PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΣΝ ΛΙΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ....
ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΝΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ , ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ...
ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΠΟΥ "ΑΝΟΙΞΕ" ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ, 
ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ: ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ....


Ο κ. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΚΑΘΩΣ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ...
ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ...

Στο επίκεντρο Εργασιακό και Ασφαλιστικό

Την έντονη αντίδραση συνδικάτων, κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν οι ρυθμίσεις Λοβέρδου για τα Εργασιακά (απολύσεις- αποζημιώσεις).

Οι αντιδράσεις αναμένεται να διογκωθούν με την κατάθεση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, ενώ ήδη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη 29 Ιουνίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ενώ ήδη απέστειλε υπομνήματα με πλήρη ενημέρωση για τις προωθούμενες αλλαγές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Παράλληλα ξεκινά και σειρά επαφών και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την αποτροπή πιθανών  προβλημάτων κατά την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις.

Έτσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%. Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στη συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης.

Το "τέρας" της ανεργίας


Την ίδια ώρα, τα ποσοστά της ανεργίας τραβάνε την ανηφόρα: Σε ποσοστό 11,7% αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα το α΄ τρίμηνο εφέτος, από 9,3% το α΄ τρίμηνο 2009. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι το α΄ τρίμηνο εφέτος ανήλθαν σε 586.767 άτομα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τριμήνου που έχει καταγραφεί από το 2000.

Κορυφαίο πρόβλημα οι προμήθειες Υγείας για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Βενιζέλος Β. Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/06/2010 ΑΥΓΗ

Η αναζήτηση των κατάλληλων υλικών στις καλύτερες τιμές, ο περιορισμός του κατακερματισμού του συστήματος, οι συγκρουσιακές σχέσεις με τους προμηθευτές, η έλλειψη τεχνογνωσίας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η ολοένα  και μεγαλύτερη εκτίναξη των δαπανών για τις προμήθειες των νοσοκομείων αποτελούν κοινά προβλήματα για τις χώρες της Ε.Ε., ακόμη και για τις πιο προηγμένες οικονομικά και κοινωνικά. Η αποκέντρωση και η απλοποίηση του συστήματος των προμηθειών Υγείας συνιστούν σήμερα τους δύο στόχους στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα που προέκυψε χθες από την πρώτη ημέρα της εξαιρετικής διημερίδας με θέμα "Προμήθειες και εφοδιαστική αλυσίδα νοσοκομείων", που διοργανώνει στην Αθήνα το Επιστημονικό Κέντρο "Management Νοσοκομείων", υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. Η διημερίδα πραγματοποιείται στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) και οι εργασίες της ολοκληρώνονται σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αντιπαράθεση και διαβούλευση με τη φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για τα διαφορετικά ποσοστά του rebate (επιστροφή χρημάτων στο δημόσιο), στα οποία θα ενταχθούν οι διάφορες κατηγορίες φαρμάκων.
Ένα από τα αξιοσημείωτα που ακούστηκαν στη διημερίδα ήταν το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει κατά 40.000 ευρώ το μήνα το κόστος για τη λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία, με μία πολύ απλή κίνηση: Ενοποίησε σε μόλις 15 τους τύπους των φωτοτυπικών εγγράφων και των αναγκαίων μελανιών των μηχανημάτων!
Επίσης, στη Βρετανία καταβάλλεται αυτό το διάστημα προσπάθεια για την αποκέντρωση του συστήματος των προμηθειών Υγείας, αποκέντρωση η οποία, σε αρκετά αναλώσιμα υλικά, επιχειρείται να φτάσει μέχρι το επίπεδο του νοσοκομείου.   ΄
Για τη χώρα μας, η πρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου "Management Νοσοκομείων" Αν. Μπαλασοπούλου, πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου της Αθήνας "Αλεξάνδρα", επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι οι προμήθειες για αναλώσιμο ιατρικό υλικό καλύπτουν το 30% του συνόλου των προμηθειών των νοσοκομείων και αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 10 - 20%, ενώ οι πραγματικές ανάγκες για αυτού του τύπου το υλικό υποχρεώνουν σε ετήσιο ρυθμό αύξησης που δεν ξεπερνά το... 3%!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ...
ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΧΩΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΩΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΣΠΟΡ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

17:00 // NET
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΗΠΑ
17:30 // ΕΤ1
ΒΟΛΕΪ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΙΓΚ (Γ): ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
19:00 // NOVASPORTS 1
ΠΟΛΟ Α1 ΤΕΛΙΚΟΙ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
20:00 // ΕΤ1
ΒΟΛΕΪ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΙΓΚ (A): ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
21:00 // NOVASPORTS 7
ΒΟΛΕΪ WORLD LEAGUE: ΙΤΑΛΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ
21:30 // NET
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΑΓΓΛΙΑ - ΑΛΓΕΡΙΑ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη της γεωργίας, δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ
Κάλεσε δε τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τα φωτοβολταϊκά με σοβαρότητα, έχοντας πάντοτε υπόψη τους, όπως είπε, ότι η δημιουργία φωτοβολταϊκών μονάδων είναι ο ενδιάμεσος στόχος για να καταλήξουμε στην παραγωγή ενέργειας από τη βιομάζα.
Όπως εξήγησε, «τα φωτοβολταϊκά είναι ένα κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όχι η πιο εύκολη επένδυση για τους αγρότες, είναι όμως η πιο άμεση και εύκολα προσβάσιμη».

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ , ΤΕΛΟΣ

Παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού αποτελεί και τυπικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, με την οποία ευχαρίστησε τον Έλληνα τεχνικό.

ΕΠΙΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμααράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ παράλληλα έστειλε πολλαπλά ενωτικά μηνύματα στο εσωτερικό της παράταξής του, δεδομένου ότι σε μία βδομάδα θα πραγματοποιηθεί το 8ο συνέδριο του κόμματος.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου, το πρωί, στην Κατερίνη



Την Κυριακή 20 Ιουνίου, το πρωί, στην Κατερίνη
ΟΙ 6οι ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Τοπική Επιτροπή Ιππασίας Βορείου Ελλάδος, κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας(ΕΟΙ) διοργανώνει την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, του 6ους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας(ΙΟΠΙ), που βρίσκονται στην Κατερίνη.
Η ώρα έναρξης των αγώνων είναι στις 10.00 το πρωί, ενώ θα υπάρξουν συνολικά 24 κατηγορίες (Αρχαρίων, Παίδων,  Εφήβων, Ενηλίκων, Νέων Ιππέων και Ανωτέρα)που θα αγωνιστούν.
Η είσοδος για το κοινό της περιοχής μας είναι ελεύθερη και οι φίλιπποι έχουν μια ακόμη καλή ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τις προσπάθειες των ίππων και των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς.

ΓERMANIA -ΣΕΡΒΙΑ 0-1

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


                                                                          

        Ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας, ότι:

1)  Με την αρ. Πρωτ. 13 / 1106 / 11-06-2010  απόφαση Νομάρχη,  εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου  «Ανόρυξη – κατασκευή και λειτουργία υδρευτικής Γεώτρησης» των «Πέτσκα Ελένης & Πέτσκα Χρυσούλας», σε αγροτεμάχιο στη θέση «Παλιομάνδρια» του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς  του Δήμου Ανατ. Ολύμπου Ν. Πιερίας.
 2)  Με την αρ. Πρωτ. 13 / 1208 / 15-06-2010  απόφαση Νομάρχη,  εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου «Νομιμοποίηση και λειτουργία Αρδευτικής Γεώτρησης» των «Μάρα Κων/νου & Μάρα Αποστολίας», στο με αρ. 2192 αγροτεμάχιο στη θέση «Τσουκνίδα» της κτηματικής περιοχής του Δ.Δ. Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας.
Κατά των παραπάνω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή τους, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Ν.2218 / 94 (άρθρο 18 παρ. 12).
          Επίσης ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας, σύμφωνα με την Η.Π. 37111/ 2021 / 26-9-03 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1391 Β / 29-9-2003), ότι   διαβιβάσθηκαν από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
1) Η με αρ. Πρωτ. 5504/ 14 – 06 – 2010 Απόφαση για την Υπαγωγή στη διαδικασία  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Υποκατηγορίας 4, του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης και διανομής πόσιμου ύδατος στο Δ.Δ. Ρητίνης» του Δήμου Πιερίων Ν. Πιερίας.
 2) Η με αρ. Πρωτ. 3508/ 14 – 06 – 2010 Απόφαση για την Υπαγωγή στη διαδικασία  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Υποκατηγορίας 4, του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης και διανομής πόσιμου ύδατος στο Δ.Δ.  Ελατοχωρίου» του Δήμου Πιερίων Ν. Πιερίας.


                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  Ν.Σ.             
                                                                                                                                                           
                                                                               ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ....

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟ 2004
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ....
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ...?

ΑΚΟΥΣΑΜΕ

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΙΕΡΙΩΝ Δ. ΒΑΙΝΑ...
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΔΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ...
ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ, ΣΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΤΗ...

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΙ... ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ..

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ....

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...!

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΛΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ  ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ....ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΑ....

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....
ΕΝΑΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΦΟΙΝΙΚΑ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ....

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΗΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ....ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΝ ΙΚΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΙΩΡΑ..?
ΜΙΑ ΧΑΒΑΝΕΖΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ 2...?
ΘΑΛΑΣΣΑ...ΠΟΤΕ ΘΑ "ΦΥΤΕΨΕΤΕ" ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ......?
ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΠΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ...

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΙΝΟΥΜΕ 
ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ....

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ?

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ?

ΑΛΛΟ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ....ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.. ...

για ΛΟΒΕΡΔΟ!

Έδινε μάχες επί μαχών, έλεγε  ο Ανδρέας Λοβέρδος για να γλυτώσει από τα «νύχια» της τρόικας τον 13ο και τον 14ο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Τελικά τα κατάφερε. Απλά δεν μπόρεσε να γλυτώσει τους άλλους 12 μισθούς.

****ΚΑΛΟ...!!!! ΑΠΟ : ΠΟΛΙΤΕΙΑ εφημεριδα 

22% ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK...

12 ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ..!!!

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ?
ΧΑΧΑΧΑΧΑ..!!! 

ΣΗΜΕΡΑ 3-5 μμ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
"ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ"
ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ»



Από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος του 1997 (ΦΕΚ 315Β/17-4-97), δεν επιτρέπεται η θερμοκρασία του σκυροδέματος που διαστρώνεται (σε οποιαδήποτε θερμοκρασία περιβάλλοντος) να είναι μεγαλύτερη των 32οC.
Στη περίπτωση σκυροδέτησης σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφεύγεται η απώλεια της υγρασίας του σκυροδέματος. Ειδικότερα, οι σκυροδετήσεις πρέπει να γίνονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, και αμέσως μετά το τέλος της σκυροδέτησης όλες οι επιφάνειες του σκυροδέματος να σκεπάζονται με βρεγμένες λινάτσες όλο το 24ωρο για τουλάχιστον 7 ημέρες.
Η υπηρεσία μας είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων να παράσχει κάθε χρήσιμη πληροφορία στο συγκεκριμένο θέμα, στο τηλ. 2351351196 (Ορφανίδης Ηλίας, γεωλόγος εργαστηρίου), ή στην ιστοσελίδα :
http://sites.google.com/site/ergastiriopierias/home/9-anakoinoseis.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ




Ολοκληρώθηκε χθες στον κυκλικό κόμβο - στο ύψος του νοσοκομείου - η διαδικασία μεταφύτευσης ενός φοίνικα(ύψους 4 μέτρων - ηλικίας 30 ετών), δωρεάς στον Δήμο Κατερίνης του Ιωάννη Τζιώτζιου.
Παρών στις εργασίες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας, ο οποίος επισήμανε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί το πράσινο στον συγκεκριμένο κόμβο με την φύτευση λουλουδιών, ενώ ο φοίνικας θα είναι το σημείο αναφοράς του».
Ο κ. Χατζηκώστας τόνισε ότι προσπάθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου είναι κάθε κυκλικός κόμβος να έχει το δικό του χρώμα, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Τζιώτζιο για την προσφορά του δέντρου, καθώς και τους Δασολόγους της Υπηρεσίας Πρασίνου(Θανάση Παππαδόπουλο και Θανάση Παπαγιάννη), που φρόντισαν για τη διαδικασία μεταφύτευσης: «Είναι η σημερινή πρωτοβουλία και μια συμβολική κίνηση που καταδεικνύει ότι με την μεταφύτευση προστατεύουμε και δεν καταστρέφουμε τα δέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

ΧΑΟΣ

ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΥΠΟΥΘΕΣΗ ΤΟΥ....

ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ....

ΑΛΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.....
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΧΡΟΥΤΣΑΛΑ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ....

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΛΑ..?

Έκπληκτη δηλώνει η αμερικανική πρεσβεία για τις φήμες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τα Μάταλα της Κρήτης για τις θερινές διακοπές του
Το θέμα αναπαρήγαγε και η βρετανική εφημερίδα Guardian που έκανε λόγο για προσδοκίες από την επίσκεψη και τις διακοπές του Αμερικανού προέδρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα ρυθμίστηκε από το φίλο του Μπ.Ομπάμα Αλέξη Γιαννούλια, του οποίου η μητέρα είναι από την Κρήτη, ενώ είναι γεγονός ότι οι ντόπιοι ενθουσιάστηκαν με τη φήμη, ειδικότερα σε μια περίοδο κρίσης για τον ελληνικό τουρισμό,  όπου ο Μ. Ομπάμα φέρεται να επέλεξε την Κρήτη αντί της Χαβάης, όπου συνηθίζει να περνά οικογενειακά τις διακοπές του.

ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας με 2 -1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήδη οι Έλληνες διεθνείς δοξάζονται σε όλο τον κόσμο.
Το BBC με ένα διθυραμβικό τίτλο "Η Νιγηρία βυθίστηκε από την Ελλάδα" τονίζει την σημαντική νίκη των διεθνών μας αναφερόμενη στην αποβολή του Καϊτά.

 Στο ίδιο μήκος και το Reuters το δημοσίευμα του οποίου αναφέρεται στην πρώτη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση του Μουντιάλ. Όπως σημειώνει η Ελλάδα σφράγισε τη νίκη με τον Τοροσίδη και έχει ελπίδες για μια επικείμενη πρόκριση την Τρίτη.

 Το CNN χαρακτηρίζει σημείο κλειδί την αποβολή του Νιγηριανού Καϊτά , ενώ η Ελλάδα απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα.

 Παράλληλα, η Γαλλική Le Figaro, παρουσιάζει αριθμητικά στοιχεία όπως το ότι είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας και ο πρώτος που σκόραρε για χάρη της ο Δ. Σαλπιγγίδης, ενώ καμία αφρικανική ομάδα δεν έχει σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

 Τέλος, η Gazzetta dello Sport χαρακτηρίζει χαρακίρι την ήττα της Νιγηρίας τονίζοντας ότι "η Ελλάδα μπαίνει στο κόλπο". Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Ούσε, αλλά ο Καϊτά έχασε το μυαλό του. Η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη και πήρε τη νίκη με τον Τοροσίδη.

ΔΡΟΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ..!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ....46.1%

Απογοήτευση, απαισιοδοξία, έλλειψη εμπιστοσύνης έως και απόρριψη του πολιτικού συστήματος καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, οχτώ μόλις μήνες μετά τις εκλογές και στη σκιά των αποφάσεων για την οικονομία, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Πρώτο κόμμα η "αδιευκρίνιστη ψήφος" και καταλληλότερος πρωθυπουργός ο "κανένας". Εκτοξεύονται τα ποσοστά των πολιτών που βλέπουν χρεοκοπία της χώρας.


Το 91% των πολιτών βλέπουν "άσχημα" τα πράγματα, το 73,5% εκτιμά ότι η οικονομία κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ίδιο ποσοστό απαντά ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες.


Η ανασφάλεια και ο φόβος των πολιτών φαίνεται και από την απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από την κυβέρνηση το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν θα αποφύγει την πτώχευση εκτοξεύεται στο 52,6% από 34,5% πριν από 4 μήνες.


Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8 μονάδες της ΝΔ, ωστόσο "πρώτο κόμμα" αναδεικνύεται η "αδιευκρίνιστη ψήφος" που απογειώνεται από το 12 στο 31%.


Είναι επίσης χαρακτηριστικό της απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα συνολικά, ότι κανένα μικρό κόμμα δεν αυξάνει τα ποσοστά του, ενώ οι αρνητικές γνώμες για όλους τους πολίτικους αρχηγούς ξεπερνούν κατά πολύ το 50%. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ 28,1%,
ΝΔ 20%, 
ΚΚΕ 7%, 
ΛΑΟΣ 4,6%, 
και ΣΥΝ 3,6%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 31,4% έναντι 20,7% του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο 
η πλειονότητα των πολιτών 46,1% εκτιμά ότι ουδείς είναι κατάλληλος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ


Ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με τα συστατικά στα προϊόντα καπνού

Οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπαστάμκος και του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Δανέλλης ανέδειξαν, με επιστολή τους προς τους αρμόδιους Επιτρόπους της ΕΕ, τους κινδύνους που ενέχει για τους ευρωπαίους καπνοπαραγωγούς το υπό αναθεώρηση ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με τα συστατικά των προϊόντων καπνού.

Τασσόμενοι ανεπιφύλακτα υπέρ ενός αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου για τα προϊόντα καπνού, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές εφιστούν την προσοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη καθολική απαγόρευση των συστατικών στους τομείς παραγωγής και εμπορίας του καπνού και των προϊόντων του. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό ενόψει της προσεχούς Συνόδου των Συμβαλλομένων Μερών της Συνθήκης − Πλαισίου για τον Έλεγχο του Καπνού του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, καθώς και της επικείμενης αναθεώρησης της Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού.

Η πρωτοβουλία των Ελλήνων Eυρωβουλευτών, την οποία συνυπογράφουν Ευρωβουλευτές από την Ουγγαρία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, τονίζει ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται σε αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία και να λαμβάνει υπόψη της όλες τις διαστάσεις και παραμέτρους του ζητήματος. Δυσανάλογοι περιορισμοί ή απαγορεύσεις θα μπορούσαν να έχουν βαρύτατες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις και να προκαλέσουν την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, χωρίς να συντελούν στην προστασία της δημόσιας υγείας

Η χρήση συστατικών είναι απαραίτητη για την παρασκευή παραδοσιακών τσιγάρων με ανάμειξη καπνών (blended) ανατολικού τύπου και μπέρλεϊ. Συνεπώς, ενδεχόμενη απαγόρευση των συστατικών θα καθιστούσε αδύνατη την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων καπνού, επιφέροντας σοβαρές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στους ευρωπαίους παραγωγούς καπνών ανατολικού τύπου και μπέρλεϊ.

Σε καθολική απαγόρευση έχει προβεί παγκοσμίως μόνο ο Καναδάς η αγορά του οποίου μονοπωλείται από τσιγάρα που παρασκευάζονται αποκλειστικά από καπνά τύπου Βιρτζίνια, τα μοναδικού που καλλιεργούνται στον Καναδά και για τα οποία δεν απαιτείται η χρήση συστατικών.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κοινοποίησαν την σχετική τους πρωτοβουλία στις Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Ξενογιαννακοπούλου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Κατσέλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Μπατζελή.

Αποδέχεται την ετεροπρόταση για το Δήμο Κατερίνης ο Νίκος Τσακιρίδης

Αποτελεί συνείδηση πλέον της πλειονότητας των πολιτών ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.
Και αν ο «Καποδίστριας» βελτίωσε αισθητά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν κατάφερε να δημιουργήσει αποτελεσματικούς Δήμους με οικονομική αυτάρκεια, ούτε διοικητική ικανότητα με άρτια οργανωμένες υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, που να αξιοποιούν τις νέες δυνατότητες και τις νέες τεχνολογίες για την παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Με τον «Καλλικράτη» η Κυβέρνηση απαντά ουσιαστικά στις σύγχρονες απαιτήσεις, δημιουργώντας τις συνθήκες για την ανασυγκρότηση της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης σε μεγαλύτερη κλίμακα. Έτσι διευκολύνεται η αποσυμφόρησή της από αρμοδιότητες που μπορούν να ασκηθούν αποτελεσματικότερα σε τοπικό επίπεδο.
Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» υλοποιεί τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της για την ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών, εισάγοντας ουσιώδεις καινοτομίες, όπως:
* η θεμελίωση του ψηφιακού δήμου με τη σταδιακή αλλαγή της σημερινής μορφής της παροχής υπηρεσιών, παρέχοντας στον πολίτη άμεσα και αποτελεσματικά όλο και περισσότερες υπηρεσίες στο χωριό ή ακόμα και στο σπίτι του χωρίς να τον υποχρεώνει να πηγαίνει αυτός στις δημοτικές δομές,
* η εφαρμογή διαφανών διαδικασιών με την υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των Πράξεων και Αποφάσεων των Οργάνων των νέων ΟΤΑ,
* η συστηματοποίηση της χρήσης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
* οι αυξημένες αρμοδιότητες για τα νέα διοικητικά όργανα,
* η εφαρμογή ενός νέου συστήματος δημοτικής διακυβέρνησης με τη συμμετοχή και συνευθύνη των πολιτών,
* η ενεργός συμμετοχή των νέων, από τα 18 τους χρόνια πλέον, στα κοινά και
* η εφαρμογή ενός εκλογικού συστήματος για αμεσότερη αντιπροσώπευση και περιορισμό των εκλογικών δαπανών.
Στηρίζω σθεναρά την Κυβέρνηση για μία τοπική αυτοδιοίκηση που σέβεται και υπηρετεί τον πολίτη.
Η έμπρακτη αυτή εφαρμογή των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης αποτελεί για εμένα την βασική προϋπόθεση να αποδεχτώ την ετεροπρόταση από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος για τη συμμετοχή μου στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για τον κεντρικό Δήμο της Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης.
Παρ' όλα αυτά, η ύπαρξη και μόνο αυτής της βασικής προϋπόθεσης δεν αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, το οποίο δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης και στον τόπο μας.
Είναι απαραίτητες και δύο άλλες, εξίσου βασικές προϋποθέσεις τοπικού χαρακτήρα.
Η ουσιαστική στήριξη και η συντονισμένη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κομματικών στελεχών.
Μόνο έτσι οι πολίτες θα βιώσουν απτά τα αποτελέσματα της μεγάλης αυτής προσπάθειας.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στόχος όλων μας είναι να απαντήσουμε πειστικά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και στις απαιτήσεις των πολιτών.
Με εκτίμηση,
Νίκος Στ. Τσακιρίδης
Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Πιερίας

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΟΥ, ΤΙ; Ά ΡΕ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ... ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ


Μαρίνα Τσιντικίδου, τα θές τα μπινελίκια σου !

Η ανάρτηση είναι από το blog toaftonoito, αλλά συμφωνούμε γιατί ακούσαμε την απαράδεκτη δήλωσή σου. Ας πούμε ότι σε πείραξε η ζέστη, αλλά με τέτοιες μαλακίες, μην ξαναδοκιμάσεις την τύχη σου στην πολιτική. Είπες την κοτσάνα της χρονιάς (εκτός αν ήθελες να πεις το ανάποδο).
Η υποψήφια βουλευτής Πιερίας, Μαρίνα Τσιντικίδου, πριν από λίγο μιλώντας στο.. δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ, ερωτώμενη για το θέμα του θωρηκτόυ Αβέρωφ και όσων έγιναω σε αυτό κατά τον γάμο Χρουσαλά, μεταξύ άλλων βαρυσήμαντων και αφού χαρακτήρισε τις αντιδράσεις "υπερβολικές" είπε:"τα παιδιά τίμησαν τον χώρο με την παρουσία τους...!"
Χωρίς άλλα σχόλια, θερμά συγχαρητήρια σε όσους μας την έφεραν στην Πιερία ως πολιτικό.........

http://toaftonoito.blogspot.com/2010/06/blog-post_5281.html
 http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7713.html#ixzz0r9E8Ewkg

ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ...ΨΗΛΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ...ΨΟΦΗΣΟΥΝ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ...ΜΕΛΑΝΙ! ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ! ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ.... ΚΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΘΗΡΟΣ ΝΥΣΣΗΣ Ή ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ή ΤΑΚΗΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ, Έ ΤΟΤΕ ΠΑΡ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ... ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΔΗΣ Ή ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ... Έ ΡΕ ΓΕΛΙΑ...