PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

...ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ...ΑΙΓΑΙΟΥ

Τελεσίγραφο σε Εγνατία και Αιγαίο

  Πολιτεία/Β.Ζ. 
  Με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, για τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος που εκτελεί στο Εθνικό Δίκτυο στο βόρειο τμήμα του νομού η «Αιγαίο», απειλούν οι φορείς της Πιερίας, αν οι δύο εταιρείες (επιβλέπουσα και παραχωρησιούχος) δεν πάρουν δραστικά μέτρα για την επίσπευση των εργασιών
Νέα σύσκεψη την Παρασκευή στο Διοικητήριο, ερωτηματικό αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση οι εκπρόσωποι των δυο εταιρειών
150710_Suskepsi_nomarxia_
Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά (με αγωγές και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων) εναντίον της Εγνατίας Α.Ε και της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε είναι οι φορείς της Πιερίας, οι οποίοι είδαν το πρώτο καλό (από πλευράς καιρού και προσέλευσης επισκεπτών) Σαββατοκύριακο, να «καταστρέφεται» από τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελεί η Αιγαίο με την άδεια της επιβλέπουσας Εγνατίας, από τον Αλιάκμονα μέχρι τον κόμβο του Μακρυγιάλου!

Αγώνες τζετ σκι στο Μακρύγιαλο Πιερίας‏

Αγώνες τζετ σκι στο Μακρύγιαλο Πιερίας‏

ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Στην παραλία του Μακρύγιαλου Πιερίας θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Ιουλίου οι πανελλήνιοι αγώνες τζετ σκι.Εντυπωσιακά κόλπα και μεγάλες ταχύτητες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές. Η συμμετοχή των αθλητών είναι αρκετά μεγάλη.Η οργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεθώνης.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΔΟΧΑΡΑ

ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιορτάστηκε και φέτος στις 10 και 11 Ιουλίου η καθιερωμένη γιορτή της Μυδοχαράς, στην παραλία Μακρύγιαλου και όπως πάντα πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και γεύτηκαν τα ωραία μύδια Μακρυγιάλου, το τσίπουρο και όλα τα προσφερόμενα εδέσματα απο τον Δήμο Μεθώνης και τον Σύνδεσμο Μυδοκαλλιεργητών του Νομού Πιερίας.
Η φετινή εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία και ήταν ένα διήμερο ξεφάντωμα με δωρεάν αχνιστά μύδια αλλά και πολύ χορό.
Το κοινό ξεσήκωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φοίνικα που χόρεψε ευρωπαικούς και ελληνικούς χορούς.Συμμετείχαν επίσης οι Ποντιακοί Συλλογοι: Στέγη της Αγάπης, Ανθέμιδα-Λευκάδια, Αναγένηση Αγ. Νεκτάριος Μενεμένης, ο σύλλογος Ποντος Μακρυγιαλού και ο Λαογραφικός Σύλλογος η Παλιάνη Σφενδάμης.
Την παρουσιαση του Πολιτιστικού συλλόγου Φοίνικα Καλαμαριάς έκανε ο Δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος.
Τέλος στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης, ο Αντινομάρχης Πιερίας κ. Μπουρονίκος Νίκος και άλλοι τοπικοί φορείς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΠΕΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 9.30μμ

Με στόχο τη νίκη ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Αλβανία για την αποψινή του συνάντηση στα Τίρανα με την Μπέσα (9.30 μ.μ., Novasports-1). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν το τρίποντο για να τελειώνουν από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση-πρόκριση στο Europa League.
«Δεν μας φοβίζει το άγνωστο. Την Μπέσα την ξέρουμε ως ομάδα. Κάναμε καλή προετοιμασία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και πιστεύω ότι θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Εβαλντ Λίνεν.

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ραούλ Μπράβο και τόνισε: «Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Κάναμε καλή προετοιμασία, είναι περίεργο το ότι πάμε τέτοια εποχή για επίσημο ματς, αλλά θα τα καταφέρουμε».
Οσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Εβαλντ Λίνεν έχει πάρει μαζί του 22 ποδοσφαιριστές και το μόνο αξιοσημείωτο σε σχέση με τα φιλικά είναι ότι θα ξεκινήσει βασικός ο Χολέμπας. Από εκεί και πέρα, την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Βαλεριάνος, Μοδέστο, Ντουντού, Οσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Επστάιν, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Μιραλάς.

6.000 ΦΤΩΧΟΙ ΜΕ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

Σε «μπλόκο» του ΣΔΟΕ έπεσαν οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δήλωναν στην εφορία εισοδήματα «φτώχειας».

η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Μέχρι και στους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέλθει ο υδράργυρος στην Αττική την Πέμπτη. Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Θράκης, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες.




Καμίνι θα θυμίζει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς, ενώ στα παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 34 βαθμούς.



Ζέστη με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία μέχρι τους 36 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.



Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.



Έκκληση για περιορισμό της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων, απηύθυνε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Έντονη είναι η αντίδραση της Αθήνας για την έξοδο του τουρκικού σκάφους "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο.



Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς την Άγκυρα, καλώντας την να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι "η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις του "Πίρι Ρέις", υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση "θα προασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, διευκρίνισε ότι προς το σκάφος πλέει μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου στα διεθνή ύδατα.
Προηγήθηκε δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πέρα από το διάβημά προς την Άγκυρα, πρόκειται να επιδοθεί και ρηματική διακοίνωση.
"Οι ενέργειες της Τουρκίας μας προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19 Ιουλίου", είπε.
Ο ίδιος έδωσε την πληροφορία πως οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν με Νavtex την Αθήνα ότι το "Πίρι Ρέις" θα κινηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελόριζου, για σεισμολογικές έρευνες.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αλμάτι, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, όπου θα θέσει το ζήτημα.
Σε ερώτηση αν ανάλογες με τις τουρκικές έρευνες έχει διεξάγει και η Ελλάδα, ανέφερε πως καθώς η χώρα απειλείται συχνά από σεισμούς, στη συγκεκριμένη περιοχή η Ελλάδα προβαίνει τακτικά σε έρευνες.


Γ. Πεταλωτής
Ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την παρουσία του τουρκικού σκάφους "Πίρι Ρέις", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "παρακολουθούμε το όλο ζήτημα, όχι εξ αποστάσεως, δραστικά, έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως ελληνικό κράτος και φυσικά δηλώνουμε άλλη μία φορά ότι κάθε ενέργεια της Τουρκίας, που ξεφεύγει από τη διεθνή νομιμότητα, θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στις εξελίξεις και στις σχέσεις της με τη χώρα μας και θα το θέτουμε ως ζήτημα στις σχέσεις της με την ΕΕ".

Σχόλιο ΛΑΟΣ

Ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε: "Οι προκλήσεις της Τουρκίας ξεπερνούν κατά πολύ την ανοχή μας. Χρειάζεται απάντηση ανάλογη και ισοδύναμη με την πρόκληση. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τις ευθύνες της, διαφορετικά τα τετελεσμένα αυτά γεγονότα την καθιστούν υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό".

ΝΟΟΖ

Απάντηση στις καταγγελίες του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" για τη σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ... ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ







Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος σε μια σειρά έργων, αλλά απαντώντας παράλληλα και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το κομμάτι που μονοπώλησε τη συνέντευξη ήταν η καταγγελία του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" σχετικά με την πρόσφατη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης.



Ο κ. Χιονίδης



Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, ένα τεράστιο ποσό που, όπως είπε ο κ. Δήμαρχος αποδεικνύει το μεγάλο έργο που γίνεται.



Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κομμάτι της συντήρησης των σχολείων του Δήμου, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Στόχος, είπε ο κ. Χιονίδης, της Διοίκησης είναι να κατασκευαστούν νέα σχολεία μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα 3 Δημοτικά και 1 Λύκειο στον Καπνικό Σταθμό.



Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στην πόλη της Κατερίνης ο κ. Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του δακτυλίου που δημιουργείται σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη. "Σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα μέσα στην πόλη. Εμείς όμως προχωράμε συντονισμένα και με γοργούς ρυθμούς" είπε.



Χρέος



Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις οφειλές του Δήμου σε τρίτους, ο κ. Χιονίδης είπε πως μέσα στο 2007 εξοφλήθηκαν όλα τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης. Φέτος, οι πόροι του Δήμου είναι 30% μειωμένοι, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα πρώτος στόχος είναι να διασφαλίζονται αρχικώς οι μισθοί. Όπως πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και κόβονται εντάλματα και αρκετοί θα πληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.



Σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ: "Ξαναζεσταμένο φαϊ"



Ξαναζεσταμένο φαϊ χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης την καταγγελία του Δημοτικού Συνδυασμού "Πράξη το Όραμα" σχετικά με την σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κατερίνης με το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης για την συνέχιση του προγράμματος της επιδότησης των εισιτηρίων.



Όπως επισήμανε το ποσό της επιδότησης δεν καθορίστηκε από τον Δήμο ή το ΚΤΕΛ, αλλά βασίστηκε πάνω στα στατιστικά στοιχεία μελετητών με βάση την μετακίνηση την προηγούμενη χρονιά, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως φέτος η επιδότηση κρατήθηκε στο ίδιο ύψος με πέρυσι, τη στιγμή που αυξήθηκε σημαντικά η βενζίνη και το ΦΠΑ.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αμ δεν κινδυνεύουμε από τον καύσωνα. Αυτόν τον αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε συχνά ντους, φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, τρώμε ελαφρά, την κάνουμε παραλιακά. Άλλα είναι εκείνα που μας θέτουν εκτός …

Το θερμόμετρο πάντως παίρνει την πάνω βόλτα και σήμερα και αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές μας μέχρι την Παρασκευή οπότε αναμένεται πτώση. Περιμένουμε και βροχές …..το Σαββατοκύριακο.

Και τώρα τα επίκαιρά μας.

Ημέρα «ζωντανή» δημοσιογραφικά η χθεσινή, με συνέντευξη τύπου του δημάρχου Κατερίνης και σύσκεψη στη νομαρχία για το θέμα των «καλοκαιρινών ασφαλτοστρώσεων» στην εθνική οδό.

Η συνέντευξη του δημάρχου δεν έκρυβε εκπλήξεις, ούτε και ειδήσεις τολμώ να πω, μάλλον ήταν στο περιθώριο της σύσφιξης των σχέσεων.

Πολύ ζουμί όμως είχε η σύσκεψη στη νομαρχία με αφορμή τα έργα στην εθνική οδό ντάλα καλοκαίρι.

Έχουν δίκιο να οργίζονται οι τουριστικοί φορείς, διότι εδώ κολλάει το «ήτανε στραβό το κλήμα το’φαγε κι ο γάιδαρος».

Απαντάμε λοιπόν δυναμικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και διεκδικούμε αν μη τι άλλο να μας σέβονται.

Τελικά σ’αυτή τη χώρα δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ο,τι του καπνίσει. Κι εσείς κυρία Αιγαίο μας, τα διόδια τα αυξήσατε από 1η Ιουλίου και είχατε και το πρόσχημα του ΦΠΑ.

Μόνο που δεν μας είπατε ότι όσο αυξάνετε τα διόδια άλλο τόσο θα αυξάνετε και την ταλαιπωρία μας στην εθνική οδό.

Δεν φταίει κανένας άλλος, θα μου πείτε, αυτοί που έδωσαν ….άνευ όρων την εθνική οδό σε ιδιώτες.

Ας μας γίνει το πάθημα-μάθημα για την επόμενη φορά τουλάχιστον.

Τώρα είναι λίγο αργάαααα

Πέρασα χθες πάλι από το κυπαρίσσι. Τελικά είχα άδικο. Είναι πολύ όμορφο. Είναι ψηλό κι αγέρωχο, είναι καταπράσινο, ταιριάζει «γάντι» με την κολώνα της ΔΕΗ και έχω μάλλον έλλειψη αισθητικής.

Προσπαθώ να γιατρευτώ αυτές τις μέρες και να μην τα βλέπω όλα άσχημα. Είχαν δίκιο όσοι προσπάθησαν να μου βάλουν γυαλιά. Υπέροχα κυπαρίσσια, υπέροχοι κυκλικοί κόμβοι, υπέροχη Κατερίνη.
Δεν θέλουμε τίποτα.

Μπορούμε και να αυτοκαταργηθούμε, να πυρποληθούμε, να αυτομολήσουμε.

Να αλλάξουμε και πόλη βρε αδερφέ.

Στο τέλος-τέλος, αυτοί που έχουν γούστο και αισθητική είναι στις σωστές θέσεις. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που διαμαρτυρόμαστε είμαστε απλώς κακοπροαίρετοι σχολιαστές, εχθροί του τόπου και απίστευτα ανεπαρκείς.
Τόπο στους έμπειρους, στους επαΐοντες, σ’αυτούς που ξέρουν.

Τώρα θα μου πείτε, πώς βρήκα το «φως μου»; Είπα κι εγώ, αυτό που λέει χρόνια τώρα αυτός ο λαός και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε «….δεν βαριέσαι αδερφέ;;; Εγώ πρέπει να γίνω κακός;»

Έτσι κάπως όλα έγιναν σ’αυτήν την πόλη, σ’αυτό το νομό, σ’αυτή τη χώρα σκατά κι απόσκατα.

Από κάποιους που αν και είχαν όλη την καλή διάθεση να φανούν χρήσιμοι, στο τέλος απογοητεύτηκαν από τη δύναμη του ….συμφέροντος.

Κι επειδή με ρωτάτε πολλοί καλοί μου αναγνώστες, διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά σας και σας ταλαιπωρούν, θα σας πω απλώς να κάνετε τουμπεκί. Δεν θα αντέξει αυτή η πόλη άλλο διαχωρισμό σε «καλούς και κακούς».

Καλή μας ημέρα και όσοι δεν αντέχετε την κριτική, να αλλάξετε επάγγελμα. Να γίνετε σουβλατζήδες.



Όσοι πάλι θέλετε μόνο να συκοφαντείτε, πράξτε το. Αλλά να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες.

Κάπως έτσι λοιπόν θα κλείσω σήμερα, γιατί τις δυο τελευταίες ημέρες άκουσα τόσα όσα δεν περίμενα.
Η ιστορία απλώς επαναλαμβάνεται. Καλημέρα σας.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αυτό κι αν δεν είναι είδηση. Τύφλα να’χουν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα χρηματιστηριακά. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΠΑΟ.



***



Η πολιτική στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έσωσαν τη χώρα, θα σώσουν και τον αθλητισμό. Βρε πως καταντήσαμε λοχία.



***



Ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είχε στενές σχέσεις με το Βαρδινογιάννη μπορεί να το υποπτευόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Τώρα βεβαιώθηκα καθότι ο Νίκος είναι επιλογή Βαρδινογιάννη. Άντε και σ’ανώτερα.



** *



Και ξέρει λέει κι από μπάλα, είναι και Πανάθας και έδωσε αγώνες κατά του ντόπινγκ και φυσικά κατά του κεφαλαίου.



***



Τώρα η ομάδα με Σισέ και Κωνσταντόπουλο θα γράψει νέες σελίδες δόξης λαμπρές. Ρε τι παθαίνει ο άνθρωπος.



***



Πάλι καλά βέβαια που δεν πρότειναν τον Καραμανλή για πρόεδρο του ΠΑΟ, καθότι βάζελος κι αυτός και πετυχημένος πρωθυπουργός και θα είχε να προσφέρει πολλά.



***



Ωραία λοιπόν μιας και έγινε η αρχή, ν’αναλάβει ο Παπανδρέου την Παναχαϊκή, ο Τσίπρας τα τσικό του Χαραυγιακού, ο Καρατζαφέρης τον Εθνικό Αστέρα και η Αλέκα τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου να γλιτώσουμε απ’αυτούς.



***



Για φαντάσου ιστορία. Ενωτικός ο Κωνσταντόπουλος αντικαθιστά έναν εφοπλιστή και ισορροπεί ανάμεσα σε τρεις από τους πλέον εύπορους Έλληνες. Κι όσο σκέφτομαι το ειδικό δικαστήριο, μας στέλνει στο λιμάνι και μας κάνει γάβρους.



***



Δεν ξέρω, ψεύτης να βγω, αυτός διέλυσε το ΣΥΝ, μην κάνει τα ίδια και στον ΠΑΟ.



***



Τώρα θα μου πείτε, τόσο σοβαρό θέμα είναι κι ασχολείσαι με τον πρόεδρο του ΠΑΟ; Πραγματικά ξαφνιάστηκα. Εκεί που πήγαινε για πρόεδρος Δημοκρατίας μας προέκυψε ποδοσφαιρικός παράγων, να μην απορώ;



***



Έχει όμως και το ηθικόν δίδαγμα η ιστορία και εκπέμπει μήνυμα και στους δικούς μας πολιτικούς. Τι κι αν σταματήσουν τους αγώνες στα έδρανα της βουλής, μπορούν να συνεχίσουν στα γήπεδα και τις κερκίδες. Πιερικός, Εθνικός, Βατανιακός, Ερμής Εξοχής, περιμένουν.



***



Όσο για τα δημαρχιακά και το ΠΑΣΟΚ για το δήμο Κατερίνης μην ανησυχείτε. Οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
«Βροχή» ερωτήσεων για τις επιδοτήσεις των αστικών



- Σ.Χιονίδης: «Ο δήμος πραγματοποιεί σειρά έργων σ’ ολόκληρη την πόλη και στην ευρύτερη περιοχή ακολουθώντας μάλιστα μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που έχει ως στόχο την τελική εξυπηρέτηση του δημότη»


Την απόφαση του δήμου Κατερίνης να επιδοτεί τις αστικές συγκοινωνίες και να διευκολύνει δωρεάν όλα τα παιδιά έως 18 ετών αλλά και να μειώνει το κόστος στους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, υπερασπίστηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Η συνέντευξη τύπου

Το αντικείμενο της συνέντευξης αν και αφορούσε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις σχολικές υποδομές και τα εν εξελίξει έργα στην πόλη, τελικά το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξης αφιερώθηκε με απαντήσεις που έδωσε ο κ. Χιονίδης σε αντίστοιχα ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Ως προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις σχολικές υποδομές και τα εν εξελίξει έργα στην πόλη, ο δήμαρχος Κατερίνης ανέφερε ότι εγκρίθηκε ποσό της τάξης του 1.500.000 ευρώ για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, όταν την περσινή χρονιά η ΔΕΔΑΚ είχε στήριξη ύψους 1,3 εκ. ευρώ από το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Και ως προς τον τομέα των σχολείων είπε ότι ήδη υπάρχει τρέχουσα εργολαβία που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.


Η καταγγελία της Αντιπολίτευσης

Στο ζήτημα της επιδότησης του εισιτηρίου αστικών ΚΤΕΛ ο κ. δήμαρχος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων με αφορμή τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.
Όπως είναι γνωστό, ο συνδυασμός «Πράξη το Όραμα», από τα μέσα του περασμένου Μαΐου προέβη σε καταγγελία της σύμβασης μεταξύ δήμου Κατερίνης και αστικού ΚΤΕΛ και με την οποία επιδοτείται το αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ με 365.000 ευρώ ετησίως από το ταμείο του δήμου, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή σε μια εποχή όπου συνάπτονται δάνεια το ένα μετά το άλλο για να καλυφθούν καθημερινές υποχρεώσεις του δήμου, σκορπά αλόγιστα χρήματα για πελατειακές πολιτικές, τις οποίες βαφτίζει «κοινωνικές».
Το αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας του δημοτικού συνδυασμού «Πράξη το Όραμα», ήταν η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του υπουργείου εσωτερικών, να ζητήσει με έγγραφό της από το δήμο Κατερίνης τη διερεύνηση της καταγγελίας του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας για τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ.
Το έγγραφο της Περιφέρειας μαζί με την καταγγελία του συνδυασμού διαβιβάστηκε στο δήμο Κατερίνης στις 28 Ιουνίου του 2010 και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από το Δήμο όχι μόνο τις απόψεις του επί του θέματος αλλά και να προσκομίσει σχετικά στοιχεία και αποφάσεις για τον κατά νόμο έλεγχο.


Η απάντηση του δημάρχου Κατερίνης

Απαντώντας στα ερωτήματα δημοσιογράφων που περιστρέφονταν γύρω από τα καταγγελλόμενα της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Κατερίνης, ο κ. Χιονίδης υποστήριξε ότι ο δήμος προωθώντας την επιδότηση του εισιτηρίου δεν έκανε τίποτε άλλο παρά κοινωνική πολιτική και ανακούφιση πολιτών που είναι αδύναμοι οικονομικά και που δεν έχουν δυνατότητες για μετάβασή τους π.χ. από την Κατερίνη στην Κατερινόσκαλα με ιδιωτικό όχημα.
Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στις μέρες της κρίσης που διέρχεται η χώρα και η Πιερία, αρκετοί δημότες και ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός εργαζομένων μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα του φθηνού εισιτηρίου που τους παρέχει ο δήμος Κατερίνης μετά τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τα αστικά ΚΤΕΛ.
Σε ερώτηση δυο δημοσιογράφων, γιατί δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστικού ΚΤΕΛ «για τις ληστρικές τιμές» των εισιτηρίων, ο κ. δήμαρχος έκανε λόγο για λαϊκισμούς, «στοιχημάτισε» μάλιστα ότι δεν υπάρχει φθηνότερο εισιτήριο από αυτό που παρέχει σήμερα ο δήμος στους δημότες του.
Και συμπλήρωσε τη φράση του λέγοντας ότι ο δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που επιθυμεί να ασκεί, επιδοτεί τη λειτουργία και μιας σειράς μονάδων, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, που αν δεν χρηματοδοτούνταν από το δήμο, θα έκλειναν.
Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί ο δήμος Κατερίνης κάνει συμβάσεις με ιδιώτες και δεν οργανώνει ο ίδιος δημοτικές συγκοινωνίες με σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών, ο κ. Χιονίδης είπε ότι εκ του νόμου απαγορεύεται η οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας, αν υπάρχει στην ίδια περιοχή νόμιμη αστική συγκοινωνία.

Τι γίνεται με τις οφειλές που «τρέχουν»

Σε ερώτηση, γιατί ο κ. Χιονίδης ενώ προεκλογικά κατηγορούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν αποπληρώνει χρέη σε προμηθευτές και άλλους δημότες που τους οφείλει χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι όταν θα γινόταν δήμαρχος θα σταματούσε αυτή η κατάσταση, τελικά ο δήμος Κατερίνης σήμερα κάνει αυτά που κατηγορούσε ο κ. δήμαρχος τον προηγούμενο δήμαρχο. Μάλιστα, κατάθεσε και την πληροφορία ότι η αποπληρωμή χρεών γίνεται επιλεκτικά.
Στο θέμα αυτό ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχουν πράγματι οφειλές, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η χώρα και κατ’ επέκταση η Πιερία και η Κατερίνη.
Εξήγησε ότι η ελληνική πολιτεία, λόγω της κρίσης, έχει μειώσει τις χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους σε ποσοστό 28% ενώ, όπως έχει συζητηθεί και στην ΚΕΔΚΕ, η μείωση αυτή είναι μεγαλύτερη αν υπολογιστεί και η απώλεια κάποιων άλλων εσόδων που θα εξασφάλιζαν οι δήμοι.
Για το λόγο αυτό ο δήμος έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θέμα λήψης δανείου ύψους 2,5 εκ. ευρώ προκειμένου με αυτά τα χρήματα να διευκολυνθεί προσωρινά ο δήμος Κατερίνης και να αποπληρώσει τα χρέη του. Και όταν έρθουν, έστω και με καθυστέρηση, τα χρήματα που οφείλει η ελληνική πολιτεία προς τους δήμους και προς το δήμο Κατερίνης, τα χρήματα αυτά να δοθούν κατευθείαν για την αποπληρωμή του δανείου.
Διαβεβαίωσε δε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ο δήμος να είναι όσο το δυνατόν συνεπής στις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές και άλλους πολίτες και ότι χρέη προς τον τύπο και προς άλλους δημότες θα καταβληθούν τελικά. Και ορισμένα από τα χρέη αυτά αναμένεται να καταβληθούν το επόμενο διάστημα.
Άλλα θέματα

Στη συνέντευξη τύπου άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η λειτουργία του 16ου σχολείου Κατερίνης, που είναι έτοιμο όπως είπε ο δήμαρχος αλλά, λόγω οικονομικής κρίσης, θα λειτουργήσει όταν αυτό καταστεί εφικτό από την πολιτεία. Και είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι παράγοντες του νομού έχουν κάνει σειρά ενεργειών ώστε το σχολείο αυτό να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Απαντώντας επίσης σε ερώτημα της «Ημερήσιας» για τα προβλήματα στον Πέλεκα και ιδιαίτερα για τα σκουπίδια που πετιόνται εκεί και κάποιοι τα καίνε αλλά και κάποια μπάζα κλπ, ο κ. Χιονίδης είπε ότι στον Πέλεκα και γύρω από αυτόν έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται παρεμβάσεις (περισυλλογή σκουπιδιών κλπ) καθώς και έργα ώστε η περιοχή να αναπλαστεί συνολικά και τα έργα αυτά να αποτελέσουν ανασχετικό παράγοντα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από ασυνείδητους πολίτες.
Επίσης, ο δήμαρχος απάντησε και σε ερωτήματα που του τέθηκαν και που αφορούν παράπονα δημοτών για παραλείψεις συνεργείων κατά την κατασκευή έργων, για παραλείψεις παρεμβάσεων καθώς και για προβλήματα που προκαλούνται λόγω έργων ή αμελειών, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στην οδό Σβορώνου, με τις συνεχείς διακοπές νερού για σημαντικά διαστήματα.
Για τα θέματα αυτά υποστήριξε ότι ο δήμος Κατερίνης κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και έργα στην πόλη, ότι ο ίδιος επισκέπτεται τα έργα αυτά και δίνει εντολές ώστε να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές επιβαρύνσεις στους περιοίκους και στους άλλους δημότες και τόνισε ότι ο δήμος πραγματοποιεί σειρά έργων σ’ ολόκληρη την πόλη και στην ευρύτερη περιοχή ακολουθώντας μάλιστα μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που έχει ως στόχο την τελική εξυπηρέτηση του δημότη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο «πράσινο σχολείο», που θα έχει δύο ορόφους, φυτεμένες οροφές, θα διαθέτει υλικά που θα βοηθούν στο μικροκλίμα και θα είναι ένα πρωτότυπο σχολείο για την πόλη και το νομό.

Μηνυτήρια αναφορά

Τέλος, ο κ. δήμαρχος επιβεβαίωσε πληροφορία δημοσιογράφου για μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Ζήνων Σατραζέμης, κατά παντός υπευθύνου για θέματα που έχουν σχέση με την προηγούμενη διοίκηση του φιλοζωικού σωματείου «Άργος».
Όπως είναι γνωστό, το σωματείο συνεργάζονταν με το δήμο Κατερίνης για τη λειτουργία του κυνοκομείου της πόλης και γινόταν και διαχείριση κάποιων κονδυλίων. Ο κ. Χιονίδης ερωτώμενος αν θα καταθέσει στις Δικαστικές Αρχές για το θέμα αυτό, είπε ότι εφόσον του ζητηθεί, θα το πράξει, όπως άλλωστε έχει και κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, όταν του ζητήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην πρώτη προ-προεκλογική δέσμευση προέβη χθες το πρωί, ο δήμαρχος Κατερίνης.




Ο Σάββας Χιονίδης, αναφερόμενος στη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ (και αφού έσουρε τα εξ αμάξης στην αντιπολίτευση), δεσμεύτηκε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα φθηνού εισιτηρίου θα επεκταθεί, εφόσον είναι ο επόμενος δήμαρχος, σε όλα τα διαμερίσματα του νέου Δήμου Κατερίνης.

Και στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα περιμένουν ποιον θα επιλέξει το χταπόδι!
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης διακομίστηκε χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος. Καλή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του.




Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης, ο κ.κ. Αγαθόνικος εισήλθε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου με συμπτώματα αδιαθεσίας, χωρίς όμως αυτά να περιγράφονται στο δελτίο τύπου.

Ο Μητροπολίτης, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και παρακολουθείται από τους γιατρούς της Κλινικής. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση είναι καλή. Παρόλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς να παραμείνει υπό την παρακολούθησή τους. Στην ανακοίνωση του διοικητή, δεν αποσαφηνίζεται το πότε θα πάρει εξιτήριο ο κ.κ. Αγαθόνικος.

Σάββας Χιονίδης: "Προχωράμε συστηματικά" www.eptanews.gr


«Συστηματικά βήματα, συστηματική δουλειά, συστηματικά έργα». Αυτό είναι το μότο του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, που χθες παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να απαντήσει σε πάσης φύσεως ερωτήσεις αναφορικά με το έργο της διοίκησής του.

«Προχωράμε συντονισμένα, συστηματικά, προσγειωμένα και με γρήγορους ρυθμούς», είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο της «αναδιάταξης» της πόλης που συντελείται με τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, κυρίως με τους κόμβους, τον δακτύλιο και την κατασκευή πεζοδρομίων στο κέντρο και τις συνοικίες της πόλης.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι οι παρεμβάσεις γίνονται βάση μελετών που έχουν εκπονηθεί για τα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.


Πρώτα ο πεζός, μετά οι ποδηλατόδρομοι




Λίγους μήνες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέας αρχής στο διευρυμένο πλέον δήμο Κατερίνης, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το έργο της σημερινής διοίκησης συνεχίζεται «όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί».

Στο ερώτημά μας ότι υπάρχουν και κάποια από τα προγραμματισμένα έργα, όπως τα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και τα περιφερειακά πάρκινγκ (που συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010) που δεν έχουν καν δρομολογηθεί, μας απάντησε αναπτύσσοντας το παρακάτω σκεπτικό:

«Λέμε και λέγαμε πάντα πως προτεραιότητά μας είναι ο πεζός. Γι’ αυτό, συστηματικά κατασκευάζουμε πεζοδρόμια αξιοπρεπή, για να μπορεί ο πεζός να βαδίσει χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να κατέβει από το πεζοδρόμιο. Συγχρόνως βάζουμε τάξη στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Κι από κει και πέρα έρχεται η λογική των ποδηλατόδρομων. Είναι τα επόμενα βήματά μας».

Τα οποία βήματα, αν δεν προλάβει να τα κάνει η σημερινή διοίκηση, θα τα κάνει η επόμενη, μας είπε, καθώς η φιλοσοφία της σημερινής είναι τα έργα της «να έχουν συνέχεια».

Όσο για τα περιφερειακά πάρκινγκ, που είχαν εξαγγελθεί πέρσι, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χιονίδης σκάβονται ήδη, στην περιοχή του γηπέδου του Πιερικού και στον Άγιο Ευθύμιο κι αν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους, τουλάχιστον γίνονται συστηματικά, καθώς το χώμα των εκσκαφών δε πάει χαράμι, αλλά επανα-χρησιμοποιείται στις εργασίες ανάπλασης-δημιουργίας πρασίνου στην πράσινη διαδρομή του Πέλεκα.



Για το 16ο Δημοτικό: Το χειρίζονται η Νομαρχία και οι βουλευτές



Αναφορικά με τον κίνδυνο να μη λειτουργήσει φέτος το άρτι ολοκληρωθέν σχολικό κτίριο στη Ν. Ζωή (16ο Δημοτικό), εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία νέων σχολικών μονάδων, λόγω οικονομικής κρίσης, ο δήμαρχος παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει από πλευράς του δήμου καμία κίνηση διαμαρτυρίας και πίεσης, γιατί «πάρθηκε απόφαση» (μας απάντησε σε σχετική ερώτηση), «να το χειριστούν η Νομαρχία και οι βουλευτές».

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι χειρισμοί τους θα ευοδωθούν, αφού το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επιπλέον κόστος, άρα θα πρυτανεύσει η λογική, η κοινή, στο υπουργείο και θα το εξαιρέσει από τη γενική του (για όλη τη χώρα) απόφαση.

Μιλώντας για τις σχολικές υποδομές επανέλαβε την απόφαση της διοίκησης για τη δημιουργία ενός «πράσινου» σχολείου, μέρος της μελέτης του οποίου έχει ανατεθεί σε πανεπιστημιακή ομάδα.

Για τις εργασίες συντήρησης των σχολείων διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί «συστηματικά», τους καλοκαιρινούς μήνες, εργολαβία προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ.



Επιδότηση Α.Ε Αστικού ΚΤΕΛ: Είναι κοινωνική πολιτική, όχι πεταμένα λεφτά



Ερωτηθείς για την καταγγελία στην οποία προέβη πρόσφατα η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης «Πράξη το Όραμα» αναφορικά με τη σύμβαση που υπέγραψε για το 2010 η διοίκηση του δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, ο δήμαρχος τη χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένο φαγητό», αφού συζητήθηκε πριν από μήνες στο δημοτικό συμβούλιο.

«Δεν ξέρω γιατί η αντιπολίτευση το θυμήθηκε τώρα, φαίνεται δεν είχαν άλλο θέμα και ασχολήθηκαν μ’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος υποστήριξε πως η επιδότηση του εισιτηρίου (με το ποσό των 365.000 ευρώ) είναι κοινωνική πολιτική, την οποία πρέπει να ασκεί ένας δήμος. Ακόμη κι αν χρειάζεται να πάρει δάνεια για να καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες.

«Δεν είναι πεταμένα λεφτά», είπε, «διότι με την ίδια λογική μπορεί να πει κάποιος πως είναι πεταμένα τα λεφτά που δίνονται για τον πολιτισμό ή την παιδεία».

Τόνισε ακόμη πως αυτό που ενδιαφέρει τη σημερινή διοίκηση είναι ότι για να έρθει σήμερα κάποιος στην Κατερίνη με το αστικό από τη Νεοκαισάρεια, ή για να πάει για μπάνιο στην Κατερινόσκαλα, πληρώνει 50 λεπτά, ενώ χωρίς την επιδότηση το εισιτήριο κόστιζε 1,3 ευρώ!

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε να «επιβραβεύσει» το Αστικό ΚΤΕΛ, καλύπτοντας μέρος αυτού του υπέρογκου (ληστρικού για τις αποστάσεις) εισιτηρίου, υποστήριξε από τη μια πως δεν ευθύνεται η διοίκηση του δήμου για την τιμολογιακή πολιτική των ΚΤΕΛ και από την άλλη πως το εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης δεν είναι ακριβότερο από άλλες περιοχές, όπου η μετακίνηση πραγματοποιείται με ιδιωτικά και όχι δημόσια (όπως στην Αθήνα, και τη Θεσσαλονίκη) αστικά λεωφορεία.

Όσο για τα στοιχεία, που συνηγορούν ότι το ποσό της σύμβασης δεν είναι «πεταμένα λεφτά», αλλά εξυπηρετεί πραγματικά χιλιάδες δημότες, παρέπεμψε στην περσινή μελέτη, με την οποία είχε υπογραφτεί παρόμοια σύμβαση, όταν τα κονδύλια προέρχονταν από την κεντρική διοίκηση (μέσω του προγράμματος Συν-κοινωνώ») κι όχι από ιδίους πόρους του δήμου, όπως συμβαίνει με τη σύμβαση που υπογράφτηκε για φέτος.



Και η ΣΑΤΑ δεν ήρθε ακόμη



Οι ίδιοι πόροι, πάντως, του δήμου Κατερίνης δε δείχνουν φέτος καθόλου ανθηροί, αν σκεφτεί κανείς πως διανύουμε ήδη τον έβδομο μήνα, κι όπως είπε ο δήμαρχος, δεν έχει έρθει ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ (πόροι της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης) του 2010, η οποία κανονικά έπρεπε να ήταν 3 εκ. ευρώ, αλλά με τις περικοπές έγινε 2,7 εκ. ευρώ.

«Όταν σου κόβουν το 30% των τακτικών εσόδων σου», τόνισε ο δήμαρχος (απαντώντας σε ερώτηση για τις οφειλές του δήμου προς τρίτους), κοιτάς να εξασφαλίσεις πρώτα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων σου».

Παρόλ’ αυτά, υποστήριξε, «ο δήμος Κατερίνης είναι ταμειακά αξιόπιστος απέναντι στους προμηθευτές του».