PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΒΑΤΟ ΠΕΔΙ...

Τη Δευτέρα στη Βουλή το πόρισμα για το Βατοπέδι


Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η μυστική ψηφοφορία για τη σύστηση ή μη προανακριτικής επιτροπής.

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέιπ Τάουν,
Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι Γιώργος Σαμαράς και Αβραάμ Παπαδόπουλος σε δηλώσεις τους δυο μέρες πριν το κρίσιμο εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ κόντρα στη Νότια Κορέα.
Οι δυο Έλληνες διεθνείς δήλωσαν διαβασμένοι, όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού των αντιπάλων τους και τόνισαν πως προέχει η ομάδα να εμφανιστεί συγκεντρωμένη στο γήπεδο.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ....

Σε νέα διάψευση των σεναρίων επιστροφής στη δραχμή προχώρησε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «αστεία και επικίνδυνα πράγματα», καταδικάζοντας τις «προφητείες περί καταστροφής» και χαρακτηρίζοντας τις σχετικές φήμες «ανυπόστατες και επικίνδυνες».

ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΡΑΠΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 168 πΧ...

η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ -ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ....
ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΑΧΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΑΣ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΙΖΟΥΝ...

παραγινε ΤΟ ΚΑΚΟ...!

ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ....
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ....
ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ...

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
ΠΡΩΗΝ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΦΡΩΝ ..ΠΡΩΗΝ...ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...?

ΑΝ ΔΕ ΖΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....

ΤΟ 90 % ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΕΙΤΑΙ Η "ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΣΑΙ...ΚΕΠ...

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ, ΠΟΥΘ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ
ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΥΓΥΡΩ...
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...
ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ...
ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...!
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ "ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ"...
ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...!!!!!
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ. ΟΛΘΥΜΠΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ...
ΑΣ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ..
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...

ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ
 ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΟΙΑ..!!!!

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.....!

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, στην εκδηλωση των φίλων περιβάλλοντος, ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ Ο κ. ΣΤΟΙΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο κ ΣΤΟΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ...!
Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ...!!!!!!!!

Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κυνοκομείου Κατερίνης





Λύνεται έτσι το πρόβλημα με τη λειτουργία του παλιού στην Ανδρομάχη

Το χώρο του κυνοκομείου Κατερίνης του οποίου οι εργασίες είναι σε εξέλιξη επισκέφτηκε  ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Θανάσης Λιακόπουλος.
Το νέο κυνοκομείο κατασκευάζεται σε έκταση 10 στρεμμάτων δίπλα από το βιολογικό σταθμό Κατερίνης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών σε όλους τους τομείς του έργου και όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, το έργο προϋπολογισμού 481.944 ευρώ συνχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποσοστό 70% και από το Δήμο Κατερίνης σε ποσοστό 30%.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Το κυνοκομείο διαθέτει 80 σπιτάκια, οι εγκαταστάσεις έγιναν σε χώρο 2 περίπου στρεμμάτων, διαθέτει κτίριο διοίκησης, χώρους εξέτασης για τους κτηνιάτρους χώρους αποθήκευσης και τα ατομικά σπιτάκια των σκύλων.
Η συνολική έκταση του κυνοκομείου είναι περίπου 10 στρέμματα και πιστεύω ότι θα λύσει το πρόβλημα της Ανδρομάχης με τη παύση της λειτουργίας του παλιού κυνοκομείου. Έτσι θα δώσουμε προς χρήση ένα σύγχρονο κυνοκομείο με προϋποθέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο».
Όπως πρόσθεσε ο κ.Λιακόπουλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κυνοκομείου κ. Σατραζέμη θα γίνει η μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις.

 

ΟΝΝΕΔ Κ.Π. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΟΝΝΕΔ Κ.Π.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στηρίζει τις υποψηφιότητες των:



Γιούλη Φασούλα και
 Γαβριήλ Κωνσταντινίδη για μέλη της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



Εκ του Δ.Σ.ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Κ.Π. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Γράφει ο Γ. Ράπτης




Περίσσεψε επικίνδυνα η υποκρισία και ο Φαρισαϊσμός στις μέρες μας, παγκόσμια, πανελλαδικά και εντόπια.



Ο κόσμος χάνεται, ο κόσμος τους "κράζει", διεθνής κατακραυγή για τους κομάντο σε διεθνή ύδατα, δημοσιεύματα περί ανόμων διαμερισμάτων, περί πώλησης λιμνών, περί ολυμπιακών ακινήτων ξεπουλημένων σε παπάδες- επιχειρηματίες, περί μοναστηρίων -φρουρίων "εις Εμμαούς", εξεταστικής στη Βουλή, άγγιγμα Πρωθυπουργών, έκδοση παραπεμπτικών βουλευμάτων, για "κακουργήματα" και "απιστία περί το δημόσιο χρήμα" κι εκείνοι "αγρόν αγοράζουν", υπεραμύνονται της αθωότητας τους, κατεβάζουν "κομάντος" στη Μεσόγειο, δίνουν διευκρινήσεις για off shore, δηλώνουν κάθοδο στις εκλογές, διεκδικούν την ψήφο του λάού "υπόδικοι όντες" τουτέστιν όλα δείχνουν ότι σε παγκόσμιο, πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο μας εμπαίζουν χοντρά, μας δουλεύουν κατά το κοινώς λεγόμενο, μας θεωρούν αθύρματα στις επιδιώξεις τους, εκμαυλίζουν συνειδήσεις, επιχειρούν να παρασύρουν στα παιχνίδια τους και άλλους αφελείς, δοκιμάζουν τις αντοχές των εντίμων, καλοπερνούν...



Μπρος σε μια τέτοια κατάσταση, ο κόσμος μοιάζει να πάσχει, τουλάχιστον κατά την κρίση τους, κρατών και ατόμων, από ομαδική παράκρουση. Μοιάζουν επίσης οι καταχραστές να καραδοκούν μήπως κάποιοι δημόσια, πάνω στην αγανάκτηση τους, εκτραπούν σε καμία συγκεκριμένη ύβρη, και στοιχειοθετηθεί εναντίον τους αδίκημα δια του τύπου. Για να πάρουν τα γνώριμα εκδικητικά όπλα, της επίθεσης τα κράτη, και της βιομηχανίας των μηνύσεων και των αγωγών οι ιδιώτες, για να τρομοκρατήσουν όσους δεν ανέχονται την υποκρισία και το φαρισαϊσμό τους...



Όμως, οι λαοί γενικά, και οι συμπολίτες συγκεκριμένα, έχουν ξυπνήσει και πάσχουν από χαρμολύπη. Χαρά δικαιολογημένη, γιατί επιτέλους αποκαλύπτονται τα αίσχη και οι ντροπές και οι ρεμούλες και οι κακουργηματικές τους πράξεις, και λύπη γιατί οι λαοί οφείλουν να ενισχύσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και ως ιδιώτες γιατί βλέπουν να μειώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί τους, αφού τα κράτη δανείζονται με υψηλό επιτόκιο για να διαχειριστούν τα χρέη που δημιουργούν τα λαμόγια, που δεν έχουν ορρωδήσει μπροστά σε οποιαδήποτε παρανομία.



Ήταν η ατιμωρησία της τελευταίας τριανταπενταετίας που εξέθρεψε τη βουλιμία των πάσης φύσεως καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Ήταν οι εξουσιαστές, σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο "λύκοι που φύλαγαν τα πρόβατα".



Όμως η αλήθεια είναι χρυσός και πάντα τελικά λάμπει. Δεν είναι δυνατόν οι ανήθικοι να διδάσκουν ηθική, τα λαμόγια να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ως θύματα συκοφαντίας, οι υποκριτές και φαρισαίοι να διεκδικούν δικαίωση.



Η λύση πάντα είναι μία, και ακούγεται ως ρεφρέν σε κάθε λαϊκή έκφραση: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Όλοι σας, μεγάλοι και μικροί, άρχοντες και αρχόμενοι, εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, λαϊκοί και κληρικοί, βρωμιάρηδες. Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Εσείς ευθύνεστε, που θα χάσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σπίτια μας. Γιατί τα πήραμε με δάνεια. Και τώρα , με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις. Γιατί ούτως ή άλλως το φαγητό το περιορίσαμε... Απλά λέμε στους φίλους και γνωστούς ότι κάνουμε δίαιτα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

* ΛΕΣΧΗ ΛΟΓΟΤΕΝΩΝ  ?
* ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ..?
* ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ?
* ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ..?

...ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...
ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ..
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ....ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ...

OI KINDYNOI TOY INTERNET...ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΗ


Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη η πρώην βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας για να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστου, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην ιστοσελίδα της στο Facebook.
Συγκεκριμένα, κάποιος χρησιμοποίησε τον κωδικό της, μπήκε στον λογαριασμό και έγραψε στο προφίλ της ότι αναζητά άνδρες και ερωτικές περιπέτειες!
Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εισβολέα και η αστυνομία έχει στρέψει τις έρευνές της, σε πρόσωπα του περιβάλλοντος της κας Μακρή, όπως πρώην συνεργάτες, που πιθανότατα γνώριζαν τους κωδικούς.
Η Ζέτα Μακρή, όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί έσβησε τον λογαριασμό της και άνοιξε νέο.

ΜΗΝΥΣΗ...!!!!!!!!!!!

Δεν σεβάστηκαν το μέγεθος

Μήνυση σε ελβετική αεροπορική εταιρεία υπέβαλε η Iren Ferrari, το μοντέλο με τα μεγαλύτερα πλαστικά στήθη στη Ρωσία. Υποστηρίζει ότι δεν χωρούσε στη θέση της και τραυματίστηκε, λόγω αναταράξεων κατά τη διάρκεια της πτήσης
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν να εκτιμούν τα σημαντικά πράγματα στον μάταιο τούτο κόσμο. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι ελβετικής αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τα μεγαλύτερα πλαστικά στήθη της Ρωσίας. Ντροπή και αίσχος.
Η 29χρονη Irene Ferrari, ισχυρίζεται ότι τα στήθη της υπέστησαν ζημιά, λόγω αναταράξεων κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Μόσχα στη Ζυρίχη.
"Ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Χτύπησα το αριστερό μου στήθος και ο πόνος ήταν αφόρητος" δήλωσε η Ferrari.
Το μοντέλο ζητά από την εταιρεία αποζημίωση 82.500 λιρών, ώστε να μπορέσει να αντικαταστήσει και τα δύο (βάρους 9 κιλών) εμφυτεύματα.
Ο δικηγόρος της Ferrari υποστηρίζει ότι την έβαλαν να καθίσει σε θέση που δεν άφηνε μεγάλο κενό χώρο για το στήθος της με αποτέλεσμα, στο πρώτο κενό αέρος να χτυπήσει στην μπροστινή θέση. Εμείς πάντως στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της.
NEWS247

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΜΙΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Καμμένος: Έχουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων...

Το blanco στη λίστα με τα δωράκια το έβαλε ο Χριστοφοράκος. Αλλά, όπως είπε ο Πάνος Καμμένος στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του EXTRA 3 με το Γιάννη Παπαγιάννη, υπάρχουν τα πρωτότυπα, όπου φαίνονται καθαρά τα ονόματα των δημοσιογράφων. Ο Καμμένος μίλησε ευθέως για τους δημοσιογράφους του ΜEGA  για κάτι ταξίδια στο Μόντε Κάρλο και κάτι τραπεζώματα από το Χριστοφοράκο.


"Δημοσιογράφοι του MEGA πήγαιναν και έβλεπαν τζάμπα τη Formula 1" είπε ο βουλευτής.
Αλλά και πέρα απ' αυτούς, μίλησε και για κάποιους άλλους δημοσιογράφους, που τα παίρναν χοντρά από τις δημόσιες σχέσεις της SIEMENS, για να δημιουργούν κλίμα γύρω από τις δουλειές που χτύπαγε η γερμανική εταιρεία. Τους φωτογράφισε μάλιστα, λέγοντας ότι γλεντάνε τα λεφτά τους, κάνοντας κρουαζιέρες με κότερα στον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο. Κύριε Καμμένο, ονόματα...
nonews-news

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ?

Αναστάτωση στην Απογευματινή - ποιοι «κλείνουν» την εφημερίδα


Νέα αναστάτωση για τους εργαζόμενους στην Απογευματινή. Αργά χθες το βράδι κυκλοφόρησαν φήμες για αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας. Οι φήμες κυκλοφόρησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο εργολάβος – εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος έστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Σαραντόπουλος γνωστοποιούσε πως δεν κλείνει την Απογευματινή και ότι στην επιστολή του προς την ΕΙΗΕΑ απλώς ενημέρωνε ότι αποχωρεί από την Ενωση.
Πολλοί στη Φειδίου είπαν ότι τα περί αναστολής της έκδοσης της εφημερίδας διέρρευσαν τεχνηέντως με στόχο να «φρενάρουν» τις αντιδράσεις των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για τον μήνα Μάιο. Ο Σαραντόπουλος έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενους ότι «η κατάσταση με τις πληρωμές στη Φειδίου θα παραμείνει επ΄ αόριστον δύσκολη και αβέβΑΙΟ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ..

ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ...
ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΒΙΛΛΕΣ
ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΟΙ ΧΛΙΔΑΤΟΙ
ΟΙ ΠΡΟΙΚΕΣ
ΤΑ ΕΞΩΧΙΚΑ....
.......................................ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΟΛΑ.


.......ΑΝ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ....ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ......

ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ....

ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ....

ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ...

ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ...

ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 50%...!!!!

ΑΡΑ,ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50%...

Ο ΔΑΝΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...!!!

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΤΕΣ, ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ...ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!

Ο ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

ΦΗΜΕΣ ΜΙΛΑΝΕ  ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΥΖΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΟ, ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ....

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝΕ
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ" ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 30ΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΔΩΝ...

ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ....

ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ
''ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ''

Αγαπητές συμπολίτισσες,
Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Νέος Δήμος Σκύδρας που προήλθε από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και συμπεριλαμβάνει πλέον τους παλαιούς Δήμους Μενηίδας και Σκύδρας, αριθμεί περισσότερους από 20000 κατοίκους και είναι ένας ισχυρός Δήμος με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.
Ο Νέος Δήμος μας μπορεί με την σωστή οργάνωση και με δουλειά, να προσφέρει όχι μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και να πραγματοποιήσει έργα και παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης των συμπολιτών μας, του Δήμου μας.

Αγαπητές συμπολίτισσες,
Αγαπητοί συμπολίτες,

Ξεκινήσαμε μαζί στον νεοσύστατο Δήμο Σκύδρας που προήλθε από την εθελούσια συνένωση των οικισμών Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου, Ν.Ζωής, Ριζού, Σεβαστιανών και Σκύδρας.
Με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας, και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
Μαζί αναμορφώσαμε τον νεοσύστατο Δήμο Σκύδρας με έργα μεγάλα, με έργα που έδιναν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δημότες της Σκύδρας.
Στην περίοδο της Δημαρχίας μου, έγιναν πολλά έργα. Το γνωρίζεται και το αναγνωρίζεται.
Σήμερα και μετά από την παρότρυνση πολλών συμπολιτών μας, πήρα την απόφαση να ζητήσω ξανά την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας σε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, για το νέο ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ.
Πολλοί συμπολίτες μας με εμπειρία και γνώση από την πολύχρονη παρουσία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα πρόσωπα με γνώσεις, δύναμη και νέες ιδέες, στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια, για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, για το νέο ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ.
Σας καλώ να πλαισιώσετε αυτή τη νέα προσπάθεια, πέρα από κόμματα, πέρα από χρώματα.
Απέδειξα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, ότι πάνω από όλα βάζω την πατρίδα μας και το συμφέρον του τόπου μας.
Πιστεύω σε μια Αυτοδιοίκηση αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και οικονομικά αυτοδύναμη.
Πιστεύω σε μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, ο τόπος μας,
Ξεκινάμε ένα νέο αγώνα για τον νέο Δήμο Σκύδρας.
Με σύνεση, γνώση, μεγάλη εμπειρία και νέες ιδέες.
Με αγάπη για τον τόπο μας.
Με διάθεση για πολλή δουλειά.

Σ’ αυτόν τον ωραίο αγώνα για το καλό του τόπου μας, ζητώ την στήριξή σας.


Με τιμή

Ιορδάνης Τζαμτζής
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι οι ενοικιαστές έχουν υποχρέωση να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες μόνο για την αποκατάσταση ζημιών εκτός του πλαισίου των φυσιολογικών φθορών που δημιουργούνται από τον καθημερινό τρόπο ζωής.

281 ΕΥΡΩ Η ΛΥΡΑ

Σε εποχές γεωπολιτικής αστάθειας, αλλά και κατάρρευσης οικονομικών μοντέλων, ο χρυσός αναδεικνύεται σε «Νούμερο ‘Ένα» ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, τόσο για μεγαλοεπενδυτές που τοποθετούνται αγοράζοντας συμβόλαια χρυσού, όσο και για μικροεπενδυτές που αγοράζουν χρυσές λίρες.

Στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, τα συμβόλαια του χρυσού ξεπέρασαν τα 1.252 δολάρια η ουγγιά, τιμή ρεκόρ και ιστορικά υψηλότερη. Η τιμή του χρυσού έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις εν λόγω αγορές, μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι επενδυτές που διαθέτουν κωδικό σε χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις αγορές.

Επίσης, οι τράπεζες διαθέτουν μπάρες χρυσού, όπου ανάλογα με το βάρος τους, κοστίζουν.

Οι μικροεπενδυτές, αγοράζουν χρυσές λίρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου η λίρα πωλείται προς 281,57 ευρώ και την αγοράζεται προς 235,61 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι το 2005 η τιμή της χρυσής λίρας πωλούνταν προς 110 ευρώ το τεμάχιο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κατά μέσο όρο η τράπεζα πουλάει περίπου 700 χρυσές λίρες την ημέρα, αριθμός που είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2009.

Ποιές είναι οι συνέπειες μιας πτώχευσης;

Η πτώχευση ενός κράτους θα έσωζε την κατάσταση; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχει κόστος σε μία χρεοκοπία κράτους. Εάν δεν υπήρχε κόστος, τότε τα κράτη θα χρεοκοπούσαν με την πρώτη δυσκολία που θα συναντούσαν. Και συνεπώς, στην περίπτωση αυτή δε θα μπορούσαν να λειτουργήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η χρεοκοπία ενός κράτους, δεν έχει άμεσες νομικές συνέπειες, αλλά έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες. Οι οποίες είναι εξ' ίσου σημαντικές με τις νομικές. Ποιές είναι οι συνέπειες αυτές;

α) Κόστος στη φήμη του κράτους (συμμετοχή και όροι συμμετοχής του κράτους στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου στο μέλλον)
β) Κόστος στις εμπορικές σχέσεις του κράτους
γ) Εσωτερικό κόστος (βλάβη στην εσωτερική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα του κράτους)
δ) Πολιτικό κόστος

Η επιμέτρηση όλων των μορφών κόστους υπολογίζεται από τους κυβερνητικούς φορείς της χώρας που αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της και προσδιορίζονται οι ενέργειές της. Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ο χαρακτηρισμός του "default point" ("σημείο χρεοκοπίας") το οποίο έχει τη σημασία του σημείου, πέρα από το οποίο η μη κήρυξη στάση πληρωμών και η εμμονή στη μη χρεοκοπία, προκαλεί κόστος πολύ μεγαλύτερο από το κόστος που θα προκαλούσε η απόφαση για χρεοκοπία.

Σε μελέτη που συνέγραψαν για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι οικονομολόγοι Eduardo Borensztein και Ugo Panizza, τον Οκτώβριο του 2008, με τίτλο "The Costs of Sovereign Default" (IMF Working Paper) ("Τα κόστη από τη χρεοκοπία ενός κυρίαρχου Κράτους"), εξετάζονται οι περιπτώσεις χρεοκοπιών κρατών κατά τα τελευταία 200 περίπου χρόνια και με βάση τα όσα συνέβησαν στις περιπτώσεις αυτές (και αφού δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα στις περιπτώσεις των τελευταίων ετών), εξάγονται συμπεράσματα για την εξέλιξη των συνεπειών μετά από τη χρεοκοπία μίας χώρας.

Βεβαίως, η χρεοκοπία μίας χώρας αποτελεί πάντα μία ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικά στοιχεία. Όμως, έχει παρατηρηθεί ότι, σε γενικές γραμμές, η συμπεριφορά των αγορών και της διεθνούς κοινότητας γενικότερα απέναντι σε ένα κράτος που χρεοκοπεί, δε μεταβάλλεται ριζικά, από περίπτωση σε περίπτωση.

Οι Eduardo Borensztein και Ugo Panizza, στην παραπάνω μελέτη τους πραγματοποίησανειδική οικονομετρική έρευνα, τις παραμέτρους της οποίας εξηγούν αναλυτικά. Με βάση τα πορίσματα της έρευνας αυτής, μπορούμε να καταλήξουμε στις παρακάτω παρατηρήσεις, σχετικά με τις συνέπειες που έχει η χρεοκοπία ενός κράτους, ανά τομέα:

- Στη φήμη του Κράτους

Πρόκειται ίσως για την περισσότερο σημαντική συνέπεια, αφού η φήμη μίας χώρας επιδρά ποικιλοτρόπως σε μία μεγάλη σειρά παραγόντων. Ο παράγοντας της φήμης μίας χώρας αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι χώρες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μη χρεοκοπήσουν. Ο παράγοντας της φήμης, προσδιορίζει το πότε μία χώρα θα μπορεί να επιστρέψει στις χρηματοοικονομικές αγορές, με τί επιτόκιο θα μπορεί να δανείζεται στο μέλλον, τί ποσά θα μπορεί να δανείζεται και το ποιά θα είναι η αξιολόγηση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης.

Με βάση τη μελέτη, καταδεικνύεται ότι:
- Μία χώρα που έχει χρεοκοπήσει, αποκλείεται μεν από τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, αλλά συνήθως ο αποκλεισμός αυτός διαρκεί για ένα διάστημα 4 έως 5 ετών. Οι περιπτώσεις χώρας που αποκλείσθηκε για μεγαλύτερο διάστημα, στη σύγχρονη εποχή, είναι πολύ λίγες. Υπολογίζεται ότι, για τις χώρες που χρεοκόπησαν κατά τη δεκαετία του 1980, αυτές μπόρεσαν να επανεισέλθουν στις διεθνείς αγορές μετά από περίπου (κατά μέσο όρο) τέσσερα χρόνια. Στην περίπτωση της χρεοκοπίας της Αργεντινής (η χώρα χρεοκόπησε επισήμως στα τέλη του 2004), ο αποκλεισμός της από τις αγορές διήρκεσε 4,5 περίπου χρόνια.
Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι, μετά την επάνοδο μίας χώρας στις αγορές, οι επενδυτέςτείνουν να ξεχνούν, ή να μην ενδιαφέρονται για το "κακό" παρελθόν μίας χώρας. Οι παράγοντες που προσδιορίζουν τη συμπεριφορά των επενδυτών απέναντι στη χώρα είναι οι γενικές συνθήκες των αγορών για τη συγκεκριμένη περιοχή ή ομάδα χωρών και τα (καινούργια) θεμελιώδη στοιχεία της χώρας. Δηλαδή, εάν οι επενδυτές "μυρίζονται" περιθώριο κέρδους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τη χώρα.

- Μεγάλο ρόλο για τη συμπεριφορά της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε μία χώρα, μετά τη χρεοκοπία της, παίζει το εάν μία χώρα "δε μπορούσε να πληρώσει" (ability to pay) ή εάν μία χώρα "δεν ήθελε να πληρώσει" (willingness to pay). Οι αγορές και η διεθνείς κοινότητα, συνήθως "τιμωρούν" αυστηρότερα τις χώρες που χρεοκόπησαν επειδή "δεν ήθελαν να πληρώσουν".

- Οι οίκοι αξιολόγησης συνήθως βαθμολογούν τη χώρα που έχει χρεοκοπήσει με μία έως δύο βαθμίδες χαμηλότερα απ' ότι θα τη βαθμολογούσαν υπό κανονικές συνθήκες. Δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο για πόσο διάστημα διατηρείται αυτή η συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης. Όμως, σύμφωνα με μελέτες διαφόρων ερευνητών, η συμπεριφορά αυτή είναι αρκετά βραχυπρόθεσμη (αποδεικνύοντας ότι οι αγορές έχουν "βραχυχρόνια μνήμη") και μπορεί να κρατήσει από 1 έως 3 χρόνια μετά την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.

- Η πρακτική λέει ότι, κάθε βαθμίδα αξιολόγησης από τους επενδυτικούς οίκους, συνήθως έχει μία διαφορά των επιτοκίων κατά περίπου 0,50%. Συνεπώς, σύμφωνα με το παραπάνω, το κόστος δανεισμού της χώρας αυξάνεται κατά 0,50% έως 1,00%, σε σχέση με το κόστος το οποίο θα είχε η χώρα με βάση τα συγκεκριμένα θεμελιώδη στοιχεία της. Όμως, η επίδραση αυτή είναι βραχυχρόνια.
Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι ερευνητές οι οποίοι καταλήγουν σε συμπεράσματα τα οποία μπορούν να διακριθούν σε τρεις ομάδες: α) δεν υπάρχει καμία επίδραση στο κόστος κεφαλαίου για τη χώρα, αφού αυτή επιστρέψει στις αγορές, β) υπάρχει μία μακροχρόνια, αλλά μικρή σε μέγεθος επίδραση στο κόστος κεφαλαίου και γ) υπάρχει μία βραχυχρόνια και ταχύτατα μειούμενη επίδραση στο κόστος κεφαλαίου.

- Στις εμπορικές συναλλαγές

Γενικά, δεν έχουν καταγραφεί παρά ελάχιστες περιπτώσεις όπου μία χώρα επέβαλε εμπορικό εμπάργκο ή εμπορικούς περιορισμούς σε κάποια άλλη χώρα λόγω χρεοκοπίας της τελευταίας.
Μελέτες που αφορούν κυρίως χρεοκοπίες παλαιότερων δεκαετιών (κυρίως στις περιπτώσεις πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) δείχνουν ότι υπάρχει μία κάμψη των εμπορικών συναλλαγών για διάστημα που μπορεί να φθάνει ως και 15 χρόνια. Όμως, μελέτες που αφορούν πιο πρόσφατες χρεοκοπίες δείχνουν απλά μία βραχυχρόνια κάμψη των εμπορικών συναλλαγών κυρίως για το διάστημα των 2 πρώτων ετών που ακολουθούν τη χρεοκοπία.
Όμως, η κάμψη αυτή θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι, συνήθως μία χρεοκοπία ακολουθείται από περιοριστικά μέτρα στην οικονομία και -σε άλλες περιπτώσεις- από συναλλαγματικούς περιορισμούς, ή από προβλήματα που ενδεχόμενα υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα.

Συνεπώς, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι, σε περίπτωση χρεοκοπίας μίας χώρας δεν υπάρχουν επιδράσεις στο διεθνές εμπόριο της χώρας οι οποίες να εξηγούνται ως "τιμωρία" της χώρας εξ' αιτίας της χρεοκοπίας της.

- Στο τραπεζικό σύστημα και την εσωτερική οικονομία (εσωτερικό κόστος)

Η βλάβη στο στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να προκληθεί για δύο λόγους:
α) Από το φόβο του κοινού για την πορεία της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα αναλήψεων (bank run), εξέλιξη που μπορεί, με τη σειρά της, να προκαλέσει έως και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
β) Από το γεγονός ότι μπορεί το τραπεζικό σύστημα να διακρατά κρατικούς ομολογιακούς τίτλους και συνεπώς από τον κίνδυνο καταγραφής ζημιών στους ισολογισμούς των τραπεζών, λόγω της μείωσης της τιμής των ομολογιακών τίτλων.

Το ζήτημα της επίδρασης μίας χρεοκοπίας στην πορεία του τραπεζικού συστήματος μπορεί να είναι πάρα πολύ σοβαρό και να είναι τελικά να προσδιορίσει την τιμή του "σημείου χρεοκοπίας" (default point) που αναφέρουμε παραπάνω. Μία τραπεζική κρίση που μπορεί να προκύψει σε μία περίπτωση χρεοκοπίας συχνά έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, αφού η Κυβέρνηση της χώρας σπεύδει να περισώσει τις καταρρέουσες τράπεζες, έτσι ώστε να διασώσει την οικονομία της χώρας.
Το ζήτημα της επίδρασης μίας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας στο τραπεζικό σύστημα αποτελεί -κατά την άποψή μου- ένα από τα στοιχεία τα οποία σταθμίζει σήμερα η ελληνική Κυβέρνηση, σε σενάρια -τα οποία είναι βέβαιο ότι καταγράφονται- αυτή την περίοδο από οικονομικούς και κυβερνητικούς παράγοντες. Όμως, για το ζήτημα αυτό θα αναφερθούμε, με συγκεκριμένα νούμερα και συγκεκριμένες υποθέσεις, σε επόμενο άρθρο.

Η βλάβη της οικονομίας από μία χρεοκοπία μπορεί να προκληθεί λόγω της αναστάτωσης που δημιουργείται, στη μείωση του εμπορίου και στην πτώση της οικονομικής δραστηριότητας. Όμως, στην περίπτωση αυτή, η χρεοκοπία της οικονομίας μπορεί να απελευθερώσει πόρους και δυνάμεις (και συνήθως έτσι συμβαίνει σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο), έτσι ώστε να εκμηδενισθούν τα αρχικά αρνητικά αποτελέσματα που μπορούν να υπάρχουν στο αρχικό στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό οικονομικό κόστος για τη χώρα είναι συνήθως το πιο σημαντικό από τα κόστη που συνεπάγεται μία χρεοκοπία και είναι ο παράγοντας που κυρίως λαμβάνεται υπ' όψη (μαζί με το "πολιτικό κόστος" που θα αναφέρουμε παρακάτω), για τη λήψη της απόφασης της χρεοκοπίας από την Κυβέρνηση της χώρας.

- Στο πολιτικό κόστος

Συχνά, οι πολιτικοί και οι γραφειοκρατικοί παράγοντες μίας χώρας, αναβάλλουν διαρκώς και καθυστερούν τη λήψη μίας απόφασης που είναι εξώφθαλμα απαραίτητη ή και ακόμη αναπόφευκτη.
Ιστορίες από τη Νέα Υόρκη, αναφέρουν ότι στις αρχές της δεκαετίες του 2000, οι τραπεζίτες της Wall Street χρειάσθηκε να καταβάλουν πολύμηνες προσπάθειες για να πείσουν τους πολιτικούς της Αργεντινής να πάρουν την απόφαση της χρεοκοπίας της χώρας.

Γιατί όμως παρατηρείται αυτή η απροθυμία; Ακριβώς επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι ένα από τα αποτελέσματα μίας χρεοκοπίας είναι η κατάρρευση της Κυβέρνησης της χώρας που χρεοκοπεί και η -συχνά για πάντα- απομάκρυνση από το προσκήνιο των πολιτικών και των αξιωματούχων εκείνων που είτε προκάλεσαν, είτε ενεπλάκησαν στις διαδικασίες της χρεοκοπίας. Σε μελέτες που έχουν γίνει, καταγράφεται ότι σε 19 περιπτώσεις χρεοκοπιών μεταξύ του 1980 και του 2003, το κυβερνών κόμμα, μετά τη χρεοκοπία έχασε τις εκλογές στις 18 περιπτώσεις. Επίσης, κατά μέσο όρο (εξετάσθηκαν 22 περιπτώσεις κατά την ίδια περίοδο), το κόμμα που βρισκόταν στην εξουσία κατά την φάση της χρεοκοπίας, στις εκλογές που ακολούθησαν, έχασε 16% της εκλογικής δύναμης (με βάση το σύνολο του εκλογικού σώματος), σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η μελέτη των Eduardo Borensztein και Ugo Panizza, εξετάζει μία προς μία τις περιπτώσεις χρεοκοπίας των προηγούμενων δεκαετιών και αποδεικνύει ότι όντως, μετά τη χρεοκοπία μίας χώρας, οι μεν Κυβερνήσεις συνήθως χάνουν την εξουσία, ενώ ένα μεγάλος μέρος των πολιτικών πέφτει στην αφάνεια.

Όμως, το υψηλό πολιτικό κόστος έχει δύο επιπτώσεις:

α) Η θετική επίπτωση έχει να κάνει με το ότι, το υψηλό πολιτικό κόστος δύσκολα θα οδηγούσε μία Κυβέρνηση σε μία χρεοκοπία που θα μπορούσε να αποφευχθεί και έτσι, η χώρα προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να διατηρήσει το χρέος σε ένα ανεκτό επίπεδο.

β) Η αρνητική επίπτωση έχει να κάνει με το ότι συχνά οι πολιτικοί προχωρούν στην ανάληψη μεγάλου οικονομικού και εθνικού ρίσκου, με στόχο να αποφύγουν τη χρεοκοπία και απώτερο στόχο να σώσουν τη Κυβέρνησή τους και τη θέση τους. Όμως, μία τέτοια πρακτική μπορεί τελικά να προκαλέσει τεράστια βλάβη σε μία χώρα, στην περίπτωση που το "ρίσκο" που αναλαμβάνεται τελικά καταλήξει σε αρνητική τροχιά. Η καθυστέρηση μίας χρεοκοπίας μπορεί να έχει πολύ μεγάλες και αρνητικές επιδράσεις για τρεις λόγους:
i) Δοκιμάζονται μη εφαρμόσιμα ή μη βιώσιμα μέτρα λιτότητας, τα οποία είναι μεν ανεπαρκή να αποτρέψουν τη χρεοκοπία, ενώ από την άλλη πλευρά προκαλούν σημαντική συρρίκνωση στην παραγωγή και στο σύνολο της οικονομίας, ενώ παράλληλα υποσκάπτουν σημαντικά την ψυχολογία του λαού.
ii) Καθυστέρηση μίας χρεοκοπίας για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει την αβεβαιότητα και οδηγεί σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της χώρας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Αυτό μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιδράσεις στις επενδύσεις και να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους ισολογισμούς των τραπεζών, ακόμη και πριν από την επίσημη χρεοκοπία.
iii) Η καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης για τη χρεοκοπία μπορεί να έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες στον χρηματοοικονομικό τομέα της οικονομίας, αφού οι φήμες που -λογικά- αναπτύσσονται και κυκλοφορούν προκαλούν κύματα αναλήψεων από τις τράπεζες και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.


Συμπεράσματα

Με βάση όσα εξετάσαμε παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, παρά το γεγονός δεν υπάρχει νομική βάση και δε μπορούν να στοιχειοθετηθούν νομικές απαιτήσεις εναντίον της χώρας που χρεοκοπεί, το "κόστος" (και η "τιμωρία") της χώρας για την πράξη της αυτή έρχεται άμεσα και έμμεσα στο μέλλον, μέσα από τη συμπεριφορά των υπολοίπων κρατών και των αγορών προς τη χώρα αυτή, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Γενικά όμως, παρατηρείται ότι η οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά και οι οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις είναι βραχυχρόνιες, αποδεικνύοντας ότι: α) οι αγορές έχουν ασθενή μνήμη και β) η προσδοκία νέου κέρδους από τη σύντομη ένταξη της χώρας που χρεοκόπησε, στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, κάνει τις αγορές να παραβλέπουν την προηγούμενη συμπεριφορά.
Πρέπει όμως να παρατηρηθεί ότι, ενώ αυτά είναι τα γενικά συμπεράσματα, η πολυπλοκότητα των σχέσεων και η διαχρονική μεταβολή των παραγόντων και των μεταβλητών, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατη την εξαγωγή απολύτως έγκυρων ποσοτικών συμπερασμάτων.

Πιο σημαντικό όμως μπορεί να είναι το κόστος το οποίο προκαλείται από την αναστάτωση της οικονομίας και κυρίως από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι είναι αυτό το οποίο δέχεται τις μεγαλύτερες συνέπειες από τη χρεοκοπία.

Μεγάλες συνέπειες δέχεται και το πολιτικό σύστημα, αφού η "γενιά" των πολιτικών που δρούσαν κατά τη φάση της χρεοκοπίας, είτε "αφανίζεται" πολιτικά, είτε χάνει μεγάλο μέρος της πολιτικής της επιρροής και ισχύος.

Ένας ενδιαφέρον τομέας ο οποίος δεν έχει εξερευνηθεί επαρκώς, έχει να κάνει με τους παράγοντες και τα αίτια που οδηγούν τους πολιτικούς να κηρύξουν τη χρεοκοπία στη στιγμή που η οικονομία της χώρας τους βρίσκεται στο πιο αδύναμο σημείο της. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους:

α) Καθώς οι πολιτικοί γνωρίζουν το μεγάλο "πολιτικό κόστος" μίας απόφασης για χρεοκοπία, προσπαθούν -έστω και απελπισμένα- να καθυστερήσουν την απόφαση αυτή με την ελπίδα της βελτίωσης των πραγμάτων, ακόμη και εάν αυτό έχει ένα μεγάλο κόστος για την οικονομία και τη χώρα. Η τελική απόφαση για τη χρεοκοπία λαμβάνεται όταν η οικονομία έχει υποχωρήσει τόσο πολύ, ώστε η χρεοκοπία τελικά να είναι αναπόφευκτη.

β) Μία άλλη (ή συμπληρωματική) εκδοχή έχει να κάνει με το ότι, οι πολιτικοί θέλουν να πάρουν την απόφαση για την κήρυξη της χρεοκοπίας, όταν υπάρχει πλέον (τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας) η γενική πεποίθηση ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και ότι δεν πρόκειται για μία περίπτωση "στρατηγικής χρεοκοπίας"("στρατηγική" θεωρείται μία χρεοκοπία που γίνεται για λόγους στρατηγικής, χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει). Η εμπειρία έχει δείξει (και έρευνες έχουν αποδείξει) ότι οι "στρατηγικές χρεοκοπίες" στοιχίζουν πολύ σε επίπεδο φήμης και ότι οι αγορές "τιμωρούν" πολύ σκληρότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις συμπεριφορές αυτές. Αντίθετα, όταν μία χρεοκοπία είναι φανερό ότι είναι αναπόφευκτη, τότε οι συμπεριφορές των αγορών είναι ηπιότερες, η συμπάθεια του διεθνούς κοινού είναι μεγαλύτερη και η επαναφορά στην προηγούμενη ομαλή κατάσταση είναι ευκολότερη, ταχύτερη και με μικρότερο κόστος.


....του κ. Γιάννη Σιάτρα, Οικονομολόγο και Σύμβουλο Επενδύσεων Eurocapital.gr
ΝΟΟΖ

εγκυκλιοσ για τισ αδειεσ του καλοκαιριου

Εγκύκλιο για τον εξορθολογισμό των αδειών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως αυτές που χαρακτηρίζονται αιχμής, δηλαδή υπηρεσίες υγείας, ασφαλιστικών ταμείων, πολεοδομίες και γενικά αυτές που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, στις υπηρεσίες αιχμής του δημοσίου τομέα, ακόμη και την περίοδο της κορύφωσης των καλοκαιρινών διακοπών, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να παραμένουν στη θέση τους τα 2/3 των υπαλλήλων κάθε εβδομάδα και να λείπει μόνο το 1/3.

Ακόμη και για τις υπηρεσίες που δεν χαρακτηρίζονται ως «αιχμής», σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορεί οι αδειούχοι του καλοκαιριού να ξεπερνούν το 50% του προσωπικού που απασχολείται.

ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ?

ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ?

Έναντι... πινακίου φακής και με όρους αποικιοκρατικούς θα
ξεπουληθεί, ό,τι αξίζει σε αυτή τη χώρα, όταν θα έχει
συντελεστεί το "έγκλημα"

Το διαφαινόμενο μου έλεγε παραδοσιακός επιχειρηματίας
(από τους ελάχιστους νουνεχείς που δεν απασχόλησαν το
δημόσιο αίσθημα) καθώς οι όροι που προβλέπονται από τη
σύμβαση δανειοδότησης της χώρας αγγίζουν τα όρια της
τοκογλυφίας.

Η περιβόητη πλέον "σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης"
περιλαμβάνει επαχθέστατους όρους που φτάνουν μέχρι
την υποθήκευση των ίδιων των περιουσιακών στοιχείων
της χώρας.

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του "μηχανισμού" οι δανείστριες
χώρες έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τη συμμετοχή τους,
τη συνεισφορά τους εφ' όσον συνταγματικό ή άλλο δικαστήριο
κρίνει ότι η "σύμβαση" παραβιάζει τους όρους των δικών τους
Συνταγμάτων.

Στην περίπτωση δε που η Ελλάδα δεν μπορέσει να ξεπληρώσει
τα χρέη της κινδυνεύει να χάσει τα περιουσιακά της στοιχεία.
Το άσχημο είναι, πως μέσα στο γενικότερο χαμό ελάχιστα ψιλά
γράμματα του περίφημου μνημονίου έχουν γίνει ή γίνονται γνωστά.

Κοντολογίς η Ελλάδα μοιάζει με τον... ταλαίπωρο, που παίρνει ένα
στεγαστικό δάνειο από την τράπεζα με τους γνωστούς επαχθείς
όρους και αν δεν μπορέσει να το αποπληρώνει στην ώρα του θα
κινδυνεύσει να χάσει το ίδιο του το σπίτι.

Μόνο που εδώ "σπίτι" είναι η ίδια η χώρα και οι όροι δανειοδότησης
σχεδόν τοκογλυφικοί θα οδηγήσουν στην εκποίηση της "υποθήκης",
δυστυχώς.

Ανακεφαλαιώνοντας τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές κινήσεις, αυτή
τη στιγμή έχουμε:

* oικονομία: στασιμοπληθωρισμός και υπερδανεισμός = κατάρρευση
* κοινωνία: σημάδια διάλυσης, νεοπλουτισμός (κυρίως νοητικός),

νεποτισμός, ατιμωρησία, υπογεννητικότητα και λόγω αυτής εισαγωγή
εργατικού δυναμικού (νομιμοποίηση λαθρομεταναστών κ.λ.π)

* πολιτική: κανένα πρόγραμμα, καμία ουσία, κανένα όραμα, καμιά ελπίδα.
* εργασία: έγινε απασχόληση, κάτι σαν "χαρτζιλίκι".....
* εθνικά: πλήρης υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία

και δημιουργία νέου μετώπου στο Ιόνιο. Η Τουρκία "καλπάζει", το "οθωμανικό
τόξο" έγινε κύκλος γύρω μας και εμείς ελληνοποιούμε μουσουλμάνους.

Αυτή είναι η πατρίδα για την οποία μας ζητείτε να κάνουμε θυσίες? αυτός είναι
ο τρόπος ζωής που θα πρέπει να διαφυλάξουμε?
Το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε είναι να βαρέσουμε κανόνι?
Ποιό κανόνι, αυτό που έχουμε ήδη γεμάτο και με τη φλόγα στο φιτίλι?
Αυτό που χρειάζεται είναι πλήρης αλλαγή του πολιτικοκοινωνικοοικονομικού
συστήματος.

Τώρα, αν υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να πετύχουν
μια όσο το δυνατό ομαλή μετάβαση, δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι αν γίνει έτσι,
στη τύχη, θα "κλάψουνε μανούλες".....

Όσο για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους αυτή θα γίνει όταν ολοκληρωθεί
η δέσμη μέτρων στα μισθολογικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μέτρα.
Και όταν πια δεν θα υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση, θα έρθει το λεγόμενο
κούρεμα του χρέους.

Όσο υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα που λογιστικά δίνει παράταση ζωής στην εξόφληση
του χρέους οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για αποδοχή δικών τους απωλειών.

Ο τοκογλύφος σε στραγγίζει πριν δεχτεί να χάσει έστω και μικρό κομμάτι των
χρημάτων του.

Έτσι, και μετά από όλα αυτά, τα επόμενα μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα
η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η αύξηση των μισθών στα σώματα ασφαλείας
και η κατασκευή ελικοδρομίου στο Μαξίμου και στη Βουλή,
για να προλάβουν να φύγουν.......

ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ....


Ερώτηση 11 βουλευτών της Ν.Δ. kai του Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

Θέμα: Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού και εξεταζόμενο μάθημα των απολυτήριων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου με θέμα «Στου Κεμάλ το σπίτι»



Η 19η Μαίου με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Την ίδια ημέρα το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να εξετασθούν οι μαθητές σε κείμενο υπό τον τίτλο «Στου Κεμάλ το σπίτι» στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης.
Η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να απαλείψει από τον τίτλο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας τον όρο Εθνική, αφήνει τελικά την Παιδεία βορά στις ορέξεις αδίστακτων επιδρομέων της ιστορικής μνήμης.
Είναι έντονα διαφαινόμενη η προσπάθεια να εξωραϊστεί η εικόνα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, υπευθύνου της σφαγής των Ποντίων αλλά και των Αρμενίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ακατανόητοι σκοποί που κάποιοι βλακωδώς θέλουν να ισχυρίζονται ότι αποτελούν τμήμα της πολιτικής για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και τον κατευνασμό δήθεν παθών.
Ως το σημείο όμως να προκαλείται το πατριωτικό αίσθημα την ίδια ακριβώς ημέρα που θα έπρεπε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη να αποδίδουμε φόρο τιμής στα μαρτυρικά θύματα της τουρκικής θηριωδίας, αποτελεί ύβρη και δικαίως δημιουργείται οργή και αγανάκτηση.
Πρέπει να διευκρινιστεί πως η παρούσα ερώτηση δεν αμφισβητεί το συγγραφικό έργο του Γιώργου Ιωάννου, ούτε βέβαια αμφισβητείται το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου παρά μόνο η πραγματική πρόθεση του Υπουργείου το οποίο χρησιμοποιεί αποσπασματικά τον τίτλο του βιβλίου για το θέμα των εξετάσεων ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων. Αυτός ο ατυχής συμβολισμός δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του βιβλίου.


Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:



  1. Εάν υπάρχει σκοπιμότητα επιλογής του συγκεκριμένου θέματος τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

  2. Αντιλαμβάνεται, έστω και εκ των υστέρων, χωρίς βέβαια να απαλλάσσεται από ευθύνες, το πρόβλημα;

  3. Εάν αναγνωρίζει το λάθος, νιώθει την ανάγκη να δώσει ειλικρινείς εξηγήσεις και να αποδώσει ευθύνες;

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΚΑΝΤΑΦΙ -ΠΑΠΑΔΡΕΟΥ

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης υπεγράφη την Τετάρτη στην Τρίπολη. Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά μεταξύ άλλων τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, την ενέργεια, τον τουρισμό, τα γεωργικά προϊόντα, την υγεία και την παιδεία. »

ΣΤΗ ΓΥΡΟΜΑΝΙΑ

ΤΗ ΓΥΡΟΜΑΝΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥΓΥΑΛΟ....
ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.....ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ....!!!
ΠΑΝΤΩΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΠΙΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΓΥΡΟΜΑΝΙΑ...!

ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ"

Οι Κατερινιώτες, «διψούν» να μάθουν για όσα συντελούνται στην πόλη τους, έστω κι αν αυτό το ενδιαφέρον περιορίζεται στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Χθες το απόγευμα, οι Φίλοι του Περιβάλλοντος διοργάνωσαν μια αξιόλογη συζήτηση κατά την οποία ακούστηκαν πολλά, χρήσιμα και κολακευτικά σχόλια για την πόλη μας, όπως τουλάχιστον την έχουν δει επιστήμονες που δεν τη ζουν καθημερινά.
Πέρα όμως από τα όσα ακούστηκαν, από τη χθεσινή εκδήλωση βγήκαν και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα…
Το ένα είναι, ότι οι Φίλοι του Περιβάλλοντος, απέδειξαν ότι δεν έχουν προκαταλήψεις για κανέναν άρχοντα και καμιά αρχή του τόπου και πως δεν επιθυμούν να «ενημερώσουν» και να «ενημερωθούν» μονόπατα και με δόλο.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι, ότι προφανώς λόγω της προκατάληψης που έχει η δημοτική αρχή Κατερίνης εναντίον του συγκεκριμένου συλλόγου, μποϊκοτάρισε μια εκδήλωση, αφού απουσίαζε «εκκωφαντικά».
Το γεγονός είναι ότι έχασε την ευκαιρία να «εκμεταλλευτεί» τα όσα κολακευτικά είπαν οι ομιλητές για παρεμβάσεις που έχει κάνει στην πόλη (όπως η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων), αλλά κυρίως να μιλήσει με πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

*** ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ -ΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ....!!!! ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ...ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ...
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ...ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ..."ΜΠΡΑΒΟ"..!!!


****
ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ" ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...
ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ?


*** ΑΝ ΣΕΒΕΤΑΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ....

ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ

Απορριπτική ήταν η εισήγηση της Εισηγήτριας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ένσταση που κατέθεσε ο τέως βουλευτής του νομού μας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να γίνει ανακατανομή εδρών, ώστε να καταλάβει η Ν.Δ. στην Πιερία και δεύτερη έδρα (κάτι που θα σήμανε και την επιστροφή του στο Κοινοβούλιο)
Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταθέσουν τα υπομνήματά τους, ώστε η οριστική απόφαση να εκδοθεί εν ευθέτω χρόνω (σε 3, 4, 5, 7 μήνες).

ΣΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ  ΝΔ,ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ.  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΡΑΕΔΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
3-1 η 2-1-1 η 4-0 
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...



ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ...ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΒΕΡΩΦ...!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μάλλον νυχτες ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ...

ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ....
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ....(ΒΛΕΠΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ)...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ.................ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ....
ΝΑΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ
ΕΙΝΑΙ Ο ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ.....

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΙ ΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ν. ΚΟΡΕΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΟΤΤΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΕΘΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ....

....ΤΡΕΜΕ ΧΙΟΝΙΔΗ...!!!!!!!!!!!!
...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ..ΤΕΛΕΙΩΣΕ...
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΛΛΑΣ-Ν. ΚΟΡΕΑ ΣΤΙΣ 14.30....ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ...!!