PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Oscar Wilde

"Most people are other people.
Their thoughts are someone else's

opinions, their lives a mimicry,
their passions a quotation."

ΚΟ ΝΔ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-ΕΛΚ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΚ (Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ)

Βρυξέλλες, 14 Ιουλίου 2010

Καταδίκη της Τουρκίας για την μη εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε σήμερα στην Έκθεση Καζάκ για τις Εμπορικές και Οικονομικές Σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας τροπολογία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητή κ. Γιώργου Παπαστάμκου με την οποία θεωρεί “λυπηρό το ότι για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο η Τουρκία δεν έθεσε σε εφαρμογή το Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας”, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση “να το θέσει σε πλήρη εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση, κατά τρόπο που δεν θα περιλαμβάνει διακρίσεις, και της υπενθυμίζει πως εάν αποφύγει να το κάνει, τότε η πορεία των διαπραγματεύσεων μπορεί να επηρεαστεί έτι σοβαρότερα”. Η σχετική τροπολογία φέρει επίσης την υπογραφή της σκιώδους Εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εν λόγω Έκθεση κας Κίστχουντ και του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκου.
Επίσης, με άλλη τροπολογία του κ. Παπαστάμκου, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου “υπενθυμίζει ότι (…) η εξωτερική δράση της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της κοινής εμπορικής πολιτικής επιδιώκει να προάγει (…) τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την οικουμενικότητα και το αδιαίρετο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης, και το σεβασμό των αρχών του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου”.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με σειρά τροπολογιών του, δώδεκα εκ των οποίων του κ. Παπαστάμκου, πέτυχε να αποφορτισθεί ο ετεροβαρής χαρακτήρας του κειμένου και να συμπεριληφθούν στην τελική του μορφή αναφορές σε συγκεκριμένους εμπορικούς τομείς μη συμμόρφωσης της τουρκικής πλευράς με το κοινοτικό κεκτημένο (απαγόρευση εισαγωγής βοείου κρέατος, αγροτικά μεταποιημένα προϊόντα, άδειες εισαγωγής αγαθών, προϊόντα απομίμησης).

Αντιδράσεις στη Λευκωσία

Έντονες επικρίσεις από τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, κατά της οικονομικής πολιτικής Χριστόφια, πυροδότησε η απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ να τεθεί επίσημα υπό επιτήρηση η κυπριακή οικονομία.
Βάσει της απόφασης, η Κύπρος οφείλει να επαναφέρει το έλλειμμά της κάτω από το 3% έως το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία τον Απρίλιο του 2010, το έλλειμμα έφτασε το 2009 στο 6.1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προιόντος (ΑΕΠ) και το δημόσιο χρέος ανήλθε σε 62 % του ΑΕΠ το 2010 ξεπερνώντας την τιμή αναφοράς του 60 %, που προβλέπει η συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μίνι καύσωνας




Υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα και κυρίως για αύριο προβλέπει η ΕΜΥ. Το θερμόμετρο θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 και κατά τόπους στους 39 βαθμούς Κέλσιου.



Συγκεκριμένα, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα συνεφιάσει στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.



Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.



Η θερμοκρασία φθάνει στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 38 και στα νησιά του Αιγαίου τους 34 βαθμούς Κελσίου.



Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία φθάνει στην Αθήνα τους 37 και στη Θεσσαλονίκη τους 36 βαθμούς Κελσίου.



Ιδιες συνθήκες προβλέπονται και για αύριο, ενώ μικρή πτώση του υδράργυρου αναμένται από την Παρασκευή, κυρίως στα ανατολικά.

Η ΖΕΣΤΗ ...ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΔΕΟΝΤΩΣ.!!!

ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟ-ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ....

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΟΔΕΥΕΙΣ...

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.....

ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.....

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ...!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Θ. Παπαγεωργίου:...χρηματοπιστωτική σταθερότητα»


Θ. Παπαγεωργίου:
«Απαραίτητο το πλαίσιο και οι κανόνες για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα»

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής και συγκεκριμένες προτάσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου για την βελτίωση του νομοσχεδίου του Υπ Οικονομικών «Περί ιδρύσεως Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας»

Την αναγκαιότητα εφαρμογής κανόνων και πλαισίων λειτουργίας στην τοποθέτηση κεφαλαίων και στην ανάληψη κινδύνων από τις τράπεζες, επεσήμανε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Περί Ιδρύσεως Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Κατέθεσε επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για την διατύπωση και το περιεχόμενο άρθρων του νομοσχεδίου.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου είναι αναμφισβήτητο ότι την περασμένη δεκαετία των μεγάλων και θεαματικών ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ, του παραγόμενου πλούτου, το τραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες συνέβαλαν τα μέγιστα. Αποτέλεσαν τη λοκομοτίβα ανάπτυξης, υποστήριξαν μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια. Ήταν το καρδιαγγειακό σύστημα στη μεγάλη και θεαματική ανάπτυξη, που έζησε η χώρα μας.
Οι ίδιες οι τράπεζες αναπτύχθηκαν θεαματικά, επεκτάθηκαν στο εξωτερικό, είχαν επιδόσεις στην κερδοφορία. Στον αντίποδα όμως είχαν πολλά ελλείμματα, υπήρχαν και πολλά προβλήματα. Από το 1992 -93 και μετά, το τραπεζικό σύστημα απελευθερώθηκε και οδηγήθηκε σε υπερβολές. Οδηγήθηκε σε υπερδανεισμούς, σε ανάληψη πολύ υψηλών ρίσκων. Ένα παράδειγμα είναι οι επενδύσεις στα καταναλωτικά δάνεια ή τις κάρτες. Είναι η τοποθέτηση κεφαλαίων σε δομημένα ομόλογα οι τοποθετήσεις κεφαλαίων των τραπεζών σε υψηλού κινδύνου προϊόντα.
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως είναι απαραίτητο «να μην ξεχάσουμε ποτέ στο μέλλον ότι αυτή η κρίση που βιώνει η χώρα μας και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ξεκίνησε από τις τράπεζες. Ξεκίνησε από τις υπερβολές των τραπεζών» και πως «τώρα, είναι η ώρα να συζητήσουμε το πλαίσιο και τους κανόνες που θα πρέπει να κυριαρχήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, για να μη ζήσουμε τη μεγαλύτερη, την τέταρτη μεγάλη κρίση. Είναι ώρα να συζητήσει το παγκόσμιο σύστημα και η χώρα μας, για κανόνες και πλαίσιο, που καταργήθηκαν εξαιτίας της κυριαρχίας μιας ιδεολογίας, που έλεγε «αφήστε τις δυνάμεις της αγοράς να λειτουργήσουν ελεύθερα».
Το νομοσχέδιο νομίζω ότι είναι σωστό, διότι δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να αυξήσουν το μετοχικό κεφάλαιο, να αυξήσουν τα εποπτικά κεφάλαια, να αυξήσουν γενικότερα τους δείκτες φερεγγυότητας».

Κλείνοντας την ομιλία του στην συζήτηση επί του συνόλου του νομοσχεδίου ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως:  
«Την κρίση τη βιώσαμε εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η κρίση μεταφέρθηκε στην πραγματική οικονομία. Οι τραπεζίτες δεν διακρίνονται για τις πολύ μεγάλες προβλέψεις για το  μέλλον. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται από τις τράπεζες και δεν βοηθούν την πραγματική οικονομία. Πήγαν τα επιτόκια 11% και 12% για να μη χρηματοδοτηθεί κανένας, να μη δώσουν λεφτά. Η αγορά και η πραγματική οικονομία πνίγεται. Έχουμε πρόβλημα στην οικονομία.
Γιατί το κάνουν; Γιατί φοβούνται. Δεν παίρνουν ρίσκο. Δεν αντιλαμβάνονται οι τραπεζίτες ότι το τραπεζικό σύστημα ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση στην πραγματική οικονομία. Τώρα, όμως, η πραγματική οικονομία θα εκδικηθεί και θα ξαναγυρίσει η κρίση πάλι στις τράπεζες, αν αυτές δεν στηρίξουν την πραγματική οικονομία.
Τώρα είναι ευκαιρία να τους ειπωθεί ότι δεν μπορεί να είναι τόσο επιφυλακτικοί σε υγιή επενδυτικά σχέδια. Αντιλαμβανόμαστε την επιφυλακτικότητα, αλλά δεν μπορεί το κράτος να τους στηρίζει, να τους βοηθάει και αυτοί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να περιμένουν και πάλι το κράτος να τους βοηθήσει, χωρίς να πάρουν κανένα ρίσκο.
Είναι η ντιρεκτίβα των συγχωνεύσεων και των ενοποιήσεων, είναι όμως και άλλα, τα οποία πρέπει να δει το κράτος και οι ενεργοί πολιτικοί, γιατί αλλιώς θα αργήσουμε να μπούμε σε ανάκαμψη και γύρισμα της οικονομίας, αν το τραπεζικό σύστημα δεν στηρίξει τη νέα περίοδο, η οποία θα ξεκινήσει, όπου να είναι, αφού πήραμε τα επώδυνα αυτά μέτρα που εξυγίαναν τα δημοσιονομικά».


Οι προτάσεις του κ. Παπαγεωργίου – Το κρίσιμο άρθρο 6

Στη δεύτερη ομιλία του στη συζήτηση κατ’ άρθρον του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών ««Περί ιδρύσεως Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε παραλείψεις και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την συμπλήρωση άρθρων του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως ελλοχεύει κίνδυνος στο άρθρο 6 είπε:
«Εάν μια τράπεζα υπαχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά το stress test και μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος υπάρχει ο εξής φοβερός κίνδυνος: Η τράπεζα αυτή να περιπέσει στον ανταγωνισμό, να θεωρηθεί ως τράπεζα τρωτή, να κλονιστεί η καταθετική της βάση. Διότι η ισχυρή βάση των τραπεζών είναι οι καταθέσεις. Και επειδή διαχειρίζονται ένα πάρα πολύ ευαίσθητο κεφάλαιο, είναι δυνατόν να πέσουν στη λεία του ανταγωνισμού και να τους δημιουργηθούν τρομακτικά προβλήματα. Δηλαδή, να περιφέρονται διάφοροι ανά την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις κρατικές τράπεζες, οι οποίες ζητούν τη συμμετοχή και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από το κράτος, το οποίο σε αυτές τις συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας δεν μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έτσι σε αυτές τις τράπεζες να κινδυνεύσει να κλονιστεί η καταθετική τους βάση και η υπόστασή τους.
Λέω, λοιπόν, ότι θα πρέπει να έχετε μια διαφορετική προσέγγιση στο άρθρο 6, να χωρίσετε τη διαδικασία υπαγωγής σε δύο στάδια, σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση, να προβλέπει εθελοντική προσφυγή της τράπεζας από τη δημοσίευση και εντός τριμήνου. Φυσικά αφ’ ης στιγμής καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο, ένα business plan, καταθέτει πρόγραμμα εξυγίανσης, να ζητήσει τότε την υπαγωγή του, για να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια και να μην κλονιστεί.
Πιστεύω ότι οι δύο φάσεις είναι απαραίτητες. Να δώσετε περιθώριο να υπαχθούν από μόνες τους. Επαναλαμβάνω ότι στο άρθρο 6 περιγράφεται αναλυτικά το πώς γίνεται, μετά από εισήγηση, μετά από test κ.λπ. Λέω, λοιπόν, να μπορεί στο πρώτο τρίμηνο να πάει μόνη της μια τράπεζα, με δική της αίτηση. Περιγράψτε το εναργέστερα, για να μην έχουμε προβλήματα»
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε να μην υπάρχει περιορισμός στον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, να μην είναι μόνο ελεγκτές και να έχει το δικαίωμα η πολιτεία να προτείνει ένα μέλος και να ζητηθεί η γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, αντί να υποχρεούται να δέχεται αυτόματα την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης έθεσε ερωτήματα και ζήτησε διευκρινήσεις για καλύτερη διατύπωση για το πώς ορίζεται η τιμή εξαγοράς των προνομιούχων κατά τη λήψη της απόφασης, πρότεινε να ισχύει η μερική αγορά των προνομιούχων καθώς και να διαφέρει η τιμή μετατροπής των προνομιούχων από την τιμή διάθεσης (άρθρα 8 και 9 του νομοσχεδίου)
Τέλος αναφερόμενος ο κ. Παπαγεωργίου, στην θετική εξέλιξη της αγοράς των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (Τρίτη 13 Ιουλίου) η οποία δείχνει ότι η οικονομία μας αρχίζει να έχει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«Τι μας έλεγαν οι καταστροφολόγοι; Μας έλεγαν ότι θα είναι 5% η μείωση του ΑΕΠ και τώρα άλλοι μιλούν για 2,5% έως 3%, που είναι μεν μείωση, είναι μία αρνητική εξέλιξη, αλλά δεν είναι καταστροφική εξέλιξη. Έλεγαν κάποιοι ότι του χρόνου θα είναι 1,8% η μείωση του ΑΕΠ και υπάρχουν τώρα κάποιοι αναλυτές που λένε ότι μπορεί να είναι διαφορετική, μπορεί να είναι θετικό το πρόσημο. Και φυσικά το 2011 τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο θεαματικά.
Υπάρχουν, λοιπόν, σημάδια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας. Υπάρχουν πρώιμα, μικρά σημάδια ανάκαμψης. Και αν η Κυβέρνηση -όπως νομίζω σχεδιάζει- ρίξει το βάρος στον αναπτυξιακό νόμο, στα αναπτυξιακά μέτρα, στην αναπτυξιακή κατεύθυνση, στις μεγάλες αλλαγές που αφορούν τις αγκυλώσεις και τις αγορές, το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα θα είναι πιο αισιόδοξα, γιατί πάνω από όλα οι Έλληνες πολίτες θέλουν πια όραμα, θέλουν χρόνο εξόδου, θέλουν προοπτική και ελπίδα. Αυτό είναι που έχει χαθεί.
Και επειδή η ψυχολογία είναι πολύ κρίσιμο μέγεθος στην αγορά και την οικονομία, θετική ή αρνητική, πρέπει, επιτέλους, σε αυτήν τη χώρα να φύγουμε από αυτήν τη μιζέρια, από αυτήν την καταχνιά, από αυτήν την αρνητική διάθεση των επενδυτών και των ανθρώπων, οι οποίοι δεν αγοράζουν, δεν επενδύουν, δεν καταναλώνουν και αυτό δημιουργεί το φαύλο κύκλο στην οικονομία».


Θ. Παπαγεωργίου: «Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των σιτοπαραγωγών»



Θ. Παπαγεωργίου:
«Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των σιτοπαραγωγών»

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου ζητώντας να παρθούν μέτρα για τη αντιμετώπιση του προβλήματος των χαμηλών τιμών των σιτηρών και τη στήριξη του εισοδήματος των σιτοπαραγωγών

Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να διασωθεί το αγροτικό εισόδημα με μέτρα και πολιτικές που θα βοηθήσουν τους αγρότες να ανταπεξέλθουν στην κάμψη και τη στασιμότητα των τιμών πώλησης των αγροτικών προϊόντων που σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις στα εισοδήματα των αγροτών.  
Η κατάσταση αυτή, οι συνθήκες στρέβλωσης και αστάθειας στην αγορά των αγροτικών προϊόντων, εκτός απ' τις αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους τους αγρότες, πλήττει στην κυριολεξία την οικονομική και κοινωνική ζωή ολόκληρης της ελληνικής περιφέρειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φετινές τιμές των σιτηρών, οι οποίες διαμορφώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα προκαλώντας ανησυχία στους σιτοπαραγωγούς που βλέπουν πως δεν θα καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο κόστος της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Τα μέτρα που προτείνονται για να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα  και να μπορέσουν να ξαναμπούν οι αγρότες στα χωράφια για να καλλιεργήσουν, είναι η δυνατότητα είσπραξης ως προκαταβολής μέσω τραπέζης της στρεμματικής ενίσχυσης αμέσως μετά την δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ τον Σεπτέμβριο ή να επισπευσθεί η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων και να δοθούν τον Οκτώβριο. Επίσης μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της ευχέρειας που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση του εισοδήματος. Έτσι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι σιτοπαραγωγοί στο κόστος της νέας καλλιέργειας.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Παπαγεωργίου ρωτά την αρμόδια Υπουργό, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για τη αντιμετώπιση του προβλήματος των χαμηλών τιμών των σιτηρών και τη στήριξη του εισοδήματος των σιτοπαραγωγών

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ....!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ 450 ΧΛΜ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...


Σύσκεψη για τις επιπτώσεις των έργων συντήρησης της εθνικής οδού στον τουρισμό της Πιερίας

          Επείγουσα σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Πιερίας από τα έργα συντήρησης της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που υλοποιεί κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, η παραχωρησιούχος εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου.

          Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Νομάρχη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεθώνης κ. Κώστας Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργος Μπούρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Δημήτρης Πανταλώνας.

          Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός της Πιερίας, με τα έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου, καθώς συνέπεια των έργων είναι τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, που παρατηρείται στην εθνική οδό με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το γεγονός αυτό, όπως σημειώθηκε, έχει ως αποτέλεσμα το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού Πιερίας που είναι η ασφαλής, γρήγορη και άνετη πρόσβαση των επισκεπτών να μετατρέπεται σε μειονέκτημα, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται οδικώς τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία στη μετακίνησή τους.

          Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της Πιερίας για την προσέλκυση του τουρισμού, η προετοιμασία, και η τουριστική προβολή, ουσιαστικά εξανεμίζεται, καθώς οι τουρίστες που έρχονται, μετά την τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται, θα αναζητήσουν προορισμούς στους οποίους θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση. Ο Νομάρχης υπογράμμισε ότι οι πολίτες της Πιερίας καλούνται για πολλοστή φορά, μετά και το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, να πληρώσουν τις συνέπειες ενός σχεδιασμού που δεν λαμβάνει υπόψη του την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τουρισμός και τα συμφέροντα των Πιεριέων.

          Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, όπως να κατατεθούν από τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας αγωγές κατά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι ο κρατικός φορέας που επιβλέπει την παραχωρησιούχο εταιρία, για διαφυγόντα κέρδη και απώλεια εσόδων και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και τους τουριστικούς φορείς να κατατεθούν αγωγές κατά της εταιρίας που έχει αναλάβει τη συντήρηση.

          Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των Βουλευτών Πιερίας, των τουριστικών φορέων, των δημάρχων των παραλιακών περιοχών αλλά και της κατασκευάστριας εταιρίας, στην οποία έχουν κληθεί ο Υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. Αναστάσιος Μουρατίδης. Στη σύσκεψη θα ζητηθεί να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες, ώστε και να συνεχιστούν τα έργα αλλά και να μην πληγεί ο τουρισμός της Πιερίας.

          Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε οι φορείς προτίθενται να προχωρήσουν και σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσουν τα έργα συντήρησης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. 

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ....ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ....ΠΕΙΡΑΖΕΙ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....

Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει ο Ντένις Ρόμενταλ

Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει ο Ντένις Ρόμενταλ για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε επισήμως η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Ο 32χρονος άσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Τετάρτης και κατόπιν πήγε στα γραφεία του συλλόγου στον Πειραιά.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Στο Δημαρχείο Κατερίνης οι αποστολές των σχημάτων που συμμετέχουν


στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ “



Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησαν χθες τα μέλη των αποστολών των μουσικοχορευτικών τμημάτων, που λαμβάνουν μέρος στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών»(Λετονία, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία).

Τις αποστολές συνόδευε ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κώστας Κωνσταντινίδης κ.α. μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στην οργάνωση του Φεστιβάλ, ενώ τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.



Ο κος Λιακόπουλος καλωσόρισε τους επικεφαλής και τα μέλη των αποστολών και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή μας, ενώ τα μέλη των σχημάτων εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους για την άψογη διοργάνωση και την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία.



ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



«Ο Δήμος Κατερίνης προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει και να αναδείξει τον Πολιτισμό, σε κάθε έκφρασή του και εκδηλώσεις όπως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, ενισχύουν την πολιτιστική ακτινοβολία του τόπου μας» σημείωσε ο κος Λιακόπουλος εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα μέλη των συγκροτημάτων «για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων».

Ιδιαίτερα όμως ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών «για την πολύπλευρη δράση που αναπτύσσουν στον τομέα του πολιτισμού προβάλλοντας την πόλη μας σε διεθνές επίπεδο» και τους διαβεβαίωσε πως «ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτιστικής έκφρασης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κώστας Κωνσταντινίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς το Δήμο Κατερίνης και τον Πολιτιστικό οργανισμό «για την στήριξη που παρέχουν στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα του συλλόγου». Επιπλέον ευχαρίστησε «για την ενεργό συμπαράσταση την ΤΕΔΚ του νομού και όλους τους Δήμους που είναι αρωγοί - στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία – στις προσπάθειες της Εστίας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ....ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΙΣ "ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ" ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ...κλπ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ....
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ...ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ...
ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙΣ 2 ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ...
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ....
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΤΣΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ..ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΟΜΒΟ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΙ...ΜΑΥΡΟ..!!!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΝ ΗΜΩΝ...
ΕΛΕΟΣ...!!
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΝΤΟΡΑΣ

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι "θα είναι έτοιμη" σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ενώ δήλωσε ότι και στελέχη της ΝΔ θα "είναι πολύτιμοι συνεργάτες σε όποια προσπάθεια γίνει".




Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Παπακωνσταντίνου "πανηγυρίζει για τη μείωση του ελλείμματος" σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν οφείλεται στο ότι έχει μειωθεί η σπατάλη αλλά στο ότι "το κράτος έχει μεταθέσει τις υποχρεώσεις του για το τέλος του έτους". Ως παράδειγμα έφερε την επιστροφή του ΦΠΑ λέγοντας ότι "δεν δίνουν πίσω το ΦΠΑ καταστρέφοντας έτσι υγιείς επιχειρήσεις".



Η ίδια δήλωσε - με αφορμή τις νύξεις Καστανίδη περί "νομιμοποίησης" του κυβερνητικού έργου και τις φήμες για πρόωρες εκλογές - ότι "έχουμε μία κυβέρνηση που παλινωδεί" και χαρακτήρισε "αδιανόητο" να μιλάμε για εκλογές λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων απο την κυβέρνηση. "Ο κόσμος ανησυχεί. Σκέφτεται: Τώρα που εγώ χάνομαι, θέλουν εκλογές για να ξαναπάρουν την κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια;".



Η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι κάνει προτάσεις "χωρίς κόστος" προσθέτοντας ότι η δική της θέση για έξοδο από την κρίση είναι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης.



Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη γιατί επέλεξε να ιδρύσει φόρουμ και όχι νέο πολιτικό φορέα αυτή τη στιγμή, απάντησε ότι "στόχος είναι να υπάρξει μία νέα πολιτική κίνηση".



"Τα κόμματα δεν δημιουργούνται για να βγάλουμε απωθημένα ή για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών" τόνισε συμπληρώνοντας ότι "η Ελλάδα χρειάζεται να ακουστούν νέες φωνές από ενεργούς πολίτες και δημιουργικούς ανθρώπους".



Σε ερώτηση για το αν θα είναι έτοιμη σε περίπτωση πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι "στόχος μου είναι να είμαι έτοιμη", ενώ ερωτηθείσα για το αν θα απευθύνει προσκλητήριο σε βουλευτές της ΝΔ, ανέφερε: "Υπάρχουν άνθρωποι που έχουμε κοινές αγωνίες και κοινές απόψεις. Με έχουν τιμήσει με τη φιλία τους και θα είναι πολύτιμοι σε όποια προσπάθεια γίνει".

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος ALPHA BANK

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος ALPHA BANK που έλαβε χώρα τη Δευτέρα και περί ώρα 11.50 στην Κατερίνη, Κασσάνδρου 30, κατά την οποία ο πρώτος δράστης, με απειλή πιστολιού, αφήρεσε από τα δύο ταμεία το χρηματικό ποσό των 39.085,00 ευρώ και επιβιβασθείς σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που ανέμενε ο δεύτερος δράστης, προσπάθησαν να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε από διενεργηθείσα προανάκριση - έρευνα, δράστες είναι δύο σεσημασμένοι ημεδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Αχαρνών Αττικής.
Συγκεκριμένα οι δράστες, μετά τη διάπραξη της ληστείας, κινούμενοι με δίκυκλη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησίας του δεύτερου δράστη, κατάφεραν να ξεφύγουν από περιπολούντες αστυνομικούς της Α.Δ. Πιερίας, που τους καταδίωκαν.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκαν να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Αθήνα, από Αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας και Α.Δ. Φθιώτιδας που τους καταδίωξαν, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή τους.
Ακολούθως, αστυνομικοί του Τ.Α. Θηβών που είχαν ενημερωθεί σχετικά, σε μπλόκο στα διόδια Θηβών, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ακινητοποιήσουν τον πρώτο δράστη - συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ενώ ο οδηγός, δεύτερος δράστης, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατάφερε να διαφύγει.
Στην κατοχή του πρώτου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.075,00 ευρώ.
Ο πρώτος δράστης, αφού προσήχθη στην Υ.Α. Κατερίνης και αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από Αστυνομικούς της Α.Δ. Πιερίας, που συμμετείχαν στην καταδίωξη, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.



Ο δεύτερος δράστης διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

«Με θέα το Αιγαίο», ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Με θέα το Αιγαίο», που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, η Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Νομαρχίας Λάρισας ανακοίνωσε τη διοργάνωση τουρνουά beach-volley γυναικών και beach-soccer στην Βελίκα και στη Σωτηρίτσα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου στο γραφείο 309 της Νομαρχίας Λάρισας και στο τηλέφωνο 2413-506309.

Επικρίσεις κατά των τραπεζών

Επικρίσεις κατά των τραπεζών διατύπωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου, κατά την ενημέρωση της επιτροπής από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ .




«Κανείς δεν έχει αντίρρηση να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα. Όμως δεν σημαίνει πως ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα θα πρέπει να το χειροκροτήσουμε. Οι τραπεζίτες δεν είναι πολύ επωφελείς, γιατί, όπως και οι πολιτικοί, στην εποχή των παχιών αγελάδων, προκαλέσατε» σημείωσε.



Παράλληλα, κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συμβάλουν ουσιαστικά στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ψηφίζουμε μείωση μισθών και συντάξεων και να δίνονται αφορολόγητα μπόνους, μέσω θυγατρικών τους στο εξωτερικό.



Απαντώντας ο πρόεδρος της ΕΕΤ Βασίλης Ράπανος διέψευσε ότι συνεχίζουν οι ελληνικές τράπεζες την πολιτική των μπόνους σε στελέχη τους, ωστόσο η κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι ορισμένες το κάνουν μέσω θυγατρικών τους εταιριών, που λειτουργούν σαν off shore.



naftemporikigr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ν. Κωνσταντόπουλος: «Η συλλογικότητα προϋπόθεση των επιτυχιών»

Έντονη πολιτική χροιά είχαν οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου ως νέου προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος εξήγησε σε αυτές τους λόγου για τους οποίους αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις προμήθειες στα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υψηλές τιμές στις προμήθειες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.