PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2010

Από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ανακοινώνεται ότι :




Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήρτησε στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr την προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

Σύμφωνα μη την ως άνω προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 11-06-2010.

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται αποκλειστικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα ή με τα τηλέφωνα: 210-6977774, 210-6980910.



Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Ν. Πιερίας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΕΡΙΚΑΣ

«πόθεν έσχες» υπαλλήλων ΔΟΥ

Στην αντικατάσταση εφοριακών και αυστηρό έλεγχο «πόθεν έσχες» υπαλλήλων ΔΟΥ προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών και να αυξηθούν τα έσοδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σειρά αποφάσεων

ΣΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...



ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ:


"Θέλει να σώσει το τομάρι του και δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο. Ούτε για την...
χώρα, ούτε για την παράταξή του", έλεγε ο Χατζηνικολάου σήμερα στην εκπομπή του για τον Καραμανλή.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

Προς: Υπουργό Μεταφορών-Υποδομών και Δικτύων
κ. Δημήτρη Ρέππα

Κύριε Υπουργέ,
Δυνάμει της υπ’αριθμ. 1008312/771/0010/11-2-2004 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., που δημοσιεύθηκε στο υπ’αρ.145/19-2-2004 ΦΕΚ τ.Δ’, κηρύχθηκε αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα έκταση συνολικώς 154.767 τετραγωνικών μέτρων για λόγους δημόσιας ωφέλειας και συγκεκριμένα για τη μετατροπή της Άνω Διάβασης Δίου Ν.Πιερίας σε ανισόπεδο κόμβο και τη βελτίωση της οδού που συνδέει την Άνω Διάβαση Δίου με το Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, που βρίσκεται στην περιοχή των Δήμων Λιτοχώρου και Δίου Νομού Πιερίας και εικονίζεται στα ακριβή αντίγραφα των από μήνα Μάιο του έτους 2002 και με αριθμούς σχεδίων ΚΔ1, ΚΔ 1Α, ΚΔ 1Β, ΚΔ 2, ΚΔ 3, ΚΔ4, ΚΔ5, ΚΔ5Α, ΚΔ6 κτηματολογικών διαγραμμάτων του αντίστοιχου κτηματολογικού πίνακα (αρ.τεύχους Τ1) της ΤΚΕ Θεσσαλονίκης ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, τα οποία έχουν συντάξει οι μηχανικοί Π.Τζανής και Χ. Θεοφίλης και έχει θεωρήσει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων και Τοπογραφήσεων (Δ12) του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Δεσύπρης, την 10-2-2003.
Η εν λόγω απαλλοτρίωση έχει κηρυχθεί υπέρ και με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως προαναφέρθηκε η σχετική Κ.Υ.Α. (1008312/771/0010/11-2-2004) εξεδόθη και δημοσιεύθηκε το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2004, όμως οι απαλλοτριωθείσες ιδιοκτησίες είχαν ήδη δεσμευθεί από το έτος 2000 και από τότε όλοι οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωθέντων τεμαχίων και δικαιούχοι αποζημίωσης για αυτά στερήθηκαν τη χρήση και εκμετάλλευση των ιδιοκτησιών τους, η οποία, για τους περισσότερους από αυτούς, είχε βιοποριστικό χαρακτήρα. Σημειωτέον ότι κατά το χρόνο κήρυξης της απαλλοτρίωσης το έτος 2004, το έργο είχε ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε χρήση.
Το Ελληνικό Δημόσιο με την από 13-12-2004 και με αριθμό κατάθεσης 3502/410/31-12-2004 αίτησή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, ζήτησε τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης για το έδαφος και τα επικείμενα των απαλλοτριωθέντων τεμαχίων. Η αίτηση αυτή, κατόπιν τεσσάρων αναβολών, συζητήθηκε την 15-3-2007 και εξεδόθη επ’ αυτής η υπ’αρ. 130/2007 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, η οποία δημοσιεύθηκε την 6η Ιουλίου 2007.
Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.2882/2001, η απαλλοτρίωση πρέπει να συντελεστεί μέσα σε ενάμιση έτος από τη δημοσίευση της απόφασης προσωρινού καθορισμού της αποζημίωσης, άλλως αίρεται αυτοδικαίως.
Επειδή την 6-1-2009, ενάμισι έτος από τη δημοσίευση της υπ’αρ. 130/2007 απόφασης προσωρινού καθορισμού της αποζημίωσης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, το ελληνικό δημόσιο δεν είχε καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά των αποζημιώσεων που καθόριζε η ανωτέρω απόφαση, η απαλλοτρίωση ήρθη αυτοδικαίως ως μη συντελεσθείσα.
Σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 11 του Ν.2882/2001, δεν επιτρέπεται χωρίς συναίνεση του ιδιοκτήτη, κήρυξη νέας απαλλοτρίωσης, του ίδιου ακινήτου για τον ίδιο σκοπό, πριν περάσει ένα έτος από την ανάκληση ή την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ήδη την 6-1-2010 παρήλθε η ανωτέρω ενιαύσια προθεσμία και, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, ακόμη και σήμερα δεν έχει επανακηρυχθεί η εν λόγω απαλλοτρίωση.
Το έργο για το οποίο κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση έχει ολοκληρωθεί, οι δικαιούχοι έχουν απωλέσει τις ιδιοκτησίες τους καθώς και εισοδήματα από την εκμετάλλευσή τους εδώ και 10 χρόνια και η σχετική Κ.Υ.Α. της επανακήρυξης της απαλλοτρίωσης ακόμη δεν έχει εκδοθεί.
Επειδή μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κ.Υ.Α. πρέπει να ακολουθήσει η ίδια διαδικασία στα ελληνικά δικαστήρια, ήτοι το κατά τόπον αρμόδιο δικαστικό γραφείο της Κατερίνης να καταθέσει αίτηση περί καθορισμού της προσωρινής τιμής αποζημίωσης, να συζητηθεί και να εκδοθεί απόφαση επ’αυτής και μετά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, το ελληνικό δημόσιο έχει την υποχρέωση να καταβάλλει το επιδικασθέν ποσό εντός 18 μηνών!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός
1.Προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής Κ.Υ.Α. με την οποία θα επαναπροκηρύσσεται την αρθείσα απαλλοτρίωση ή όπως προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των δικαιούχων σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα ως ανωτέρω υπ’αρ. 130/2007 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη,

στην Επιτροπή της Βουλής για το Νομοσχέδιο «Καλλικράτης»


Τις θέσεις του για τη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση στο Κράτος που προωθεί η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη αλλαγή δεν αφορά μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά συνολικά τη λειτουργία του κράτους.

Ο κ. Αμοιρίδης, επανέλαβε τη θέση του για το χωροταξικό στην Πιερία, προτείνοντας τη συνένωση των 13 δήμων του νομού σε έναν κεντρικό Δήμο, ισχυρό και έτοιμο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις του ΕΣΠΑ.
«Η πρότασή μου ήταν για την Πιερία, είναι ένας δήμος», είπε, ενώ σχολίασε την πρόταση δημιουργίας τριών δήμων στο νομό, εκφράζοντας την άποψη πως δημιουργείται μια πόλη «τέρας» με τεράστια δύναμη και δύο δορυφορικούς δήμους. «Προτείνετε, τη δημιουργία ενός δήμου από την Παραλία μέχρι το βουνό που είναι 25 και 30 χιλιόμετρα, μια απόσταση 45 λεπτών και αφήνετε τις άλλες περιοχές. Έχει κανένα νόημα αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση όλων, αλλά η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να φροντίσει ένα δίκτυο 100 χλμ. από τα χιόνια ή να το συντηρήσει. Δεν έχει την υποδομή και δεν μπορεί», είπε, υποστηρίζοντας πως αν είχε υιοθετηθεί η δική του πρόταση, όλα αυτά τα ζητήματα, ακόμα και εκείνα του σχεδιασμού των απαραίτητων έργων, θα είχαν λυθεί αφού οι μελέτες και η τεχνογνωσία για την υλοποίησή τους, υπάρχει στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η οποία καταργείται.

Ο κ. Αμοιρίδης, αναφέρθηκε και στην συνολική κατάργηση των ορεινών δήμων της χώρας, ζήτημα για το οποίο ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να το εξετάσει ιδιαίτερα.
«Με το να μην αναδεικνύουμε τους ορεινούς όγκους, δεν αναδεικνύουμε την ταυτότητα της χώρας μας», είπε, χαρακτηρίζοντας τον ορεινό όγκο, ως τη «ραχοκοκαλιά» της πατρίδας μας.
«Ο ορεινός όγκος έχει τη δική του ανάπτυξη και η μη ανάδειξή του είναι λάθος», ανέφερε.

Ο βουλευτής Πιερίας, αναφέρθηκε και στους «κινδύνους» που ελλοχεύουν για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αναλώνονται σε διαμάχες για ονόματα, έδρες και χωροταξικό. «Χάνουμε, πολύτιμο χρόνο» είπε, σημειώνοντας πως το ΕΣΠΑ, δεν θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα ανοιχτό. «Ποιες πολεοδομίες θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα της καινούργιας χρονιάς, ποιες άδειες θα εκδοθούν για επενδύσεις-εγκαταστάσεις και οικοδομική ανάπτυξη, για να κινηθεί η οικονομία της χώρας. Πώς θα προχωρήσουν όλα αυτά όταν και οι περιφέρειες, θα ξεκινήσουν από την 1/6/2011», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Πιερίας, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα είναι κυρίαρχα και αυτά θα έπρεπε να απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Αμοιρίδης, εξέφρασε την άποψη πως η Επιτροπή θα πρέπει να δει προσεκτικά και τα δάνεια των δήμων, εκτιμώντας ότι κάποιοι δήμαρχοι που ενδιαφέρονται να επανεκλεγούν «ίσως» καταφύγουν σ’ αυτήν την πρακτική μπρος στην αγωνία τους να παρουσιάσουν κάποιο έργο, ενώ τάχθηκε υπέρ του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων υποστηρίζοντας πως «όταν διοικείς έναν δήμο 50.000 και 100.000 ανθρώπων, δεν υπάρχει χρόνος για καμιά άλλη ασχολία».

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Πιερίας, έκανε εκτενή αναφορά και στην αιρετή Περιφερειακή διοίκηση, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. «71 περιφερειακοί σύμβουλοι από δέκα λεπτά να τοποθετηθούν είναι 710 λεπτά το κάθε θέμα. 71 άτομα κάνουνε συνέδριο και δεν χωράνε καν σε μία αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αμοιρίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι οι 41 από τους 71 Περιφερειακούς συμβούλους θα εκλέγονται από το νομό Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας πώς κάτι τέτοιο θα μετατρέψει σε «δορυφόρους» τους συμβούλους των άλλων έξι νομών που συγκροτούν την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού «θα μπορεί να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με συμβούλους μόνο από τη Θεσσαλονίκη».
Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, κατέθεσε μια διαφορετική πρόταση, την οποία όπως είπε στηρίζουν και βουλευτές των νομών Ημαθίας και Πέλλας. «Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, να συγκροτήσουν τη δική τους Περιφέρεια. Αν δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα ν’ αλλάξει ο αριθμός των συμβούλων από κάθε νομό, κάντε μας μια άλλη περιφέρεια. Να μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτόνομα, να ακούγεται η άποψή μας, να προωθούμε τα σχέδιά για την ανάπτυξη και το μέλλον των τόπων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υπαλλήλων των ΤΕΔΚ, προτείνοντας η μετάταξή τους σε άλλες υπηρεσίες, να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, ενώ ζήτησε να συνεχίσουν να λειτουργούν στους νομούς ως παραρτήματα τα γραφεία της ΤΕΔΚ, αφού ο ρόλος τους στις τοπικές κοινωνίες δεν εξαντλείται μόνο στον συνδικαλιστικό τομέα, αλλά ενισχύουν τον πολιτισμό, καθώς και άλλες σημαντικές κοινωνικές δραστηριότητες.

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου

για τις εσωκομματικές διαδικασίες


Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαΐου επαναλαμβάνω τη δήλωση που είχα κάνει δημόσια από το Φεβρουάριο του 2010 ότι υποστηρίζω για την οργάνωση της Δημοτικής Τ.Ο. Ν.Δ. Κατερίνης την υποψηφιότητα του Γιώτη Αμανατίδη, σημερινού προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ.
Η διαδικασία της εκλογής των νέων κομματικών οργανώσεων απαιτεί από όλους συστράτευση και αγωνιστικότητα. Με αυτή την αφορμή καλώ όλα τα μέλη της παράταξης να λάβουν μέρος μαζικά στις επερχόμενες εκλογές και να στηρίξουν την προσπάθεια του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά.


Κώστας Κουκοδήμος

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μεγάλες απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, εν μέσω ανησυχιών στις διεθνείς αγορές για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου, αλλά και την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Στις 10:55 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 3,36% στις 1.541,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 20 εκατ. ευρώ. Το ενδοσυνεδριακό χαμηλό είναι οι 1.537 μονάδες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) και αφορούν κράτη της ευρωζώνης, για τον μήνα Απρίλιο του 2010 σε σχέση με τον Απρίλιοτου 2009, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΚΕΚΑ και με βάση την έρευνα της, "η Ελλάδα όσον αφορά τις αυξήσεις είναι πρώτη στον πληθωρισμό με 4,7% όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 1,5%, πρώτη στην ένδυση-υπόδηση με αύξηση 2,8% όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 0,3%, πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 49,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 19,5%".

Επίσης η χώρας μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΛΚΕΚΑ, βρίσκεται στην πρώτη θέση στις αυξήσεις "στον τομέα μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 3,7%, πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 16%, όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 2,2%, καθώς και στην πρώτη θέση των αυξήσεων στις τιμές σε καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 16%, όταν ο μέσος της ΕΕ είναι 2,2%".

Το σέλινο είναι ένα «βιάγκρα» λαχανικό


ΑΘΗΝΑ 25/05/2010

  Το σέλινο είναι το "βιάγκρα των λαχανικών", σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες Δρ Γουόλτερ Γκάμαν, Δρ Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου "Μείνε Νέος: 10 αποδεδειγμένα βήματα για τέλεια υγεία" (Stay Young:Ten Proven Steps to Ultimate Helath).

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν συχνά σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα, που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες.

    Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα από την κατανάλωση σέλινου είναι άμεσα, καθώς αυξάνεται και η επιθυμία των ανδρών για σεξ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ"
ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ 11 ΠΙΕΡΙΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΣΑΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΝΟΤΕΣ....

Η ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ, ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ....ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΑΤΗΜΑ....
ΔΥΟΜΙΣΗ ΩΡΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ" !!!

ΤΑ 22 ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ....
ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ...

ΙΣΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΦΟΡΕΑΣ Η ΙΔΙΩΤΗΣ -ΧΟΡΗΓΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ CD....
ΤΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ...ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ "ΣΥΜΒΑΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ..?
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ...
ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ....ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ....

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ!!!

Eurovision 2010

Αντίστροφη μέτρηση για τον Α' Ημιτελικό της φετινής Eurovision, στον οποίο και συμμετέχει η Ελλάδα. Ντυμένοι στα λευκά και με ταμπούρλα, πυροτεχνήματα και την εμβληματική λύρα επί σκηνής ο Γιώργος Αλκαίος και οι φίλοι του λένε... Opa!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Στα αναστηλωμένα μνημεία της Ακρόπολης, ξεναγήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδεία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.
Η ξενάγηση του κ. Παπούλια συνοδεύτηκε από διαμαρτυρία συγκεντρωμένων συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τον κ. Γερουλάνο, ο οποίος δεσμεύθηκε να εξετάσει τα αιτήματά τους.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε τόσο για τις εργασίες αποκατάστασης της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα όσο και για την αποκατάσταση των οροφών του κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων.