PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

3 ΧΡΟΝΙΑ


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ), Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
"3 ΧΡΟΝΙΑ , ΛΕΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ -ΓΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ  ΤΙΠΟΤΑ....ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ...
Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ "ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ" - ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ-.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ....ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ Η ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΑΥΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο "ΓΑΙΔΑΡΟΣ"...ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ "ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ", ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ..."

ΠΟΙΟΣ..?

ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : "Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΙ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟ..?"
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ,
ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ....!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας κας Μαρίας Μίχου με το Δ.Σ του ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου






Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου είχε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Μουσείου ο πρόεδρος κ. Νίκος Βλαχόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Παρτάλας και γραμματέας κ. Ιωάννης Τριαντάφυλλου ενημέρωσαν τη Βουλευτή για τα προβλήματα λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου, με κυριότερο αυτό της αναγνώρισης του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Βλαχόπουλος όλες οι προσπάθειες των μελών επικεντρώνονται στο ζήτημα της αναγνώρισης του Ναυτικού Μουσείου και ζήτησε τη συνδρομή της κας Μίχου στην κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, το οποίο διατηρεί ζωντανή την ιστορία της περιοχής χάρη στις προσπάθειες των μελών και ναυτικών, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει κειμήλια από τις οικογένειες των ναυτικών του Λιτοχώρου, και τα εκθέτουν στο Μουσείο.

Έτσι οι νέοι και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την ιστορία της ναυτιλίας, αλλά και να αποκτήσουν πλήρη εικόνα και γνώση της ξυλοναυπηγικής τέχνης των καραβομαραγκών όλων των εποχών, καθώς στο μουσείο θα φιλοξενούνται μέχρι το 2012 πιστοποιημένα ομοιώματα αυθεντικών σκαριών τριών χιλιετιών.

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι συλλογές του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου περιλαμβάνουν αντικείμενα που σχετίζονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Η παρουσίαση τους γίνεται σε συνάρτηση με τις ιστορικές, γεωγραφικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες της εποχής στην οποία ανήκουν. Τα αντικείμενα που αποτελούν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από δωρεές ναυτικών οικογενειών του τόπου, οι οποίοι δωρίζοντας τα κειμήλια που είχαν στην κατοχή τους, στήριξαν την ευγενή προσπάθεια του μουσείου για τη διάσωση της ναυτικής κληρονομιάς και ιστορίας του τόπου τους. Συγκεκριμένα, η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περί τα 1.000 αντικείμενα, μέρος των οποίων αποτελεί το φωτογραφικό του αρχείο. Τα υπόλοιπα αντικείμενα ανήκουν στις κατηγορίες χαλκοτεχνία, μεταλλοτεχνία, ξυλοτεχνία, κεραμική, εργαλεία-μηχανές, όπλα, μακέτες, γυάλινα, αρχειακό υλικό, ενδυμασία και εξαρτήματα και υφασμάτινα είδη. Επίσης, υπάρχει και η πινακοθήκη του μουσείου με έργα που απεικονίζουν κατά κύριο λόγο λιτοχωρίτικα σκαριά. Η μόνιμη συλλογή, που λειτουργεί από το 2004, είναι οργανωμένη μουσειολογικά σε δύο θεματικές ενότητες. Στην πρώτη παρουσιάζεται η τοπική ναυτική ιστορία μέσα από ημερολόγια, ναυτολόγια και χειρόγραφα Λιτοχωριτών ναυτικών. Στη δεύτερη εκτίθενται αντικείμενα που αφορούν γενικότερα τη ναυτιλία και τη ζωή στη θάλασσα.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ?

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ...ΠΟΙΗΤΡΙΑ?


Ο προεκλογικός αγώνας πάντως ξεκίνησε, ήδη προγραμματίζονται, γίνονται ή είναι σε εξέλιξη επικοινωνιακές πρακτικές για τόνωση του πεσμένου ηθικού, αποκατάσταση σχέσεων διαταραγμένων στην πορεία των ετών και πάμε απ’την αρχή.

Θα το ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι των εκλογών της Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα έντονα και από εκεί και πέρα …θα ζήσουμε πάλι εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα από Νοέμβρη και ύστερα.

Γράφει ο Γ.Ράπτης


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010
Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της Μάχης της Πύδνας
Απάντηση στο Νίκο Σπυρίδη σε δημοσίευμά του στην «Η»


Η πρωτοβουλία μας να γίνει σήμερα εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ των 25.000 πεσόντων στη μάχη της Πύδνας, στις 23 Ιουνίου του 168 π.Χ., μάχη που έγινε αμέσως μετά τον Λεύκο ποταμό (Πέλεκα), ανατολικά του, καθώς οι δυνάμεις του Ρωμαίου Υπάτου Αιμίλιου Παύλου ήταν στρατοπεδευμένες μεταξύ του Αίσωνα (Μαυρονέρι) και του Λεύκου (και λέγεται «μάχη της Πύδνας», γιατί η πόλη αυτή είναι σημείο αναφοράς ως η μεγαλύτερη και ισχυρότερη τότε πόλη της Μακεδονίας, με το λιμάνι της κυριολεκτικά πύλη εισαγωγής προϊόντων της Ασίας και της Αφρικής προς την Ευρώπη), βρήκε πολλούς να την εγκρίνουν και μερικούς να την αντιμετωπίσουν με περίσκεψη (όπως ο Νίκος Σπυρίδης, με χθεσινό δημοσίευμά του στον Τύπο), με το σκεπτικό «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ».
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Μια πρώτη προσέγγιση του όλου θέματος είναι ότι με τα δημοσιεύματα των δυο επώνυμων ανδρών στον ημερήσιο Τύπο μας είναι θετικότατη κίνηση και ωφελιμότατη για τους συμπολίτες –αναγνώστες των εφημερίδων μας. Ξεδίπλωσαν και άλλες πτυχές της μάχης, όλες ολόσωστες ιστορικά. Ας είναι όμως σίγουροι ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμη και βασικά πράματα για τη μάχη αυτή και τους πρωταγωνιστές της, μια μάχη ΠΡΩΤΗ ως παράδειγμα αποφυγής, ανάμεσα σε όλες τις μάχες του Κόσμου, όπως την έχουν χαρακτηρίσει επώνυμοι ιστορικοί και ερευνητές, εντός και εκτός της Ελλάδος, αλλά σίγουρα μιας μάχης καταλυτικής στη διαδρομή των αιώνων, που «έφερε τα πάνω κάτω» στις τότε παγκόσμιες εξελίξεις, και άνοιξε το δρόμο για τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (και ύστερα τη Βυζαντινή και την Οθωμανική) που πιθανότατα δε θα υπήρχαν, αν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Περσέας, μια πολύ αμφιλεγόμενη από τους ιστορικούς της αρχαιότητας (Ποσειδώνιο, Τίτο Λίβιο, Πλούταρχο κ.α.) προσωπικότητα, όπως πολύ σωστά παρατηρούν και επιβεβαιώνουν με τα δημοσιεύματά τους την υπόθεση κ. Νίκος Κουκουτάτσιος και Νίκος Σπυρίδης, που από διαφορετική σκοπιά προσεγγίζουν το θέμα.

«ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»
Όλες οι «μνήμες», αγαπητέ κ. Σπυρίδη, δεν έχουν το ίδιο βάρος. Υπάρχουν πράγματι «ορόσημα» στους λαούς, που θεσπίστηκαν αναντίρρητα, με ποικίλες σκοπιμότητες ή και με ωμή παραχάραξη των γεγονότων ή και με ιστορική μυωπία και αλληθωρισμό. Παράδειγμα (για τον αγαπητό Δήμαρχο) η επέτειος της έναρξης του εμφυλίου πολέμου στο Λιτόχωρο, στις 31 Μαρτίου 1945, με την επίθεση των κομμουνιστών στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου, εκτίμηση εντελώς ανιστόρητη, αφού είχαν προηγηθεί συγκρούσεις παρόμοιες στη Δράμα.
Η μαύρη επέτειος της «Μάχης της Πύδνας» ανασύρει από την αφάνεια ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, πράγματι θλιβερό για τη Μακεδονική αυτοκρατορία και τον ελληνισμό εν γένει. Δεν μπορεί επομένως να εξισωθεί με τις καταστροφές πόλεων της Χαλκιδικής και της Νότιας Ελλάδας από το Φίλιππο Γ’, πατέρα του Μεγαλέξανδρου στο πλαίσιο των συγκρούσεων πόλεων-κρατών.
Αυτό είναι συντριβή των Μακεδόνων από αλλόφυλους, όπως τους Ρωμαίους, την ανατέλλουσα τότε δύναμη, που έγινε στη συνέχεια παγκόσμια, από καθαρό λάθος του Περσέα.
Και επειδή η ιστορία διδάσκει προπαντός με τα λάθη της, (όσο κι αν δεν γράφεται με …αν), αξίζει να αναδειχθεί ως θέμα αυτοσυνειδησίας και κριτικής της εκάστοτε εξουσίας, που από υπερεκτίμηση της δύναμής της σέρνει το λαό της στην καταστροφή, άλλοτε με πόλεμο δια των όπλων, κι άλλοτε  προκαλώντας οικονομικές παρεμβάσεις και φέροντας κατακτητές, ΔΝΤ και ανάδοχους της υποθηκευμένης δημόσιας περιουσίας.
ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Για να τονιστεί η ετερότητα και η διαφορετικότητα του θέματος (που ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης την εντόπισε δεόντως), θα αναφέρω το περιστατικό με το στρατηγό Κίμωνα (πατέρα του Μιλτιάδη, νικητή στο Μαραθώνα) και την αδελφή του Ελπινίκη.
Γινόταν στην Αθήνα παρέλαση με στεφανωμένο το στρατηγό Κίμωνα στην εξέδρα και προελαύνοντα το στρατό των Αθηναίων, γιατί είχαν νικήσει μια πόλη έξω από την Αττική.
Έμειναν εμβρόντητοι οι Αθηναίοι, όταν είδαν ξαφνικά την Ελπινίκη να ανεβαίνει στο βάθρο, να παίρνει το στεφάνι από το κεφάλι του αδελφού της και να το τσαλαπατά.
Κι όταν, επιτιμώντας τον αδελφό της, διότι γιορτάζει τη νίκη των Ελλήνων εναντίον των Ελλήνων ξεδιάντροπα, ενώ ο Θεμιστοκλής έκανε παρόμοιες εκδηλώσεις γιορτάζοντας τη νίκη των Ελλήνων εναντίον των Περσών, όλοι οι Αθηναίοι την καταχειροκρότησαν για τη …βέβηλη πράξη της.
Να λοιπόν, γιατί η προτεινόμενη ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ των πεσόντων στη μάχη της Πύδνας έχει άλλη διάσταση. Συνειδητοποιούμε ποιοι ήμασταν και γιατί χάσαμε. Για το μέγεθος της συντριβής μας και της αφαίμαξης, και τότε του δημόσιου πλούτου των Μακεδόνων είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Ρωμαϊκή Σύγκλητος, όταν είδε τον «θρίαμβο» του Αιμίλιου Παύλου στη Ρώμη τα πλούτη που έφεραν στην πόλη τους οι στρατιώτες, απάλλαξε για 200 χρόνια το ρωμαϊκό λαό από κάθε φόρο!!
Παραλληλίζοντας κάπως τα πράγματα με ο,τι γίνεται στις μέρες μας για τα προσθετικά λάθη όλων των μεταχουντικών κυβερνήσεων, καταλαβαίνει κανείς, γιατί ο πιο περήφανος λαός βρίσκεται σ’αυτό το χάλι…
ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ, ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
Είναι παρήγορο το γεγονός ότι στην αυριανή εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, θα παραβρίσκονται πρόξενοι των Βαλκανικών χωρών και ήδη με τηλεγραφήματα προσυπογράφουν την πρόταση τρεις στρατηγοί, που ξέρουν καλά από μαχες. Φρονούμε ότι ο φιλίστορας Στέλιος Παπαθεμελής θα φωτίσει επαρκώς το θέμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Στις διεκδικήσεις όλοι μαζί

Στις διεκδικήσεις όλοι μαζί
* Το λέω σαν παράπονο και με όλη την εκτίμηση που έχω για τους συναδέλφους βουλευτές, στις διεκδικήσεις δεν πηγαίνουμε όλοι μαζί.
* Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την τοπική αγορά, να μη χαθεί το Κ.Α.Τ. στο Αιγίνιο, να μην κλείσει το χιονοδρομικό
Σε έκκληση προς τους συναδέλφους του βουλευτές της Πιερίας για διεκδικήσεις με τη συμμετοχή όλων και όχι για μεμονωμένες ενέργειες, προχώρησε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος σε εκδήλωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκοδήμος στην τοποθέτησή του εξέφρασε παράπονα ότι για ορισμένα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Πιερία συνολικά ή κάποιες ομάδες ανθρώπων της Πιερίας, οι διεκδικήσεις που γίνονται δεν έχουν ενωτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι και αποτελεσματικές.
«Και πρέπει ειλικρινά -το λέω και σαν παράπονο και με όλη την εκτίμηση που έχω για όλους τους συναδέλφους βουλευτές- δεν πηγαίνουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα στην τοπική αγορά

Ιδιαίτερα δε για τα θέματα που έχουν σχέση με την τοπική αγορά και ανάπτυξη του νομού, ο κ. Κουκοδήμος πρότεινε να γίνουν άμεσα κάποιες κινήσεις με τη συμμετοχή και εκπροσώπων αρμοδίων φορέων. «Να πάρουμε και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, να πάρουμε και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κλπ και να πάμε στον υπουργό οικονομικών και να διεκδικήσουμε εκείνα που μας αφορούν, γιατί υπάρχουν λόγοι συγκεκριμένοι», ανέφερε.
Και στη συνέχεια προχώρησε σε μια προειδοποίηση: «Εγώ δεν περιμένω ούτε το ΕΣΠΑ, ούτε πώς θα το προχωρήσουν, ούτε τι θα γίνει μετά από τρία χρόνια, ούτε αν θα μπουν σε επιδότηση, ούτε τίποτα. Πρέπει επειγόντως να πάμε κάτω στην Αθήνα, γιατί περί το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα, θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις.
Αν δεν πάμε οι τέσσερις βουλευτές όλοι μαζί (μαζί και με τους αρμόδιους φορείς) να διεκδικήσουμε για την Πιερία, επειδή υπάρχει λόγος να διεκδικήσουμε για την Πιερία, από το υπουργείο οικονομικών, από το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης κλπ στο να ληφθούν νομοθετικά μέτρα, ειδικά για την Πιερία, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, τα μαγαζιά θα κλείσουνε, θα πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και γι αυτό την ευθύνη, βεβαίως, την έχουμε όλοι», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα προβλήματα στην τοπική αγορά.

Για το Κ.Α.Τ. Αιγινίου

Μιλώντας και για άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην Πιερία, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στον κίνδυνο απώλειας του Κ.Α.Τ. Αιγινίου, λέγοντας: «Υπάρχει πρόβλημα με το κέντρο αποκατάστασης τραυματιών (Κ.Α.Τ.) στο Αιγίνιο. Υπάρχουν δυο πόλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Οι μεν λένε να γίνουν τα ΣΔΙΤ, οι άλλοι λένε να μη γίνουν.
Πρέπει να γίνει το Κ.Α.Τ. στο Αιγίνιο. Δίνει θέσεις εργασίας, δίνει δουλειές, πρέπει να παλέψουμε και γι αυτό, πρέπει να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, πρέπει να το διεκδικήσουμε, να το ξαναπάρουμε πίσω. Το είχαμε φέρει εδώ στην Πιερία εμείς στη Νέα Δημοκρατία, το είχε φέρει ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τώρα πάει να καταργηθεί».
Ακόμη, επέμεινε ότι πρέπει να γίνει και το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο. «Όλα αυτά τα έργα που τα παίρνουν από την Πιερία, πρέπει να τα διεκδικήσουμε ξανά εμείς οι βουλευτές και να τα κάνουμε», σημείωσε.

Λήψη πρωτοβουλιών για τον τουρισμό

Επίσης, έκανε αναφορές και σε προβλήματα που προκύπτουν στο θερινό και στο χειμερινό τουρισμό: «Πρέπει εμείς οι τέσσερις βουλευτές του νομού να πάρουμε την πρωτοβουλία, γιατί υπάρχει λόγος, γιατί υπήρχαν τα Τέμπη, γιατί έχουμε θέμα με τη βίζα πάλι στην Πιερία.
Πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία, γιατί έχουμε τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και δεν έχουμε επισκέπτες, δεν έχουμε τουρισμό. Γιατί κλείνει το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου και τον ερχόμενο χειμώνα θα έχουμε και πάλι πρόβλημα. Έστω αυτοί οι χίλιοι, οι δυο χιλιάδες επισκέπτες που έρχονταν κάθε χειμώνα εξαιτίας του χιονοδρομικού, φέτος δεν θα έρθουν στην Πιερία».

Για Καραμανλή - Παπανδρέου

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο κ. Κουκοδήμος έδωσε και μια απάντηση εμπόρου, που προηγουμένως είχε επικρίνει πολιτικά πρόσωπα ότι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους: «Άκουσα κάτι προηγουμένως ότι δεν εργάζονται οι πολιτικοί, ότι κυβερνούν τη χώρα άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Απαντώ, δεν είναι αλήθεια αυτό», ανέφερε.
Και δικαιολόγησε την άποψή του λέγοντας: «Δεν μπορεί κανείς να πει για τον Καραμανλή ότι δεν δούλεψε για την Ελλάδα, όταν κυβέρνησε μια χώρα επί πεντέμισι χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να πει για τον Παπανδρέου σήμερα ότι δεν δουλεύει γι αυτή τη χώρα. Είναι μεγάλη η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».
Και κλείνοντας την τοποθέτησή του μίλησε για τα λάθη που έγιναν και ότι είναι μια ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους νέους πολιτικούς, να τα διορθώσουν: «Λάθη κάνουμε, λάθη κάναμε και φάνηκε ότι κάναμε λάθη, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ήρθε ο καιρός όμως εμείς ως νέοι πολιτικοί, αυτά να τα διορθώσουμε, αυτά να τα αλλάξουμε…
Βεβαίως, η ευθύνη που θα πέσει πάνω μας θα είναι τεράστια αλλά και η φθορά που θα έχουμε επίσης είναι τεράστια. Αλλά πρέπει να το παλέψουμε όλοι μαζί».

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗΣ....ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ?

ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΞΕΡΟΥΝ...

TI ΕΓΙΝΕ?

ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 100 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ...
ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ...20..?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκτελεστικής Γραμματείας του " ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:30 στα εγκαίνια της έκθεσης ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΥΘΟΣ " στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ", στον κόμβο Δίου - Λιτοχώρου, στην Πιερία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Εκτελεστικής Γραμματείας

Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Νομάρχης Πιερίας

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
Δήμαρχος Λιτοχώρου

Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Θ. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ.



Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 6.00 μ.μ.
ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΙ 8οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗΣ
 ΕΜΠΟΔΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας, διοργανώνονται, για μια ακόμη φορά, το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Ιουνίου, οι 8οι Περιφερειακοί Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων Βορείου Ελλάδος.
Ώρα έναρξης το αγώνων, στις 6.00 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Φίλιπποι και μη, ελάτε από κοντά να γνωρίσετε και να θαυμάσετε τους αθλητές και τις αθλήτριες με τους ίππους τους, τον ανταγωνισμό και το ευ αγωνίζεσθαι, σε ένα άθλημα που προσφέρει πλούσιο και όμορφο θέαμα, με άφθονες συγκινήσεις.
Οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας βρίσκονται λίγο έξω από την Κατερίνη, στην περιοχή Βύθισμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΑ round about, οι αναπλασεις, τα προβληματα του πεζοδρομου, ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ..
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΘΕΜΑ 9,89» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ και ΓΙΩΡΓΟ ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ

Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Κυρία Μπακογιάννη ένα τελευταίο ερώτημα, γιατί δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Ακούγεται παρασκηνιακά ότι το Σαββατοκύριακο κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποχωρήσουν από το κόμμα προκειμένου να έρθουν μαζί σας. Ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρετε κάτι τέτοιο; Υπάρχει;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, ούτε έχω ακούσει τίποτα τέτοιο. Αυτή τη στιγμή το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να σταματήσουν αυτού του είδους οι κουβέντες τα άγχη και η νευρικότητα η οποία υπάρχει μέσα στα κόμματα και να ασχοληθούμε με τα θέματα του ελληνικού λαού.
Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δηλαδή η Ντόρα δεν θα κάνει κόμμα;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αφήστε τι θα κάνω! Είπαμε, ότι κάθε πράγμα στην ώρα του και την ώρα που θα υπάρχει αυτή η προοπτική, θα την μάθει όλος ο κόσμος. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.
Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το όνομα και το σήμα είναι έτοιμο;
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Βερύκιε τίποτα δεν είναι αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω πως είναι η ώρα για τέτοια. Σήμερα είναι η ώρα για τη συλλογική μάχη. Να την δώσουμε αυτή τη συλλογική μάχη βρε παιδί μου, η Ελλάδα έχει δυνατότητες, η Ελλάδα έχει αναπτυξιακό κεφάλαιο, η Ελλάδα μπορεί να βγει απ’ αυτή την κρίση. Ε, δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα την οποία έχουμε σήμερα και αυτά τα νούμερα τα οποία έχουμε σήμερα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε, εάν το πιστέψουμε κατ’ αρχήν εμείς οι ίδιοι και βγούμε απ’ αυτή την εθνική απογοήτευση.

ΓΕΜΙΣΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΜΑΡΚΑΤΕΣ Η ΠΙΑΤΣΑ..!

2.167 προϊόντα – μαϊμού είχε 25χρονη στο κατάστημά της…


Με 2.167 προϊόντα – μαϊμού, απομιμήσεις γνωστών εταιρειών συνελήφθη 25χρονη στο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα ήταν ρολόγια και αναπτήρες και διατίθονταν προς πώληση στην περιοχή του κέντρου της συμπρωτεύουσας...



σε αγοραστές, φέροντας τα σήματα και τα διακριτικά γνωρίσματα των ανάλογων γνήσιων ειδών. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ η 25χρονη παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

newsblog

ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ...
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ....

ΑΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...
ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ..

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ...
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

!!!!!!!!!!!!!!!

Αναπροσαρμογή διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου
Ακριβότερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή των διοδίων λόγω της επικείμενης αύξησης του συντελεστή του Φ.Π.Α. από 21% σε 23%.
Οι νέες τιμές των διοδίων από την 1η Ιουλίου 2010 διαμορφώνονται ως εξής:
Μοτοσυκλέτες: Πελασγία: 1,70 ευρώ, Μοσχοχώρι: 1,90 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 0,30 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 0,50 ευρώ, Μακρυχώρι: 0,70 ευρώ, Πυργετός: 1,50 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 2,00 ευρώ.
Επιβατικά – ΙΧ: Πελασγία: 2,40 ευρώ, Μοσχοχώρι: 2,80 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 0,50 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 0,80 ευρώ, Μακρυχώρι: 1,00 ευρώ, Πυργετός: 2,20 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 2,90 ευρώ.
Φορτηγά με έως και 3 άξονες: Πελασγία: 6,00 ευρώ, Μοσχοχώρι: 7,00 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 1,90 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 1,90 ευρώ, Μακρυχώρι: 2,40 ευρώ, Πυργετός: 5,50 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 7,20 ευρώ.
Φορτηγά με 4 άξονες και άνω: Πελασγία: 8,50 ευρώ, Μοσχοχώρι: 9,70 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 1,70 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 2,70 ευρώ, Μακρυχώρι: 3,40 ευρώ, Πυργετός: 7,70 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 10,10 ευρώ.

MΟΥΝΤΙΑΛ: Ελλάδα-Αργεντινή 0-2 16 votes World Cup 2010 - Argentina send Greece home

Argentina sealed top spot in Group B and sent Greece crashing out of the World Cup with a 2-0 victory at the Peter Mokaba Stadium in Polokwane.
- 0
It took the tournament favourites 77 minutes to break down Otto Rehhagel's side who despite needing a point to have any chance of progressing were more intent on stifling their opponents.
The deadlock was broken as Martin Demichelis smashed the ball into the roof of the net.
The defender rose highest at a corner only for his first header to hit Diego Milito but he was in the right place to smash the rebound past Alexandros Tzorvas.
And substitute Martin Palermo added a second a minute from time after Lionel Messi skipped through the Greek defence.
Coach Diego Maradona made seven changes to the side that beat South Korea 4-1 five days ago with his side's progression to the last 16 all but secure.
Messi became Argentina's youngest World Cup captain as he led his country for the first time two days before his 23rd birthday but he was followed doggedly by man marker Socratis Papastathopoulos until coming alive in the closing stages.
Tzorvas made four decent first-half saves to keep Argentina at bay.
The Panathinaikos keeper turned Sergio Aguero's effort around the post after a lovely run and then tipped Juan Sebastian Veron's piledriver from distance over the top.
He also repelled a Maxi Rodriguez effort and pushed a Messi curler over the crossbar.
Tzorvas did make one mistake when he fumbled a cross but Aguero's goalbound shot was blocked by Loukas Vyntra.
It took 48 minutes for Greece to carve out a chance and it was a golden one. Georgios Samaras pulled off Demichelis and saw his first shot blocked by Nicolas Burdisso but it rebounded back to the Celtic frontman who pulled his second effort marginally past the far post.
Clemente Rodriguez had a 20-yard effort whistle wide but despite needing to score twice, Greece continued to keep men behind the ball and leave Samaras an isolated figure up front.
The sort of anti-football that became Greece's trademark in Euro 2004 continued to frustrate their opponents, Tzorvas pushing a Messi free-kick behind before holding Mario Bolatti's crisp half-volley.
But Greece have failed to keep a clean sheet in 2010 and they were undone as Demichelis netted just his second international goal.
With Messi finally released from his shackles, he began to shine, dancing past two players before unleashing a shot that came back off the inside of the post.
And he was the creator for Argentina's second as he beat two men and, although his first shot was saved by Tsorvas, 36-year-old Palermo was on hand to sidefoot home the rebound.
Palermo, who scored a crucial goal in qualifying against Peru after being overlooked by his country for 10 years, netted just nine minutes after coming on and Argentina can now look forward to a second round clash against Mexico on Sunday while Greece go home with a whimper.
http://uk.eurosport.yahoo.com/





ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Ελλάδα-Αργεντινή 0-2

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Νότιο Αφρική με ψηλά το κεφάλι και με το «γιατί» της αναμέτρησης εναντίον της Νότιας Κορέας. Η εθνική μας έχοντας απόλυτα παθητικό ρόλο κοίταξε στα μάτια την μεγάλη Αργεντινή μέχρι και το 77ο λεπτό. Το γκολ του Ντεμικέλις σ' αυτό το χρονικό σημείο, κι αυτό του Παλέρμο στο 89 διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 και σήμαναν τον αποκλεισμό μας από τους «16» του Μουντιάλ σε μια διοργάνωση που μας άφησε... περίεργη γεύση.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζαμε ότι από τη σημερινή αναμέτρηση στο «Πολοκουάνε» απέναντι σε μια από τις ομάδες φαβορί όχι του ομίλου, αλλά της διοργάνωσης πλέον, στοχεύαμε να κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται το «0» κι αν γίνει κάποια καλή αντεπίθεση να τους κάνουμε καμιά «κηδεία» και ο Μαραντόνα και η παρέα του ν' αρχίσει να ψάχνεται. Μάλιστα είχαμε αυτή τη φάση με τον Σαμαρά στο 48 που ήλθε σαν έκπληξη από τον πάγκο στη βασική 11άδα και παραλίγο να κάνει όλη τη δουλειά.

Ξέρετε κιόλας, αυτό το σενάριο θα ήταν το ιδανικότερο από τη στιγμή που και η άλλη αναμέτρηση του ομίλου μας, ολοκληρώθηκε ισόπαλη ανάμεσα στη Νότιο Κορέα και τη Νιγηρία. Ολα αυτά στα δικά μας μυαλά, διότι στο «Πίτερ Μοκάμπα» η παρέα του Λιονέλ Μέσι, που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και όχι μόνο έκανε Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Η δουλειά πάνω του, κυνήγησε το γκολ με κάθε τρόπο.

Βλέποντας δε ότι με συνδυασμούς και τριγωνάκια ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπουν στην περιοχή του Τζόρβα την έψαξαν με μακρινά σουτ, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να κάνει καλή δουλειά, όποτε χρειάστηκε. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν άψογη κι αυτή που μας έλειψε -κακά τα ψέμματα- στον αγώνα με τους Νοτιοκορεάτες από τους οποίους αν δεν την είχαμε πατήσει στην πρεμιέρα σήμερα αυτή την ώρα ίσως να γράφαμε άλλα.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχουν υποθέσεις. Υπάρχει αυτό που γράφει το ταμπλό. Και σήμερα το βράδυ το ταμπλό έγραψε Ελλάδα 0 και Αργεντινή 2! Καλύτερη ομάδα η «αλμπισελέστε», αλλά και ο Ρεχάγκελ αναγκάστηκε να κάνει τρεις (!) αναγκαστικές αλλαγές, ενώ με τη δεύτερη ματιά, αυτή που μας δίνει το βίντεο είναι ξεκάθαρο ότι στο πρώτο γκολ της Αργεντινής ο σκόρερ Ντεμικέλις έχει υποπέσει σε φάουλ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Δεν το κάνουμε για να «χρυσώσουμε το χάπι», έτσι κι αλλιώς τώρα δεν έχει και καμία ουσία, αλλά από το 11ο ως το 37ο λεπτό η Ελλάδα μαζί με την Αργεντινή ήταν στους «16» του Μουντιάλ! Ηταν το χρονικό σημείο όπου η Νιγηρία είχε ανοίξει το σκορ στο Ντέρμπαν κι εμείς κρατάγαμε το «0»... Τελικά, όμως η Αργεντινή έκανε το «3Χ3», πέρασε ως πρώτη και πλέον ο «πίμπο ντ' όρο» και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν να μελετούν το Μεξικό που θα συναντήσουν στους «16».

Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Καζακστάν)
Κίτρινες: Κατσουράνης - Μπολάτι

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης (54΄ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (54΄ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46΄ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Μπολάτι, Μάξι Ροντρίγκες (63΄ Ντι Μαρία), Βερόν, Μέσι, Αγουέρο (77΄ Παστόρε), Μιλίτο (80΄ Παλέρμο).
 
Ζήστε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση στο Πολοκουάνε από το live του Sportnooz.

21.24 Ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου!
21.25 Ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Αργεντινής.
21.30 'Εναρξη του αγώνα με τους Σαμαρά και Τζιόλη στη σέντρα.

10' / Καμία αξιοσημείωτη φάση στο ματς, με την Εθνική μας να παρουσιάζεται πολύ προσεκτική και να μην επιτρέπει στους Αργεντινούς να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα.
14' / Το πρώτο κόρνερ στον αγώνα είναι για την Εθνική μας και το κέρδισε ο Καραγκούνης.
18' / Σουτ του Αγουέρο, έδιωξε ο Τζόρβας σε κόρνερ.
19' / Μακρινό σουτ του Βερόν, εξουδετέρωσε και πάλι ο Τζόρβας σε κόρνερ.
23' / Επικίνδυνη συρτή σέντρα του Βερόν, ο Μπολάτι δεν μπορεί να πιάσει το τακουνάκι και η μπάλα πέρασε άουτ.
30' / Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Αγουέρο.
32' / Σέντρα του Μιλίτο από δεξιά, ο Τζόρβας δεν καταφέρνει να μπλοκάρει, η μπάλα φτάνει στον Αγουέρο, αλλά ο Βύντρα σωτήρια πέφτει στα πόδια του και τη διώχνει σε κόρνερ.
35' / Λάθος υπολογισμός και πάλι απ' τον Τζόρβα στη σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά ο Τοροσίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
42' / Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από πλάγια δεξιά, ο Ρομέρο διώχνει με γροθιές και στη συνέχεια μπλοκάρει και τη σέντρα που έβγαλε από αριστερά ο Τζιόλης.
45' / Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο α' ημίχρονο.
45'+1' / Σουτ του Αγουέρο αποκρούει ο Τζόρβας, στη συνέχεια σουτάρει ο Μέσι και ο Έλληνας πορτιέρο διώχνει σε κόρνερ.

22.16 / Λήξη ημιχρόνου. Ελλάδα-Αργεντινή 0-0.
22.32 Έναρξη β' ημιχρόνου με μια αλλαγή για την Εθνική. Ο Σπυρόπουλος αντικαθιστά τον Καραγκούνη.

48' / Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας, με τον Σαμαρά από πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα άουτ!
55' / Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την Εθνική! Ο Νίνης αντικαθιστά τον Κατσουράνη και ο Πατσατζόγλου αντικαθιστά τον Τοροσίδη.
58' / Σουτ του Κ. Ροντρίγκες πέρασε άουτ κι ενώ ήλεγχε την πορεία της μπάλας.
60' / Σουτ του Σαμαρά απ' το ύψος του ημικυκλίου στέλνει την μπάλα άουτ.
63' / Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Ντι Μαρία αντικαθιστά τον Μ. Ροντρίγκες.
69' / Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή, με τον Τζόρβα να μπλοκάρει το σουτ του Μπολάτι.
76' / Κίτρινη κάρτα στον Μπολάτι (Αργεντινή).
77' / Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Παστόρε αντικαθιστά τον Αγουέρο.
77'-ΓΚΟΛ! / Ελλάδα-Αργεντινή 0-1 / Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Ντεμικέλις πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει στον Μιλίτο και στην επιστροφή ο Ντεμικέλις απ' το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τζόρβα.
80' / Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Παλέρμο αντικαθιστά τον Μιλίτο.
84' / Σουτ του Παλέρμο δεν ανησυχεί τον Τζόρβα, που παρακολουθεί την μπάλα να φεύγει άουτ.
86' / Δοκάρι για την Αργεντινή. Ο Μέσι πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά αυτή χτυπάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζόρβα.
89'-ΓΚΟΛ! / Ελλάδα-Αργεντινή 0-2 / Ο Μέσι πιάνει το σουτ, ο Τζόρβας απομακρύνει, αλλά ο Παλέρμο παίρνει το... ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του πορτιέρο του Παναθηναϊκού.
90' / Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90'+1' / Μακρινό σουτ του Σαμαρά, μπλόκαρε ο Ρομέρο.
23.19 Λήξη αγώνα. Ελλάδα-Αργεντινή 0-2.
 nooz.gr