PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

καλως ηρθες ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.....

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ....ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ.....ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΑΘΛΟ" ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ...

20.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ....
ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ......ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ...

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης


Εκταμιεύτηκαν 331.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ Τ9

01.06.2010

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ
Με 27 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.
Η συνεδρίαση άνοιξε με την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι έχει γίνει η εκταμίευση του ποσού των 331.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ Τ9 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, και για το λόγο αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους βουλευτές κ.κ. Θανάση Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου. «Ελπίζω το χειμώνα να παίζει εκεί ο Πιερικός Αρχέλαος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης.
Ακολούθησαν δυο ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Στέργιου Μπουσνάκη, ο οποίος ζήτησε στοιχεία για την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων, ενώ επίσης θέλησε να ενημερωθεί για το αν υπάρχει κάποια σχετική μέριμνα για την πυροπροστασία στα Πλατανοδάση του δήμου μας. Απαντώντας ο κ. Χιονίδης στο πρώτο θέμα, είπε ότι συνεχίζεται η καταγραφή και η αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων παρόλα αυτά δεν έχει κάποια πρόχειρα στοιχεία, ενώ όσον αφορά τα πλατανοδάση και την πυροπροστασία τους απάντησε πως η Δημοτική αρχή προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ
Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Περικλής Τσιβανίδης είπε ότι ο προϋπολογισμός για το 2010 ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 583 χιλ. ευρώ, όπου προϋπολογίζονται έσοδα από τα πάρκιγκ, το ΕΣΠΑ, τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας αλλά και τα καταστήματα. «Δημιουργήσαμε ένα καλό προηγούμενο με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με την ΕΕΤΑ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιχείρησης, ο οποίος εξέφρασε και την ευχή του μέχρι τέλη του έτους να γίνει και η διάσπαση της επιχείρησης, όπως άλλωστε ο Νόμος ορίζει. Καταλήγοντας ο κ. Τσιβανίδης τόνισε πως η διοίκηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια χρηματοδότησης της επιχείρησης από προγράμματα.
Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Μπουσνάκης τόνισε πως φτάσαμε στις 31 Μαΐου για να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΔΑΚ, της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης μετά την ΔΕΥΑΚ, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της επιχείρησης αναφέρθηκε πολύ επιγραμματικά στα προϋπολογισθέντα έσοδα.
Ο προϋπολογισμός της ΔΕΔΑΚ ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

Ο Μόσχος Γιαλένιος νέος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Πιερίας
01.06.2010 Τοπικά


Με ποσοστό 52% περίπου αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Μόσχος Γιαλένιος στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο Μόσχος Γιαλένιος έλαβε 2136 ψήφους, 
ο Ηλίας Τάπρας 1085 ψήφους, 
η Έφη Σαπίδου 600 και 
ο Σίμος Συμεών 310 ψήφους.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί σε 24 εκλογικά κέντρα σε όλη την Πιερία και η ψηφοφορία διήρκεσε μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

 
 














ΟΘΟΝΗ ΠΛΑΣΜΑ  Siemens

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ


Εικοσιτετράωρη κινητοποίηση για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου αποφάσισε η Διασωματειακή Επιτροπή των Ενώσεων Εργαζομένων στα ΜΜΕ που συνεδρίασε στην ΕΣΗΕΑ. Οι ενώσεις (συντακτών, διοικητικών, τεχνικών, εργαζομένων στα πρακτορεία, εφημεριδοπωλών) διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ζητούν την άμεση απόσυρσή του. Ηδη, η κατάσταση στα ΜΜΕ προοιωνίζεται δραματική για τους εργαζομένους. Στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), οι εκδότες των περιοδικών (ΣΕΠΤ) πρότειναν για τις νέες ΣΣΕ μηδενική αύξηση για τις αποδοχές έως 1.500 ευρώ και μείωση 8% σε όλους όσοι αμείβονται μεικτά(!) με 1.500 ευρώ και άνω… Η ΕΣΠΗΤ απέρριψε τις θέσεις τους και η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση. Την ίδια στιγμή οι καναλάρχες αφήνουν να εννοηθεί πως έπεται σωρεία απολύσεων λόγω του φόρου 20% επί των διαφημίσεων που επέβαλε η κυβέρνηση. Μάλιστα, φέρονται να λένε πως αναμένουν τα νέα δεδομένα περί μείωσης των αποζημιώσεων, ώστε να μη «χρυσοπληρώσουμε τους εργαζομένο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από 1ης Σεπτεμβρίου σε όλους τους δημόσιους χώρους προανήγγειλε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής.
Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από 1ης Σεπτεμβρίου σε όλους τους δημόσιους χώρους προανήγγειλε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής.
Όπως ανέφερε, η πλήρης απαγόρευση αφορά όλους τους χώρους εργασίας, εστίασης, καφενεία και μπαρ, ενώ για τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων με ζωντανή μουσική θα δοθεί μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής οκτώ μηνών. Γνωστοποίησε όμως πως αυτό το οκτάμηνο θα υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος για τη μη πώληση καπνικών προϊόντων, για την πλήρη διασφάλιση των χωροταξικών εσωτερικών ρυθμίσεων, το σωστό εξαερισμό και φυσικά την πλήρη απαγόρευση εισόδου, και για τον καπνό, αλλά γενικά και για το αλκοόλ και την κατανάλωση του κατανάλωση του αλκοόλ στους ανήλικους, δηλαδή στους κάτω των 18 ετών.
Προαναγγέλοντας το νέο πακέτο μέτρων πολιτικής για το κάπνισμα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ακόμη πως θα υπάρξει απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης και προώθησης προϊόντων καπνού. Όπως σημείωσε, θα πρόκειται για απλή και σαφή απαγόρευση, η οποία θα καλύψει το κενό που, όπως επισήμανε, υπήρχε για τις αίθουσες των κινηματογράφων, αλλά και για κάθε είδους προώθηση καπνικών προϊόντων με κινητή διαφήμιση ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο ζωντανή διαφήμιση.
Επιπλέον, το υπουργείο ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση του καπνού για την προαγωγή της υγείας, για την πρόληψη.
Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου και της αποτελεσματικής εποπτείας του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, θα ενεργοποιείται και θα έχει κρίσιμο ρόλο η δημοτική αστυνομία. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί επικουρικά το Λιμενικό Σώμα όσον αφορά την εποπτεία σε χώρους ευθύνης του. Το ΣΕΥΥΠ δεν θα φύγει τελείως από την εποπτεία αυτή, απλώς, δεν θα έχει το ρόλο τον πρωτεύοντα σε αυτή την υπόθεση, αλλά θα είναι για περιπτώσεις συγκεκριμένες καταγγελιών.
Η υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ακόμη πως στόχος είναι τα ειδικά ιατρεία διακοπής καπνίσματος που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΕΣΥ να λειτουργήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Μάλιστα είναι υπό επεξεργασία ανάπτυξη ακόμα ευρύτερα της λογικής της πρόληψης, μέσα και από τα Κέντρα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη δημόσια υγεία, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος το επόμενο διάστημα όσον αφορά την προαγωγή της πρόληψης της δημόσιας υγείας και την αγωγή υγείας, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα θέματα των νέων ανθρώπων, των μαθητών.
Καταλήγοντας, η κ. Ξενογιαννακούλου ανέφερε πως το υπουργείο θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες το σχέδιο νόμου, το οποίο θα σταλεί σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους για στην εξειδίκευση αυτών των μέτρων. Διευκρίνισε πως είτε αυτό αφορά τα πρόστιμα είτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες εφαρμογής, το υπουργείο είναι ανοιχτό συζητήσει όσον αφορά τις τελικές νομοτεχνικές διατυπώσεις.
Ολο και περισσότεροι νέοι ξεκινούν το κάπνισμα
Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όλο και περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ξεκινούν το κάπνισμα, ενώ υπάρχουν παιδιά που έχουν δοκιμάσει το τσιγάρο από την ηλικία των 10 ετών. Σήμερα, ένας στους τρεις νέους καπνίζει, ενώ τα ποσοστά αυξάνονται σε σχέση με τους ενήλικες καπνιστές.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των καπνιστών σε νεαρή ηλικία είναι ιδιαίτερα υψηλός: 70% στις ηλικίες 16 - 25 ετών, από τους οποίους το 45% είναι συστηματικοί καπνιστές. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι επίσης ότι καπνίζει το 37% των παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ως το 2025 θα έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο 100.000.000 άνθρωποι με αιτία το κάπνισμα, και ένα μεγάλο μέρος αυτών, θα είναι νέοι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι οι καπνιστές σε όλο τον κόσμο είναι 1.100.000.000 και από αυτούς πεθαίνουν 3.500.000 το χρόνο (10.000 την ημέρα), εξαιτίας του καπνίσματος.
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της οργάνωσης ΝΕΟΙ, για τους λόγους που οι νέοι στρέφονται στο κάπνισμα, προέκυψε ότι:
• Πολύ συχνά το κάπνισμα αρχίζει τυχαία στις εφηβικές ηλικίες. Χωρίς να το πολυσκεφτούν οι έφηβοι ακολουθούν το "ρεύμα".
• Αρκετοί έφηβοι αναζητούν στην απόλαυση ενός τσιγάρου ηρεμία από τα νεύρα τους και έναν τρόπο να αποβάλλουν το άγχος του σχολείου και του φροντιστηρίου.
• Μερικοί θεωρούν ότι το κάπνισμα τους ενεργοποιεί και τους βοηθά στη συγκέντρωση.
• Στα πρώτα στάδια της εφηβικής ηλικίας πολλοί θεωρούν ότι με το κάπνισμα δείχνουν πιο ώριμοι - πιο μεγάλοι.
• Για μερικούς, το κάπνισμα αποτελεί ένα μέσο για να εισχωρήσουν και να ανήκουν στους «σωστούς» κύκλους/ομάδες. Αρκετοί ήταν οι νέοι που παραδέχτηκαν ότι ξεκίνησαν να καπνίζουν, γιατί όλοι οι φίλοι τους στην παρέα κάπνιζαν.
• Ορισμένοι δήλωσαν ότι το κάπνισμα τους δίνει κάποιο στιλ. Ιδιαίτερα οι νεαροί/νεαρές θεωρούν ότι το αντίστοιχο φύλο βρίσκει ελκυστικό το τσιγάρο και μπορεί να συνδεθεί με ένα γενικό τρόπο ζωής.
• Άλλοι θεωρούν ότι τους προσδίδει αυτοπεποίθηση και καπνίζοντας την προβάλλουν.
• Άλλοι πάλι δοκιμάζουν τον καπνό από περιέργεια.
• Μερικοί έφηβοι καπνίζουν από αντίδραση στους κανονισμούς.
• Άλλοι επηρεάζονται από τη διαφήμιση.

ΠΟΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ....
ΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ....
ΑΝΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΝΤΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΜΕ 150 ΑΤΟΜΑ.....
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ....

ΟΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 Γαλάζιες Σημαίες για την Πιερία


SHMAIA_1
…αριθμός που την κατατάσσει στην 8η, πανελλαδικά, θέση και στην 4η θέση της λίστας των νομών της ηπειρωτικής χώρας

Ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών για το έτος 2010. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2884 ακτές και 627 μαρίνες. Με 421 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες.


SHMAIA_2Πρώτος σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών στη χώρα είναι ο νομός Λασιθίου της Κρήτης (42) και ακολουθούν η Χαλκιδική (40), η Κέρκυρα (35), η Ρόδος (33), τα Χανιά (27), η Μαγνησία (22), η Καβάλα (16), ενώ στην 8η θέση βρίσκεται η Πιερία, μαζί με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης που έχουν από 14.
Εξαιρώντας τα νησιά, η Πιερία σκαρφαλώνει στη 4η θέση των νομών της ηπειρωτικής χώρας που κατέχουν τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Οι ακτές του νομού που βραβεύτηκαν για το 2010

Δήμος Κορινού 1: Κορινός
Δήμος Παραλίας 3: Περίσταση, Παραλία, Καλλιθέα
Δήμος Κατερίνης 1: Ολυμπιακή Ακτή
Δήμος Ανατολ. Ολύμπου 9: Λεπτοκαρυά 1, Λεπτοκαρυά 2, Σκοτίνα, Παντελεήμονας 1, Παντελεήμονας 2, Πλαταμώνας 1, Πλαταμώνας 2, Ν. Πόροι, Ν. Πόροι 2/Αμμόλοφοι


SHMAIA_3Σύμφωνα με τον συντονιστή του Διεθνούς αυτού προγράμματος στην Ελλάδα, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η «Γαλάζια Σημαία» είναι «διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του».
Αυτό σημαίνει ότι οι ακτές της Πιερίας που βραβεύτηκαν δε διαθέτουν μόνο καθαρή θάλασσα αλλά τηρούν τα συνολικά 29 κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Αναλυτικά, όλα τα αυστηρά κριτήρια, που πρέπει να πληρούν οι βραβευμένες ακτές μας, για να γνωρίζετε τι θα βρείτε (ή δεν θα βρείτε, πράγμα που συνιστά σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας του προγράμματος) είναι:

Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
-Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (1/6 – 31/10) από διαπιστευμένα εργαστήρια, με μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο δειγματοληψιών, 17 ημέρες.  
-Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
-Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα.
-Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

Οργάνωση ακτής
SHMAIA_4-Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
-Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
-Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
-Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
-Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

Ασφάλεια επισκεπτών
-Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
-Προσφορά υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
-Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
-Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να προβάλουν ενεργά το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» υποστηρίζει και η ΚΕΔΚΕ, που παροτρύνει τους ΟΤΑ να συμμετέχουν, καθώς και το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στη δε Εθνική Επιτροπή Κρίσεων συμμετέχουν ακόμη εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, Υγείας, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ...ΧΙΟΝΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ....

Θέλω να ξέρετε πως εν μέσω μίνι καύσωνα καλό είναι να δροσιζόμαστε έτσι. Δείχνοντας πως έτσι δεν ξεχνούμε... Έρχεται δύσκολος χειμώνας και των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν... Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα πρέπει οι του Δήμου ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ υποψήφιοι θα πρέπει στα σχέδιά τους για την νέα Κατερίνη να έχουν πλάνο για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού του Ελατοχωρίου... καλημέρα σας...