PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ήρθαν να… ακούσουν

E-mail Εκτύπωση PDF
Την σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, πρότειναν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ΕΒΕ και ΕΞΕΠ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιολογική καλλιέργεια.
260610_Oikologoi1
Με παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς της Πιερίας, είχε συναντήσεις χθες κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, όπου συζήτησε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του νομού, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματος για την επίτευξη μιας ανάπτυξης η οποία δεν θα επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον, αν και όπως σχολίασαν τα μέλη του κλιμακίου, η παρουσία τους στην Κατερίνη ήταν «περισσότερο για να ακούσουν, παρά για να πουν»

PIERIA-GR Mιά φορά κι έναν καιρό ήταν κι οι ...οικολόγοι πράσινοι! Μπράβο τους και Εύγε τους...
ΣΚΑΪ 926 
"ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ"
Με τον Δημήτριο Κεραηλίδη κάθε μέρα στις 9-11 πμ
και ηλεκτρονικά στο www.skai926.gr

Κινητοποίηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ


280610trenoSYN
Με ντουντούκες και προκηρύξεις υποδέχτηκαν και κατευόδωσαν τους επιβάτες του ΟΣΕ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, χθες το πρωί, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κατερίνης, στέλνοντας μήνυμα κατά της επιχειρούμενης διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου.

PIERIA-GR Έ ΡΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ... ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ... ΑΥΤΟΣ Ο ΟΣΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ...ΣΚΟΤΩΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ...ΟΣΕ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΕΤΣΙ....

Αλλαγές ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου από την 64η Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Λιτόχωρο

E-mail Εκτύπωση PDF
280610Sunodos
Τις μεγάλες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, που θα θέσει σε διαβούλευση από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, συζήτησε με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστήμιων της χώρας, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της 64ης Συνόδου πρυτάνεων και διοικουσών επιτροπών, που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Λιτόχωρο.

PIERIA-GR Έ ρε Διαμαντοπούλου... Δεν πήγες στο Αλεξάνδρειο για την ΕΚΘΕΣΗ για το οδειπορικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.... Εσύ έχασες... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ....

Φόρος τιμής στους 25.000 Μακεδόνες πεσόντες στη Μάχη της Πύδνας

Με πλήρη επισημότητα, για πρώτη φορά μετά από 2.178 χρόνια, η Κατερίνη τίμησε τους νεκρούς της μάχης της Πύδνας, στις 23 Ιουνίου 168 π.Χ, ανήμερα της μεγάλης σφαγής της Μακεδονικής φάλαγγας του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα από τις λεγεώνες του Ρωμαίου υπάτου Αιμίλιου Παύλου.
Την εκδήλωση ιστορικής μνήμης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης,  διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λιβαδιωτών και Κοκκινοπλιτών Κατερίνης, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Γ. Ράπτη και η εταιρεία «ΠΑΙΔΕΙΑ» με έδρα τις Η.Π.Α
Ομιλητές ήταν ο τ. Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο φιλόλογος- συγγραφέας Γιώργος Ράπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες συγγραφείς (Ποσειδώνιο, Τίτο Λίβιο, Πλούταρχο κ. ά) η μάχη διεξήχθη αμέσως ανατολικά από τις όχθες του Λεύκου ποταμού (σημερινού Πέλεκα στις παρυφές της Κατερίνης), η μεγάλη σφαγή έγινε στα υψώματά της και μέχρι την   Παραλία και τον Κορινό και η καταδίωξη έφτασε την ίδια μέρα, μέχρι τα τείχη της ιστορικής Πύδνας.
πηγή: eptanews.gr
PIERIA-GR ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ...ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ Έ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ....

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΥΡΙΕΣ;;;;

Είναι από το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ.Εκεί στην εκδήλωση, έκθεση όπου ο Κύριος Θόδωρος Παυλίδης Υποψήφιος για Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για το ΠΑΣΟΚ, χάρηκε αφάνταστα την ξενάγηση του Δημήτρη Παντερμαλή. Ποιές είναι οι κυρίες; ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΕΡΟΓΛΟΥ - ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ...

"Λοκαντιέρα" Σαββατο 3 Ιουλιου στο Διον

"Λοκαντιέρα"
 
 
Η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Λοκαντιέρα» σε σκηνοθεσία Μέμου Μαμουλίδη και πρωταγωνιστές τους: Ρένια Λουιζίδου, Κώστα Κόκλα, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Γιαννόπουλο, Μαριάνθη Φωτάκη, Άγγελο Μπούρα, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνη Δημητροκάλη θα περιοδεύσει σε πόλεις και θέατρα της ελληνικής περιφέρειας.


Η «5η Εποχή», συνεχίζοντας με συνέπεια την παρουσία της στο χώρο του ελληνικού θεάτρου, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2010, τη «Λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι, μια από τις σημαντικότερες και διασημότερες κωμωδίες του αναγεννησιακού θεάτρου.
Πρόκειται για μια κωμωδία με δαιμόνια πλοκή που φτάνει συχνά στα όρια της υπερβολής. Μια κωμωδία με διαρκείς ανατροπές.

Η «Λοκαντιέρα» παρουσιάζεται σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Θοδωρή Οικονόμου, κινησιολογική επεξεργασία-χορογραφία Έλενας Γεροδήμου και φωτισμούς Θέμη Μουμουλίδη- Νίκου Σωτηρόπουλου.

Πρωταγωνιστούν: Ρένια Λουιζίδου, Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Γιαννόπουλος - Μαριάνθη Φωτάκη - Άγγελος Μπούρας, Άντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης κ.ά.

Ο Κάρλο Γκολντόνι – η σημαντικότερη προσωπικότητα του ιταλικού θεάτρου και μια από τις σημαντικότερες του ευρωπαϊκού-, γράφει τη «Λοκαντιέρα» το 1750, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί στην θεατρική πραγματικότητα της εποχής του [την ίδια χρονιά γραφεί άλλα 15 έργα]. Από την αρχή της παρουσίας του στο θέατρο, ο Γκολντόνι ονειρεύεται να καταστήσει – μέσω του έργου του – το ιταλικό θέατρο ισάξιο του ευρωπαϊκού, επιχειρώντας να αναμορφώσει την παραδοσιακή ιταλική κωμωδία [commedia dell’arte]. Και το καταφέρνει.

Η υπόθεση της κωμωδίας…
Η Μιραντολίνα μοναδική κληρονόμος μιας λοκάντας (πανδοχείου), καταφέρνει να διευθύνει την επιχείρησή της, με μοναδική επιτυχία. Στους χώρους της λοκάντας διαδραματίζεται η δράση της κωμωδίας. Εδώ συχνάζουν διάφοροι τύποι. Ένας Κόμης (έμπορος που έχει αγοράσει τον τίτλο του Κόμη) και ένας ξεπεσμένος-χρεοκοπημένος Μαρκήσιος διεκδικούν τον έρωτά της. Στη λοκάντα διαμένει για λίγο και ο ιππότης Ριππαφράτα, ένας πλούσιος αγριάνθρωπος που αρνείται θανάσιμα τον έρωτα των γυναικών. Στην λοκάντα καταφτάνουν δυο θεατρίνες που υποδύονται (με την ελπίδα πως θα βρουν κάποιο θύμα, γένους αρσενικού) μια κόμησα και μια μαρκησία. Εξαρχής ο ιππότης διαπράττει το θανάσιμο λάθος να φέρεται με αγένεια, συχνά προσβλητικά και περιφρονητικά στην Μιραντολίνα, η οποία με την σειρά της αποφασίζει να εκδικηθεί. Στοιχηματίζει να του αποδείξει πως κάθε γυναίκα μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την ερωτική προσοχή όποιου αρσενικού επιθυμεί. Αρκεί να το θέλει…

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Την όρασή τους έχασαν τρεις από τους 13 ασθενείς ιδιωτικής κλινικής των Σερρών που διαμετακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας μικροβιακής μόλυνσης έπειτα από επέμβαση καταρράκτη.

Δέκα ασθενείς έχουν υποβληθεί σε υποβοηθητικές επεμβάσεις και οι γιατροί της οφθαλμολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ δίνουν μάχη για να σώσουν την όρασή τους.

Κλιμάκιο του σώματος επιθεωρητών υγείας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην κλινική για να ερευνήσει την πηγή της ενδονοσοκομειακής μόλυνσης.

Τα οφθαλμολογικά χειρουργεία παραμένουν κλειστά με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Επίσης οι οφθαλμολογικές κλινικές των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκρατίου, όπου είχαν διακομιστεί αρχικά οι εννέα από τους 13 ασθενείς, παραμένουν κλειστές για να απολυμανθούν.

Συγγενείς των ασθενών δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά της ιδιωτικής κλινικής.

Τα ονόματα των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ




Ανακοινώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου της ΝΔ τα αποτελέσματα των εκλογών για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Λεκανοπέδιο Αττικής Γενικός Πίνακας

1 ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 943
2 ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΑΓΓΕΛΗ 939
3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 905
4 ΚΟΚΑΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 903
5 ΒΑΧΤΣΙΑΒΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 850
6 ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 795
7 ΤΣΟΡΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ(ΑΡΙΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 705
8 ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ 640
9 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 579
10 ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 560
11 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 539
12 ΣΚΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 521
13 ΠΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 509
14 ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 506
15 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ του ΒΙΚΤΩΡΑ 454
16 ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΙΑΚΩΒΟΥ 420
17 ΛΕΚΕΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ 414
18 ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 383
19 ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 378
20 ΠΑΡΡΗΣΙΑΔΗΣ ΦΙΛΩΝ(ΓΕΩΡΓΙΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 369
21 ΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 364
22 ΚΡΑΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 364
23 ΜΑΛΑΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 362
24 ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΩΜΑ 360
25 ΤΖΙΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ 354
26 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 350
27 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 349
28 ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 348
29 ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 345
30 ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 326
31 ΤΑΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 319
32 ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 315
33 ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 312
34 ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 302
35 ΑΓΑΔΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 298
36 ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ του ΙΓΝΑΤΙΟΥ 298
37 ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 280
38 ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 257
39 ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 250
40 ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 248
41 ΜΑΔΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ 247
42 ΚΑΛΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 241
43 ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 235
44 ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 231
45 ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ 229
46 ΣΙΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 213
47 ΓΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 213
48 ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ 211
49 ΚΟΥΡΤΣΟΥΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 207
50 ΑΛΕΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 206
51 ΓΙΑΡΕΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 198
52 ΔΡΑΒΙΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 196
53 ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 196
54 ΚΩΤΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΜΗΝΑ 194
55 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 185
56 ΣΑΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 181
57 ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 180
58 ΤΖΟΥΤΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 179
59 ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 178
60 ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 177

Λεκανοπέδιο Αττικής - Πίνακας Γυναικών

1 ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΓΓΕΛΟΥ 920
2 ΓΙΑΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ 647
3 ΒΡΥΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 632
4 ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του ΑΡΚΑΔΙΟΥ 623
5 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ(ΟΠΗ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 561
6 ΑΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΛΙΤΣΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 520
7 ΖΑΜΑΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 410
8 ΡΗΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 408
9 ΠΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 389
10 ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 339
11 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ(ΜΑΤΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 335
12 ΜΕΤΑΞΑ ΑΡΧΟΝΤΙΑ(ΝΤΑΪΑΝΑ) του ΙΑΚΩΒΟΥ 328
13 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 267
14 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ 259
15 ΓΙΑΝΝΙΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ 253
16 ΤΑΟΥΣΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ 245
17 ΚΑΤΣΑΜΠΕ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 228
18 ΚΑΤΣΙΚΕΡΟΥ ΝΟΡΑ-ΣΟΦΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 228
19 ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ(ΒΑΣΩ) του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 225
20 ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΗΛΙΑ 206
21 ΜΠΡΟΥΜΑ-ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΑΣΠΑΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 203
22 ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΕΛΠΙΔΑ(ΕΛΔΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 194
23 ΧΑΛΙΩΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ(ΜΕΜΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 193
24 ΜΠΑΣΔΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 182
25 ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 181

Περιφέρεια Γενικός - Πίνακας

1 ΔΡΟΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 985
2 ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 823
3 ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 750
4 ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 706
5 ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 683
6 ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 552
7 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 548
8 ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 537
9 ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 526
10 ΜΑΤΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 523
11 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 516
12 ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 478
13 ΓΚΙΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 473
14 ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ 462
15 ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ 456
16 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 446
17 ΠΑΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 437
18 ΠΛΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 420
19 ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΚΩΝ/ΝΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 416
20 ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 404
21 ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 401
22 ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ(ΣΟΥΛΗΣ) του ΜΙΧΑΗΛ 397
23 ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 387
24 ΤΑΓΓΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΩΜΑ 384
25 ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 383
26 ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ 367
27 ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 359
28 ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 357
29 ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ 357
30 ΣΑΜΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ 352
31 ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 345
32 ΜΑΜΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΝΑΝΙΑ 344
33 ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 339
34 ΦΩΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 335
35 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 334
36 ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 320
37 ΠΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 309
38 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 309
39 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 308
40 ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ 299
41 ΔΗΜΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 295
42 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 287
43 ΚΟΥΛΟΥΤΜΠΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 271
44 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 264
45 ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 259
46 ΓΚΑΒΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 258
47 ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 255
48 ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 255
49 ΓΚΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 241
50 ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΘΩΜΑ 234
51 ΠΤΩΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 229
52 ΜΠΑΟΥΡΔΑΣ ΔΗΜΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 199
53 ΜΟΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 198
54 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΖΑΧΑΡΙΑ 194
55 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 193
56 ΛΕΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 180
57 ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 180
58 ΚΑΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 174
59 ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 174
60 ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΗΛΙΑ 171
61 ΖΙΩΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΩΜΑ 167
62 ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 166
63 ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 166
64 ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 166
65 ΜΠΟΤΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 164
66 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 162
67 ΒΑΓΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ 160
68 ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ 158
69 ΠΑΧΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 157
70 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ 155
71 ΠΑΡΑΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 154
72 ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 151
73 ΤΣΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 150
74 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ 150
75 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ 149
76 ΜΟΥΡΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 141
77 ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ 140
78 ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 134
79 ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 130
80 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 127

Περιφέρειας - Γυναικών

1 ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ του ΠΕΤΡΟΥ 927
2 ΜΑΧΑΙΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ 594
3 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 576
4 ΚΑΛΔΗ ΜΕΡΟΠΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 547
5 ΡΑΛΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 442
6 ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 382
7 ΚΟΤΡΟΛΟΥ-ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 357
8 ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 330
9 ΧΙΩΤΗ-ΚΕΛΕΜΠΕΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 330
10 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΡΟΔΟΥΛΑ του ΖΗΣΗ 300
11 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ του ΔΟΥΚΑ 294
12 ΒΩΒΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 286
13 ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 275
14 ΠΟΖΙΟΥ-ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΑΘΗΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 272
15 ΚΑΚΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 264
16 ΜΠΡΟΦΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ(ΓΙΩΤΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 237
17 ΚΟΑΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 234
18 ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 218
19 ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ(ΜΑΓΔΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 214
20 ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ του ΙΩΑΝΝΟΥ 210
21 ΜΑΛΑΠΕΤΣΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 209
22 ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 208
23 ΛΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 206
24 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 198
25 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ του ΤΑΞΙΑΡΧΗ 195
26 ΠΑΠΟΥΤΣΗ-ΜΗΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 191
27 ΕΥΤΑΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 172
28 ΖΑΧΑΡΑΚΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 163
29 ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΟΥ ΑΝΘΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ 163
30 ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 140
31 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 139
32 ΔΗΜΟΥ-ΖΗΝΔΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 138
33 ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 132
34 ΤΣΑΡΑΓΚΛΗ-ΧΩΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 117
35 ΣΟΙΛΕΜΕΤΖΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΡΙΝΝΑ) του ΕΥΘΥΜΙΟΥ 106
Newsroom ΔΟΛ

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η χώρα κόντρα στο Ασφαλιστικό



Σε δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. «Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με την πανελλαδική απεργία για τη διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων, του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Νέο μπλόκο ετοιμάζουν για την Τρίτη στο λιμάνι ναυτεργάτες και ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΧΙΛΗ ΣΤΙΣ 21.30

Με τον Άριεν Ρόμπεν για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, η Ολλανδία αντιμετωπίζει στις 17.00 την Σλοβακία, με έπαθλο το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ.

. Στις 21.30 Βραζιλία-Χιλή.

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ...ΑΠΟΦΑΣΗ 
ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....


ΧΩΡΙΣ "ΓΚΑΛΟΠ" ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο .."ΚΑΝΕΝΑΣ"...!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ..!!!!

8οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ


Στην Κατερίνη 26 και 27 Ιουνίου
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 8ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας, στην Κατερίνη, το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου, οι 8οι Περιφερειακοί Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων Βορείου Ελλάδος.
Στους Αγώνες παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας.
Οι αθλητές ιππείς του Ιππικού Ομίλου Πιερίας, συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους αγώνες.
Στην Κατηγορία Η΄ Νέων Ιππέων Ύψος 1.00 μέτρο
Ο Λεωνίδας Παλέγδας με τον ίππο AFRODITI κατέκτησε την 1η θέση και το   Κύπελλο.
Η Όλγα Ελευθεριάδου με τον ίππο SACCRAMENTO-SOKRATES κατέκτησε την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Η΄ Παλιών Ιππέων  Ύψος 1.00 μέτρο
Η Κατερίνα Τίγκα-Κυρμανίδου με τον ίππο NEKSIA κατέκτησε την 6η θέση.
Στην Κατηγορία Ζ΄ Νέων Ιππέων Ύψος 1.05 μέτρο
Ο Λεωνίδας Παλέγδας με τον ίππο AFRODITI κατέκτησε την 1η θέση και το  Κύπελλο.
Η Όλγα Ελευθεριάδου με τον ίππο SACCRAMENTO-SOKRATES κατέκτησε την 4η θέση.
Στην Κατηγορία Ζ΄ Παλιών Ιππέων Ύψος 1.05 μέτρο
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο LOUISAN 3 κατέκτησε την 1η θέση και το  Κύπελλο.
Η Κατερίνα Τίγκα-Κυρμανίδου με τον ίππο NEKSIA κατέκτησε την 5η θέση.
Στην Κατηγορία Ε΄ Ύψος 1.10 μέτρο
Η Ανγκέλοβα  Γκεργκάνα με τον ίππο QUANDO 30  κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Ε΄  Παίδων Ύψος 1.10 μέτρο
Ο Λεωνίδας Παλέγδας με τον ίππο AFRODITI κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Ε΄ Εφήβων Ύψος 1.10 μέτρο
Η Κατερίνα Τίγκα-Κυρμανίδου με τον ίππο NEKSIA κατέκτησε την 5η θέση.
Στην Κατηγορία Δ΄ Ύψος 1.15 μέτρο
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο LOUISAN 3 κατέκτησε την 4η θέση.
Στην Κατηγορία Γ΄ Ύψος 1.20 μέτρο
Ο Μπόρις Παβλόφ με τον ίππο SUGAR N SPICE κατέκτησε την 1η θέση και το  Κύπελλο.
Ο Ναιντένοφ Χριστο με τον ίππο CARPE DIEM 0037 κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Η Γκεργκάνα Ανγκέλοβα  με τον ίππο QUANDO 30 κατέκτησε την 4η θέση.
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA  κατέκτησε την 6η θέση.
Στην Κατηγορία Β΄ Ύψος 1.25 μέτρο
Ο Διογένης Παλέγδας με τον ίππο CORNELIA κατέκτησε την 1η θέση και το  Κύπελλο.
Ο Ναιντένοφ Χριστολύτσεφ με τον ίππο CARPE DIEM 0037 κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Ο Μπόρις Παβλόφ με τον ίππο SUGAR N SPICE κατέκτησε την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο.






Ομιλία Κώστα Κουκοδήμου στο Συνέδριο της Ν.Δ.


Ομιλία του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ.
Κώστα Κουκοδήμου στο Συνέδριο της Ν.Δ.

Τους βασικούς άξονες του προγράμματ ος της Ν.Δ. για τον τομέα του Αθλητισμού παρουσίασε στη διάρκεια των εργασιών του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ. ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος.
Ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Τομέα για τον αθλητισμό και στο μοντέλο που προωθεί η Ν.Δ. που έχει ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των υποδομών, το μαζικό αθλητισμό, την αναδιοργάνωση των Ομοσπονδιών, την αξιοποίηση των Ολυμπιακων ακινήτων αλλά και τις δράσεις που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό, με έμφαση στην αναβάθμιση των ερασιτεχνικών ομάδων, ενώ άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση του ρόλου του Αθλητισμού.  

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε: «Στέλνουμε σήμερα από εδώ στην κοινωνία το μήνυμα της παράταξης που ατενίζει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση το μέλλον, αντλώντας δύναμη από την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Αποδεικνύουμε  ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό. Με αρχές και αξίες. Θέσεις, κατεύθυνση και προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας. Καταγράφουμε νέες ιδέες και πρωτοποριακές προτάσεις που θα αποτελέσουν την πυξίδα μας.  Ακούμε τον πολίτη, μιλάμε μαζί του, ανοίγουμε τους ορίζοντες και ζητούμε την εμπιστοσύνη του στη νέα αυτή αρχή που κάνουμε με πρωτεργάτη τον πρόεδρό μας, Αντώνη Σαμαρά.  Δεν κρυβόμαστε, δεν φοβόμαστε, τολμάμε. Μετατρέπουμε την εμπειρία και τα λάθη μας σε «εφόδια». Υπερασπιζόμαστε το έργο μας, την ιστορία της παράταξής μας, την σπουδαία της προσφορά. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά δεν επιτρέπουμε τη διαστρέβλωση».
Περνώντας στην ανάλυση του προγράμματος ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε: «Από την εκπαίδευση και σε όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης, μέχρι τον φορέα διοίκησης του αθλητισμού, οι πολιτικές μας θα πρέπει να στηριχθούν στην αναγκαιότητα ενός νέου ενιαίου αθλητικού μοντέλου που σαν στόχο του θα έχει τον αθλητισμό ως μέσο παιδείας, αναψυχής και πολιτιστικής εξύψωσης.  Η επίτευξη όμως αυτού του εγχειρήματος προϋποθέτει εννέα κεντρικούς άξονες γύρω από τους οποίους σχεδιάζεται η πολιτική μας.
Πρώτον,
τη γενναιόδωρη επένδυση από τη πλευρά του κράτους σε στελεχιακό εξειδικευμένο προσωπικό
Δεύτερον, καινούριες αθλητικές εγκαταστάσεις και ουσιαστική αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων (με σεβασμό στα άτομα με αναπηρίες) και το περιβάλλον
Τρίτον, την οργάνωση ή ανασυγκρότηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και αναμόρφωση των σχολικών προγραμμάτων σπουδών φυσικής αγωγής.
Τέταρτον, την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για επένδυση στον αθλητισμό.
Πέμπτον, την ενίσχυση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και προγραμμάτων Δια Βίου Άθλησης (ΑμΕΑ-Αθλητισμός και Γυναίκα- Αθλητισμός και Γ’ Ηλικία)
Εκτον, τον εκσυγχρονισμό-αναδιοργάνωση Ομοσπονδιών και Ερασιτεχνικών Σωματείων με έμφαση στις αθλητικές υποδομές
Εβδομον, την αναβάθμιση του Επαγγελματικού αθλητισμού 
Ογδοον, την ενίσχυση του Ολυμπισμού
Ενατον, τις θεσμικές παρεμβάσεις εκείνες που θα προστατεύσουν και θα ενισχύσουν το αθλητικό πνεύμα».

Αναφερόμενος στην δράση του τομέα και της ΟΚΕ Αθλητισμού ο βουλευτής Πιερίας τόνισε: «Η Ν.Δ. και ειδικότερα ο Τομέας Αθλητισμού, όλο αυτό το διάστημα, εκτός του να παρακολουθεί και να ασκεί κριτική όπου αποφασίζει πως αυτό είναι απαραίτητο, καταρτίζει το πρόγραμμα της παράταξης στον ευαίσθητο τομέα του Αθλητισμού, ξεκινώντας κυριολεκτικά από τη βάση.
Κάνει διάλογο με ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία, εκμεταλλεύεται τις γνώσεις και την εμπειρία του έμψυχου δυναμικού, των αθλητών μας, συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς, καταρτίζει ομάδες εργασίας για την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων που θα απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα του αθλητισμού.
Η ΟΚΕ Αθλητισμού που αποτελείται από ειδικούς  του αθλητισμού, από ανθρώπους που αγαπούν και επί σειρά ετών στηρίζουν και υπηρετούν τον αθλητισμό στη χώρα μας, σχεδιάζει, διαβουλεύεται, προτείνει».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος τόνισε: «Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με γενικές ή ειδικές αναφορές, λεπτομέρειες και παραμέτρους που όλοι γνωρίζετε. 
Αυτό που θέλω να καταθέσω σήμερα, είναι η πικρία μου αφενός ως αθλητή και αφετέρου ως πολιτικού για την μεταχείριση της σημερινής κυβέρνησης στον Αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.
Τι είδαμε μέχρι σήμερα; Κατάργηση του υφυπουργείου Αθλητισμού, περικοπές επιχορηγήσεων, διακοπή χρηματοδότησης αθλητικών έργων, μεγάλων διοργανώσεων όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες.  Ανύπαρκτη πολιτική, ημίμετρα για τη βία στα γήπεδα, μεταβίβαση ευθυνών, γενικότητες και αοριστολογίες στα μείζονα προβλήματα του αθλητισμού.  Και εγώ απλά σας θυμίζω:  Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 –Οι Έλληνες πανηγυρίζουν περήφανοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Σε μια στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, ζώντας μέσα στην μουντή και γκρίζα καθημερινότητα, με την οικονομική κρίση να μας γονατίζει, ο αθλητισμός μας κάνει περήφανους.  Τα παιδιά μας κατακλύζουν τα γήπεδα με μια μπάλα στα πόδια. Και σας ρωτώ.  Θα αφήσουμε ακόμη μια ευκαιρία να πάει χαμένη;
Χτίζουμε το μέλλον της πατρίδας μας, χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι στέρεα. Έχουμε προτάσεις, έχουμε λύσεις, έχουμε θέσεις.  Μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Όλοι μαζί».

Σιωπηρή διαμαρτυρία



Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης ενάντια στις φόλες(το βράδυ του περασμένου Σαββάτου), το Δ.Σ. του ζωοφιλικού σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή» εξέδωσε ψήφισμα - που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Πιερίας – για την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων.
            «Στόχος μας είναι να αναλάβουν δράσεις όλοι οι Δήμοι της Πιερίας και να βοηθήσουν τα αδέσποτά τους. Από τους 13 Δήμους της Πιερίας, μόνον ο Δήμος Κατερίνης, υπό την αιγίδα του Αναπληρωτή Δημάρχου Ζήνωνα Σατραζέμη, έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του για τα αδέσποτα της πόλης μας» υπογράμμισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν.
Το σχετικό ψήφισμα επέδωσαν στον Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Ζήνωνα Σατραζέμη, η Πρόεδρος του  Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαρία Μάραμις – Χάρλαν, η Αντιπρόεδρος Γλυκερία Βασιλειάδου και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Μαντζαροπούλου.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρουμε για τις δραστηριότητές του, το Φιλοζωικό Σωματείο «Ελπίδα και Στοργή». Ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αμβλύνει το πρόβλημα των απροστάτευτων ζώων αναλαμβάνει από την πλευρά του ο Δήμος Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται εντός του καλοκαιριού να παραδοθεί προς χρήση το νέο Δημοτικό Κυνοκομείο.
 Το έργο αυτό αποτελεί  επένδυση για την δημοτική αρχή και ταυτόχρονα γεμίζει με πολλές προσδοκίες τους ζωόφιλους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν για τα αδέσποτα σκυλιά ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το νέο κυνοκομείο θα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται σε χώρους διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης των ζώων, αποθηκευτικούς, βοηθητικούς και χώρους γραφείων, ενώ θα αποτελέσει πρότυπη εγκατάσταση φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 , 6.30μμ


: Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), που θα γίνει στις  30 Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα   6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:

1.      
Ενημέρωση το Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Κατερίνης και έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την εφαρμογή της.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος.

2.      
Ρύθμιση κυκλοφορίας στην πόλη της Κατερίνης μετά από εισήγηση της Δημαρχικής Επιτροπής.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος.

3.      
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή κρασπεδορείθρων και οδοστρωμάτων ενότητας Βατάν».
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.

4.      
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή κρασπεδορείθρων και οδοστρωμάτων ενότητας Εθνικού Σταδίου».
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.

5.      
Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Πολεοδομική και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών οδών πόλης Κατερίνης».
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.

6.     Έγ
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Νικομηδείας και Αργυροκάστρου» (22/2005 μελέτη)
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος

7.      
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ Δήμου Κατερίνης – Κατασκευή έργων Β φάσης».
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος

8.      
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση – αισθητική αναβάθμιση της Πλατείας Ελευθερίας» (75/2009 μελέτη).
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος

9.      
Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Μετατόπιση υποσταθμού ΔΕΗ στην Πλατεία Ελευθερίας» (96/2009 μελέτη).
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος

10. 
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής του νότιου περιμετρικού δρόμου  (Ποδηλατόδρομος-Πεζόδρoμος)» , αριθ. μελ. 89/2005
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος

11. 
Τροποποίηση της 671/2009 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με [Καθορισμό χρήσης κοινοχρήστων χώρων, πεζοδρομίων, πεζόδρομων, πλατειών, αιγιαλού κλπ Δήμου Κατερίνης για το έτος 2010].
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.

12. 
Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.

13. 
Έγκριση εξώδικου- συμβιβαστικού  τρόπου καθορισμού  τιμής μονάδος αποζημίωσης εκτάσεων γης Δημοτών – Δήμου.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.

14. 
Έγκριση καταβολής αποζημίωσης επικειμένων από τις κυρώσεις των πράξεων εφαρμογής πολεοδομικού σχεδίου πόλεως Κατερίνης.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.

15. 
Ορισμός προσώπων για την καταβολή αποζημιώσεων προς τρίτους μετά την κύρωση πράξεων  εφαρμογής του σχεδίου πόλης Κατερίνης.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.

16. 
Γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης.
Εισηγητής: Γεώργιος Χατζηκώστας, Αντιδήμαρχος.

     
                                            
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                               ΧΡΗΣΤΟΣ  ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ"

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» - ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Την Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Τι έγινε με ζημιές στις καλλιέργειες;»


Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Τι έγινε με ζημιές στις καλλιέργειες;»



Όνομα προσκεκλημένων:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΩΝΑΣ
Πρόεδρος Α.Σ. Ν. Εφέσσου


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Πρόεδρος Συν/σμού Κερασοπαραγωγών Ράχης


ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΙΔΗΣ
Αγρότης Αιγίνιο

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΔΙΔΕ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ


                                                                                                        
      Πρόσκληση Υποψηφίων Εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-2011.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας  ανακοινώνεται ότι :                                                                                   
Το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ. Β. Μ. Θ. θα προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών (ωρολόγιο πρόγραμμα – ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία) για το σχολικό έτος 2010 – 2011.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: α)όσοι έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπ/κού, β)όσοι έχουν μόρια από τον τελευταίο και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και γ)όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον πίνακα με μηδενική προϋπηρεσία βάσει του πτυχίου τους. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε μία μόνο Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης από 24-6-2010 έως και 2-7-2010 και συγκεκριμένα:
α) Στα Γραφεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας – οδός Κ. Καρυωτάκη 2  Κατερίνη, γραφείο Νο 3 και Νο 4. τηλεφωνικό Κέντρο 2351049900,  για τις εξής ειδικότητες:  ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33 και ΠΕ40. ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33 και ΠΕ40.   και Μουσικών ΠΕ16.01, 16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16.
β) Στο Γραφείο Ε. Ε. – οδός  Κ. Καρυωτάκη 2  -Κατερίνη , τηλέφωνο 2351049943 begin_of_the_skype_highlighting              2351049943      end_of_the_skype_highlighting γραφείο Νο 14 και 15 για τις εξής ειδικότητες: ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18, ΤΕ01 και ΔΕ01.
γ) Στο  Γραφείο Δ.Ε.  – οδός Κ. Καρυωτάκη 2  -Κατερίνη, τηλέφωνο 2351049939 για τις εξής ειδικότητες: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03.
Ώρες προσέλευσης κοινού: 8.00΄ π.μ. έως 14.00΄ μ.μ.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Νομού Πιερίας:                          http://srv-dide.pie.sch.gr
                                                           Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ          
                                                                   Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                
                                                                           ΤΣΙΜΕΡΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                            

1st Katerini football Summer Camp

«Τα μυστικά της στρογγυλής θεάς» στο 1st Katerini football Summer Camp


«Τα μυστικά της στρογγυλής θεάς» σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, από την Πιερία και τη Βόρειο Ελλάδα γενικότερα, Διδαξαν οι  προπονητές της Άρσεναλ το τριήμερο 25 έως 27 Ιουνίου, στο Α΄Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης(γήπεδο Πιερικού).
Πρόκειται για το 1st Katerini football Summer Camp, που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης με την υποστήριξη της ARSENAL SOCCER SCHOOLS.
Για τη διοργάνωση παραχώρησαν  συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής του camp Λάκης Παπαϊωάννου και ο προπονητής των Ακαδημιών της Άρσεναλ Andrew Kuprewic .

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επένδυση στον αθλητισμό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια, καθώς συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας, μιας πόλης, μιας χώρας»τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ ευχαρίστησε τον κο Παπαϊωάννου γιατί «μέσω αυτής της διοργάνωσης - με επίκεντρο την ομάδα θρύλο της Άρσεναλ - καταδεικνύει την έμπρακτη αγάπη του προς την πόλη που δόξασε ως ποδοσφαιριστής».

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ CAMP ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ

«Πρόκειται για ένα προπονητικό πρόγραμμα της Άρσεναλ, που δίνει μεγάλη έμφαση στη βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κος Παπαϊωάννου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κο Χιονίδη για «την ενεργό στήριξη του Δήμου», ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε: « θέλησα να κάνω κάτι για την πόλη της καρδιάς μου και ευελπιστώ πως το συγκεκριμένο camp θα γίνει θεσμός».
ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ο κος Kuprewic από την πλευρά του διευκρίνισε ότι το camp είναι σχεδιασμένο για παιδιά κάθε ηλικίας και διαφορετικών ικανοτήτων. Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα, επιτρέποντας στους προπονητές να δημιουργήσουν ένα ειδικό περιβάλλον εκπαίδευσης για το κάθε παιδί ξεχωριστά, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΕ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό:  Πολιτισμού και Τουρισμού
κ.Παύλο Γερουλάνο

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της δευτεροβάθμιας  επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση  που ενέχει όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής παρέμβασης, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί όλα τα θεσμικά όργανα που αποφασίζουν για την αδειοδότηση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, είτε πρόκειται για την ΕΠΟ που εφαρμόζει το σύστημα UEFA licencing, είτε πρόκειται για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αιτιολογούν πλήρως και δημόσια όλες τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία στον Έλληνα φίλαθλο ότι τηρείται σχολαστικά η ισονομία και δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρισης οποιασδήποτε ομάδας».
Η ηγεσία του υπουργείου με την ανακοίνωσή της, αφήνει υπονοούμενα και δημιουργεί σκιές, θέτει μόνη της σε αμφισβήτηση τις διαδικασίες των θεσμικών οργάνων του Αθλητισμού. Αφήνει σαφή υπονοούμενα για διακριτική μεταχείριση και μη τήρηση ισονομίας.
Άμεσα εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας και τις αντιρρήσεις μας, καθώς η ανακοίνωση είχε το χαρακτήρα απόπειρας επηρεασμού με σκοπό την διαμόρφωση της απόφασης.
Και ενώ οι διαβεβαιώσεις δια στόματος Υπουργού ήταν πως καμία τέτοια πρόθεση και σκοπός δεν υπήρχε,  για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες, και την παραμονή της έκδοσης της απόφασης  ο ΓΓ Αθλητισμού ανακοινώνει ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος ελέγχου των ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Επιτροπή αυτή θα επανεξετάσει δηλαδή την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
 Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό πως ο ΓΓ Αθλητισμού δεν λέει τίποτα καινούριο καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή  αυτή και από το νόμο υφίσταται και λειτουργεί και κάθε χρόνο χορηγεί το πιστοποιητικό άδειας συμμετοχής.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Τι άλλο σκοπό εξυπηρετούν οι διαδοχικές αυτές παρεμβάσεις δια των ανακοινώσεων πέραν της πρόθεσης να διαμορφωθεί η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής;
-Σε περίπτωση που οι αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αντιφατικές και αντίθετες, τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα υπερισχύσει το αυτοδιοίκητο  ή έχετε πρόθεση να το αμφισβητήσετε με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες;
ΟΙ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΚΑΘΕΚΤΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙΣ 4.00

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ.
Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ Η Α ΔΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Α΄ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΣ...

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ "ΣΒΟΡΩΝΟΥ" -ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ  ΚΑΙ -κάτω-
ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.....
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ....

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...
ΕΓΙΝΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ...!

ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ...
ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΦΑΓΑΝ ΣΤΟ ..."ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ" ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ?
ΑΜΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΘΑ ΠΕΦΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ....ΝΑΙ ΣΑΣ ΛΕΓΩ..!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ
(ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ)
ΘΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΦΟΝΤΑΝΙ...

ΟΙ ...ΦΤΥΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ... ΑΛΛΑ

Τελικά το φτυάρι στην Πιερία μου πάει σύνεφο! Ά ρε κοπρίτες που δεν προσέχετε!!! Ναι αλλά το φτυάρι δεν είναι που κάνει την γνωστή του δουλειά, είναι και για να κοπανάει!!! Γιώργο, Κώστα, ΘΟΥ ΒΟΥ έρχεται ή ώρα σου...

ΛΑΜΟΓΙΟΦΙΛΕ... ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΩ;;;

Με βλέπεις που σε βλέπω ρε ΛΑΜΟΓΙΟ; Με βλέπεις που σε κοιτώ και σε γνωρίζω; Με βλέπεις που θα σε ... ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ...ΦΙΛΕ!!!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ 92,6 ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ"

Από σήμερα και κάθε μέρα στις 11 το πρωί ο Δημήτρης Κεραηλίδης ...εκπέμπει στον ΣΚΑΪ 92,6! Σε μιά έκτακτη εκπομπή με συνεργασία άκρως φιλική με τον ΣΤΑΘΜΟ. Στην πρώτη εκπομπή του, σήμερα είχε καλεσμένο τον ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και της εκπομπής του ΔΙΟΝ Χ ΤΥΠΟΥ! Γιά όλους και για όλα και με σκληρή γλώσσα κατέγραψαν την τοπική επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο... ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ¨ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 92,6

Η εξέλιξη του προσδοκιμου ζωής των Ελλήνων ΠΟΣΟ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΕΝΑ αρθρο που αξιζει να διαβασετε απο το in.gr


Στα 36 έτη ανερχόταν η μέση διάρκεια ζωής των Ελλήνων τον 19ο αιώνα και στη συνέχεια άρχισε να αυξάνεται αλματωδώς με αποτέλεσμα σε διάστημα μόλις 35 χρόνων το προσδόκιμο να παραταθεί κατά είκοσι χρόνια. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βύρωνα Κοτζαμάνη.




Ειδικότερα, μέσα σε περίπου μία τριαντακοπενταετία, το προσδόκιμο επιβίωσης παρατάθηκε, με την εξής κλιμάκωση: τη χρονική περίοδο 1920-1924, 45 έτη και τη χρονική περίοδο 1955-1959, 65 έτη. Αντίστοιχη πτωτική πορεία ακολούθησε και ο δείκτης θνησιμότητας, στο βαθμό που, στην ίδια περίοδο, συρρικνώνεται ταχύτατα και η βρεφική θνησιμότητα.



Τις τελευταίες δεκαετίες, η θνησιμότητα της χώρας μειώθηκε περαιτέρω και η μείωση αυτή αποδίδεται, σε μια πρώτη περίοδο, στην υποχώρηση της θνησιμότητας από λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα που έπληξαν κυρίως το νεανικό πληθυσμό και ήταν ταχείας κατάληξης.



Αντίθετα, διαχρονικά διαπιστώνεται αύξηση της θνησιμότητας από χρόνιες παθήσεις (κακοήθη νεοπλάσματα και νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος), που χαρακτηρίζουν τον ηλικιωμένο πληθυσμό.






Οι σημαντικές αυτές μεταβολές, κυρίως η υποχώρηση των μολυσματικών ασθενειών, είχαν ευεργετική επίδραση κυρίως στη βρεφική θνησιμότητα, που μειώθηκε συνταρακτικά.



Στο βαθμό που ο μέσος όρος ζωής μας αυξάνεται, η σταθερά ανοδική πορεία του αδρού δείκτη θανάτων μεταπολεμικά είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της προοδευτικής γήρανσης του πληθυσμού μας. Κατ' επέκταση, αν απομονώσουμε τον παράγοντα "πληθυσμιακές δομές υπολογίζοντας τον προτυποποιημένο δείκτη θανάτων, θα διαπιστώσουμε ότι ο νέος προτυποποιημένος δείκτης διαχρονικά υποχωρεί σταθερά.



Όσον αφορά τη βρεφική θνησιμότητα, στην αρχή της εξεταζόμενης περιόδου (1956) βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα (39 θάνατοι βρεφών σε 1000 γεννήσει ζώντων). Η συρρίκνωσή της, όμως, δεν είναι γραμμική στο βαθμό, που οι ρυθμοί πτώσης της είναι σαφώς ταχύτεροι στην πρώτη μεταπολεμική περίοδο (μέχρι το 1980).



Με βάση τα στοιχεία του 2006, η βρεφική θνησιμότητα στη χώρα μας (3,7%) είναι χαμηλή, ελαφρά δε χαμηλότερη του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15 κρατών-μελών (3,9%).



Εξετάζοντας, τέλος, τους ειδικούς- κατά ηλικία- δείκτες θνησιμότητας, διαπιστώνεται ότι, στην εξεταζόμενη περίοδο, η θνησιμότητα μειώνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου.



Εξαίρεση αποτελούν οι ηλικίες 20-30 ετών, για τις οποίες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, καταγράφεται αύξηση, κυρίως λόγω των οδικών ατυχημάτων.



Αντιστοίχως, η μέση προσδοκώμενη ζωή αυξήθηκε και για τα δύο φύλα (1950: άνδρες 63,4 έτη και γυναίκες 70,1 έτη -1999:75,5 έτη και 80,6 έτη αντιστοίχως).



Το κέρδος είναι εξαιρετικά σημαντικό, σημειώνουν οι ερευνητές, ενώ η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώθηκε κατά 1,6 έτη, λόγω ταχύτερης βελτίωσης της θέσης των ανδρών.



Σύμφωνα με τους παραπάνω ερευνητές, οι κυριότεροι από τους δημογραφικούς παράγοντες, που επηρεάζουν τη θνησιμότητα είναι η κατά ηλικία δομή ενός πληθυσμού και το φύλο.



Η υψηλότερη θνησιμότητα παρατηρείται στα βρέφη κάτω του ενός έτους και στους ηλικιωμένους και η θνησιμότητα των ανδρών είναι ελαφρώς υψηλότερη των γυναικών (η δε βελτίωση των συνθηκών υγιεινής ευνόησε περισσότερο τις γυναίκες, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων).



Όσον αφορά τη θνησιμότητα κατά οικογενειακή κατάσταση, η διαθέσιμη πληροφόρηση προέρχεται από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα ανεπτυγμένων χωρών.



Στην περίπτωση των χωρών αυτών διαπιστώνεται αξιόλογη διαφορά μεταξύ των εγγάμων και των αγάμων, στο βαθμό που οι έγγαμοι χαρακτηρίζονται από χαμηλότερα επίπεδα θνησιμότητας.



Το επίπεδο γονιμότητας είναι ένας άλλος παράγοντας, που επιδρά έμμεσα στη θνησιμότητα: η υψηλή γονιμότητα, στο βαθμό που προϋποθέτει συχνές εγκυμοσύνες -και επομένως υψηλότερη συχνότητα έκθεσης στους κινδύνους της εγκυμοσύνης- οδηγεί αναμφισβήτητα και στην αυξημένη θνησιμότητα των γυναικών, στους πληθυσμούς που δεν ελέγχουν τη γονιμότητα τους.



Στους πολιτισμικούς παράγοντες εντάσσονται οι συνήθειες που αφορούν στην προσωπική υγιεινή και επηρεάζουν αντιστοίχως την υγεία των ατόμων. Οι παράγοντες αυτοί εξαρτώνται- κατ' αρχήν- από το βιοτικό επίπεδο και τη μόρφωση.



Εξαιρετικά σημαντικός είναι, επίσης, ο ρόλος που διαδραματίζει η κοινωνική-οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων στις μεσοπρόθεσμες -και κυρίως - στις μακροπρόθεσμες εξελίξεις της θνησιμότητας.