PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η Μαδρίτη «φλέγεται» για τον μεγάλο τελικό του Champions League Μπάγερν - Ιντερ

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης έχουν εστιάσει τα φώτα όλου του κόσμου, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΝΕΤ), Μπάγερν Μονάχου και Ιντερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη. Ο τελικός του Champions League φέρνει τον «δάσκαλο» Λουίς φαν Γκάαλ των Βαυαρών απέναντι στον «μαθητή» Ζοζέ Μουρίνιο των Ιταλών με τους δύο τεχνικούς να θέλουν το «τρεμπλ». Ο Αγγλος Χάουαρντ Γουέμπ θα διευθύνει τον αγώνα.

ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ασύλληπτος ο οδηγός που τραυμάτισε διαδηλωτή στα διόδια Αιγινίου

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τη σύλληψη του οδηγού ΙΧ που παράσυρε και τραυμάτισε σοβαρά το βράδυ της Παρασκευής 34χρονο που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Κολινδρού Πιερίας, στα διόδια Αιγινίου, για τον «Καλλικράτη».

Ο οδηγός, ο οποίος ήταν στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά την παράσυρση ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.

Ομιλία του Στόλμαν στη Σχολή Καλών Τεχνών

Ο Ρίτσαρντ Στόλμαν, ιδρυτής του προγράμματος GNU και γνωστότερος υπέρμαχος του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού, θα δώσει ομιλία στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Μαΐου, με θέμα Η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας.
Η ομιλία του Στόλμαν στη Σχολή Καλών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ της Εφημερίδας Βαβυλωνία (BFEST 2010).
Ο Αμερικανός προγραμματιστής Ρίτσαρντ Στόλμαν, σήμερα 57 ετών, ξεκίνησε το 1983 το Πρόγραμμα GNU για την ανάπτυξη ενός δωρεάν λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Linux. Ήταν γενικότερα πρωτεργάτης και ακτιβιστής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και το 1985 δημιούργησε το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού.
Ο Στόλμαν επινόησε επίσης την έννοια του copyleft (κατ' αντιστοιχία με το copyright), το οποίο αφορά τη χρήση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα με στόχο την πιο ελεύθερη διανομή αντιγράφων.
Μία ώρα πριν από την ομιλία του στις 6 το απόγευμα θα προηγηθεί εργαστήριο του Δικτύου για την Ψηφιακή Απελευθέρωση με θέμα Ιδιωτικά Δικαιώματα ή Ελεύθερη Πρόσβαση στη Γνώση;


ΙΝ

ANOIXTO TO ENΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Ανοικτό άφησε και πάλι το ενδεχόμενο για τη σύσταση νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το Σάββατο σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου. Πρόσθεσε ότι όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, δεν είχε πλήρη εικόνα της κατάστασης εξαιτίας των συνεχών ταξιδιών στο εξωτερικό.

Τώρα, συμπλήρωσε, διακρίνει τρίτες λύσεις, τις οποίες δεν επέλεξε εκείνη την περίοδο. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό και έκανα και δύο μήνες να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να αποδεχτώ τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης ή του κόμματος σου, για να πας μπροστά. Τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη, θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει».
Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος δήλωσε: «Εγώ στη φάση αυτή θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, που με έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος.
» Πιστεύω ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρας μας. Όσο για την εξέλιξη των κομμάτων -που με ρωτάτε- θέλω να σας πω ότι τα κόμματα δημιουργούνται από κοινωνικές δυνάμεις, που θέλουν να εκφραστούν. Θα το δούμε αυτό στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.eptanews.gr/

Δυο μεγάλα έργα -αγωγός Μόρνας και αρδευτικό δίκτυο Κατερίνης- ξεκίνησαν χωρίς την, εκ του νόμου προβλεπόμενη και επιβαλλόμενη, απαραίτητη συνεργασία και συνεννόηση με την αρχαιολογική υπηρεσία




«Κάθε τι που χάνεται, κλέβει και μια πρόταση της ιστορίας!», μου είχε πει πριν από πολλά χρόνια ο αρχαιολόγος Μάνθος Μπέσιος που, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 μέχρι σήμερα, τρέχει από σωστική σε σωστική ανασκαφή να συλλέξει, με νύχια και με δόντια, λέξη-λέξη, πρόταση-πρόταση την ιστορία της Βόρειας Πιερίας (σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Κατερίνη μέχρι τον Αλιάκμονα), έχοντας αντίπαλους στη μάχη αυτή, όχι μόνο τους αρχαιοκάπηλους, αλλά και φορείς της αυτοδιοίκησης που υλοποιούν μεγάλα δημόσια έργα.

ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Η Έμυ είναι 39 χρoνών. Στρατιωτικός. Όμορφη. Παντρεύτηκε στα 23 της. Χώρισε στα 35 της. Ό,τι της έχει απομείνει από αυτό το γάμο είναι πολλή υπομονή, μια ραγισμένη ψυχή και τρία παιδιά.
Ο Αλέξανδρος είναι 28 ετών. Στρατιώτης. Γοητευτικός. Ατίθασος. Και με ένα καλοπροαίρετο θράσος που θα τη γοητεύσει. Εκείνη θέλει, μα δεν μπορεί… Εκείνος μπορεί, μα δεν ξέρει τι θέλει…
Θα μπορέσει ο Αλέξανδρος να ανακαλύψειαπό τη μια τον εαυτό του κι από την άλλη τον κόσμο της; Θα προλάβει η Έμυ να ζήσει τη ζωή που ποτέ δεν τόλμησε;

Ένα βιβλίο για όσους αγάπησαν, λάτρεψαν, μίσησαν τον ιδανικό άνθρωπο στη λάθος εποχή. Καμιά φορά πονάει περισσότερο το να αγαπάς παρά το να μην αγαπιέσαι. Σε όσους ακόμα προσπαθούν να μη μετανιώσουν για λάθη που κάποτε έκαναν. Σε όσους αντέχουν ακόμα να προσπαθούν, προσπαθώντας όμως πάντα να αντέχουν…







Παναγιώτης Φ. Τριανταφυλλίδης



Γεννήθηκε ένα αυγουστιάτικο βράδυ,



καθώς η Πανσέληνος έκανε έρωτα



με το φως της στη θάλασσα.



1980 Κατερίνη.



Ο πατέρας του δημόσιος υπάλληλος.



Η μητέρα του, σύζυγος, μάνα, νοικοκυρά



και βράχος για να ξεβράζουν τα νεύρα



τους σαν κύματα αυτός και η αδερφή του.



Δεν τους έλειψε ποτέ τίποτα. Σε κανέναν



τους. Ήταν ελεύθερα και σωστά



μεγαλωμένοι για να κάνουν ό,τι



πραγματικά ήθελαν. Η αδερφή του το



βρήκε νωρίς. Εκείνος ακόμα ψάχνει.



Έζησε 7 χρόνια στη Βologna της



Ιταλίας για σπουδές. Επέστρεψε στη



γενέτειρά του γιατί από εδώ ένιωθε



πως έπρεπε πάλι να ξεκινήσει.



Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.

Μπάγερν Μονάχου-Ιντερ (21:45)

H ώρα του 55ου τελικού της σημαντικότερης διασυλλογικής διοργάνωσης έφτασε. Μπάγερν Μονάχου και Ιντερ αναμετρώνται στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης για το στέμμα του Τσάμπιονς Λιγκ (21:45).

Ζοζέ Μουρίνιο και Λουίς φαν Χάαλ ή αλλιώς η μονομαχία του δασκάλου και του μαθητή κλέβουν την παράσταση σε μία αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που ουδείς περίμενε στην αρχή της χρονιάς να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο. Τόσο οι Βαυαροί, όσο και οι "νερατζούρι" διέψευσαν τα εις βάρος τους προγνωστικά και ο νικητής του τελικού της Μαδρίτης θα πραγματοποιήσει τρεμπλ, αφού αμφότερες έχουν κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο στις εγχώριες διοργανώσεις.




 contra.gr

Ρωσικό «ναι»

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom απέστειλε πρόσκληση προς την ελληνική κυβέρνηση (μέσω ΔΕΣΦΑ) για υπογραφή της συμφωνίας, βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί η εταιρεία κατασκευής του αγωγού Southstream.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα του Σαββάτου, η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στις 7 Ιουνίου στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι.Μανιάτης είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα, με τον οποίο συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες για την υπογραφή της συμφωνίας.
«Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην εφημερίδα ο υφυπουργός.
Η ελληνορωσική εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού αυτού που θα ξεκινά υποθαλάσσια από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και θα περνά από την Ελλάδα και από εκεί στην Ιταλία.

3 ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 3 ΘΕΜΑΤΑ

Διαψεύδει η Θ.Τζάκρη δημοσίευμα

Σε διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να μεσολάβησε για την πρόσληψη στο Μουσείο Πέλλας συμπολιτών και συγγενών της, προχώρησε το Σάββατο η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη.


Στην επιστολή της η κ. Τζάκρη σημειώνει ότι για τη διενέργεια του διαγωνισμού που προκήρυξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, δηλώνει ότι θα στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας και κάνει λόγο για άδικη, αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της.

Δήλωση παραίτησης

Λευτέρης Μωυσιάδης


Δημοσιογράφος – Σύμβουλος Επικοινωνίας



Κατερίνη 21 Μαΐου 2010



Προς: Τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Αντώνη Μπάσδρα

Κοιν.: (1) Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Τράντη

(2) Γραμματέα Οργανωτικού κ. Μανώλη Αγγελάκα



Με την πολιτική, σε πρώτο χρόνο, έρχεται κανείς αντιμέτωπος όταν αντιλαμβάνεται τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητας μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Διάλογοι, γκρίνιες, κόντρες, κρίσεις και αποφάσεις. Όλες οι εκφάνσεις ωστόσο έχουν τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή που λέγεται “συμβίωση”.

Κομματικά συμβιώνεις με τη Νέα Δημοκρατία είτε από συνειδητή επιλογή, είτε από οικογενειακή παράδοση, είτε από αντίδραση. Για μένα ισχύουν και οι τρεις περιπτώσεις. Σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον που ξεκινούσε από την άκρα δεξιά και κατέληγε στα άκρα της αριστεράς αντιλήφθηκα πολύ νωρίς πως τα άκρα μπορούν να σε οδηγήσουν με σιγουριά σ’ έναν μόνο δρόμο. Στο αδιέξοδο.

Με την απόκτηση δικαιώματος ψήφου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου του ΄96, μ’ έπεισε ο πολιτικός λόγος του Βουλευτή Πιερίας που άφησε το πολιτικό του στίγμα όσο κανείς άλλος. Η Νέα Δημοκρατία με εξέφραζε πλέον ως γνήσιος χώρος των φιλελεύθερων ευρωπαϊκών ιδεών, τόσο για τη μείωση του κρατισμού, τον περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην οικονομία, αλλά κυρίως επειδή επαλήθευσε διαχρονικά την ανάγκη για την ύπαρξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης.

Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γνωρίζοντας πως ο τόπος είχε την ανάγκη ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού κόμματος, θεώρησε καθήκον του να δημιουργήσει μια ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη τονίζοντας μεταξύ άλλων στις 4 Οκτωβρίου του ίδιου έτους:

Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.

Η παραπάνω φράση και η λέξη κλειδί “ευρεία” που στο ίδιο κείμενο χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διασφάλισαν τη συμβίωση όλων των υγιών δυνάμεων σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Στην πορεία του χρόνου αποδείχθηκε πως μόνο όσοι μεταλαμπάδευσαν με συνέπεια την έννοια της μεγάλης φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας έτυχαν ευρείας αποδοχής, όπως στις εκλογές του 1990 και του 2004. Κάθε φορά δηλαδή που η Νέα Δημοκρατία προέβαλε την πολυσυλλεκτικότητά, τον Ευρωπαϊσμό και τη ιδεολογική της συνέπεια.







Η Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εδραίωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Με σταθερά φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, το όνομά της έγινε συνώνυμο της αξιοπιστίας και ταυτίστηκε πολιτικά με τις μεγάλες εθνικές επιλογές: τον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, τη σταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χωρίς φοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις όποτε πίστεψε πραγματικά στις αρχές και στις αξίες που πρεσβεύει, έδωσε νικηφόρες μάχες και έγινε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία και το εκλογικό σώμα.

Δυστυχώς σήμερα η νέα ηγεσία του κόμματος περιχαρακώνει και συρρικνώνει το κόμμα, λαϊκίζει επικίνδυνα και αποδομεί την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Σήμερα η νέα ηγεσία αλλοιώνει δυστυχώς τον πυρήνα της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας της Νέας Δημοκρατίας, με την πρόσφατη άστοχη στάση της στη Βουλή που ουσιαστικά ήταν ένα αίτημα εκχώρησης συνείδησης στο όνομα της κομματικής γραμμής. Η νέα ηγεσία προέταξε μόνο στείρα άρνηση και τον λαϊκισμό, ενώ η ίδια η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει απ’ το Σεπτέμβριο πρόσθετα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας. Η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών σήμερα είναι δυστυχώς ασυνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία της. Και αυτή της η ασυνέπεια βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες του νέου προέδρου της.

Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, δεν ακολουθεί πλέον φιλοευρωπαϊκή πολιτική και έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους εταίρους του.

Τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι τους φίλους, τους ανθρώπους και τους συναγωνιστές με τους οποίους μοχθήσαμε, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Στα μάτια των οποίων οφείλω να είμαι ξεκάθαρος.

Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω απ’ το δάκτυλό μου στο όνομα μιας συνθηματολογικής ενότητας. Είναι αυτονόητο πως δε μπορώ σήμερα να συνεχίσω να εκφράζω τη νέα αυτή πραγματικότητα. Είναι σαφές πως οφείλω να εξαιρέσω τον εαυτό μου από το μηχανισμό του κόμματος, γιατί πλέον δε νιώθω κομμάτι του.

Σας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας.





Με τιμή

Λευτέρης Μωυσιάδης