PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΑΤΟΣ....ΑΠΟΠΑΤΟΣ

ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ, ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΝ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΠΑΜΕ"....
ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ....ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....
ΚΑΙ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ....

ΒΟΜΒΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ...ΠΟΥ?
- ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.....

ΑΚΡΙΒΕΙΑ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
30-40% ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΠΟ 100-400 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ  ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.....

ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΟΥΓΚΑ....
ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ 30 ΕΤΩΝ ΤΩΝ...ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ...!
ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ?

 1, 500..... Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΑΛΑΕΙ...

ΣΙΩΠΗ...ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ Η ΣΙΩΠΗ....

9 ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ.... ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΜΕ?

ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ....ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΟΝΤΡΑ!

ΣΥΝΝΕΦΙΑ
ΒΡΟΧΕΣ
ΚΡΥΟ....  ΟΥΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΦΕΤΟΣ...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή κομψότερα αποσαφήνισης της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά απόψε στις 7.30 ξεκινά στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο το 8ο συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώνεται την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία θα κληθεί την επόμενη εβδομάδα να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση, ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη ως επικρατέστερων υποψηφίων.
Το συνέδριο αναμένεται να αναδείξει την ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς και των φιλελευθέρων με τον Αντώνη Σαμαρά, παρόντος του Κώστα Καραμανλή, να επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, βάζοντας τέλος την λεγόμενη Καραμανλική εποχή. Απο την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώην υπουργοί και στελέχηε του καραμανλικού μπλοκ θα πάρουν αποστάσεις από τη γραμμή Σαμαρά. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις στελεχών από το συνέδριο. Παράλληλα, έχει σταλεί  μήνυμα στους Γ.Βουλγαράκη, Θ.Ρουσόπουλο και Αρ.Παυλίδη ότι είναι εκτός καταλόγου των περίπου 4.000 συνέδρων.

Δεν υπάρχουν στο κόμμα κλειστά κυκλώματα, μηχανισμοί και οικογενειακά τιμάρια» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχήθηκε στη ΝΔ να ξεκαθαρίσει την πολιτική της ως μία αξιόπιστη πολιτική και όχι ως ρητορική πάνω στην καταστροφή της Ελλάδας, γιατί αυτό – όπως είπε - θα είναι θανάσιμο λάθος για ένα μεγάλο κόμμα.
ΠΗΓΗ: ΝΟΟΖ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Σ. Χιονίδης: "Όχι" στο χρίσμα


250610_XionidisΤην πρόθεσή του να μην ζητήσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τη στήριξη όλων των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε χθες ο Σάββας Χιονίδης, με αφορμή συνέντευξη τύπου για το κυκλοφοριακό και την κοινωνική πολιτική του δήμου.

«Ο συνδυασμός μας είναι λευκός και στηρίζεται από φορείς και κόμματα», απάντησε ο Σάββας Χιονίδης, ερωτηθείς για το εάν θα επιδιώξει να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου από τη Νέα Δημοκρατία. «Δηλώνουμε παρόντες και από εκεί και πέρα αν έρθει η στήριξη κομμάτων θα είναι τιμή για μας», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος «ό,τι και να γίνει» ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει να δώσει «χρίσμα» ή «στήριξη» σε άλλον υποψήφιο.
Ο κ. Χιονίδης, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των 3,5 ετών της διοίκησής του, υποστήριξε ότι βαδίζει σταθερά για την υλοποίηση του προγράμματός της, έχοντας δώσει προτεραιότητα στις βασικές υποδομές, υποδομές, που όπως είπε, δεν αφορούν μόνο τα έργα αλλά και την κοινωνική πρόνοια.
Αναφερόμενος στην κοινωνική πρόνοια, την οποία συνέδεσε με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, υποστήριξε πως ο δήμος έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, μειώνοντας προσφάτως τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ από 10% έως 12%, την απόφαση να μείνουν σταθερά τα δημοτικά τέλη (παρότι είναι ανταποδοτικά όπως είπε), αλλά και να ενισχύσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα οποία όπως είπε, καθημερινά μετακινούνται δωρεάν πολλοί μαθητές, όπως δωρεάν μετακινούνται και τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ειδική αναφορά έκανε και στις σχολικές υποδομές, όπου όπως τόνισε, επενδύθηκαν πολλά χρήματα με στόχο την αναβάθμισή τους, αλλά και για να γίνουν προσβάσιμες για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα.

Κυκλοφοριακό-Κυκλικοί κόμβοι-Στάθμευση οχημάτων
Εκτενή αναφορά έκανε και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ο δήμαρχος Κατερίνης, ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι παρεμβάσεις διαπλάτυνσης πεζοδρομίων στην οδό Θεσσαλονίκης και με την ολοκλήρωση των έργων η συγκεκριμένη οδός θα είναι αμφίδρομης κατεύθυνσης για τα οχήματα.
Αμφίδρομης κατεύθυνσης θα γίνει και η οδός Σβορώνου, όπου τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή της και η τοποθέτηση οριοδεικτών, ώστε να μη σταθμεύουν οχήματα. Ερωτηθείς για το πού θα σταθμεύσουν τα οχήματα που μέχρι σήμερα στάθμευαν επί της οδού Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι οι 70 περίπου θέσεις που «χάνονται», θα δημιουργηθούν επί των οδών Οινόης, Εφέσου και τις καθέτους τους, όπου θα επιτρέπεται πλέον η στάθμευση και στις δυο πλευρές του δρόμου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στις προθέσεις του Δήμου είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας, περίπου 1000 θέσεων.
«Τα αποτελέσματα είναι θετικά», υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, σχολιάζοντας την μέχρι τώρα εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και συμπλήρωσε ότι όπου έχουν εντοπιστεί μικροπροβλήματα θα γίνουν οι απαιτούμενες μικροπαρεμβάσεις. «Σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει σε όλο το μήκος του ο δακτύλιος» εκτίμησε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι φιλοσοφία των ρυθμίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο δήμος, είναι πρώτα ο πεζός και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και η ασφάλεια των οδηγών.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο, από την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης (άποψη που υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες), εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού όλες οι παρεμβάσεις γίνονται βάση μελετών. Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών-δωρεάν χώρων στάθμευσης στην περιοχή του γηπέδου, από όπου θα μπορούν να αφήνουν το όχημά τους όσοι έρχονται από την νότια Πιερία και από εκεί να μεταβαίνουν στο κέντρο δωρεάν, με το αστικό ΚΤΕΛ της γραμμής.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, υπεραμύνθηκε της κατασκευής των κυκλικών κόμβων στα επικίνδυνα σημεία της πόλης, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η πιο οικονομική και επιπλέον αλλάζει αισθητικά και την πόλη. Ο κ. Χιονίδης είπε ότι ο δακτύλιος θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή ακόμη τεσσάρων κυκλικών κόμβων, στο Νοσοκομείο Κατερίνης, στο Πάρκο (ύψος οδού Σβορώνου), στη Ζαλόγγου με Κίτρους και στην Κίτρους με Κασσάνδρου.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η πρόθεση κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της Σβορώνου με το Πάρκο, είπε ότι με την ολοκλήρωση του κόμβου θα έχουν προστεθεί πολύ περισσότερα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, από όσα είναι σήμερα.

Κεραία κινητής τηλεφωνίας
Ο κ. Χιονίδης ρωτήθηκε και για το ζήτημα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εγκατέστησαν κάποιοι κρυφά, εντός του Δημοτικού Σταδίου (γηπέδου Πιερικού), τονίζοντας ότι ο δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.
Σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Γκοτζαμανίδη, υποστήριξε ότι αυτή δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή και πως ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ υπέβαλλε την παραίτησή του λόγω φόρτου εργασίας, αλλά παρόλα αυτά «υπάρχει διοικητικό συμβούλιο και αντιπρόεδρος στον Οργανισμό». Είπε ακόμη ότι θα οριστεί αντικαταστάτης του κ. Γκοτζαμανίδη σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Οργανισμού να αποχωρεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ επειδή δεν χρηματοδοτούνταν ο Οργανισμός από το Δήμο.
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΕΠΤΑ

Φόρος τιμής στους 25.000 Μακεδόνες πεσόντες στη Μάχη της Πύδνας

Με πλήρη επισημότητα, για πρώτη φορά μετά από 2.178 χρόνια, η Κατερίνη τίμησε τους νεκρούς της μάχης της Πύδνας, στις 23 Ιουνίου 168 π.Χ., ανήμερα της μεγάλης σφαγής της Μακεδονικής φάλαγγας του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα από τις λεγεώνες του Ρωμαίου υπάτου Αιμίλιου Παύλου.
Την εκδήλωση ιστορικής μνήμης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λιβαδιωτών και Κοκκινοπλιτών Κατερίνης, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Γ. Ράπτη και η εταιρεία "ΠΑΙΔΕΙΑ" με έδρα τις Η.Π.Α.
Ομιλητές ήταν ο τ. Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο φιλόλογος - συγγραφέας Γιώργος Ράπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες συγγραφείς (Ποσειδώνιο, Τίτο Λίβιο, Πλούταρχο κ.ά.) η μάχη διεξήχθη αμέσως ανατολικά από τις όχθες του Λεύκου ποταμού (σημερινού Πέλεκα στις παρυφές της Κατερίνης), η μεγάλη σφαγή έγινε στα υψώματά της και μέχρι την Παραλία και τον Κορινό και η καταδίωξη έφτασε την ίδια μέρα, μέχρι τα τείχη της ιστορικής Πύδνας.
                                                 Οι ομιλίες
Συγκινητική ήταν η αναφορά στις λεπτομέρειες της μάχης και στην πολιτικο - κοινωνική κατάσταση από τον τ. Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Στέλιο Παπαθεμελή και από το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, βαθύ γνώστη τόσο των περιστατικών της μάχης, όσο και των συνεπειών της για τις μετέπειτα παγκόσμιες εξελίξεις.
Την όλη εικόνα συμπλήρωσε ο συγγραφέας Γιώργος Ράπτης, με αναφορές σε οπτικές γωνίες που θεμελιώνουν την άποψη ότι η μάχη αυτή σημάδεψε το τέλος του αρχαίου Κόσμου για τον Ελληνισμό και είναι η πρώτη στον κόσμο ως παράδειγμα αποφυγής.
Οι χαιρετισμοί
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, ο Πρόξενος της Λιθουανίας Θ. Καντζόγλου, ο Πρόξενος της Αλβανίας, οι πρόεδροι των συνδιοργανωτών Συλλόγων Λιβαδιωτών και Κοκκινοπλιτών καθώς και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας "Παιδεία" Γιώργος Αραβίδης.
Συγκινητικά τηλεγραφήματα Στρατηγών
Τη σημασία της μάχης της Πύδνας και την ανάγκη να αναδειχθεί το γεγονός προσδιόρισαν με σαφήνεια και συγκίνηση οι στρατηγοί: Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος, τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Γρυλλάκης, Γιώργος Αϋφαντής, Ιωάννης Χατζής και Χάρης Τσιρκινίδης, γνωστοί όλοι τους και για το σπουδαίο ιστορικό συγγραφικό τους έργο, με αναφορές και τεκμηρίωση από πηγές της ιστορίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Κατερίνης Θεόφιλος Καμπερίδης και Σίμος Χαραλαμπίδης, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί δημότες.
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη


Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στα Αστικά




"Δεν μας ενδιαφέρει το χρίσμα" είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές
Στις εξελίξεις που υπάρχουν σε διάφορα ζητήματα στο δήμο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης. Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η λογική της διοίκησης είναι η κατασκευή των υποδομών και αυτή τη περίοδο σε όλη τη πόλη γίνονται παρεμβάσεις λαμβάνοντας υπόψη όπως είπε το ζήτημα των βασικών υποδομών, που δεν αφορά μόνο τα έργα αλλά και την κοινωνική πρόνοια.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ο κ. Χιονίδης ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Δήμος είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα σε ότι αφορά τη ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης και στη λειτουργία του ΚΑΠΗ στο δημοτικό πάρκο όπου οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης έγιναν οι βάσεις για μια πόλη του περιβάλλοντος κάνοντας μελέτες και παρεμβάσεις ουσίας. Αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές για την Ελλάδα μελέτες που έχουν γίνει είτε με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο είτε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως η μελέτη για τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, όπου πάνω σε αυτές τις μελέτες σε συνδυασμό και με την κυκλοφοριακή μελέτη χαρτογραφήθηκε όλη η πόλη. "Όλα αυτά αποτελούν μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη έναν κανόνα πάνω στον οδεύουμε, ώστε να κάνουμε την πόλη, μια πόλη να ζεις" πρόσθεσε ο κ. Χιονίδης.
ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ Η ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα κομμάτι στο οποίο θα ξεκινήσουν άμεσα ο εργασίες είναι ο δεύτερος δακτύλιος στην πόλη που θα είναι διπλής κυκλοφορίας. Τα πρώτα κομμάτια του δόθηκαν σε κυκλοφορία και αφορούν την οδό Τερζοπούλου.
Σε αυτή τη λογική την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παρέμβαση στην οδό Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται αμφίδρομη. Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι αρχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά η πόλη με τα μέτρα που πάρθηκαν. Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση που ξεκινά στην περιοχή των αστικών μετά από πολλές δεκαετίες, ενώ στο πυκνότερο κομμάτι της πόλης έχει τοποθετηθεί ένα πυροσβεστικό σύστημα με υπόγειους πυροσβεστικούς κρουνούς. Επίσης σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται η ασφαλτόστρωση στην οδό Σβορώνου και επομένως ο δακτύλιος αυτός σε λίγες βδομάδες θα λειτουργεί και θα δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ
Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη τα αυτοκίνητα που παρκάρουν στην οδό Θεσσαλονίκης είναι περίπου 85 μαζί με αυτά, όπως είπε, που παρκάρουν σε γωνίες παρανόμως. Ο Δήμος τις επόμενες μέρες θα αγοράσει και τα υπόλοιπα μικρά κομμάτια της πλατείας Δημοκρατίας. Σε εκείνο το χώρο θα προχωρήσουν σε δημόσιο διαγωνισμό για να γίνει ένα τριώροφο πάργκινγκ το οποίο θα μπορεί να δέχεται περίπου 1000 αυτοκίνητα. Στα Αστικά υπάρχουν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας όπως η Εφέσου και η Οινόης με μονόπλευρο παρκάρισμα ενώ ο δρόμος είναι επαρκής όπως είπε ο Δήμαρχος ώστε να παρκάρουν και από τις δυο πλευρές. "Στην περιοχή των Αστικών θα δώσουμε τη μετάθεση θέσεων στάθμευσης και ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους στις οδούς Οινόης και Εφέσου και τις καθέτους οπότε θα καλυφθούν. Παράλληλα ετοιμάζουμε χώρους στάθμευσης και στην περιοχή της 19ης Μαΐου".
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μιλώντας για τις σχολικές υποδομές ανέφερε ότι επενδύθηκαν τόσα χρήματα τα οποία είχαν για δεκαετίες να μπουν στα σχολεία δίνοντας άμεσα λύση στα θέματα των ατόμων με αναπηρίες. Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα έλθει στην Κατερίνη όπως είπε ο Δήμαρχος για έλεγχο σε ότι αφορά το ειδικό σχολείο στη Γανόχωρα και το δημοτικό σχολείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ενώ κατατέθηκαν σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μελέτες για νέα σχολεία.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αναφερόμενος στις εκλογές ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι από τον Νοέμβριο του 2009 αλλά και τον Ιανουάριο του 2010 πολλές φορές σε δήλωση του έχει τονίσει ότι με οποιασδήποτε συνθήκες θα ζητήσει την στήριξη των συνδημοτών και ο ίδιος και ο συνδυασμός που λέγεται "Πολίτες σε δράση".
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης "δεν μας ενδιαφέρει το χρίσμα, στηρίξεις από οιονδήποτε υπάρχουν και σαφώς από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ξεχωριστή τιμή. Καλέσαμε όλους τους χώρους και τα κόμματα να μας στηρίξουν. Δεν θα κρίνω όμως το ποιες αποφάσεις παίρνουν τα κόμματα και το τελευταίο που θα κρίνει τις αποφάσεις τους είμαι εγώ. Εμείς είμαστε τοπική αυτοδιοίκηση".
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΑΚΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΕ
ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ 
ΣΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΜΑΤΑΚΙ, Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ, ΓΡΑΦΕΙ, "ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΚΥΡΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κλπ"
ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ...
ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ...
ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ...
Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ
Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ...

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ... 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ...

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ...!
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ....
ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΝΟΥΝΗ -ΠΟΛΥΒΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ, ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ "ΕΚΑΒΗ", ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΕ, ΟΤΙ "ΑΡΤΙ ΑΦΗΧΘΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ,
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ..."!!!!!!
ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΓΥΡΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΤΣΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ....!
Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,  ΥΠΟΝΟΟΥΣΑΝ ΤΗ "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ...! 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ, ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ...


ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΑ "ΜΕΤΡΑΕΙ" Η ΓΝΩΜΗ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΑΤΙΑΣ ΧΩΡΊΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ...