PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΗΠΩΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;

Μιά φορά κι έναν καιρό ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑΣ δήλωσε: Η ΝΔ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. Κι εγώ του έγραψα: ΚΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ! Τώρα όμως θα πρέπει να δούμε από τι έχει ανάγκη αυτό το κόμμα εξουσίας! Η ΝΔ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ!!! Ή μήπως από ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ;;;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;


ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΑΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!!!

ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΠΡΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ! ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΠΗ;;;

Όπλα ...μπαλάσκες κι ο Ηλίας στην ...μάχη των εκλογών! ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ, Ά ΡΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ...


Ξέρετε τι θα πει Πιερικός; ΨΥΧΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΘΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΖΩΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΥΣΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΙΜΠΑΡΙΛΙΚΙ ΟΜΟΡΦΙΑ... Κι άλλα τόσα θα μπορούσα να γράψω, όμως ο Νίκος Καλαμπάκας ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, εκεί στον πεζόδρομο, απ ότι βλέπετε έβγαλε και πουλάει διαρκείας για τον ΠΙΕΡΙΚΟ μου! Τον σταμάτησα για μιά καλημέρα, ο νεαρός που τον αναγνώρισε τον ρώτησε που μπορεί να βρεί για να αγοράσει διαρκείας κι εκείνος, αμέσως έβγαλε και του έδωσε! Δεν είναι απλά λοιπον να λές πως αγαπάς τον Πιερικό, Θέλει και απόδειξη κι ο Νίκος το έχει... Μαζί του και ο άλλος ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ο ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ... ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Εν τέλει τι θα γίνει στις εκλογές της ΝΟΔΕ Πιερίας; Ο Μάκης Γιαλένιος δείχνει να προηγείται... Όμως όπως λέγαν οι παλιοί Η ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ ΓΈΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ!!!

ΑΠ ΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΜΕ ...ΑΓΑΠΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 Πρόσκληση για εκλογές
 Ο Σύλλογος Ελατοχωριτών Κατερίνης καλεί τα μέλη του σε μια δεύτερη προσπάθεια για εκλογές και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Η συνέλευση θα γίνει στο καφενείο «ΜΠΙΛΛΗΣ», Σαρανταπόρου 26, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 8 το βράδυ.
Υποψηφιότητες μπορούν να θέσουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών και ώρα 8 μ.μ.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απολύτως αναγκαία, γιατί διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η συνέχεια του Συλλόγου.

Κατερίνη, 25-5-2010
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το «μπαλάκι» στο δήμο και στη Νομαρχία

KOYKODHMOS
Πότε θα καταβληθούν οι χρηματοδοτήσεις του 2010 για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων κι αν υπάρχει σχεδιασμός-προγραμματισμός για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και νηπιαγωγείων στην πόλη της Κατερίνης όπου το πρόβλημα είναι ασφυκτικό, ρώτησε ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος δυο συναρμόδιους υπουργούς (τον Εσωτερικών και τον Υποδομών), για να λάβει ως απάντηση … το 5ετές πρόγραμμα σχολικής στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας!

Στο σφυρί το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου;

BASIKO_1
-Εκδόθηκαν τα εντάλματα πληρωμής της οφειλής, δεν θα φτάσουμε εκεί, διαβεβαιώνει η νομική σύμβουλος του δήμου

Δυο χρόνια περίμενε να πληρωθεί από τον δήμο Ανατολικού Ολύμπου ιδιώτης-επιχειρηματίας, αγανάκτησε και πήρε δραστικά μέτρα. Προχώρησε στην κατάσχεση ενός ακινήτου-φιλέτου του δήμου, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον παλιό Παντελεήμονα (μπαλκόνι στον Όλυμπο, με θέα στο Θερμαϊκό), το οποίο, κακώς εχόντων των πραγμάτων,  αναμένεται να βγει στο σφυρί στις 14 Ιουνίου τρέχοντος έτους.

Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ ΨΥΘΙΡΗΣΕ ΟΤΙ...

Επίκειται ραγδαία εξέλιξη του πολιτικού σκηνικού αμέσως μετά το καλοκαίρι και στο



χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Η παρουσία συγκεκριμένου ατόμου στην


Ελλάδα σήμανε συναγερμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ΔΗΛΩΣΗ ΗΛΙΑ ΤΑΠΡΑ

Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,


Στα δύσκολα που έρχονται η νέα Νέα Δημοκρατία πρέπει να διατηρήσει όρθια την Ελπίδα του Ελληνικού λαού. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ξανά. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το πώς να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία. Πώς να εμποδίσει την κοινωνία να αγκαλιάσει πάλι την Ελπίδα.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια πρόβλημα για μας. Το πρόβλημά μας είναι να δώσουμε στο λαό την Ελπίδα, να πείσουμε για το Σχέδιό μας. Να μετατρέψουμε το Σχέδιό μας σε Σωτηρία για τον τόπο.

Φίλες και Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας

Η Ελλάδα μπήκε σε κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της. Πληρώνει μεγάλες και βαριές αμαρτίες του πολιτικού της συστήματος. Που τώρα καταρρέει κι αυτό. Ο στόχος μας είναι απλός:

Η νέα πραγματικότητα, όσο δύσκολη κι ανηφορική κι αν είναι, δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε απαισιοδοξία. Ούτε σε εθνική κατάθλιψη. Άλλοι θα οδηγηθούν σε κατάθλιψη. Σε εθνική απαισιοδοξία εμείς δεν μπαίνουμε!

Στην προσπάθεια του Προέδρου μας οφείλουμε όλοι μας να βάλουμε πλάτη. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Οφείλουμε να είμαστε μπροστάρηδες προκειμένου να προτάξουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Την Κυριακή με τη συμμετοχή μας, κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία, ξανά δυνατή, ξανά περήφανη.

Την Κυριακή με την ψήφο μας, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.

Την Κυριακή με την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά, βάζουμε τα θεμέλια για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.





Ηλίας Τάπρας

με την ψήφο σας Πρόεδρος ΝΟΔΕ Πιερίας

Στο 64ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α ο Νομάρχης Πιερίας

Στο 64ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. που διοργανώνεται από 27 - 30 Μαΐου 2010, στο Σικάγο, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιώργος Παπαστεργίου.




Το συνέδριο πλαισιώνεται από ειδήμονες Βαλκανολόγους και επιστήμονες ενώ κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στα εθνικά θέματα σε σχέση με τη Μακεδονία και τα Βαλκάνια και θα γίνουν αντίστοιχες παρουσιάσεις και ομιλίες από τους εισηγητές.



Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική, ο Νομάρχης θα έχει επαφές με Έλληνες ομογενείς μας, αλλά και με Πιεριείς που κατοικούν στις Η.Π.Α. ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Αλλαγές από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Τις αλλαγές που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία παρουσίασε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Όπως είπε, κεντρικό σύνθημα και πυρήνας όλων των επερχόμενων αλλαγών είναι «Πρώτα ο μαθητής».




Οι αλλαγές, είπε η υπουργός, αρχίζουν από τον εξορθολογισμό της ύλης. Επισήμανε τον όγκο που υπάρχει στα βιβλία δημοτικού και γυμνασίου, τον προβληματικό τρόπο παρουσίασης, την επικάλυψη από μάθημα σε μάθημα και από τάξη σε τάξη. Όλα αυτά επιβάλουν την περικοπή καταρχήν στα θετικά μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Γεωγραφία, Βιολογία, Πληροφορική και Τεχνολογία. Η περικοπή θα γίνει από την ε' τάξη του δημοτικού και θα συνεχιστεί ως την γ' λυκείου, όπου εκεί όμως θα είναι περιορισμένη.



Χαρακτηριστικά η υπουργός επισήμανε: «Πολλά μαθήματα, και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη. Σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων».



Συγχρόνως, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία σε πιλοτική βάση νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Έτσι, το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α' και β', κατά πέντε στις τάξεις γ' και δ' και κατά τρεις στις τάξεις ε' και στ'. Επίσης, ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.



Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι το άλλο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Παιδείας.



Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Τ.Μαντέλη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη. Παράλληλα, απαγορεύθηκε και η έξοδός του από τη χώρα.




Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και βάσει στοιχείων από το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία.



Τα στοιχεία αυτά κρίνονται επαρκή -ως ενδείξεις- για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.



Η κατηγορία είχε ασκηθεί «ΙΝREM» για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.



Έτσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί από την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.



Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του εν λόγω πρώην υπουργού.



Κατόπιν τούτου στις 14.00 εκδόθηκε από την Ιωάννη Σακελλάκο διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο «Καλλικράτης»



Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για τη αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Υπέρ του «Καλλικράτη» ψήφισαν 160 βουλευτές (μεταξύ αυτών και οι 3 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταψηφίσει τα οικονομικά μέτρα), ενώ κατά του «Καλλικράτη» ψήφισαν 124 βουλευτές. Η ανεξάρτητη Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε «παρούσα».

Bikiropoulos.blogspot.com ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ