PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Όλα δείχνουν Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το συμβούλιο της Πέμπτης περιμένουν όλοι στον Ολυμπιακό για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα με το θέμα του προπονητή να είναι το κυρίαρχο θέμα. Όλα δείχνουν Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ





Ο πρώτος σταθμός θα λειτουργήσει στα Μάλγαρα, σε δύο μήνες, με κόστος 2,8 ευρώ για τη διέλευση ΙΧ και σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει ο σταθμός στον Πολύμυλο, με το ίδιο κόστος διέλευσης.



Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης. Θα το προμηθεύεται κανείς από το κινητό του, ή μέσω Ίντερνετ. Το σύστημα αυτό θα καταγράφει τα αυτοκίνητα, μέσω κάμερας.



Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι από το 2013 όλα τα διόδια θα είναι ηλεκτρονικά.



Σε ό,τι αφορά το χιλιομετρικό κόστος των διοδίων στην Εγνατία θα είναι κατά 10 λεπτά φθηνότερο από εκείνο των διοδίων στους εθνικούς δρομους, που κατασκευάζονται με το σύστημα παραχώρησης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ...ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟ....!!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.




Mείζον θέμα για τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα αποτελεί και η μη υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης. Από την 1η Ιουλίου, που παύει να ισχύει το προστατευτικό της πλαίσιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι εργοδότες θα μπορούν πλέον να κάνουν τις νέες προσλήψεις με μισθούς κάτω των 740 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτατος μηνιαίος μισθός.



Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.



Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.



Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.



Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην γενική απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.



Επίσης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης. Έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.



Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.



Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.



Μαζική θα είναι η κινητοποίηση και στα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, ΟΣΕ, προαστιακός, μετρό και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 4 το απόγευμα.



Λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα ισχύσει την Πέμπτη ο δακτύλιος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ.....ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ






Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, με αφορμή την είσοδο της ομάδας στα PLAY OFF της Β' Εθνικής, σας προσκαλούν στην ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση, στο καφέ ΕΚΑΒΗ, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρα 21:00 με θέμα: “Η στήριξη της ιστορικής ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο δρόμο για την άνοδο στην Α' Εθνική”.

Η ομάδα του Πιερικού, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, κατάφερε να μπει στα PLAY OFF και αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή, θα δώσει έναν ακόμη αγώνα προκειμένου να διεκδικήσει την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, που οδηγεί στη SUPER LEAGUE. Η συμπαράσταση των φορέων της Πιερίας, των επώνυμων και ανώνυμων φιλάθλων της ομάδας, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ καλείται να συναντήσει την ιστορία του είναι, αν μη τι άλλο, επιβεβλημένη. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Η παρουσία σας στη συνάντηση κρίνεται απαραίτητη.



Με εκτίμηση



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Θ. Παπαγεωργίου: Επίσπευση έκδοσης βίζας σε τουρίστες από το Κόσσοβο








Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού – Τουρισμού απέστειλε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου ζητώντας εξεταστεί κάθε δυνατή λύση για να επισπευτεί η διαδικασία έκδοσης τουριστικής βίζας ώστε να επωφεληθούμε από την επιθυμία των πολιτών της περιοχής του Κοσσόβου να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και την Πιερία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου σε μια περίοδο που η οικονομική δυσπραγία απλώνεται και στον τουριστικό τομέα είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα έλευσης τουριστών στη χώρα μας. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία του Κοσσόβου για να συνεργαστούν και να στείλουν τουρίστες στις πιερικές ακτές.

Δυστυχώς όμως αν και ζητούν ομαδική βίζα (που είναι πιο εύκολη και όχι οικονομική) επισημαίνουν πως υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση από το Γραφείο Συνδέσμου στην Πρίστινα με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες αν και επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και την Πιερία να κατευθύνονται προς την Τουρκία.

Επισημαίνεται επίσης ότι τουλάχιστον 50.000 πολίτες του Κοσσόβου με υψηλά εισοδήματα επισκέπτονται την Τουρκία ενώ θα μπορούσαν να έλθουν στην Ελλάδα την οποία έχουν ως πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους, αλλά δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.



Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Προς

1. Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών

κ. Δημήτριο Δρούτσα

2. Γ. Γ. Υπουργείου Εξωτερικών

κ. Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο



Κοιν.

1. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

κ. Παύλο Γερουλάνο

2. Γ.Γ. Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

κ. Γεώργιο Πουσσαίο

3. Πρόεδρο ΕΟΤ

κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο



Θέμα: Επίσπευση έκδοσης βίζας σε τουρίστες από το Κόσσοβο



Κύριε Υπουργέ,

Σε μια περίοδο που η οικονομική δυσπραγία απλώνεται και στον τουριστικό τομέα είναι αναγκαίο να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα έλευσης τουριστών στη χώρα μας.

Η Πιερία ήταν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όλους τους πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και σήμερα των κρατών ή εθνικών ενοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στη γεωγραφική της θέση. Πολλές χιλιάδες από αυτούς έχουν παιδικές αναμνήσεις από τις διακοπές τους στην Παραλία της Κατερίνης, την Ολυμπιακή Ακτή, τη Λεπτοκαρυά και τις άλλες ακτές της Πιερίας που κατέκλυζαν την 10ετία του 1970.

Ανάμεσά τους είναι και πολλοί πολίτες της περιοχής του Κοσσόβου. Όπως μας ενημερώνουν επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Πιερίας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τουριστικά πρακτορεία του Κοσσόβου για να συνεργαστούν και να στείλουν τουρίστες στις πιερικές ακτές.

Δυστυχώς αν και ζητούν ομαδική βίζα (που είναι πιο εύκολη και όχι οικονομική) επισημαίνουν πως υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση από το Γραφείο Συνδέσμου στην Πρίστινα με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες αν και επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και την Πιερία να κατευθύνονται προς την Τουρκία.

Επισημαίνεται επίσης ότι τουλάχιστον 50.000 πολίτες του Κοσσόβου με υψηλά εισοδήματα επισκέπτονται την Τουρκία ενώ θα μπορούσαν να έλθουν στην Ελλάδα την οποία έχουν ως πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους, αλλά δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Κύριε υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω παρακαλώ να μεριμνήσετε για κάθε δυνατή λύση ώστε να επωφεληθούμε από την επιθυμία των πολιτών της περιοχής του Κοσσόβου να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και την Πιερία.



Παπαγεωργίου Αθανάσιος

Βουλευτής Ν. Πιερίας

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Φίλες και φίλοι



Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,






Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα για να σας μεταφέρω την μεγάλη ανάγκη να στηρίξουμε τις επιλογές της παράταξής μας για την λειτουργία της περιφερειακής της οργάνωσης.


Η παράταξή μας προέρχεται από μια βαριά ήττα. Έχουμε όλοι μας ηθική υποχρέωση να την στηρίξουμε, στηρίζοντας τον νέο μας πρόεδρο και σεβόμενοι τις ανοιχτές προσυνεδριακές διαδικασίες. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον πρόεδρο που για πρώτη φορά εξελέγη με ανοιχτή διαδικασία από την βάση της παράταξης, το απλό μας μέλος. Τον στηλοβάτη, τη συνείδηση και την ψυχή της παράταξής μας. Η Νέα Δημοκρατία απέκτησε με μία πραγματικά συγκινητική συμμετοχή της βάσης της, τον νέο πρόεδρο της στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Η βάση αυτή έδειξε ότι δεν πτοήθηκε από την πρόσφατη συντριπτική της ήττα και ότι μπορεί το κόμμα, εφόσον ανασυγκροτηθεί, να διαδραματίσει το σημαντικό του ρόλο ως αντιπολίτευση τώρα και να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία αύριο.


Χωρίς την θεσμοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών κάθε κριτική, σύσταση ή διαφορετική άποψη μέσα στο κόμμα, κινδυνεύει να εκληφθεί ως προσωπική αμφισβήτηση και υπονόμευση της ηγεσίας του, προκαλώντας την αίσθηση ανασφάλειας είτε αυτό είναι στην αντιπολίτευση είτε είναι στην κυβέρνηση, με τις γνωστές μοιραίες συνέπειες.


Στο πλαίσιο αυτής της νέας προοπτικής και με γνώμονα τις αρχές όπως τις έχει ορίσει ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς, θέτω στην κρίση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας την υποψηφιότητά μου ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας.


Η συμμετοχή σου, η συμμετοχή όλων μας είναι και αναγκαία και καθοριστική για το μέλλον της παράταξης. Όσο περισσότερα μέλη συμμετέχουν, τόσο ισχυρότερη θα γίνει η παράταξή μας. Τόσο δυνατότερα θα ακουστεί η φωνή μας στην κεντρική οργάνωση αλλά και οι ίδιοι θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής των αξιότερων.






Σε καλώ στον αγώνα


Με καρδιά


Ηλίας Τάπρας

*************** ΗΛΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ..."ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ" ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ....!!!!!
 
*********** ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ...
 
*** ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....!!!

30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ..Ο ΨΑΡΟΚΩ ΣΤΑΣ, Η ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΟΚΟΣΤΑΙΝΑΚΙΑ...

ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΛΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΤΟΥΝΑ....

TI ETOIMAZEI O DHMARXOS?

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ..... ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

 ONE GROUP OF...FACEBOOK....!


Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση


Λίγο έως πολύ, νομίζω όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομικη κριση που εξελισσεται σε ολο τον κοσμο .Δεν θα προχωρησω σε αναλυσεις των αιτιων και ουτε σε προβλεψεις επιδεινωσης, που λιγο πολυ ολοι τις αναμενουν .

Αντιθετα κρινω πολυ σημαντικο να δωσω μια κρισιμη συσταση που μπορει να εμποδισει σε ενα βαθμο την επιδεινωση που ολοι περιμενουμε ....

Στηριξτε τα ελληνικα προιοντα και υπηρεσιες, γιατι έτσι θα στηριξετε τις θεσεις εργασιας σας και θα δημιουργησετε θεσεις εργασιας για συμπατριωτες σας !!!!!

Στηριξτε Στεγασμένες Επιχειρησεις και οχι πλανοδιους εμπορους που καμια στηριξη δεν παρεχουν στην Ελληνικη Οικονομια .

Σκεφτειτε μερικα απλα παραδειγματα αλλαγων και τις επιπτωσεις τους :

Αντι για τυρι gouda ψωνιστε Μακεδονικο Τυρί. Λιωνουν το ιδιο καλα στην πιτσα και στα τοστ .
Αντι για Coca Cola, Pepsi αγοραστε lux , Εψα ή ελληνικους χυμους .
Αντι για Heineken & Amstel, αγοραστε Βεργινα, Kraft ή προτιμηστε μια Ελληνικη Ρετσινα ή Κρασι .
Αντι για μακαρονια Barilla, misko που παραγονται απο πολυεθνική, αγοραστε μακαρονια Μελισσα
Αντι για γαλα Εισαγωγης αγοραστε ΑΓΝΟ , ΜΕΒΓΑΛ , ΟΛΥΜΠΟΣ, ΚΟΡΦΗ ή καποιο αλλο τοπικο σας αν εχετε .
Αντι για σοκολατες Nestle αγοραστε ΙΟΝ .
Ακομα και οταν πηγαινουμε σε αλυσιδες φθηνων super market LIDL & ALDI προσεχουμε να αγοραζουμε ελληνικα προιοντα .
Φετος οσοι μπορουν να πανε διακοπες δεν πανε εξωτερικο αλλα μενουν Ελλάδα ..........


Δειτε τις επιπτωσεις τους :

1. Οταν αγοραζετε προιοντα πολυεθνικων εταιριών, αποδυναμωνετε τις ελληνικες παραγωγες. Αποδυναμωνοντας Ελληνικες Παραγωγες βοηθατε στην επιδεινωση της ανεργιας. Αντιθετα ενισχυοντας Ελληνικες Παραγωγες σε τοσο δυσκολους καιρους , βοηθατε την διατηρηση και αυξηση θεσεων εργασιας !!!
2. Οταν αγοραζετε εισαγομενα προιοντα, ουσιαστικα δινετε ενα 50% των χρηματων σας σε εργοστασια αλλων χωρων που αποσχολουν αποκλειστικα αλλοδαπους .


Επομενως οταν κανετε την επομενη αγορα σας , σκεφτειτε οτι ισως να βοηθατε μεσοπροθεσμα την επαγγελματικη σας εξελιξη αγαπημενων σας προσωπων.
Συμπατριωτες μου ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!!

GIAFKA...!!!!!!

Δημοπρατήθηκε TO ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ

Στόχος το κτίριο να μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο χώρο παιδείας και πολιτισμού




Δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας το έργο της αποπεράτωσης των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του Χατζόγλειου Σχολείου, με στόχο το κτίριο να μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο χώρο παιδείας και πολιτισμού.



Με το έργο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών αντιστήριξης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του μπροστά κτιρίου, που όπως διαπιστώθηκε κατά την αποκάλυψη των θεμελίων και μετά από εξονυχιστική έρευνα απαιτούνταν περαιτέρω εργασίες ενίσχυσης της στατικής του επάρκειας.



Μετά τη στατική διερεύνηση του κτιρίου διαπιστώθηκε ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί τμηματικά και αποτελείται από δύο ξεχωριστά κτίρια. Στο πίσω κτίριο έχει ήδη γίνει η στατική ενίσχυση και για το μπροστά κτίριο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκπόνησε νέα μελέτη με την οποία ενισχύεται η στατική ικανότητα του κτιρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η παρέμβαση.



Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκίνησε αρχικά με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντικείμενο την ανακατασκευή του τρίτου ορόφου για τις ανάγκες στέγασης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Συγχρόνως, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με δικά της κονδύλια ξεκίνησε την ανακαίνιση όλων των εσωτερικών χώρων, ώστε το κτίριο να αποκτήσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και να φιλοξενεί εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις φορέων του Νομού.



Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης, με νέα εργολαβία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει στην πλήρη αναδιαμόρφωση του κτιρίου και στην ανακαίνιση όλων των ορόφων, με μια διαφορετική αρχιτεκτονική που θα προσδίδει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους χώρους.



Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το 5ετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Aναμόρφωση όλης της οδού 25ης Μαρτίου


Στη αναμόρφωση της περιοχής του Εθνικού Σταδίου προχωρά η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων με την κατασκευή πεζοδρομίων και άλλων παρεμβάσεων.


Είναι ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και δυο εβδομάδες, και η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά στην αναμόρφωση όλης της οδού 25ης Μαρτίου που ξεκινά από όριο σχεδίου πόλεως και φτάνει μέχρι το ύψος της οδού Γεωργουλή.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Με εκδηλώσεις στις σχολές όλες τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν σήμερα, Τετάρτη, στις κάλπες.

Οι κάλπες άνοιξαν νωρίς το πρωί, αλλά η μεγαλύτερη προσέλευση των φοιτητών και σπουδαστών αναμένεται αργά το απόγευμα.

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...?


Διευρυμένη συνάντηση επιχειρηματικών φορέων με τη διοίκηση της Cosco, παρουσία της υπουργού Οικονομίας Λ.Κατσέλη, πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Πειραιά.


Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρίας Γουέι Ζιαφού υπογράμμισε το ενδιαφέρον για σειρά επενδύσεων στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Cosco και η 20μελής ομάδα στελεχών που τον συνοδεύει συναντήθηκαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ.Κατσέλη για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων.
Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ.Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θ.Φέσσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν.Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β.Ράπανος και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Χολέβας.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Ζιαφού δήλωσε πως στόχος της Cosco είναι να καταστεί η Ελλάδα πύλη της κινεζικής εταιρείας στην Ευρώπη και το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η ναυαρχίδα των λιμανιών της Cosco στην Ευρώπη και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος για το 2010 είναι η διακίνηση μέσα από το Ικόνιο 800.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Θ. Παπαγεωργίου Ερώτηση στη Βουλή για τους αλλοδαπούς εργάτες γης που δεν ήλθαν ακόμη στην Πιερία.






Το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με την καθυστέρηση άφιξης των αλλοδαπών εργατών γης στην Πιερία επισημαίνει, με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών να δώσουν άμεσα λύση για να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα αυτό με επιστολή του από τις 19 Ιανουαρίου 2010, στην οποία και κατέγραφε προτάσεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από συζήτηση με Συλλογικούς Αγροτικούς Φορείς και με αγρότες της Πιερίας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα με τα προηγούμενα χρόνια στην διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβλήθηκαν, σήμερα στην Πιερία οι αγρότες είναι ανάστατοι και ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, αφού αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, δεν έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην Ελλάδα και στην Αλβανία, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να έλθουν οι εργάτες γης. Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο να χαθεί ή να καθυστερήσει η καλλιεργητική περίοδος με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ποσότητα των προϊόντων με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών.

Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί

Πως θα αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα ώστε να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες της Πιερίας;

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν έτσι ώστε η διαδικασία της μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης να απλοποιηθεί και να συντομευθεί, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα και να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες;



Παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα των εγγυήσεων

Ο κ. Παπαγεωργίου εκτός από την παραπάνω ερώτηση, στις 28 Απριλίου 2010 είχε καταθέσει στη Βουλή άλλη ερώτηση με την οποία ζητούσε να μην εκπέσουν υπέρ του Δημοσίου οι εγγυητικές επιστολές των αγροτών για προηγούμενα χρόνια και οι οποίες δεν αποδόθηκαν χωρίς υπαιτιότητα των αγροτών.

Για τα δύο θέματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες της Πιερίας θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για να τους ενημερώσει αναλυτικά και να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την λύση των προβλημάτων





Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Παπαγεωργίου



Προς τους Υπουργούς :

Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

κ. Γιάννη Ραγκούση

Εξωτερικών

κ. Γ. Παπανδρέου



Θέμα: «Επίσπευση διαδικασιών για την μετάκληση αλλοδαπών εργατών γης»



Με επιστολή μου, από τις 19 Ιανουαρίου 2010 επεσήμανα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού Πιερίας από τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις καθυστερήσεις στην προσέλευση των μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης. Μάλιστα μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλογικών Φορέων αλλά και τους ίδιους τους αγρότες κατέγραψα μια σειρά προτάσεις τους ώστε να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα με τα προηγούμενα χρόνια στην διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης. Μεταξύ αυτών είναι και οι προτάσεις που αφορούν την έγκαιρη έλευση των εργατών, ήτοι:

- Να εκδοθούν έγκαιρα οι σχετικές αποφάσεις ώστε να φτάσουν οι αλλοδαποί εργάτες γης στην Πιερία στον χρόνο που ξεκινά η καλλιέργεια του καπνού.

- Να εξεταστεί εξ αρχής και να απλοποιηθεί – όσο το δυνατόν – η διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης.

- Να ενισχυθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αλβανία (κύρια χώρα προέλευσης των εργατών γης για την Πιερία), ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην διεκπεραίωση της διαδικασίας έλευσης.

Ως κρίσιμη εποχή απασχόλησης για την Πιερία, είναι το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου έως 15 Οκτωβρίου, κυρίως για την αντιμετώπιση των αναγκών της καλλιέργειας του καπνού, που αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος για τους αγρότες της Πιερίας.

Δυστυχώς, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβλήθηκαν, σήμερα στην Πιερία οι αγρότες είναι ανάστατοι και ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, αφού αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, δεν έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην Ελλάδα και στην Αλβανία, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να έλθουν οι εργάτες γης. Αυτό το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο να χαθεί ή να καθυστερήσει η καλλιεργητική περίοδος με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ποσότητα των προϊόντων με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών.



Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί



1. Πως θα αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα ώστε να μην χαθεί η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες της Πιερίας;



2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν έτσι ώστε η διαδικασία της μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης να απλοποιηθεί και να συντομευθεί, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα και να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες;





Θανάσης Παπαγεωργίου

Βουλευτής Πιερίας

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 Μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδώσει η πόλη τιμή στους ανθρώπους της, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδώσουν οι άνθρωποι του πολιτισμού μια αχτίδα ΕΛΠΙΔΑΣ… γειά σου ρε Μπάμπη Ναβροζίδη, Ευγένιε Ολύμπιε, Θεοχάρη Μπικηρόπουλε… γειά σας φίλοι καλλιτέχνες που γεννηθήκατε στην ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ μου!!!



* Μια φορά κι έναν καιρό ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΥΔΡΟΥ, στην ΠΡΩΗΝ πρώην ΠΙΕΡΙΑ μου, εκεί στην ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ μου, ήταν ο ΟΡΦΕΑΣ…



* Ά ξέχασα να σας πω πως εκεί ήταν κι οι ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ μου!!!



* ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΙΗΣΗ, ΡΥΘΜΟΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΧΟΡΟΣ, ΕΡΩΤΑΣ…



* ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ …ΕΡΩΤΑΣ ΡΕ ΣΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ;;;



* Και στην ΑΝΥΔΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ μου ήρθε ο φίλος κι αδερφός ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ, να μας γεμίσει …ΝΟΤΕΣ!



* ΝΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ …ΝΤΥΝΟΥΝ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ!



* Ά ρε Μπάμπη, που να είναι άραγε …αφημένες ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΝΕΤΑΣ;;;



* Να τι ρεπορτάζ …ποίημα δημιούργησαν τα χεράκια της ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΣΑΛΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!!!



* ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ …ΠΟΙΗΜΑ!



Μελοποιημένα ποιήματα ντόπιων καλλιτεχνών



Οι δημιουργοί της πόλης







Στην άνυδρη πολιτιστικά Κατερίνη, μέσα στο ατέλειωτο όπως φαντάζει γκρίζο της καθημερινότητας μιας άσχημης συγκυρίας για τη χώρα και τους Έλληνες, η Πιερία θα πάρει βαθιά ανάσα την προσεχή Κυριακή 23 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στην Εκάβη.



Ντόπιοι ποιητές, θα παρουσιάσουν τα έργα τους μελοποιημένα σε μια συναυλία που έρχεται καθυστερημένα μεν, πάντα ευπρόσδεκτη δε.



Μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδώσει η πόλη τιμή στους ανθρώπους της, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδώσουν οι άνθρωποι του πολιτισμού μια αχτίδα ελπίδας σε έναν τόπο που ταλαιπωρείται δυστυχώς επί σειρά ετών από απίστευτο κιτς σε όλες του τις εκφάνσεις.







Μια εκδήλωση «απάντηση» και δείγμα «αντίστασης» στα μηνύματα των καιρών που θέλουν τους ανθρώπους «εγκλωβισμένους» στο εγώ τους και «ντοπαρισμένους» από την δυσωδία της καθημερινότητας.



Η συναυλία θα είναι υπό τη διεύθυνση του συνθέτη κυρίου Ναβροζίδη Μπάμπη, ενώ οι ποιητές των οποίων έχουν μελοποιηθεί



ποιήματά είναι οι:



Μπικηρόπουλος Θεοχάρης ( Ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος)



Σιδηρόπουλος Ιωάννης, (Ποιητής, δικηγόρος)



Ολύμπιος Ευγένιος,



Παπαδημητρίου Μάγδα, (Ποιήτρια)



Ζαραμητροπούλου Ελένη,



Ζούνζουρας Κώστας, (Μουσικός και κυρίως νέος καλλιτέχνης)



Κόσυβας Θάνος,



Ολοκτσίδης Αργύρης



Σαρρή - Φωτοπούλου Μαίρη



και η κυρία Παπανικολάου Μίνα (Ποιήτρια)



Στο τραγούδι, οι ερμηνευτές: Μαρία Στάθη-σοπράνο, Ιβάν Ναβροζίδη-τενόρος, Φιλιώ Φωτίου-σοπράνο.



Συνοδεύουν οι μουσικοί:Κλαρινέτο:Ιβάν Ναβροζίδης, Βιολί:Διονύσης Κουτουζίδης, Πιάνο:Γιώργος Ζαίμης.



* Την Κυριακή στις 8.30 το βράδι εγώ από την χώρα των δήθεν και των τάχα θα έρθω στην σκιά του Ολύμπου και θα είμαι ΕΚΑΒΗ, για να χαρώ μελωδίες και ποίηση, εσύ;;;



* ΧΑΙΡΕΤΑΙ…



* Και το πάρτι συνεχίζεται… τι συνεχίζεται; ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ …ΟΡΓΙΟ!!!



* ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!



* ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ





ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



****** ki ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΣΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δήλωση Κ.Κουκοδήμου για αλλαγές στον ΕΛΓΑ









Την αγανάκτηση αλλά και τις εύλογες απορίες του αγροτικού κόσμου προκαλεί η αλλαγή του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, του γνωστού ΕΛΓΑ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο αρμόδιος οργανισμός καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) ο οποίος οφείλει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου ύψους 3,8 δισ. ευρώ, στος εξής, όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο, θα μπορεί να μειώνει το ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβάλλει εφόσον τα έσοδά του δεν επαρκούν, προκειμένου ο ισολογισμός του να είναι ισοσκελισμένος.

Όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο, συνεχίζεται η υποχρεωτική ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, αλλά η εισφορά των αγροτών διαμορφώνεται στο 4% της αξίας της και θα πρέπει να καταβάλλεται στον ΕΛΓΑ έως τις 31 Ιουλίου κάθε έτους μέσω της διαδικασίας της υποβολής της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας.

Προβλέπεται πρόσθετη και προαιρετική ασφάλιση, για όσους επιθυμούν να ασφαλίσουν την παραγωγή τους από επιπλέον κινδύνους ή από ασθένειες. Ταυτόχρονα, το ποσοστό καταστροφής κάτω από το οποίο ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει, που σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα ήταν 20%, μπορεί να φτάσει και το 50% για προϊόντα που εμφανίζουν συχνά ζημιές, εκτός αν οι δικαιούχοι καταβάλλουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο.

Ταυτόχρονα, ορίζεται ως ανώτατο ύψος αποζημίωσης που μπορεί να λάβει ένας δικαιούχος τα 70.000 ευρώ.

Σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων και σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, η κυβέρνηση έρχεται ουσιαστικά να δώσει τη χαριστική βολή, αυξάνοντας ασφάλιστρα και μειώνοντας παροχές της προς τους αγρότες, την ίδια στιγμή που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πείσει ότι δεν «ακουμπά» τους μη έχοντες.

Οι αποζημιώσεις δεν αποτελούν εισόδημα για τους αγρότες αλλά μέσο επιβίωσης και ταυτόχρονης επένδυσης στην αγροτική τους παραγωγή.

Σήμερα ρίχνει στις πλάτες των αγροτών τα χρέη του ΕΛΓΑ απαξιώνοντας ουσιαστικά τον κοινωνικό του ρόλο, σε μια περίοδο διαρκούς συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος.

ΠΟΛΗ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ..!!!!

ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ....

Ο Αρωνάς σας καλωσορίζει...

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ;;; ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ε-MAIL kerailidis@gmail.com

ΣΑΚΗΣ ΓΚΟΥΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ;;;

ΣΑΚΗ ΟΠΛΑ ΜΠΑΛΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΔΗΜΟ... Ο Σάκης Γκούνας θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ή θα είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΔΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ;;; Λέτε μετά και τον Αβραμίδη τον του Κορινού να έρθει η υποψηφιότητα του Σάκη; Σάκηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ! Η ΠΙΕΡΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ;
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΘΕΟΧΑΡΗ;;;
ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩ - ΚΑΜΜΙΑ
ΟΧΙ

ΚΕΔΚΕ

Έκτακτη γενική συνέλευση των εκπροσώπων των Τοπικών Ενώσεων στην ΚΕΔΚΕ με θέμα το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη».

ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ....

Ένα σημαντικό ποσοστό - τουλάχιστον το 10% - των νέων μπαμπάδων εμφανίζουν κατάθλιψη λίγο πριν και κυρίως μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Συγκριτικά, το ποσοστό της κατάθλιψης των ανδρών στο σύνολο του πληθυσμού εκτιμάται γύρω στο 5% μέσα σε ένα χρόνο, συνεπώς η γέννηση ως γεγονός διπλασιάζει την πιθανότητα κατάθλιψης.
Ειδικότερα, την περίοδο των τριών έως έξι μηνών μετά τη γέννα, που θεωρείται και η πιο δύσκολη από ψυχολογικής πλευράς για τους γονείς, καθώς το κλάμα του μωρού φθάνει στο αποκορύφωμά του, ένας στους τέσσερις άνδρες (ποσοστό 25%) μπορεί να εμφανίσει κατάθλιψη.
Αν και ο αριθμός των μπαμπάδων που δεν μπορεί να χαρεί τη γέννηση του παιδιού του, λόγω της αναπόφευκτης έλλειψης ύπνου, των αναγκαστικών αλλαγών στο στιλ της ζωής, της μερικής απομάκρυνσης του ζευγαριού και των διαφόρων νέων ευθυνών, είναι μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των μαμάδων που επίσης εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, παρόλα αυτά είναι αρκετά μεγαλύτερος από ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες.
Η μελέτη (ουσιαστικά η μετα-ανάλυση 43 προηγούμενων ερευνών που αφορούσαν πάνω από 28.000 γονείς σε 16 χώρες) από ερευνητές του τμήματος παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής της Ανατολικής Βιρτζίνια, υπό τους δρες Τζέημς Πόλσον και Σαρνέιλ Μπέιζμορ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA).
Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι νέοι μπαμπάδες ήταν γενικά πιο ευτυχισμένοι τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού τους, όμως σε τρεις έως έξι μήνες πολλοί -σε ποσοστό 10% έως και 25%- είχαν εμφανίσει πλέον κατάθλιψη, έναντι ποσοστού 30% των νέων μαμάδων που μπορούν να εμφανίσουν ανάλογα ψυχολογικά συμπτώματα, μην αντέχοντας το βάρος των νέων ευθυνών. Οι άνδρες είναι πιθανότερο να νιώσουν άσχημα, αν και η γυναίκα τους έχει εμφανίσει κατάθλιψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Χρ.Αηδόνης φέρεται να αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού????????



Τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη φέρεται -σύμφωνα με το Βήμα- να επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά την παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου. Επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναμένονται εντός της ημέρας.

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ..!!!

Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιοπάθειας ή διαβήτη, ενώ το ακατέργαστο κόκκινο κρέας δεν φαίνεται να είναι το ίδιο επιβλαβές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

****ΕΝΩ ΤΟ ΑΓΓΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΟ...!!

ΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ....

Μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά 10% περίπου καταγράφεται αυτή την περίοδο στο σύνολο της χώρας, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα αναστρέψουν την παρούσα κατάσταση προς το καλύτερο. Χωρίς να προβεί σε ακριβή ποσοστά για το σύνολο του 2010 εκτίμησε ότι η πορεία των εσόδων θα είναι αρνητική.

Ενδεικτικά ανέφερε, ότι όσον αφορά την κίνηση και την μέση πληρότητα, στην Κω παρατηρείται μια μείωση της τάξης του -5%, στην Κέρκυρα και στη Θεσσαλονίκη, μείωση 10%, στη Ζάκυνθο και στη Χαλκιδική μείωση -15%. Στη Ρόδο η μείωση είναι της τάξης του -18%, ενώ στο Ρέθυμνο είναι -20%. Ίδια με πέρυσι καταγράφεται μέχρι στιγμής η κίνηση στα Χανιά και στην Κεφαλληνία, ενώ μικρή αύξηση (+5%) καταγράφεται στη Μαγνησία.

Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι γενικά μειωμένες κατά 10% σε σχέση με τις περυσινές, γεγονός που δείχνει ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις όχι μόνο απορρόφησαν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά προχώρησαν σε περαιτέρω βελτίωση της τιμολογιακής τους πολιτικής επ' ωφελεία των πελατών τους, στοχεύοντας στη διατήρηση του μεριδίου της αγοράς τους.

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΞΕΕ για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως συμβούλου της Πολιτείας κατέθεσε στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, εμπεριστατωμένες προτάσεις, οι οποίες στόχο έχουν να συμβάλλουν στην καλύτερη δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα του νέου αναπτυξιακού νόμου, η κυρία υπουργός μέχρι σήμερα αρνήθηκε να τις συζητήσει με το ΞΕΕ, παρά την σωρεία των σχετικών αιτημάτων επικοινωνίας από την πλευρά του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία η χώρα μας χρειάζεται βαθιές τομές, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Έως τώρα, βάση κάθε νέου αναπτυξιακού νόμου ήταν ο προηγούμενος με ένα παράλληλο συγκερασμό και σύνθεση αιτημάτων και πολιτικών πιέσεων, που διαμόρφωναν τις μορφές κινήτρων και το ύψος των παρεχόμενων ενισχύσεων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες, οι ανάγκες και οι υποδομές κάθε περιοχής.

Ωστόσο, κάθε αναπτυξιακός νόμος επιβάλλεται να έχει ως στόχο ένα ιδεατό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με βάση τις δυνατότητες και την ελκυστικότητα κάθε περιοχής και Περιφέρειας και τις μορφές τουρισμού που θέλουμε να αναπτύξουμε. Η πολιτική αυτή πρέπει να οδηγεί, μέσω των ενισχύσεων που θα παρέχει, στην επίτευξη του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης που επιθυμούμε και που θα μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας μας , αποτελώντας στην ουσία τον μακροχρόνιο τουριστικό σχεδιασμό που όλοι έχουμε επανειλημμένα διαγνώσει τα τελευταία χρόνια ότι είναι απαραίτητος.

Αναφορικά με το "Πρόγραμμα Καλλικράτης", ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι ο τουριστικός κλάδος κρίνει αναγκαία τη διοικητική μεταρρύθμιση και κατ΄επέκταση θεωρεί θετικό το κείμενο που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αξιοποίηση και η ανάδειξη της τουριστικής προσφοράς θα πρέπει να αποτελεί κύρια παράμετρο κατά τον σχεδιασμό των οργάνων και των λειτουργιών των νέων διοικητικών δομών.

Επίσης, τόνισε ότι η σπουδαιότητα του νομοθετήματος επιβάλλει τη συστηματική διαβούλευση του Υπουργείου με φορείς όπως το Ξ.Ε.Ε., προκειμένου να αποφευχθούν κενά και αδυναμίες, που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού, που είναι κατά κοινή ομολογία ο πιο σημαντικός τομέας της εθνικής οικονομίας.

Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια δύσκολη και αποφασιστική για το μέλλον του καμπή, η οποία επιβάλλει την συνεργασία όλων, της πολιτείας, των φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, προκειμένου ο ελληνικός τουρισμός να είναι σε θέση να δώσει την ώθηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Το ΞΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται , προς αυτή την κατεύθυνση, συστηματικά με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του.

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ....και ΜΟΥΓΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον η Ελλάδα στην τιμή της αμόλυβδης, που παραμένει πάνω από 1,50 ευρώ, παρά τη μικρή μείωση που κατεγράφη την τελευταία εβδομάδα. 
Πάνω από 40 λεπτά το λίτρο η απόκλιση ανάμεσα στο φθηνότερο και στο ακριβότερο πρατήριο.

Η ΚΥΡΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Η Γιούλη Φασούλα της ΟΝΝΕΔ θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στις επικείμενες εκλογές για ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΝΝΕΔ. Ποιός θα είναι ο ρόλος αυτός; Μήπως θα είναι δίπλα στον ΠΡΟΕΔΡΟ; Ή μήπως θα είναι.......

Ο ΠΡΩΤΟΣ ...ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ

«Όραμα και ταυτόχρονα πρόκληση για όλους μας είναι ένας ισχυρός Δήμος Κατερίνης. Αυτό το όραμα θέλω να υπηρετήσω. Δηλώνω παρών σ’ αυτή τη μάχη της πρωτεύουσας του νομού για το μέλλον που της αξίζει», είναι η ακροτελεύτια παράγραφος της επίσημης δήλωσης υποψηφιότητας του δημάρχου Κορινού Νίκου Αβραμίδη για το δημαρχιακό θώκο του Καλλικρατικού δήμου της Κατερίνης, την οποία κατέθεσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Άνθρωποι οι οποίοι εξελέγησαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πήρανε θέσεις, δεν μπορεί με τη συμπεριφορά τους να απαξιώνουν τις εσωκομματικές διαδικασίες, τα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος», ήταν το σχόλιο του γραμματέα της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΙ ΟΙ ...ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ; ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ...ΠΑΖΛ;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


Ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή την Παρασκευή 21 Μαΐου στο πολιτικό του γραφείο, Αγίας Λαύρας 16, 4ος όροφος.

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ...ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ Ο "ΚΟΝΤΟΣ" ;;;

΄
ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ Ο ¨ΚΟΝΤΟΣ" ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΒΡΑΜΙΔΗ; Ή ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ; Ή ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΤΗ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ; Ή ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΥΛΙΔΗ; Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ; Ή ΤΟΝ ... ΕΚΕΙΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ... ΧΑΧΑΧΑ