PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΕΑ....

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, 45 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέϊς (Piri Reis), το οποίο παρακολουθείται από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εξέφρασε τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν.
Επίσης, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους και τον Αμερικανό ομόλογό του.
«Η συνεχιζόμενη ανοχή της ελληνικής κυβερνήσεως απέναντι στις έρευνες της Τουρκίας στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, δημιουργεί συνθήκες κεκτημένων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα πρέπει ν’ αντιδράσει σε υψηλότερο και σκληρότερο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΡΟΦΗ

Η βρετανική εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail, που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Ελλάδα και την Τουρκία, κατέρρευσε οικονομικά αφήνοντας χιλιάδες ταξιδιώτες στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA).

Η εταιρεία, με έδρα το Σάρεϊ που πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείρηση.
Αυτή τη στιγμή περίπου 16.000 πελάτες της Goldtrail βρίσκονται σε εξωτερικό, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.
Η CAA δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές του.
Οι πτήσεις από την Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά, όμως όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά τους.



Όσοι ταξιδιώτες επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.

Στα ύψη και η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (83%), αλλά και τη ΝΔ (90%).

Απόγνωση, ανασφάλεια και απαξίωση του πολιτικού συστήματος καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας "Αξία".








Το 74% των ερωτηθέντων απαντά πως έχει χειροτερεύσει η οικονομική του κατάσταση, ενώ εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε λάθος κατεύθυνση με ποσοστό 63%.






Τα σημαντικότερα προβλήματα που αναφέρει το 56% είναι φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, ενώ ένα 12% αναφέρει την ανεργία.






Παράλληλα, το 65% θεωρεί πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα υποβαθμιστεί, ενώ άλλο ένα 65% δήλωσε πως έρχονται πέτρινα χρόνια.






Σχετικά με το Μνημόνιο, το 43% ζητά απεμπλοκή, το 34% τήρηση των όρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 10% λέει ότι δεν γνωρίζει τους όρους ή το Μνημόνιο. Ένα επιπλέον 13% δηλώνει άγνοια ή άρνηση να απαντήσει.




Η απαξίωση των κομμάτων είναι συντριπτική με το 64% να δηλώνει πως κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους, ενώ το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι πως το 60% θα ψήφιζε λευκό εάν γίνονταν εκλογές σήμερα
Στα ύψη και η δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (83%), αλλά και τη ΝΔ (90%).
Ωστόσο, ο δικομματισμός κινείται στο 65% με την «ψαλίδα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να κλείνει στις 6 μονάδες. Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, ενώ ενισχυμένο δείχνει το ΚΚΕ που ξεπερνά το 12%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 5%. Τα άλλα κόμματα της Αριστεράς διατηρούν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΝ στο 5,5% και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στο 2%.






Η πανελλαδική έρευνα της VPRC πραγματοποιήθηκε σε δύο κύματα: από 6-8 Ιουλίου και από 14-16 Ιουλίου. Το δείγμα ήταν 1.156 άτομα άνω των 18 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολόγιου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ!!!!!!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ της Βουλευτού Πιερίας κας Μαρίας Μίχου για το ασφαλιστικό

«Ορισμένοι πολίτες, θα επωμισθούν βάρη, που θα είχαν αποφευχθεί αν οι ρυθμίσεις είχαν γίνει στην ώρα τους»

«Η λύση του ασφαλιστικού ζητήματος δεν χωρά άλλη αναβολή. Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση καλείται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει το βασικότερο πυλώνα του κοινωνικού κράτους που ακούει στο όνομα «κοινωνική ασφάλιση», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της στη Βουλή για το ασφαλιστικό, η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Όπως επεσήμανε η Βουλευτής, ο μόνιμος χαρακτήρας των διαφόρων δομικών ή μη προβλημάτων οδήγησε τα ασφαλιστικά ταμεία σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η βιωσιμότητά τους να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.
«Αναζητώντας τα αίτια της κρίσης της κοινωνικής ασφάλισης διαπιστώνουμε ότι αυτά είναι τόσο δομικά όσο και διαχειριστικά, όπως ο τρόπος επένδυσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση του πληθωρισμού και φυσικά το δημογραφικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι δεν αρκεί ένα καλό ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να λύσουμε το πρόβλημα. Το ασφαλιστικό είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαντάζει. Λόγω της πολυπλοκότητας του απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός πολιτικών στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, με προϋπόθεση την οριζόντια συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».
Όπως επεσήμανε η κα. Μίχου, οι διαπιστώσεις των προβλημάτων, είναι γνωστές και στους πολιτικούς και στους πολίτες, και απαιτούνται λύσεις ρεαλιστικές και ουσιαστικές, λύσεις στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση άμεσα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
«Στην κρίσιμη μάχη που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερη σημασία, κατά την γνώμη μου, έχει η σωστή ενημέρωση των πολιτών. Γιατί πέρα από τα βάρη που θα επωμιστούν αρκετοί συμπολίτες μας, τα οποία δεν θα είχαν επωμιστεί αν αυτές οι ρυθμίσεις είχαν γίνει όταν η οικονομία ήταν αξιόπιστη, υπάρχουν και αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου που όχι μόνο δεν είναι επώδυνες για τους ασφαλισμένους, αλλά αντίθετα ευνοούν τους περισσότερους από αυτούς.
Σύμφωνα, με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, το ποσοστό των ασφαλισμένων οι οποίοι βγαίνουν ωφελημένοι από την νέα ρύθμιση κυμαίνεται στο 55 με 60%, ενώ με τις νέες ρυθμίσεις η ενιαία εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων δεν επιβαρύνει το 80% των συνταξιούχων.

Κατά την άποψή μου, στην σωστή κατεύθυνση, επίσης, βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου εργασίας και ο εξορθολογισμός
του συστήματος διαδοχικής ασφάλισης. Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία. Είναι γεγονός ότι ορισμένοι πολίτες, όπως προανέφερα, θα επωμισθούν βάρη, που θα είχαν αποφευχθεί αν οι ρυθμίσεις είχαν γίνει στην ώρα τους, όταν η ελληνική οικονομία ήταν ισχυρή και αξιόπιστη.
Όμως με δεδομένη την παρούσα κατάσταση, όμως, οφείλουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα διαφανές, ορθολογικό και βιώσιμο σύστημα που θα λειτουργεί για όλους το ίδιο και όχι προνομιακά για ορισμένους.
Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να τονίσω ότι όσο επιτακτική είναι η ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού ζητήματος, άλλο τόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να διασφαλιστούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι χαμηλές και μεσαίες συντάξεις».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Θετικό το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης ΠΑΕ Πιερικού και Μαρτσέλο Πέντα




Μετείχε στην απογευματινή προπόνηση












Πραγματοποιήθηκε  η αναμενόμενη συνάντηση του εκπροσώπου της ΠΑΕ Πιερικός με τον Μαρτσέλο Πέντα που επέστρεψε την Τετάρτη στην Κατερίνη.
Δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στην πρώτη συνάντηση που έγινε αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι βρέθηκε ένα κοινό σημείο για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και το μήνυμα που βγήκε είναι θετικό. Και όχι μόνο αυτό. Ο ποδοσφαιριστής Πέντα προπονήθηκε χθες με την ομάδα και αυτό θα γίνει και τις επόμενες ημέρες, ενδεικτικό ότι θα βρεθεί λύση στο οικονομικό θέμα που υπάρχει.
Ο Μαρτσέλο Πέντα θ’ ανέβει και στο Ελατοχώρι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα περίοδο. Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι στις επόμενες δέκα μέρες θα τελειώσει θετικά το θέμα και ο Πέντα θα παίξει και τη νέα περίοδο στην ομάδα του Πιερικού.
Ας ευχηθούμε ότι οι πληροφορίες που έχουμε θα επαληθευτούν και ο ικανός αυτός παίκτης θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Πιερικό. Είναι κάτι που θέλουν και οι φίλαθλοι του Πιερικού.
Θα δοκιμαστεί στο Ελατοχώρι από Τρίτη 20 Ιουλίου ο Αργεντίνος Αγκοστίν Γκονί
Την Κυριακή 18 Ιουλίου αναμένεται στην Κατερίνη ο Αργεντίνος Αγκοστίν Γκονί και τη Δευτέρα ανεβαίνει στο Ελατοχώρι με τους παίκτες του Πιερικού.
Ο Γκονί θα δοκιμαστεί για δύο περίπου εβδομάδες και ανάλογα με το τι θα παρουσιάσει θ’ αποφασιστεί αν θ’ αποκτηθεί ή όχι. Το γεγονός ότι έχει καλό βιογραφικό δεν είναι αρκετό για τον προπονητή του Πιερικού κ. Χατζάρα.
Παίκτης του Πιερικού ο Μήτρου Νικόλαος
Αριστερός αμυντικός χαφ
Μια θέση για την οποία ενδιαφερόταν να κλείσει ο Πιερικός έγινε πραγματικότητα αφού χθες το μεσημέρι υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου ο Μήτρου Νικόλαος 26 χρόνων.
Ο Μήτρου έπαιξε στον Πανιώνιο, στον Εθνικό Αστέρα και στην Καστοριά της Β’ Εθνικής.
Χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Πιερικό κάτω από τις οδηγίες του κ. Γιώργου Χατζάρα.
Ο κ. Χρήστος Ηλιάδης νέος προπονητής τερματοφυλάκων στον Πιερικό
Από χθες το απόγευμα ο Πιερικός έχει συνεργάτη του κ. Χατζάρα και προπονητή τερματοφυλάκων τον κ. Χρήστο Ηλιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Χρήστος Ηλιάδης έχει δίπλωμα από γερμανική σχολή προπονητών που αφορά μόνο τους τερματοφύλακες.
Χθες το απόγευμα ο Χρήστος Ηλιάδης προπόνησε τους τερματοφύλακες του Πιερικού Γουμάγια, Καρακούτση και Τσιντώτα.

«Μάχη» δύο μουσείων για εύρημα της Πιερίας!

Στα «χαρακώματα» Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ένα χάλκινο αγγείο


Tο αγγείο είχε εντοπιστεί στη συλλογή της Αμερικανίδας συλλέκτριας Σέλμπι Γουάιτ

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τόπο έκθεσης ενός χάλκινου αγγείου του 4ου αι. π.Χ., που επαναπατρίστηκε από τις ΗΠΑ πριν δύο χρόνια και που …προέρχεται από τη Σεβαστή Πιερίας
Σύμφωνα με το Βήμα, με διαφορά μόλις μίας ψήφου (οκτώ έναντι επτά), το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της Αθήνας, αλλά η «μάχη» των δύο ιδρυμάτων συνεχίζεται.
Το αγγείο είχε εντοπιστεί στη συλλογή της Αμερικανίδας συλλέκτριας Σέλμπι Γουάιτ, όταν εκτέθηκε μαζί με άλλες ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες που κατείχε η ίδια. Έτσι, μαζί με αυτό, η Ελλάδα διεκδίκησε επιτυχώς και το τμήμα μιας μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης με δύο μορφές -ενός ώριμου άνδρα πολεμάρχου και ενός εφήβου (410 - 400 π.Χ.).
Όταν οι δύο αρχαιότητες παρουσιάστηκαν στο κοινό, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης είχε δηλώσει ότι θα εκτεθούν στους τόπους όπου ανήκουν.
Το αγγείο έχει εκτεθεί ήδη στην έκθεση «Νόστος» στο Μουσείο Ακρόπολης μαζί με άλλα αρχαία επαναπατρισμένα στην Ελλάδα.
Το επιχείρημα που προβάλει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ότι «το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας στερείται παντελώς αρχαιοτήτων της μακεδονικής τέχνης».

«Μόλις πριν από έναν χρόνο παραχωρήθηκαν στο μουσείο 21 αντικείμενα, τα οποία όμως δεν είναι καλής ποιότητας. Όλα προέρχονται από Εφορείες αρχαιοτήτων της Μακεδονίας, ενώ ειδικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δεν έδωσε τίποτε. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο μουσείο εκτίθεται ήδη ένα πανομοιότυπο έργο. Το ΕΑΜ ζητεί τον έναν ή τον άλλον κρατήρα» αναφέρει.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης απαντά:
«Ο κρατήρας προέρχεται από τη Σεβαστή Πιερίας, περιοχή δηλαδή της Μακεδονίας, άρα θα πρέπει να εκτίθεται στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Ο κρατήρας που υπάρχει τώρα στο μουσείο δεν του ανήκει, αλλά προέρχεται από την ΚΖ' Εφορεία. Επιπλέον δεν έχει ληφθεί μέριμνα ώστε το μουσείο να τροφοδοτείται με νέα αντικείμενα μέσω των ανασκαφών των Εφορειών Αρχαιοτήτων».

4o FESTIVAL ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για το 4ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγινίου το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Επτά συγκροτήματα ρεμπέτικης, λαϊκής, έντεχνης αλλά και ροκ μουσικής θα μας ταξιδέψουν με τα μουσικά τους ακούσματα.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ σας παρουσιάζει τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν το Σάββατο 17 Ιουλίου στο άλσος του Αγίου Γεωργίου στο Αιγίνιο.

ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η ΖΕΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ
ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ
ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚOI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ
ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΩΣ 70%
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΗΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ,
ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ eptanews.gr

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών, λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών, σε όλο το δασικό και επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.




Συγκεκριμένα αποφασίζεται:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, κατά το διάστημα από 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, σε όλο το δασικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, εκτός των παρακάτω κεντρικών αξόνων:

*Λιτόχωρο-Μετόχι Αγίου Διονυσίου-Σταυρός-Πριόνια

*Λεπτοκαρυά-όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη

*Πλαταμώνας-όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη

*Ν. Πόροι-Π. Πόροι

*Αγία Τριάδα Βροντούς-Κρεββάτια

*Άγιος Βασίλειος-Κορομηλιές

*Λιτόχωρο-Ξωκκλήσι Άγίου Ιωάννη Λιτοχώρου

*Διασταύρωση Παλαιάς Μονής Αγ. Διονυσίου-Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου

*Σκοτίνα-Π. Σκοτίνα»

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν εργασία, καθώς και εκείνα που εξυπηρετούν τις δασικές εργασίες και την κτηνοτροφία της περιοχής, κατά τις ώρες από 06.00΄ έως 21.00΄.

Επίσης, απαγορεύεται η διαμονή (ελεύθερη κατασκήνωση στην ύπαιθρο) σε όλη την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπως και η κυκλοφορία πεζών στα μονοπάτια, από ώρα 21.00΄ως 06.00΄ της επομένης.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο η διαμονή, στους χώρους των μαντριών, των κτηνοτρόφων που έχουν δικαίωμα άσκησης βόσκησης στα δάση της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και των συνεργείων που εκτελούν δασικά έργα στην περιοχή των αντίστοιχων εργοταξίων.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ...!!!!

χωρις προτάσεις και χρονοδιάγραμμα ήρθαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου


- Οι φορείς προχωρούν σε μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νομάρχης Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς του Νομού σχετικά με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία από τα έργα που γίνονται στην εθνική οδό από την παραχωρησιούχο εταιρεία.
Στη σύσκεψη παρέστησαν εκτός από το Νομάρχη, ο πρώην Βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, οι Δήμαρχοι Κορινού Ν. Αβραμίδης, Μεθώνης Κ. Αβραμίδης, Πύδνας Δ. Βασιλειάδης, Αιγινίου Β. Κοντός, Κολινδρού Θ. Σολοποτιάς, Παραλίας Γ. Κεραμιδιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θ. Λιακόπουλος, ο Αντινομάρχης Δ. Χριστογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Η. Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δ. Πανταλώνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δ. Μπούρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας Γρ. Βεϊδαμενίδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.
Η πλευρά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δεν απάντησαν σε καμία εκ των ερωτήσεων που έθεσαν οι φορείς του τουρισμού, οι Δήμαρχοι και ο Νομάρχης, ενώ στο τέλος συσκέφθηκαν μεταξύ τους κεκλεισμένων των θυρών για να προταθεί μία κάποια λύση, η οποία ουδέποτε και έγινε δεκτή από το Νομάρχη, αντίθετα το πιερικό μέτωπο αποφάσισε από Δευτέρα να ξεκινήσει τη δικαστική οδό.



Η ΣΥΣΚΕΨΗ



Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ήταν ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου. "Ο χειμώνας χάθηκε με το κλείσιμο των Τεμπών. Είχαμε ένα καλοκαίρι να περιμένουμε και μας το χαλάτε κι αυτό με τα έργα" είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι κατά των έργων, αλλά υπέρ των έργων που γίνονται με σωστό σχεδιασμό.
Ήδη, όπως τόνισε ο Νομάρχης τα 11 χλμ της εθνικής οδού είναι κλειστά από τις 7 Ιουνίου, εδώ δηλαδή και 40 μέρες. Πέρασαν 40 μέρες είπε, και το μόνο που έκανε η εταιρεία ήταν να φρεζάρει το έδαφος αφού δεν έχει ξεκινήσει καν την ασφαλτόστρωση και απομένουν περίπου 15 ημέρες για την ασφαλτόστρωση, αν όλα πάνε καλά. Απορώ, συνέχισε, για ποιόν λόγο δεν αποφασίσατε να κλείνετε ανά κομμάτια και αποφασίσατε να κλείσετε 11 ολόκληρα χλμ. ποιόν βολεύει αυτό;
Σίγουρα όχι την Πιερία, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες της. Όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε κανείς από εσάς; Ποτέ; Μέχρι πότε θα πληρώνουν οι Πιεριείς αυτά τα πράγματα; Γιατί θα πρέπει να κλείσει εντελώς η εθνική οδός και τέλος, γιατί και για ποιόν δρόμο πληρώνουμε τα διόδια;
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Πιερία γίνεται "μπαλάκι". "Οι άλλοι προορισμοί το τελευταίο διάστημα τρίβουν τα χέρια τους" είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ της νομικής οδού.
Ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης αναφέρθηκε στις δύσκολες συγκυρίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Παραλίας. "Καταστρεφόμαστε. Δεν μας περισσεύει ούτε ένα ευρώ. Εμείς μιλάμε για γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Πού είναι;".

Ο εκπρόσωπος τους ΤΕΕ Πιερίας Ηλίας Τσιτλακίδης έθεσε ερωτήματα γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ενώ σημείωσε πως είναι απαράδεκτη αυτή η χρονική επιλογή από μέρους της εταιρείας.
Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή η Πιερία διεκδικεί το αυτονόητο ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν προηγήθηκε ένας σωστός προγραμματισμός σε συνεργασία με τη Ν.Α. Πιερίας.
Ο Γιώργος Μπούρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο στην συμπεριφορά της εταιρείας η οποία λειτουργεί στην περιοχή ως... κατακτητής.
Το λόγο στη σύσκεψη πήρε και ο πρώην Βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του. "Είμαι από αυτούς που υποστήριξα με πάθος τη σύμβαση παραχώρησης, κάτι που το πλήρωσα ακριβά. Θα ήθελα να υπάρξει μία συνεργασία" είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για δικαιολογημένη διαμαρτυρία από πλευράς της Πιερίας, ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των δύο εταιριών είπε πως δεν μπορούν να απαξιώνουν τους εκλεγμένους άρχοντες.



ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.
Κατανόηση των προβλημάτων της Πιερίας δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε., οι οποίοι σημειωτέων ξεκαθάρισαν ότι η εταιρεία δεν κάνει επίβλεψη των εργασιών που κάνει η παραχωρησιούχος, αλλά το μόνο που έχει να κάνει είναι να ελέγχει αν η εταιρεία τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις και τις ημερομηνίες. Τα συγκεκριμένα έργα, όπως είπαν, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2011.Όπως είπαν επίσης, η εταιρεία αποφάσισε με δική της ευθύνη αντί να κάνει μπαλώματα στο οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο, να προβεί στην συνολική αποκατάστασή του, κάτι που είναι προς τιμήν της, και η εκτίμηση είναι ότι ο δρόμος αυτός θα χρειαστεί διορθώσεις μετά από μία 15ετία.
Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. δεν απάντησαν στο ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν για το συγκεκριμένο έργο, ούτε έδωσαν λύση στο τι μπορεί να γίνει. Οι εκπρόσωποι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που παρέστησαν στη συζήτηση τήρησαν στάση σιωπής.
ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ
Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλείται στην Πιερία από έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου έργα ασφαλτόστρωσης στην ΠΑΘΕ, ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε μια περιοχή που έχει δεχθεί επί 5 μήνες το τρομερό οικονομικό πλήγμα λόγω των Τεμπών, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει λύση. Να αναστείλει τις εργασίες για τον Σεπτέμβριο ώστε να μη χαθεί τελείως η τουριστική σεζόν και να φροντίσει να αποζημιώσει τους επιχειρηματίες της περιοχής για τη ζημία που υπέστησαν και υφίστανται".
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Θ. Παπαγεωργίου: «Να σταματήσει η «βιομηχανία» των αναπηρικών συντάξεων»

Να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σταματήσει η «βιομηχανία» απόδοσης αναπηρικών και προνοιακών συντάξεων ζήτησε ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών ««Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις».
«Δεν πάει άλλο αυτή η ασυλία και αυτή η ασυδοσία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνοντας πως αυτή η υπόθεση της «βιομηχανίας» των αναπηρικών συντάξεων θα πρέπει να σταματήσει διότι επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και το κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να αδικούνται, αλλά υπάρχουν και υπερβολές.

Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπαγεωργίου για την «βιομηχανία» των αναπηρικών συντάξεων

Κύριε Υπουργέ, θέλω να κλείσω με μια εμπειρία που έχω από την Περιφέρειά μου. Πρέπει να τελειώσει τώρα το σύστημα της βιομηχανίας των αναπηρικών συντάξεων. Πρέπει να τελειώσει τώρα, κύριε Υπουργέ! Υπάρχουν φοβερές καταγγελίες στα γραφεία μας και φοβερές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται και λένε: «Βγάλε μου σύνταξη αναπηρική με 67%».

Πού θα πάει αυτό το σύστημα; Έχουμε φτάσει, απ’ ό,τι ισχυρίζεστε, να έχουμε 21% συνταξιούχους στη χώρα μας. Πας σε μερικά χωριά και βλέπεις μόνο συνταξιούχους, λόγω της ηλικιακής κατάρρευσης, αλλά δεν μπορεί αυτό το σύστημα να συνεχίζει να δίνει αναπηρικές συντάξεις σε μπασκετμπολίστες και δεν ξέρω σε ποιους, γιατί τα είδαμε και αυτά! Είδαμε συντάξεις οι οποίες επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και το κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να σας πω ότι ιδιαίτερα στις Νομαρχίες και στα προνοιακά τμήματα γίνεται κατάχρηση της έγκρισης προνοιακών επιδομάτων. Μου έτυχε –πραγματική περίπτωση- κάποιος που έπαιρνε επίδομα τυφλότητας, αν πήγαινες να συναλλαγείς μαζί του σε έβλεπε καλύτερα απ’ όλους τους άλλους.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Όργωνε κιόλας!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Όργωνε κιόλας.

Δηλαδή, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το σύστημα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι επειδή στα χωριά μας είναι πολύ πιο εναργής η προσέγγιση αυτής της κατάστασης, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία το σύστημα έγκρισης αναπηρικών συντάξεων με 67% και προνοιακών επιδομάτων. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να αδικούνται και δεν τους δίνετε το δικαίωμα, αλλά υπάρχουν και υπερβολές.

Εάν, κύριε Υπουργέ, δεν θεραπεύσουμε αυτά τα πράγματα –δεν μιλάω για την εισφοροδιαφυγή, δεν μιλάω για τη σπατάλη που έγινε με τις συνταγογραφήσεις, αυτά τα έχουμε πει και τα ξέρετε και εσείς, εδώ μιλάμε για μια άλλη σπατάλη- δεν θα μπορεί να αντέξει το σύστημα να χρηματοδοτήσει αυτούς, οι οποίοι έχουν εργαστεί τριάντα, σαράντα χρόνια και δεν θα μπορεί να καταστεί βιώσιμο το σύστημα για το μέλλον.

Αυτή η υπόθεση της βιομηχανίας των αναπηρικών συντάξεων, πρέπει να αντιμετωπισθεί, κύριε Υπουργέ, εδώ και τώρα. Δεν πάει άλλο αυτή η ασυλία και αυτή η ασυδοσία.

Θ. Παπαγεωργίου: «Να δεσμευτεί η Κυβέρνηση για αποκατάσταση των αδικιών στο ασφαλιστικό σύστημα»

Την δέσμευση της Κυβέρνησης πως όταν ξεπεραστεί η κρίση θα βελτιωθεί το επίπεδο απόδοσης των συντάξεων στη χώρα μας ζήτησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπ. Οικονομικών «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις».



Ο κ. Παπαγεωργίου στην ομιλία τόνισε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα βρίσκεται σε κρίση, ότι τμήματα του, όπως αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης σε πολλά από τα ταμεία καταρρέουν και φυσικά, δεν υπάρχει προοπτική βιώσιμης λειτουργίας. Πρέπει, όμως, να πούμε ότι στο νομοσχέδιο αυτό –για να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες της χώρας, είναι νομοσχέδιο έκτακτων λύσεων και ανάγκης- υπάρχουν επώδυνες λύσεις, λύσεις που επιφέρουν ανατροπές για τους συμπολίτες μας, για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας»



Επεσήμανε επίσης πως παρά την αφόρητη πίεση που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ασφάλιση και την συνταξιοδότηση των γυναικών «δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστικές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Αυτό πρέπει να το δει η Κυβέρνηση και πρέπει να το δούμε όλοι. Αυτό πρέπει να είναι μια διαβεβαίωση της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες, πέραν των όποιων προσπαθειών γίνονται από την Κυβέρνηση για να ελαφρυνθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Πρέπει, οι πολίτες σ’ αυτή τη χώρα να πειστούν ότι εάν ξεπεραστεί η κρίση, θα μας βρει σε καλύτερη θέση, σε καλύτερες συνθήκες για να βελτιωθεί το επίπεδο απόδοσης των συντάξεων στη χώρα μας.

Πρέπει, να πούμε στους πολίτες ότι η ανάπτυξη και η αύξηση του Α.Ε.Π. τα επόμενα χρόνια είναι η λύση για τη θεραπεία των προβλημάτων που αφορούν και το ασφαλιστικό σύστημα, δεδομένου ότι μια οικονομία που παράγει πλούτο, παράγει εισοδήματα, παράγει φόρους, παράγει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι η μόνη λύση για να ενδυναμωθεί το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, για να βελτιωθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της κοινωνικοασφαλιστικής υποδομής.

Πρέπει, να πειστούν οι πολίτες ότι δεν έκλεισαν οι ορίζοντες, ότι δεν έκλεισαν οι πύλες και οι πόρτες για το μέλλον. Πρέπει να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες και κάνετε επαναλαμβάνω –πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στην Κυβέρνηση- προσπάθειες να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες υπήρχαν στο προσχέδιο, αλλά επειδή θα υπάρχουν αδικίες και στο τελικό κείμενο, να υπάρχει, όπως και στο προηγούμενο νομοσχέδιο, η δέσμευση ότι στο μέλλον
θα αρθούν όλες αυτές οι αδικίες».

Από την ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Μία ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα σε πέντε σημαντικές μορφές του ελληνικού τραγουδιού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ελληνικής μουσικής, που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κατέκλυσαν το ανοικτό θέατρο του δημοτικού πάρκου.


Όχημα σε ένα ακόμα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού ήταν η ορχήστρα νέων ελληνικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η οποία κατέγραψε μια ακόμα εξαιρετική μουσική βραδιά στην 4χρονη πολιτιστική της διαδρομή.

Ειδικότερα αυτή τη φορά αποδόθηκαν συνθέσεις των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σουγιούλ και Χιώτη.