PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Και γαλλικό χρώμα στο φεστιβάλ Ολύμπου
* Τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Γαλλία και θα παρουσιαστεί γαλλικό θέατρο, μουσική, έκθεση γαλλικού βιβλίου
* Σε παγκόσμια πρεμιέρα θα παρουσιαστεί έκθεση με γκραβούρες του μουσείου Λούβρου από τις κατακτήσεις του Μ.Αλεξάνδρου, στις 17/7
* Το Σάββατο 7/8 θα πραγματοποιηθεί μοναδική στην Ελλάδα συναυλία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη, Ντέμη Ρούσσο

Τις πύλες του ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο 3 Ιουλίου το 39ο φεστιβάλ Ολύμπου, το πρόγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έγινε στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών στο Δίον.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 17 Ιουλίου με τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου και με την έκθεση από γκραβούρες του μουσείου του Λούβρου και με θεματολογία από τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Λοκαντιέρα
Η πρώτη παράσταση, η οποία θα γίνει στο αρχαίο θέατρο του Δίου, είναι η «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι. Η Απόδοση-σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, η μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου, η κινησιολογική επεξεργασία και η χορογραφία είναι της Ελενας Γεροδήμου και οι φωτισμοί είναι του Νίκου Σωτηρόπουλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί Ρένια Λουϊζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης,Τάσος Γιαννόπουλος, Μαριάνθη Φωτάκη , Άγγελος Μπούρας, Άντεια Ολυμπίου και Αντώνης Δημητροκάλης.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και διασημότερες κωμωδίες της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Μια κωμωδία με δαιμόνια πλοκή και διαρκείς ανατροπές, που φτάνουν συχνά στα όρια της σκηνικής υπερβολής.
Η συνέντευξη τύπου
Στο φετινό πρόγραμμα και στους στόχους του αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ιάκωβος Τασχουνίδης, ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο Νίκος Πασχαλούδης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κλέαρχος Γώττας, παλαιό στέλεχος του φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο κ. Πασχαλούδης ανέφερε ότι στο φετινό πρόγραμμα, που γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχουν παραστάσεις με δράματα αλλά παραστάσεις με κωμωδίες.
Ο κ. Τασχουνίδης μίλησε για την πορεία του φεστιβάλ, για τις φετινές παραστάσεις και αναφέρθηκε στη συνεργασία της Γαλλίας με την Ελλάδα και την Πιερία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστος ανακοίνωσε ότι στο 39ο φεστιβάλ υπάρχουν και ορισμένες καινοτομίες, όπως η καθιέρωση εκδήλωσης με τιμώμενη κάποια χώρα.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι φέτος τιμώμενη χώρα θα είναι η Γαλλία, με την οποία η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν τις καλύτερες σχέσεις ενώ και στην πρόσφατη περιπέτεια που είχε η χώρα, όταν αναζητούσε διέξοδο ως προς τις δανειακές τις ανάγκες, η Γαλλία ήταν εκείνη που πρώτη πρόστρεξε στο πλευρό των Ελλήνων και προσέφερε τη στήριξή της.
Και πρόσθεσε: «Μαζί με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ θα παρουσιαστεί γαλλικό θέατρο, γαλλική μουσική, έκθεση γαλλικού βιβλίου ενώ σε παγκόσμια πρεμιέρα θα παρουσιαστεί έκθεση με γκραβούρες από το μουσείο του Λούβρου και με θεματολογία από τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας και δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, υποστήριξε ότι το φεστιβάλ Ολύμπου δεν είναι μόνο μια πολιτιστική υπόθεση της Πιερίας αλλά και μια υπόθεση της Μακεδονίας και της χώρας και τόνισε ότι υπάρχουν και εθνικοί λόγοι στην πορεία αυτού του θεσμού.
Εξέφρασε δε την ελπίδα το φεστιβάλ αυτό να γίνει το κυρίαρχο γεγονός της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος οι οργανωτές αναφέρθηκαν στις τιμές εισιτηρίων των εκδηλώσεων και υποστήριξαν ότι το εισιτήριο φέτος είναι σε τέτοια επίπεδα που να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, δεδομένης μάλιστα και της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Πασχαλούδης μίλησε επίσης για σύνδεση του τουριστικού και του πολιτιστικού προϊόντος της Πιερίας, ανακοίνωσε ότι φέτος έγιναν περικοπές στις δαπάνες και συγκεκριμένα έγινε ορθολογική διαχείριση εξόδων και μείωση του προσωπικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΑΣ...

Κάποιες από τις πρώτες εκδηλώσεις του 39ου φεστιβάλ Ολύμπου έχουν ως εξής:
Σάββατο 24/7 συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη και Τάνιας Τσανακλίδου.
Κυριακή 25/7 «η στρίγγλα που έγινε αρνάκι».
Σάββατο 31/7 «πλούτος – πενίας θρίαμβος».
Παρασκευή 6/8 «ιππείς» του Αριστοφάνη.
Σάββατο 7/8 συναυλία με τον Ντέμη Ρούσσο.

FACEBOOK ...ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΑ

Και του παραδίδουμε οικειοθελώς τα μυστικά μας.
Όλο και περισσότερα διαζύγια στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο περιέχουν πλέον στα δικόγραφα στοιχεία από το facebook.
Στην αρχή ήταν μόνο φωτογραφίες εραστών και ερωμένων αλλά τώρα οι δικηγόροι έχουν μάθει να ψάχνουν και για πιο ενδιαφέροντα στοιχεία όπως για παράδειγμα τη μάνα που τις ώρες που υποτίθεται πως αφιέρωνε στα παιδιά της έπαιζε World of Warcraft ή το σύζυγο που αρνιόταν πως έχει επιθετική προσωπικότητα αλλά στο προφίλ του στο facebook απειλούσε να λιανίσει όποιον τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη μπροστά του.
Πολλές φορές πρόκειται για δραματικές ιστορίες όπως ο πατέρας που πίεσε το γιο να καταργήσει τη μητέρα του από τη λίστα των online φίλων του.
Σε κάθε περίπτωση όμως το μήνυμα είναι σαφές: Η ζωή μετακομίζει online και μαζί της το ίδιο κάνουν οι διαπροσωπικές σχέσεις μας και τα ελαττώματά μας.

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΤΙΔΗΣ: 
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ...

ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ!!!!!!!!!!

Πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε στον Ολυμπιακό, καθώς ο Βασίλης Τοροσίδης έχει κάταγμα στα πλευρά το οποίο... κληρονόμησε κατά την παρουσία του στη Νότιο Αφρική με την Εθνική ομάδα!

Ο ποδοσφαιριστής ένιωθε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχλήσεις, αλλά το ιατρικό τιμ της Εθνικής δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του, οι πόνοι δεν υποχώρησαν και όταν ο Τόρο έψαξε εκ νέου το θέμα διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος.

Οι εξετάσεις, λοιπόν, έδειξαν κάταγμα στα πλευρά, κάτι που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη συμμετοχή του στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Όπως είναι φυσικό, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αμέλεια του ιατρικού τιμ της Εθνικής και όπως αναμενόταν, τοποθετήθηκαν επίσημα αφήνοντας αιχμές κατά του ιατρικού επιτελείου της ΕΠΟ.

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Λίγα λόγια για την ιστορία
Με απαρχή τις γιορτές των Μουσών το 1972 το Φεστιβάλ Ολύμπου μεταμορφώθηκε μέσα από την πορεία του στο χρόνο σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό, που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική του και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι. Στα 39 χρόνια παρουσίας του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει να θυμηθεί στιγμές σημαντικές και παρουσίες καλλιτεχνών λαμπρές και αξέχαστες. Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την περιφέρεια.

Με μεράκι λοιπόν και φαντασία το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει το ταξίδι του με σύμμαχο τις αναλλοίωτες από το χρόνο συντεταγμένες που έχει θέσει και μας καλεί και φέτος σε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητά μας στην πανέμορφη Πιερία.
Με σφρίγος και ζωντάνια παρά τα 39 του χρόνια το Φεστιβάλ Ολύμπου - παιδί ανέμελο - σκαρφαλώνει για ένα ακόμη καλοκαίρι στο Κάστρο του Πλαταμώνα για να ατενίσει το απέραντο γαλάζιο, περιδιαβαίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Εκεί ανθρώπων έργα - μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις - μας καλούν σε νύχτες μαγικές και ονειρεμένες, κάτω από τον Πιερικό ουρανό.

ΔΙΟΔΙΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΑΘΗΝΑ 14, 70 ΕΥΡΩ 

ΑΘΗΝΑ -ΚΑΤΕΡΙΝΗ 17,85 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΟΛΟ:  32.55 

ΚΑΙ 100 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗ

132.55 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ ....

ΜΙΑ ΧΑΡΑ....και 2 τρομάρες..!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ...!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ 10 ΣΗΜΕΙΑ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ
ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ,
ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ....ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΝΑ ΔΙΑΝΥΕΙΣ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ "ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ"
ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ....

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΤΙ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?
ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ? ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΡΓΟ...
ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..?

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ..?
\ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ....

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Όπως ενημέρωσε το σώμα - στην  προ ημερησίας διάταξης συζήτηση - ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης  κατατίθεται εντός των ημερών φάκελος στη διαχειριστική αρχή για την κατασκευή χώρου θεάτρου, μουσικής και τεχνών στην περιοχή των ΚΤΕΛ. Ο κος Χιονίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο φάκελος θα εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ».

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ, Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙ ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ...
ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ 
ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ...




ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ:
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...

39o FESTIBAL OLYMPOY

ΛΙΓΟ ΣΥΝ, ΛΙΓΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....

Ανοικτή σύσκεψη με στόχο την ανάδειξη του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας.
Εκτός από το θέμα της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το Δημοτικό Συμβούλιο όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη δράση που πρέπει να αναπτύξουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας.
Στόχος όπως είπαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είναι να αποτελέσει η Κίνηση, ένα χώρο έκφρασης για όλους τους πολίτες που διαφωνούν με αυτούς που διοικούν το Δήμο τις τελευταίες τετραετίες, όλους τους πολίτες που δεν βολεύονται, δεν συμβιβάζονται με τον παραγοντισμό και τη διαχείριση ερήμην των πολιτών.
Η κίνηση αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται και αγωνίζονται από τα μικρά προβλήματα της γειτονιάς, μέχρι τα προβλήματα του κυκλοφοριακού, του περιβάλλοντος, του πρασίνου, της συμμετοχής των πολιτών στον νέο Καλλικρατικό Δήμο της Κατερίνης.
Όλους αυτούς που γνωρίσαμε, όπως είπαν, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν στην Κατερίνη, όλους αυτούς που θέλουν με τη συμμετοχή και τον αγώνα τους να αλλάξουμε την Κατερίνη. Όλους αυτούς που αναγνωρίζουν ότι ο νέος Δήμος καλείται να σηκώσει στις πλάτες του και να διαχειριστεί μια νέα κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, μια κατάσταση που απαιτεί τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη την κοινή δράση των πολιτών.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
Την πρόταση να τεθεί επικεφαλής της Κίνησης ο Αντώνης Μάντζιος κατέθεσε ο Στέργιος Καστόρης στην τοποθέτησή του, λέγοντας πως πρόκειται για βαθύ γνώστη των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, που έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
Ο ίδιος ο κ. Μάντζιος στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση την οποία και έκανε αποδεκτή, αφού τόνισε πως υπεύθυνοι ως ένα βαθμό για τα όσα συμβαίνουν στην Αυτοδιοίκηση είναι οι ίδιοι οι πολίτες που οφείλουν και έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν ενεργά, να προτείνουν, να παρεμβαίνουν.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν τοποθετήσεις που αφορούσαν την ενθάρρυνση της εκλογής γυναικών στην Αυτοδιοίκηση, την ανάγκη άμεσης δραστηριοποίησης της Κίνησης Πολιτών, την εφαρμογή βασικών κανόνων λειτουργίας και συμμετοχής στις αποφάσεις.
Τέθηκαν επίσης προτάσεις επί των προγραμματικών αρχών, για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, τις δράσεις για τους νέους, την πρόκληση και τα προβλήματα που φέρνει ο Καλλικράτης.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.



Ομόφωνα ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα λειτουργεί με χρήση κινητού τηλεφώνου και συγκεκριμένα μηνυμάτων SMS, το οποίο ονομάζεται mobiPARK. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σχεδίασε και εφαρμόζει σε άλλους δήμους όπως στο δήμο Τρικάλων, το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου καθηγητή κ. Φ. Κωνσταντίνου ο οποίος αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει οικονομικά το δήμο Κατερίνης καθώς το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει τα έξοδα εγκατάστασης. Για την αποπληρωμή των εξόδων που θα γίνουν θα κρατά ένα μέρος των εσόδων, ενώ το σύστημα θα παρακολουθείται συνεχώς με στατιστικά στοιχεία που θα παρουσιάζονται ανά μήνα.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Σύμφωνα με την λειτουργία του συστήματος mobiPARK, όπως εξήγησε ο καθηγητής οι πολίτες θα χρησιμοποιούν τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου για να σταθμεύσουν. Θα προμηθεύονται κάρτα στάθμευσης με κινητό τηλέφωνο, θα στέλνουν γραπτό μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό και αφού δώσουν τα στοιχεία τους θα παρκάρουν και το ποσό θα είναι 1 ευρώ την ώρα. Ακόμη θα υπάρχει ενημέρωση για το χρόνο στάθμευσης που απομένει, που μπορούν να βρουν ελεύθερη θέση για παργκινκγ, ενώ θα υπάρχει και έλεγχος της δημοτικής αστυνομίας σε περίπτωση παραβάσεων οι οποίοι θα κάνουν σεμινάρια υπό την ευθύνη του Πολυτεχνείου.
Στις θέσεις στάθμευσης που θα καθοριστούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα υπάρχουν αισθητήρες, βυθισμένοι στην άσφαλτο, όπου μπορεί κανείς να σταθμεύσει με την προμήθεια "ξυστής" κάρτας.
Η λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να ξεκινήσει σε πρώτη φάση με 300 θέσεις πάρκινγκ, ενώ όπως τονίστηκε για τους μόνιμους κατοίκους θα είναι δωρεάν και ειδικό καθεστώς θα υπάρχει για καταστήματα.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων σε ότι αφορά λεπτομέρειες της εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης.
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ
Προ ημερήσιας διάταξης συζητηθήκαν η αγορά και τοποθέτηση κολονακίων σύνολο 2650 στη πόλη για την διευκόλυνση του κυκλοφοριακού. Όπως είπε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης ο δήμος καταθέτει φάκελο στη διαχειριστική αρχή για την κατασκευή χώρου θεάτρου, μουσικής και τεχνών σε χώρο κοντά στα ΚΤΕΛ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο φάκελος θα εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

"Να αλλάξουμε νοοτροπία"

"Να αλλάξουμε νοοτροπία"
   Την έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του 2009, παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Λέανδρος Ρακιτζής, σε Συνέντευξη Τύπου.

    «Να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους θεσμούς», επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής αναλύοντας τις υποθέσεις που εξετάστηκαν και ελέγχθηκαν την περασμένη χρονιά, κατά την οποία διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες ελέγχου και επιθεώρησης. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα και άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ.

    Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών, ήταν:

    * αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.

    * διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ' αμοιβή σε 31 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.

    * πανεπιστημιακός γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του, φεύγοντας, τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

    Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1-4-04 έως 2-9-09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο.

    Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.

    Σε ό,τι αφορά τις θεσμικές προτάσεις του ΓΕΔΔ, που υλοποιήθηκαν, αυτές είναι:

    * Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

    * Μείωση μισθωμάτων δημόσιων υπηρεσιών

    * Σύσταση υπηρεσίας κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών

    Ο κ. Ρακιτζής είπε ακόμη πως η ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων θα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, διότι έτσι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ελεγκτικός μηχανισμός, δαπανώνται χρήμα και χρόνος, που αγγίζουν το ποσοστό του 70%. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρόκειται για μια υπόθεση, που δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Σε εξέλιξη οι εργασίες στην οδό Θεσσαλονίκης

Στην οδό Θεσσαλονίκης όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης μετέβη χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Λιακόπουλος συνοδευόμενος από τον επιβλέπων μηχανικό του έργου, κ. Ξανθόπουλο, προκειμένου να ακούσει, να συζητήσει και να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τους εξήγησε τι πρόκειται να αλλάξει.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος καθημερινά βρίσκεται στα έργα και σε συνεχή διαβούλευση με τους δημότες. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση έχει ανακοινωθεί επανειλλημένως από τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιακόπουλος "μέχρι σήμερα προχωρήσαμε με κοινωνικό διάλογο σε συνεργασία με τους δημότες, και όπου υπήρχαν προβληματισμοί μετά το τέλος των εργασιών αυτοί ξεπεράστηκαν".
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις που έχουν και τους προβληματισμούς τους για τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η μετατροπή της οδού Θεσσαλονίκης σε διπλής κυκλοφορίας θα τους δημιουργήσει προβλήματα κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το πάρκινγκ.
Ο κ. Λιακόπουλος υπογράμμισε πως οι παρεμβάσεις προβλέπουν χώρο για προσωρινές φορτοεκφορτώσεις και προσωρινή στάθμευση των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής. Σε ότι αφορά το πάρκιγκ όπως έχει αναφέρει ο δήμαρχος Κατερίνης, τα αυτοκίνητα θα απορροφηθούν στις οδούς Εφέσου και Οινόης στις οποίες θα επιτρέπεται η διπλή στάθμευση.
Η φιλοσοφία του έργου που αποτελεί τμήμα της κυκλοφοριακής μελέτης που εφαρμόζεται στο δήμο Κατερίνης, είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τμήμα της κατασκευής του δακτυλίου, και μετά την οδό Τερζοπούλου, Σβορώνου, και Μ. Επισκόπου ξεκίνησαν και οι εργασίες στην οδό Θεσσαλονίκης για να γίνει διπλής κατεύθυνσης. "Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή των αστικών και θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης" επεσήμανε ο κ. Λιακόπουλος.

σήμερα η προημιτελική φάση του Μουντιάλ

Ξεκινάει σήμερα η προημιτελική φάση του Μουντιάλ με δύο αγώνες, ένας εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι και τελικός.

Τόσο από πλευράς ονόματος των δύο χωρών, όσο και από τις εμφανίσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα στη διοργάνωση.
Βραζιλία και Ολλανδία τίθενται αντιμέτωπες στο Πορτ Ελίζαμπεθ (17:00 ΝΕΤ), 
με μοναδικό σκοπό την πρόκριση στα ημιτελικά.
Μόνο για τ νίκη θα παίξουν το βράδυ (21:00 ΝΕΤ) Ουρουγουάη και Γκάνα στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ

ΤΟ "ΟΝΟΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ...
ΝΟΥΝΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ...

Δια βοής εξελέγη από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο νέος γραμματέας της κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος

. Καθώς ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ο μόνος υποψήφιος, προτάθηκε από τον απερχόμενο γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη να μην στηθεί κάλπη και η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα». Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Το απόγευμα αναμένεται η εκλογή των επτά αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Υποψήφιοι είναι οι:

Γεώργιος Αναγνωστάκος, Μέλος Π.Ε.

Γεώργιος Βερναδάκης, Μέλος Π.Ε.

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Νικόλαος Δένδιας, Βουλευτής Κερκύρας

Ηλίας Ηλιόπουλος, μέλος Π.Ε.

Αθανασία Κακαλή, μέλος Π.Ε.

Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής

Δημήτριος Πανοζάχος, μέλος Π.Ε.

Δημήτριος Πτωχός, μέλος Π.Ε.

Φίλιππος Ταυρής, μέλος Π.Ε.

Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Δράμας

Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε.

Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μέλος Π.Ε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών



Απάντηση του υφυπουργού Εργασίας σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο Κ.Κουκοδήμος


Σε απάντηση της αριθμ. Πρωτ. 10564/25.5.2010 ερώτησης που κατατέθηκε στη βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές κ.κ.Γεώργιο Καρασμάνη, Μιχάλη Μπεκίρη, Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αλέξανδρο Κοντό, Σταύρο Καλογιάννη, Μιχάλη Γιαννάκη, Δημήτριο Τσουμάνη, Μιχάλη Χαλκίδη, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, Κασαπίδη Γεώργιο, Λευτέρη Κ.Αυγενάκη, Παπαδόπουλο Μιχάλη, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Ζήση Τζηκαλάγια, Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, Κόλλια Κωνσταντίνο, Θανάση Π.Δαβάκη, Ιωάννη Ανδριανό και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι: «Σχετικά με το αίτημα για μείωση των ορίων ηλικίας, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2084/1992 καθιερώθηκε για τους από 1.1.93 και μετά ασφαλισμένους, το 65ο έτος της ηλικίας, ως ενιαίο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, όριο που ακολουθείται από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των δημογραφικών και γενικά των οικονομικών προβλημάτων.
Στον ΟΓΑ, τόσο στον ιδρυτικό νόμο 4169/1961, όσο και στο Ν.2458/1997 με τον οποίο συστήθηκε ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, προβλέπεται ως όριο ηλικίας το 65ο έτος για άνδρες και γυναίκες και δεν εξετάζεται, το ενδεχόμενο μείωσης αυτών των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

Ξεκινούν νέα εμβόλια...?

Νέα αρρώστια ετοιμάζουν....?
Ο έλεγχος του πληθυσμού συνεχίζεται!

Στις 18-6-2010 έφθασαν διαταγές στα σχολεία για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
των εκπαιδευτικών και μαθητών ενάντια στη νέα φυματίωση!

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι αφού η μαζική δηλητηρίαση απέτυχε με το παραμύθι
"νέα γρίππη", επανέρχεται τώρα με "νέα φυματίωση" και πρώτα με τους εκπαιδευτικούς
και τους μαθητές που δεν είναι εύκολο να αρνηθούν.

Αν πραγματικά υπάρχει κίνδυνος και αν πραγματικά ενδιαφερόταν για την υγεία
του πληθυσμού να τι θα έκαναν:
1) Δεν θα επέτρεπαν την είσοδο σε μετανάστες (την κύρια πηγή μεταδοτικών ασθενειών).
2)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και σε υπαλλήλους και άλλων υπηρεσιών(εφορίες, τράπεζες,
   αεροδρόμια,πλοίων) όπου υπάρχει κοσμοσυρροή. Θα τολμήσουν?
3)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό σε παπάδες και Μητροπολίτες διότι έρχονται σε επαφή
   με γεροντάκια που είναι ευπαθή είτε είναι πιθανοί φορείς. Τολμάνε?
4)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό σε αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με μετανάστες
   και με άλλα υποκείμενα που πιθανόν είναι φορείς. Τολμάνε?
5)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στους αξιωματικούς διότι τα στρατόπεδα (λόγω πυκνότητας
   πλυθησμού) είναι επικίνδυνα μέρη. Τολμάνε?
6)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό στις φυλακές (κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
7)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και στους υπαλλήλους της Βουλής, διότι το Κοινοβούλιο
  (λόγω πυκνότητας πληθυσμού) είναι επικίνδυνο μέρος. Εξ' άλλου εκεί τίθεται σε κίνδυνο
  η υγεία των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που είναι Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
8)Θα επέβαλλαν τον εμβολιασμό και στα ιδιωτικά κολλέγια όπου φοιτούν τα παιδιά των
   πλουσίων και των βουλευτών ( το αύριο του Έθνους)!
9)Θα ενημέρωναν πρώτα τον πληθυσμό και θα άρχιζαν τους εμβολιασμούς το φθινόπωρο.

Ποιός κινδυνεύει από φυματίωση στην καρδιά του καλοκαιριού?
Τι ακριβώς συμβαίνει?
Τώρα τους έπιασε η ανησυχία για το λαό (εν μέσω οικονομικής κρίσης)?
Αυτούς τους συμφέρει να πεθάνουμε από φυματίωση. Θα μειωθεί η ανεργία και οι
συνταξιούχοι. Θα φέρουν κι άλλους μετανάστες. Γιατί τόση βιασύνη να μας σώσουν?
Κανένα κόμμα δεν πρόκειται να εναντιωθεί στους εμβολιασμούς για πολιτικούς λόγους.
Οι εμβολιασμοί ξεκινούν από το Υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή
της Υπουργού στην σύσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!
Προφανώς παρακολούθησε την παρουσίαση του Μπίλ Γκέϊτς η οποία αφορούσε
τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά 15%,
προτείνοντας μάλιστα εμβολιασμούς σε παιδιά.

Οι Νεοεποχίτες βιάζονται να "καθαρίσουν" αυτή τη χώρα από τους "ενοχλητικούς
Έλληνες" κατά τον Κίσσινγκερ.
Για όλους μας θα έρθει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Των ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Ας σκεφτούμε: Aξίζει να υπακούσουμε σε μια κυβέρνηση που (σχεδόν σίγουρο) θα
κρέμεται από τα κλαδιά των δένδρων το φθινόπωρο?
Ας σκεφτούμε: Αυτό το καλοκαίρι παίζονται όλα. Του χρόνου τέτοια μέρα εμείς σίγουρα
δεν θα είμαστε νεκροί, οι νεοεποχίτες σίγουρα θα είναι........... πολιτικά νεκροί.....

Ομιλία του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη



στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΟΣΕΠ


Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών της ΟΣΕΠ (Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου), συμμετείχε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.
Μαζί με άλλους έλληνες βουλευτές, εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και μίλησε στο Σερβικό Κοινοβούλιο για το ρόλο της Ο.Σ.Ε.Π. στην στήριξη των κοινοβουλίων των κρατών για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών. Στο περιθώριο της Συνέλευσης, ο κ. Αμοιρίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου, καθώς και με τον Έλληνα πρέσβη στη Σερβική πρωτεύουσα.

Τα κράτη θα πρέπει να αναγνωρίσουν τη συλλογική τους ευθύνη να προστατεύσουν τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ισότητας, υποστήριξε ο βουλευτής Πιερίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εργαστούν τα Κοινοβούλια για τη δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στην ελεύθερα εκφρασμένη βούληση του λαού μέσα από ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές για να επιλέξουν τα δικά τους πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά συστήματα. «Αυτός είναι ο τρόπος για να επιβεβαιωθεί η καθολική ανάγκη για την προώθηση και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αμοιρίδης τόνισε ότι τα Κράτη και οι πολυμερείς οργανισμοί, οφείλουν να συνεχίσουν να παρέχουν πρακτική υποστήριξη στην ενίσχυση των πολιτικών δομών όπως τα κοινοβούλια και τις επιτροπές τους, τις τοπικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την ενίσχυση των κοινοβουλευτικών θεσμών και την εφαρμογή μιας στρατηγικής συνεργασίας στο πλαίσιο των αντίστοιχων αναπτυξιακών τους προγραμμάτων. «Μόνο έτσι, τα Κράτη θα ενθαρρυνθούν για να επικυρώσουν και να εφαρμόσουν τις διεθνείς πράξεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου τους, οι οποίες αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας», είπε.
Αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτική συνέλευση της ΟΣΕΠ, τόνισε το σημαντικό ρόλο της στη συμβολή και ενίσχυση της δημοκρατίας μεταξύ των χωρών-μελών της, καθώς και την αναγκαιότητα  για τη δημιουργία μιας διεθνούς και περιφερειακής στρατηγικής για την ανθρώπινη ανάπτυξη, που να επικεντρώνει στην επίτευξη «βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης» και στην καταπολέμηση της φτώχειας.
«Τα Κοινοβούλια θα πρέπει να παροτρύνουν τις κυβερνήσεις τους να λάβουν μέτρα ώστε να εδραιώσουν πιο ισότιμες διαδικασίες, στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες σε κάθε χώρα», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι και τα Κοινοβούλια των Κρατών θα πρέπει από την πλευρά τους, να θεσπίσουν μέτρα που να δυναμώνουν τα άτομα και να προωθούν την ευημερία και την ανάπτυξή τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Επανακήρυξη απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή έργων στους δήμους Λιτοχώρου και Δίου Ν.Πιερίας

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή τα εξής: Η αρχική απαλλοτρίωση για τη βελτίωση της οδού που συνδέει την Άνω Διάβαση Δίου με το Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, στην περιοχή των Δήμων Λιτοχώρου και Δίου του Ν.Πιερίας, ανακλήθηκε αυτοδίκαια την 6η Ιανουαρίου 2009, επειδή δεν κατεβλήθησαν στους δικαιούχους οι οφειλόμενες αποζημιώσεις εντός δεκαοκτώ μηνών από την έκδοση της απόφασης προσωρινού καθορισμού τιμής μονάδος.
Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων που περιλαμβάνονταν στην ανακληθείσα απαλλοτρίωση έχουν καταληφθεί και έχει κατασκευασθεί το έργο, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει προετοιμάσει τον οικείο φάκελο για την επανακήρυξη της απαλλοτρίωσης. Η καθυστέρηση ενός έτους περίπου για την επανακήρυξη, οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2882/2001, δεν επιτρέπεται αυτή να πραγματοποιηθεί πριν παρέλθει ένα έτος από το χρόνο που ανακλήθηκε αυτοδίκαια η απαλλοτρίωση.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

«Απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών»




            Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών,  λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών, σε όλο το δασικό και επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.
          Συγκεκριμένα αποφασίζεται:                                 
Α.  Απαγορεύεται η  κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, κατά το διάστημα από 01  - 07 -  2010  έως 30 – 9 - 2010,  καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο  σε όλο το δασικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, εκτός των παρακάτω κεντρικών αξόνων:

1.      «Λιτόχωρο – Μετόχι Αγίου Διονυσίου – Σταυρός – Πριόνια»
2.      «Λεπτοκαρυά – Όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη»
3.      «Πλαταμώνας – Όρια Ν. Πιερίας προς Καλλιπεύκη»
4.      «Ν. Πόροι – Π. Πόροι»
5.      «Αγία Τριάδα  Βροντούς – Κρεββάτια»
6.      «Άγιος Βασίλειος – Κορομηλιές»
7.      «Λιτόχωρο – Ξωκκλήσι  Άγίου Ιωάννη Λιτοχώρου»
8.      «Διασταύρωση Παλαιάς Μονής Αγ. Διονυσίου– Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου»
9.      «Σκοτίνα – Π. Σκοτίνα»

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα, οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν εργασία, καθώς και εκείνα που εξυπηρετούν τις δασικές εργασίες και την κτηνοτροφία της περιοχής, κατά τις ώρες από 06.00΄ έως 21.00΄.

Β.  Απαγορεύεται η διαμονή (ελεύθερη κατασκήνωση στην ύπαιθρο) σε όλη την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, όπως και η κυκλοφορία πεζών στα μονοπάτια, από ώρα  21.00΄ως 06.00΄ της επομένης.
Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο η διαμονή, στους χώρους των μαντριών, των κτηνοτρόφων που έχουν δικαίωμα άσκησης βόσκησης στα δάση της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και των συνεργείων που εκτελούν δασικά έργα στην περιοχή των αντίστοιχων εργοταξίων.
Η εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, η δε Δ/νση Δασών Πιερίας να εξακολουθήσει τον έλεγχο όσων εισέρχονται στην περιοχή Ολύμπου,  όπως μέχρι τώρα πραγματοποιεί.
Οι Δήμοι, κατά την κρίση τους, να οργανώσουν στατικά σημεία ελέγχου των εισερχομένων στις ευαίσθητες περιοχές τους.
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.