PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ μεταξύ αυτών και του Γιάννη Αμοιρίδη









ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο»

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος που της κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή είχε ως μοναδικό στόχο τη σωτηρία της πατρίδας μας. Οφείλουμε να διαχειριστούμε την παρούσα κατάσταση με αποφασιστικότητα και με γνώμονα τη δικαιοσύνη. Η προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας μας προϋποθέτει καθένας να αναλάβει τα βάρη που του αναλογούν.

Σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή ίσως το πιο σημαντικό Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ένα Νομοσχέδιο που μας αφορά όλους, που αφορά στους κόπους μιας ζωής, αλλά και στον προγραμματισμό του κάθε μισθωτού, εργαζομένου και συνταξιούχου.

Στο μνημόνιο που υπογράφηκε, ορίζεται, όσον αφορά στην αναλογική σύνταξη, ότι μέσος όρος του ετήσιου συντελεστή αναπλήρωσης θα είναι το 1.2%. Κατά συνέπεια, το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης με την προσθήκη της βασικής σύνταξης, θα φθάνει κοντά στο 63% με 64%. Αν υιοθετηθεί η εκδοχή της τρόικας, το ποσοστό αναπλήρωσης θα περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 50% και συγκεκριμένα στο 48% για 40 έτη ασφάλισης (1.2% επί 40 χρόνια). Με δεδομένο ότι δε θα μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν 40 χρόνια ασφάλισης, αυτό πρακτικά σημαίνει ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 48%. Σημειώνεται εδώ πως στο ισχύον σύστημα ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω από το 70%.

Σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό, οι συντάξεις που θα προκύπτουν, θα είναι κοντά στην κατώτατη σύνταξη για την πλειονότητα των δικαιούχων. Μεσοπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει το δημόσιο σύστημα σε κατάρρευση, εφόσον θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.

Το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων βρίσκεται εκτός μνημονίου. Εάν η τρόικα προσπαθεί να προσμετρήσει τις επικουρικές συντάξεις ώστε τα ποσοστά αναπλήρωσης να παρουσιαστούν πολύ υψηλά και να εισηγηθεί τη μείωσή τους, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε κάθε περίπτωση οι εισφορές στις επικουρικές συντάξεις αφορούν μόνο εργοδότες και εργαζομένους.

Ταυτόχρονα θεωρούμε πως θα πρέπει να τονιστεί στην τρόικα πως η απαίτηση για κατάργηση της δυνατότητας των ταμείων να δανειοδοτούν ασφαλισμένους τους είναι κάτι που επιδέχεται ιδιαίτερης ανάλυσης και προσοχής .Κατ’ αρχάς, πρόκειται για μικρά ποσά (2 – 3 φορές ο μισθός). Η απαίτηση για κατάργηση αυτού του είδους δανειοδότησης βασίζεται στο σκεπτικό πως στερούμε δουλειά από τις τράπεζες. Ωστόσο οι τελευταίες κατά γενική ομολογία δε λειτουργούν με γνώμονα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των δανειοληπτών .

Επιπλέον, υπάρχουν ζητήματα εκτός μνημονίου τα οποία αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως η περίπτωση των συντάξεων που δίνονται σε χήρες, που είναι εντελώς ασύμβατα με την ελληνική πραγματικότητα.

Τέλος, όσον αφορά στα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά περίπλοκο νομικά, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να τονιστεί ότι το μνημόνιο δεν έχει την ισχύ να ανατρέψει νομολογία ή νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνείς και άλλους κανόνες. Άλλωστε αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι οι διατάξεις των νόμων υπόκεινται σε έλεγχο και νομική ερμηνεία. Ακόμη και μέσα στο μνημόνιο υπάρχει όρος που αφορά στον σεβασμό των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονιστεί ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς καθυστερεί να εισέλθει στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να αποκλείεται, στην κυριολεξία, από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι μόνο στον τομέα της ασφάλισης υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από σπατάλες που γίνονται σε φάρμακα και σε διαγνωστικά κέντρα και τα οποία λυμαίνονται κυκλώματα που κινούνται στους χώρους αυτούς. Τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς (π.χ. στο ΙΚΑ τον Μάιο έχουμε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 5%, σύμφωνα με ομιλία του Υπουργού Εργασίας στη Βουλή), δεν τις λαμβάνει υπόψη η τρόικα;

Όλα τα παραπάνω, κατά την άποψή μας, δημιουργούν την αίσθηση ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα.



ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου;

2) Εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.



Αθήνα, 03.06.2010

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Θέμα: «Παραγωγή χελιών στην Πιερία»

Την Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»

ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

Θέμα: «Παραγωγή χελιών στην Πιερία»





Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Παραγωγή χελιών στην Πιερία»
Προσκεκλημένοι εκπομπής:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΗΣ

Καλλιεργητής χελιών Αιγίνιο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Αθλητισμού της Βουλής



-Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτισμού –Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος

-Αθλητικές υποδομές και Μεσογειακοί Αγώνες στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Τομεάρχη Αθλητισμού Κ.Κουκοδήμου



Στα θέματα της τρέχουσας αθλητικής επικαιρότητας, τους Μεσογειακούς Αγώνες, τα έργα ΣΔΙΤ, στις περικοπές χρηματοδοτήσεων των Ομοσπονδιών και την κατηγοριοποίησή τους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. και βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος στη συνεδρίαση της αρμόδιας υποεπιτροπής Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.

Ο κ. Κουκοδήμος αναφερόμενος στους Μεσογειακούς Αγώνες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν στη χώρα μας οι αγώνες, ζητώντας επίμονα την απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό αν θα γίνουν τελικά οι μεσογειακοί αγώνες.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που αφορά τα γήπεδα του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου για να ξεπεραστούν τα προβλήματα για τα οποία συναρμόδιο είναι και το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σε ο,τι αφορά τα έργα των ΣΔΙΤ και τα θέματα βίας, ντόπινγκ και στημένων αγώνων ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε: «Είναι 24 έργα τα οποία υπήρχαν στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, κύριε Υπουργέ, επί δικής σας εποχής, θητείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εμείς τα συνεχίσαμε σε πόλεις που πρέπει να γίνουν και υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες για να γίνουν εκεί. Το νομοσχέδιο που είπε ο Γιώργος Ανατολάκης, της βίας, του ντόπινγκ και των προσυνεννοημένων, το έχουμε δει στο site της Γενικής Γραμματείας, περιμένουμε να έρθει και θα συμφωνήσω με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ότι αυτό το θέμα της βίας πρέπει να το πατάξουμε. Είμαστε αποφασισμένοι και τα κόμματα και οι Βουλευτές, να τελειώσει αυτή η ιστορία και το κακώς κείμενο για τον αθλητισμό.

Τέλος, αναφερόμενος στις περικοπές χρηματοδοτήσεων και την κατηγοριοποίηση των Ομοσπονδιών είπε: «Έχω μια απορία για τις περικοπές που έχουν γίνει στις ομοσπονδίες και βέβαια, για τις 6 κατηγορίες, τις οποίες έχετε κάνει. Αυτό, κύριε Υπουργέ, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Παντού στο κόσμο, ακόμη και στην κομμουνιστική Ρωσία, υπήρχαν δύο κατηγορίες Ομοσπονδιών, οι Ολυμπιακές και οι μη Ολυμπιακές. Εδώ πάλι πρωτοτυπήσαμε και κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ένα θέμα που αφορά την οικονομία χρήματος για τη Γενική Γραμματεία, το οποίο το είχα ξεκινήσει εγώ χωρίς να καταφέρω πολλά πράγματα, γιατί η θητεία μου ήταν πάρα πολύ μικρή στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μόλις 19 μήνες, αφορά τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας σε άλλο κτήριο. Είναι 330.000 ευρώ το μήνα το ενοίκιο που πληρώνουμε στο κτήριο στη Γενική Γραμματεία και αυτό είναι 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο με τα οποία θα μπορούσατε να κάνετε ένα από τα 24 γήπεδα που σας προανέφερα.

Ακούσαμε να λέει ο Γενικός Γραμματέας ότι είναι στον Εισαγγελέα η σύμβαση για το FIFPro, το χρυσό παπούτσι όπως λέγεται για τα 12 εκατομμύρια. Πού βρίσκεται αυτό το θέμα, αν μπορείτε να μου απαντήσετε και αν έχει βγει το πόρισμα. Επίσης, τι γίνεται με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας, ποια και πόσα έργα θα κάνετε, το έχετε έτοιμο, θα το δούμε κάποια στιγμή, θα το κάνετε μέσα στο Καλοκαίρι που θεωρώ ότι δεν γίνεται προγραμματισμός, θα είναι κάπως πρόχειρο δηλαδή, αν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό. Κύριε Πρόεδρε, θα μπορούσα να μιλάω τρεις ημέρες και τρεις νύχτες, χωρίς να σταματάω, χωρίς να φάω και χωρίς να κοιμηθώ. Τι θα γίνει με τις τακτικές επιχορηγήσεις των ετών 2009, 2010 και αν υπάρχουν και προηγούμενες από το 2008 για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όσον αφορά στο θέμα των δελτίων των αθλητών, θα μείνουν ορφανές οι εθνικές μας ομάδες αν δεν κάνουμε κάτι για τους αθλητές».

Η ΜΠΛΟΦΑ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΝΕΑ...........

Μεγάλος "παίκτης" αποδεικνύεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός

της νέας δεξιάς κυβέρνησης της Βουδαπέστης.....

.....Λίγες ώρες μετά την απειλή του ότι η Ουγγαρία πτωχεύει

επειδή η Ε.Ε δεν έκανε δεκτή την αίτησή της για διεύρυνση του

ορίου του ελλείματός της, έκων άκων ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, έσπευσε να

διαβεβαιώσει ότι " η Ουγγαρία δεν είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης",

τονίζοντας μάλιστα ότι "η οικονομία της χώρας είναι σε τροχιά ανάκαμψης"!!!

Είναι ο ίδιος που ευχόταν στην Ελλάδα " Καλό κουράγιο"

Οικονομικοί παρατηρητές θεωρού ότι ήδη η Ουγγαρία έχει κερδίσει το παιχνίδι,

αφού κατάφερε να απειλείσει με χρεοκοπία και να ταράξει το διεθνές σκηνικό

έστω και εκτός ευρωζώνης!

"Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν δεκτούς τους όρους της" υποστήριξε αναλυτής

του City.

" H Ουγγαρία έχει κάνει σοβαρή πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική

σταθεροποίησή της", τόνισε ο Όλι Ρεν στους δημοσιογράφους στο Μπουσάν

της Νότιας Κορέας όπου συμμετείχε στη σύνοδο της G 20.

"Τώρα η Ουγγρική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και έδειξε

τα πρώτα σημάδια κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους. Συνεπώς

οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουγγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης

είναι υπερβολική" τόνισε ο Όλι Ρεν.



ΥΓ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ............ΚΟΤΣΙΑ

Τ' ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ.................

ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ....ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Για τέτοια έργα, αξίζει να ασχολείσαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σχολίασε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του βιολογικού.


Ο τέως δήμαρχος, αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε για να χρηματοδοτηθεί το έργο, κάτι που του αναγνώρισε και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η σημερινή διοίκηση έδωσε πραγματική μάχη με το χρόνο για να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος ένα τόσο σημαντικό έργο και αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βιολογικός της Κατερίνης ξεκίνησε να κατασκευάζεται μερικά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του βιολογικού της Νότιας Πιερίας και ήδη λειτουργεί, ενώ εκείνος της νότιας Πιερίας δεν έχει δεχθεί ακόμα σταγόνα λύματος στις εγκαταστάσεις του.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ:Έργο περιβαλλοντικής ηθικής

Τέθηκε kαι επισήμως σε λειτουργία  η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης, αφού το Σάββατο το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων. Το έργο κόστισε 10 εκ. ευρώ και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ μπορεί να καλύψει το 50% και πλέον του πληθυσμού της Πιερίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επεσήμαναν στο σύνολό τους όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων.




Στην τελετή εγκαινίων, η οποία έγινε υπό δυνατή βροχή, εκτός από τους οικοδεσπότες πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης και δήμαρχο, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης και Μαρία Μίχου, οι πρώην δήμαρχοι Σίμος Χαραλαμπίδης και Θεόφιλος Καμπερίδης, ο αντινομάρχης N. Μπουρονίκος, ο δήμαρχος Δίου Γ. Παπαχρήστος, εκπρόσωποι βουλευτών, ο πρώην βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πλήθος κόσμου.



Την ικανοποίησή του, για την ολοκλήρωση του έργου, εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος τόνισε πως οι οικισμοί που θα εξυπηρετηθούν από το έργο συγκεντρώνουν πάνω από το 50% του πληθυσμού του νομού και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται. «Συνολικά ο πληθυσμός που θα εξυπηρετείται αναμένεται να ανέλθει στις 120.000 άτομα κατά το θέρος της προσεχούς 20ετίας» είπε ο κ. Παπαζιώγας, επισημαίνοντας πως η Κατερίνη διαθέτει σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα το 98% των κατοικιών της πόλης και επεκτείνεται σταδιακά για να καλύψει το σύνολο του σχεδίου της.

Ο πρόεδρος της Επιχείρησης, είπε ότι βασικός στόχος του είναι η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης του αστικού ιστού και των διαμερισμάτων, καθώς και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που πηγάζει από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Η ΔΕΥΑΚ από το 2007 με τις προσπάθειες και του προηγούμενου προέδρου της κ. Περικλή Τσιβανίδη, μέχρι και σήμερα υλοποίησε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στον τομέα των δικτύων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης καλύπτοντας το 98% και πλέον της πόλης όσον αφορά το αποχετευτικό δίκτυο» υποστήριξε ο κ. Παπαζιώγας, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από διοίκηση και εργαζομένους ως «γιγαντιαία».

«Είμαστε περήφανοι ως Διοίκηση για αυτό το έργο. Γιατί πέραν των αριθμών, των κατασκευών και των ευχαριστιών, υπάρχει μια πραγματική διάσταση που δεν είναι συμβολικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή, ούτε μια σταγόνα λύματος δεν φεύγει ανεπεξέργαστη από το Βιολογικό Σταθμό προς τη θάλασσά μας, το Θερμαϊκό κόλπο», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, τονίζοντας ότι η εποχή όπου τα οικοσυστήματα μπορούσαν να δέχονται λύματα έχει περάσει και «για το Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ αυτή η περίοδος ανήκει οριστικά στο παρελθόν».






Με θερμά λόγια για τη συνεργασία που είχε με τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, ώστε να παραδοθεί ένα άρτιο και τόσο σημαντικό έργο για το περιβάλλον, μίλησε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ο κ. Χιονίδης, τόνισε πως έχει σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην ακυρώνει προσπάθειες προηγούμενων διοικήσεων, αλλά να προχωρά ακόμη πιο δυναμικά στην υλοποίηση των σημαντικών έργων. Ο δήμαρχος Κατερίνης έκανε ειδική αναφορά στους πρώην δημάρχους Σίμο Χαραλαμπίδη και Θεόφιλο Καμπερίδη, λέγοντας ότι σε μια εποχή όπου κανείς δεν μιλούσε για το περιβάλλον και χωρίς κοινοτικά πλαίσια, εκείνοι προτίμησαν να επενδύσουν σε αποχετευτικό σύστημα και βιολογικό καθαρισμό «και όχι να κάνουν μια ακόμη πλατεία».

Ο κ. Χιονίδης, αναφέρθηκε και στη συμβολή της διοίκησης Αμοιρίδη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, λέγοντας ότι σχεδιάστηκε και εντάχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά υλοποιήθηκε εγκαίρως από τη σημερινή.

«Πιστεύουμε στις αξίες της περιβαλλοντικής ηθικής, πέρα από τους αυστηρούς νόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος, ο οποίος πρότεινε τη σύνδεση των τριών βιολογικών καθαρισμών του νομού (Κατερίνης, Κορινού, Αν. Ολύμπου), ώστε ο ένας να καλύπτει τον άλλον σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα σε έναν εξ’ αυτών.



Για έργο τεράστιας σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, μίλησε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα έργο τεράστιο για τη νέα Κατερίνη, «των τριών ΔΕΥΑ και των 35 δημοτικών διαμερισμάτων», εκφράζοντας την άποψη πως η ΔΕΥΑ Κατερίνης με την εμπειρία που έχει, μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στη δημιουργία υποδομών προστασίας του περιβάλλοντος

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που κατέβαλε και ο ίδιος στο σχεδιασμό και στην έγκριση του συγκεκριμένου έργου, είπε «δεν ήταν εύκολο να πάρουμε έγκριση επέκτασης βιολογικού, όταν άλλες πόλεις δεν είχαν καν βιολογικό. Η προσπάθεια ήταν διαχρονική. Από τους πρώην δημάρχους Σίμο Χαραλαμπίδη, Θεόφιλο Καμπερίδη, Μενέλαο Τερζόπουλο το επιστέγασμα ήρθε με το σημερινό δήμαρχο Σάββα Χιονίδη. Όταν υλοποιείς τέτοια έργα, τότε μπορείς να πεις ότι αξίζει να ασχολούμαι με τα κοινά», κατέληξε.



«Η επιλογή της ημέρας των εγκαινίων είναι σημαντική και συμβολική» ανέφερε η βουλευτής Μαρία Μίχου, η οποία συνεχάρη το Σάββα Χιονίδη, αλλά και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Αμοιρίδη, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο.