PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ισραήλ vs "ακτιβιστών" ή διμερές επεισόδιο. Τυχαίο.....δεν νομίζω!!!!!

Tα γεγονότα της 1ης Ιουνίου αρχίζουν σιγά-σιγά να θεωρούνται


από τη διεθνή διπλωματία, σαν διμερές επεισόδιο Τουρκίας- Ισραήλ.....

και λιγότερο σαν υπόθεση Ισραήλ VS ακτιβιστών (αλήθεια υπάρχουν

ακτιβιστές σε μια χώρα όπως η Τουρκία η οποία έχει καταπατήσει κάθε

έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων?) που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη.

Μην ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία των νεκρών είναι Τούρκοι. Είχε δεκαετίες

να ζήσει τέτοιο τσαμπουκά από άλλο κράτος η Τουρκία.

Το Ισραήλ είναι σίγουρο ότι θέλησε να δώσει μια απροσδόκητη και πρώϊμη

απάντηση στις διαφαινόμενες κινήσεις προσέγγισης της Τουρκίας με το

Ιράν.

Θέλησε να δώσει ένα γερό σήμα πως δεν πρόκειται να.... κάτσει να πάιξει τις

κουμπάρες, όσον αφορά τα παιχνίδια που σχεδιάζει το Ιράν. Και επειδή η ΄

Τουρκία στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πιθανότητες να κηρύξει πόλεμο

μιας και είναι σε τροχιά ανάπτυξης και προσέγγισης του δυτικού κόσμου

προτίμησε να παραδώσει σε αυτή το μήνυμα και όχι στο Ιράν το οποίο δεν

θα είχε να χάσει τίποτα και θα εμπλεκόταν πολύ πιο εύκολα σε πόλεμο.

Στην Τουρκία γίνεται-και θα γίνει τις επόμενες μέρες ακόμη περισσότερο-χαμός.

Η κυβέρνηση Ερντογάν με το μετριοπαθές δόγμα Νταβούτογλου δυσκολεύεται και

δεν αναμένεται να κλιμακώσει απότομα την ένταση. Όμως όσο τελικά και να

καταλαγιάσει την ένταση ο Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας θα το βρεί

μπροστά του αργά ή γρήγορα.

Μεσομακροπρόθεσμα οι προβλέψεις είναι πολύ άσχημες για τις σχέσεις των

δύο χωρών.
Τα γεγονότα της 1ης Ιουνίου ήταν ένα turning point για Τουρκία


και Ισραήλ.

Ευχαριστήριο Ηλία Τάπρα

Θέλω να ευχαριστήσω απ’ τα βάθη της καρδιάς μου τους Νεοδημοκράτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας. Θα τιμήσω την ψήφο τους. Θ’ ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ρόλο που αναλαμβάνω στη νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στην Πιερία.
Επίσης επιθυμώ να συγχαρώ το νέο Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. και τους συνεργάτες του, για την επικράτησή τους στις εκλογικές διαδικασίες και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.


Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μη συγχαρώ τους ανθυποψηφίους μου κ. Ευτυχία Σαπίδου – Καραγιαννάκη και κ. Συμεών Σίμο για τη θετική συμμετοχή και συμβολή τους στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου και του αδιάβλητου της διαδικασίας.


Οι τέσσερις χιλιάδες και πλέον Νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες απαιτούν απ’ όλους μας υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνειδητή ανταπόκριση στο κάλεσμα της κοινωνίας στην οποία χρωστάμε. Χρωστάμε στην ελληνική Κοινωνία που θέλει κάποιους να εμπιστευθεί. Κάτι να πιστέψει. Κάπου να ελπίσει. Κι εμείς μπορούμε να της προσφέρουμε και Πίστη και Ελπίδα και Προοπτική. Και δεν υπάρχει Πίστη, δεν υπάρχει Ελπίδα χωρίς Πρότυπα, Ιδανικά και Ιδέες.


Με καρδιά


Ηλίας Τάπρας

Ο Αλχημιστής του 2010

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα



Διάβασα ένα πολύ ωραίο κείμενο του φίλου blogαδόρου Γιάννη Παπαιωάννου που βοήθησε ιδιαίτερα την πορεία της σκέψης μου γύρω από την πραγματική «αλχημεία» που χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε όλοι για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και που πάμε.



Αν διαβάσετε κι εσείς προσεκτικά αυτές τις λίγες επόμενες παραγράφου, ίσως και να καταφέρετε να πάρετε χαμπάρι τι έχουμε μπροστά μας και πως το αντιμετωπίζουμε.



Λοιπόν : Έχουμε απορροφήσει Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν - όποιο κι αν είναι αυτό τέλος πάντων- από το μέλλον μας μέσω του μαζικού δανεισμού στον οποίο όπως όλοι ξέρουμε καταφεύγουμε για να επιβιώσουμε. Παίρνουμε δηλαδή δανεικά με ενέχυρο το μέλλον μας, εφ΄όσον στο μέλλον θα έχουμε κάτι να «δώσουμε πίσω» σ αυτόν που μας δάνεισε.



Ερώτηση: Αν δεν έχουμε;

Απάντηση: Ίσως χρειαστεί να δώσουμε τη Σκιάθο. Ή τη Σύρο. Κάτι τέλος πάντων.



Συνεχίζουμε: Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα ατομικά μελλοντικά εισοδήματα μας τα επόμενα χρόνια θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή χρεών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, είτε από εμάς είτε από «άλλους». Αυτό ακριβώς που συνέβη φέτος. Πληρώνουμε από την τσέπη μας για να ξεπληρώσουμε χρέη που εμείς ΔΕΝ δημιουργήσαμε αλλά τα δημιούργησε κάποιος άλλος αλλά τα πληρώνουμε μαζί.



Προχωράμε: Η μαζική απώλεια αγοραστικής δύναμης που θα προκύψει, μεταφράζεται σε μονάδες Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος των επόμενων χρόνων. Πληρώνοντας λοιπόν το 2011 τα δανεικά του 2009, ας πούμε, δεν μας μένει Ακαθάριστο Προιόν για το 2011 . Κιαυτό κάνει την κατάσταση χειρότερη από όσο φανταζόμαστε στου τομείς των δημοσίων εσόδων και των ελλειμμάτων. Διότι αν πρόκειται για προσωπικά χρέη, όλο και κάτι μπορεί να γίνει. Να κάνουμε δηλαδή στο δανειστή τα «γλυκά μάτια», να του κάνουμε 2-3 φορές το τραπέζι, να του πάρουμε ένα δώρο για να μαλακώσει. Το Κράτος όμως; Δωράκια δεν μπορεί να κάνει. Παρεκτός κι αν πρόκειται για τη Λευκάδα –ας πούμε. Ή τη Σκύρο.



Και τώρα, κάπου καταλήγουμε: Τα ελλείμματα σε Α.Ε.Π. μας προκύπτουν κυρίως από την μείωση της κατανάλωσης και την απώλεια φόρων και μοιάζει να είναι σε απόλυτη χρονική συνάρτηση με την αύξηση του δανεισμού.



Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα τα προγράμματα λιτότητας ανά την Ευρώπη είναι στην ουσία αυτοκαταστροφικά γιατί μειώνουν ακόμη περισσότερο τα μελλοντικά ΑΕΠ των χωρών που έλαβαν τέτοια μέτρα.



Τι χρειάζεται συνεπώς; Το ΑΕΠ να επιστραφεί στα χρόνια που ανήκει. Πως; Είτε πληρώνοντας σταδιακά τα χρεωστούμενα, είτε επιμηκύνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής ή διαγράφοντας τα χρέη άμεσα οριστικά και τελεσίδικα .



Όσοι γνωρίζουν καλύτερα, θεωρούν ότι όλα αυτά είναι μονόδρομος και θα συμβούν σε μεγάλο βαθμό. Το θέμα είναι να συμβούν για ΟΛΟΥΣ. Και όχι για «όλους μείον οι έξυπνοι».



Κι αυτοί οι ίδιοι πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά τα «σκουπίδια» που αποκαλούμε χρέη πρέπει να γίνουν ξανά «πλούτος για όλους» και όχι μόνο για τις τράπεζες. Δηλαδή, να χάσουν οι τράπεζες λίγα από τα μελλοντικά κέρδη τους υπέρ όλων όσων πιθανώς να χρεοκοπήσουν τα επόμενα χρόνια, και αυτοί είναι πάρα πολλοί σε πολλά σημεία της αγοράς και δεν το ξέρουν.

Διότι αν χρεοκοπήσουν τόσοι πολλοί, σε ποιους θα δανείζουν οι τράπεζες;




Απάντηση της υφ.Εσωτερικών κ. Θ.Τζάκρη σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου

 για τις εγγυητικές μετάκλησης αλλοδαπών εργατών






Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις μετακλήσεις αλλοδαπών εργατών, αναφέρει η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν με μεγάλο αριθμό αγροτών του δήμου Δίου που «έχασαν» τις εγγυητικές τους επιστολές λόγω της μη επιστροφής των αλλοδαπών εργατών στις χώρες προέλευσής τους.

Η κ. Τζάκρη στην απάντησή της, αναλύει το υπάρχον νομικό πλαίσιο και στο τέλος επισημαίνει πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργούνται τονίζοντας πως το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει σε απαραίτητες αλλαγές, πλην όμως δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται στο κείμενο της ερώτησης.



Η απάντηση της κ. Τζάκρη



Σε απάντηση της αριθ.9424/28.4.2010 Ερώτησης, που κατατέθηκε από τον βουλευτή κ. Κώστα Κουκοδήμο, αναφορικά με τις εγγυητικές επιστολές που καταθέτουν οι εργοδότες για τη μετάκληση αλλοδαπών εργατών με σκοπό την εποχιακή απασχόληση και κατά το μέρος που άπτεται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με βάση το υφιστάμενο σήμερα νομοθετικό πλαίσιο η διαδικασία εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια με σκοπό την εποχιακή εργασία ρυθμίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.3386/2005 και της αριθ.12311/3.6.2008 κοινής υπουργικής απόφασης 9ΦΕΚ 1063 Β’) που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας και των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη κατά την κατάρτιση της έκθεσης της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του Ν.3386/05, καθώς και των ειδικότερων όρων για τη μετάκληση για εξαρτημένη εργασία υπηκόων τρίτων χωρών, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 14 του ν.3386/05, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του ν.3536/07 (ΦΕΚ 42 Α’).

Συγκεκριμένα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του ν.3386/05 ορίζεται ότι «Ο εργοδότης που επιθυμεί να απασχολήσει υπήκοο τρίτης χώρας για εποχιακή εργασία και προκειμένου να χορηγηθεί η αντίστοιχη θεώρηση εισόδου, οφείλει να λάβει προηγούμενη έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, εφόσον προβλέπονται αντίστοιχες θέσεις στην απόφαση του άρθρου 14 του νόμου αυτού, ύστερα από αίτηση που κατατίθεται στο δήμο ή στην κοινότητα του τόπου κατοικίας ή διαμονής του, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την έναρξη των εργασιών του, εφαρμοζόμενης, κατά τα λοιπά, της διαδικασίας του άρθρου 11 του ίδιου νόμου. Μαζί με την αίτηση ο εργοδότης καταθέτει εγγυητική επιστολή τράπεζας ή του Ταμείου παρακαταθηκών και Δανείων που αντιστοιχεί στις αποδοχές ενός μηνός του ανειδίκευτου εργάτη, η οποία επιστρέφεται στον εργοδότη μετά τη λήξη της άδειας διαμονής και την αναχώρηση του υπηκόου τρίτης χώρας από την Ελλάδα. Αρμόδια για την εξέταση της αίτησης είναι η οικεία Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας».

Επίσης με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 16 του ν.3386/05 διευκρινίζεται ότι: «Κατά τα λοιπά, η είσοδος, διαμονή και το χρονικό διάστημα απασχόλησης υπηκόων τρίτων χωρών για εποχιακή εργασία στην Ελλάδα ρυθμίζονται από διμερείς ή πολυμερείς διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες και κατισχύουν». Η χώρα μας έχει συνάψει διμερή συμφωνία με την Αλβανία για εποχιακή απασχόληση η οποία έχει κυρωθεί με το ν.2482/1997 (ΦΕΚ 73 Α’) οι διατάξεις της οποίας εφαρμόζονται και κατισχύουν των διατάξεων του ανωτέρω άρθρου.

Επιπλέον με την αριθμ. 12311/3/6/2008 ΚΥΑ ορίζεται ότι μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του Ν.3386/05, ο εργοδότης που επιθυμεί τη μετάκληση υπηκόου τρίτης χώρας για εποχιακή απασχόληση, εφόσον συμπεριλήφθηκε η σχετική θέση εργασίας σε αυτήν, υποβάλλει αίτηση στον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Στην αίτηση οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το όνομα πατρός, η ημερομηνία γέννησης και ο αριθμός διαβατηρίου των προς μετάκληση υπηκόων τρίτων χωρών και συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

Α)εγγυητική επιστολή τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά η οποία αντιστοιχεί στις αποδοχές ενός μηνός του ανειδίκευτου εργάτη.

Β)Βεβαίωση του εργοδότη ότι θα προσλάβει τους εργαζόμενους και ότι θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες σε περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 80 του ν.3386/2005.

Γ)Σύμβαση εργασίας (εις διπλούν), υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, για κάθε εργαζόμενο, από την οποία θα προκύπτει το είδος της απασχόλησης, διάρκεια και η αμοιβή του εργαζόμενου, η οποία δεν μπορεί να είναι, σε καμία περίπτωση, μικρότερη από τις αποδοχές ανειδίκευτου εργαζόμενου, θεωρημένη από την οικεία υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Δ)Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη ότι θα του εξασφαλίσει κατάλυμα.

Στη συνέχεια με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του κεφαλαίου Η’ της ιδίας ΚΥΑ, καθορίζονται περιοριστικά οι περιπτώσεις για τις οποίες είναι δυνατή η επιστροφή των εγγυητικών επιστολών οι οποίες έχουν κατατεθεί από εργοδότες για τη μετάκληση υπηκόων τριών χωρών για την παροχή εποχιακής εργασίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει επίκληση οποιουδήποτε άλλου λόγου για την επιστροφή τους.

Ειδικότερα, οι εγγυητικές επιστολές, οι οποίες έχουν κατατεθεί για μετάκληση υπηκόων τρίτων χωρών για εποχιακή εργασία επιστρέφονται εφόσον:

Α.Λήξει η άδεια διαμονής ή παρέλθει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει δικαίωμα να παραμείνει στη χώρα. Συνεπώς, στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί έγκαιρα η άδεια διαμονής από την οικεία Περιφέρεια και έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των έξι μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης για το οποίο είχε δικαίωμα να παραμείνει στη χώρα, η εγγυητική επιστολή επιστρέφεται στον εργοδότη.

Β.Δεν εγκριθεί η μετάκληση υπηκόου τρίτης χώρας από τον οικείο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Γ.Δεν χορηγηθεί θεώρηση εισόδου από την αρμόδια Προξενική Αρχή είτε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε για άλλους λόγους, εφόσον αυτό βεβαιώνεται από την αρχή αυτή.

Δ.Χορηγηθεί μεν η θεώρηση εισόδου αλλά ο υπήκοος τρίτης χώρας δεν εισέλθει στη χώρα, εφόσον αυτό βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ε.Με αίτηση του εργοδότη ανακληθεί η εγκριθείσα μετάκληση του υπηκόου τρίτης χώρας, πριν την είσοδό του στην Ελλάδα, εφόσον η αρμόδια υπηρεσία διαβιβάσει την ανάκληση της πράξης έγκρισης στην οικεία προξενική αρχή και αυτή βεβαιώσει ότι δεν χορηγήθηκε στο μεταξύ ειδική θεώρηση εισόδου.

Για την επιστροφή των εγγυητικών, ο ενδιαφερόμενος εργοδότης καταθέτει σχετική αίτηση στο δήμο ή την Κοινότητα του τόπου κατοικίας του. Η αίτηση αυτή διαβιβάζεται άμεσα στην οικεία Περιφέρεια η οποία, αφού διαπιστώσει τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδει έγγραφη παραγγελία για την επιστροφή της εγγυητικής στον εργοδότη. Αντίθετα, αν η Περιφέρεια διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής των εγγυητικών επιστολών, αυτές καταπίπτουν υπέρ του Δημοσίου και αποτελούν έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών, γίνεται ύστερα από την έγγραφη παραγγελία του οικείου Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Περιφέρεια οφείλει να ενημερώσει εγγράφως τον εργοδότη για την αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος του για επιστροφή της εγγυητικής επιστολής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Υπουργείο μας σχεδιάζει την αναμόρφωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την είσοδο και διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση της ισχύουσας διαδικασίας εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα με σκοπό την παροχή εργασίας, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Θ.ΤΖΑΚΡΗ

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη

, έκανε σήμερα την εξής δήλωση:




«Ο κ.Σαμαράς με τη χθεσινή του ομιλία έκανε ένα ακόμη βήμα στην πορεία

συρρίκνωσης της Νέας Δημοκρατίας από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη

σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης.



Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεοκοπία της

πατρίδας τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της

παράταξης. Και τις μεν ύβρεις του για τη δική μου υπεύθυνη στάση τις

αντιπαρέρχομαι, οφείλω όμως να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη

πολιτική του που έχει ήδη οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν

μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες.



Πιστεύω όμως ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, σ' αυτή

την κρίσιμη για την σωτηρία της χώρας στιγμή, απαιτούν να έχουν ρόλο και

λόγο. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν απαθείς και αδρανείς αυτή την

καταστρεπτική πορεία.»

Στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών ο Νομάρχης Πιερίας






Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Ιουνίου 2010, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.



Στη συνεδρίαση για πρώτη φορά συζητείται η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013 και μετά και θα ψηφιστεί η σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής, που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Νομάρχης ως πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» ΝΑΤ της Επιτροπής των Περιφερειών, θα προωθήσει τις τροπολογίες και τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης, που διασφαλίζουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας.



Παράλληλα στη συνεδρίαση θα ψηφιστούν γνωμοδοτήσεις που έχουν να κάνουν με την ενοποιημένη θαλάσσια πολιτική και την διακυβέρνηση στη Μεσόγειο, τη διεθνή πολιτική για τη βιοποικιλότητα, την αστική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασίας και ανάπτυξης. Επίσης τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών θα συζητήσουν παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Michel Barnier το θέμα της οικονομικής κρίσης.



Επίσης κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας ο κ. Παπαστεργίου, ως πρόεδρος της Επιτροπής ΝΑΤ θα κάνει παρέμβαση εκ μέρους της Επιτροπής των Περιφερειών στον Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Dacian Ciolos, σε σχέση με τα αγροτικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΟΙΟΙ...? ΠΟΙΟΣ? ΓΙΑΤΙ?


ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΦΗΜΕΣ?
ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΜΕ
ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ..?
Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΞΕΡΕΙ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ...
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?
ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ...!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ...


1996........................7.500 ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ
2000........................12.000 ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ
2004........................18.000 ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ
2007........................25.000 ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ
2009........................15.000 ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ

..........ΤΥΧΑΙΟ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ....
ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ:
ΔΗΜΟ η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ..?
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΙ ΠΙΟ ΘΑΡΑΛΛΕΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ"...

ΟΣΙ  ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΡΓΟ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!!!!!!!!
ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ....ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ..
ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ...
ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ...
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ...ΑΡΝΙ?

ΔΥΟ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΣΟ :
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ....ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ "ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ?

Η ΝΕΑ "ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ"

ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ, ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ...
ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ...

Δηλώσεις του τ. διοικητή του ΨΝΠΟ, Κ.Δημητριάδη, ως απάντηση στο νέο διοικητή

Καμία πλασματική υπερωρία!




*Άφησε αιχμές για τον κ. Κοσμαδάκη για την «αξιοκρατική» επιλογή του στη διοίκηση του ΨΝΠΟ



* Δήλωσε ότι θέλει χρίσμα για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και επιτέθηκε εναντίον του ανεξάρτητου υποψηφίου Γ. Παπαθανασίου













Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο τ. διοικητής του ΨΝΠΟ, Κώστας Δημητριάδης, προκειμένου να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχθηκε από το νέο διοικητή του ΨΝΠΟ, Μανόλη Κοσμαδάκη, για «ψεύτικες υπερωρίες» που δίνονταν σε τουλάχιστον 73 υπαλλήλους και για πολλά χρόνια, οι οποίοι «έπαιρναν 2.500 πλασματικές υπερωρίες το μήνα, ύψους 140.000 ευρώ το χρόνο».







Για τις υπερωρίες



Απαντώντας στις κατηγορίες του νέου διοικητή του ΨΝΠΟ για «πλασματικές υπερωρίες αργομισθίας», ο κ. Δημητριάδης, μεταξύ των άλλων που είπε, υποστήριξε: «Η διαδικασία προκειμένου να πληρωθούν κάποιοι υπάλληλοι υπερωρία είναι η εξής: Στην αρχή κάθε έτους προϋπολογίζονται οι υπερωρίες που απαιτούνται για κάθε κατηγορία προσωπικού. Το ποσό αυτό, ελαφρώς κουτσουρεμένο εγκρίνεται από το ΥΥΚΑ. Ευθύνη της Διοίκησης είναι η κατανομή του ποσού αυτού, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των προϊσταμένων, την προσφορά και τη συμμετοχή του καθενός, στην επίτευξη των στόχων. Οι καταστάσεις αυτές προσυπογράφονται από τον Διοικητικό Δ/ντη και τον Διοικητή και αφού ελεγχθούν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποστέλλονται στο υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τις υπερωρίες του Νοσηλευτικού προσωπικού και τις εφημερίες του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού, για την τελική τους έγκριση και πληρωμή. Έτσι τουλάχιστον ίσχυε μέχρι την ημέρα της αποχώρησής μου.



Εκφράζουμε την απορία μας, πώς χαρακτηρίζει πλασματικές τις υπερωρίες που πλήρωνα εγώ μέχρι πέρυσι, τέτοια εποχή; Πού ήταν αυτός τότε;



Όποιος εργάζεται αμείβεται. Από πότε η απροθυμία μίας κυβέρνησης να πληρώσει τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων χαρακτηρίζεται σαν «αργομισθία, πλασματικές υπερωρίες, κλεμμένα που πρέπει να επιστραφούν;»



Δεν υπήρξε ούτε μία πλασματική υπερωρία, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ορισμένων να αποδείξουν το αντίθετο. Αντίθετα έπαιρναν πολύ λιγότερα, συγκριτικά με αυτά που προσέφεραν, καθώς υπήρχε πάντα δουλειά.



Ζήτησα με αίτησή μου από το Ψ.Ν.Π.Ο. να μου δώσουν στοιχεία για να σας τα παραθέσω, με τα εγκεκριμένα ποσά υπερωριών και εφημεριών για τα έτη 2004 έως και 2009 και συγκριτικά στοιχεία με προηγούμενες Διοικήσεις, τα αντίστοιχα ποσά τον Μάιο του 2010, το σύνολο των υπαλλήλων που αμειβόταν υπερωριακά κατά κατηγορία και τις επιστροφές στο υπουργείο.



Επίσης αντίγραφα μισθοδοτικών καταστάσεων υπερωριών (για τα ίδια έτη και τον μήνα Μάιο 2010), στα οποία να φαίνονται οι σφραγίδες και οι υπογραφές των αρμοδίων για έγκριση, καθώς και τον προγραμματισμό - προτάσεις προϊσταμένων. Μου αρνήθηκαν την παροχή των στοιχείων, διότι όπως αναφέρει στην απάντησή του: Α. Δεν αναφέρω το λόγο για τον οποίο τα ζητώ. Β. Διερωτάται αν είναι αναγκαία και πρόσφορα για την υπεράσπιση κάποιων δικαιωμάτων μου. Γ. Επισημαίνει ότι κάποια εμπίπτουν και στις διατάξεις περί απορρήτου. Τι φαρισαϊσμός.



Για τις υπερωρίες Μαρτίου 2010 δεν είναι αρμόδιος (ο κ. Κοσμαδάκης), καθώς δεν είχε αναλάβει καθήκοντα στο Ψ.Ν.Π.Ο. Αρμόδια ήταν μόνο η πρώην Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Μαρία Τσαρούχα. Με την πληροφόρηση ποιου άραγε ενεργεί και με ποιο δικαίωμα τις αμφισβητεί αφού δεν ήταν καν εκεί; Και για τους μήνες ακόμη που ήταν στη θέση του, πώς γνωρίζει πόσοι και ποιοι υπάλληλοι εργάσθηκαν υπερωριακά, αφού δεν επισκέφθηκε όλες τις Δομές, δεν έκανε την καταγραφή των αναγκών και δεν διαπίστωσε πως λειτουργεί το Δίκτυο;



Η κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων είναι ο ορισμός ιδιαιτέρων γραμματέων και Γραφείων Τύπου, μόνο και μόνο για να βγάζουν φωτογραφίες τον Διοικητή, όταν επισκέπτεται μία Δομή, σαν να πρόκειται για είδηση».







Πάγια τακτική;







Για το θέμα αυτό η «Ημερήσια» ανέφερε ότι στελέχη του ΨΝΠΟ, που σίγουρα δεν ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, σε ερώτημα που τους τέθηκε για τις πλασματικές υπερωρίες, απάντησαν ότι αυτά συμβαίνουν από τη δεκαετία του ’80, από τότε που ο τότε υπουργός υγείας, Γιώργος Γεννηματάς, εφάρμοσε αυτό το σύστημα των πλασματικών υπερωριών για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους γιατροί και νοσηλευτές. Και η «Ημερήσια» ρώτησε τον κ. Δημητριάδη αν είναι έτσι τα πράγματα.



Η απάντηση που έδωσε ο κ. Δημητριάδης ήταν η εξής: «Η σύλληψη της ιδέας για το εθνικό σύστημα υγείας φυσικά και ανήκει στο Γιώργο το Γεννηματά, τον αείμνηστο, και ήταν πάρα πολύ σωστή. Απλώς, οι ανάγκες του 1980 με τις ανάγκες του 2010 έχουν τεράστια διαφορά. Και επίσης, όπως είχε κατατεθεί τότε αυτός ο νόμος, έτσι ισχύει και μέχρι σήμερα. Δεν έχουν μπει οι πινελιές που χρειαζόταν ώστε να επικαιροποιηθεί.



Νομίζω και πιστεύω στο δημόσιο χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας αλλά όσον αφορά τις εφημερίες των γιατρών και τις υπερωρίες, ναι όντως υπάρχει αλήθεια σ’ αυτό, ήταν ένας τρόπος ενίσχυσης του εισοδήματος των γιατρών, γιατί, αν δείτε, ο βασικός μισθός τους είναι λιγότερος, είναι ελάχιστος, το εισόδημά τους αυξάνεται με τις εφημερίες. Επίσης είναι ένας τρόπος να ικανοποιήσουν οι διοικήσεις αυτούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες. Χρειάστηκε τεράστια δουλειά, με ποιον τρόπο θα μπορούσε»…



Ερώτηση δημοσιογράφου: Δηλαδή λέτε ότι ήταν πλασματικές οι υπερωρίες;



Κ.Δημητριάδης: «Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν είπα κάτι τέτοιο. Χρειαζόταν να δουλέψουν υπερωριακά οι υπάλληλοι, δεν έβγαινε η δουλειά έτσι από μόνη της».







Κομματικές επιλογές στις διοικήσεις του ΨΝΠΟ



Ο κ. Δημητριάδης, επίσης, σχολίασε κάποιες φράσεις που ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Κοσμαδάκης περί «ανοιχτής διακυβέρνησης» και επιλογής του στη θέση του διοικητή του ΨΝΠΟ.



«Όσον αφορά αυτά που αναφέρει στο 16σελιδο του, έχετε ακούσει όλοι για το φιάσκο της «πρωτόγνωρης διαδικασίας ανοιχτής διακυβέρνησης».



Υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων μας, όσοι υποστηρίζουν ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία της ανοιχτής διακυβέρνησης και η επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων –και όχι μόνο- έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια. Κάποιοι γνωρίζουν ποιων τα βιογραφικά πρώτευσαν.



Αλλά ούτε ένας Διοικητής ή αναπληρωτής Διοικητής, σε όλη την Ελλάδα, δεν παρέμεινε στη θέση του. Κανενός οι ικανότητες και η εμπειρία δεν υπερτερούσαν των προσόντων εκείνων που επέλεξε το γραφείο του πρωθυπουργού; Όλοι γνωρίζουν πάντως, ποιο είναι το επιπλέον προσόν και καταδεικνύεται σήμερα ο λόγος που επέβαλε την επιλογή τους.



Προφανέστατα για να ρίξει τις ευθύνες των μέτρων που λαμβάνονται σήμερα στους προηγούμενους. Ατύχησαν όμως. Διάλεξαν το αποδοτικότερο Νοσοκομείο της Ελλάδας».



Πάντως, για το ίδιο θέμα, δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον κ. Δημητριάδη, παρατήρησε ότι κατηγορεί μεν τη διαδικασία open.gov ως κομματική αλλά κατηγορεί και τον κ. Κοσμαδάκη ότι αποτέλεσε κομματική επιλογή του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν λέει ότι και ο ίδιος ο Κώστας Δημητριάδης αποτέλεσε κομματική επιλογή της ΝΔ.







Επίθεση εναντίον του Γ.Παπαθανασίου







Επιπλέον, μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Δημητριάδης ήταν και το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Δίου – Ολύμπου. Ο τ. διοικητής του ΨΝΠΟ δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι, μαζί με άλλους, υποψήφιος για υποψήφιος δήμαρχος Δίου διεκδικώντας το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.



Επιτέθηκε δε στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαθανασίου λέγοντας: «Πιστεύω ότι πρέπει να δοθούν χρίσματα ή στηρίξεις, γιατί πιστεύω ότι τα κόμματα είναι φυτώρια από τα οποία πρέπει να αναδεικνύονται οι άξιοι και οι ικανοί και όχι όταν παίρνεις το χρίσμα, είσαι κομματικοποιημένος και όταν δεν το παίρνεις, είσαι ανεξάρτητος.



Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είναι ο Παπαθανασίου; Τρεις φορές δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ, μια φορά υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ, τώρα λέει θα κατεβεί ανεξάρτητος. Τι ανεξάρτητος; Έτσι είναι οι ανεξάρτητοι»;



Για το ίδιο θέμα, σε άλλη ερώτηση που τέθηκε στον κ. Δημητριάδη για το αν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε περίπτωση που δεν πάρει το χρίσμα εκείνος αλλά το πάρει άλλος, εκείνος απάντησε μεταξύ άλλων ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος εάν και εφόσον το θέλει ο υποψήφιος δήμαρχος που θα πάρει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία.







Η συνέντευξη τύπου







Τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Δημητριάδης έχοντας δίπλα του την τ. υποδιοικήτρια του ΨΝΠΟ, Μαρία Τσαρούχα, έχουν ως εξής:



«Στην πρόσφατη συνέντευξη του ο νέος Διοικητής, μιλάει για χρέη, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και «πάρτι» όπως πιστεύει ο ίδιος. Αποσκοπεί στην ισοπέδωση και απαξίωση ενός επιτυχημένου έργου και όχι στην επέκταση και αναβάθμισή του. Η καταστροφολογία και η λασπολογία, μαρτυρούν μόνο ένα πράγμα, την απουσία οράματος για την επόμενη ημέρα.



Στις κινήσεις αυτές εντυπωσιασμού της νέας Διοίκησης παραθέτουμε, για άλλη μία φορά, τον απολογισμό του έργου μας.



Την ημέρα της αποχώρησής μου από τη διοίκηση του Ψ.Ν.Π.Ο, παρέδωσα έναν υγιή οργανισμό, με ταμειακό υπόλοιπο 1.170.667,71 ευρώ, με εξοφλημένους όλους τους προμηθευτές. Επιπλέον το Ψ.Ν.Π.Ο δεν μπήκε ποτέ στη ρύθμιση χρεών, όπως τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, γιατί απλώς δεν χρωστούσε σε κανέναν.







Απαιτήσεις από τα ταμεία







Αναφορικά με τις απαιτήσεις του Ψ.Ν.Π.Ο από τα Ασφαλιστικά ταμεία, το 2007 κατορθώσαμε με παρέμβαση του τότε υφυπουργού υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλου να λάβουμε το ποσό των 3.000.000 από τα 4.000.000 που μας χρωστούσε τότε ο ΟΓΑ. Ενημερώνουμε τον νέο Διοικητή, που ακόμη δεν έχει ενημερωθεί, ότι οι απαιτήσεις από τα ταμεία δεν εισπράττονται με εντάλματα (όπως αναφέρει στο report σελ 9). Κερδίζονται μέσα από συνεχή διεκδίκηση.



Το Ψ.Ν.Π.Ο είναι από τα πρώτα και ελάχιστα Νοσοκομεία της χώρας, που εφαρμόζει το Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα, καθώς και την Αναλυτική Λογιστική. Έχουμε κάνει προσαρμογή των οικονομικών καταστάσεων 2007 και 2008 σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και διενεργήθηκαν ο έλεγχοι από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές. Δείτε τους ισολογισμούς για να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει ούτε μία παρατήρησή τους.







Τα οικονομικά στοιχεία







Τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς είναι:



Ταμειακό διαθέσιμο 2008 1.170.667,71



Υποχρεώσεις προς τρίτους 479.205,46



Απαιτήσεις από ασφαλιστικά ταμεία 1.751.694,27



Πλεόνασμα 1.272.488,81



Ταμειακό υπόλοιπο και πλεόνασμα 2.443.156,52



Στους ελέγχους των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών, που διενεργήθηκαν στο Ψ.Ν.Π.Ο κατά τη διάρκεια της θητείας μας, συνομολογήθηκε η άριστη λειτουργία και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών. Και τότε οι προσπάθειες υπονομευτικής αμφισβήτησης της προσφοράς και του έργου που συντελέσθηκε στο Ψ.Ν.Π.Ο και των καταγγελτικών διαθέσεων έπεσαν στο κενό.



Όσον αφορά τη διάθεση μίας οδοντιατρικής καρέκλας, εγκαταλελειμμένης εδώ και χρόνια στις παλιές εγκαταστάσεις του Ψ.Ν.Π.Ο και παλιάς τεχνολογίας, ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος».







Ενημέρωση







Εγώ ο ίδιος, επισκέφθηκα (τον κ. Κοσμαδάκη) στο γραφείο του, χωρίς να έχω υποχρέωση, ή να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να τον ενημερώσω, για τις αγωνίες των εργαζομένων, την επόμενη ημέρα του Δικτύου, τι παραλάβαμε και τι ουσιαστικά παραδίδουμε μετά από πέντε χρόνια Διοίκησης. Δεν διατύπωσε ούτε μία διαφωνία, απορία ή δυσαρέσκεια. Το αντίθετο μάλιστα. Τι μεσολάβησε; Προφανώς η ομολογούμενη ενημέρωση από τους γνωστούς σε όλους πλέον παραγκωνισμένους υπαλλήλους, λόγω της δικής τους τεμπελιάς και απροθυμίας, που βρήκαν ευκαιρία και πρόσφορο έδαφος να εκδικηθούν τον φορέα που υπηρετούν και τους ίδιους τους συναδέλφους τους.







Συνεργασία με εργαζόμενους







Εμείς από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, συνεργαστήκαμε με όλους τους εργαζόμενους.



Ήδη οι εργαζόμενοι του ΨΝΠΟ (μετά τη συνέντευξη Κοσμαδάκη) αντέδρασαν, με ανακοίνωσή τους στον Τύπο, καταδικάζοντας την «πρόωρη καταγγελτική διάθεση του νέου Διοικητή, την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, τη στοχοποίηση υπαλλήλων και την πολιτική της συρρίκνωσης του Δικτύου». Στη συνέλευσή τους έμαθα πως υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του και πως απομονώθηκαν εκφράσεις του.



Μακάρι να κατάλαβε το λάθος του και να αλλάξει πορεία πλεύσης. Θα είμαι ο πρώτος που θα χαρεί. Χρειάζεται όμως γενναιότητα κάτι τέτοιο. Τη διαθέτει;



Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την παροιμία, «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».







«Δεν ξανασχολούμαι μαζί του»







ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"

Τον κάλεσα ήδη τέσσερις φορές και αυτή είναι η πέμπτη να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα στο ΨΝΠΟ. Δεν ξανασχολούμαι μαζί του. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω.



Αυτά μπορέσαμε να κάνουμε εμείς και τόσο προσφέραμε στον τόπο μας. Ας κάνουν κι αυτοί το 1/10 και εμείς θα τους συγχαρούμε. Ας χτίσουν αν μπορούν, πάνω σε ότι βρήκαν. Και όχι να καταστρέφουν ότι παρέλαβαν.

ΤΥΧΑΙΟ...? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...!

Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ....ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΕΞΥΝΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ...
ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΑΣ "ΖΑΛΙΖΕΙ" ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΗΡΘΕ...
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ...ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ..!
ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ....ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ...
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ...
ΩΡΑΙΑ ΩΣ ΕΔΩ...!

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...?
ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΘΕΛΕΙ ΜΑΓΝΗΤΗ: 120 ΚΑΙ ΒΑΛΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟ ...ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ...!
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΗΔΗΜΑ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ..
ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ..!
ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕ ΡΙΞΞΕΙΣ ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ..!!!

ΠΟΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΚΙ?
ΠΟΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΟΦΛΟΥΔΑ?
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ....
ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ....
ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ, ΠΕΣ ΠΕΣ, ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ...
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ : ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ!
ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣ...
ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ...
ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ : ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΣΤΟΝ...ΠΕΛΕΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..!!!

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Tην Τρίτη 08 Ιουνίου στις 17:30 στην κεντρική πλατεία η αναβληθείσα εκδήλωση – αφιέρωμα στο περιβάλλον




Αναβλήθηκε λόγω της επικράτησης έντονων καιρικών φαινομένων η προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο(στην κεντρική πλατεία), εκδήλωση – αφιέρωμα στο περιβάλλον.



Η εκδήλωση που - με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος -διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, σε συνεργασία με την οργάνωση «οι Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 08 Ιουνίου και ώρα 17:30 στον ίδιο χώρο.

Οι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» χτύπησαν στο Αιγάλεω

Στο Αιγάλεω χτύπησαν το μεσημέρι οι αποκαλούμενοι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ».




Συγκεκριμένα, περίπου 40 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα στη διασταύρωση των οδών Αγίου Γεωργίου και Εδέσσης, γέμισαν καρότσια με διάφορα εμπορεύματα και αμέσως μετά τα μοίρασαν στον κόσμο που βρίσκονταν σε λαϊκή αγορά.



Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.



Λίγο αργότερα αναρτήθηκε ανακοίνωση της ομάδας των δραστών στην ιστοσελίδα indymedia.org, στο Διαδίκτυο, στην οποία αναφέρουν ότι «έκαναν απαλλοτρίωση» στο σούπερ μάρκετ εξηγώντας και τους λόγους αυτής της πράξης.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ




Θέλω να συγχαρώ την Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης για τη διάκριση που απέσπασε στο πλαίσιο των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για την εν γένει προσπάθειά της που αποδεικνύει ότι σε αυτή τη δύσκολη και άνυδρη εποχή η υψηλού επιπέδου παιδεία και γνώση που αποκτούν καθημερινά μέσα στην Σχολή οι μαθητές μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της χώρας.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές και τη διοίκηση της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό Αθανάσιο Καραβέργο που με τις άοκνες προσπάθειές του η καινοτομία κατασκευής του Ηλιακού – Αιολικού αυτοκινήτου έγινε πραγματικότητα.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια συνέπεια τις τεχνολογικές σας αναζητήσεις.



Με εκτίμηση,



Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Σάββας Χιονίδης

Νομαρχία Λάρισας....«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ολυμπο»

Στην τοποθέτηση πινακίδων σε όλους τους κεντρικούς άξονες του νομού, που δείχνουν τον δρόμο για τον Ολυμπο, προχωρά η Νομαρχία Λάρισας.

Το μυθικό βουνό, ένα από τα πιο δυνατά τουριστικά σημεία του νομού, γίνεται τώρα πιο εύκολα προσβάσιμο μετά και την κατασκευή τα τελευταία χρόνια από τη Νομαρχία αρκετών δρόμων που οδηγούν στις πλαγιές και τα χωριά του.
Ειδικότερα στην τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης ή αλλιώς τοπωνυμίων προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της Νομαρχίας Λάρισας.
Με εντολή του νομάρχη, Λουκά Κατσαρού, τοποθετηθήκαν σε πρώτη φάση 18 πινακίδες σε σημεία πυκνής κυκλοφορίας εντός των ορίων της πόλης που επιδεικνύουν στους οδηγούς και κυρίως στους επισκέπτες διάφορους δημοφιλείς προορισμούς του νομού.
Η αρχή έγινε με τον Ολυμπο καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πινακίδες που να κατευθύνουν τους ταξιδιώτες στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ετσι τοποθετήθηκαν πινακίδες σε διάφορα σημεία, ενδεικτικά στο ύψος της ΠΑΘΕ, της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών –Θεσσαλονίκης, στη νέα Περιφερειακή οδό, στον Τύρναβο, στην Ελασσόνα, στον κόμβο της Γυρτώνης, στην Αεροδρομίου & Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Παλιά Εθνική Οδό και σε άλλα σημεία έντονης κυκλοφορίας.



Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου δεν υπάρχουν πινακίδες που να κατευθύνουν του διερχόμενους οδηγούς σε διάφορους προορισμούς αν και κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Ανάλογη προσπάθεια για τοποθέτηση πινακίδων και σε άλλα σημεία του νομού και για άλλους προορισμούς θα γίνει από τη Νομαρχία Λάρισας το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τοποθετηθούν ενδεικτικές πινακίδες και για τα παράλια του νομού, καθώς σε λίγες ημέρες θα αρχίσει και η τουριστική περίοδος.

http://www.katerini.gr/ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εκτός ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αφού εξέτασε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, δηλώσεις "πόθεν έσχες" και αφού κάλεσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να παράσχει διευκρινήσεις, αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης του πρώην Υπουργού στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος.

Επίσης εισηγήθηκε την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς, όπως αναφέρεται, αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και προδικάζει την κατάλυση της δικαστικής διερεύνησης.

''Έφυγε'' ο Ανδρέας Βουτσινάς

Ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς σκηνοθέτες της χώρας μας, με κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες στο βιογραφικό του, ''έφυγε'' σήμερα το πρωί μετά από μέρες νοσηλείας στον Ερυθρό Σταυρό. Η αυλαία για τον Ανδρέα Βουτσινά έπεσε οριστικά

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΙΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ...ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ

Για το φιάσκο της «πρωτόγνωρης διαδικασίας ανοιχτής διακυβέρνησης», μίλησε χθες στη συνέντευξη τύπου (μεταξύ πολλών άλλων) ο πρώην Διοικητής του ΨΝΠΟ Κώστας Δημητριάδης, εκμυστηρευόμενος (στα ΜΜΕ) ότι είχε καταθέσει και ο ίδιος το βιογραφικό του κι ότι ήρθε μάλιστα πρώτος (σε προσόντα) αλλά τον έφαγε η κομματική «μαρμάγκα», γιατί ήταν Νεοδημοκράτης και όχι Πασόκος.

Ο ίδιος όμως, σκεπτόμενος ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν πορτοκάλια, θα ζητήσει το χρίσμα του δικού του κόμματος, για να διεκδικήσει τη Δημαρχία του νέου διευρυμένου δήμου Δίου-Ολύμπου.
Διευκρίνισε ωστόσο, πως αν δεν το πάρει (χρίσμα ή επίσημη στήριξη) δεν πρόκειται επ’ ουδενί να κατέβει ανεξάρτητος, αντάρτης, «προδίδοντας», όπως είπε, «τις αξίες μιας ζωής».
Όσο για κάποιους αντιπάλους του που διαδίδουν (φαίνεται) ότι έχει κώλυμα (λόγω της θητείας του στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας), τους προειδοποιεί πως δεν έχει.
EPTANEWS

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΦΗΜΕΣ....ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ....

Συνέντευξη του νομάρχη Πιερίας φιλοξενείται στην ομογενειακή εφημερίδα «Κήρυκας»,

Συνέντευξη του νομάρχη Πιερίας φιλοξενείται στην ομογενειακή εφημερίδα «Κήρυκας», όπου ο κ. Παπαστεργίου καλεί τους Έλληνες ομογενείς μας να στηρίξουν την Ελλάδα, όπως έκαναν και στο παρελθόν, τώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.


Εκτενή αναφορά κάνει ο κ. Παπαστεργίου και στις τουριστικές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην Πιερία καθώς και στην προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για τη χώρα μας και έχει επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη.

Η συνέντευξη, δόθηκε κατά την παραμονή του νομάρχη στο Σικάγο, όπου συμμετείχε στο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ

Θα διεκδικήσω το χρίσμα για διεκδικήσω τη Δημαρχία του δήμου Δίου-Ολύμπου


Και λίγο πριν εξαντλήσει την εκφώνηση του 11σέλιδου report του, ανέφερε με νόημα: «Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την παροιμία ‘φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης’. Τον κάλεσα ήδη (σ.σ: τον κ. Κοσμαδάκη) τέσσερις φορές, και αυτή είναι η πέμπτη, να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα στο ΨΝΠΟ. Δεν ξανασχολούμαι μαζί του. Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω. Έχω κι αλλού να προσφέρω».

Το «πού αλλού», μας το διευκρίνισε μετά, όταν τον ρωτήσαμε για τις φήμες που τον φέρουν να ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο τρόπος που διαχειρίστηκα την εξουσία ως διοικητής τριών νοσοκομείων», μας απάντησε, «μου δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου σε όποια διαδικασία προκρίνει το κόμμα μου, για να διεκδικήσω τη Δημαρχία του δήμου Δίου-Ολύμπου».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Με συνέντευξη τύπου κι ένα 11σέλιδο report, με τίτλο «Όλη η Αλήθεια για το Ψ.Ν.Π.Ο», απάντησε χθες ο πρώην Διοικητής στο νέο Διοικητή και στα όσα ο δεύτερος καταλόγισε στις προηγούμενες διοικήσεις σε συνέντευξη τύπου (και σε 16σέλιδο report του) πριν από 10 μέρες.




Ο διατελέσας επί πολλά χρόνια Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου Κώστας Δημητριάδης, έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή σε θρασύτητα και δόλο επίθεση» στο πρόσωπό του και στο έργο του, ενώ, παρουσιάζοντας έναν εκτενή απολογισμό όσων σημαντικών για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση συντελέστηκαν επί των θητειών του, χρέωσε στο νέο Διοικητή άγνοια των διαδικασιών διοίκησης μιας τέτοιας υπηρεσίας και στρεβλή (από πηγές «παραγκωνισμένων, λόγω της τεμπελιάς τους και της απροθυμίας τους υπαλλήλων») ενημέρωση για την κατάσταση που παρέλαβε.



«Ο νέος Διοικητής, μιλάει για χρέη, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και ‘πάρτυ’», είπε ο κ. Δημητριάδης, «και ίσως κάποιοι θαμπώθηκαν από τα νούμερα και πίστεψαν, αυτά όμως καταδεικνύουν τις διαθέσεις μίας Διοίκησης, που δεν γνωρίζει τον Φορέα που κλήθηκε να υπηρετήσει».

Ο ίδιος πάντως, εμφάνισε πολύ πιο «εκθαμβωτικά» νούμερα, από αυτά των 140.000 ευρώ που δήλωσε πως σκοπεύει να εξοικονομήσει ο νέος Διοικητής από τον δραστικό περιορισμό των «πλασματικών» υπερωριών και κάποιων ακόμη δεκάδων χιλιάδων ίσως ευρώ από τους περιορισμούς στη χρήση μαγειρικού λαδιού και στις προμήθειες ψωμιού.

Όπως, η απορρόφηση 4 εκ. ευρώ από την Ε.Ε (στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Υγεία Πρόνοια 2000-2006) για τη λειτουργία 6 νέων δομών, ή 1,1 εκ. ευρώ για 12 εκπαιδευτικά προγράμματα (για τη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού) από το πιστοποιημένο Κέντρο Κατάρτισης του ΨΝΠΟ, ή το κόστος (που δεν παρουσιάστηκε), για μια σειρά άλλες δραστηριότητες προβολής, από τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, εντύπων και εκδηλώσεων.

Όσο για το έλλειμμα, που εμφάνισε ο νυν Διοικητής να υπάρχει στο Ψυχιατρείο, ο κ. Δημητριάδης υποστήριξε πως ο ίδιος την ημέρα της αποχώρησής του από τη διοίκηση του Ψ.Ν.Π.Ο, παρέδωσα έναν υγιή οργανισμό, με ταμειακό υπόλοιπο 1.170.667,71 ευρώ, με εξοφλημένους όλους τους προμηθευτές, πως τα στοιχεία του κ. Κοσμαδάκη είναι διαστρεβλωμένα και πως, εν πάση περιπτώσει, οποιαδήποτε περεταίρω διευκρίνιση μπορεί να δώσει ο τέως (επίσης «γαλάζιος») Διοικητής που τον διαδέχθηκε το καλοκαίρι του 2009 και παρέδωσε στον σημερινό.



Ο πρώην Διοικητής υπερασπίστηκε σθεναρά και το προσωπικό («για οποιαδήποτε διοικητική παράλειψη δε φταίει κανένας υπάλληλος», είπε, «κανείς δεν αυθαιρετούσε»), ενώ για τις υπερωρίες διαβεβαίωσε πως «ούτε μια πλασματική υπερωρία δεν υπήρξε, αντίθετα οι υπάλληλοι έπαιρναν συγκριτικά πολύ λιγότερα από αυτά που προσέφεραν».

«Κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων», είπε ο κ. Δημητριάδης ρίχνοντας το μπαλάκι στην πλευρά του κ. Κοσμαδάκη, «είναι ο ορισμός ιδιαιτέρων γραμματέων και Γραφείων Τύπου, μόνο και μόνο για να βγάζουν φωτογραφίες τον Διοικητή, όταν επισκέπτεται μία Δομή, σαν να πρόκειται για είδηση».

«Προσφέραμε Δομές χρήσιμες, που απαντούσαν σε διαπιστωμένες ανάγκες του κόσμου, μέσα στην πόλη και δεν κάναμε μαγειρεία και βιολογικό καθαρισμό στα βουνά, ούτε διώξαμε τους πιο λειτουργικούς και με καλή ασφάλιση ενοίκους, στα ΝΠΙΔ», υποστήριξε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος σε πρακτικές ΠΑΣΟΚικών Διοικήσεων, την περίοδο που ξεκινούσε ήδη η εγκατάλειψη των παλιών εγκαταστάσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στην Πέτρα.

Βγαίνοντας «από τα αριστερά» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα του Ψυχιατρείου. «Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να απαντήσει δημοσίως, αν η πολιτική της νέας κυβέρνησης είναι η κατάργηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και η επιστροφή των ενοίκων στο άσυλο, αν ο νέος Διοικητής-ως εκπρόσωπός της σε θέματα ψυχικής υγείας στο Νομό-εκφράζει, με τις απόψεις του για συμμάζεμα και συγχώνευση δομών, την επίσημη θέση του Υπουργείου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κι αν η εξοικονόμηση πόρων, περιλαμβάνει εκτός από τη συγχώνευση των οργανισμών υγείας, τη συρρίκνωση και τη σταδιακή κατάργηση Δομών και Υπηρεσιών», τόνισε ο πρώην Διοικητής.

άγνοια κινδύνου

Όποιος δηλώνει ελαφρά τη καρδία, ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, μάλλον έχει άγνοια κινδύνου, δηλώνει στην «Π» απερχόμενος δήμαρχος. Από ότι φαίνεται όμως, υποστηρικτές της συγκεκριμένης φιλοσοφίας, δεν είναι οι περισσότεροι εν ενεργεία δήμαρχοι του νομού οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, έχουν καταλήξει για το πού θα τους βρει η επομένη των εκλογών ή καλύτερα η προεκλογική περίοδος. Μέχρι σήμερα, έξι από τους δεκατρείς εν ενεργεία δημάρχους, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υποψηφιότητας (είτε ως δήμαρχοι, είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι), δύο δηλώνουν ότι αποχωρούν και τέσσερις… παραμένουν αναποφάσιστοι!
ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Στα μέσα Ιουνίου, παρουσία εκπροσώπων της τρόικας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού. Εντός της εβδομάδας θα γίνουν κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας, όπου και θα "κλειδώσουν" οι αλλαγές.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ, Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ...