PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΠΑΡΑΛΙΑ

ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..!

GIORGOS IS WORKING HARD..!!

Δύο νέα προγράμματα ξεκινά ο ΟΑΕΔ

Δύο νέα προγράμματα ξεκινά ο ΟΑΕΔ με στόχο την ενίσχυση και τη διατήρηση της απασχόλησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.




Το πρώτο, αφορά τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας.



Το δεύτερο, αφορά στη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους (40%) των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Τα ονόματα των μελών της Ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Τα ονόματα των μελών της Ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.




Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, η Ομάδα σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, θα παρακολουθεί την εκτέλεση του Προγράμματος και θα υποβάλλει προτάσεις οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία της ΝΔ με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.



Το συντονισμό της Ομάδας έχει ο βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.



Τα μέλη της Ομάδας είναι τα ακόλουθα:



* Αθανασόπουλος Αθανάσιος, Οικονομολόγος, Στατιστικολόγος και Επιστήμων Πληροφορικής.

* Βαρθολομαίος Αντώνης, Οικονομολόγος με ειδίκευση σε Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά θέματα.

* Δομένικος Νικόλαος, Οικονομολόγος, ειδικός επί θεμάτων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

* Δουφεξής Παναγιώτης, Οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας.

* Λιάκος Ιωάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης στον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

* Λιαργκόβας Παναγιώτης, Καθηγητής Μακροοικονομίας και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

* Μαγουλάς Κωστής, Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

* Μαματζάκης Μανώλης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

* Παπαδημητρίου Πύρρος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

* Τριαντόπουλος Χρήστος, Οικονομολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης στον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας.

* Τριτάρης Νικόλας, Οικονομολόγος, ειδικός επί θεμάτων χρηματοδότησης και ανάπτυξης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

36η επέτειο από την εισβολή του Αττίλα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικων Μάρκος Κυπριανού την Τρίτη, 36η επέτειο από την εισβολή του Αττίλα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ελληνική βοήθεια και συμπαράσταση.




Ο Μάρκος Κυπριανού συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.



«Είναι μία μαύρη επέτειος. Και δυστυχώς, 36 χρόνια μετά, ακόμα συζητάμε τα αποτελέσματα πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα ανατρέψουμε» είπε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Επισήμανε ότι χωρίς τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Ελλάδας δεν θα μπορούσε η Κύπρος να κρατά επί 36 χρόνια ανοιχτό το ζήτημα.



«Παραδέχομαι την αντίσταση του λαού της Κύπρου. Γιατί αν είχε υποκύψει ο λαός και μοιρολατρικά δεχόταν τα τετελεσμένα, δεν θα υπήρχε σήμερα δυνατότητα για την Ελλάδα να στηρίξει μαζί σας αυτό ακριβώς, το να δίνετε τη μάχη, μια σκληρή μάχη, που πολλοί Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τα γεγονότα. Κανένας δεν μιλάει για στρατιωτική κατοχή» δήλωσε από πλευράς του ο Κάρολος Παπούλιας.



Πρωθυπουργός και πολιτικά κόμματα για την επέτειο



Μήνυμα προς την Τουρκία να επιδείξει πολιτική βούληση, ώστε να υπάρξει δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα.



Ο Γ.Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.



«Η 20ή Ιουλίου 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



» Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται» σημειώνει ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί.



Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «η σημερινή θλιβερή επέτειος φέρνει στις μνήμες ολόκληρου του Ελληνισμού τις δραματικές ώρες της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας στη νεότερη ιστορία μας».



«Αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και θυμίζει σε ολόκληρο τον κόσμο την πραγματική διάσταση του Κυπριακού Προβλήματος, το οποίο έχει τις ρίζες του στην εισβολή του Αττίλα και αφορά στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή, την εθνοκάθαρση, που έγινε από τα στρατεύματα κατοχής και τον εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.



«Τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες στην άνιση μάχη του 1974 και συμπαρατασσόμαστε με τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για μια δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του κεκτημένου της ΕΕ, ισότιμο μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Λύση που να δίνει τέλος στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα κατοχής» σημειώνει.



Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τη θέση του για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.



«Το ΚΚΕ υποστηρίζει την πάλη του Κυπριακού λαού και τις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια».



Ο ΣΥΝ σημειώνει ότι ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.



«Η αποφασιστική ενίσχυση των προσπαθειών για τη δίκαιη επίλυση του κυπριακού είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ πριν. Ένας πιο ενεργός ρόλος της Ελλάδας στην κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί παρά να συνδέεται με μια νέα, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας μας, απαλλαγμένη από τον ατλαντισμό».



Newsroom ΔΟΛ

Θλιβερή πρωτιά

Βρυξέλλες, Βέλγιο


Την θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατέχει -μαζί με τη Ρουμανία- η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2009. Η ΕΕ ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τη μείωση των θανάτων στο μισό, εντός των επόμενων δέκα ετών.



Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα, αν και παρουσιάζει μείωση κατά 23% σε σχέση με το 2001, κατέχει με τη Ρουμανία την θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα με 130 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.



Στα κράτη-μέλη της ΕΕ το 2009 ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα ήταν 69 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκους και από τα στοιχεία προκύπτει ότι παρατηρείται μείωση 36% σε σχέση με το 2001, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής η μείωση το 2010, πάντα σε σχέση με το 2001 θα είναι της τάξης του 40%.



To πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 2011-2020 και επικεντρώνεται σε ζητήματα όπως ο καθορισμός αυστηρότερων προτύπων ασφαλείας των οχημάτων, η βελτίωση της εκπαίδευσης των οδηγών και η ενίσχυση της επιβολής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.



Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής επτά στρατηγικοί στόχοι:



-Βελτίωση των μέτρων ασφάλειας σε οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης



-Κατασκευή ασφαλέστερων δρόμων.



-Βελτίωση στη χρήση της νέας τεχνολογίας για την κατασκευή οχημάτων.



-Ενίσχυση των κανόνων χορήγησης αδειών και της εκπαίδευσης των οδηγών.



-Βελτίωση της επιβολής του νόμου.



-Μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.



-Ανανέωση του ενδιαφέροντος σε θέματα μοτοσικλετιστών.



Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Επιτροπής ο αντιπρόεδρός της αρμόδιος επίτροπος για θέματα μεταφορών Σιμ Κάλας, επεσήμανε τα εξής: «Κάθε μέρα, στους δρόμους της Ευρώπης πεθαίνουν εκατό συνάνθρωποί μας. Από το 2001 έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουμε επιτύχει να σώσουμε σχεδόν 80.000 ζωές.



» Όμως ο αριθμός των θανάτων και των τραυματισμών εξαιτίας ατυχημάτων στους δρόμους των χωρών μας παραμένει απαράδεκτος. Εξετάζουμε τι είδους αυτοκίνητα οδηγούν οι πολίτες, πού τα οδηγούν και πώς τα οδηγούν, και θέλουμε να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό των θανάτων στους δρόμους μέχρι το 2020».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Πολιτισμού σε ερώτηση του Κ.Κουκοδήμου για τα προβλήματα στην έκδοση βίζας




Απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος σχετικά με τα προβλήματα που διαπιστώνονταν στην έκδοση βίζας έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος.



Ο υπουργός Εξωτερικών

Η διοίκηση του υπουργείου Εξωτερικών μεριμνά διαρκώς για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κεντρικής και της εξωτερικής υπηρεσίας δηλ. των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών της Ελλάδος στην αλλοδαπή. Η εν λόγω μέριμνα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και την επαρκή στελέχωση των διαφόρων μονάδων.

Με γνώμονα τα ανωτέρω και ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα, αποσπάστηκαν για τους θερινούς μήνες διοικητικοί υπάλληλοι στα Γενικά Προξενεία Μόσχας και Μαριούπολης, καθώς επίσης στα Προξενικά Γραφεία της Πρεσβείας Κιέβου και του Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας, προκειμένου να διευκολυνθεί η επεξεργασία του αυξημένου αριθμού αιτήσεων για θεωρήσεις εισόδου τουριστών από τις αντίστοιχες χώρες.



Ο Υπουργός Εξωτερικών

Γιώργος Α.Παπανδρέου



Ο υπουργός Πολιτισμού

Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 11721/16.6.2010 ερώτησης του βουλευτή κ. Κώστα Κουκοδήμου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους έκδοσης βίζας που απαιτείται για πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε., λαμβανομένων πάντα υπόψη των δεσμευτικών όρων που υποχρεούται να τηρεί η χώρα μας, σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν που έχει υπογράψει.

Ήδη από 23 Μαρτίου 2010 έχει εκδοθεί εγκύκλιος από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις Διπλωματικές και έμμισθες Προξενικές Αρχές με την οποία εκδίδονται οδηγίες για την απλοποίηση των διαδικασιών θεώρησης εισόδου και τη διευκόλυνση των επισκεπτών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, την Κίνα και τις Αραβικές χώρες. Μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί αύξηση των θεωρήσεων εισόδου από τη Ρωσία που κυμαίνεται στο 25%. Η δε διαδικασία θεώρησης ολοκληρώνεται πλέον εντός 48 ωρών. Παράλληλα, ο Οργανισμός Τουρισμού υποβοηθά το έργο των διπλωματικών αρχών στις χώρες αυτές, διαθέτοντας προσωπικό για την ενίσχυση των κατά τόπους γραφείων και την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων θεώρησης εισόδου για τουριστικούς λόγους. Ήδη στη Μόσχα ο ΕΟΤ έχει ενισχύσει τις προξενικές αρχές με 15 εργαζόμενους.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων από τις χώρες αυτές. Οι θεωρήσεις αυτές έχουν διάρκεια έως και πέντε έτη. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει τη δυνατότητα περαιτέρω απλοποιήσεων των διαδικασιών, προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, ειδικά σε ο,τι αφορά επισκέπτες από την Κίνα και τις Αραβικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι τη ρυθμιστική αρμοδιότητα επί του θέματος έχει το συνερωτώμενο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Υπουργός

Παύλος Γερουλάνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΑΜΕΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ:


Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ των αστικών ΚΤΕΛ και του Υπουργείου, από την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 ισχύουν κανονικά οι κάρτες (πάσο) δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία και οι κάτοχοι δεν θα πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Κ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο κ. Γκιουλέκας και πρόσθεσε: «Νοιώθω ότι χρωστώ πάρα πολλά σε αυτή την πόλη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη μας».

ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ...

ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 2 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΑ

Μετά το "Πίρι Ρέις" στο Καστελόριζο, και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ" βγήκε στο Αιγαίο πραγματοποιώντας έρευνες στο Θρακικό Πέλαγος. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το "Τσεσμέ" πλέει 8 Ναυτικά Μίλια νότια της Αλεξανδρούπολης και συνοδεύεται από τουρκικό περιπολικό.

*** ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...? ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΟΛΟΣ...ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ?

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με τίτλο "οι Ελληνες δεν είναι τεμπέληδες" το περιοδικό «Foreign Policy» φιλοξενεί συνέντευξη του Γιωργου Παπανδρέου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «στην Ευρώπη δεν χρειαζόμαστε λιτότητα. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση"« Γι αυτό, θέλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα πιο αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε επίσης ανάπτυξη, επενδύσεις στην παιδεία, στην καινοτομία και την πράσινη ενέργεια και πρέπει, επίσης, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το ανεκτό σε μια Δημοκρατία», τονίζει επίσης ο έλληνας πρωθυπουργός στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Foreign Policy».

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

Την άκρη του νήματος της εν ψυχρώ δολοφονίας- με μαφιόζικο τρόπο- του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αναζητεί η Αντιτρομοκρατική. Στο "μικροσκόπιο" μπαίνουν οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών του δημοσιογράφου, ωστόσο το γεγονός ότι τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν "μίλησαν" και έδειξαν προς την κατεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών" δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση.


Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταιο αντίο στο δημοσιογράφο στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών

ΣΤΙΣ 8μμ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ? ΠΗΓΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?

ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΑ...
ΚΑΠΟΙΟΙ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΣΙΜΠΑΝΕ...
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
...ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ....
ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ...
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...
ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ...ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ...!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ....ΑΣ ΠΕΤΑΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ!!!

ΠΕΛΕΚΑΣ: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ...ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...!


ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.......ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ... 


ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ "ΜΙΛΑΝΕ" ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ...
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΙΖΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣΣΙΜΙΣΤΙΚΑ...


ΕΙΔΑΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ...ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!!!
ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ : http://www.katerini.gr/
(δείτε το σχετικό βίντεοhttp://www.katerini.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=116&Itemid=81&pid=3)

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΛΑΛΟΙ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πιάνει δουλειά η Ομάδα "ΔΙΑΣ"

Στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησε χθες και τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή εφαρμογή και από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, όπως και σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα αστυνόμευσης "ΔΙ.ΑΣ." (Δίκυκλη Αστυνόμευση).




Η νέα ομάδα ταχείας αστυνομικής επέμβασης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, αποτελείται από είκοσι τέσσερις συνολικά Αστυνομικούς, οι οποίοι στην πρώτη φάση του προγράμματος, θα περιπολούν από τις πρωινές ώρες έως μετά τα μεσάνυχτα στις περιοχές του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Παραλίας.



Η δράση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα έχει προληπτικό, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια συνολική προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.



Οι Αστυνομικοί που στελεχώνουν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.

Εκθέματα από το μουσείο του Λούβρου στο Δίον

Παρουσία πλήθους προσώπων, από το χώρο των τεχνών και της πολιτικής, έγινε η επίσημη έναρξη του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, το βράδυ του Σαββάτου.






Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστιάν Τιμονιέ, ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη Ζυλιέν Κιαπώνε-Λουκέζι, ο Εκπρόσωπος του μουσείου Λούβρου και προϊστάμενος του τμήματος χαλκογραφιών Κριστέλ ΒΙλίν, ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στο Βόλο Ρολάν Φίσερ, η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Αλεξάκη - Παγκρατίου και η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα Χρύσα Βουλγαράκη. Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν η Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης και Μαρία Μίχου, ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θανάσης Νούλας.



Η ΕΚΘΕΣΗ



Η έκθεση με τίτλο "Το Λούβρο στην Ελλάδα", αποτελείται από χαρακτικά του Μουσείου του Λούβρου, γαλλικά βιβλία ελληνικού ενδιαφέροντος και αντιστρόφως ελληνικά βιβλία γαλλικού ενδιαφέροντος. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες γκραβούρες που στήθηκαν από την ιστορικό τέχνης Χρύσα Σκλιοπίδου σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος χαλκογραφίας και χαρακτικών του μουσείου του Λούβρου.



Πριν τα εγκαίνια και την έναρξη της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι επίσημοι χαιρετισμοί.



Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ



"Οι διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας, του ουμανισμού και του κοινού ευρωπαϊκού οράματος είναι οι συνδετικοί κρίκοι που ενώνουν με εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας τον ελληνικό με το γαλλικό λαό ακόμη και σήμερα. η υλοποίηση του προγράμματος "Γαλλία τιμώμενη χώρα" στο 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου, οφείλεται και σε δυο ακόμα παράγοντες. Καταρχήν στη διορατικότητα, την επιμέλεια και την συνεχή προσπάθεια του δημάρχου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου να καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γαλλικές διπλωματικές αρχές στην Ελλάδα, αλλά και μεγάλους τουριστικούς επιχειρηματίες. Οφείλεται επίσης στο μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη, για την Ελλάδα και το Δίον, της γαλλικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα".



Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ



Ο δήμαρχος Δίου, καλωσόρισε τους επίσημους και μη προσκεκλημένους του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου, στη γη των Μακεδόνων και των Θεών του Ολύμπου, κάνοντας αναφορά στην πλούσια ιστορική παρακαταθήκη της περιοχής και τους άρρηκτους δεσμούς του παρόντος με αυτή. Έπλεξε επίσης, το εγκώμιο του γαλλικού πολιτισμού και τη γέφυρα συνεργασίας που κτίζεται πάνω στους κίονες του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού κα ιδίως στο πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



"Έχουμε το προνόμιο να κατοικούμε σε μια πόλη με βαρύ πολιτισμικό και πολιτιστικό φορτίο, το οποίο ενισχύεται διαρκώς από την δύναμη, την έμπνευση, την ενεργητικότητα και την δημιουργία των ντόπιων ανθρώπων, αλλά ακόμη και των ξένων που εμπνέονται από την λαμπρή της ιστορία.



Κατοικούμε σε έναν τόπο όπου η τέχνη δεν αποτελεί μεμονωμένο δικαίωμα των δημιουργών, αλλά αξιώνει την πραγματική αποστολή της όταν γίνεται πνευματική κιβωτός όλου του κόσμου. Αυτό προσπαθούμε και επιδιώκουμε με κάθε ευκαιρία, αξιοποιώντας ότι σημαντικό έχει να επιδείξει η χώρα μας εντός ή εκτός των τειχών της".



Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ



"Πρωτοπόρο και καινοτόμο το Φεστιβάλ Ολύμπου, περιδιαβαίνει για 39η φορά τα μονοπάτια πολιτισμού εδώ στην ιερή γη των Μακεδόνων αναδεικνύοντας και υλοποιώντας τις διαχρονικές αξίες της τέχνης, τόσο σε τοπικό όσο και σε διακρατικό επίπεδο.



Από τη φετινή χρονιά εγκαινιάζουμε το θεσμό της τιμώμενης χώρας, μια πρωτοβουλία που καταξιώνει το ρόλο του φεστιβάλ ως ενός θεσμού που ξεδιπλώνεται και συνυπάρχει μακριά και πέρα από τα ελληνικά όρια, δικαιώνοντας την άποψη ότι ο πολιτισμός δεν γνωρίζει σύνορα, φραγμούς, εθνότητες.



Μια πρωτοβουλία που πρεσβεύει βαθύτερες έννοιες και αναμφίβολα συμβάλλει στην αδελφοσύνη και επικοινωνία των λαών. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δυο λαούς που η διαχρονική διαδρομή του απέδειξε ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η γαλλική κουλτούρα και διανόηση σφράγισαν την παγκόσμια κοινωνία των αξιών".



Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ



"Ένα εξαιρετικής σημασίας περιφερειακό φεστιβάλ, το οποίο αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιστορικό όνομα του δήμου Δίου, καθώς και την μοναδική καλλιτεχνική παραγωγή αυτού του τόπου. Επίσης, εκμεταλλεύεται με τον πλέον ιδανικό τρόπο αυτό το εξαίρετο φυσικό περιβάλλον καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους αυτής της ανερχόμενης και δυναμικής περιοχής της Μακεδονίας μας.



Το Δίον σήμερα ζει τα ευμενή αποτελέσματα του ανοίγματος του Πρέσβη κ. Φαρνό προς τον ελληνικό πολιτισμό. Το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη γαλλική πλευρά στο Φεστιβάλ, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει συνέχεια της διεθνούς παρουσίας του Δίου χάρη στη συμβολή και την υποστήριξη της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Γαλλικού Πολιτισμού".



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ



"Πριν 2.500 χρόνια, η απάντηση σε όλο τον κόσμο ήταν ο πολιτισμός. Μέσα από τη δύναμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων μεταφέρθηκε στα βάθη του κόσμου. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι πάλι ο πολιτισμός είναι απάντηση στην τρομοκρατία του φομενταλισμού, στην τρομοκρατία των κερδοσκόπων.



Πολιτισμός που θα πρέπει τα σκήπτρα του να συνεχίσει να τα έχει η Ευρώπη, η Ελλάδα και η Γαλλία. Είναι σημαντικό ότι το Λούβρο είναι εδώ. Ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του πολιτισμού φιλοξενείται στον τόπο μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους που οι πολίτες της Πιερίας και οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά και το δικαίωμα να μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού που κατέχει η Ευρώπη".



Η ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ



"39 χρόνια μετρά του Φεστιβάλ του Ολύμπου, το Φεστιβάλ της Πιερίας, της Μακεδονίας, το Φεστιβάλ ολόκληρης της Ελλάδας και αυτό όσον αφορά μόνο τον τόπο της καταγωγής του, γιατί σε σχέση με τον πολιτισμό που παράγει, είναι φεστιβάλ όλου του κόσμου. Όλοι οι κάτοικοι της Πιερίας, αλλά και των γύρω περιοχών συνδέσαμε τα νεανικά μας καλοκαίρια και όχι μόνο, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, τις εκδηλώσεις στο Κάστρο του Πλαταμώνα. Τελευταία όμως έχουμε σημαντικές εκδηλώσεις και στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου.



Είναι γεγονός ότι είναι μεγάλη τιμή και τύχη για τον κάτοικοι της περιφέρειας να έχει την ίδια την Επίδαυρο στον τόπο του. Φυσικά στην πορεία του φεστιβάλ εμπλουτίστηκαν οι εκδηλώσεις του με σημαντικές παραστάσεις και αυτό οφείλεται στην άοκνη προσπάθεια των συντελεστών του οργανισμού, αλλά και του δημάρχου και του δήμου Δίου".



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ



"Το πόσο σημαντική είναι η σημερινή μέρα έναρξης του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που πέρα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνδέεται με μια τιμώμενη χώρα, τη Γαλλία, γίνεται εύκολα κατανοητό. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Λούβρο είναι εδώ. Μέσα από την έκθεση βλέπουμε πως έβλεπαν οι Γάλλοι τον Μέγα Αλέξανδρο και τα κατορθώματά του.



Και εμείς μέσα από το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με την ιδέα του καθηγητή κυρίου Παντερμαλή με τον "Κώδικα πέντε" και διαπιστώσαμε πως, πριν μερικές εκατοντάδες χρόνια βλέπαμε οι ίδιοι τον Μέγα Αλέξανδρο και τον μύθο του κατά την Βυζαντινή εποχή".



Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ



Ο καθηγητής και πρόεδρος του μουσείου Ακροπόλεως κ. Παντερμαλής αναφέρθηκε στην απαρχή της γαλλικής παρουσίας στο Δίον, όταν κατά τις ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου έπεσε πάνω σε ευρήματα παρουσίας του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.



Επισήμανε όμως, ότι η επιστημονική σχέση των Γάλλων με το Δίον είναι πολύ παλιότερη, όταν από τα μέσα του 19ου αιώνα με εντολή του Ναπολέοντα του Γ', πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανασκαφή του Δίου και της Βεργίνας.



"Σε αυτόν εδώ τον τόπο, ο Αλέξανδρος τίμησε τους θεούς και την πατρίδα του, ξεκίνησε από εδώ την εκστρατεία του και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ έστησε τους 25 πρώτους μακεδόνες ιππείς, που έπεσαν στη μάχη του Γρανικού. Έχουμε εδώ και έργα που αναφέρονται στον βασιλιά Ήλιο, έναν από τους μεγάλους ευρωπαίους ηγέτες που θαύμασαν τον Μέγα Αλέξανδρο και ακολούθησαν τις διδαχές του.



Ο Αλέξανδρος έγινε μύθος και πρότυπο ιστορικό για τον δυτικό κόσμο. Είμαι πολύ περήφανος, όταν ξεκινούσαμε τις ανασκαφές δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσει και το Λούβρο εδώ. Η συνεργασία που έχουμε με το Λούβρο θα συνεχισθεί και το 2011 με μια μεγάλη έκθεση με τη συμμετοχή των μουσείων της Μακεδονίας. Έτσι, θα έχει κανείς ένα πανόραμα των ευρημάτων της ανασκαφής αυτού του τόπου, ξαναζωντανεύοντας τη δόξα της αρχαίας Μακεδονίας σε παγκόσμιο επίπεδο".



Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ



Ο κ. Φαρνό, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την προοπτική αυτή της μακράς συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων γαλλοφωνίας σε ελληνικό έδαφος, αυτό το καλοκαίρι, αλλά και στη συνέχεια.



"Εκφράζω τη χαρά μου που βρίσκομαι μαζί σας στο Δίον, σε αυτό το υπέροχο ιστορικό μέρος, που βρίσκεται σήμερα κάτω από τον αστερισμό της ελληνογαλλικής φιλίας. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την επιλογή της Γαλλίας, ως την πρώτη τιμώμενη χώρα σε έναν θεσμό σαν αυτό. Με χαρά μου αντιλαμβάνομαι τον πολύ ισχυρό συμβολισμό των σχέσεων των δυο χωρών, ειδικότερα στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού.



Τα αντίγραφα των χαρακτικών με τον Μεγάλο Αλέξανδρο, που είχε παραγγείλει ο Λουδοβίκος ο 14ος συμβολίζουν την γοητεία που άσκησε ο ελληνισμός στον γαλλικό πολιτισμό. Χαίρομαι που παρίσταμαι ως μάρτυρας της, κατά κάποιο τρόπο, επιστροφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον τόπο από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του.



Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν μακρά κοινή ιστορία και χάρη σε αυτό το πολύ όμορφο φεστιβάλ η ιστορία αυτή συνεχίζεται. Ελλάς - Γαλλία συμμαχία!"



ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ



Με το πέρας των ομιλιών, η κα Τζάκρη με το κ. Φαρνό έκοψαν την κορδέλα ανοίγοντας την αυλαία ενός κορυφαίου εικαστικού γεγονότος, καθώς είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που βγαίνουν εκθέματα από το Μουσείο του Λούβρου για να φιλοξενηθούν σε κάποιον άλλον χώρο.



Η έκθεση χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στην αίθουσα Κλειώ φιλοξενούνται χαρακτικά με θέμα τις Εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχουν φιλοτεχνηθεί από τους Gerard Audran (1640 - 1703) και Sebastien Leclerc (1637 - 1714). Στην αίθουσα Θάλεια φιλοξενούνται γκραβούρες με θέμα τις γιορτές του "Βασιλιά Ήλιου" στις Βερσαλλίες από τους Israel Silvestre (1621 - 1691) και Jean Lepautre (1637 - 1714). Παράλληλα, στην αίθουσα Ερατώ διοργανώνεται έκθεση γαλλικού βιβλίου με τη συνεργασία Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, του Γάλλου Πρόξενου Christian Thimonier και των βιβλιοπωλείων "Μάτι" και "Νέστωρ".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: 5.200.000 ΜΕ AIDS

Περίπου 5,2 εκατομμύρια οροθετικοί λάμβαναν θεραπεία κατά του ιού HIV στα τέλη του 2009, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας (ΠΟΥ) στη Βιένη, στο πλαίσιο της 18ης διεθνούς διάσκεψης για το AIDS.




Στα τέλη του 2008, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν θεραπεία. Το 2009, 1,2 εκατομμύριο άρχισαν να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα, γεγονός που αυξάνει συνολικά τη χορήγηση της θεραπείας σε 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους. "Είναι η πιο μεγάλη αύξηση μέσα σε μια χρονιά", είπε ο Χιρόκι Νακατάνι αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για το AIDS.



Μια αντιική θεραπεία καθιστά τη λοίμωξη χρόνια νόσο. Μπορεί να κάνει τον ιό μη ανιχνεύσιμο αλλά ποτέ δεν τον καταστρέφει πλήρως, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί τρόποι για την αποβολή του από τον οργανισμό.



Οι νέες οδηγίες του ΠΟΥ για την καταπολέμηση της λοίμωξης από τον HIV και της νόσου του AIDS, συνιστούν την πρώιμη έναρξη της θεραπείας με τη χρήση λιγότερο τοξικών μορίων.



Στις τελευταίες οδηγίες του που χρονολογούνται στο 2006, ο ΠΟΥ πρότεινε τη θεραπεία των ασθενών όταν ο αριθμός τους των κυττάρων CD4, που ορίζουν το ανοσολογικό επίπεδο, είχε μειωθεί σε 200 ή λιγότερο ανά mm3 αίματος. Το φυσιολογικό ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500.



"Όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων οροθετικών γυναικών, που παρουσιάζουν ένα επίπεδο του CD4 από 350 κύτταρα ανά mm3 αίματος, πρέπει να αρχίσουν μια αντιική θεραπεία είτε παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα είτε όχι", αναφέρει ο ΠΟΥ σε ένα κείμενο τουλάχιστον 150 σελίδων.



Ο ΠΟΥ είχε ήδη προτείνει τη σύσταση αυτή τον περασμένο Νοέμβριο, παραμονές της παγκόσμιας ημέρας για το AIDS.



Ο ΠΟΥ προτείνει επίσης ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα να αρχίσουν τη θεραπεία, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους των κυττάρων CD4.



"Οι νέες συστάσεις μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να λαμβάνουν μια θεραπεία και συνεπώς να αυξήσουν το κόστος", αποκαλύπτει ο ΠΟΥ που παραδέχεται ότι οι συστάσεις αυτές μπορεί ωστόσο να μην εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις χώρες.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η χορήγηση θεραπευτικής αγωγής σε όλους τους ασθενείς που έχουν έναν αριθμό 350 κυττάρων CD4 ή λιγότερο αναμένεται "να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που υποβάλλονται σε θεραπεία κατά 49%", "να μειώσει τον αριθμό των θανάτων κατά 20% έως το 2015" και πιθανώς να περιορίσει τη μετάδοση του ιού, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

Mικροβιοκτόνο ζελέ μειώνει έως και 54% τον κίνδυνο μόλυνσης από HIV

Ένα μικροβιοκτόνο ζελέ που περιέχει ένα αντιρετροϊκό (ARV) φάρμακο σε ποσοστό 1%, μειώνει έως και 54% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV σε σχέση με ένα ζελέ που δεν περιέχει τίποτε, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Βιέννη.




Η δοκιμή του σκευάσματος, που ονομάστηκε CAPRISA 004 και άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου του 2007, είχε ως στόχο να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός ζελέ με 1% tenofovir, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντιρετροϊκό για την πρόληψη του ιού HIV στις γυναίκες.



Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες της Νότιας Αφρικής 18-40 ετών που δεν ήταν φορείς του ιού και σεξουαλικά ενεργές. Οι 445 από αυτές έλαβαν ένα ζελέ με ARV, και 444 ένα ζελέ χωρίς κανένα προϊόν.



Η επίδραση του HIV ήταν 54% χαμηλότερη μεταξύ των γυναικών που ακολούθησαν πιστά τη θεραπεία, 38% μεταξύ εκείνων που την ακολούθησαν σε περιορισμένη βάση, και 28% μεταξύ εκείνων την ακολούθησαν άσχημα. Σε μέσο όρο μια μείωση της επίδρασης του ιού κατά 39%. Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.



Σύμφωνα με τους υπευθύνους της μελέτης, το ζελέ με το αντιρετροϊκό φάρμακο μπορεί να "καλύψει μια σημαντική τρύπα στην πρόληψη του HIV, ιδίως για τις γυναίκες που δεν μπορούν να επιτύχουν μια αμοιβαία μονογαμία ή τη χρήση προφυλακτικού".



Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 60% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV στην Αφρική, όπου έχει καταγραφεί το 70% των μολύνσεων από τον HIV σε όλον τον κόσμο.

...?

ο πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Προδρόμου ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το κόμμα.


Με βαρύτατες αιχμές κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Προδρόμου ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το κόμμα.


«Δεν μπορεί να είστε με τα λαμόγια και τους λαγούς που τρέχουν με 4Χ4 και συγχρόνως να κόπτεστε για το λαό που τον έχουν πάντοτε στα … τέσσερα, σε απίσχναση σαν το συμπαθέστατο γάϊδαρο του Καραγκιόζη που κινδυνεύει από ασιτία, υπερηφανολόγε υιέ του σανοπώλη», λέει στον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ!

Στην ανακοίνωση της παραίτησης, που έστειλε προς το κόμμα και κοινοποίησε και προς τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Προδρόμου κάνει γνωστό ότι είχε διαπιστώσει και είχε επισημάνει από καιρό οργανωτικές και λειτουργικές παραλείψεις και αδυναμίες στη δομή του κόμματος, («θα μπορούσα να πω και λάθη», τονίζει), που όμως δε βελτιώθηκαν, ωστόσο η σταγόνα

που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η στήριξη από μέρους του Γιώργου Καρατζαφέρη των μέτρων ακραίας λιτότητας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στήριξη την οποία ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Πιερίας είχε χαρακτηρίσει δημόσια «άστοχη» και «αντίθετη με τις διακηρύξεις του ΛΑ.Ο.Σ» και γι’ αυτό (καταγγέλλει) ο αρχηγός του κόμματος προσπάθησε να τον φιμώσει, τιμωρώντας τον με (καταστατική) ποινή παύσης, επί ένα εξάμηνο, από τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του κόμματος και από τη θέση του μέλους της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Κύριε Καρατζαφέρη η πολιτική σας να έχει σταθερές βάσεις», συμβουλεύει τον αρχηγό το κόμματος ο κ. Προδρόμου, «τα λόγια σας να μη είναι σαν κινούμενη άμμος που παρασύρεται από ανέμους συγκυριών και υστεροβουλιών, καιροσκοπικών επιδιώξεων».



Να προσέχεις, αρχομανή

Η δήλωση παραίτησης του κ. Προδρόμου συνεχίζεται με περισσότερα κοσμητικά επίθετα για το ποιόν του αρχηγού του κόμματος:

«Πρέπει ακόμη να γνωρίζει ο λαϊκιστής και ’Χριστιανός’ κ. Καρατζαφέρης ότι ελεημοσύνες, δίκην κοινωνικής αλληλεγγύης, δικαιούται να κάνει μόνο η εκκλησία, διότι δεν ευθύνεται για την εκμετάλλευση και την αδικία, δηλαδή τα αίτια της φτώχειας και της ανέχειας των συνανθρώπων μας που προκαλεί το σύστημα εξουσίας, η Χριστιανική κοσμοθεωρία είναι από θέση αρχής ενάντια στην καταδυνάστευση των λαών. Στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο λέει για την εξουσία Οίδατε ότι οι δοκούντες άρχειν των εθνών κατακυριεύουσιν αυτών».

Και καταλήγει: «Να προσέχεις, αρχομανή κ. Καρατζαφέρη, γιατί σε λείπει η κατάλληλη παιδεία. Στο κόμμα που ίδρυσες πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχομε μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα, είμαστε εθελοντές και όχι στρατεύσιμοι».



Με τη δήλωσή του ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ν.Ε Πιερίας του ΛΑ.Ο.Σ απευθύνεται και προς τους Πιεριείς, για να τους διαβεβαιώσει πως «τίποτε δεν πάει χαμένο, όταν αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου για τις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα σου».

Τέλος ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν. «Δεν αφίσταμαι των αρχών και αξιών τις οποίες υπηρέτησα και θα εξακολουθώ να υπεραμύνομαι αταλάντευτα», υπογραμμίζει. «Θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι στον όμορφο κοινωνικό στίβο, χωρίς να προδώσω τις αξίες και αρχές που διέπουν τον ανθρωπισμό, οι οποίες αποτελούν πυξίδα στη ζωή μου».
ΕΠΤΑ- ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ , Ο ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών

Λήγει σήμερα η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους για εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα.




Πτώση αναμένεται στις περισσότερες σχολές λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων στα λεγόμενα μαθήματα κλειδιά (Mαθηματικά Στοιχεία Στατιστικής, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης). Σαφής πτώση των βάσεων αναμένεται στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, «στο ύψος» τους οι πιο περιζήτητες σχολές.



Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πρόσφατα ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών. Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία, επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.



Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε αδέλφια να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.


*** ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ...

ΕΝ ΨΥΧΡΩ...ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ . ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια συγκλόνισε το δημοσιογραφικό κόσμο και προβλημάτισε την κοινή γνώμη σκορπίζοντας ερωτηματικά που προφανώς θα μείνουν αναπάντητα.




***




Σίγουρα η απώλεια μιας ανθρώπινης ψυχής και ιδιαίτερα ενός νέου ανθρώπου προκαλεί θλίψη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και οργή.



***



Πολλά είναι τα «γιατί» που εγείρονται, πολλές οι υποθέσεις, οι συνδυασμοί και στο επίκεντρο βέβαια αν πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης.



***



Δεν νομίζω βέβαια ότι ο Γκιόλιας εκπροσωπούσε το δημοσιογραφικό κατεστημένο στην Ελλάδα ούτε θα μπορούσε να είναι ο εκφραστής της δημοσιογραφικής elite που κατευθύνει την διατεταγμένη ενημέρωση. Κατά συνέπεια καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν θα είχε λόγο να δολοφονήσει έναν δημοσιογράφο με αδύναμη ή ανύπαρκτη υπογραφή.



***



Αν πάλι ο Γκιόλιας ήταν ο ασυμβίβαστος, ο αντίπαλος του κατεστημένου, ο μαχητής, τι λόγο θα είχαν οι «τρομοκράτες» να τον «καθαρίσουν», αφού θα είχαν συγγενείς ιδεολογικές απόψεις;



***



Ακούστηκαν πολλά και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ένα σενάριο που δεν δένει μετά τη βαλλιστική έκθεση της αστυνομίας, εκτός κι αν πρόκειται για ανακοίνωση τακτικής.



***



Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Γκιόλιας ενόχλησε πολλούς, αποκάλυψε πολλά και «κρατούσε» πολλούς. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα στην πλειοψηφία τους είναι θετικά για την προσωπικότητά του. Φυσικά δεν λείπουν οι υπερβολές που τον χαρακτηρίζουν νέο Λαμπράκη, Σωτήρη Πέτρουλα κ.λ.π επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός πολιτικά.



***



Ακόμη και σε τέτοια τραγικά γεγονότα η ενημέρωση δεν στέκεται στο ύψος της είτε από συναισθηματισμό είτε από ιδιοτέλεια κι ας κόπτονται όλοι για το αγαθό της ελευθεροτυπίας.



***



Τα δημοσιογραφικά κανάλια των Αθηνών είναι δαιδαλώδη και σκοτεινά, οι δημοσιογραφικές διαδρομές σε μεγάλη εξάρτηση από συμφέροντα, φατρίες αλλά και από το ίδιο το κράτος.



***




Ας προσέξουμε, γιατί η μόλυνση επεκτείνεται και στην επαρχία. Ιδιαίτερα αυτοί που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τα ΜΜΕ με το δέλεαρ των χορηγιών.