PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Φεστιβάλ Ολύμπου, από Savvas Hionidis(FACEBOOK)

Ένα ακόμη πολιτιστικό καλοκαίρι αρχίζει στην Πιερία, υποσχόμενο ξεχωριστές γιορτές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Και φέτος το Φεστιβάλ δίνει το καθιερωμένο του ραντεβού με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία σε όλες τους τις μορφές και εκφάνσεις.
Για 39η χρονιά ποικίλες εκδηλώσεις θα ομορφύνουν και θα φωτίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή μας, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να «ταξιδέψουν με όχημα τον πολιτισμό» σ’ έναν μοναδικά όμορφο τόπο.
Η πλούσια θεματική και οι εξαιρετικές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης, το αρχαίο θέατρο του Δίου και οι άλλοι εξαιρετικοί χώροι φιλοξενίας των εκδηλώσεων, συνθέτουν την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ.
Μελωδίες, εικόνες και ήχοι, θα μας βοηθήσουν να ξεχάσουμε έστω και για λίγο την καθημερινότητά μας και τα όποια προβλήματά της και θα αναδείξουν όλες τις διαχρονικές αξίες που αντιπροσωπεύει ο ελληνικός πολιτισμός.
Σας καλώ λοιπόν να απολαύσουμε τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, να γίνουµε ποµποί και δέκτες των µηνυµάτων της τέχνης και να ζήσουµε όλοι μαζί, στιγµές έµπνευσης και δηµιουργίας.

Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης - Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ Ν.Πιερίας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ξεκίνησαν και φέτος οι εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματική Σχολή) βοηθών Νοσηλευτών Νοσοκομείου Κατερίνης
Η ΕΠΑ.Σ ( Επαγγελματική Σχολή ) Βοηθών Νοσηλευτών Νοσοκομείου Κατερίνης στεγάζεται σε κτίριο επί της Αγ. Τριάδος 15 στο κέντρο της Κατερίνης  και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
Είναι διετούς φοιτήσεως και παρέχει κρατικό πτυχίο επιπέδου 3,  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Μετά το πέρας των σπουδών τους οι απόφοιτοι παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά από 6/μηνη πρακτική σε Δημόσιο Νοσοκομείο .Οι πτυχιούχοι  μπορούν να εργαστούν στο Δημόσιο και Ιδιωτκό Τομέα ως Βοηθοί Νοσηλευτών .

 Η σχολή χάρη στο αντικείμενό της αλλά και στο επίπεδο σπουδών που προσφέρει, έχει καθιερωθεί ως μία άρτια εκπαιδευτική μονάδα για την πόλη μας.
Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ενδιαφερόμενους, είναι ότι  φοίτηση στη σχολή είναι διετής, και σε αυτό το  χρονικό διάστημα φοίτησης μπορούν να έχουν στα χέρια τους ένα πτυχίο και να διεκδικήσουν μέσα από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ μία θέση εργασίας. Κάθε χρόνο επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας 25  σπουδαστές περίπου για τη σχολή ενώ για την απόκτηση της άδειας εργασίας απαιτείται και να έχει ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.
Σε ότι αφορά στις φετινές εγγραφές, θα διαρκέσουν έως και 30 Ιουνίου και από 1η Σεπτεμβρίου έως και 10 Σεπτεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ως δικαιολογητικά εγγραφής,  επικυρωμένο αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή επικυρωμένο αποδεικτικό σπουδών της Α` τάξης Λυκείου,  φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, 3 φωτογραφίες, υπεύθυνη δήλωση υποψηφίου, (διατίθεται από την γραμματεία), υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα, (για ανήλικους μαθητές) και πιστοποιητικό επάρκειας Ελληνικής γλώσσας, (για αλλοδαπούς μαθητές).
 Η εγγραφή των υποψηφίων θα γίνει με πιστή τήρηση της σειράς προτεραιότητας κατά την υποβολή της αίτησης και μέχρι συμπλήρωσης του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.
Σύμφωνα με  την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κατερίνης, το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι το 23510-74710 begin_of_the_skype_highlighting              23510-74710      end_of_the_skype_highlighting και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: ΧΙΛΗ-ΕΛΒΕΤΙΑ ..............ΤΩΡΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

http://www.katerini.gr/city/katerini.html

H Κατερίνη
Η ιστορία της Κατερίνης
 
     Είναι άγνωστο από πότε υπήρχε ως κωμόπολη. Πολλοί περιηγητές , όπως ο Leake, αλλά και σε χάρτες ήδη από το 13ο αιώνα (1264), αναφέρουν την πόλη με το όνομα Άτηρα (σταθμός ή πόλισμα Hatera) και αρκετοί είδαν και επίδραση στο όνομα της πόλης (Κατερίνη – Κάτηρα- Χάτηρα- Άτηρα). Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Πουκεβίλ, ο οποίος σε χάρτη σημειώνει τον τόπο ως Kateri Hatera. Ο Heuzey υπολόγισε τη θέση της αρχαίας Άτηρας κοντά στην Κονταριώτισσα, ενώ ο Kurz τοποθετεί το πόλισμα κάπου ανάμεσα στους σημερινούς οικισμούς του Κορινού και της Καλλιθέας.
     Άλλη υπόθεση κάνει λόγο για το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης και όπου βρίσκεται σήμερα το παλαιό νεκροταφείο. Οι εικόνες στο ναό χρονολογούνται από το 1831 και δεν αποκλείεται να υπήρχε από πριν στην ίδια θέση κάποιος άλλος ναός.
     Η πόλη εμφανίζεται με τη λόγια ονομασία Αικατερίνη ή Αγία Αικατερίνη στη γλώσσα της γραφειοκρατίας και μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Τελικά επικράτησε η ονομασία Κατερίνη.
    Η Κατερίνη ιδρύθηκε πιθανώς κατά την διάρκεια της Οθωμανικής επικυριαρχίας.
Επεκράτησε η λαϊκή ονομασία Κατερίνη , αντί της λόγιας Αικατερίνη. Ο Felix Beaujour, που την επισκέφτηκε περί τα τέλη του 18ου αιώνα, λέει ότι η Κατερίνη ονομαζόταν Κατερί (KATHERI) και απ’ αυτό συμπεραίνει ότι είναι η αρχαία πόλη Ατερα ή Ατηρα ( HATERA). Την εποχή εκείνη είχε 4-5 χιλιάδες κατοίκους, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Έλληνες.
Άλλη εκδοχή είναι, πως η Κατερίνη οφείλει το όνομά της σ’ ένα μικρό εξωκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης, όπου βρίσκεται και νεκροταφείο του οποίου οι εικόνες χρονολογούνται στο έτος 1831.
    Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, η περιοχή της Πιερίας, αποτελεί ιδιαίτερη Διοικητική Περιφέρεια με κέντρο την Κατερίνη. Η Κατερίνη ανήκε αρχικά στην επισκοπή του Πλαταμώνα, μέχρι το 1878, που προσαρτήθηκε η Θεσσαλία στην Ελλάδα. Αργότερα προστέθηκε στην επισκοπή Πέτρας του Ολύμπου και όταν αυτή διαλύθηκε μεταφέρθηκε στο Κίτρος. Η επισκοπή έγινε Μητρόπολη το 1924 και τυπικά αναφέρεται κατ’ όνομα, σαν Μητρόπολη Κίτρους, αν και περί τα τέλη του 19ου αιώνα η έδρα της μεταφέρθηκε στην Κατερίνη, που ήταν ο κεντρικότερος οικισμός .
    Η Πιερία, καθώς και η πόλη της Κατερίνης ελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό κατά την διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού πολέμου (1912-1913 ), από την 7η Μεραρχία πεζικού.
    Η πόλη της Κατερίνης αποτελούσε την πρωτεύουσα επαρχίας του Νομού Θεσσαλονίκης, μέχρι το 1949. Στη συνέχεια γίνεται πρωτεύουσα του νεοδημιουργούμενου Νομού Πιερίας. Από το 1950 που η Κατερίνη γίνεται Νομαρχιακό και Περιφερειακό κέντρο, αρχίζει πιά και η αστική πολεοδομική ανάπτυξή της και η γρήγορη επέκταση του οικισμού. 



13 ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΚΚΕ...

Τα ονόματα των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ΚΚΕ. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο Θανάσης Παφίλης. Ο Βαγγέλης Μπούτας στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η Λίλα Καφαντάρη στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κωνσταντινίδης Θεοδόσης του Νικολάου. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Τοπογράφος. Γεννημένος το 1951. Επί σειρά ετών ήταν Γραμματέας της ΚΟ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΜΠΕΣΑ

Με την Μπέσα από την Αλβανία θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην πόλη Καβάγιε στις 15 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα (22/7) στο «Γ.Καραϊσκάκης».

ΙΣΠΑΝΙΑ -ΑΓΚΟΛΑ ΣΤΙΣ 21.30

88΄ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ -ΚΟΡΕΑ 7-0

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ -ΚΟΡΕΑ 6-0 ΣΤΟ 87 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ-ΟΕΒΕΠ


Αγαπητέ πρόεδρε

Σε συνέχεια της συνάντησης και του ανοιχτού διαλόγου που έγινε με δική σας πρωτοβουλία και πρόσκληση την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, σας καταθέτω γραπτώς τις δικές μου σκέψεις στην προσπάθεια να γίνω κοινωνός της δικής σας αγωνίας, όσο και όλων των συναδέλφων σας.
Η Πιερία όπως και η υπόλοιπη χώρα έχει να διανύσει έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Σ’ αυτήν την πορεία είναι απαραίτητο να υπάρξει μια τοπική συμφωνία αλληλοκατανόησης και κοινής προσπάθειας επαγγελματιών, φορέων και πολιτών.
Ο πληθωρισμός κινείται άνω του 5% μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των μισθών, οι οποίοι έχουν υποστεί ήδη μείωση. Από τη μια πλευρά πρέπει να γίνει κατανοητή η πίεση που υφίστανται οι καταναλωτές, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να προστατεύσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Από την άλλη πλευρά, παραμένει ερωτηματικό το κατά πόσο οι εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις μπορούν να απορροφούν τις αυξήσεις στα λειτουργικά τους κόστη, που προέρχονται από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ και στα καύσιμα.
Στόχος μας πρέπει να είναι η αναζήτηση εκείνων των τρόπων που θα τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση, η επιβίωση και η διατήρηση της παραγωγικής δύναμης των επιχειρήσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο σχεδιασμός επιβάλλεται να είναι βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος. Οι προτάσεις που σας καταθέτω αφορούν τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό και είναι οι εξής:
1. Οφείλει να γίνει κατανοητό από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι το πάγωμα και η μείωση των ενοικίων, θα συμβάλλει στην ανακούφιση των επαγγελματιών και στην δική τους εξασφάλιση της είσπραξης των ενοικίων, καθώς και στη διατήρηση της μίσθωσης.
2. Μείωση δημοτικών τελών και φόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3. Άμεση υλοποίηση πολλών μικρών έργων και δράσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δραστηριοποίηση περισσότερων τοπικών επιχειρηματιών και κατανάλωση προϊόντων τοπικής παραγωγής.
4. Στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας με ουσιαστική μείωση γραφειοκρατικών χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών.
5. Επιβολή «καθαρών τιμών» για τις προσφορές που θα ανακοινώνονται στον Εμπορικό Σύλλογο.
6. Άμεση υλοποίηση δράσεων από τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
7. Συντονισμένη προσπάθεια συνολικής προβολής προϊόντων και υπηρεσιών (κυρίως τουριστικών), με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας, της ασφάλειας και της προσιτής τιμής.
8. Απορρόφηση του πληθωρισμού στις τιμές των προϊόντων, γνωρίζοντας ότι περιορίζεται το κέρδος (αν βέβαια προκύπτει κέρδος), ενισχύοντας την πρόσβαση του καταναλωτή στην τοπική αγορά.
9. Αλλαγή στο καθεστώς των αναρίθμητων πρακτικών πώλησης, με φυλλάδια, sms και άλλων μεθόδων υποστήριξης των πωλήσεων οι οποίες αποτελούν εστία «αρρυθμιών» στη λειτουργία του ανταγωνισμού και πολλές φορές δημιουργούν θολό τοπίο ως προς τη διαμόρφωση των τιμών.
10. Διαμόρφωση κλίματος ψυχολογικής ανάτασης των πελατών-πολιτών με πρωτοβουλίες δημιουργίας γεγονότων (πολιτιστικών-ψυχαγωγικών κ.α.) από τους τοπικούς φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εμπορικό Σύλλογο, ΕΒΕ)

Παράλληλα με τις τοπικές δράσεις, η Κυβέρνηση μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε (νέα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, αλλαγή λειτουργίας του «Τειρεσία», ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων) οφείλει άμεσα να προχωρήσει:
-Στην ανάληψη δράσεων καταπολέμησης των καρτέλ και του παραεμπορίου
-Μείωση του χρόνου και του κόστους ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων
-Υλοποίηση του ΕΣΠΑ
-Άνοιγμα των κλειστών αγορών και επαγγελμάτων,
-Βελτίωση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς,
-Πρόσβαση των επιχειρήσεων στην αγορά φθηνότερου χρήματος και αν χρειαστεί, περαιτέρω ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων.
Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες που οφείλει η Κυβέρνηση να αναλάβει, σας διαβεβαιώνω ότι είμαι πρόθυμος να τις στηρίξω και να τις προωθήσω στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων. Θεωρώ ότι αυτή είναι η πρόθεση όλων των συναδέλφων μου και η δική σας απαίτηση.

Κύριε πρόεδρε,
Στην Πιερία πρέπει να δούμε, όπως σοφά λέει ο λαός μας, φως και να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας. Στις υγιείς κοινωνίες υπάρχει ο διάλογος και οι τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις. Οι Πιεριείς έχουμε φιλότιμο, ξέρουμε από σκληρή δουλειά και προπάντων έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες

Στη διάθεσή σας

Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Εκδήλωση ιστορικής μνήμης με θέμα:
Το τέλος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας με τη μάχη της Πύδνας το 168 π.Χ.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λιβαδιωτών και Κοκκινοπλιτών Κατερίνης, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Γ. Ράπτη και η εταιρεία «ΠΑΙΔΕΙΑ» με έδρα τις Η.Π.Α., σας προσκαλούν σε εκδήλωση ιστορικής μνήμης με θέμα:        
  «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΤΟ 168 π.Χ. (στην πεδιάδα της Κατερίνης)
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
     Ομιλητές θα είναι ο τ. Υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο φιλόλογος- συγγραφέας Γιώργος Ράπτης.
       
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 20:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.



5-0 στο 80΄ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ....!

TA ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Ο Ότο Ρεχάγκελ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους διεθνείς για τον αυριανό αγώνα με την Αργεντινή. «Δεν είναι ανίκητοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γράψουμε ιστορία».







Ο Γερμανός τεχνικός μετά την προβολή βίντεο με αγώνες της Αργεντινής είπε στους παίκτες ότι η αυριανή αντίπαλος είναι μια σπουδαία ομάδα αλλά έχει αδυναμίες στην άμυνα τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί η Εθνική. «Το βλέπετε ότι δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γράψουμε ιστορία», είπε ο Ρεχάγκελ στους παίκτες και τους ζήτησε απόλυτη προσήλωση στην άμυνα και αποφυγή φάουλ κοντά στην περιοχή στον Μέσι, για τον οποίο ο Ρεχάγκελ πιστεύει ότι τελικά θα παίξει.



Τα πλάνα του Γερμανού έχουν να κάνουν με την παρουσία του Μέσι, ο οποίος αν αγωνιστεί θα έχει προσωπικό αντίπαλο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο οποίος θα παίξει αμυντικό χαφ μαζί με τον Τζιόλη. Σε μια τέτοια περίπτωση ακραίοι χαφ θα είναι οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, με τον Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο. Στην άμυνα οι Μόρας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος και στις άκρες Βύντρα και Τοροσίδης.






Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε το πρωί για το Πολοκουάνε όπου σήμερα το βράδυ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της.
NOOZ.GR

Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες στον Καταχά

Επίσκεψη του Κώστα Κουκοδήμου στις πληγείσες από χαλαζόπτωση καλλιέργειες των δήμων Αιγινίου και Κολινδρού




Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν οι καλλιέργειες στο δημοτικό διαμέρισμα του Καταχά Δ. Αιγινίου, από χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Κυριακής, διάρκειας 45 λεπτών.
Τις πληγείσες καλλιέργειες επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος όπου μαζί με τον δήμαρχο Αιγινίου κ. Β.Κοντό και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δημόπουλο ενημέρωσαν τους αγρότες για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν προς τον ΕΛΓΑ για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ο,τι αφορά την καταγραφή, την εκτίμηση των ζημιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.
Οι ζημίες εντοπίστηκαν σε καλλιέργειες οπωροφόρων, ροδάκινα, βερίκοκα, αλλά και σε βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια.
Αντίστοιχα ζημίες σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στον Κολινδρό και το Αιγίνιο, την Παλαιόστανη, ενώ υπήρξε αναφορά χθες στην επόπτρια του ΕΛΓΑ Πιερίας για ζημίες στο δήμο Δίου από ανεμοθύελλα.

Ο κ. Κουκοδήμος
Μιλώντας με τους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στον Καταχά και παρουσία του δημάρχου κ. Κοντού ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως άμεσα θα επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ προκειμένου τα συνεργεία να προχωρήσουν το δυνατόν συντομότερα στις εκτιμήσεις, ενώ τόνισε πως θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και στην αρμόδια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ταχεία αποζημίωσή τους.
Οι άνθρωποι καταστράφηκαν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκοδήμος και σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη, δέχονται ένα ακόμη πλήγμα. Οφείλει η πολιτεία να τους στηρίξει άμεσα, τώρα, το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ.Κοντός
Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Αιγινίου αναφέρθηκε στην ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες στον Καταχά και το Αιγίνιο τονίζοντας πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές για την περιοχή.
Ζήτησε άμεσα η πολιτεία να προχωρήσει στην εξατομίκευση ζημιών και αποζημίωση των αγροτών.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ....


Την Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: « Σαλιγκαροτροφία στην Πιερία»


Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : « Σαλιγκαροτροφία στην Πιερία»


Όνομα προσκεκλημένων:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Παραγωγός-Έμπορος σαλιγκαριών
Σεβαστή Ν. Πιερίας

ΤΑΣΟΣ ΓΙΟΥΜΙΔΗΣ
Παραγωγός- Έμπορος σαλιγκαριών
Σεβαστή Ν. Πιερίας



ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Διατροφολόγος Διαιτολόγος

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ......ΝΙΚΗΤΗΣ...!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ στον
ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στους 6ους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας, στην Κατερίνη, κατέκτησε το Κύπελλο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Αναλυτικότερα, οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Πιερίας έλαβαν τις παρακάτω διακρίσεις:
Στην Κατηγορία Β6
Ο Δημήτρης Τερζής με τον ίππο ΑΚΙΝΟ και ποσοστό 63,17% κατέκτησε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Στην Κατηγορία Β9
Ο Δημήτρης Τερζής με τον ίππο ΑΚΙΝΟ και ποσοστό 62,35% κατέκτησε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Στην Κατηγορία Α4 Παίδων
Η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο FOR EVER και ποσοστό 66,67% κατέκτησε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Στην Κατηγορία Α4 Ενηλίκων
Η Φένια Ταραρά με τον ίππο DON 280 και ποσοστό 58,85% κατέκτησε την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Α5 Παίδων
Η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο FOR EVER και ποσοστό 66,9% κατέκτησε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο GELLO NOTTURNO και ποσοστό 64,64% κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Στην Κατηγορία Α3 Παίδων
Η Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο GELLO NOTTURNO και ποσοστό 63,77% κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.
Η Αναστασία Λαφτσίδου με τον ίππο WENDY 918 και ποσοστό 59,57% κατέκτησε την 7η θέση.
Στην Κατηγορία Α3 Ενηλίκων
Η Αργυρώ Αναγνώστου με τον ίππο AGENT και ποσοστό 64,93% κατέκτησε την 1η θέση και το Κύπελλο.
Η Φένια Ταραρά με τον ίππο DON 280 και ποσοστό 60% κατέκτησε την 4η θέση.

Στην Κατηγορία Α6
Η Αργυρώ Αναγνώστου με τον ίππο AGENT και ποσοστό 59,64% κατέλαβε την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο.

23 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), που θα γίνει στις 23 Ιουνίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:




Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Κατερίνης έτους 2010.
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.




Ανακατανομή χρηματοδότησης έργων, μελετών και προμηθειών από τη ΣΑΤΑ 2010.
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος.




Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Κατερίνης οικονομικού έτους 2010.
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος




Έγκριση της αριθ.30/2010 μελέτης του έργου «Συντήρηση πεζοδρόμων Ολυμπιακής Ακτής», καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος




Έγκριση της αριθ.22/2010 μελέτης του έργου «Συντήρηση και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου ενότητας Εθνικού Σταδίου», καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με δημοπρασία.
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος




Έγκριση της αριθ.18/2010 μελέτης του έργου «Προμήθεια, φόρτωση, μεταφορά και διάστρωση αμμοχάλικων», καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με αυτεπιστασία και διάθεση πίστωσης.
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος




Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων τοπικών διαμερισμάτων» (119/2009 μελέτη)
Εισηγητής: Αθανάσιος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχος




Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.




Τροποποίηση της αριθ.183/2010 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με τον ορισμό υπαλλήλων για τη συγκρότηση επιτροπών διενέργειας και κρίσης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών και παραλαβής προμηθειών του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.




Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικής αίθουσας στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ,ύστερα από αίτημά τους .
Εισηγητής: Παπαζήσης Αναστάσιος, Δ.Σ. και πρόεδρος του Οργανισμού Κοιν.Πολιτικής




Έγκριση ή μη των απολογισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου με την επωνυμία «Σχολικές Επιτροπές», για το οικονομικό έτος 2009 (6/2010 εισήγηση ΔΕΠ)
Εισηγητής: Παπαζήσης Αναστάσιος, Δ.Σ. και πρόεδρος της ΔΕΠ.




Συνδιοργάνωση εκδήλωσης μνήμης για τους νεκρούς της μάχης της Πύδνας
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.




Έγκριση διοργάνωσης-συνδιοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων
Εισηγητής: Ζήνων Σατραζέμης, Αντιδήμαρχος.




Επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος




Έγκριση διάθεσης χώρου στην Πλατεία Ηρώων για τοποθέτηση μνημείου από την
Πολεμική Αεροπορία.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος




Έγκριση ισολογισμού εσόδων- εξόδων της ΔΕΕΕΚ οικονομικού έτους 2009.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης , Δήμαρχος




Έγκριση απολογισμού εσόδων εξόδων της ΔΕΕΕΚ οικονομικού έτους 2009.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης , Δήμαρχος




Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων της ΔΕΕΕΚ οικονομικού έτους 2010.
Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος




Έγκριση εξειδίκευσης κλάδων-ειδικοτήτων και θέσεων προσωπικού ορισμένου χρόνου και με με σύμβαση έργου μετά την έγκριση από το Υπ.Εσωτερικών.
Εισηγητής: Ζήνων Σατερζέμης, Αντιδήμαρχος




Έγκριση καταστροφής – απόσυρσης αντικειμένων χωρίς καμία αξία (άρθρο 199 του Δ.Κ.Κ.) ύστερα από τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής.
Εισηγητής: Γεώργιος Ίτσιος, Αντιδήμαρχος.




Έγκριση πρακτικών συνεδρίασης της Επιτροπής Επίλυσης με Συμβιβασμό Φορολογικών Διαφορών του Δήμου μας.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Γιουμίδης, Δημ.Σύμβουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής.




Γνωμοδότηση για έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου στη θέση Προσήλιο Σβορώνου
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.




Έγκριση εξώδικου- συμβιβαστικού τρόπου καθορισμού τιμής μονάδος αποζημίωσης εκτάσεων γης Δημοτών – Δήμου.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.




Έγκριση καταβολής αποζημίωσης επικειμένων από τις κυρώσεις των πράξεων εφαρμογής πολεοδομικού σχεδίου πόλεως Κατερίνης.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.




Ορισμός προσώπων για την καταβολή αποζημιώσεων προς τρίτους μετά την κύρωση πράξεων εφαρμογής του σχεδίου πόλης Κατερίνης.
Εισηγήτρια: Βικτώρια Παπατολίκα, Αντιδήμαρχος.




Γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων επιχειρήσεων στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης.
Εισηγητής: Γεώργιος Χατζηκώστας, Αντιδήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΟΝΟΠΟΥΛΟΣ






ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  10-12πμ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ...!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Ολο και περισσότεροι πολίτες αρνούνται να καταβάλουν αυξήσεις και τέλη, ακόμη και δόσεις τραπεζικών δανείων... Διαστάσεις παίρνει μία νέα στάση ζωής, η οποία λαμβάνει κινηματική μορφή, δανειζόμενη τον τίτλο από το περίφημο έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Σε ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αναφέρεται ότι οι Ελληνες αντιδρούν και «δεν πληρώνουν»... διόδια, εισιτήρια, βενζίνη, ακριβά τσιγάρα, πολυτελή εστιατόρια, περιορίζουν τις εξόδους τους σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες, τα μπάνια σε ιδιωτικές πλαζ με τσουχτερές εισόδους, καταθέτουν τα χρήματα της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποφύγουν να πληρώσουν την ΕΡΤ, αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες....

Οπως αναφέρεται, η πτώση σε καφετέριες και γνωστές αλυσίδες delivery κινείται σε ποσοστό 20% με 30%, οι πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία και στα δισκοπωλεία υποχώρησαν κατά περίπου 20%, περικοπές γίνονται στα θεάματα, με τους διοργανωτές να φέρνουν λιγότερα συγκροτήματα από το εξωτερικό και οι συναυλίες να περιορίζονται.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ παρατήρησε πτώση στα έσοδά της κατά 3%. Σε αυτό συνέβαλε και η ανταλλαγή των εισιτηρίων.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο έχει ρίξει την αγορά των καυσίμων σε ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 35%, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Η Τροχαία εκτιμά ότι η μείωση των αυτοκινήτων εντός Αθήνας αγγίζει το 5%. Στα διόδια των εθνικών οδών παρατηρείται μείωση διέλευσης κατά 20% και από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου κατά 10%.

Επίσης, οι αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων οδήγησε αρκετούς να το κόψουν ή να το περιορίσουν και άλλους να επιλέξουν φθηνότερη μάρκα από αυτήν που μέχρι τώρα κάπνιζαν. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, οι πωλήσεις στα ακριβά είδη καπνού μειώθηκαν κατά 15% το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Ακόμη, οι πολίτες πίνουν λιγότερο... Το εισαγόμενο ουίσκι, που καλύπτει το 40% της κατανάλωσης, σύμφωνα με κλαδική έρευνα της ICAP, μετά και την τελευταία φορολόγηση σημειώνει επιπλέον πτώση στις πωλήσεις που εκτιμάται γύρω στο 8%.

Παράλληλα, η εφημερίδα παρουσιάζει σε άλλο ρεπορτάζ της πενήντα τρόπους για να κάνουν οι πολίτες οικονομία.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ?


Μιλώντας για τα προβλήματα ανάπτυξης της χώρας, για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και για το ποιοι ευθύνονται, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, είπε ότι είναι καλές οι προτάσεις που ακούγονται, το ζήτημα είναι όμως «λεφτά πού θα βρούμε».
Τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει προοπτική μόνο όταν υπάρχει ανάπτυξη, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει μεγάλος ορυκτός πλούτος που υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθεί και αφενός μεν να ξεχρεώσει η χώρα, αφετέρου δε να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη.
Σημείωσε ότι για τα προβλήματα οικονομίας και ανάπτυξης της Ελλάδας ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 μέχρι και σήμερα, υπογράμμισε ότι οι ευθύνες είναι πολλές και κλείνοντας την τοποθέτησή του έκανε λόγο για μια νέα κατάσταση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ενότητα. Εκτίμησε όμως ότι δεν υπάρχει τέτοια ενότητα, επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε διχασμένοι σ’ αυτόν τον τόπο».

ΕΝΑ...ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠ Τ ΑΛΓΕΡΙ

Αποστολή στο Αλγέρι
-Στόχος να διατηρηθεί η επισκεψιμότητα στην Πιερία Αλγερινών τουριστών


Είναι γεγονός πως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.  Οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, από όλες τις χώρες που μέχρι χθες θεωρούνταν χώρες προέλευσης τουριστών.  Η περιοχή μας, ιδιαίτερα της νότιας Πιερίας,  μετρά ακόμα μια τεράστια ζημία, την πολύμηνη διακοπή της κυκλοφορίας  του εθνικού οδικού δικτύου, στο ύψος των Τεμπών.
 Οι περισσότεροι επαγγελματίες βαρυγκωμούν τόσο από την οικονομική παρακμή που βιώνουν όσο και από το καθεστώς ανασφάλειας για το αβέβαιο αύριο που δυστυχώς διαγράφεται ζοφερό.  .  Πληθώρα καταλυμάτων θα παραμείνουν κλειστά διότι οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα λειτουργικά έξοδα με μηδενικό εισόδημα.  Το κλίμα επιβαρύνεται από συναδέλφους που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας και από το γενικότερο κλίμα που σε τίποτα δεν μαρτυρά την αρχή της τουριστικής περιόδου.
Από την άλλη πλευρά της Αφρικής, Αλγερινοί τουρίστες, υψηλού οικονομικού επιπέδου αδημονούν για τις επικείμενες διακοπές τους στην Ελλάδα.
Οξύμωρο σχήμα ή απλά επιβεβαίωση; Για πολλοστή φορά, της ελληνικής πραγματικότητας όπου η γενική ευμάρεια υποδαυλίζεται από τα προσωπικά συμφέροντα.  Επιβεβαίωση ότι το έργο των εκλεγμένων αρχίζει  κατά την προεκλογική τους εκστρατεία και ολοκληρώνεται την πρώτη ημέρα της εκλογής τους. 
Η ιστορία μετρά συγκεκριμένες εξαιρέσεις  δυναμικών παρουσιών που από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα τιμούν επάξια την θέση που κατέχουν και εκτιμούν τις προσπάθειες του κάθε επαγγελματία, σκύβοντας με ενδιαφέρον και βάζοντας εαυτόν για το γενικό καλό του τόπου.
Οι Αλγερινοί τουρίστες που επί 15 χρόνια επιλέγουν την Ελλάδα (Πιερία), σαν τουριστικό προορισμό τους είναι έτοιμοι να μας επισκεφθούν και φέτος, αγνοώντας την κρίση και τα γεγονότα που παρουσιάζουν την Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ, χώρα ανασφαλή για τους Ευρωπαίους.
Το τουριστικό γραφείο ΜMtravel  πραγματοποίησε και φέτος επίσκεψη στο Αλγέρι προς συνάντηση των διπλωματών μας εκεί για να συζητηθεί το θέμα της βίζας που αφορά τους Αλγερινούς επισκέπτες και εμποδίζει να έρθουν κατά πολλές χιλιάδες στην Πιερία.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η υποδοχή ήταν θερμή ( όπως χαρακτηρίζει τους Έλληνες, άλλωστε) και η συζήτηση όσον αφορά την άδεια εισόδου στην χώρα μας για τους Αλγερινούς, πραγματικά ενθαρρυντική, εφόσον τόσο ο Πρέσβης κ. Μούτσογλου, όσο και ο Πρόξενος κ.Λουζης, δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και την βοήθειά τους (μέσα σε νόμιμα πλαίσια και διαδικασίες), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υποψήφιοι Αλγερινοί τουρίστες και να επισκεφθούν τη χώρα μας.
Η συνεργασία μεταξύ DAM TOURS (το μεγαλύτερο ιδιωτικό γραφείο τουρισμού στο Αλγέρι) και του γραφείου  MMTRAVEL, ξεκίνησε με την αμέριστη βοήθεια της Νομαρχίας και εδραιώθηκε με προσωπικές προσπάθειες καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον του Νομάρχη κ. Παπαστεργίου, ο οποίος διακρίνεται για την οξύτητά του και την ευαισθησία του στα τουριστικά θέματα.
Στην φετινή επίσκεψη  συνόδευσε ο Αντινομάρχης κ. Φωτίου Θανάσης και με τον λόγο και την πειθώ που διακρίνει ένα ευαίσθητο διδάσκαλο, πέρασε τα μηνύματα που έπρεπε στους διπλωμάτες μας και απόσπασε την υπόσχεσή τους για την καλή έκβαση των πραγμάτων.
Επίσης σημαντικότατη βοήθεια προσέφερε η κ. Μαρία Μίχου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Πρέσβη, ζητώντας την κατανόηση για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και την δυνατότητα απλοποίησης της διαδικασίας
Είναι αναμφισβήτητο ότι η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες  βρίσκεται σε μια τροχιά  αλλαγών που μαρτυρούν ασταθή πορεία και ανασφάλεια τόσο στους Έλληνες που βιώνουν την πραγματικότητα καθημερινά όσο και στους ξένους που παρακολουθούν τα γεγονότα.  Ωστόσο ευελπιστούμε  ότι οι προσωπικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες, σε συνδυασμό με την αρωγή των αρμόδιων μπορούν αν όχι να αντιστρέψουν, τουλάχιστον να αμβλύνουν την κατάσταση  και να διαψεύσουν τους οιωνούς που προμηνύουν δυσκολότερες, τουριστικές εποχές.
MMTravel
ΤΟΠΙΚΗ 

η νεα ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μετά από συνεδρίαση της νέας Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Πιερίας τη νέα  Νομαρχιακή Εκτελεστική Επιτροπή (ΝΟΜ.ΕΚ.Ε.) αποτελούν οι :
Πρόεδρος :Μόσχος Γιαλένιος
Αντιπρόεδρος :Ιωάννης Κουρινιώτης
Γ.Γραμματέας :Ξενοφών Μπαραλιάκος
Ταμίας : Μάρκος Κουλούμογλου
Μέλος ΝΟΜ.ΕΚ.Ε :Γαβριήλ Κωνσταντινίδης
Μέλος ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. :Δημήτρης Πατρής  .
Μέλος ΝΟΜ.ΕΚ.Ε. : Γιώργος Χρυσογιάννης
Υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ : Αλεξάνδρα Κορακά
Πρ.ΟΝΝΕΔ Ν.Ε. :Παύλος Παυλίδης

ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010
Ήρθαν τα νέα ΤΕΜΠΜΕ. Βρε καλώς τα, για να μην πω χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι.
***
Με τέτοια προγράμματα ούτε οι τράπεζες είναι ευχαριστημένες ούτε οι μικρομεσαίοι. Φαντάζομαι πως μόνο η Κατσέλη είναι μεσ’την τρελή χαρά, αφού εδέησε να μας βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά.
***
Οι τράπεζες απρόθυμες, γιατί όπου ακούν εγγύηση του κράτους σκάνε στα γέλια, οι δε μικρομεσαίοι σκέφτονται πιο πρακτικά. Καλύτερα στον τοκογλύφο παρά να περάσω «ιερά εξέταση».
***
Τώρα όσο για τη γραφειοκρατία καλύτερα να συγγράψεις τα απομνημονεύματά σου παρά να συμπληρώσεις το φάκελο.
***
Το πρώτο μέρος των ΤΕΜΠΜΕ δούλεψε για τις τράπεζες  και για τους λεγόμενους καλούς πελάτες που πήραν φτηνό χρήμα και το’βαλαν σε προθεσμιακές καταθέσεις. Μήπως δεν είναι αυτό σκάνδαλο;
***
Αυτό το ΤΕΜΠΜΕ δουλεύει για το κράτος. Όποιος χρωστάει εφορία και ασφαλιστικά ταμεία κάτι γίνεται, αφού βέβαια υποστεί τη βάσανο της γραφειοκρατίας.
***
Όσον αφορά το σκέλος των προμηθευτών, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν από αγορά, είναι άσχετοι κι ανάθεμα αν έχουν δει στη ζωή τους γραμμάτιο ή εγγυητική.
***
Δεν ξέρω αν το Χάρβαρντ έχει άλλους εγκέφαλους να μας στείλει αλλά προς Θεού, όχι άλλους, τα φτύσαμε ομαδικώς και σε λίγο θα’χουμε γενική συσκότιση, αφού η περίφημη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, οι μικρομεσαίοι ούτε τη ΔΕΗ θα μπορούν να πληρώσουν.
***
Με τέτοιες λογικές εξωθούν τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και απολύσεις (γι’αυτό φρόντισαν) και αργά ή γρήγορα θα απορούν, γιατί δεν εισπράττουν ΦΠΑ και φόρους.
***
Άλλο πάλι τούτο, το είδαμε κι αυτό, πήγε ο υπουργός Οικονομίας στο ΣΔΟΕ, συμβολικά λέει, για την καλή δουλειά που κάνουν, τους έδωσε συγχαρητήρια για την αύξηση των προστίμων, τους ευχαρίστησε και υποπτεύομαι ότι τους ενθάρρυνε. Φάτους όλους.
***
Μα είναι πράματα αυτά; Λίγη σοβαρότητα. Αποσταθεροποιείτε το σύστημα και πανικοβάλλετε τους πάντες για κάτι αυτονόητο.
***
Δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες, γιατί πιάσατε δυο κομμώτριες και δυο ταβέρνες να μην εκδίδουν αποδείξεις. Στοχοποιείτε και το ίδιο το ΣΔΟΕ που ο πολίτης πρέπει να το δει σαν συνεργάτη κι όχι σαν σκληρό τιμωρό.
***
Λυπάμαι αλλά είστε άστοχοι και ανίδεοι και αν δείτε ανάπτυξη σ’αυτόν τον τόπο, γράψτε μας.
***

"Love games"

Πώς να καταλάβεις ότι σε απατά"


"Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως το να σε απατήσει η σύντροφός σου είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια σχέση. Συνηγορεί και ο αντρικός εγωισμός σε αυτό. Δεν αντιλέγουμε. Όμως θα διαφωνήσουμε προκαταβολικά σε αυτό που συνήθως ακούω να λέμε εμείς οι άντρες: Ότι "δεν το περίμεναν". Λάθος. Πάντα μπορείς να το μυριστείς από πριν. Κι αυτό, γιατί ενώ για τους άντρες η απιστία είναι συνήθως ενστικτώδης κίνηση (είδα αβυσσαλέο ντεκολτέ και χώθηκα), για...


τις γυναίκες είναι μια σχετικά μακρόχρονη εγκεφαλική διαδικασία. Σε κάνει πρώτα delete μέσα της και μετά στα φοράει.

Έτσι λοιπόν μπορείς να αντιληφθείς αν κάτι δεν πάει καλά. Το λένε και οι ειδικοί: «Οι περισσότερες απιστίες συμβαίνουν όταν η σχέση είναι «ευάλωτη, κι αν ένας άντρας καταλαβαίνει προς τα πού πάει η σχέση, τότε είναι δύσκολο να του συμβεί», λέει ο
ψυχολόγος Don-David Lusterman, συγγραφέας του βιβλίου «Aπιστία: Οδηγός Επιβίωσης».

Το πόσο συχνά τρώμε κέρατο εμείς οι άντρες είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ισως παρηγορηθείς αν σου πούμε ότι είναι πολύ λιγότερο από όσο τρώνε οι γυναίκες από εμάς. Σίγουρα όμως θα ανησυχήσεις αν προσθέσουμε ότι παρατηρείται διεθνώς αύξηση στη γυναικεία απιστία. Κάτι οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού, κάτι το Ιντερνετ, δε θέλει και πολύ. Σύμφωνα με έρευνες, ενώ παλιά η αναλογία αντρών-γυναικών κυμαινόταν σε 70-30, τώρα προσεγγίζει το 55-45.

Γιατί λοιπόν μπορεί να σου συμβεί; Το γεγονός ότι εσύ είσαι απασχολημένος με το Μουντιάλ όλη μέρα κι όλη νύχτα είναι απλά η αφορμή. Το θέμα είναι να βρεις την άκρη του νήματος. Και το Menslounge.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Σενάριο πρώτο: Όλα πάνε καλά (κούνια που σε κούναγε)
Η σχέση σας είναι μια χαρά. Γλυκύτατη. Ούτε ένα βοτσαλάκι δεν πέφτει στη λίμνη. Σίγουρα δεν κάνετε τόσο συχνά σεξ όσο παλαιότερα. Επίσης δε διαμαρτύρεται αν βλέπεις όλη μέρα κι όλη νύχτα ματς στην τηλεόραση. Αλλά κι εσύ δε διαμαρτύρεσαι αν τη βλέπεις να βγαίνει με τις φίλες της. Ασε που πια δε σε ρωτά αν θέλεις να πας μαζί της. Μια χαρά. Ετσι δεν είναι; Λάθος.
Βαθμός επικινδυνότητας: 9/10
Θα σου τα φορέσει; Πιθανότατα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η συναισθηματική επαφή έχει χαθεί και θα την επιζητήσει αργά ή γρήγορα. Το χειρότερο, έχει παραιτηθεί. Νομίζει ότι δεν την ακούς κι ότι δεν ασχολείσαι. Και δεν έχει καμιά όρεξη να το παλέψει περισσότερο.
Πώς θα αποφύγεις το κέρατο: Μην δείχνεις ότι τη θεωρείς δεδομένη. Ασχολήσου. Βρες το χρόνο να επενδύσεις ξανά σε εκείνη. Μίλα της. Και κάντε σεξ όταν είστε χαλαροί και κεφάτοι, όχι όταν όλες οι δουλειές σας έχουν τελειώσει στο τέλος της ημέρας και πέφτετε διαλυμένοι στο κρεβάτι. Τότε δεν είναι σεξ, είναι εργασία σε αγροτικές φυλακές στην Κίνα.

Σενάριο δεύτερο: Το θέλω κι εγώ, το θέλεις κι εσύ
Μπορεί άλλα ζευγάρια να είναι στη δίαιτα, όμως εσείς από πλευράς σεξ θα πάθετε …παχυσαρκία. Από την αρχή που γνωριστήκατε τα καίτε τα σεντόνια. Πειραματίζεστε μεταξύ σας, με στάσεις, με εργαλεία, με φρούτα από τη λαική… Δε σταματάτε με τίποτα. Ακόμα κι όταν σου λέει μερικές φορές να «κάνετε αγκαλίτσες» έτσι για αλλαγή, εσύ ντούρος. Γιατί δηλαδη; Να το ψάξει αλλού;
Βαθμός επικινδυνότητας: 7/10. Κι όμως...
Θα σου τα φορέσει; Μπορεί. Μην είσαι καθόλου σίγουρος για το αντίθετο. Μπορεί εσύ να θεωρείς πως την καλύπτεις σεξουαλικά, αλλά εκείνη να νιώθει ακάλυπτη συναισθηματικά. Είναι εξίσου λάθος. Πολύ πιθανόν να στραφεί σε κάποιον «φίλο, που τη νιώθει τόσο βαθιά».
Πώς θα αποφύγεις το κέρατο: Επένδυσε σε ρομαντισμό. Μην την αντιμετωπίζεις μόνο ως σκεύος ηδονής. ΟΚ, το θέλει κι εκείνη το καλό σεξ, αλλά υπάρχουν κι άλλα που έχει ανάγκη, σε αντίθεση με σένα. Δείξε ότι την έχεις ανάγκη, ότι τη φροντίζεις, ότι την αγαπάς (όλα αυτά τα νερόβραστα, ναι, αλλά είναι απαραίτητα). Να θυμάσαι πως το σεξ είναι ένα καλό καρύκευμα σε μια σχέση, αλλά δε θα τη χορτάσεις αν της δίνεις να τρώει μόνο πάπρικα και κουκουνάρια για κυρίως πιάτο.

Σενάριο τρίτο: Εργαζόμενο κορίτσι
Εχεις πέσει σε γυναίκα workaholic με τρελή καριέρα. Ολη μέρα τρέχει, συναναστρέφεται με νέα πρόσωπα –και φυσικά με νέους άντρες, ενδεχομένως ενδιαφέροντες.
Βαθμός επικινδυνότητας: 3/10.
Θα σου τα φορέσει; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα. Άλλο έρωτας, άλλο καριέρα. Δύσκολα μπερδεύονται τα δυο. Κι όταν έχεις κάνει focus στην καριέρα σου, δύσκολα στρέφεσαι σε άλλα. Ειδικά μάλιστα αν τη βλέπεις να δείχνει πρόθυμη να μοιραστεί μαζί σου τις όποιες επιτυχίες ή ανασφάλειές της.
Πώς θα αποφύγεις το κέρατο: Μπορεί να νιώθεις ανασφαλής καθώς τη βλέπεις τόσο πολυάσχολη, αλλά δε χάνεις τίποτα να το συζητήσεις μαζί της. Το πιθανότερο είναι να δείξει κατανόηση και να έρθετε πιο κοντά.

Σενάριο τέταρτο: Παντρεμένοι με παιδιά
Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που οι υποχρεώσεις σάς πιάνουν από το λαιμό. Είσαι παντρεμένος μαζί της, μόλις γεννήθηκε ο κανακάρης και ξαφνικά όλα έχουν ισοπεδωθεί. Δεν έχετε καθόλου χρόνο, τρέχεις και δε φτάνεις, εκείνη προσπαθεί να ανταποκριθεί και να χάσει και τα κιλά της εγκυμοσύνης... Αν μιλήσουμε για σεξ, πρέπει να καταφύγετε σε εγχειρίδιο οδηγιών για να θυμηθείτε πώς γίνεται. Γκρίνια και παράπονα εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Tα χεις πάρει κρανίο και προσπαθείς να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου. Για να νιώσεις κάπως «ζωντανός», φλερτάρεις τη γραμματέα της εταιρίας – αν και δεν είναι κάτι σοβαρό.
Βαθμός επικινδυνότητας: 9/10
Θα σου τα φορέσει; Με την πρώτη ευκαιρία. Κάθε σχέση περνά τα ζόρια της κάποια στιγμή. Το βασικό είναι πως μέσα από το πρόβλημα μεγενθύνεται η μη συμμετοχή σου σε αυτό. Η απόδραση, όσο λογική κι αν ακούγεται, δεν είναι λύση. Αντιθέτως δημιουργεί απόσταση.
Πώς θα αποφύγεις το κέρατο: Μην βγάζεις τον εαυτό έξω από το πρόβλημα. Αντιθέτως βάλε πλάτη για να το λύσετε. Διοχέτευσε θετική ενέργεια και θα δεις ότι η δυσκολία θα ξεπεραστεί – κι αν δεν τα καταφέρετε, τουλάχιστον θα υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα μεταξύ σας.

Επτά λόγοι που θα πρέπει να σου βάλουν ψύλλους στ’ αυτιά:
1. Δεν υπάρχει εποικοινωνία. Δε σου μιλάει. (Μάλλον μιλά σε κάποιον άλλο που την ακούει).
2. Αποφεύγει το σεξ μαζί σου. Το σεξ συνήθως περνά μέσα από την αγάπη που νιώθει. (Μάλλον «νιώθει» κάτι για κάποιον που δε γνωρίζεις).
3. Έχει έναν «φίλο που την ακούει». Ακόμα κι αν δεν σκέφτεται κάτι μαζί του προς το παρόν, είναι πιθανό αργότερα.
4. Δουλεύει πολλές υπερωρίες. Ίσως τις χρειάζεται και για ...άλλες δραστηριότητες.
5. Είναι νευρική και με κακό mood όταν βρίσκεται σπίτι, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα. (Βάζω στοίχημα ότι της λείπει).
6. Δε μοιράζεται τα νέα της μαζί σου. Κάποια νέα καλύτερα να μην τα ακούσεις…
7. Γίνεται ξαφνικά περιποιητική και πρόσχαρη μαζί σου σε βαθμό …κακουργήματος. (Στάχτη στα μάτια).
menslounge.gr"

ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Χαοτική κατάσταση επικρατεί στην Εθνική Γαλλίας, καθώς οι παίκτες αρνήθηκαν να προπονηθούν εξ αιτίας διαμάχης που είχε ο αρχηγός Πατρίς Εβρά με τον γυμναστή Ρομπέρ Ντιβέρν. Ο προπονητής Ραϊμόν Ντομενέκ προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, όμως ο γυμναστής εκνευρίστηκε πέταξε στο έδαφος τη διαπίστευσή του και αποχώρησε από το προπονητικό κέντρο...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΑΚΤΗ 3-1

Στους 16 η Βραζιλία

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

 Λουίς Φαμπιάνο «χτύπησε» δύο φορές, χρησιμοποιώντας στο δεύτερο γκολ το χέρι του, ο Ελάνο βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα και η Βραζιλία προκρίθηκε κερδίζοντας με 3-1 την Ακτή. Το γκολ των Αφρικανών ο Ντρογκμπά, αποβλήθηκε ο Κακά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΟΥΒΕΛΗ, ΨΑΡΙΑΝΝΟΥ κλπ δημοκρατικων δυναμεων..!