταίο μονοπάτι (Αγία Κόρη-Κοπανούλα- Διάσελο Έλατος- Πετρόστρουγκα) οδηγεί δίπλα και πάνω από τους καταρράκτες της Αγίας Κόρης, προς την Κοπανούλα, τα Ρομπολάκια και το διάσελο του Ελάτου, σε περίπου τέσσερις ώρες.







Άλλες διαδρομές



Εκτός από το δίκτυο των μονοπατιών, το "ιερό βουνό" ανταμείβει τον επισκέπτη του και με μια σειρά από άλλες διαδρομές: πεζοπορικές, ποδηλατικές, αναρριχητικές και κατάβασης φαραγγιών.



Σε ό,τι αφορά τις πεζοπορικές διαδρομές, θα πρέπει να επισημανθεί πως τα μονοπάτια τους έχουν υποτυπώδη πολλές φορές σήμανση, γι' αυτό και απαιτούν την ανάλογη εμπειρία. Εξαίρεση αποτελεί η διαδρομή προς το Μεσονήσι και προς την κόψη του Προφήτη Ηλία, που μέχρι τη θέση "Διδηνίκαινα", στα 1.400 μέτρα, έχει συντηρηθεί και σημαδευτεί.



Παράλληλα, όλοι οι δασικοί δρόμοι της περιοχής προσφέρονται για ποδήλατο, με τα Κρεβάτια να έχουν καλύτερη σήμανση, με την τοποθέτηση κάποιων πινακίδων.



Στην ίδια περιοχή, στα Κρεβάτια μπορεί ο επισκέπτης να βρει αρκετές διαδρομές εκπαιδευτικού και σπορ (αναρριχητικού) χαρακτήρα, ενώ για τους πιο τολμηρούς η περιοχή έχει τέσσερα ρέματα, με νερό όλο το χρόνο (Ορλιάς, Αραπλάκος, Αγία Κόρη και Παπάς), που είναι ασφαλισμένα για καταβάσεις, με την προϋπόθεση του κατάλληλου εξοπλισμού.







Τα καταφύγια της περιοχής



Στην περιοχή - σύμφωνα με τον οδηγό του Δήμου Δίου - λειτουργούν τέσσερα καταφύγια. Το καταφύγιο "Κορομηλιά" βρίσκεται στα περίπου 1.000 μέτρα, με θέα προς το Θερμαϊκό Κόλπο, το καταφύγιο "Κρεβάτια" λειτουργεί από το 2004 κάθε Σαββατοκύριακο, βρίσκεται λίγο πάνω από τα 1.000 μέτρα και έχει θέα προς τις βόρειες ορθοπλαγιές του βουνού, αλλά και προς τη θάλασσα.



Το καταφύγιο "Πετρόστρουγκα" βρίσκεται στα 1.950μ., σε κομβικό σημείο συνάντησης της κλασικής, από Γκορτσιά, διαδρομής με τα μονοπάτια του δικτύου, ενώ τα καταφύγια "Αποστολίδη" και "Κάκκαλου", στο οροπέδιο των Μουσών, λειτουργούν από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο και η πρόσβαση σ' αυτά γίνεται είτε μέσω του δικτύου της Πετρόστρουγκας είτε μέσω της κόψης του Μπαρμπαλά.
ΑΠΕ

ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ....FM

Ιση μεταχείριση με τους σταθμούς της πρωτεύουσας ζητούν από το ΕΣΡ οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας, με επιστολή που απέστειλαν στην ανεξάρτητη αρχή, καθώς και στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών και Μεταφορών), την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ




Ειδικότερα, το θέμα της επιστολής που απέστειλε η ΠΕΙΡΑΣ είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας, αφού αρκετές είναι οι φορές που το ΕΣΡ επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις με αυτή την αιτιολογία.



Ειδικότερα, ο κυριότερος λόγος επιβολής προστίμου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας είναι η εκπομπή από μη δηλωθέντα δίαυλο και από δεύτερο κέντρο εκπομπής.



Οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας επισημαίνουν ότι εκτός των άλλων ο νόμος θέτει ως υποχρέωση την κάλυψη ολόκληρου του νομού στον οποίο εκπέμπουν, πράγμα το οποίο το Συμβούλιο θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή της πρωτεύουσας.



Οπως τονίζεται, δεν υφίσταται κανένας λόγος διαφορετικής μεταχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής σε σχέση με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού και για τις δύο κατηγορίες ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα.



Επίσης η ΠΕΙΡΑΣ ζητεί από την πολιτεία (αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων) να παρέμβει για την εξεύρεση λύσεων μέχρι την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, αφού οι μεταβατικές ρυθμίσεις δημιουργούν προβλήματα.



Μέχρι τότε, ζητεί η λήψη των όποιων αποφάσεων από το ΕΣΡ να γίνονται κατ' εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νικομηδείας

Θ.Λιακόπουλος: «Προχωρούμε με συστηματική δουλειά για να έχουμε μια πόλη ανθρώπινη»






Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην πλατεία Νικομηδείας, και απομένει η τοποθέτηση δένδρων, και φωτιστικών. Επρόκειτο για μελέτη του 2005, η οποία έπειτα από αιτήματα των δημοτών επανεξετάστηκε, προκειμένου η ανάπλαση της πλατείας να γίνει με περισσότερο πράσινο και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Σύντομα, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος θα ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες που απέμειναν, όπως η τοποθέτηση δένδρων, τα φωτιστικά, και τα παγκάκια.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Πρόκειται για ένα έργο που στην τελική του μορφή δείχνει την βούληση της διοίκησης και του δημάρχου Σάββα Χιονίδη, για μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη να ζεις.
 Είναι ένα έργο που η διοίκηση του δήμου μετά από αιτήματα των δημοτών και διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, προέβη στην επανεξέταση του αρχικού σχεδίου κατασκευής της πλατείας Νικομηδείας και κατέληξε στην τελική σημερινή μορφή του,. Στόχος να υπάρξει μια πλατεία με περισσότερο πράσινο, πιο ανθρώπινη, με ελάχιστα τσιμέντα και πιστοί στη δέσμευση μας για τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Με γνώμονα λοιπόν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας, ολοκληρώθηκε αυτό το έργο που δείχνει τη φιλοσοφία αυτής της διοίκησης». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Λιακόπουλος, «προχωρούμε με συστηματική δουλειά σε όλη την πόλη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε μια πόλη για να ζεις».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Ο «Πολιτιστικός Αύγουστος» στο δήμο Κολινδρού, που συνδιοργανώνονται από τον δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νικόλαος Λούσης», κανονικά ξεκίνησε Ιούλη και θα ολοκληρωθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.


Για αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει Λαϊκό πανηγύρι για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, στη κεντρική πλατεία Κολινδρού, στις 9.30 το βράδυ.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο Ανοικτό Θέατρο Κολινδρού, στις 9.30 το βράδυ, θεατρική παράσταση για παιδιά από την παιδική σκηνή Θεσ/νίκης με τίτλο «Κάτι τρέχει στη Disneyland" της Ιφιγένειας Μανώλα.

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου και ώρα 21:30 είναι η σημαντική Λαϊκή Συναυλία με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης με τους Δημήτρη Μπάση, Δώρο Δημοθένους και Σοφία Παπάζογλου

Την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 21:30 στο πάρκο Παυσιλύπου, Rock συναυλία.

Και τον Δεκαπενταύγουστο (Κυριακή, ώρα: 21:30) μουσικοθεατρική παράσταση Κολινδρινών καλλιτεχνών στο Ανοικτό Θέατρο Κολινδρού.



Στο δήμο Λιοχώρου συνεχίζονται οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για φέτος ο δήμος, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2010»

-Την Παρασκευή 30 Ιουλίου: Παζάρι παραδοσιακών προϊόντων από τον Πολιτιστικό Ομιλο Λιτόχωρου στο Δημοτικό Πάρκο ώρα 7:00

-Την Παρασκευή 30-Σάββατο 31 Ιουλίου και Κυριακή 1-Δευτέρα 2 Αυγούστου: Έκθεση Βιβλίου στο Δημοτικό Πάρκο

-Το Σάββατο 31 Ιουλίου: Πολιτιστικός όμιλος, Χορευτικά συγκροτήματα από ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ στο ανοιχτό θέατρο ώρα 9.00μμ

-Την Κυριακή 1 Αυγούστου: Παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και ακολουθούν χοροί, ώρα 8.00 μμ

-Την Κυριακή 8 Αυγούστου: TRIBUTE TO DIRE STRAITS στο ανοιχτό θέατρο 9:00 μμ

-Την Παρασκευή 13 Αυγούστου, Ανοιχτό θέατρο 9.30 μμ: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τραγούδια και σκοπούς από την ΚΟΜΠΑΝΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΥΩΧΙΑ» και τον Μανώλη Παπαγεωργίου.

Οι εκθέσεις εικαστικών που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο (στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λιτοχώρου) είναι:

• Πέμπτη 5 Αυγούστου εώς 8 Αυγούστου: Έκθεση κοσμήματος της Άννας Ρηγόπουλου.

• Τρίτη 10 Αυγούστου έως 20 Αυγούστου: Έκθεση ζωγραφικής της Αθανασίας

Δημητρακοπούλου.

• Κυριακή 22 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου: Έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Αβουρδιάδη

(Αίθουσα 2).

• Κυριακή 1 Αυγούστου έως 4 Αυγούστου: Έκθεση κοσμημάτων της Τάνιας Γαζή.

• Παρασκευή 6 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου: Έκθεση κοσμημάτων της Ματίνας Λιόντα.

• Τρίτη 17 Αυγούστου έως 26 Αυγούστου: Έκθεση κοσμημάτων της Αμαλίας Μπαζούκη και της Ευαγγελίας Παπαδούλη-Πλαδή.



«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» έχει και ο δήμος Κορινού. Ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώνεται τέλη Αυγούστου,

Για τις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει Πολιτιστικό πανηγύρι στο δημοτικό σχολέιο Σεβαστής.

Στις 7 Αυγούστου ένα ακόμη Πολιτιστικό πανηγύρι, αυτή τη φορά στη κεντρική πλατεία του Κούκου.

Στις 14 και 15 Αυγούστου θα λάβει χώρα το Οφίτικο Συναπάντεμα, στην κεντρική πλατεία της Ν. Τραπεζούντας.

Στις 21 Αυγούστου θα γίνει το 12ο Αντάμωμα Αγιαννιωτών στο αμφιθέατρο του Κάτω Αγιάννη.

Και στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Συναυλία Δίπλα στο Κύμα, στη παραλία Κορινού.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ....ΘΗΣΕΑΣ

Ως εμπαιγμό των δήμων και των τοπικών κοινωνιών χαρακτήρισε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Θησέας». Το θέμα έφτασε στη Βουλή, μετά την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης, την οποία συνυπέγραψε μαζί με άλλους εννέα βουλευτές της Ν.Δ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ!!!

Η αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων του (κεντρικού) ΠΑΣΟΚ (διαβάζουμε) έχει καταλήξει σε μια λίστα ονομάτων, την οποία όμως θα «περάσει» και από γκάλοπ μετά τον Δεκαπενταύγουστο.


ΟΧΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο επί σειρά ετών πρώην δήμαρχος Κολινδρού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Πολύζος.

ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ

Για τρίτη φορά, εντός του φθινοπώρου, θα δούμε τη διαφοροποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφού το μνημόνιο επιβάλλει τη μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή του 11% στο συντελεστή του 23%.

Να θυμήσουμε ότι σήμερα, στο 11% ανήκουν μεταξύ άλλων τα τρόφιμα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα φάρμακα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Από τη μετάταξη προϊόντων πρέπει να αντληθεί ένα δισ. ευρώ μέσα στο 2011.





Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες σχεδιάζεται να αλλάξουν συντελεστή, ώστε σε συνδυασμό με τα μέτρα για το «κυνήγι των αποδείξεων» να επιτευχθούν τα προϋπολογισμένα έσοδα.

Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών ήδη μελετάει το θέμα, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς, όποια και αν είναι τα προϊόντα που θα αλλάξουν συντελεστή, θα χτυπηθεί είτε ο τουρισμός είτε ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

ΧΡΩΣΤΑΝΕ

Ποσό 6,26 δισ. ευρώ ή 2,5% του ΑΕΠ, χρωστούν στο Δημόσιο 30 φυσικά προσώπα, κατά βάση επιχειρηματιών και εταιρειών.


Στην πρώτη θέση της λίστας με συνολική οφειλή 636,3 εκατ. ευρώ βρίσκεται επιχειρηματίας, λογιστής από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και ακολουθούν, δημόσιοι οργανισμοί όπως οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και ο ΟΣΕ, η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συμμετοχή στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, δημοτική επιχείρηση των Ανω Λιοσίων με χρέος 262,3 εκατ. ευρώ, ασφαλιστική εταιρεία και παραδόξως εταιρείες φωτογραφικών ειδών μικρού βεληνεκούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, η τεράστια «μαύρη λίστα» που βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει πάνω από 3.900 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούν 1 εκατ. ευρώ και πάνω ανά περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους οφείλουν ένα ποσό το οποίο προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, το ήμισυ περίπου των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία που φθάνουν τα 32 δισ. ευρώ.



Από την 30ή θέση και κάτω βρίσκονται τράπεζες, ασφαλιστικές, αθλητικά σωματεία και εταιρείες από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως τρόφιμα, ένδυση, κατασκευές, τουρισμός διαφήμιση, αναψυχή κ.ά.

Παραλύουν οι μεταφορές ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ....


Aπό τα μεσάνυχτα άρχισε η απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων καυσίμων. Στα βενζινάδικα σχηματίζονται ουρές ΙΧ από το βράδυ της Κυριακής.


Την ίδια ώρα η «λευκή απεργία» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, προκαλεί καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων από χθες Κυριακή.



Έμποροι, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς, διαβλέπουν νέα πληγή, για τους κλάδους τους και ιδίως για τον τουρισμό, με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων δημιουργείται μια ακόμα αρνητική εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό, καθώς μέσα λίγες εβδομάδες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπλοκάρουν κάθε ομαλή ροή για το "live your myth in Greece"



Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να στερέψει η αγορά στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ οι ιδιοκτήτες βενζινάδικων λένε πως τα καύσιμα φθάνουν μέχρι την Τετάρτη, ενώ δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, ακόμα και 10 λεπτά το λίτρο.