PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αύριο βγαίνουμε όλοι για ποδηλατοβόλτα στην πόλη;;;



.
Ραντεβού στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, απ`όπου και θα ξεκινήσουμε.

Διεκδικούμε μια Κατερίνη με λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερο χώρο και ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

www.podilatikiapodrasi.gr

Εκλογές στη Ν.Δ. το Σαββατοκύριακο


 Για την ανάδειξη νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ και τα μέλη της ΝΟΔΕ Πιερίας


Στις κάλπες προσέρχονται το Σαββατοκύριακο οι Νεοδημοκράτες, ώστε να αναδείξουν τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ Πιερίας, καθώς και τον Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ του νομού μας.
Αύριο, Σάββατο, οι νέοι του κόμματος  θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας.
 Υποψήφιος θα είναι μόνον ο Παύλος Παυλίδης. Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας στην Κατερίνη.
Ανάδειξη νέων μελών ΝΟΔΕ
Την Κυριακή 13 Ιουνίου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας και εκπροσώπων στο  τακτικό Συνέδριο του κόμματος.
          Η εκλογική διαδικασία θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)  από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Για το συνέδριο εκλέγονται μέλη της Περιφερειακής οργάνωσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αγροτοσυνδικαλιστών. Για την εκλογή μελών της ΝΟΔΕ δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟΣ).
          Για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο δικαίωμα ψήφου έχουν:
α) για εκπροσώπους περιφερειακής οργάνωσης τα μέλη της ΝΟΣ.
β) για εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης τα εκλεγμένα μέλη σε όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι μέλη του κόμματος.
γ) για εκπροσώπους των αγροτοσυνδικαλιστών τα μέλη του κόμματος που προέρχονται από τον Αγροτικό τομέα.
Οι είκοσι τρεις υποψήφιοι για την εκλογή νέων μελών της ΝΟΔΕ Πιερίας είναι :

ΓΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΔΑΡΑΚΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΓΡΕΒΕΝΙΤΟΥ ΟΛΓΑ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΙΩΓΑ ΦΑΝΗ
ΚΑΚΑΜΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)
ΚΗΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΟΡΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΟΥΛΟΥΜΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΣ
ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
ΜΠΑΡΜΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΙΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΣΙΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΑΝΝΑ
ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΓΛΑΪΑ (ΓΙΟΥΛΗ)
ΦΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΧΡΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Κατσέλη - και ο δικός μας Γιάννης Αμοιρίδης σ αυτούς...

ΘΕΜΑ: ” ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΕΜΠΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ “
Με νέα μας ερώτηση επανερχόμαστε στο ζήτημα της καθυστέρησης στην υλοποίηση, τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές, καθώς έχουν παρέλθει δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή των σχετικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί.
Συγκεκριμένα παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του προγράμματος  και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, αποδεικνύεται στην πράξη και στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται αιτήσεις ή αυτές που δέχονται οι προϋποθέσεις χορήγησης δανείου προς τους δανειολήπτες είναι ανέφικτες, με αποτέλεσμα να « στεγνώνει» ακόμη περισσότερο η αγορά.
Τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τα επιμελητήρια διαμαρτύρονται καθημερινά και τονίζουν ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις και δη οι μικρότερες θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της αγοράς, γιατί διαφορετικά οδηγούνται στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμεννοι.
Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων αυτών δημιουργεί σύγχυση και βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα, διακυβεύοντας το μέλλον τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η δίμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει στις Τράπεζες, προκειμένου να μην «σαμποτάρουν» τα προγράμματα αυτά.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010.
Οι ερωτώντες βουλευτές:
Μιχάλης Κατρίνης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ελπίδα Τσουρη
Βασίλειος Γκεγκέρογλου
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Πάρις Κουρκουλόπουλος
Σπύρος Μαργέλης
Σοφία Γιαννακά
 πηγή: ANTINEWS

Ιδού το σκάνδαλο με την μετάταξη του γιου του Τριανταφυλλόπουλου



ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 11ΤΠ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΛΕΝΤΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ!!! ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο σκάνδαλο στις ένοπλες δυνάμεις και στον στρατό με εμπλεκόμενο τον νεοσύλλεκτο φαντάρο που φέρει το όνομα Τριανταφυλλόπουλος και ευθύνη του αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη καθώς και του διοικητή της μονάδας στην 11ΤΠ στην Τρίπολη.

Η αλήθεια που σας αποκαλύπτουμε παρακάτω έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων(λόγω των προαναγγελιών μας για το θέμα)και έχει ξεκινήσει έρευνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και ο Π.Μπεγλίτης.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάστηκε στο ΠΕΖΙΚΟ (11ο σύνταγμα ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ)και με ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ....αεροπλανική ΜΕΤΑΤΑΞΗ - ενώ ήδη υπηρετεί - τον πήγαν στο ευγενές ΟΠΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που πάνε οι επιστήμονες!

Η ειδικότητα που πήρε είναι ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ(και όχι σκαπανέας όπως ψευδώς αναφέρει ο Μάκης - αλλάξτε το προλαβαίνετε να γυρίσετε την ειδικότητα σε σκαπανέα)και με αυτή την ειδκότητα θα παραμείνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλους 3 μήνες στο Ναύπλιο. Θα κάνει καλοκαίρι στο γραφικό Ναύπλιο. Μετά απομένουν 20 ημέρες για να περάσει το μισό της θητείας του και θα πάει στην Σάμο ενώ μετά το μισό της θητείας του υπάρχει η ειδικότητα διαβιβαστή στην Αθήνα!

Αρχικά ήταν να πάει στον Έβρο όμως άλλαξε ΟΠΛΟ και πάει στο Μηχανικό για να τύχει ευνοικής μετάθεσης και μεταχείρισης!

Η μετάταξη είναι παράνομη και παράτυπη και σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε το υπουργείο, αποδείχθηκε ότι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της μονάδας νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη όπου χθες έκαναν τα γλέντια και την μπουζουγκλερί, πήρε τηλέφωνο και άλλαξαν την μετάθεση του μέσω των κομπιούτερ και από το Πεζικό βρέθηκε στο Μηχανικό και βέβαια στην Σάμο(γιαυτό και ο Μάκης λέει παραμεθόριο λες και μπορούσε να πάει στην Εκάλη αλλά δεν μας λέει ότι αυτό ζήτησε)!

κ.Αρχηγέ του ΓΕΣ γιατί...


δεν είχε επιλεγεί από την αρχή για το μηχανικό ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου και έγινε μετάταξη ενώ ήδη υπηρετεί την θητεία του κάτι που δεν γίνεται ούτε με τον ...Πάρι Κασιδόκωστα;

Χθες η βραδιά του οπλίτη ήταν μια νύχτα δημοσίων σχέσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που πήγε δύο επώνυμους τραγουδιστές(σε αντίθεση με άλλα στρατόπεδα) με τον διοικητή του στρατοπέδου που σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου έκανε παρέμβαση για την μετάταξη του υιου Τριανταφυλλόπουλου!

Η "αεροπλανική" μετάταξη για όσους έχουν πάει στρατό δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα όταν έχεις ήδη μπει στο στρατόπεδο παρά μόνο αν έχεις ...μπάρμπα στην Κορώνη ή είσαι ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο αδέκαστος δημοσιογράφος που δεν πήγε στρατό έγραψε ολόκληρο λίβελο μιλώντας ακόμα και για εκβιασμούς από το troktiko χωρίς να περιμένει να δει τι θα του βγάλουμε.

Ο διοικητής της μονάδας της Τρίπολης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για μη ισόνομη συμπεριφορά σε στρατιώτες ενώ ο αρχηγός του ΓΕΣ που δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το στράτευμα του διοικείται από ανθρώπους που κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για το ΜΕΓΑ σκάνδαλο και να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Λυπούμαστε που ο Μπαμπάς Μάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον γιο του που δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Από τις τύψεις και τις ενοχές του για την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ μετάταξη έκαναν το πάρτυ του οπλίτη με γλέντι για να ευχαριστήσουν τον διοικητή της μονάδας στην Τρίπολη!

Όμως έκανε και το άλλο! Τράβηξε την εκδήλωση που έκανε και την ανέβασε στο portal του με ...αράχνη και ενώ κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να γίνει χωρίς ειδική άδεια!!! Τόσο κολλητοί είναι με τον διοικητή στην Τρίπολη που ήθελε να δείξει ότι απλά έγινε ένα πανηγύρι για να καλύψει τις παρεμβάσεις του.

Όπως είδες Μάκη μιλάμε πάντα μόνο με στοιχεία όταν εσύ απλά βωμολοχείς.

Όσο για τα...σκουπίδια των ερτζιανών (όπως τους αποκαλεί ο Μάκης) Γκιόλια - Κακλαμάνο θα του απαντήσουν αύριο από το ΘΕΜΑ 98,9 στις 12.35.

Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

Διαβάστε τι διεμήφθη σήμερα στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.


ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό "Επίκαιρα" παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;



ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.
 
ΑΠΟ ΤΟ : ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ
ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ,
ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ...

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ....
ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ
ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ,
ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ
ΤΟΤΕ,
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,
ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ
ΚΑΙ ...ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ...

 ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΦΟ:
"Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ..."

 ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ...

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ...
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ..ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ....!

ΚΑΝΕΙΣ....

ΜΙΑ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ....

ΤΟ pieria-gr.blogspot.com 
 ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ...
ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΙ ΕΓΚΥΡΑ...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΥΠΟΒΟΛΕΑ....

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ..!

Ν. ΑΦΡΙΚΗ -ΜΕΞΙΚΟ 1-0

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ.
Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΟΡΑΡΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΜΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΓΚΟΛ..
ΚΑΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ..
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!

ΖΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΕΘΕΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ πρωην MCDONALDS...

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 65 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ




ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΕΠΑ.Σ)  ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9πμ ΩΣ τις 13.οο .
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: 23510-74710

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



ΕΡ. : ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ",ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ, Ο κ. ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:

"ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΕΡΓΟ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ... ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ...ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ...

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΠΙΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

...ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ...".

N ΑΦΡΙΚΗ -ΜΕΞΙΚΟ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 19 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ...
ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΜΑΣ...!!

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη




ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΘΕΜΑ: " ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΕΜΠΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ "

Με νέα μας ερώτηση επανερχόμαστε στο ζήτημα της καθυστέρησης στην υλοποίηση, τόσο του προγράμματος εγγυημένων δανείων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για την κάλυψη χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και του προγράμματος εγγυημένων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη χρεών σε προμηθευτές, καθώς έχουν παρέλθει δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή των σχετικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και τίποτε δεν έχει υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του προγράμματος και ενώ απέμενε η υπογραφή των συμφωνιών με τις τράπεζες, αποδεικνύεται στην πράξη και στην τραπεζική αγορά ότι οι περισσότερες τράπεζες, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν έχουν ακόμη οδηγίες, είτε δεν θεωρούν το πρόγραμμα επιχειρηματικά ελκυστικό και σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται αιτήσεις ή αυτές που δέχονται οι προϋποθέσεις χορήγησης δανείου προς τους δανειολήπτες είναι ανέφικτες, με αποτέλεσμα να « στεγνώνει» ακόμη περισσότερο η αγορά.

Τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τα επιμελητήρια διαμαρτύρονται καθημερινά και τονίζουν ότι λόγω των συνθηκών της αγοράς και των σοβαρών διαχειριστικών δυσχερειών που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις και δη οι μικρότερες θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της αγοράς, γιατί διαφορετικά οδηγούνται στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμεννοι.

Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων αυτών δημιουργεί σύγχυση και βλάπτει τις επιχειρήσεις που κινούνται σε λανθασμένα επιχειρηματικά πλάνα, διακυβεύοντας το μέλλον τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Για ποιους λόγους υπάρχει αυτή η δίμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει στις Τράπεζες, προκειμένου να μην «σαμποτάρουν» τα προγράμματα αυτά.

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ...ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Και μετά λένε πως οι βαρύτερα εργαζόμενοι είναι οι εργαζόμενοι στις οικοδομές!  Έ όχι... αν βλέπατε τι τράβηξε ο Κώστας, ο οπερατέρ της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ στις Βρυξέλλες, με την αποστολή της ΤΕΔΚ ΠΙΕΡΙΑΣ, έ τότε θα καταλαβαίνατε τι λέμε... ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΠΕΪΔΗ... ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ...

Ποιός είναι ο αγαπών περισσότερο την Πιερία απ τους εικονιζόμενους;;;

Τι βλέπετε στη φωτογραφία;;;
Η απάντηση σε λίγο στο PIERIA GR

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ...ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;;;

PIERIA-GR Tελικά η αποστολή της Αυτοδιοίκησης στις Βρυξέλλες πήρε ...ΑΡΙΣΤΑ! Να δείτε που απ αυτήν την ιστορία θα δούμε και το χρώμα του χρήματος! Θα έρθει από θάλασσα και χωράφια;;; Γιά να δούμε τι θα δούμε!!  

13ος και 14ος ΜΙΣΘΟΣ

(Φωτογραφία: Eurokinissi )

Την πρόταση της ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, επανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης έπειτα από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ.Σαμαράς. Το θέμα αφορά τους κοινωνικούς εταίρους, λέει η ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι κατέθεσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «της ‘πιάτσας’, και όχι της θεωρίας».

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ....!!!
ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ
ΠΙΤΣΕΣ
ΜΠΥΡΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΕΣ
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ...
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...
ΘΑ ΚΟΠΑΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ -που δεν γνωριζουν οι ιδιοι οτι ειναι υποψηφιοι αλλα βλεπουν τα ονοματά τους στα παραπολιτικα-...
ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ...

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..!!!!

*** ΓΙΑΤΟΝ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ, (ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ)
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ...ΚΕΡΑΤΟΥ...!!!! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ..!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ...!!!!

ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ...!

ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ...Μμμμμμ...χμ....!

ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ...
ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΟΛΑ....!!!!!
* ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΡΗΓΟΡΗ!!

ARXIZEI ΤΟ ΜΑΤΣ

010

Kick off!


Πρεμιέρα σήμερα στο 19o Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με τα δύο παιχνίδια του 1ου ομίλου.

Η διοργανώτρια Νότια Αφρική αντιμετωπίζει το Μεξικό
στις 17:00 (ΝΕΤ)
στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ

ενώ στις 21:30 (ΝΕΤ) η Ουρουγουάη παίζει με τη Γαλλία
στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν...

ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΕΙ...!

BP-Chief-Executive-Tony-H-001
Πρωτοφανής ενέργεια που υποδηλώνει το μέγεθος της χειραγώγησης της πληροφορίας στη σύγχρονη εποχή: Τα αποτελέσματα ειδήσεων για τη φράση “oil spill” (πετρελαιοκηλίδα) εξαγόρασε η BP από τη Google, σε μιά προσπάθεια να σταματήσει την κατρακύλα της φήμης της εξαιτίας της οικολογικής καταστροφής που προκάλεσαν τα διυλιστήρια της στον Κόλπο του Μεξικού.
Η πετρελαϊκή εταιρεία “εξαγόρασε” τα αποτέλεσματα, προσπαθώντας να σταματήσει το τεράστιο κύμα αρνητικών δημοσιευμάτων και κριτικών σε Twitter και Facebook.
 
Έτσι λοιπόν, από την Τρίτη (8/6) το βράδυ, όσοι πληκτρολογούν στο "ψαχτήρι" της Google τη φράση “Oil Spill”, εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή το site της BP με θέμα: “Μάθετε περισσότερα για το πώς βοηθά η BP”.
 
Ο Τόντι Όντον, εκπρόσωπος της εταιρείας, υποστήριξε ότι σκοπός της BP ήταν να έχουν οι χρήστες περισσότερη και ευκολότερη πρόσβαση στις πληροφορίες.
 
“Εξαγοράσαμε τα αποτελέσματα για είναι πιο εύκολο στους χρήστες να μάθουν τις προσπάθειες που κατάβαλουμε για τον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού, αλλά και να βρούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν”, εξηγεί ο Όντον.
 
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4498:the-bp-bought-by-google-the-word-oil&catid=88:2010-03-14-17-50-34&Itemid=141

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

south1
Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Maxim’s, στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, η νύχτα έχει ήδη έρθει. Οι πελάτες κάθονται στο μπαρ, τα κορίτσια χαριεντίζονται με τους επισκέπτες, τα κορμιά λικνίζονται με τη μουσική house που παίζει το cd player. Ύστερα έρχεται το τέταρτο των slows.
 
Νομίζει κανείς ότι είναι Σάββατο βράδυ. Αλλά είναι Δευτέρα, και είναι μεσημέρι. Η “Beauty” εργάστηκε σ’ αυτόν τον οίκο ανοχής πάνω από δέκα χρόνια. Στα 38 της χρόνια, έχει αφήσει πια αυτή τη δουλειά και συμβουλεύει τις πόρνες της γειτονιάς για το AIDS. Όταν βλέπει όμως τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει, και συμβαίνει το ίδιο και με το ψυγείο της, θυμάται τα παλιά.
Μερικά βραδιά την εβδομάδα επιστρέφει στο Maxim’s, παραγγέλνει μια μπύρα και ονειρεύεται την εποχή που οι άντρες έρχονταν να της μιλήσουν. Οι «καινούργιες», με μίνι και ντεκολτέ, τη σπρώχνουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, τη χαιρετούν από μακρυά. Οι άντρες δεν την κοιτάζουν πια.

Στο Maxim’s εργάζονται περισσότερα από 200 κορίτσια, που νοικιάζουν τα δωμάτια των 15 τετραγωνικών. Μόνο στη συνοικία Hillbrow υπάρχουν πάνω από 25 οίκοι ανοχής. Όλοι παράνομοι. Όλοι προστατευμένοι από μια διεφθαρμένη αστυνομία.

Την εποχή του απαρτχάιντ, το κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ ήταν μια σικ περιοχή. Μετά το 1990, οι Μαύροι έλαβαν άδεια να εγκατασταθούν στην πόλη και οι Λευκοί έφυγαν, εγκαταλείποντας τα όμορφα κτίρια της βικτοριανής εποχής. Τα ξενοδοχεία των τεσσάρων αστέρων κατελήφθησαν και πολλά μετατράπηκαν σιγά-σιγά σε οίκους ανοχής, υπό τον έλεγχο της ρωσικής και νιγηριανής Μαφίας.

Στο Maxim’s, τίποτα δεν θυμίζει την παλιά ρεσεψιόν. Η αίθουσα του πρωινού έχει μετατραπεί σε μπουατ. Η Beauty πρωτοήρθε εδώ το 1998. Μια παιδική της φίλη ήρθε και τη βρήκε στο χωριό της και της υποσχέθηκε ότι στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας μπορούσαν να βγάλουν πολλά λεφτά. Ο γιος της ήταν 4 μηνών. Έπρεπε να τον ταΐσει. Ο πατέρας του είχε εξαφανιστεί.

«Δεν είχα ποτέ φορέσει τακούνια ούτε μίνι», λέει στην απεσταλμένη της Λιμπερασιόν. «Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου προφυλακτικό. Καταλαβαίνετε τη σκηνή. Ερχόμουν κατευθείαν από το χωριό μου…»

Η Beauty θυμάται τον πρώτο της πελάτη, έναν ταξιτζή που έμεινε στο κρεβάτι της όλη τη μέρα. «Ήταν πολύ όμορφος. Μου έδωσε 600 ραντ (60 ευρώ) και σκέφτηκα ότι με τα χρήματα αυτά μπορούσα να γυρίσω στο χωριό μου. Αλλά οι φίλες μου μου είπαν ότι θα ήταν έτσι κάθε μέρα. Κι έτσι έμεινα».

Η Yolande βγάζει ως και 40.000 ραντ (4.000 ευρώ) τον μήνα, και με τα χρήματα αυτά μένει σε μια καλή γειτονιά της Πρετόρια. Πληρώνεται 600 ραντ την ώρα και δέχεται τους πελάτες στο σπίτι της. Το τηλέφωνό της δεν σταματά να κτυπά.

«Κατάγομαι από μια οικογένεια υπερσυντηρητικών αφρικάνερ. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 16 χρονών. Δεν είχαμε τίποτα. Η μητέρα μου δεν είχε δουλέψει ποτέ. Ήμασταν οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς». Τον πρώτο της πελάτη δεν τον θυμάται, είχε πιει πολύ. Πριν από αυτόν δεν είχε γνωρίσει παρά έναν άνδρα, τον πατέρα του παιδιού της. «Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ όπου δούλευα μας υποχρέωνε να κοιμόμαστε με όλους τους πελάτες, ακόμη και τους μαύρους. Ήταν φοβερό».

Εκείνο το μεσημέρι της Δευτέρας σταμάτησε μπροστά στο Maxim’s ένα περιπολικό. Τρεις ένστολοι χαιρέτισαν τους φύλακες και χώθηκαν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τα κορίτσια, μία με δύο φορές τον χρόνο οι αστυνομικοί τους ζητούν από 250 ραντ στην καθεμιά για να μην τις ενοχλούν. Αν δεν έχουν αρκετά χρήματα, τις κτυπούν ή τις βιάζουν.

Η Beauty αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια για να γίνει νόμιμο το επάγγελμα, αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ήλπιζε ότι το Μουντιάλ θα συνέβαλλε στην αλλαγή της νομοθεσίας. Ότι τουλάχιστον η κυβέρνηση θα θέσπιζε κάποιες «κόκκινες συνοικίες», όπου οι γυναίκες θα μπορούσαν να συναντούν τους φιλάθλους με ασφάλεια. Αλλά τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Και δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τους τουρίστες να επισκέπτονται την πιο επικίνδυνη περιοχή της χώρας, γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών, για να κοιμηθούν με μια πόρνη.

«Όλα τα κορίτσια μιλούν γι’ αυτό το καταραμένο παγκόσμιο κύπελλο», λέει η Beauty. «Θα δείτε όμως πως όταν τελειώσει, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα γι’ αυτές».
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4489%3Ahookers-at-the-wo

Ποδοσφαιρικός πυρετός και στον κόσμο του βιβλίου

NAFTEMPORIKI.GR

ο φετινό Mundial πρωταγωνιστεί και στις προθήκες των βιβλιοπωλείων καθώς εμφανίζονται νέες εκδόσεις για τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της πρόσφατης ανθολογίας «Αρχίζει το ματς» (εκδ. Μεταίχμιο) που περιλαμβάνει κείμενα 25 ελλήνων και ξένων λογοτεχνών με θέμα τη «στρογγυλή θεά»: οι Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βαρβέρης, Γιώργος Βέης, Χάρης Βλαβιανός, Ηλίας Γκρης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Πάνος Θεοδωρίδης, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Θωμάς Κοροβίνης, Θοδωρής Γκόνης, Διονύσης Χαριτόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Μένης Κουμανταρέας είναι μερικοί από τους συγγραφείς του τόμου που επιμελήθηκε ο Γιάννης Παππάς.
Τα εικαστικά, το ποδόσφαιρο και η λογοτεχνία συνδυάζονται στη ξεχωριστή έκδοση «Η ενδεκάδα» (εκδ.Παρουσία και Μπαρτζουλιάνος), με επίκεντρο τα έργα του αρχιτέκτονα και εικαστικού, Δήμου Φλέσσα, τα οποία είχαν εκτεθεί στο Μόναχο της Γερμανίας στο πλαίσιο του Mundial 2006. Tα κείμενα υπογράφουν οι Μηνάς Βιντιάδης, Αλέξης Σταμάτης, Θανάσης Χειμωνάς, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Στέφανος Δανδόλος, Ξενοφών Μπρουντζάκης, Αλέξανδρος Ασωνίτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γιάννης Τριάντης, Βασίλης Καλαμαράς, Μιχάλης Σπέγγος, ενώ το ρόλο του προπονητή-εμψυχωτή ανέλαβε ο Θανάσης Βαλτινός.
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση δίνει τον τόνο των εκδηλώσεων και στο βιβλιοπωλείο Ιανός, με την προβολή των αγώνων σε γιγαντοοθόνες από αύριο το απόγευμα και την παράλληλη σύνδεσή τους με παρουσιάσεις βιβλίων. Γνωστοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι προσκαλούν ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής και των μίντια για να δημιουργήσουν τη δική τους «εξέδρα».
Την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 19:00 θα παρουσιαστεί στον Ιανό το βιβλίου του Ιωάννη Αγραφιώτη «Μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω», από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό αφήγημα που επιδιώκει να φωτίσει κάθε πλευρά του ποδοσφαιρικού πάθους. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιάννης Καραλςή, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Μητσικώστας και Κωνσταντίνος Καμάρας. Την Τρίτη 22 Ιουνίου στο ίδιο βιβλιοπωλείο, (στις 19:30) η ηθοποιός Μαρία Καστάνη θα διαβάσει το διήγημα του Μιχάλη Σπέγγου «Ο Φάνης», το οποίο εμπεριέχεται στην συλλογή «Η ενδεκάδα».

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ακριβαίνουν οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία το μήνα Ιούνιο σύμφωνα με το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr...

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι οι τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση το μήνα Ιούνιο κατά 5%.

Χαρακτηριστικές οι τιμές του Ιουνίου σε σχέση με τον Μάιο: Ρόδος μέσος όρος τιμών 77 ευρώ, αύξηση 10%, Μύκονος μέσος όρος τιμών 113 ευρώ, αύξηση 15%, Σκιάθος μέσος όρος τιμών 83 ευρώ, αύξηση κατά 48%, Πάρος μέσος όρος τιμών 94 ευρώ, αύξηση 9%, Νάξος μέσος όρος τιμών 65 ευρώ, αύξηση 10%.

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι τιμές μειώνονται κατά 7% και 5% αντίστοιχα.

Καλύτερες τιμές από τον προηγούμενο μήνα θα βρουν οι ταξιδιώτες στα Χανιά (μέσος όρος τιμών 78 ευρώ) και στην Οία (μείωση κατά 16%).

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έπεσαν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά 12% ενώ στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές κατά 19%.

Στον αντίποδα στις χώρες του εξωτερικού μια διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο σε μια ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει τον Ιούνιο του 2010 κατά μέσο όρο 116 ευρώ (3% λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα).

Για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες στην βελγική πρωτεύουσα θα πληρώσουν τον Ιούνιο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 96 ευρώ (11% λιγότερο από το μήνα Μάιο).

Η πόλη του Μιλάνου (111 ευρώ) και της Μπολόνια (83 ευρώ) αγγίζουν τις χαμηλότερες τιμές τους για το 2010.

Το κόστος διανυκτέρευσης και σε άλλους αγαπημένους προορισμούς της Ευρώπης μειώθηκε τον Ιούνιο 2010: στη Ρώμη (155 ευρώ) και στη Κωνσταντινούπολη (121 ευρώ) θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες 11% λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Στη Σεβίλλη οι ξενοδοχειακές τιμές έφτασαν τα 92 ευρώ (14% χαμηλότερες τιμές) και στην πόλη της Λισαβόνας οι τιμές έπεσαν στα 99 ευρώ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Έκτακτο Δ.Σ. για τη στήριξη της τοπικής αγοράς λόγω οικονομικής κρίσης
11.06.2010


Προσκλήθηκαν Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι του Νομού
Με σκοπό τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης και των προβλημάτων που παρουσιάζει η τοπική αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, επίσης, οι βουλευτές του νομού, ο Νομάρχης Πιερίας και οι δήμαρχοι του νομού.

«Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών βιώνει τα ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Η τοπική αγορά είναι ο άμεσος αποδέκτης της συρρίκνωσης της καταναλωτικής δύναμης.

Συγκαλούμε έκτακτη συνεδρίαση καθώς θεωρούμε απαραίτητο παραγωγικοί και τοπικοί φορείς να προβούμε σε μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην τοπική οικονομία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θεωρούμε τη μεταξύ μας συνεργασία επιβεβλημένη προκειμένου να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο», υπογραμμίζει σχετικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης έχουν ως εξής:

1. Στήριξη της τοπικής αγοράς λόγω οικονομικής κρίσης

2. Προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση διαφημίσεων και επιγραφών

3. Προβλήματα που προέκυψαν από την αποστολή ειδοποιήσεων σε επιχειρήσεις – μέλη μας από «Τ.Ε.Ο. ΑΕ» (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για καταβολή αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης απαλλοτριωμένης έκτασης του δημοσίου για τη σύνδεση της εγκατάστασής τους με την Εθνική Οδό

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ...ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ...!

Πάμε για ορθοπεταλιές

PODHLATES
Το Σάββατο, 12 Ιουνίου, βγαίνουμε όλοι για ποδηλατοβόλτα στην πόλη, «επιδεικνύοντας» το επιτακτικό αίτημα για μια Κατερίνη με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερο χώρο και ασφάλεια για τους ποδηλάτες.

Ο καλών είναι ο Σύλλογος Πιερίας «Ποδηλατική Απο-Δραση» και ως τόπος του ραντεβού και αφετηρία έχει ορίσει την κεντρική πλατεία Κατερίνης, απ’ όπου, στις 11.00 το πρωί, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν τη βόλτα τους.Ο νεοσύστατος Σύλλογος, που εδρεύει στα γραφεία που του παραχώρησε προς χρήση ο Σύλλογος Μικρασιατών, στο νεοκλασσικό του κτίριο στην Κατερίνη, φιλοδοξεί να συσπειρώσει όσους αγαπούν το ποδήλατο και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

«Ονειρευόμαστε», λένε τα μέλη του, «πόλεις πιο φιλικές για τους ποδηλάτες και θεωρούμε το ποδήλατο ως το πλέον χρήσιμο και οικολογικό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων. Θεωρούμε ότι η διαμόρφωση υποδομής για την ευρεία χρήση του ποδηλάτου θα δώσει ανάσα στους ποδηλάτες, αλλά και στην ίδια την πόλη της Κατερίνης και τους κατοίκους της».
Έτσι, με κάθε ευκαιρία, σκοπεύουν να μαζεύονται για να οργανώνουν «ποδηλατάδες» εντός και εκτός πόλης και διάφορες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις.

ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ποιον προτιμούν οι γυναίκες ενόψει του μουντιάλ;


Άντε αρχίζει σήμερα το μουντιάλ και πρέπει να σας πούμε ποιον ποδοσφαιριστή ψήφισαν οι Αγγλίδες γυναίκες ως τον πιο αρεστό και αγοράζουν τις περισσότερες φανέλες με το όνομα του.
Προτιμούν τον...



Wayne Rooney φορ της Μένσεστερ.