PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

καθώς ερευνητικά σκάφη «μπαινοβγαίνουν» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί το «Πίρι Ρέις» βρίσκεται ΝΑ του Καστελόριζου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το «Τσεσμέ» επέστρεψε στα Δαρδανέλια από τα νότια της Αλεξανδρούπολης.

Από τις επτά το πρωί το «Πίρι Ρέις» ξεκίνησε και πάλι έρευνες στην περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το ερευνητικό σκάφος παρακολουθείται από περιπολικό του λιμενικού σώματος, ενώ οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι θα παραμείνει στα ελληνικά ύδατα μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής εγκατέλειψε το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Αλεξανδρούπολης μπαίνοντας στα στενά των Δαρδανελίων.

Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης

Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και όχι αντικατάστασης ενός - δύο υπουργών, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην αποκλειστική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει μια τέτοια στρατηγική πολιτική κίνηση, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη στο "Έθνος της Κυριακής".

Ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα για αναφορές του βιβλίου Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου

Ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα για αναφορές του βιβλίου Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου σε σχέση με τα Ίμια, εξέδωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρινίζει ότι με υπουργική απόφαση της 19ης Σεπτεμβρίου του 2009, εγκρίθηκε η ανατύπωση με βελτιώσεις από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών – μεταξύ άλλων – και του βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007.




«Οι διορθώσεις αυτές περιλαμβάνουν και το επίμαχο σημείο. Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια” αλλάζει στο ορθό “ με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”» αναφέρει η ανακοίνωση.



«Οι διορθώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν, σε κάθε περίπτωση, στην επανέκδοση του βιβλίου τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών».



Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου αναδεικνύει το γεγονός πως στο βιβλίο της Ιστορίας γράφει για τα γεγονότα του 1996 στη βραχονησίδα: «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ιμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)». Η διατύπωση αυτή καθίσταται «προβληματική» στην ερμηνεία καθώς μπορεί να «αναγνωστεί» με τρόπο που να εννοεί ότι υπάρχει «κοινή διεκδίκηση» Τουρκίας και Ελλάδας για το νησί.